NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Onko kukaan katsellut noita Traverse Cityn pelejä? Itse en ole töiltä kerennyt, mutta kiinnostaisi kyllä tietää ketä siellä on erottunut edukseen tai päinvastoin?
Näkemättä ovat jääneet täälläkin mutta se on ilahduttanut että Meskanen onnistui täräyttämään maalin kummassakin kahdesta ekasta matsista, ei ainakaan heikennä mahdollisuuksia. Viime yönä kundi jäi maaleitta koko muun joukkueen tavoin kun käkättimeen tuli Detroitilta rumasti 5-0. Olettaisin että Meskasta nähdään täten myös ensi viikolla starttaavissa varsinaisissa harjoituspeleissä?
 

BlueRanger

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Olettaisin että Meskasta nähdään täten myös ensi viikolla starttaavissa varsinaisissa harjoituspeleissä?
Eiköhän nähdä! Toinen varaamaton signaus Lindqvist varmaan nähdään myös harjoutusmatseissa. Kaverilla väkevä viime kausi SHL:ssä ja noihin kahteen ekaan Travase Cityn peliin teki 1+2. Meskasen kanssa varmaan hyvin kirittävät toisiaan taistelussa pelipaikasta showssa.
 
“First I went left, he did too. Then I went right, and he did too. Then I went left again, and he went to buy a hot dog.”

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Preseason-kausi avattu 4-3 jatkoaikavoitolla Devilsiä vastaan! Tasaisesti mentiin peli, mutta lopuksi Neal Pionk ratkaisi voiton.
Kentälliset taisivat olla nämä:

Kreider-Hayes-Buchnevich
Lindqvist-Andersson-Fast
Gettinger-Nieves-Meskanen
McLeod-Fogarty-Schneider

Staal-DeAngelo
O'Gara-Cleasson
Lindgren-Pionk

Georgiev
Mazanec

Andersson luikautti ensimmäisen Ranger-maalin alivoimalla ja kolmannen ylivoimalla, sekä Buch toisen ylivoimalla. Ei huono alku ruotsalaiselle. Saipa joku valmennusjohdosta Buchnevichin jopa nauramaankin maalinsa jälkeen. Kovin paljoa pelaajista ei taaskaan jäänyt mieleen näin kauden alussa, kun kaikki on taas "uutta". Jos jotain, niin Hayes oli taas tuttu naatiskelija ja kiekonmenettäjä. Vähän terävöityi kuitenkin loppua kohden. Nämä Euro-hankinnat, Meskanen ja Lindqvist ovat kyllä vauhdiltaan suht hyviä NHL:ään, nopeita pelureita, mutta silti tulee kiekottomana luistelun sijaan liian paljon vain takakoukkua mailalla. Josta päästäänkin siihen, että jäähyjä molemmat herrat kalastivat turhaan itselleen, Lindqvist teki siitä oikein taidetta toisessa erässä kolmella kakkosellaan. Toki yksi taisi tulla väärästä vaihdosta. Puolustuksesta DeAngelolla on kyllä kova yritys kiekolliseksi pakiksi, mutta riittääkö ne rahkeet ikinä siihen kunnolla?

Georgiev ja Mazanec pelasivat pelin about puoliksi ja kilpailevat keskenään kakkosen paikasta Lundqvistin takana. Mazanec onkin muuten pitkä kaveri.

Vastustajalla Sami Vatanen pääsi pyörittelemään ylivoimaa kunnon minuuteilla.

Eipä mitään kummempia uutisia joukkueen suunnilta. Uusi valmentaja tietysti ottaa kantaa kaikkeen mahdolliseen, mutta AV:n kanssa alkoi tottumaan amerikkalaiseen kohteliaisuuteen ennen kautta. Uskon kun näen on aika hyvä lähtökohta. Ainakaan tämän kauden Rangers-faneja ei voi sanoa kauhean gloryhuntereiksi.

Keskiviikkona sitten joukkue jatkaa Flyersilla ja eiköhän loputkin treeniringin about-NHL-kelpoisista pelureista pääse kentälle.
Laitetaan vielä loppuun lista osallistuvista pelureita.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Preseason jatkui pelillä Philadelphiaa vastaan ja aika erilainen meno oli. 6-4 tuli käkättimeen, eikä oikeastaan saumoja ollut koko pelissä. En tiedä johtuiko omista, vaihtuneista pelaajista, vai vaihtuneesta vastustajasta, mutta Devils-ottelu näytti enemmän oikealta NHL-peliltä, kun tänään taas nähtiin juuri tällaista sekoilua, jota on varmaan luvassa pitkin kautta enemmän ja vähemmän.

Lundqvist päästi puolikkaassa pelissään "kaikki" viisi maalia, eikä Twitterissä ollenkaan turhaan spekuloitu, että maskin takana herran veli vetää nämä treenimatsit alta pois, että Henrik voi jatkaa kesälomaansa. Aikamoisia pomppuja oli mukana, mutta kyllä viisi on aivan liikaa silti. Tokarski pelasi kelpo pelin vuoronvaihdon jälkeen ja ainoastaan Gilmourin lahjoittama maali vastustajalle meni miehen taakse aivan pelin lopussa. Ehkä toistaiseksi jopa varmin torjuja tästä Rangersin nelikosta. Lundqvistin torjuntaprosentti 77,3 tänään.

Ketjut, joilla peliin lähdettiin, taisivat olla nämä:

Spooner-Ziba-Buch
Vesey-Chytil-Namestnikov
Gropp-Howden-Lettieri
Beleskey-Holland-Fontaine

Skjei-Keane
Smith-Gilmour
Hajek-DeAngelo

Lundqvist
Tokarski


Tarkoitus oli seurata tätä Tampa-treidissä tullutta Howdenia, miten hän pärjää sentterinä, mutta se vähän jäi, eikä oikein mitään jäänyt mieleen siltä osin. Smith syötti ensimmäisen Rangers-maalin Beleskeylle ja jäi puolustajista ainoana plussalle. Muutenkin joukkueesta näkyvimpiä olivat vanhat NHL-pelurit. Itse pidän myös yleistä näkemystä vasten enemmän Anderssonista kuin Chytilistä, mutta nämä nyt ovat vielä makuasioita tässä vaiheessa. Chytilille maali tänään. Muut maalit Buchnevichille ja Spoonerille. Rangersinkin maaleista muutama oli aika onnen kantamia. DeAngelo (Buchin kera) sai toisen pelin putkeen ja Shattenkirk on vielä avaamatta preseasoniaan, kuten myös vastahankittu McQuaid. Varmaan katsotaan nyt kunnolla mihin DeAngelosta on, kun mies joutuu ilmeisesti menemään mahdollisten waiversien lävitse. Korjatkaa jos näin ei ole. Holland oli liian hidas ja kädetön nelosen sentteriksi mielestäni.

Coachi-Quinn ei ollut iloinen joukkueen reagoimattomuudesta Boo Nievesin viime pelissä saamaan pääosumaan Devilsin Grybalta. Nieves sai tapahtumassa aivotärähdyksen. Voi olla että joukkue saa vipinää hanskoihin seuraavassa vastaavassa tilanteessa. Tässä nyt voi jokainen kaivaa Kortelaisen mietteet Liigan/CHL:n puolelta. Vähän meni tilanne ohi ainakin televisiossa kuten näköjään pelaajillakin, mutta sellainen ainakin puolittainen vahinko tuo pääosuma taisi kuitenkin olla kun mies leikkasi sivusta taklaamaan.

Harmikseni en nähnyt tälläkään preseasonilla Ty Ronningin otteita, kun mies muutamien muiden ohella lähetettiin AHL:n puolella jatkamaan kauteen valmistautumista. Miehestä lukee joka vuosi kehuvia kommentteja, mutta näytönpaikat (kotisohvalle) loppuvat ennen kuin ne edes alkavat. Toivottavasti AHL:ssä sujuu hyvin ja miehestä kuullaan vielä.

Eipä tuolla taida hyökkäyksessä olla kuin nelosen laidat vapaana, jos ei "uudet pelurit" tämän enempää pistä silmiin. Andersson kaiketi aloittaa sentterinä siinä, jos nyt ei ylempänä aukea paikkaa. Chytilin myös lasken jo varmaksi ylhäällä ns. "vanhoina tuttavuuksina".

Rangers mennee ensi kauden ilman varsinaista nimettyä kapteenia.

Jännä muuten ettei Alain Vigneault näytä päätyvän kauden alussa mihinkään. Epäilemättä ensimmäisien potkujen kohdalla miehen nimi on isona esillä.

Seuraavaksi sitten lauantaina Islanders, joka sinänsä on aika mielenkiintoinen vastus muuttuneine kokoonpanoineen. Taitaa itseltä jäädä kommentointi, josko nyt edes katsomaan pystyy.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Thanks stiflat taas rapsasta!

Miltäs näytti tuon Timothy Gettingerin liike Devils-pelissä? Iso kaveri kyseessä 198/100 ja on ainakin OHL-sarjassa pisteitä naputellut ihan kivasti.
Yritän taas aktivoitua syksyllä täällä NYR-ketjussa kun hommasin tuon Telian All Stars paketin ideana katsella ihan suorana sinisten taistelua.

Ja tosiaan kannatan sitä että annetaan heti kauden alussa vastuuta näille nuorille herroille Andersson ja Chytil!
 
"Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone." - Oldboy

jahaj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers
Todella hyvää raportointia!

Libor Hajek vaikuttaa ainakin kotipelin koosteen perusteella esiintyneen edukseen. Onko toiminut myös omaan päähän?
Harmittaa Nievesin loukkantuminen, kuulunut omiin suosikkeihin ja jotenkin sympaattinen pelaaja. On aivan oikein, että Quinn laittaa pelaajat puolustamaan joukkuekavereitaan. En nyt millään tavalla puolla nyrkkihippoja puhtaiden taklauksien jälkeen, mutta jonkinlaista selkärankaa toivoisi joukkueellaan olevan.
 
Voiton ei kuulu olla hauskaa, sen kuuluu olla pakko.

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Nyt täytyy sanoa, että itselle Gettinger ja Hajek eivät jääneet peleistä kuin niminä mieleen, joten kenties joku muu mahdollisesti voi kommentoida pelaajien esiintymisiä paremmin.

Osuipa tuolta New York Postista muuten silmiin, että viiden vuoden takaisesta Stanley Cupin finaalijoukkueesta ei ole enää kuin neljä pelaajaa jäljellä kokoonpanossa. Näin se aika vain rientää ja vaihtuvuus on tosiasia. Toki heitä olisi kyllä joitain enemmän, jos viime kauden loppu ei olisi mennyt penkin alle. Pelaajat ovat Henrik Lundqvist, Marc Staal, Mats Zuccarello ja Chris Kreider.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
On kylla mukava katsella tuota DeAngelon pelia siihen asti kunnes taas ei.

Sielta tulee sellainen valahdys taitoa, pelirohkeutta, ja superstara-maista ilmetta kunnes sitten kaksi minuuttia sen jalkeen tulee katastrofimainen E-junnutasoinen virhe. Kovasti annetaan nyt paikkoja nayttaa etta tuleeko siita rosteripaikan ansaitseva hyokkaava puolustaja, mutta talla hetkella ainakin oma vaaka kallistuu "Ei"-puolelle. Liikaa virheita omassa paassa ja kun sita tulosta ei tule hyokkayspaassakaan, niin..
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Viimeinen harjoituspeli tuli päätökseen, kun Flyers kaatui suht kivuttomasti 4-2. Harjoitusottelut menivät siis tuloksella 3-3, joista kaksi ja-voittoa ja yksi ja-tappio. Ei siis ainakaan vielä paniikkinappia pohjassa.

Nyt on enää joukkueen johdolla mietinnän paikka, keitä jatkaa ylhäällä. Neljänkymmenen pelurin ryhmää ei olla juurikaan vielä kavennettu treenikauden aikana. Isoin mietintä varmaan kohdistuu DeAngeloon, missä miehen paikka tulisi olla. Mies ei siis tosiaan ole waiver-vapaa ja täten treidikin voi tulla kyseeseen. Claesson on myös saman uhan alla, joten kahdeksan pakin avaus voi myös tulla kyseeseen, jos valmennus päättää antaa aikaa tilanteelle. Neal Pionkin odotetaan rightina aloittavan ylhäällä.

Namestnikov ja Vesey tuntuivat olleen vähiten näkyviä vanhoista. Ensimmäisen vaikea rooli jo viime kaudelta jatkaa olemassaoloaan - varsinkin kun takaa tulee kaksi nuorta.

Chytil voi aloittaa kautensa myös laidassa, jos valmentaja haluaa kummatkin nuoret top ysiin. Tosin eipä ole liian paljoa herraa siellä koitettu näissä peleissä, joten hiukan ässä hihasta taas olisi.

Meskanen sai näytönpaikan tässä viimeisessä pelissä muiden mukana, mutta yllättävän kesyltä miehen meno näytti. Ei ollenkaan sellaista taistellaan paikka ylös -menoa, vaan enemmänkin sellaista Ilveksen kanssa SaiPaa vastaan torstaina liukua ja vippiä.

Myös Lindqvist sai vielä paikan näyttää, mutta toisin kuin kolmoskentän suomalainen, mies oli nelosen laidalla ja siellä McLeodin kanssa ei kyllä rehellisesti kauheasti pysty näyttämään taitoja. Miehet siis aloittanevat alhaalla ja edessä on mm. Vinni Lettieri ohitettavana, jonka otteista valmennus ilmeisesti piti.

Tuntuu, että McLeod on vähiten kiekon kanssa aikaan saava peluri nelosessa näistä viime vuosina nähdyistä kovanaamoista ja siksi ihmettelinkin jatkopaperia. Nyt kun Beleskeykin hajotti itsensä, McLeod varmaan viilettää avauksessa tutulla paikallaan.

Beleskey ja Nieves rasittavat palkkakattoa IR-listalta kauden alussa. Kummatkin loukkaantuivat Devilsin Gryban kanssa, jälkimmäinen miehen taklauksesta ja ensimmäinen seuraaavassa kohtaamisessa tappelussa, jossa meni olkapää.

All in all, en usko että mitään yllätyksiä nähdään pelaajien puolesta aloittavassa rosterissa. Kakkosveskan tontti on auki, mutta varmaan Georgiev sen nappaa. Lundqvistikin on onneksi palannut pikkuhiljaa kesävireestään takaisin torjuntojen pariin, vaikkakin eilinen Islandersin jatkoaikaosuma meni aivan luvattoman helposti.

Avauspeli ensi torstaina, kun Nashville tulee vastaan Gardenissa. Let the season begin!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rangers on julkistanut kauden avausrosterinsa:

#NYR Active Roster:

Forwards (13): Buchnevich, Chytil, Fast, Hayes, Howden, Kreider, Lettieri, McLeod, Namestnikov, Spooner, Vesey, Zibanejad, Zuccarello

Defensemen (8): Claesson, DeAngelo, McQuaid, Pionk, Shattenkirk, Skjei, Smith, Staal

Goaltenders (2): Georgiev, Lundqvist

Injured (3): Beleskey, Crawley, Nieves
New York Rangers on Twitter
 

Draken

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Rangers
Pieni yllätys ettei Andersson ole mukana mutta onko tässä ajatuksena antaa Howdenin kokeilla se yhdeksän peliä ja sen jälkeen katsoa tilannetta uudestaan?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pieni yllätys ettei Andersson ole mukana mutta onko tässä ajatuksena antaa Howdenin kokeilla se yhdeksän peliä ja sen jälkeen katsoa tilannetta uudestaan?
Yhdeksän pelin raja koskee vain junnuikäisiä pelaajia, eli sillä ei ole mitään tekemistä ensimmäistä ammattilaiskauttaan aloittavan 20-vuotiaan Brett Howdenin kanssa. Jos osat olisivat toisinpäin, niin sitten se voisi tulla kyseeseen koska Anderssonin sopimus tosiaan voi vielä liukua vuodella eteenpäin jos pelaa tulevalla kaudella alle 10 peliä NHL:ssä.

Jos siis tuota tarkoitit yhdeksän pelin kokeilulla. Toki voivat kyllä noiden pelaajien välillä muutoin katsoa hetken aikaa että miten pelit lähtevät kulkemaan ja sen jälkeen tehdä vaihdon, mutta Howdenin kohdalla on se ja sama pelaako 9 vai 19 peliä ensin alkuun.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pieni yllätys ettei Andersson ole mukana mutta onko tässä ajatuksena antaa Howdenin kokeilla se yhdeksän peliä ja sen jälkeen katsoa tilannetta uudestaan?
Dan Rosen kirjoitteli:
NYR coach David Quinn doesn't want a top-9 player, which Lias Andersson is, playing on the 4th line. So he'll likely get top-line minutes in Hartford and Brett Howden will be the 4C in NY. If Filip Chytil goes to wing, Ryan Spooner or Vlad Namestnikov can move to C.

Eli Anderssonille halutaan kunnolla peliaikaa.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Totta tosiaan, yksi yllätys aloittavassa rosterissa nähdään, kun Andersson aloittaa AHL:n puolella ja (Tampa-) Howden sai paikan ylhäällä. Pääasiassa varmaan soveltuvuutensa takia nelossentteriksi. Näillä ollaan menty harjoituksissa, joten olisiko siinä myöskin samalla avauskokoonpano:

Chris Kreider-Mika Zibanejad-Pavel Buchnevich
Jimmy Vesey-Kevin Hayes-Mats Zuccarello
Ryan Spooner-Filip Chytil-Jesper Fast
Vlad Namestnikov-Brett Howden-Vinni Lettieri
Cody McLeod

Brady Skjei-Adam McQuaid
Brendan Smith-Kevin Shattenkirk
Marc Staal-Neal Pionk

Fredrik Claesson-Tony DeAngelo

Hiukan myös ihmetyttää, että mihin hemmettiin ne rahat ovat valuneet, kun reipas miljoona on cap-tilaa kauden alussa ja rosteri on tuollainen.

Jännästi ensimmäisen kuukauden vastustajista suurin osa on lännen puolelta. Poimintoina avauspeleistä Suomessa hiukan inhimillisempään aikaan tulee kahdeltatoista ensi sunnuntaina Carolina-matsi, sekä erityisesti parin viikon päästä lauantai-iltana kahdeksalta Edmonton-matsi.

Jatkoaika on myös päässyt haastattelemaan Meskasta tunnelmista harjoitusleiriltä.
Meskanen pääsi nauttimaan NHL-tunnelmasta, kausi alkaa AHL:n puolella − "Tämä on pelin henki täällä"
 
Viimeksi muokattu:

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Hyvä. Ensimmäinen ottelu, ensimmäinen tappio – kuten rehellisen rebuild-porukan kuuluukin. Let the tanks roll to Manhattan jne jne.

Ei vaan, ihan hyvää pelaamista. Maalivahdit pelasivat molemmilla hyvän ottelun.

Rehellisesti toivon kyllä, että napattaisiin Jack Hughes tai vastaava korkea pick; vaikka se tarkoittaisi järjetöntä määrää tappioita tälle kaudelle.
 
Believe in Blue

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kaksi ottelua, kaksi tappiota eli eihän kausi ole mitenkään ruusuisesti lähtenyt käyntiin mutta ettei jotain positiivistakin: Molemmat noista peleistä olisivat olleet voitettavissa ilman vastustajan maalivahtien esimerkillisiä otteita. Rinnettä kohti lähti 36 kutia ja viime yönä Huttonkin sai urakoida 43 torjunnan verran ja mukana oli pari todellista gamesaveria, etenkin Rangersin 3 vs 0-hyökkäyksen kohdalla. 0 pinnaa on silti 0 pinnaa mutta jo tuosta että Rangers on voittanut vedot molemmassa pelissä voi löytää jotakin hyvää sillä ainakaan yrityksestä homma ei ole kiinni, ainoastaan surkeasta viimeistelystä. Quinn on siis saanut puhallettua pirttiin jotakin uutta tuulta eikä touhu ole ainakaan yhtä flegmaattista surffailua mitä viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla, hyi olkoon. Tottakai uuden systeemin sisäänajaminen ottaa aikansa enkä odota että Rangers nyt yhtäkkiä lähtee johonkin uskomattomaan liitoon mutta ainakin suunnan pitäisi olla oikea.

Lundqvistista homma ei ole jäänyt ainakaan kiinni, Henkka on ollut hereillä ja oma itsensä eli antanut ainakin mahdollisuuden voittaa kummassakin pelissä.

Chytil sai Sabres-pelissä pahannäköisen tällin päähänsä mutta säikähdyksellä taidettiin selvitä kun poika palasi peliin jo tovin kuluttua. Toivottavasti lähipäivinä ei ilmene mitään jälkioireita, joku 2kk saikku olisi tässä vaiheessa rookielle melkoinen takaisku. Huomionarvoista oli myös se että kun NYR haki tasoitusta kuudella äijällä, ekassa aloituksessa oli toinen rookie eli Howden eikä suinkaan Zibanejad tai Hayes ja tämä taisi olla Quinnin suunnalta pientä herättelyä noiden jätkien suuntaan. Melko uneliasta on ollut kärkijätkien touhu toistaiseksi.

Hieman myös ihmetyttää Namestnikovin siirtäminen poppareille jo ekan pelin jälkeen enkä keksi että millä logiikalla Cody McLeod on muka parempi vaihtoehto pelaavassa kokoonpanossa. En ainakaan ekassa pelissä itse huomannut Namestnikovin otteissa mitään katastrofaalista mutta ikävämpi homma tietenkin se jos takana on jotakin asenneongelmia joista kaveri kärsi ainakin treidinsä jälkeen. Mielenkiintoista nähdä miten keissi etenee lähipäivinä, oliko kyse vain pienestä ravistelusta vai jostain muusta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Siinäpä ylempänä hyvin kerrattukin nähdyt, joten eipä niistä enempiä. Kyllähän tästä vähän pitkä kausi tulee, jos alusta asti pitää odotella ykkösvarausta. Jonka toisaalta lopulta uskon jäävän taas johonkin noin kympin tietämille, jolla varataan joku (eurooppalainen), joka on ennakkoarvioissa sijoitettu selvästi alemmas. Joten ei jännittämistä senkään suhteen. No, vitsi vitsinä.

Mainitaan nyt Buffalo-pelistä yksittäisinä poimintoina Lundqvistin hieno Hasek-tyylinen patjatorjunta, jonka jälkeen ohjaaja löysikin hienosti Hasekin plakaatin katosta kuviin. Sekä Rangersin hieman harvinaisemman kolmella nollaa vastaan hyökkäyksen, joka ei tietystikään päätynyt maaliin.

Saapa myös nähdä miten uusi valmentaja ottaa tilanteen, jossa jengi on mitä on. Nyt jo (hiukan yllättäenkin) nuorille annettu jääaikaa konkarien ohitse, kun Hayesin jalat eivät liiku, eikä ykkösketju saa tarpeeksi aikaan. Siitä voi tulla valmennukselle pitkä puhde, jos Hayesin "pellailusta" ja liukumisista haluaa eroon. McLeod tosiaan tuotiin kokoonpanoon tuomaan sitä kaivattua kovuutta, joka ilmeisesti taas oli unohtunut johonkin. Harmi kun miehestä ei ole paljon muuhun.

Namestnikov on kyllä hiukan surullinen tapaus, Tampan ykköskentästä Rangersin healthy scratchiksi. Onneksi toi Howden sentään näyttää kehittyvältä pelurilta, joten jotain treidistä alkaa olemaan saamapuolellakin.

Maininnan arvoinen puolustaja on kyllä pakko nostaa esille, nimittäin Neal Pionk, mies on todella esiintynyt edukseen ollen mielestäni Rangersin paras alakerrassa. Shattenkirk sitä vastoin vaikuttaa hemmetin jäykälle. Kädet käyvät, mutta luistellessa mies näyttää kuin puusta veistetyltä.

Tänään voivat kaikki vähemmän innokkaatkin fanit seurata Rangersia televisiosta, kun puoliltaöin Viasatin vapaan viikonlopun kunniaksi näkyy Carolina-matsi ilmaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Namestnikov on kyllä hiukan surullinen tapaus, Tampan ykköskentästä Rangersin healthy scratchiksi.
Tamahan oli ihan ennustettavissa. Kucherovin ja Stamkosin vieressa olisin minakin vetanyt sen 20 maalia ja 40 syottopinnaa kaudessa.

Hyvannakoista pelia on vaikka tappioita tulee. Junnut kun saa kasvettua ja virheet vahenevat niin eikohan tasta sitten ylospain.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tänään voivat kaikki vähemmän innokkaatkin fanit seurata Rangersia televisiosta, kun puoliltaöin Viasatin vapaan viikonlopun kunniaksi näkyy Carolina-matsi ilmaiseksi.
Jep, tänään ollaan linjoilla, ja ensimmäinen kokonainen matsi uudelta Rangersilta. Eilen katselin satunnaisesti, mutta DAL-WPG kiinnosti nyt enemmän lähinnä Heiskasen takia.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tulihan tuo tosiaan katsottua, mutta kovin sekavat tunnelmat jätti. Toisaalta ihan raikastakin hyökkäyspelaamista, mutta vastapainona järkyttävää nukahtelua ja pupeltamista omassa päässä. Georgievin surkea ilta kruunasi kaiken. Muutaman helpon lisäksi antoi hirvittävän määrän pahoja ripareita, eikä liimannut juuri mitään. Mutta puolustuskin sekoili, ei 8 pelkästään molarin takia mennyt.

Onnistujat oli aika vähissä. Kreider, Vesey ja varauksin sekä Chytil että Skjei(ylöspäin). Erityisesti Zibalta ja Zuccarellolta vaaditaan paljon enemmän. Valitettavasti en oikein usko, että Ziba tuosta juuri paranee enää. Ei ole ottanut Rangers- aikanaan askelia kohti vakaata huippusentteriä, väläyttelee toki. Hayes....Toivottavasti jossain päin on tuska siirtorajalla.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Onhan tuo vähän surkuhupaisaa että kun parin pelin ahkeran yrittämisen jälkeen se kuuluisa ketsuppipullo aukeaa niin samantien lävähtää omiin se kahdeksan maalia eikä Georgijev varmasti muistele tuota iltaa lämmöllä. Hyökkäyspeli oli tosiaan ilahduttavan säpäkkää mutta alueella omalla nähtiin taas sitä viime kaudesta tuttua totaalista uinumista ja etenkin Staal-Shattenkirk tuntui olevan paikoitellen täysin hukassa kun Canesin jätkiä livahti läpi kainaloista ja haaroväleistä. Eipä siinä, samalla tavalla hyökkääjätkin unohtelivat niitä omia jätkiään. Toivottavasti siellä katsellaan nauhoja muistiinpanovälineiden kanssa tarkasti koska seuraavat 79 peliä tulee olemaan aikamoista teurastusta jos sama avoimien ovien meno jatkuu. Jotain tarttis tehdä materiaalin rajallisuudesta huolimatta.

Noh, posin kautta kuitenkin taas ettei jaeta pelkkiä lampaanperseitä - alkukauden positiivisin yllättäjä on ollut ehdottomasti Brett Howden! Alkuun ihmettelin että millä lihaksilla tämä kundi ohitti Anderssonin nokkimisjärjestyksessä mutta poikahan vaikuttaa yllättävänkin valmiilta. Kroppaa likoon, enimmekseen peliä edistäviä ratkaisuja ja pinnojakin on kasassa jo 1+1 kolmen pelin jälkeen. Olisipa se edellinenkin #21 pelannut moisella innolla.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Sieltähän se kauden ensimmäinen voitto irtosi julmetun väännön jälkeen ja samalla Quinnille uran ensimmäinen voitto NHL-päävalmentajana. Onnittelut Davidille kun varmasti tätä luet! Yön pelissä Shattenkirk(!) ja Pionk saivat napottaa poppareilla ja tykkään kyllä pirusti tavasta jolla Quinn on ottanut ohjat käsiinsä. Tällä kaudella mitään velttoilua ei katsella pitkään ja kuten ukko itsekin totesi, kenenkään paikka ei ole sementoitu jos otteet näyttävät siltä että pelaaminen ei maistu. With that being said, saapa nähdä montako peliä tuota Zibanejadin uinumista kestää ennenkuin Mika hakee herätystä katsomon puolelta. Ei ole ykkössentterimme kausi lähtenyt kaksisesti käyntiin. Hayes on sentään oma itsensä, hyvässä ja pahassa. Välillä oivaltavia ja nerokkaita ratkaisuja, välillä aivan käsittämätöntä surffailua ja highlight-syötön hakemista joka päättyy yleensä aina kiekonmenetykseen.

Lauantaina onkin sitten luvassa jo kauden ensimmäinen prime time-matsi sekavassa tilassa olevaa Oilersia vastaan. Ennustan varovaisesti sellaista 15-20 maalin peliä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Joukkueen otteet heittelevät tasaisen varmasti. Calgarylle häviö ja nyt Floridasta voitto ja niin edelleen. Mitään radikaalia sukellusta ei ole siis ainakaan vielä nähtävissä, joten ei mikään aivan kärkipick ole nyt tähtäimessä.

Vähän on ollut hakemista ketjukoostumuksien kanssa pitkin alkukautta. Tai ei oikeastaan niin vähääkään, vaan koska Rangersilla on aika pitkä lista noita ns. mid-6-miehiä, niin kierrätystä on ollut aina neloseen asti. Nyt siellä paineli Spooneria ja Namestnikovia McLeodin kanssa. Ei varmaan kauhean kovaa tason nostoa ole miehiltä tuolla odotettavissa.

Spooner on kyllä ollut sanalla sanoen pettymys alkukaudesta. Miehen hyvä draivi on hävinnyt kokonaan, mutta en kuitenkaan menetä toivoa, kun näin keväällä mitä mies parhaimmillaan (?) on. Namestnikoville voisi kyllä alkaa hakea seuraavaa yritystä muualta, ellei Quinn nyt näe hänessä jotain nelosen erikoisosaajaa, jonne hän on jämähtänyt. Tosin neljän miljoonan palkka on vähän liikaa, vaikka olisi millainen seppä siellä.

Chytil on vaipunut vähän muiden taakse, hyvin ymmärrettävää toki nuorelta. Itse ehkä antaisin Anderssonille paikan kokeilla vuorostaan, mies on esiintynyt piste per peli -tahtia kahdeksassa pelissään AHL:n puolella. En vieläkään vaihda mielipidettäni siitä, että näen miehessä potentiaalia enemmän näistä. Chytilin sopimusliukumaa ei kuitenkaan aijota miettiä joukkueen puolesta sen enempää, joten maaginen yhdeksän pelin raja taitaa olla (on siis nyt) ja mennä. Ja Liasille annetaan nyt toistaiseksi isot minuutit AHL:n puolella.

Howden sitä vastoin on kehittynyt hienosti ja nelosen sentteristä on noussut jo kolmoseen, kun Chytil siirrettiin laidalle. Myös 2+2 tehot ovat mukava lisä.

Pirteimmät esiintymiset ovat olleet Fastilla ja etenkin Veseyllä. Hyvin ovat päässeet paikoille, hiukan kun viimeistelytehokkuus vielä nousisi.

Ziba nousi neljän pisteen pelinsä turvin piste per peli -mieheksi ja Zuccarello kahdella maalillaan perään. Itselleni Zuccarello on kyllä ollut pettymys, ei maaliakaan ennen tämän päiväistä ja miehen tuttua pelinrakentelua ja pirteää menoa ei ole mielestäni näkynyt ollenkaan. Mies muistuttaa vähän itseään ennen KHL-kierrostaan. Onko motivaatio ihan tapissa kuitenkaan? Jotenkin sellainen kuva on jäänyt. Ehkä nyt tuo nosto Ziban ja Kreiderin vierelle auttaa.

Hayes ja Buchnevich ovat esittäneet sitä mitä miehiltä voi odottaakin, niin hyvässä kuin pahassa. Eli samoilla linjoilla jatketaan. Ainoastaan Buchnevichin sementtiin valettu ykkösketjun rooli on jäänyt Vigneaultin aikoihin.

Kreiderille myös plussaa, että normaali sähäkkyys on tallella ja aistittavissa, vaikka joukkueen yleisotteet nyt ovatkin vähän mitä ovat. Motivaatio on kuitenkin hyvä.

Pakkiparit heittelevät ja niin poispäin, joten ei niistä kauheasti enempää. Shattenkirk ei ole sitä mitä odotin, DeAngelolla ei vaan riitä ja Pionk on mielestäni ollut paras pakki. Claesson pääsi myös loukkaantuneiden kirjoille. Pionk näköjään johtaa pakkien sisäistä pistepörssiäkin. Muutenkin Smith ja Skjei ainoat pakkien maalintekijät, joten se kiekollisuus ei nyt siltä osin ainakaan ole tapissa. Eikä se kyllä noilla ylivoimillakaan mitenkään välity, täytyy sanoa.

Lundqvist on löytänyt moneen peliin "gamesavereita", jotka tosin tässä tapauksessa tarkoittavat, että joukkueella säilyy mahdollisuus edes tasaiseen kamppailuun. Kuitenkin varmaa ja hyvää pelaamista, 92,1 prosentit ovat tuolla joukkueella kai vähintäänkin kelvot. Georgiev myös sirkusmaisen Carolina-pelin jälkeen pelasi tänään varmasti toisen ottelunsa. Ei siis moitittavaa tällä rintamalla.

Quinnin penäämä joukkuekavereiden puolustus on vähän kyllä hakusessa, kun Calgary-pelissäkin jostain suht puhtaasta taklauksesta Zuccarelloon Skjei heittää hanskoja ja näin kaveri pääsee yksin läpi tekemään maalin. Jotenkin nyt toi homma ei toimi, kun pelaajat menevät vähän joka tilanteessa "kovana" ja lopputuloksena on yliyrittämistä sillä rintamalla.

Loppuun vielä, että Ville Meskanen painelee 8 1+3 tehoilla alhaalla.

Tästä alkaa seuraavaksi joukkueella vajaa pariviikkoinen lännen vieraskiertue.

Millä mielin ja silmin muut ovat katselleet pelejä?
 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Siinä yllä erittäin hyvin niputettuna viime aikojen otteet ja melkeinpä jokaisen jutun kohdalla samanlaisia ajatuksia. Vaikka pisteitä ei olekaan isommin kasaantunut niin peli on siltikin energisempää ja raikkaampaa kuin viime kaudella ja flegmaattisen surffailun sijaan (melkein) koko joukkue pelaa illasta toiseen vähintäänkin kelvollisesti. Jossittelu on tietenkin turhaa mutta pari pomppua sinne tänne ja kasassa voisi olla pari voittoa enemmänkin. Flames-peliä lukuunottamatta kaikki matsit taitavat olla nähtyinä ja vaikka tappiot tympivät niin ainakin Rangersin pelaamista on ollut viihdyttävä seurata. Yritystä ja sinnikkyyttä löytyy vaikkei kokoonpano ja taitotaso tunnukaan tällä hetkellä riittävän.

Henkka on ollut illasta toiseen hyvä mutta elekielestä näkee silti että vaikka onkin kertonut haluavansa pysyä Rangersissa uudelleenrakennuksesta huolimatta, sisällä velloo eikä ihan vähänkään nuo maalit ja tappiot. Tämä toki ymmärettävää koska kyseessä on ihan "kohtalaisen" kilpailuhenkinen kaveri mutta saa nähdä kuinka kauan jaksaa nieleskellä ylpeyttä. Olet illasta toiseen parhaimmillasi mutta se ei silti riitä kun joukkue edessä ei ole tarpeeksi vahva. Saa nähdä.

Namestnikovin ja Spoonerin heräilyä odotellaan myös täällä. Molemmilla herroilla kasassa 0+1 kahdeksaan peliin ja se ei ole ihan sitä mitä tilattiin. Ehkä tehoja tuli enemmän isommalla vastuulla mutta kun olet näkymätön illasta toiseen, mitään "ylennyksiä" lienee turha odotella.

Uusitut ketjut olivat viime yönä pirteällä päällä vaikkei Panthers liigan kuumimpiin jengeihin kuulukaan. Z-miehet tehoilivat oikein kunnolla ja tankki-Kreider oli elementissään maalin edessä parissakin osumassa. Chytil-Hayes siirti myös painetta jatkuvasti vastustajan päätyyn ja saivat aikaiseksi monta mukavaa mylläkkää. Vielä kun näistä jompi kumpi olisi vähän mulkumpi ja ampuisi enemmän niin tehoja saataisiin muiltakin kuin ykkösketjun hepuilta. Fast ei taida kaikesta posistaan huolimatta olla se maalinnälkäinen pommittaja jota kaksikko rinnalleen kaipaa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kyllä nyt koetellaan kannattajien hermoja, kun ensin Kings vei voiton nenän edestä viime minuutilla ja nyt Sharks tasoitti viime sekunneilla. Onneksi Sharksista joukkue kairasi kuitenkin sen voiton rankkareilla, ensimmäinen vieraissa ja se lisäpistekin jäi läntiseen konferenssiin - jos sillä nyt tällä kaudella mitään väliä on. Paitsi Kingsin tapauksessa, jotka ovat liigassa yllättäen samoilla sijoilla kuin Rangers.

Kings-pelissä maalintekijöinä nähtiinkin kohtuu erikoinen nippu DeAngelo, Namestnikov, Spooner -kolmikolla, kun taas San Josea vastaan ykkösketjun tutut nimet hoitelivat sen puolen hommat.

Chicago-peli tuntui olevan aika yksipuolinen lämmittely lännenkiertueelle, jossa käyrä kuitenkin on ollut nouseva, joten olisiko tähän loppuun mahdollisesti suora voitto Ducksista.

McQuaid loukkaantui Chicagoa vastaan ja täten avasi paikan jälleen DeAngelolle.

Georgiev aloittanee joukkueen viimeisen pelin Anaheimissa, Henrik on pelannut tähän asti.

Rangers on tällä hetkellä 4. viimeinen liigassa, ilman eilistä voittoa olisi jaetulla jumbopaikalla. Tiukkaa on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy