Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

New Jersey Devils 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana FinDevil, 26.05.2018 klo 19.01.

 1. chaosti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  En nyt ole tämän kauden jokaista peliä katsonut joten ei voi pitää yleistyksenä, mutta tuntuu että joukkue on pelannut tiukemmin ja paremmalla asenteella niissä matseissa jotka Hall on ollut sivussa.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tätä sattuu joka organisaatiossa. Kun tiedetään että paras pelaaja puuttuu, niin jokainen jotenkin alitajuisesti nostaa tasoaan ja/tai saa piristysruiskeen siitä kun oma rooli kasvaa. Sitä hetken boostia voi kestää muutaman pelin, mutta sitten meno hyytyy ja koko joukkueen taso putoaa. Onhan samat tilastot nähtävillä jostain Crosbyn puuttumisesta.
   
 3. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Paljon älykkäämpää pelaamista Devilsiltä kuin alkukaudesta. Puolustuspelaaminen näytti, no, puolustamiselta. Bruins sai kyllä paljon vetoja aikaan, mutta vaarallisia tilanteita ei tullut niin paljoa kuin laukaisumäärästä voisi ehkä päätellä. Myös hyökkäyssuuntaan peli oli paljon enemmän north-south kuin east-west-tyylistä suhailua, minkä seurauksena vastustajalle ei tullut samalla lailla ylivoimahyökkäyksiä kuin aikaisemmissa peleissä, vaikka toki siellä yksittäisiä virheitä vieläkin tuli.

  Blackwood pelasi erinomaisen matsin, hieno katsoa hänen pelaamistaan ja ekan voittonsa ottamista. Coleman ja Wood olivat hyviä, mutta poimisin mukaan myös Zajacin ja Zachan. Ensin mainitun karvauspeli ja mailahäirintä olivat Bruinsia vastaan todella ärhäköitä ja Zacha oli nyt aktiivinen etenkin hyökkäyspäässä. Ekassa erässä hän syötti one timer -paikan Woodille, joka ei kuitenkaan saanut puoliksi tyhjästä maalista kiekkoa häkkiin. Sen lisäksi Zacha laukoi Devilsistä selvästi eniten, yhteensä seitsemän kertaa. Tuttuun tyyliin silti 0+0. Tällaista Zachaa haluan jatkossa nähdä.

  Tykkäsin Devilsin pelissä myös siitä, että joukkue oli vihdoin muuttanut ylivoimalla tapaa, jolla kiekko tuodaan hyökkäysalueelle. Nyt tekeminen oli suoraviivaisempaa, kun Devilsin pelaajat tulivat yhtenä aaltona vastustajan maalia kohti tai ampuivat sitten rännikiekon ja karvausta perään. Ensiksi mainittu toimi toisinaan ihan hyvin. On siinäkin silti riskinsä, jos vastustajan kärkihyökkääjä pääsee katkaisemaan poikittaissyötön. Jotain variaatiota siihen vanhaan kuvioon silti tarvittiin.
   
 4. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Oon pistänyt merkille, että yv:llä kiekkoa tuodaan tällä tavoin alueelle enemmän silloin, kun Hall ei ole peleissä mukana ja sitten kun se tulee takas peleille, käytetään taas enemmän sitä tuttua "drop passia", missä kiekko syötetään alas Hallille, joka sitten tuo kiekon vastustajan sinisen yli.
   
 5. chaosti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Näinhän se usein menee. Sitä vain toivoo että tämä olisi tiettyjen pelaajien todellinen taso, koska esimerkiksi Zachalla pitäisi olla potentiaalia pelata joka ilta kuten eilen. Jostain syystä näin ei tapahdu, vaan peli on muulloin arkaa hissuttelua.
   
 6. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Ei se kaunista ollut, mutta voitto silti tuloksena. Blackwood jatkoi huikeita otteitaan, mistä seurauksena uran ensimmäinen NHL-nollapeli. Torjuntoja tuli kaikkiaan 37, joiden joukossa oli mm. Ahon läpiajon torjuminen (sen lisäksi parista muusta läpiajosta Aho ampui kiekon ohi ja Foegele hukkasi sen harhautuksen yhteydessä). Ja olihan siinä lopussa sopivasti tuurikin mukana, kun Teräväisen tasoitusmaali hylättiin maalivahdin häirintänä. Aika kevyesti Williams osui tilanteessa Blackwoodiin, mutta kaikki otetaan vastaan.

  Zachalle alivoimamaali sekä kauden ensimmäinen (!) syöttö, ja muutenkin hän jatkoi Boston-pelin otteitaan. Tänään Zachan ketju oli paras Devilsin kentistä, vaikka Zajacin ketjukin sai välillä ihan hyvää pyöritystä aikaan. Hallin puuttuminen näkyi tänään vielä enemmän ykkösketjun pelissä kuin Bostonia vastaan. Brattilla ei vain voima ja tekeminen riitä ihan noin isoon rooliin, minkä lisäksi Hischierin kiekollinen peli ei ole ollut ihan samalla tasolla kuin viime kaudella parhaimmillaan. Tehoja hän on silti tehnyt viime vuotta enemmän, mikä on osittain seurausta lisääntyneestä yv-ajasta. Tänään pelin lopussa yksi syöttö Greenen tyhjään maaliin.

  Ei niin vakuuttava matsi Devilsiltä kuin Bostonia vastaan, sillä Carolinalle tuli aivan liian monta läpiajoa, joista joku toinen joukkue olisi saattanut rankaista kovemmalla kädellä. Muuten melko tasainen matsi, jossa molemmilla joukkueilla oli paikat tehdä pari maalia (esim. Devilsillä Quennevillen puolittainen läpiajo sekä Hischierin rystysutaisu maalin edestä ennen Ahon ensimmäistä läpiajoa).

  Devils on selvästi suoraviivaistanut peliään ja pyrkinyt sitä kautta vähentämään virheiden määrää. Sen seurauksena onkin tullut nyt pari voittoa ja suhteellisen hyvää oman pään pelaamista, kun vastustaja ei ole päässyt hääräämään vapaasti Devilsin maalin edessä. Samalla voitot ovat vaatineet kuitenkin erinomaista maalivahtipeliä, jota Blackwood on tarjonnut nyt muutaman matsin ajan.
   
 7. koukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Devils on voittoputkessa, kaksi voittoa putkeen ja vieläpä ilman Hallia! Blackwoodin ansioksi voi kyllä tästä voitosta laittaa suuren osan, torjui muutaman läpiajon ja pari muutakin ns. varmaa maalia (mm. Ahon paikka toisessa erässä). Mutta tiivis esitys kaikkinensa koko joukkueelta, Zachakin on ruvennut tehoilemaan hyvällä tahdilla.

  Pakko sanoa muutama sana Vatasen pelaamisesta, alkukauden perusteella ajattelin, että Sami kykenee kantamaan tarjolla olleen suuren vastuun Devils-puolustuksessa, mutta nyt näyttää kyllä heikolta. Pisteitä ei tule, peliaika tässäkin pelissä oli vain 19.13 eli neljänneksi eniten puolustajista (edellä jopa Lovejoy), ja sekä erikoistilannevastuu että pelaaminen tasakentällisin on jotenkin rajoitettua. Lovejoy ja Greene pelasivat alivoimaa niin paljon kuin jaksoivat, Vatanen kävi kerran siellä pidemmän vaihdon, kun Greenen piti vetää happea ennen kentälle tuloa. Ylivoimassa päävastuun ottaa Butcher ja tasakentällisin luotetaan Seversoniin. Tämän takia peliaika on Samilla nykyään parinkymmenen minuutin pinnassa, ei siis niitä minuutteja, mitä alkukaudesta vielä sai pelata. Onkohan taustalla myös jotain pientä loukkaantumista, tätä joku taisi asiaa myös hfboardsin puolella pohtia...

  Mutta joukkue voittaa, se on kannattajille tietenkin tärkein asia.
   
 8. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Joo, oli kyllä Blackwoodilta huikea torjunta siihen Ahon varmaan maaliin kakkoserässä. Tai oletan, että tarkoitit sitä Carolinan yv-tilannetta, jossa Aho pääsi laukomaan suoraan poikittaissyötöstä.

  Lainaus:
  Vatanen on ollut kieltämättä huonompi kuin viime kaudella. Harmi homma, sillä hän oli silloin selvä vahvistus Devils-pakistoon. On hän toki tällä hetkelläkin parempi kuin Devilsin heikommat pakit, mutta potentiaalia olisi enempäänkin. Toisaalta näissä parissa viime pelissä hän on tehnyt muiden Devils-pelaajien tapaan selvästi vähemmän virheitä kuin aikaisemmin. Bostonia vastaan toki tuli pelin lopussa kavennusmaali, kun Vatanen yritti purkaa kiekon rännin kautta lämärillä, mutta laitan sen enemmän huonon tuurin piikkiin.

  Carolinaa vastaan Devilsin pakkien peliajat tasaviisikoin:
  Greene 16.29
  Butcher 11.43
  Lovejoy 11.27
  Santini 13.47
  Severson 18.49
  Vatanen 16.21

  Eli kakkosparin minuutteja Vatanen siellä pelaa, minkä päälle tulee kakkosyv:n minuutteja. Erona aikaisempaan on ehkä se, että Vatanen on pelannut viime aikoina selvästi vähemmän alivoimaa (ja alkukaudesta hän toki pelasi vielä tasaviisikoin enemmän kuin tällä hetkellä). Mutta eivät ne minuutit nyt ihan niin vähissä ole. Nyt Devils vain pelasi aika paljon alivoimalla.
   
 9. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  @koukku Vatasen vastuu/suorittaminen alkaa olemaan jo viimeisiä Ducks-aikojakin heikompaa. Voisi nk. Dallas-ulostulo johdolta tehdä hyvää. Hooäffällä jotkut vetoavat Vadun liian haastaviin mätseihin, mutta huutonaurua tuolle. Ei edelleenkään ole ykköspakki eikä todellakaan raasta mitään vaikeita mätsejä pääasiallisesti.

  Noin muutoin veskasensaatiolle hattua päästä ja sama hattu puolustuspelin kohentumiselle. Zacha, kiitos!
   
 10. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ehkä Vataselle riittää kauden jälkeen samanlainen neljän tunnin rehellinen keskustelu Sheron kanssa, jonka tämä teki Hallin kanssa toissa kauden jälkeen. Kyseisessä keskustelussa Shero taisi kysyä Hallilta, minkä verran Hall katsoi käyttäneensä omasta potentiaalistaan edelliskaudella. Sheron vastaus omaan kysymykseensä taisi olla 40 prosenttia. Sen jälkeen tuloksena Hallille oli kova treenikesä ja MVP-kausi. No, ehkä Vatanen ei yllä samanlaiseen tasonnostoon, mutta toivottavasti Shero laittaa silti pientä kauden jälkeen painetta hänen suuntaansa.
   
 11. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Toivoa sopii ja tuo keskustelu olisi pitänyt käydä jo viime kesänä. Kyllä Devilsillä on Samin heikkouksista dataa(asenne, treenimotivaation puute) ja tuota on Dufvasta aina Boudreaun tasolle saakka julkisesti tuotu esiin vuosien saatossa. No, parempi myöhään kuin milloinkaan.
   
 12. Cliffer666 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
  Toivon mukaan Hynes tajuaa, että tässä on nyt uusi ykkösmaalivahti ja Kinkaid kokeneena back upina.. Coryn tämän kauden 85% torjuntavarmuutta ei kauheasti ole ikävä.
   
 13. koukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuo alivoiman suuri määrä vaikutti tietenkin peliaikaan. Ja kakkosparin minuutit on kyllä ihan maksimi, mitkä Vatanen tällä hetkellä ansaitsee, ei tosiaan ole viime aikoina esittänyt mitään sellaista, mikä puoltaisi suurempaa roolia.
   
 14. koukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo tulee kyllä viimeisen kauden Ducks-pelit mieleen. Välillä pelottaa, että Sami kurvailee tuolla maksimissaan enää sen ensi kauden, ja joutuu sen jälkeen siirtymään KHL-kaukaloihin.
   
  Courier tykkää tästä.
 15. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  En tiedä oliko tämä kuitti minulle, mutta älä moista ääneen sano. Saat pian viisaat tietäjät(lue: paria peliä enempää ei ole urakehitystä seurattu) kimppuusi. Mutta jätetään tämä ketju rauhaan kun hienoja kirjoittajia jokainen Devils-fani. Toisaalla hevonpaskajutut.
   
 16. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Toka peli putkeen itellä pienissä kuumehuuruissa, mutta kyllä silti huomas, että pelaaminen on selvästi järkevämpää erityisesti puolustuspäässä. Tottakai nukahduksia tulee kaikille pitkin kautta, mutta ne ovat vähentyneet. Oman maalin edustalla sijoittautuminen on ottanut huomattavia edistysaskelia, jos vertaa aikaisempiin esityksiin. Blackwood on myös ollut pelkkää timanttia ja eiköhän vastuuta tule mukavasti, jos näytöt jatkuu samanlaisina. Tämä on tietysti hyvä asia myös Kinkaidille, koska nyt hänellä on kirittäjä, mitä Schneider ei pystynyt tällä kaudella tarjoamaan. Hyväluonteinen kilpailu on aina pelkkää plussaa. Jos kyseinen kaksikko saa hommat luistamaan, niin suattaapi olla, että tulee Corylle lähtö (ulososto) kauden jälkeen. Se on kuitenkin myöhemmän ajan murheita.

  Melko hepposin perustein Carolinan maali hylättiin, mutta kuten todettu, niin kaikki mitä saadaan, otetaan.

  Huomenna kalenterivuoden vika peli klo 20 Vs. Vancouver. Mielenkiinnolla ootan Petterssonin näkemistä jäällä.
   
 17. Cliffer666 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
  Ja heti perään toinen nollapeli Blackwoodille vasta uransa neljännessä pelissä (starttarina)..! Kylläpäs saa päättää vuoden 2018 oikein hyvillä mielin. :)
   
 18. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Jälleen hyvää tekemistä Devilsiltä. Puolustuspäässä ollaan hyvin asemissa, hyökkäys rullaa, ei kaihdeta fyysisiä otteita ja maalivahtipeli toimii kuin unelma. Vancouver laukoi hanakasti ja oli matsissa joitain pidempiä jaksoja lyömässä painetta Devilsin alueella, mutta hemmetin hyvin kotijoukkue kesti. Blackwoodille uran toinen nollapeli ja herran varmat otteet herättävät pientä uskonkipinää allekirjoittaneessa. Vielä on tietenkin ihan liian aikaista juhlia, mutta on tää selvä edistysaskel. Tänään kuitenkin halli rokkas ja Ric Flair kaiku ämyreistä. WWWWWWOOOOOO!

  Niin ja maaleista vastas tänään Boyle, Zacha, Wood ja Vatman. Hyvä jätkät!

  Vuoteen 2019 voi lähteä hymyssä suin ja keskiviikkona starttaa neljän matsin vieraskiertue ottelulla Dallasia vastaan. Uusia vuosia kaikille!
   
 19. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  No, en nyt sanoisi, että hyökkäys rullasi erityisen hyvin, mutta muuten mainio voitto vuoden loppuun ja Mackenzie Blackwoodille tosiaan toinen nollapeli putkeen. Tai ehkä minulle jäi vain liikaa mieleen kakkoserä, jossa Devils oli kyllä todella pitkiä pätkiä pulassa ja hyökkäyspeliä ei ollut erän toisella puoliskolla (olikohan alussakaan) käytännössä ollenkaan. Eka erä oli selvästi tasaisempi, mutta oli siinäkin Canucksilla samalla lailla paikkansa. Kolmannessa erässä Devils sitten ratkaisi pelin heti erän alkuun Vatasen ja Zachan maaleilla.

  Tykkään kyllä siitä, että Devils pelaa nyt selvästi tarkempaa ja huolellisempaa peliä kuin aikaisemmin tällä kaudella. Totta kai se vähentää myös maalipaikkoja hyökkäyspäähän, mutta kyllä minä tällaista peliä mieluummin katson, kun ei tarvitse koko aikaa pelätä vastustajan ylivoimahyökkäyksiä. Samaan aikaan Wood, Zacha ja jopa Noesen ovat heränneet tähän kauteen. Sattumaa tai ei, mutta kyseiset ukkelit näyttävät sopivan hyvin samaan ketjuun. Hischierin kentältä kaipaisin kuitenkin enemmän hyökkäyspään pyöritystä. Nyt sellaista tuli kunnolla oikeastaan vasta kolmannen erän lopussa.

  Sanoisin, että tämän pelin ratkaisi maalivahtipeli, jossa Blackwood pesi 6-0 Nilssonin. Tällä kertaa vastustajan maalivahti näytti siltä kuin Devilsin maalivahtipeli tällä kaudella huonoimmillaan.

  Kaiken kaikkiaan hieno homma, ja tästä on mukava lähteä vuoteen 2019!
   
 20. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Aina ku Devils tekee yli kaks maalia, voidaan puhua rullauksesta :D
   
 21. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Tässä kun on noita U20 kisoja katellu niin Aarne Talvite on kyllä ollu hyvä. En usko että NHL:lässä kärkiketjuihin rahkeet ihan riittää, mutta vois ihan hyvin tapella tulevaisuudessa kolmosketjun paikasta. Toki, voin olla hieman ylioptimistinen arviossani kun tässä on kuitenkin on espoo-suomalaisetvärilasit päässä.
   
 22. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Joo, tätä voi toivoa itsekin, että Talvitie löytäisi itsensä tulevaisuudessa Devilsin kolmos- tai nelosketjusta. Ihan hyviä otteita hän on esittänyt U20:ssä ja – lukemani perusteella – Penn Statessa. Toisaalta Talvitien fysiikka on tällä hetkellä ilmeisesti aika kovalla tasolla junioripeleihin, mikä antaa hänelle jonkin verran etua muihin pelaajiin nähden. Vaikea sitten sanoa, miten hänen taitotasonsa jne. riittävät, kun vastaan tulee vahvempia NHL-pelaajia. Toivottavasti hyvin. Kivahan se olisi, jos Devilsin kuutoskiekan varaukset (Bratt, Seney, Talvitie) siellä kokoonpanossa onnistuvat pelaamaan.
   
 23. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 24. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Hirvittävä ottelun eka puolisko, laukaukset Starsille 22–2 tai jotain sellaista. Toisessa erässä Stars pääsi neljällä neljää vastaan ja sitten yv:llä kahden maalin johtoon, Devils kavensi, Stars taas kahden maalin johtoon ja sitten vielä tokan erän lopussa peli tasoihin. Kolmannessa erässä Vatanen koomaili ja tarjoili kunniakujan Heiskaselle maalintekoon. Hyvistä paikoista huolimatta Devils ei saanut enää peliä tasoihin. Näin ollen 4-5 tappio Dallasille.

  Ensi kerralla kannattaisi aloittaa peli heti ensi vihellyksestä, eikä vasta tokalla puoliskolla. Ja nyt joukkueelle tuli taas tauon jälkeen virheitä enemmän kuin tarpeeksi, mikä johti etenkin kahdessa ekassa erässä useisiin vaarallisiin tilanteisiin, joista Blackwood esti ja päästi osan. Devilsin puolustus hölmöili enemmän kuin edellisissä matseissa, minkä lisäksi Blackwood ei ollut nyt samanlaisessa jumalmoodissa. Neljällä tehdyllä maalilla pitäisi kyllä ottelut voittaa.

  Greene loukkaantui, mikä ei auttanut joukkueen puolustuspelaamista. Vaikka hän ei ole enää entisellä tasollaan, niin ei hän yleensä tee kovin karkeita virheitä omassa päässä.

  Dallasin kova kolmikko oli Heiskanen, Seguin ja Radulov. Noita pelaajia Devils ei saanut kuriin koko iltana.
   
 25. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Just ennen Brattin maalia oli yli 22min pituinen jakso, ettei Devils saanut vetoa aikaseksi. Ei hyvä, ei hyvä. Blackwood ei pystynyt yksin pitämään jengiä pystyssä, vaikka otti taas roppakaupalla hyviä seivejä. Ilman Blackwoodia peli ois päättynyt todella rumasti. Vatasen sekoilu vikassa maalissa oli järkyttävää. En tiiä, mitä sen mielessä liikku, mutta tuskin ainakaan käynnissä oleva peli.

  No juu. Ei tollasella pelillä varmaan sitte ansaitsekaan pisteitä? Tiedä häntä. Perjantaina Arizonan kimppuun!