Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

New Jersey Devils 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana FinDevil, 26.05.2018 klo 19.01.

 1. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Tottenham
  Ei kukaan muukaan näyttänyt tätä tekevän, joten yritän raapustella tähän jotakin, muut voivat sitten lisätä jotain järkevää :) Kausi 2017-2018 oli kokonaisuudessa todella onnistunut Devilsin osalta. Kauden alussa oli pieni toive, että jospa tällä kaudella mentäisiin playoffeihin ja niinhän siinä kävikin. Playoffeissa tuli sitten Tampa vastaan, joka näytti heti että vielä on pitkä matka siihen, että pystytään haastamaan playoffeissa liigan kärki seuroja. Käytännössä rebuild on nyt kuitenkin takana päin ja se on enää pientä viimeistelyä vaille valmis.

  Joukkueen sopimus tilanne: (Suluissa viimeinen sopimusvuosi) Lähde: CapFriendly

  Hyökkääjät:
  Taylor Hall $6,000,000 (2019-2020)
  Travis Zajac $5,750,000 (2021-2022)
  Kyle Palmieri $4,650,000 (2021-2022)
  Marcus Johansson $4,583,333 (2018-2019)
  Brian Boyle $2,750,000 (2018-2019)
  Nico Hischier $950,000 (2019-2020)
  Joey Anderson $950,000 (2019-2020)
  Pavel Zacha $894,167 (2018-2019)
  Jesper Bartt $749,167 (2019-2020)

  Puolustajat:
  Andy Greene $5,000,000 (2019-2020)
  Sami Vatanen $4,875,000 (2019-2020)
  Damon Severson $4,166,666 (2022-2023)
  Ben Lovejoy $2,333,333 (2018-2019)
  Will Butcher $925,000 (2018-2019)
  Mirco Mueller $850,000 (2018-2019)

  Maalivahdit:

  Cory Schneider $6,000,000 (2021-2022)
  Keith Kinkaid $1,250,000 (2018-2019)

  RFA:t
  Miles Wood
  Stefan Noesen
  Blake Coleman
  Steven Santini
  (jokaiselle neljälle jatkosopimus)

  UFA:t
  Jimmy Hayes (ei jatkoa)
  Michael Grabner (kiitos ja näkemiin)
  Patrick Maroon (pelasi ajoittain todella hyvin, mutta riittääkö nopeus?)
  Ryane Clowe (ei jatkoa)
  Brian Gibbons (ilman muuta jatkoa)
  Drew Stafford (ei jatkoa)
  John Moore (1 tai 2 vuoden sopimuksella kyllä, muuten ei)
  Eddie Lack (ei jatkoa)

  Sopimus tilanne näyttää aika hyvältä tällä hetkellä, muutamalle pelaajalle toki jatkosopimus tehtävä. Heitin omat hahmotelmat miltä ensikauden kokoonpano voisi suunilleen näyttää.

  Hall-Hischier-Bratt
  MoJo-Zacha-Palmieri
  Coleman-Zajac-Mcleod/Anderson
  Wood-Coleman-Noesen
  Boyle, Gibbons, x

  Greene-Vatanen
  Butcher-Severson
  Mueller/Moore-Santini
  Yakovlev, Lovejoy, x

  Schneider,Kinkaid

  Itselläni on suuret odotukset etenkin Butcheria kohtaan, että pystyisi nousemaan top4 puolustajan rooliin. Myös Zachalta odotan tason nostoa ja ennenkaikkea sitä, että se tason nosto näkyy myös pisteiden valossa. Bratilta toivon paluuta alkukauden tasolle ja siihen vahvasti myös uskon hänen pystyvän. Hischieriin valtavat odotukset ja se on sanomattakin selvää. Tietenkin jokaisen tulee nostaa tasoaan, mutta tuossa oli ehkäpä ne tärkeimmät. Niin ja vielä se että Taylor Hallin pitää säilyttää tasonsa lähes yhtä hyvänä, jos playoffeihin halutaan.

  Itsellä ei ole kovin suuria odotuksia UFA- markkinoilta. Toki Carlson tai Tavares olisi ihan kiva lisä, mutta ei kovin realistista ja saisi maksaa aika pitkän pennin. Palkkakatossa toki tilaa löytyy, mutta muutaman vuoden päästä pitää alkaa vääntämään Hischierille ja kumppaneille pidempiä sopimuksia. Toki siellä on muitakin kun Tavares ja Carlson, mutta omasta mielestä hyökkäykseen ei tarvita välttämättä uusia pelaajia, odotan Mcleodin ja/tai Andersonin nousevan kokoonpanoon. Puolustus toki kaipaisi vahvistuksia, mutta UFA-markkinoilta vaikea löytää top4 tason puolustajaa kohtuu hintaa ja Devilisistä löytyy top6 pakkeja jo aivan tarpeeksi.

  Devilsin varausvuorot draftiin: ykköskiekan varaus(#17), 4 kierroksen varaus, kaksi 5 kierroksen varausta, 6 kiekan varaus ja 7 kiekan varaus. Itse draftissa toivon Devilsin varaavan puolustajan, ehkä jonkun kolmikosta Ty Smith, Bode Wilde tai K'Andre Miller. Devils tarvitsee puolustukseensa todella paljon nuorta verta. Toki myös yksi oikea laita joukkueeseen mahtuisi, mutta suurempi tarve on puolustajille kuin hyökkääjille. Yleensä kuitenkin näillä ykköskiekan varauksilla menee ainakin se 1-2 kautta ennen kuin murtautuu änäriin, joten Devilsin tilanne voi olla kahden vuoden päästä aivan toinen. Luotan kuitenkin Sheron ja kumppanien valitsevan oikean miehen sieltä.
   
 2. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Hyvä avaus! Niinku uhosin, niin tän kauden ketjussa aion olla mukana aktiivisesti heti alusta alkaen.

  Sopimuksista sellanen oma näkökulma, että ehdottomasti signaisin Maroonin. Vaikka sen peli ei perustukaan nopeuteen, niin maalinedustalla/lähistöllä niin kova ukko, ettei toista löydy Paholaisista. Loppukaudesta löyty myös tosi hyvä kemia Woodin ja Zachan kanssa.

  Seuraavaks ainakin henk.koht. oottelen palkintojenjakotilaisuutta, ens kauden otteluohjelman julkaisua ja tietysti uusia pelaajasoppareita. Viimeiseen liittyen uskon, että Shero yrittää tosissaan vahvistaa joukkuetta isolla hankinnalla/hankinnoilla ja itellä sellanen fiilis, että Carlsonin perässä ollaan. Pidetään peukkuja.

  Oon taas ens kaudella lähdössä kattomaan pelejä paikan päälle. Siitä lisää, kun ohjelma tulee julki.
   
 3. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  Lainaus:
  Olisihan se ihan kiva jos Devils pystyisi kloonaamaan Colemanin ja heittämään hänet kahteen ketjuun, mutta tämä lienee toiveajattelua.

  Itse toivoisin Maroonille jatkoa kunhan sekä vuodet, että palkka (etenkin vuodet) pysyvät kohtuullisina. Omat epäilykseni kohdistuvat eniten Zachaan. Tietysti toivoisin, että hänestä olisi ensi kaudella täyttämään kakkossentterin roolin, mutta en tähän oikein usko. Mielstäni Devilsin ykköstarve onkin kakkossentteri (oli se sitten Zacha tai joku muu).

  Hahmottelin ensi kaudelle seuraavanlaisia ketjuja:
  Hall-Hischier-Palmieri
  Johansson-X/Zacha-Bratt/Maroon
  Coleman-Zajac-Noesen
  Wood-Boyle/Zacha-Bratt/Maroon
  Gibbons etc.

  Puolustukseen on huhuttu Carlsonia, joka olisi tarvittava vahvistus Devilsin puolustukseen. Vastuuta ainakin olisi tarjolla. Omat toiveeni pakkipareiksi:
  Greene-Vatanen
  Butcher-Carlson
  Mueller(/Moore)-Severson
  Lovejoy, Santini

  Mikäli Carlsonia ei hankita, toivoisin Moorelle lyhyttä jatkoa, jolloin pakkiparit voisivat näyttää tältä:
  Greene-Vatanen
  Butcher-Severson
  Moore-Mueller/Lovejoy/Santini
  Mueller/Lovejoy/Santini

  Schneider on luonnollisesti ykkönen ellei Kinkaid (taas) esitä maagisia otteita hänen poissaolonsa aikana.
   
 4. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Tottenham
  Lainaus:
  Maroonille enintään 2 vuoden lappu niin kelpaa. Itse toivon paljon että Zacha pystyisi nostamaan tasoaan kuten jo mainitsin, mutta en usko että vielä ensikaudella 2 sentterin rooliin riittää. Toivotaan että Zajac nostaa tasoaan viime kaudesta, kun saa nyt toivottavasti ehjän kesäkauden alle ja että pystyisi "jakamaan" tuota 2 sentterin roolia Zachan kanssa sen mukaan miten Zachan peli luistaa. Mielestäni ei ole kovin järkevää ainakaan treidien kautta lähteä hakemaan 2 sentteriä, sillä on siellä juuri Zacha sekä McLeod ja Boqvist ainakin joista voisi tulevaisuudessa 2 sentteri Devilsiin kasvaa. Ei UFA markkinoiltakaan taida löytyä kovin montaa 2 sentterin rooliin sopivaa pelaajaa. Toki Tavares olisi aivan huikea ja sitten sielä taitaa olla ainakin Thortonia ja Stastnyä mahdollisesti vapaana.

  Lainaus:
  Carlson olisi kylläkin juuri se palanen mitä Devilsin puolustus tarvitsisi, mutta jos ei solmi Capsin kanssa jatkosopimusta niin varmasti tulisi jonoksi asti muitakin ottajia. Mikähän mahtaisi sitten Devilsissä houkuttaa niin paljon, että tänne tulisi? Vastuuta olisi ainakin tarjolla ja Devilsillä on palkkakatossa hyvin tilaa, mutta olisiko sitten järkevää tarjota jotain mammuttisopimusta mikä ärsyttää sopimuksen parina viimeisenä vuonna? Toki Devils voi joukkueenakin olla houkutteleva, mutta on siellä varmasti moni muukin houkutteleva joukkue perässä.
   
 5. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Hyvää pohdintaa aikaisemmilta kirjoittajilta. Itselläni on ollut tarkoituksena kirjoittaa viime kauden pelaaja-arviot loppuun, mutta se on jäänyt toistaiseksi vain aikomukseksi. Hypätään nyt kuitenkin jo tulevaan kauteen, kun tässä alkaa draft ja sen yhteydessä tapahtuvat pelaajakaupat sekä UFA-markkinat vähitellen lähestymään.

  Devilsin suurimmat puutteet ovat tällä hetkellä kakkoskentässä, joka ei tehnyt kuluneella kaudella tarpeeksi tulosta, ja pakistossa vasemmalla laidalla. Odotan, että Shero saa päivitettyä niitä, tai ainakin jompaa kumpaa, kesän aikana. Kyse voi olla Hallin, Vatasen ja Johanssonin tapaan aikaisemmin tasonsa näyttäneestä pelaajasta. Tai sitten Müllerin, Palmierin, Butcherin ja kumppaneiden kaltaisista vähemmän mediaseksikkäistä hauista, joista osa onnistuu saamaan paikan kokoonpanosta ja osa osoittautuu tyhjiksi arvoiksi (parhaimmillaan he päätyvät Palmierin tavoin TOP6-rooliin, eli siinä mielessä he ovat onnistuessaan erittäin tärkeitä pelaajia). Tietysti homma riippuu myös siitä, yrittääkö Shero päivittää joukkuetta treidien vai UFA-soppareiden avulla. Vai molempien, mikä on vielä todennäköisempää.

  Tavares ja Carlson ovat tietysti UFA-markkinoiden isoimmat nimet, joista käydään kovaa kilpailua, mikäli he eivät jatka nykyisissä joukkueissaan. Kumpikin pelaaja kelpaisi itselleni, vaikka seitsemän vuoden jumbosopimukseen liittyy tietysti monia riskejä. Siitä huolimatta he vahvistaisivat joukkuetta niin paljon, että se olisi mielestäni kannattavaa (viime kesänä en pitänyt Shattenkirkin hankkimista seitsemän vuoden sopimuksella erityisen hyvänä ideana, mutta Carlsonille olisin sen valmis antamaan). En kuitenkaan pidä Tavaresia millään tavalla realistisena hankintana Devilsiin. Carlsoniin sen sijaan saattaisi, ehkä, olla pienet saumat, kun hänellä on kuitenkin New Jersey -sidokset taustalla (vaikka eipä niillä taida kovin paljoa olla väliä esim. kanadalaisten pelaajienkaan kohdalla).

  Muita UFA-markkinoiden kiinnostavia nimiä ovat Calvin De Haan ja – heitetään nyt jokerina – James Neal ja Paul Stastny. En olisi kuitenkaan valmis antamaan kahdelle vikaksi mainitulle kuin kolmen tai neljän vuoden sopimuksen, minkä takia asia voidaan unohtaa saman tien. Sen sijaan De Haan saattaisi olla kiinnostava haku Mooren paikalle, esim. jollain kahden tai kolmen vuoden sopimuksella. Hän kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta normaalitasollaan hän on mielestäni parempi pelaaja kuin Moore. Nykyisistä Devils-pelaajista olisin valmis antamaan Maroonille @FinDevil in tavoin enintään kahden vuoden lapun, sillä hän on jo nykyisellään älyttömän hidas pelaaja ja parin kauden päästä hän saattaa olla riippakivi joukkueelleen. Mooresta haluan tässä vaiheessa jo eroon. Tai sanotaanko niin, että olen pettynyt, jos joukkue lähtee ensi kauteen nykyisellä pakistolla.

  Mahdollisia treidejä on äärimmäisen vaikea spekuloida, mutta uskon, että niillä haetaan lähinnä vasempaan laitaan pakkia. Tietysti jos Sheron eteen tulee hyviä tilaisuuksia vahvistaa muita pelipaikkoja Johanssonin tyyliin, niin sekin on ihan mahdollista. Esim. jos Wildista saisi hankittua Nino Niederraiterin sopivaan hintaan, kuten Todd Cordell Twitterissä ehdotti, niin en minä sitä pahakseni laittaisi. Mutta hänen kohdallaan hinta olisi todennäköisesti sellainen, että Shero ei suostuisi siihen.

  Mahdollisia pelimerkkejä treidejä ajatellen ovat varausvuorojen lisäksi Zacha, McLeod ja muut lupaukset, kenties myös Severson, joskin silloin vastineen pitää olla vasen pakki tai jotain todella kovaa (sama toki pätee myös Zachaan ja McLeodiin). En kuitenkaan usko, että Shero kauppaa sekä Zachaa että McLeodia, ja on ihan mahdollista, kenties jopa todennäköistä, että hän ei treidaa kumpaakaan.

  Nykyisiltä pelaajilta tietysti odottaa tasonnousua, kuten FinDevil avausviestissäsikin kirjoitit. Itsekin uskon ja toivon, että Butcher kykenee ottamaan ensi kaudella paikan kakkosparista. Myös Zachalle toivon läpimurtokautta, onhan hän ollut tähän saakka todella iso pettymys varausvuoroonsa nähden. Esim. Scott Wheeler sijoitti The Athleticin artikkelissa hänet vuoden 2015 re-draftissa sijalle 28 (kuudennella sijalla on muuten Mikko Rantanen), mikä on aika masentavaa. No mutta, tehty mikä tehty, ja täytyy toivoa, että Zacha on Scheifelen tavoin myöhäisherännäinen eikä hänen tasonsa jäisi kolmoskentän syvyyspelaajaksi. Kesän aikana Zachan pitää kuitenkin parantaa luistelua (ekat potkut), laukomista (kiekon irtoaminen lavasta nopeasti) ja maalin eteen röyhkeällä asenteella menemistä (miten sitä sitten treenaakaan?). Onneksi Hischierin varaamisen jälkeen Zachaa ja/tai McLeodia kohtaan ei tarvitse asettaa enää yhtä suuria odotuksia kuin aiemmin.

  Muista pelaajista Hischierille toivon kovaa kakkoskautta, kun hän saa kesällä vähän lisää lihasta kehoonsa. Samaa voi toki sanoa Brattistakin. Ja kyllä Woodilla, Colemanilla ja muilla nuorilla ja nuorehkoilla pelaajilla on vielä mahdollisuuksia kehittää peliään. Toisaalta kolmenkympin toisella puolella olevat pelaajat alkavat taantua samaan aikaan, kuten Andy Greenelle kävi viime kaudella. Onneksi joukkueessa on kuitenkin enemmän nuoria ja joukkueen kokoonpanoon kärkkyviä pelaajia kuin kolmenkympin ylittäineitä pelaajia, minkä seurauksena kehityskäyrä on useammin ylös- kuin alaspäin.

  Lopuksi vielä pari sanaa draftista. FinDevil heitit viestissäsi esiin Bode Wilden, Ty Smithin ja D'Andre Millerin nimet. Minulle ne sopivat ihan hyvin, jos Shero, Castron ja kumppanit katsovat jonkun heistä parhaaksi saatavilla olevaksi vaihtoehdoksi. Toivon siitä huolimatta, että Devils varaa tässä vaiheessa BPA-periaatteella, eikä lähde väkisin varaamaan pakkia. Vuonna 2015 Devils kärsi akuutista hyökkääjäpulasta ja lopputuloksena oli Zachan varaaminen ja Provorovin ja Werenskin ohittaminen. Voi tietysti olla, että Conten mielestä Zacha oli paras saatavilla oleva pelaaja, mutta lopputulos on silti tällä hetkellä aika karua luettavaa. Muutenkin pakit kypsyvät vasta jokusen vuoden kuluttua, minkä takia on ihan mahdotonta sanoa, miltä Devilsin pakisto näyttää siinä vaiheessa. Sen vuoksi en pahoita mieltäni, mikäli Castron kajauttaa varaustilaisuudessa esille Dominik Bokkin, Vitaly Kravtsovin tai jonkun vastaavan hyökkääjän nimen. Mutta pointtina siis se, että tulee sieltä sitten mikä nimi tahansa, luotan Castronin ja kumppaneiden taitoon varata paras saatavilla oleva pelaaja.
   
 6. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Devilsin valmennusryhmään kuulunut Geoff Ward siirtyi samoihin hommiin Calgary Flamesin organisaatioon. Ward saapui Devilsiin Hynesin mukana 2015 ja läsnäolonsa aikana vastasi mm. joukkueen ylivoimapelaamisen toimivuudesta.
   
 7. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Vaikka tulokset olivat Devilsissä periaatteessa ihan hyviä, ei Wardia tule ikävä. Välillä yv toimi ihan mallikkaasti, mutta liian usein Devils hakkasi samalla kuviolla päätään seinään. Myös Tampaa vastaan Devilsin yv ei toiminut ollenkaan. Jokohan Boyle pääsisi nyt pois kakkosyv:ltä?
   
 8. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Tottenham
  Lainaus:
  Samat sanat. Kukahan vain mahtaa tulla tilalle? Toivottavasti ainakin pieni upgrade tulisi, ettei YV pelaaminen menisi ainakaan huonompaan suuntaan.
   
 9. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Scott Cullenin Off Season Game Plan Devilsille:
  https://www.tsn.ca/off-season-game-plan-new-jersey-devils-1.1099037

  Kokoonpanon perusteella ehdotuksissa mm. Damon Seversonin treidaaminen Connor Murphyyn ja James van Riemsdykin ufa-soppari. Niin ja Carter Rowneyn treidaaminen. Kaksi ekaa voin vielä ymmärtää, mutta vilkasta ei aavistustakaan, mikä sen idea on. En tosin innostu Murphysta, vaan Seversonin pitäisi olla treidipalanen jotain vähän laadukkaampaa pakkia varten. Riemsdyk, joo, ihan ok, jos lyhyt soppari, mitä vähän epäilen. Muutenkin ottaisin mieluummin vaikka Stastnyn tai Nealin, jos pitäisi valita joku kolmikosta aika lailla samanlaisella sopimuksella.
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tartun vain nopeasti tuohon case Murphyyn.

  Jos tosiaan Severson olisi mahdollista saada kauppaamalla Murphy ilman lisämausteita, Stan Bowmanin pitäisi olla ajamassa Connoria jo lentokentälle. Meikäläistä Severson hieman kiehtoo, joten kyllä tuossa jotain pohjaa voisi olla. Blackhawksin tulisi lisätä kyllä jotain ja kuten totesit, Seversonia olisi fiksumpi yrittää käyttää palasena johonkin toiseen puolustajaan.
   
 11. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Kiinnostava artikkeli Devilsin pelaajatarkkailun taustoihin:
  https://www.nhl.com/devils/news/devils-leaving-no-stone-unturned-ahead-of-2018-nhl-draft/c-298952932

  ”While it'd be impossible to check all the boxes 100 percent, Devils management wants players that have something to offer in every area they've identified as valuable to the organization.

  "The only thing we don't want is someone to be elite in one or two areas, but then have an absence in one or two of the other areas that we value," MacKinnon continued. "It doesn't matter how talented they are in other areas because at some point, that player just won't fit into what we're trying to do and in a salary cap world, you can't afford to make those mistakes."
   
 12. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ja tässä jatkoa edelliseen:
  https://www.nhl.com/devils/news/inside-the-devils-interview-room-at-the-nhl-combine/c-299027078

  Lisäksi Devilsin All-Access Podcastissa Dan MacKinnon.

  Senior Director of Player Personnel Dan MacKinnon joins Amanda and Arda on the All-Access Podcast to discuss the 2018 NHL Draft. MacKinnon oversee's all aspects of the club’s pro scouting operations and pulls back the curtain at the Devils player evaluation process.

  https://soundcloud.com/njdallacess/ep-33-do-you-feel-a-draft
   
 13. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  New Jersey Devils pre-season 2018-19:

  ti 18.9. klo 02:00 Vs. NYR (split squad)
  ti 18.9. klo 02:30 @ MTL (split squad)
  pe 21.9. klo 02:00 @ NYI
  ti 25.9. klo 02:00 @ NYR
  pe 27.9. klo 03:00 @ WPG
  ma 1.10. klo 20:30 @ SC Bern (Sveitsi)

  Edit. Vaihdettu kellonaika Winnipegissä pelattavaan peliin
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2018 klo 22.15
 14. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 15. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Hallille ansaitusti Hart Trophy. Oli todella hienoa todistaa herran otteita viime kaudella. Ei pitänyt vapaapäiviä peleissä, vaan sata lasissa illasta toiseen.

  Siinä olikin sitten viimeinen tapahtuma kauteen 2017-18 liittyen.
   
 16. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Hallille tosiaan todella hieno kunnianosoitus loistavasta kaudesta. Kantoi Devilsiä koko kauden selässään ja auttoi joukkuetta nousemaan viiden vuoden jälkeen pudotuspeleihin. Samalla hänestä tuli ensimmäinen Devils-pelaaja, joka on Hartin voittanut. Tasainen Hart-finaali, jonka MacKinnon olisi ansainnut yhtä lailla voittaa.

  Mainitaan myös Boylen Masterton-palkinto, jonka hän ansaitusti voitti. Tosin Boyle taisi tosin jossain vaiheessa itsekin todeta, että palkinnon voittaa pelaaja, joka on kauden aikana kärsinyt eniten. Ja niinhän se valitettavasti vähän taitaa olla. Hieno ele silti Boylelle.
   
 17. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Toden totta, hyvä lisäys! Huomaa, että tuli kirjoitettua teksti kiireessä matkalla töihin.

  Tulevasta kaudesta sen verran, että otteluohjelma julkaistaan tänään puoliltaöin kokonaisuudessaan. Sen verran tiedetäänkin jo, että Paholaiset avaa kautensa Ruotsissa Oilersia vastaan 6.10. ja kotiavauksessa 11.10. kohdataan hallitseva mestari Capitals. Onko täältä lähdössä ketään länsinaapurin puolelle kattomaan peliä? Ite pähkäilen vielä asiaa, mutta luultavasti teen päätöksen jo ihan tässä lähipäivinä.
   
 18. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Lippu on ostettuna ja töistä lomaa pyydetty perjantaille Göteborgiin lähtöä varten, mutta matka on silti vielä vähän harkinnassa. Täytyy katsoa, tuleeko rahat käytettyä kesällä reissaamiseen vai säästettyä syksyyn. Vai molempia.

  Suosikkisitaatti Hallin Hart-haastiksista:
  "Probably the biggest reason I'm up here today is No. 13 on my team..."

  Ja siihen vielä tämä kuva:
  https://pbs.twimg.com/media/DgLsUn3U8AAWkhS.jpg
   
 19. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Jää multa Ruotsin reissu välistä. Kattelin tota otteluohjelmaa ja helmikuun puolessavälissä alkaa niin kova rumba pelien suhteen, että pakko tehä vähän pidempi reissu rapakon taakse. Suunnitelmissa lähteä kohti Jenkkilää 16.2. ja tulla takas 11.3. Tohon aikaväliin mahtuu 11 peliä (Vs. BUF, PIT, OTT, @ NYR, Vs. MTL, CGY, PHI, @ BOS, Vs. CBJ, @ WSH, NYR)

  Huomioitavaa, että tulevalla kaudella Devilsillä 16 kpl ns. prime-time peliä (alkaa viim. klo 22 Suomen aikaa).
   
 20. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Katsoin äsken YouTubesta vartin mittaisen koosteen viime yön draftista ja täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen Ty Smithin valinnasta. En ole mikä draft-asiantuntija, mutta kaiken lukemani perusteella oikein pätevä puolustajalupaus, jonka odotettiin menevän 10. varausvuoron paikkeilla.

  Craig Button's Analysis
  "Smooth skating with intelligence and efficiency. Exudes a quiet, yet strong confidence on the ice. Looks like a 15-year NHLer."

  Projection: Top 4 Solid Defenceman
  Comparable: Alex Goligoski

  Scouting Report
  Skating 4/5
  Hockey Sense 4.5/5
  Defensive Play 4/5
  Pucks Skills 3.5/5
  Competitiveness 4/5
   
 21. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
  Varaustilaisuuteen ei tänä vuonna kohdistunut samanlaisia ennakko-odotuksia kuin parina kolmena edellisenä vuonna. Sheron tekemien pelaajakauppojen vuoksi Devilsillä oli vain kuusi varausvuoroa, eikä lainkaan vuoroja kierroksilla 2 ja 3. Niin kuin tavataan sanoa, draftin onnistumista voi arvioida vasta vuosien päästä. Devilsin draftin osalta arvio onnistumisesta riippuu pitkälti ykkösvarauksen onnistumisesta. Osumat kierroksilla 4-7 ovat bonusta ja plussaa.

  Ykköskierroksella varattu Ty Smith tuo kaivattua laatua pakkiosastolle ja menee heittämällä Devilsin puolustuslupausten ykkösnimeksi. Devilsillä on kiinnostava nelikko kasvamassa Smithissä, Colby Sissonsissa, Reilly Walshissa ja Jeremy Daviesissa, mutta heidän kaikkien murtautuminen NHL-ympyröihin on realismia vasta 2020-luvulla.

  Smithin valinta jatkaa parin viime vuoden aikana vahvistunutta trendiä, jossa painotetaan mittojen sijaan puolustajan yksilötaitoa ja luisteluvoimaa. Vertailu 2010-luvun taitteessa Devilsin varaamiin puolustajiin kuvaa hyvin, missä asioissa Devilsin kykyjenetsintä on muuttunut. David Conten johtama kykyjenetsintäosasto valitsi raamikkaampia pelaajia kuin Paul Castronin johtama kykyjenetsintä. Se tietysti ilahduttaa, että Shero arvostaa Loun tavoin pelaajien luonnetta ja johtajaominaisuuksia.

  Tässä vielä muutama sana viikonvaihteessa varatuista pelaajista.

  Ty Smith, puolustaja, 1. kierros, 17. vuoro, Spokane Chiefs

  Ensitunnelmat draftin jälkeen huokuvat sitä, että Devilsin käsiin putosi laatupelaaja. Ty Smith on saanut osakseen melkoista suitsutusta, mutta kaiken lukemani perusteella ylisanoille on myös katetta. Smithiä kuvataan kaikin puolin huippupelaajaksi ja -persoonaksi. Hänestä povataan monipuolista yleispuolustajaa, ja vaikka termi ei tihku seksikkyyttä, tällaiset tyypit tapaavat pelata kaikessa hiljaisuudessa yli kymmenvuotisia uria huipulla.

  Smith teki päättyneellä kaudella kovaa jälkeä WHL:ssä ja takoi 73 pistettä. Smith oli koko liigan toiseksi tehokkain puolustaja, valittiin sarjan ykköstähdistöön ja palkittiin opiskelumenestyksestään Daryl K. Seaman -trophyllä. Suorastaan erinomainen kausi 17-vuotiaalle, toisen vuoden pelaajalle. Tietysti on kokonaan eri asia, miten tehot seuraavat ammattilaissarjoihin. Pistesarakkeen lukemia tärkeämpää on, että nuoren miehen harteilla keikkuu terävä pää. Smith toimi myös Kanadan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina ja on (luonnollisesti) vahva kandidaatti isoon rooliin myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen.

  Ty Smith Elite Prospectsissa

  Xavier Bernard, puolustaja, 4. kierros, 110. vuoro, Drummondville Voltigeurs

  Kun tuossa edellä tuli puhuttua painotuksen siirtymisestä pienikokoisempiin kiekollisiin puolustajiin, niin Bernard onkin sitten hyvinkin paljon David Conten näköinen varaus: Isokokoinen, kaksinkamppailuissa viihtyvä vahva jässikkä, jonka vahvuudet ovat puolustuspäässä.

  Ennakkoarvioinneissa Bernard jakoi vahvasti pundiittien mielipiteitä. McKeen's oli rankannut hänet 71. parhaaksi prospektiksi, kun taas ISS Hockeyn listoilla hän oli vasta sijalla 160. Tämä nyt kertoo lähinnä siitä, miten paljon hajontaa parin kolmen ensimmäisen kierroksen rankingien jälkeen alkaa tulla.

  Ensituntumalta Bernard vaikuttaa monivuotiselta projektilta, jonka lopputuotteena on parhaassa tapauksessa luotettava puolustavan roolin erikoismies. Näitäkin tarvitaan. Kaikki eivät voi kuskata kiekkoa.

  Xavier Bernard Elite Prospectsissa

  Akira Schmid, maalivahti, 5. kierros, 136. vuoro, Langnau

  Devils varasi toisena perättäisenä vuonna vitoskierroksella pitkänhuiskean sveitsiläisveskarin. Schmid on vuosi sitten varatun Gilles Sennin tavoin monivuotinen projekti. Vasta hiljattain 18 vuotta täyttäneellä Schmidillä on edessään raameihin kasvamista, sillä 194-senttinen nuorukainen on vielä linnunluinen, vain 75-kiloinen.

  Sveitsiläisen vahvat esitykset Ivan Hlinka -turnauksessa riittivät vakuuttamaan Devilsin kykyjenetsijät. Schmidin lopullinen potentiaali on arvoitus, mutta on selvää, että Schmidillä on nykytrendin mukaiset huippuveskan raamit. Lisää lihaa luiden ympärille ja rutiinia NLA:sta plakkariin, niin kuka tietää.

  Akira Schmid Elite Prospectsissa

  Jegor Šarangovitš, keskushyökkääjä, 5. kierros, 141. vuoro, Dinamo Minsk

  Yli-ikäinen Šarangovitš on mielenkiintoinen haku. Isokokoinen sentteri on ikäisekseen varsin kokenut pelaaja. Hän pelasi päättyneellä kaudella KHL:ää ja on pelannut kolmissa kaksikymppisten MM-kisoissa ollen yksi maansa luottopelaajista. KHL:ää seuraavat palstalaiset varmaan osaavat kertoa, onko Šarangovitš erottunut jollain tapaa kentällä. Tilastojen perusteella rooli on ollut varsin pieni, kuten niin monella muulla nuorella hyökkääjällä Dinamon hierarkkiassa.

  Saa nyt nähdä, onko Pohjois-Amerikan kaukalot Šarangovitšin korteissa. Vaan eipä viitoskierroksen varauksen perään tarvitse haikailla, vaikka valkovenäläinen jäisi pelaamaan KHL:ää.

  Jegor Šarangovitš Elite Prospectsissa

  Mitchell Hoelscher, keskushyökkääjä, 6. kierros, 172. vuoro, Ottawa 67's

  Hoelscher vaikuttaa hyvältä poiminnalta kuutoskierroksella. Pienikokoinen sentteri (180 cm/75 kg) on saanut kehuja hyvästä pelikäsityksestään, luisteluvoimasta ja leppymättömyydestään. Schmidin tavoin Hoelscherin pitää saada lisää lihaa luidensa ympärille, jonka jälkeen nähdään, mihin asti edellytykset riittävät. On mielenkiintoista nähdä, miten hänkin kehittyy osana nuorta Ottawan runkoa.

  Mitchell Hoelscher Elite Prospectsissa

  Eetu Päkkilä, vasen laitahyökkääjä, 7. kierros, 203. vuoro, Kärpät

  Devils käytti viimeisen varausvuoronsa Kärppien Eetu Päkkilään. Ymmärtääkseni hän on varsin vikkeläjalkainen ja perustaitava pelaaja. Sopii sinänsä oikeinkin hyvin Castronin linjaan etsiä yksilötaitoa organisaatioon. Palstan kärppäosasto pystynee kertomaan enemmän, millaisesta pelaajasta on kyse, ja onko hänellä erityisiä vahvuuksia, tai puutteita? Onko esimerkiksi noille Finnprospectsin mainitsemille puolustuspelaamisen puutteille katetta? Samoin kiinnostaa, onko Päkkilällä edessään hyppy Kärppien edustukseen, vai vieläkö ensi kausi menee nuorten Liigassa?

  Eetu Päkkilä Elite Prospectsissa
   
 22. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Lukemani perusteella Smith on kokonaisvaltaisesti erittäin pätevä puolustaja, jolla ei ole pientä kokoa lukuun ottamatta juuri heikkouksia. Hänen suurin vahvuutensa on hockey IQ, mitä pidän itse erittäin tärkeänä asiana, sitä kun on vaikea oppia harjoittelemalla. Smith on myös hyvä luistelija, joka osaa avata peliä hyökkäyssuuntaan. Kovista hyökkäyspään tehoista ja koosta huolimatta hänen vahvuutenaan on pidetty varmaa ja älykästä puolustuspelaamista. Devilsin pääscoutti Castron taisi verrata häntä yhdistelmäksi Andy Greenea ja Will Butcheria, jossain muualla näin kommentin "paremmin luistelevasta Andy Greenesta". Jos lopputulos on sillä tasolla, niin Devils voi olla erittäin tyytyväinen valintaansa. Myös Duncan Keith ja Josh Morrissey on nostettu Smithin kohdalla esille (hän taitaa itse pitää Keithia esikuvanaan).

  Smithiä on tosiaan pidetty vahvana kahden suunnan pelaajana, jota on kritisoitu lähinnä siitä, että häneltä puuttuu dynaamisuutta ja että hän saattaa valita hyökkäyspäässä liian usein sen turvallisen vaihtoehdon. Monissa tapauksissa se on tietysti hyvä asia, mutta Smithin pelitaidoilla toisinaan rohkeammillekin ratkaisuille olisi tilausta. Ja nämä asiat ilmeisesti näkyivät U18-kisoissa, jotka menivät Smithiltä lukemani perusteella vähemmän vakuuttavasti, jopa huonosti. Kisat voivat olla myös osasyy sille, että Smith putosi draftissa Devilsin syliin. Mikäli näin on, niin se on vain Devilsin etu, sillä yksittäiset arvokisat eivät anna pelaajasta yleensä/välttämättä oikeaa kuvaa, etenkin kun Smith ilmeisesti pelasi kisoissa itselleen epätyypillisessä shutdown-roolissa (joku kirjoitti HFBoardsilla myös loukkaantumisesta, mutta siitä en tiedä mitään). Edellä mainittujen asioiden lisäksi Smithin pitää saada NHL-uraa varten lisää voimaa kehoonsa, mutta se on aina helppo asia korjata.

  Devilsin valintaa on pidetty draftin jälkeisissä arvioinneissa hyvänä tai erittäin hyvänä. Itsekin – vaikka en toki tiedä varattavista pelaajista mitään muuta kuin mitä heistä on kirjoitettu kiekkomediassa – toivoin Devilsin poimivan nimenomaan Smithin. En tosin uskonut, että hän olisi ollut enää Devilsin vuorolla vapaana, mutta hyvä näin.

  Muutaman vuoden päästä sitten nähdään, kuinka kova valinta oli lopulta kyseessä. Mutta samalla lailla se tietysti menee myös muiden varattujen pelaajien kohdalla, joista Dali kirjoitti asialliset kuvaukset. Itse en osaa noita muita varauksia kommentoida millään tavalla, joten luotan valinnoissa Castronin ja kumppaneiden asiantuntemukseen.
   
 23. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 24. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Erittäin hiljainen free agent frenzy Devilsille, ja olen oikeastaan iloinen siitä. Ei esim. van Riemsdykin 5x7 miljoonaa ole Flyersille mikään katastrofisopimus, mutta Devilsin vasen laita on kuitenkin se pelipaikka, jonne on kaikista vähiten tarvetta uusille pelaajille (vaikka en minä kieltäytyisi, jos Panarin päätyisi Devilsiin jollain Sheron maagisella kaappauksella). Tämä nyt yleisenä pohdintana, sillä tuskin Van Riemsdyk olisi edes tullut Devilsiin.

  Muut vapailla markkinoilla menneet pelaajat eivät ole herättäneet etenkään hintalappuun suhteutettuna mitään riemunkiljahduksia, joten parempi vain että Shero ei ole lähtenyt jahtaamaan tarjolla olleita pelaajia. On siellä tietenkin vielä Neal, Maroon ja De Haan, mutta luotan siihen, että jos Shero tekee sopimuksen jonkun heistä kanssa, niin sopimus on kohtuullinen ja hän katsoo, että kyseinen pelaaja on selvä parannus nykyiseen kokoonpanoon. De Haan voisi olla tällainen pelaaja, mutta hänenkin kohdallaan riskinä on se, että kakkospakkiparin pelaajasta joutuu maksamaan melkeinpä ykköspakkiparin pelaajan hintaa. Enemmän näissä diileissä huolettavat annetut vuodet kuin palkka, sen kanssa kun Devilsillä ei ole ainakaan pariin vuoteen mitään ongelmia.

  Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Sherolla saattaa olla mielessä joku pelaaja, jolle hän saattaa tarjota myöhemmin yksivuotista sopimusta noin miljoonan sopparilla, vähän samalla lailla kuin hän teki toissa kesänä Stempniakille ja viime vuonna Staffordille ja Hayesille. Parhaassa tapauksessa kyse on vakituisesta kokoonpanopelaajasta, huonoimmillaan 13. hyökkääjästä.

  AHL-joukkueeseen Devils nappasi Oilersista Eric Gryban ja pari muuta itselleni täysin tuntematonta pelaajaa.

  Olisihan se taas kiva saada kesään joku Sheron erikoinen Palmierin, Hallin ja Johanssonin tyyliin. Saa nähdä, löytyykö Sherolta vielä joku ässä hihasta, jolla joukkuetta saisi vahvistettua ensi kautta varten.
   
 25. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils