#nextgenerationBlues

  • 121 905
  • 654

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Miten ihmeessä Savonlinnassa voidaan tiedottaa Espoon tulevan mestikseen, kun kerran hakupaperitkin lähtevät vasta myöhemmin tänään.
Varmaan asiasta keskusteltu jo kuliseissa. Se että jos jossain Savonlinnassa asiaa varmana huudellaan niin kaipa sillä on jo joku suulinen hyväksyntä tiedossa ja nyt vaan hoidetaan paperiset muodollisuudet pois alta.

Fiksuinta mitä Salonoja voi nyt tehdä on ostaa Blues-nimen, logon, ja kaiken markkinointimateriaalioikeudet konkkapesästä veke. Investointi maksaa pitkässsäjuoksussa itsensä takaisin varmasti. Ei voi maksaa paljoa koksa Salonoja on ainoa ketä ne oikeudet edes vähään kiinostaa. Jos taas sitä ei tee ja lähtee yrittää tolla United nimellä, niin eipä multa mitään hirveetä luottoa löydy siihen että Salonoja olisi jotain oppinut markkinoinnista ja asiakaslähtöisyydestä. Ja jos lähdet lanseeramaan täysin uutta tuotetta/seuraa niin kaikesta eniten juuri silloin pitää nimenomaa hiffata markkinoinista/asiakkaistaan että saa luotua kiinnostusta ja myytyä sen potentiaallisille asiakkailleen.

Kannattaa totutella ankeuteen. Liiga on suljettu vähintään kauteen 2018-2019 ja jatkosta ei ole päätetty.
Ja ties vaikka siitä liigapaikasta saattaa olla skabaamassa maitojunalla Venäjältä palaava Jokerit. Jokerien KHL-taival kestää tasan niin kauan kuin rahaa tulee rajan takaa.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Miksei uusi joukkue voisi olla vain "Blegi", jos nimitys kerran on jo puhekielessäkin? Tuohon sisältyisi aika paljon identiteettiä jo valmiiksi.
Kiekko-Espoo olisi paras nimi, Blegi toiseksi paras ja Blues pronssilla. Jos joukkueen nimi olisi pelkkä Bleg, niin silloin olisi logokin valmiina. Muuten joutuisivat muokkaamaan paintilla tuon i-kirjaimen siihen.
 

KromiRob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo United
Mun henkilökohtainen mielipide tuosta Kiekko-Espoo nimestä on kyllä vähän niin ja näin.. hyvät muistot siitä on toki, mutta mun puolesta saavat jäädäkin niihin hyviin muistoihin..

Bluesille ehdoton peukku ja kyllä, mutta ei tuo nimi tule itseäni vaivaamaan. Espoolaista edustuskiekkoilua tulen jatkossakin tukemaan, kunhan se ei ole Rauden & co pelleilyä.. heidän vuokseen olen jopa valmis olemaan kannattamatta. Tämä toki ei luonnollisesti tule onneksi tapahtumaan.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ihan mielenkiinnosta kyselen että miten Blues fanit suhtautvat tähän Jussin uuteen seuraan? Ymmärsin jutusta että kyseessä on täysin uusi seura joka ei millään tavalla liity vanhaan Bluesiin. Lähdettekö uuden jengin kelkkaan vai onko homma lopullisesti förbi?

Yksi vaatimus on. Nimi. Siinä voi täysin syyttää itseään jos nimi vaihtuu ja jengi ei käy peleissä saati kannata. Esim. Kulman porukka on ERITTÄIN sitoutunutta, mutta jos ainoata toivetta ei kuunnella, ei tod. ole mitään velvollisuutta olla lojaali Unitedille. Se tässä eniten harmittaakin, tuollaista sitoutumista ei saisi tuhota. Aivan turha tulla itkemään jälkikäteen, asia on ilmaistu täysin selvästi.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Espoo United olisi erittäin muovinen nimi. Henkilökohtaisesti koen pyhää vihaa kaikkia englanninkielisiä nimiä kohtaan Suomessa urheiluseuroilla ja yrityksillä (ellei sitten olla oikeasti erittäin iso ja kansainvälinen firma). Esimerkiksi Seagulls korisliigassa on helvetin muovinen nimi. Miksi hitossa ne pitää vääntää englanniksi? Sama varmaan helvetti pistää kiinaksi ne nimet.

Kiekko-Espoo olisi hyvä nimi, sitä kannatan. United on liian muovinen ja kuulostaa enemmän jalkapallojoukkueelta. Myös joku muu nimi menee, kunhan se on Suomeksi. Olkoot se sitten joku eläin tai Espoon palloseura tai Honka tjsp.
 

Mahti

Jäsen
Nyt ei ole seuran nimi se tärkein asia, vaan seuran toiminta. Meidän on Espoossa saatava junioritoiminta pysymään sillä tasolla missä se on totuttu näkemään. Nyt jos Jussi lähtee kärkijoukkuetta rakentamaan(rahoittamaan), tarkoittaa se myöskin junioriputken jatkumista. Mikäli asiat toimivat yhteistyössä. Tässä lehtijutussa kerrotaan miten BJR on ollut hankaloittamassa neuvotteluja. Pelkäänkin Muukkosen ja Raution ystävyyden sotkevan nyt perustettavan edustusjoukkueen ja junnupuolen välillä vaadittavaa yhteistyötä.Toivon pelkoni olevan turha.

Tämän päivän uutinen uudesta seurasta, vaikka Suomi-sarjasta lähtemällä, oli hieno ja tarvittava uutinen Espoolaisen kiekon tekijöille.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Jos taas sitä ei tee ja lähtee yrittää tolla United nimellä, niin eipä multa mitään hirveetä luottoa löydy siihen että Salonoja olisi jotain oppinut markkinoinnista ja asiakaslähtöisyydestä. Ja jos lähdet lanseeramaan täysin uutta tuotetta/seuraa niin kaikesta eniten juuri silloin pitää nimenomaa hiffata markkinoinista/asiakkaistaan että saa luotua kiinnostusta ja myytyä sen potentiaallisille asiakkailleen.

Tässä on nyt koko homman pihvi. Jos lanseeraat markkinoille uudenmerkkisen suklaapatukan, uuden tuotteen saattamisessa kuluttajien suosikiksi ja myyntimenestykseksi on silloinkin omat haasteensa. Näin, vaikkei keskivertokuluttajalla kovin suuria tunteita herääkään siitä, onko ostettu patukka merkiltään X vai kenties Y, mikäli se maistuu poikkeuksellisen hyvältä. Urheilubisnes ei kuitenkaan mikään helvetin suklaapatukka, joka toimii kun se täyttää muodolliset kriteerit (maistuu hyvältä) ja kun sitä vähän mainostaa, vaan katsojan tunneside omaan jengiin on kaikki kaikessa. Vaikka tuote olisi objektiivisesti arvioituna sysipaska (vrt. Bluesin viimekausi...), kannattaja tulee paikalle silti kuten pitääkin tulla! Varmasti tämän tunteenkin syntymiseen ja voimakkuuteen voi vaikuttaa erilaisin panostuksin, mutta aikaa se ottaa aivan julmetusti (puhuisin pikemminkin kymmenistä vuosista kuin vuosista) ja ennakoimattomia muuttujia on matkan varrella äärettömästi.

Ja jos nyt tarkastellaan asiaa vielä siltä kannalta, voiko Blues olla Blues, jos Jussi tekee come backin ja koko toimiston väki vaihtuu, niin totta helvetissä voi! Tuskinpa vaikka Jokereiden, Kärppien tai Kalpan 25-30 vuoden takaisista organisaatioista on paljoa jäljellä - paitsi se oleellisin: logo ja nimi. Sieltä se perinne tulee, vaikka välillä menee päin helvettiä ja toisinaan on sitten taas valoisampia jaksoja. Tästä johtuen Kiekko-Espoo voisi vielä niukin naukin riittää perinteen ylläpitämiseen, mutta muiden vaihtoehtojen kohdalla homma menisi kyllä aika vaikeaksi.

Ja vielä: toivottavasti miettivät nyt sitten samalla senkin, että kylässä on ne parituhatta junnua + toimihenkilöä, joista se yhteisön ydin pitäisi kai yrittää kasata. Jos junnut + heidän vanhemmat eivät miellä kuuluvansa samaan seurayhteisöön kuin edustusjoukkue, voi yhteisöllisyyden ja välillisesti kiinnostavuuden kanssa olla vähän niin ja näin. Ja jos junnujoukkueidenkin nimet menevät vaihtoon, tulee siitä puolestaan melkoinen härdelli ja kuluerä vanhemmille, joka sekään ei välttämättä edistä mahdollisuuksia tiiviiseen seurayhteisöllisyyteen, jonka soisi olevan Jussin tavoitteena muutenkin kuin juhlapuheissa, mikäli mielii rakentaa mitään kestävää.
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Yksi vaatimus on. Nimi. Siinä voi täysin syyttää itseään jos nimi vaihtuu ja jengi ei käy peleissä saati kannata. Esim. Kulman porukka on ERITTÄIN sitoutunutta, mutta jos ainoata toivetta ei kuunnella, ei tod. ole mitään velvollisuutta olla lojaali Unitedille. Se tässä eniten harmittaakin, tuollaista sitoutumista ei saisi tuhota. Aivan turha tulla itkemään jälkikäteen, asia on ilmaistu täysin selvästi.
Lisätään tähän vielä tästä nimiasiasta sen verran että,
saattaa olla niinkin niin, että konkurssipesästä ei ehditä saamaan sen hallussa olevia nimiä ulos vaikka laitettaisiin kuinka ja paljon rahaa niiden ostamiseen.
Voi olla pakko vaihtaa nimeä ainakin jotenkin tai ainakin joksikin aikaa. Kaikki asiat eivät vaan ole tälläisessä aikataulussa mahdollisia.
Älkää siis vetäkö ranteita auki jos nimi on pakko vaihtaa.
 

Enslaved

Jäsen
HC Espoo on hyvä hardcore nimi. Miten junnujen sarjatasot menee jos täysin uusi jengi?
Espoo HC oli aiemmin maahockey-joukkueen nimi. En tiedä onko se käytettävissä tai onko tätä seuraa enää edes olemassa. Se kyllä sopisi mulle, että olisi Espoo HC tai HC Espoo miten vain. Pystyn helposti elämään sen kanssa, ettei nimi ole enää Blues. Tärkeintä on, että Espoosta löytyy miesten edustusjoukkue, jonka alle kuuluvat myös juniorijoukkueet. Vaikea tosin sulattaa tuo Espoo United. Ei toimi ollenkaan.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ihan sama mikä sarjataso kunhan joukkuuen nimi muuttuu Espoon Bluesista joskikin muuksi. Jos aloitetaan puhtaalta pöydältä niin aloitetaan sitten kunnolla.
Mielummin Espoo United kun Espoo Blues.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Onko kellään tietoa, että mitä ihmettä tuossa IS jutussa mainitut "muut tahot" mahtaa tarkoittaa? Siis onko Espoossa oikeasti niin katkeraa porukkaa, että siellä on päätetty ihan vittuilun ja kiusankin vuoksi lähteä vääntämään Salonojaa vastaan? Jo tuo pelkkä taistelu junnujen kanssa kuulostaa aivan käsittämättömältä touhulta.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko kellään tietoa, että mitä ihmettä tuossa IS jutussa mainitut "muut tahot" mahtaa tarkoittaa? Siis onko Espoossa oikeasti niin katkeraa porukkaa, että siellä on päätetty ihan vittuilun ja kiusankin vuoksi lähteä vääntämään Salonojaa vastaan? Jo tuo pelkkä taistelu junnujen kanssa kuulostaa aivan käsittämättömältä touhulta.

Aika asiallista toimintaa jos nämä muut tahot ovat kirjauttaneet hakemukseensa pelipaikaksi Metro areena. Eihän Jussilta kaikkea muista tarkistaa että onko ok. Toisaalta mestistä voi pelata vaikka naapurin takapihalla kun kiinnostavuus on tasoa Tauskin viikonloppu riehat.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Yksi vaatimus on. Nimi. Siinä voi täysin syyttää itseään jos nimi vaihtuu ja jengi ei käy peleissä saati kannata. Esim. Kulman porukka on ERITTÄIN sitoutunutta, mutta jos ainoata toivetta ei kuunnella, ei tod. ole mitään velvollisuutta olla lojaali Unitedille. Se tässä eniten harmittaakin, tuollaista sitoutumista ei saisi tuhota. Aivan turha tulla itkemään jälkikäteen, asia on ilmaistu täysin selvästi.

Mutta kun se Jussi ei vaan tajua. No leikkiköön siellä leikkejään, ei siinä. Money talks, bullshit walks... Salonoja oikeesti taitaa luulla, että on ihan sama minkäniminen jengi sielä pelaa ja porukka tulee katsomaan niinkuin ennenkin. Vaikka tuote itsessään olis kuinka hyvä, niin kuluu todella ainakin kymmenisen vuotta ennenkuin yleisö tuntee sen omakseen. Entisten näyttöjen perusteella sopii epäillä, että riittääkö Salonojalla pitkäjänteisyyttä niin pitkään. Ja vaikka nimi muutettaisiin joskus myöhemmin takaisin Bluesiksi, niin korjaamatonta vahinkoa olisi jo tapahtunut.

Muovia.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Urheilubisnes ei kuitenkaan mikään helvetin suklaapatukka, joka toimii kun se täyttää muodolliset kriteerit (maistuu hyvältä) ja kun sitä vähän mainostaa, vaan katsojan tunneside omaan jengiin on kaikki kaikessa. Vaikka tuote olisi objektiivisesti arvioituna sysipaska (vrt. Bluesin viimekausi...), kannattaja tulee paikalle silti kuten pitääkin tulla!
Eräässä markkinoin opuksessa käytettiin urheilujengien faneja esimerkkinä kun puhuttiin korkeimmasta tasosta brändi/asiakasuskkolisuudesta. Eli kuten sanoit niin tuote (pelisuoritus) voi olla asiakkaan mielestä todella huonotasoinen aikaisempaan verattuna, mutta silti asiakas sitä uskollisesti käyttää vaikka se tuntuu masokismilta. Joillakin faneilla brändisukkolisuus on jopa sitä luokkaa että tatuoivat sen tuotemerkin (eli logon) itseesnä ja pitävät huolen että tämä sama brändisukollisuus siirtyy jälkipolville.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nimestä on jo paljon sanottu, mutta totean minäkin silti, että tuohan olisi aivan kammottava nimi edes jalkapalloseuralle. Entä sitten jääkiekkojoukkueelle? Olisi varmasti maailman ainoa united-niminen jääkiekkoseura. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan, myydä fanituotteita ja fanien kehitellä tsänttejä. Jonkun mielestä nimi on aika pieni asia. Ehkä, mutta eikö sitten edes pienet ja helpot asiat kannattaisi tehdä kunnolla?

Tampere United kävi kokeilemassa aikoinaan ja se päättyi kyyneliin se ja nimikin vitutti kaikkia.
 

atsku

Jäsen
Ääni Kiekko-Espoolle. Ainoa vaihtoehto, jonka takana oikeasti on jääkiekkoperinteitä. Blues on väkisin aikoinaan synnytetty, eikä se kanna juuri mitään omaa mukanaan. Bluesin perinteistä ei voida puhua. On vain Länsi-auto Areena ja nippu eri kausien rahanahneita muukalaislegioonia historiassa. Bisnes edellä johdettu organisaatio, jossa ei sitten kuitenkaan tiedetty miten homma toimii.

Suomalaisen joukkueen nimi pitää olla suomenkielinen. Kiekko-Espoo aikanaan oli ympäri Suomen arvostettu jääkiekkojoukkue. Ei tuote niinkuin Blues.

United nimenä on huono vitsi. Höntsäkiekkoliigoissa on joukkueita, jotka apinoivat Manchesterista tuon United nimen omansa perään hauskuuttaakseen, mutta kuinka vakavasti voi ottaa joukkueen, joka nimetään Suomessa "United"? Mielummin vaikka sitten "Espoo Yhdistetty".

PässiJussi ei tunnu oppivan ikinä.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Melkein veikkaisin että tässä on ns. Salonojan kompa takana. Eli virallinen seuran rekisterinimi on "Espoo United" mutta tuo United on pelkkä liikenimi jota käytetään vain pakollisissa yhteyksissä silloin tällöin ja käytäntöön ja telkkarilähetyksen sarjataulussa näkyy vain lyhyesti: Espoo.
Siinä ikäänkuin tultaisiin pitkän kehityskulun jälkeen Kiekko-Espoon ja Espoo Bluesin jälkeen takaisin ytimeen: Espoo.
 

Fordél

Jäsen
Onpa kaamea nimi. Espoossa osataan kyllä muoviset seurat. Ensin Blues ja nyt United. Mikä ihmeen United? Jos tällaiseen nimeen päädytään, pitäähän siinä olla jokin perusteltu syy. Salibandyn puolella lyöttäytyivät yhteen Erä ja Viikingit. Tässä tapauksessa United nimi (jos pitää olla ihan pakolla englanninkielinen nimi) voisi olla perusteltu.

Käsittämätöntä, että tällaiseen nimeen päädytään, kun palaute on 99 % negatiivista. Missä kuplassa Salonoja elää?

Eiks tätä olisi voitu perustaa EKS:n alaisuuteen?
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Mä todella toivon että jos toi Esarin porukka yrittää pykiä jotain Espoo Bluesia pystyyn niin kulman porukka sanoo sille ei. Kaiken tämän jälkeen.
 
Ääni Kiekko-Espoolle. Ainoa vaihtoehto, jonka takana oikeasti on jääkiekkoperinteitä. Blues on väkisin aikoinaan synnytetty, eikä se kanna juuri mitään omaa mukanaan. Bluesin perinteistä ei voida puhua. On vain Länsi-auto Areena ja nippu eri kausien rahanahneita muukalaislegioonia historiassa.
United on paskaa, mutta lappeenrantalaiset voi mennä muuslle sössöttämään tällaista soopaa. Bluesilla on hienot perinteet (nimi on muuten pitkäaikaisempi kuin Kiekko-Espoo), loistava juniorityö ja paljon myös nuoria pelaajia jotka ovat mainittuun nimeen kasvaneet.

Eipä sillä, Rautio ja kumppanit raiskasivat kaiken ja ei tästä suosta näytä olevan enää kunnon nousu mahdollinen. Upeasti ryssitty homm. Hienoa nähdä ensi kaudella kun Suomela, Vaakanainen &co dominoi muualla.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Samaan aikaan seurat keskenään tappelee ja nokittelee toisiaan jäävuorojen jaosta lähtien. Siinä sitä yhteisöllisyyttä ja samaan hiileen puhaltamista. Hävetkää, hyi helvetti.

Tämähän menee ihan kuin aavistelinkin eli yhteisöllisyyttä ja halua puhaltaa yhteen hiileen löytyy juuri niin vähän kuin olettaa saattaa.
Vaikea on kuvitella, että tästä sotkusta syntyisi mitään sellaista edustusjoukkuetta, joka takia viitsisin johonkin halliin ensi kaudella vaivatua.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös