New York Rangers (2.) – Tampa Bay Lightning (3.), Idän konferenssifinaali

  • 53 577
  • 353

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Jep, itse toivon tästä parista tulevaa mestaria. Ja se ei ole Tampa Bay Lightning. Muutaman vuoden ajan on saanut tilastoniilojen kuulla inttävän, että edistyneet tilastot pitää olla hyvät, jotta voi pelata voittavaa lätkää. Olisipa hienoa, kun Rangers osoittaisi asian todeksi. (edit. siis epätodeksi.)

Ja tiedän kyllä, että (noin niinkuin kärjistettynä) on todennäköisempää pärjätä 70 pisteen kakkossentterillä kuin 30 pisteen kakkossentterillä, mutta ei se silti tee mahdottomaksi jälkimmäistäkään.
Nythän tosin Rangers parantanut peliään siinä missä ihan silmämääräisesti oli aivan pulassa pääosin Penguinsia vastaan ja usean pelin Canesia vastaan niin nyt on kentällä pelitapahtumien valossa paljon tasaisempaa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ei lähde niin ei lähde. Nytkö se sitten tapahtuu? Erittäin vahva luotto oli Tampaan tähän sarjaan lähdettäessä, mutta nyt taidettiin kohdata vaan se hurmostilassa oleva kauden parasta lätkää pelaava joukkue ja laulukuoro kutsuu.

Olin varma että tuo kuuden pelin voittoputki ja sen tuoma henkinen kovuus olisivat kannatelleet Tampaa ainakin lähemmäs voittoja MSG:ltä, mutta pakko sanoa että kaukana ne on olleet.

Mihin on hävinneet Perry ja Colton? Milloin Killorn ja Cirelli meinasivat alkaa pelaamaan? Onko Hagel muuta kun kiekkoja blokkaava magneetti? Hedman ja Vasilevski ei ole todellakaan olleet parhaimmillaan ja vastaavasti Fox ja Shestrjorkin ovat olleet.

Vituttaa sanoa mutta huomenna varmaan tarvitaan kauden paras peli tai sarja on ohi. Onneksi kerkesin jo negailla pahasti sekä Leafs että Panthers sarjoissa ja silti joukkue väänsi jatkoon.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ei tässä semmoista pelillistä eroa ole ollut, että Tampa ei voisi ihan kotipeleissään nousta mukaan sarjaan. Ehkä mv-pelissä ja osin myös viimeistelyssä(varsinkin game1) on se ero ollut, että pelit on Rangersille kääntyneet.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Juuri silloin Tampa yleensä tasonsa osoittaa kun erehdyt luulemaan että nytkö se valta vaihtuu.. Jos Big Cat palaa aiempaan pudotuspelivireeseensä niin sarja on äkkiä 2-2. Jos näin käy niin Tampa varmaan menee menojaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Alan hiljalleen uskoa, että Tampa ei ole tämän kauden mestari. Panthers oli niin munaton ja kädetön tuon trapin (emmä oikeasti ymmärrä noita pelitapoja, lehdistä luin) edessä, että luulin Boltsin jatkavan samaa ankeuttamista Rangersiakin vastaan. Mutta Rangerspa löytääkin jatkuvalla syötöllä tavan tulla hyökkäysalueelle kiekon kanssa ja vielä pystyy luomaan maalipaikkojakin. Avs vs. Rangers finaalissa, kuulostaa houkuttelevalta.

Kid Line Rules!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvin on Rangers viemässä Tampaa äärirajoile. Maalivahdista ei saa enää etua kun vastapuolella on yhtä hyvä kaveri.

Olikos Brayden Point koko lopun playoffsit pois? Alkaa tuokin näkymään.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Olikos Brayden Point koko lopun playoffsit pois? Alkaa tuokin näkymään.
On ollut jo jäällä. Pystynee pelaamaan jossain vaiheessa, mutta varmaan tuodaan riskillä mukaan jo aiemmin kuin olisi ehkä järkevää, jos tulee pakko. Saa nähdä, onko jo huomenna kehissä.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Oikeastaan ei ole edes yllätys, koska Rangersilla on NHL:n selvästi paras valmentaja.
Voi olla näinkin, todennäköisempää että ei ole. Tiettyjä negatiivisia piirteitä on hänestäkin tällä kaudella kyllä löytynyt, erityisesti peluuttamiseen liittyen. Näitä ongelmia on kuitenkin toistaiseksi ollut helppo katsoa sormien läpi tuon .671 -saldon takia, josta saa antaa aika paljon krediittiä joukkueensa maalivahdille ja ylivoimalle. Ja tuota ylivoimaakaan ei ole kukaan suunnitellut, vaan siellä on poikkeusyksilöt vain pelanneet niin kauan yhdessä että tuntevat toisensa.

Se missä Gallant on sitten ylivertainen moniin kollegoihinsa nähden on tuo henkinen valmentaminen ja karisma. Pelaajat ostavat sen mitä hän myy, sillä uskovat Gallantiin ja hänellä on CV:tä metodiensa tueksi. Vahvana auktoriteettina saa sitten pelaajat sitoutumaan kollektiiviin ja repimään itsestään parasta irti. David Quinn tiimeineen ei tässä onnistunut. Oikeastaan ainoa mitä Quinn sai aikaan, oli nuorille pelaajille pelon yrittää tehdä mitään luovaa kiekon kanssa. Tässä on sitten jälkiviisaasti mennyt about yhden runkosarjan mitta, että Lafreniere ja kumppanit uskaltavat pelata taas jääkiekkoa.

Mutta ei siellä oikein mitään vahvaa pelikirjaa ole takana. Kyllä he toki osaavat 1-3-1 -muodossa keskialuetta puolustaa siinä missä muutkin, mutta vaistoilla mennään.

---

Oliko se nyt sitten 17 vai 18 ottelun voittoputki? No ei ole enää. Mutta niin vain aikanaan se Undertakerkin hävisi WrestleManiassa. Olen tyytyväinen, ettei joukkue lamaantunut Tampan hyvästä alusta, ja alkanut ajattelemaan että nyt on ruosteet viimeistään hangattu pois. Sen sijaan kotijoukkue oli lievästi tai erittäin vahvasti kuskin paikalla sen 45 minuuttia pelistä, Tampa sitten taas ryöpytti menemään jokaisessa erässä yhden viisiminuuttisen, ja loivat kyllä riittävästi paikkoja että olisivat voineet ryöstää ottelun.

Jos verrataan Floridaan, niin he eivät saaneet noita itä-länsisyöttöjä pelattua hyökkäysalueella sitten yhtään omiin lapoihin, nyt NYR tekee sitä säännöllisesti. Sehän oli sitten kuitenkin tiedossa että miten käy, kun mestarit pysyvät kyttäysasemissa mukana ja joukkue vetäytyy kolmannessa erässä kilpikonnaan pelaamaan kelloa vastaan. Se oli oikeastaan kutsu syömään Tampalle, joka järjestikin melkoisen rallin tuohon loppuun. Tällä kertaa senttipeli ei ollut puolesta. Loppua seuratessa ei paljon hengitetty ruudun takana.

Olisin kyllä henkilökohtaisesti toivonut aktiivisempaa otetta Rangersilta vielä kolmannen erän johtoasemassakin. Keskialuetta tukittiin hyvin ja pakotettiin vastustajaa virheisiin, mutta sitten taas puolustuspäässä valittiin liian helposti roiskaisu keskialueelle. Pelin aikana nähtiin lukemattomia lähtöjä, jossa mentiin välillä jopa leikitellen karvauksen ohi - miksi ei luotettu tähän? Rangers on kuitenkin nopeampi joukkue jäällä, ja omaa kyvyn saada Tampan juoksemaan kiekon perässä. Pointin puute näkyy erityisesti Tampan pelinopeudessa.

Alkaa taas paisumaan viesti mammutiksi, mutta pari lyhyttä nostoa vielä pakko tehdä:
- Fox/Hedman olivat kuin yö ja päivä. Siinä missä Hedman teki tyhmiä virheitä enemmän kuin olen häneltä nähnyt moneen vuoteen, niin Foxin kohdalla ei löydy sopivaa superlatiivia kuvaamaan hänen hyvyyttään. Ei varmaan tarvi kuvailla mitä siellä jäällä tapahtui.
- Vasilevskyn kohdalla on aika nopeasti narratiivi muuttunut siihen, että ei riitä ja kilpi ylä vuotaa. Media ja yleinen mielipide ei paljoa armoa anna - juurihan se oli kaikkien aikojen paras maalivahti.
- Troubalta paras peli ehkä koskaan ikinä missään. Putosin laskuista, että kuinka monta kertaa pelasti jäällä olleen viisikon ratkaisuillaan tai virheiden paikkailullaan. Tällä kertaa junan alle jäi Cirelli.
- Chytil alkoi saamaan erityistä rakkautta vastustajalta. Jatkuvasti sai ottaa poikkaria vastaan.

Mutta jatketaan eteenpäin. Neljä tarvitaan, ja seuraavat kaksi voittoa on paljon vaikeampi saavuttaa.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Kahden voiton myötä Rangersin jatkomahdollisuudet nousivat roimasti, mutta koska vastassa todella kovan tason oudotuspelijiukkue, sanoisin että prosentit ovat nyt ehkä korkeintaan 55/45 rangersin eduksi.


Kid-line tosiaan ollut erinomainen, eikä mielestäni sen isompi riski omaan päähän kuin Stromen kenttä tai etenkään 4. Kenttä. Silti peliaika jäi tässäkin pelissä aika pieneksi, varsinkin kolmannessa erässä, kun johtoa puolustettiin
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
On ollut jo jäällä. Pystynee pelaamaan jossain vaiheessa, mutta varmaan tuodaan riskillä mukaan jo aiemmin kuin olisi ehkä järkevää, jos tulee pakko. Saa nähdä, onko jo huomenna kehissä.
Sulla on nyt ihan vitun vanhentuneet tiedot. Oli jäällä joo, kaatui siellä ja poistui pian sen jälkeen. Cooper sanoi ekan pelin jälkeen että ei pelaa ainakaan tässä sarjassa, hyvä jos edes finaaleissa.






 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Sulla on nyt ihan vitun vanhentuneet tiedot. Oli jäällä joo, kaatui siellä ja poistui tuskissaan pois. Cooper sanoi ekan pelin jälkeen että ei pelaa ainakaan tässä sarjassa, hyvä jos edes finaaleissa.
Sulla taas on sitten vaan väärät tiedot… Point kaatui, jutteli hetken trainereille ja sitten jatkoi viellä hetken luistelua, en tiedä mistä tuon tuskissaan jutun keksit. Cooper ei ole sanonut että Point ei tässä sarjassa pelaa, sanoi vaan että kannattaa hillitä odotuksia (eli eihän tuo todnäk pelaa)
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä etenee nyt mukavasti. Rangers laittaa Tampan ahtaalle ja todelliseen testiin. Joku sanoi, että Tampan vastustajat ovat tässä koko aika heikentyneet kierros kierrokselta, mutta ei pidä paikkaansa. Toronto oli toki todella kova, mutta on Rangers jo nyt pystynyt olemaan selvästi Floridaa parempi. Tampa on kuitenkin viime kausien aikana osoittanut, että se pystyy nousemaan näistä tilanteista vielä voittoon.

Rangersin on muuten pakko olla ensimmäinen joukkue näin pitkällä ilman kapteenia? Kuka noutaa cupin ensimmäisenä, jos tuo tilanne tulee eteen?
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Voi olla näinkin, todennäköisempää että ei ole. Tiettyjä negatiivisia piirteitä on hänestäkin tällä kaudella kyllä löytynyt, erityisesti peluuttamiseen liittyen. Näitä ongelmia on kuitenkin toistaiseksi ollut helppo katsoa sormien läpi tuon .671 -saldon takia, josta saa antaa aika paljon krediittiä joukkueensa maalivahdille ja ylivoimalle. Ja tuota ylivoimaakaan ei ole kukaan suunnitellut, vaan siellä on poikkeusyksilöt vain pelanneet niin kauan yhdessä että tuntevat toisensa.

Se missä Gallant on sitten ylivertainen moniin kollegoihinsa nähden on tuo henkinen valmentaminen ja karisma. Pelaajat ostavat sen mitä hän myy, sillä uskovat Gallantiin ja hänellä on CV:tä metodiensa tueksi. Vahvana auktoriteettina saa sitten pelaajat sitoutumaan kollektiiviin ja repimään itsestään parasta irti. David Quinn tiimeineen ei tässä onnistunut. Oikeastaan ainoa mitä Quinn sai aikaan, oli nuorille pelaajille pelon yrittää tehdä mitään luovaa kiekon kanssa. Tässä on sitten jälkiviisaasti mennyt about yhden runkosarjan mitta, että Lafreniere ja kumppanit uskaltavat pelata taas jääkiekkoa.

Mutta ei siellä oikein mitään vahvaa pelikirjaa ole takana. Kyllä he toki osaavat 1-3-1 -muodossa keskialuetta puolustaa siinä missä muutkin, mutta vaistoilla mennään.

---

Oliko se nyt sitten 17 vai 18 ottelun voittoputki? No ei ole enää. Mutta niin vain aikanaan se Undertakerkin hävisi WrestleManiassa. Olen tyytyväinen, ettei joukkue lamaantunut Tampan hyvästä alusta, ja alkanut ajattelemaan että nyt on ruosteet viimeistään hangattu pois. Sen sijaan kotijoukkue oli lievästi tai erittäin vahvasti kuskin paikalla sen 45 minuuttia pelistä, Tampa sitten taas ryöpytti menemään jokaisessa erässä yhden viisiminuuttisen, ja loivat kyllä riittävästi paikkoja että olisivat voineet ryöstää ottelun.

Jos verrataan Floridaan, niin he eivät saaneet noita itä-länsisyöttöjä pelattua hyökkäysalueella sitten yhtään omiin lapoihin, nyt NYR tekee sitä säännöllisesti. Sehän oli sitten kuitenkin tiedossa että miten käy, kun mestarit pysyvät kyttäysasemissa mukana ja joukkue vetäytyy kolmannessa erässä kilpikonnaan pelaamaan kelloa vastaan. Se oli oikeastaan kutsu syömään Tampalle, joka järjestikin melkoisen rallin tuohon loppuun. Tällä kertaa senttipeli ei ollut puolesta. Loppua seuratessa ei paljon hengitetty ruudun takana.

Olisin kyllä henkilökohtaisesti toivonut aktiivisempaa otetta Rangersilta vielä kolmannen erän johtoasemassakin. Keskialuetta tukittiin hyvin ja pakotettiin vastustajaa virheisiin, mutta sitten taas puolustuspäässä valittiin liian helposti roiskaisu keskialueelle. Pelin aikana nähtiin lukemattomia lähtöjä, jossa mentiin välillä jopa leikitellen karvauksen ohi - miksi ei luotettu tähän? Rangers on kuitenkin nopeampi joukkue jäällä, ja omaa kyvyn saada Tampan juoksemaan kiekon perässä. Pointin puute näkyy erityisesti Tampan pelinopeudessa.

Alkaa taas paisumaan viesti mammutiksi, mutta pari lyhyttä nostoa vielä pakko tehdä:
- Fox/Hedman olivat kuin yö ja päivä. Siinä missä Hedman teki tyhmiä virheitä enemmän kuin olen häneltä nähnyt moneen vuoteen, niin Foxin kohdalla ei löydy sopivaa superlatiivia kuvaamaan hänen hyvyyttään. Ei varmaan tarvi kuvailla mitä siellä jäällä tapahtui.
- Vasilevskyn kohdalla on aika nopeasti narratiivi muuttunut siihen, että ei riitä ja kilpi ylä vuotaa. Media ja yleinen mielipide ei paljoa armoa anna - juurihan se oli kaikkien aikojen paras maalivahti.
- Troubalta paras peli ehkä koskaan ikinä missään. Putosin laskuista, että kuinka monta kertaa pelasti jäällä olleen viisikon ratkaisuillaan tai virheiden paikkailullaan. Tällä kertaa junan alle jäi Cirelli.
- Chytil alkoi saamaan erityistä rakkautta vastustajalta. Jatkuvasti sai ottaa poikkaria vastaan.

Mutta jatketaan eteenpäin. Neljä tarvitaan, ja seuraavat kaksi voittoa on paljon vaikeampi saavuttaa.
Olen kyllä samaa mieltä, että jos puhtaasti pelikirjavalmentamista ajatellaan (tai ainakin pelikirjan monipuolisuutta), niin silloin ei Gallant ihan terävimmässä kärjessä NHL-valmentajana olisi. Mutta kun se hänen vahvuutensa erittäin karismaattisena motivaattorina ja pelaajien sitouttajana on vain aivan äärimmäisen tärkeä ominaisuus menestyvälle valmentajalle.

Itse asiassa käyttäisin verrokkina tässä kotimaista legendaa, eli Jukka Jalosta. Hänestä halutaan usein ajatella, että hän on joku taktinen velho ja keksinyt maagisen pelitavan. Olen tästä itse asiassa varsin eri mieltä. On hän toki ihan pätevä taktisestikin, mutta varsin yksinkertainen se hänen pelitapansa ja pelikirjavalikoimansa on. Mutta hän onkin mestari motivoimaan pelaajat, sitouttamaan heidät tuohon varsin simppeliin pelitapaan ja sitten karismallaan vie joukkueensa yli vaikeidenkin paikkojen. Sillä karismallaan luo myös mielettömän luottamuksen ja erinomaisen hengen joukkueeseensa.

Se pelikirjakin on toki riittävän hyvä, kunhan noissa tärkeimmissä, eli joukkueen sitouttamisessa ja motivoimisessa on onnistuttu. Toki sama tai samankaltainen pelikirja ei toiminut oikein ollenkaan, kun Suomen maajoukkuetta valmensi hyvin samankaltaiselta pelitavalla ja sinänsä taidollisesti paremmilla pelaajilla Lauri Marjamäki. Häneltä puuttui kuitenkin se karisma ja kyky motivoida ja sitouttaa pelaajat pelaamaan riittävän hyvin pelitavan mukaisesti sekä sataprosenttisesti joukkueen puolesta.

Näen siis Gallantin varsin samankaltaisena valmentajana Jukka Jalosen kanssa. Taktikkona ei välttämättä ainakaan mitenkään ylivertainen, vaikkakin riittävän pätevä siinäkin, mutta kokonaisuutena aivan fantastinen valmentaja, koska se karisma ja henkinen johtaminen ovat sitten ylivertaista luokkaa. Ja niiden avulla saadaan hyvällä pelikirjalla ja hyvällä pelaajamateriaalilla aivan loistavia tuloksia aikaan, vaikka kumpikaan ei olisi mitenkään ylivertaisella tasolla sinänsä.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tämä etenee nyt mukavasti. Rangers laittaa Tampan ahtaalle ja todelliseen testiin. Joku sanoi, että Tampan vastustajat ovat tässä koko aika heikentyneet kierros kierrokselta, mutta ei pidä paikkaansa. Toronto oli toki todella kova, mutta on Rangers jo nyt pystynyt olemaan selvästi Floridaa parempi. Tampa on kuitenkin viime kausien aikana osoittanut, että se pystyy nousemaan näistä tilanteista vielä voittoon.

Rangersin on muuten pakko olla ensimmäinen joukkue näin pitkällä ilman kapteenia? Kuka noutaa cupin ensimmäisenä, jos tuo tilanne tulee eteen?
Joo, pidän ihan mahdollisena toistaiseksi, että Toronton voidaan lopulta sanoa tarjonneen kovemman vastuksen,mutta tuo Florida tuntui vähän solvaukselta ;)

Olen unohtanut tuon kapu-asian kokonaan. Jengi tarvitsee johtajat, mutta en näe varsinaisen C:n puuttumista isona juttuna. Ziba vois olla valmis nyt kyllä. Hienoa, että organisaatio jaksoi uskoa mieheen, vaikka nousu huipulle oli hidasta kipuamista. Oma usko loppui jo yhdessä vaiheessa, mutta viime kaudella oikeastaan palautui, vaikka nykymeno jo vähän yllättääkin taas.
 

Ralph

Jäsen
Rangersin on muuten pakko olla ensimmäinen joukkue näin pitkällä ilman kapteenia? Kuka noutaa cupin ensimmäisenä, jos tuo tilanne tulee eteen?
Voisi veikata Chris Kreideriä. Kapteeniston ainoa jäsen, joka on Rangersin oma varaus, pelannut koko uransa Rangersissa ja muutenkin on pisimpään ollut joukkueessa kaikista pelaajista.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Näen siis Gallantin varsin samankaltaisena valmentajana Jukka Jalosen kanssa. Taktikkona ei välttämättä ainakaan mitenkään ylivertainen, vaikkakin riittävän pätevä siinäkin, mutta kokonaisuutena aivan fantastinen valmentaja, koska se karisma ja henkinen johtaminen ovat sitten ylivertaista luokkaa. Ja niiden avulla saadaan hyvällä pelikirjalla ja hyvällä pelaajamateriaalilla aivan loistavia tuloksia aikaan, vaikka kumpikaan ei olisi mitenkään ylivertaisella tasolla sinänsä.
Aika samaa mieltä, ja mitenkään Jukkaa väheksymättä. Ei statsit sarjakiekossa mitenkään maagiset ole, mutta turnauspelaamisessa toimiva, simppeli pelitapa ja pelaajien sitoutuminen vie pitkälle. Siksi Suomella on aina mahis, niillä "liigajengeilläkin".
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kuka noutaa cupin ensimmäisenä, jos tuo tilanne tulee eteen?

Aika kaukana ollaan tästä tilanteesta, mutta olisi tyylikästä jos kaikki varakaput hakisivat kannun yhdessä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voisi veikata Chris Kreideriä. Kapteeniston ainoa jäsen, joka on Rangersin oma varaus, pelannut koko uransa Rangersissa ja muutenkin on pisimpään ollut joukkueessa kaikista pelaajista.
Häntä minäkin veikkaisin. Tai sitten sen noutaa kaikki!
 

Kipinä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset
Rangersin on muuten pakko olla ensimmäinen joukkue näin pitkällä ilman kapteenia? Kuka noutaa cupin ensimmäisenä, jos tuo tilanne tulee eteen?
Googlen mukaan Boston voitti 70 ja 72 Stanley Cupin ilman kapteenia ja Calgary 89 kahdella kapteenilla. Calgarylla molemmat kapteenit ja joku kolmas kaveri nosti yhdessä pokaalin, kun katsoin pikaisesti YouTubesta. Bostonin nostoja en jaksanut tarkistaa.

Edit. Katsoin sittenkin ja ainakin vuonna 72 pytyn nosti John Bucyk. Varakapteeneina toimi, Johnny Bucyk, Phil Esposito, Ted Green ja Ed Westfall.
 
Viimeksi muokattu:

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Rangersin on muuten pakko olla ensimmäinen joukkue näin pitkällä ilman kapteenia?
Eikös Vegas käynyt ensimmäisenä vuonna finaalissa iöman kapteenia. Engelland taisi olla ”henkinen” kapteeni, mutta Stone taisi olla seuran ensimmäinen virallinen kapteeni. Engelland olisi Vegasilta varmasti sen nostanut, jos olisivat voittaneet.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Voisi veikata Chris Kreideriä. Kapteeniston ainoa jäsen, joka on Rangersin oma varaus, pelannut koko uransa Rangersissa ja muutenkin on pisimpään ollut joukkueessa kaikista pelaajista.

Yleensähän vanhimmat ukkelit hakee kapteenin jälkeen. Rangersin vanhin on Reaves ja sitten Braun. Kolmanneksi vanhin on Kreider.

Eiköhän se Kreider olisi.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Joku sanoi, että Tampan vastustajat ovat tässä koko aika heikentyneet kierros kierrokselta, mutta ei pidä paikkaansa. Toronto oli toki todella kova, mutta on Rangers jo nyt pystynyt olemaan selvästi Floridaa parempi. Tampa on kuitenkin viime kausien aikana osoittanut, että se pystyy nousemaan näistä tilanteista vielä voittoon.

Rangersin on muuten pakko olla ensimmäinen joukkue näin pitkällä ilman kapteenia? Kuka noutaa cupin ensimmäisenä, jos tuo tilanne tulee eteen?

Minä sanoin ekan matsin perusteella. Ja se perustui siihen että Rangers antoi aivan käsittämättömän määrän niitä parhaan sektorin maalipaikkoja ekassa. Minusta kovin joukkue on aina se mikä kykenee pitämään vastustajan maalipaikat minimissä.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Minä sanoin ekan matsin perusteella. Ja se perustui siihen että Rangers antoi aivan käsittämättömän määrän niitä parhaan sektorin maalipaikkoja ekassa. Minusta kovin joukkue on aina se mikä kykenee pitämään vastustajan maalipaikat minimissä.
Tämän perusteella Tampa on tähän astisista helpoin vastustaja Rangersille näissä pudotuspeleissä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Jos Jalosen aiempiin pesteihin on perehtynyt, niin kyllähän nimenomaan taktiset seikat nousevat vahvasti esiin ja rohkenen väittää, että Jalonen on tällä osa-alueella maailman ehdotonta eliittiä. Myöhemmin hän on nähdäkseni edelleen kehittynyt huipuksi myös henkilöjohtajana, ja mitalisateen myötä marina "EHT-taktiikoista" on hiljentynyt. KHL:ssä Jalosen saldo ei toki niin hyvä ole (ei toki huonokaan), mutta Liigassa HPK:n luotsaaminen 5 kertaa neljän parhaan joukkoon oli hämeenlinnalaisten resurssit huomioiden kova suoritus, ja tätä resurssieroa HPK kuroi paljon umpeen nimenomaan pelikirjalla. Mutta ehkäpä Jalosesta jossain toisaalla myöhemmin enemmän.

Gallant on ehdottomasti valmentajana NHL:n parhaimmistoa, ja hän on menestynyt myös maajoukkueessa. Taktikkona en osaa häntä niin hyvin arvioida, mutta osaa selvästikin sitouttaa pelaajat pelitapaansa, ja muutenkin henkilöjohtajana varmastikin liigan parhaimmistoa. Joka tapauksessa kummallakin osa-alueella David Quinnia parempi kuten on nyt nähty. Ei se sattumaa ole, että Rangers on kahden voiton päässä finaaleista.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
It's do or die tänään Lightning.

Rangers ei ole jäätynyt yhtään ja Igor on vienyt Andreita maalivahtien taistossa. Siitä pitäisi homma kääntää kotijoukkueen eduksi tänään, Coops pystyy hallitsemaan tänään match uppeja paremmin vaihtoedun turvin, joten toivottavasti tuosta on jotain apua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös