New Jersey Devils 2013–2014

  • 165 430
  • 407

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Sano ei:
pitkille sopimuksille
ryssän pelaajille

Pitkissa sopimuksissa ei itsessaan ole mitaan vikaa, mutta kun aletaan maksamaan yli 11 miljoonaa per vuosi niin siina aletaan olemaan jo aika vaarallisilla vesilla. Pitkassa juoksussa tama on varmasti Devilsille parempi juttu, mutta lahitulevaisuudessa saattaa olla vaikeaa. Hyva niin.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jos ei ole valmis tekemään pitkiä sopimuksia, ei saa tiimiinsä yhtäkään tasonsa jo osoittanutta ehdotonta huippupelaajaa. Ilman sellaisia on vaikea voittaa mitään.
Höpö höpö. On muitakin tapoja hankkia joukkueeseen pelaajia kuin järjen menettäminen 1.7. (vuonna 2013 5.7.)

Kerropa vaikka, miten Brad Richardsin, Ilja Bryzgalovin, Ilja Kovaltsukin, Christian Ehrhoffin, Ryan Suterin ja Zach Parisen sopimukset ovat auttaneet joukkueitaan "voittamaan mitään".
 
Kerropa vaikka, miten Brad Richardsin, Ilja Bryzgalovin, Ilja Kovaltsukin, Christian Ehrhoffin, Ryan Suterin ja Zach Parisen sopimukset ovat auttaneet joukkueitaan "voittamaan mitään".

Kerropa minulle, olisivatko parin viime kauden finalistit menneet sinne finaaliin ilman Anze Kopitaria, Patrik Eliasta, Zdeno Charaa ja Duncan Keithiä. Tosiasia on se, ettei tuollaisten jätkien ole mitään järkeä tehdä lyhyttä sopimusta minkään tiimin kanssa, kun jostain kuitenkin löytyy joukkue, joka on valmis tekemään pitkän ja rahakkaan pahvin. Se on markkinataloutta. Pitkä sopimus on aina riski, mutta NHL:ssä ei voi voittaa ilman riskinottoa. Voihan sitä pelata varmaan päälle tehden maksimissaan neljän vuoden pahveja, mutta huippupelaajat kaikkoaa sellaisesta porukasta aika hätäseen.

Huomioi vielä seuraavien virkkeiden merkitysten ero:
1. Ilman pitkiä sopimuksia on tosi vaikea voittaa mitään.
2. Pitkien sopimusten tekeminen takaa sen, että joukkue voittaa jotain.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
En edes yritä pukea sanoiksi kaikkea, mitä päässä liikkuu, mutta koetan sepustaa jotain.

Talvella 2010 olin äimistynyt, kun uutinen Kovaltshukin hankinnasta julkaistiin. Monena vuonna Lamoriello oli koettanut hankkia isoja nimiä (esim. Marian Hossa) joukkueeseen, mutta haaviin oli tarttunut lähinnä täytemiehiä. Sitten tuli liigan top 10 -hyökkääjä ja vielä pilkkahintaan.

Jos tunnelmat kolme ja puoli vuotta sitten olivat äimistyneet, nyt olen vähintään tyrmistynyt, epäuskoinen ja surullinen, koska tämä supertähti saapui ja lähti yhtä yllättäen.

Kovaltshuk sopeutui alkukangertelujen jälkeen Devilsiin erinomaisesti ja sitoutui joukkueen kulttuuriin esimerkillisesti. "I want to learn how to play defense" ei ollut vain puhetta. Kovaltshuk todella halusi oppia uutta ja kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Kaikki merkit viittasivat siihen, että Devils on Kovyn joukkue pitkälle 2020-luvulle.

Kovy jatkaa uraansa Pietarin SKA:ssa ja ainakaan rahasta ei tule pulaa, jos ja kun Puck Daddyn siteeraamaa Pavel Lysenkovia on uskominen. Lou Lamoriello totesi puolestaan, että ajatus paluusta syntyi työsulun aikana. Tästähän oli puhetta jo viime talvena. En olisi uskonut kuitenkaan, että Kovy todella valitsisi KHL:n pysyvästi. Hänellä oli tilaisuus tehdä niin jo kesällä 2010, jolloin hän asettui Pohjois-Amerikkaan.

Mitä tulee tuohon sopimuksen purkamiseen, niin Devilsillä on tässä tilanteessa vain hävittävää. Jos pelaaja ei halua jatkaa seurassa eikä edes koko liigassa, ainoa oikea tie on purkaa sopimus. Loun ja Kovyn suhde on kuitenkin ollut tähänkin asti avoin ja asiat on varmasti keskusteltu halki. Ei tästä nyt voi sanoa, että Kovaltshuk olisi varsinaisesti tehnyt seuralle palvelusta, mutta ainakaan hänen poistumisestaan ei näyttäisi tulevan monen kuukauden pituista saippuaoopperaa.

Kovaltshukin lähtö on valtava menetys Devilsille, jonka ulottuvuudet paljastuvat vasta kauden mittaan. Voi olla, että tästä syntyy jopa kriisi. Aika näyttää. Silti tämä on kaukana kesän ja syksyn 2005 painajaisesta, jolloin oli oikeasti vaikeaa. Scott Niedermayer lähti Anaheimiin, Scott Stevens lopetti uransa, Pat Burns taisteli syöpää vastaan ja Patrik Elias oli A-hepatiitin takia sivussa. Joukkue saatiin hädin tuskin mahtumaan palkkakaton alle ja Niedermayerin, Stevensin ja Eliaksen jättämän aukon täyttäjiksi Lou hommasi legendaarisen trion Mogilny, Malakhov, McGillis. Ei ihme, että Loulle palveluksen tehneen Larry Robinsonin terveys petti jo ennen joulutaukoa.

Edes tuon koko organisaation läpi kulkeneen kriisin aikaan ei Devilsissä aloitettu mitään "jälleenrakennusta", eikä Lamoriello ala nytkään toimia periaatteidensa vastaisesti. Ilja Kovaltshuk ei ole Devilsiä suurempi. Mestaruuden tavoitteleminen joka vuosi on Lamoriellon Devilsille kunnia-asia. Kuulostaa ehkä liiankin juhlalliselta, mutta koko organisaation toiminta perustuu tälle ajatukselle. Ja tämä ideologia on pitänyt seuran hengissä.

Täällä jo moni tuntuu pitävän Devilsiä lottery-joukkueena, jolla ei tosin ole omaa ykkösvarausta. Sanon vain, että nyt heinäkuussa on liian aikaista vetää johtopäätöksiä mihinkään suuntaan.

Devilsin ratkaisu pitää kesän 2012 ykkösvaraus ja luopua ensi kesän varausvuorosta perustui organisaation tarpeeseen saada nuoria pelaajia kasvamaan taustalle. Devilsin pitää kuitenkin uusiutua tulevina vuosina ja merkittävä vaihdos tapahtuu vuosien 2014-2016 välillä, jolloin esimerkiksi Eliaksen ja Zubrusin nykyiset, molempien uran viimeiset pitkät sopimukset umpeutuvat. Tuolloin tarvitaan uusia nuoria pelaajia sisäänajettavaksi ja esimerkiksi juuri kesän 2012 ykkösvaraus Stefan Matteau on yksi näistä nimistä, joilta organisaatiossa odotetaan paljon.

Kannattiko Devilsin ottama riski Kovaltshukin kanssa? Ei. Pitikö riski ottaa? Ehdottomasti. Tilaisuuksia kiinnittää Kovaltshukin tasoinen pelaaja joukkueeseen tulee ehkä kerran vuosikymmenessä, jos silloinkaan.

Se tästä nyt aluksi. Jatketaan joskus myöhemmin.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kerropa vaikka, miten Brad Richardsin, Ilja Bryzgalovin, Ilja Kovaltsukin, Christian Ehrhoffin, Ryan Suterin ja Zach Parisen sopimukset ovat auttaneet joukkueitaan "voittamaan mitään".

Lyhyillä sopimuksilla ja pitämällä puhelin suljettuna 1.7. päästäänkin siihen ultimaattiseen jackpottiin. Sharks-Stanley Cupiin.

Kovalchukin lähtöön ei voi kommentoida muuta kuin että harmi. Väärään liigaan menee mies pelaamaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ilja Kovaltshuk ei ole Devilsiä suurempi. Mestaruuden tavoitteleminen joka vuosi on Lamoriellon Devilsille kunnia-asia. Kuulostaa ehkä liiankin juhlalliselta, mutta koko organisaation toiminta perustuu tälle ajatukselle. Ja tämä ideologia on pitänyt seuran hengissä.

Juuri näin. Sama ideologia elää Detroit Red Wingsissä, eikä siellä jääty esim. Sergei Fedorovin perään itkemään. Kun haluaa mennä, niin haluaa mennä. Se avaa mahdollisuuden jollekin muulle. Elämä jatkuu.

Huomenna julkistetaan ilmeisesti Kovalchukin KHL-sopimus Pietarin SKA:han.
 

QuackQuack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Ducks d'Anaheim, Nick Bonino 2009-2014
Sääliksi käy Kovyn lähtö! Nyt tämä väistämätön sitten tapahtui, ensimmäinen todellinen supertähti vaihtoi maisemaa rahaliiga KHL:ään. (vaikka kyseessä ei olekaan raha) Hieno pelaaja ja yksi 2000-luvun parhaita kiekkoilijoita. Jotenkin Devilsin pelityyli ei vain sopinut Kovylle. Ilya itse kertoi kyseessä olevan koti-ikävä. Kovy on ammattiurheilija. Tämä on näitä lajin huonoja puolia jotka lähes jokainen NHL-kiekkoilija joutuu kestämään. Melko itsekästä toimintaa minun mielestäni.

Ei voi muuta sanoa kuin että harmin paikka. Jälleen kyseessä on tämä ns. Russian factor. KHL imee venäläisiä pelaajia kuten Kostitsynit ja Radulov. Tämä Kovaltshukin lähtö voi olla viimeinen tippa; uskoisin että venäläisiä pelaajia tullaan varamaan NHL:ään entistä vähemmän, mikä on sääli kun miettii mimmoista taitoa ja viihdyttävää kiekkoa monet heistä esittävät. Mitä seuraavaksi? Datsyuk lähtee? Ovechkin lähtee? Kovyn piti olla Devilssille franchise-pelaaja. Mitä hän oli? Muutaman kauden lievä alisuorittaja joka päätti siirtyä kotoisimpiin maisemiin pelaamaan uransa loppuvuodet. Ymmärrän toki Ilyaa, mutta silti. Hänen olisi pitänyt jäädä. Kaikkea parasta sinulle Ilya Kovalchuk! Toivottovasti joskus pääsen vielä nauttimaan sinun kiekkoesityksistäsi!
 

QuackQuack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Ducks d'Anaheim, Nick Bonino 2009-2014
Onko sulla jotain faktaa tästä? Itse uskon, että Kovaltshuk tienaa Venäjällä nettona paljon enemmän kuin NHL:ssä.
Näin lukee New Jersey Devilsin sivuilla:

Statement from Ilya Kovalchuk:
“This decision was something I have thought about for a long time going back to the lockout and spending the year in Russia. Though I decided to return this past season, Lou was aware of my desire to go back home and have my family there with me. The most difficult thing for me is to leave the New Jersey Devils, a great organization that I have a lot of respect for, and our fans that have been great to me.”

Tämän mukaan kyseessä on yksinkertaisesti ikävä omaa rakasta kotimaata.
En sitä tietenkään väitä etteikö Kovy Venäjällä enemmän saisi. Capgeek.comin mukaan Ilyan Devils sopparin cap hit oli keskimäärin 6.66 miljoonaa dollaria per vuosi. Ja tuskimpa tuossa hirveästi valittamista on vaikka Venäjällä hänen taskuunsa tippuu viel pari miljoonaa tuohon päälle. Eli mikäli Ilyaa on uskominen, raha ei ainakaan ollut lähdön pääsyy.
 

lomapäivä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins & Ilves
Harmin paikka, että tälläistä joutuu todistamaan. Koittaisi olla mies ja kunnioitaisi sopimustaan, ja jos ei kaikkia vuosia pelaisi, niin ainakin ne vuodet, jotka on GM:lle luvannut.

KHL voi imeä näitä ahneita neppailijoita (älkää edes vaivautuko kertomaan Kovalchukin puolustamisesta, tiedän kyllä), mutta niin kauan kuin se imee täältä meidän kotoisesta liigasta pelaajia tehoketjuihin ja hommaa vain koti-ikävää potevia venäläisiä, on taso ja uskottavuus kaukana NHL:stä. Katsellaan uudestaan sitten, kun sinne joku länsimaasta, mieluiten Pohjois-Amerikasta tuleva ja uransa huipulla pelaava supertähti lähtee.

Täytyy sanoa, että olitte rivalry-vastustajista viime kaudella suurin HMV-joukkue, mutta tästä eteenpäin näen Devilsin sympaattisena joukkueena, joka ansaitsisi Cupin vielä enemmän kuin muut, jos sen voittaisivat. Harvoin kaksi kapteenia lähtee reilun vuoden sisään samasta joukkueesta.

Toivottavasti Kovalchuk ei saa pelata olympialaisissa. Kunnioitetaanhan niitä sopimuksia tästedes, jottei Malkinille tule yhtäkkiä ikävä Magnitogorskiin?
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ensi kausi on venäläisille pelaajille tärkeä olympialaisten vuoksi ja ehkä Kovaltshuk halusi myös varmistaa kisalippunsa, koska vieläkään (?) ei ole täyttä varmuutta että NHL-pelaajat ovat Sotsissa.

Mites tuon Ovechkinin tilanteen kanssa? Lukeeko hänellä sopimuksessa että hän pelaa Sotsissa riippumatta NHL-tilanteesta?
 
Tämän mukaan kyseessä on yksinkertaisesti ikävä omaa rakasta kotimaata...Eli mikäli Ilyaa on uskominen, raha ei ainakaan ollut lähdön pääsyy.

Niin, onkohan nämä nyt välttämättä sellaisia asioita, joissa pelaajan omat puheet ovat kaikkein luotettavin lähde? Jos lähdön syynä on raha, niin mitä järkeä sitä olisi kertoa julkisuudessa?
 

QuackQuack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Ducks d'Anaheim, Nick Bonino 2009-2014
Niin, onkohan nämä nyt välttämättä sellaisia asioita, joissa pelaajan omat puheet ovat kaikkein luotettavin lähde? Jos lähdön syynä on raha, niin mitä järkeä sitä olisi kertoa julkisuudessa?

Olkoon se jokaisen oma asia uskooko sitä mitä pelaaja on julkisesti sanonut. Tavallisen maanikon silmiin se, että saako vajaat 7 miljoonaa per kausi vai 8-9 miljoonaa per kausi on yhdentekevää. Ilya on kuitenkin "jo" 30 ja hän on urallaan ansainnut kymmeniä miljoonia. En lähde Kovyn rahankäyttöä sen enempää analysoimaan, mutta tuossa vaiheessa hänellä todennäköisesti on tarpeeksi rahaa lopettaa kiekkoilu vaikka kokonaan. Esim. Sergei Bobrovsky on vielä nuori ja hän olisi KHL:ssä saanut erittäin muhkean sopimuksen. Mikäli hän olisi lähtenyt, raha olisi selvästi ollut pääsyy. Ei kolmekymppiset pelaajat enää rahan perässä juokse. Vaan voittamisen. Vilkaistuaan Ilyan ansaitsemia rahamääriä ja hänen lausuntoaan on vain loogista ajatella, että nyt on kyseessä muukin kun vain raha.
 

Weikkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, RoPS, Devils, 49ers, LFC
Niin, onkohan nämä nyt välttämättä sellaisia asioita, joissa pelaajan omat puheet ovat kaikkein luotettavin lähde? Jos lähdön syynä on raha, niin mitä järkeä sitä olisi kertoa julkisuudessa?
Toki Kovy saa Venäjältä enemmän rahaa, mutta onko sillä 77 miljoonan dollarin jälkeen paljoa väliä? Rikas mies olisi Kovysta tullut jenkeissäkin. Itse uskon Kovyn antamaan syyhyn täysin.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
No johan unihiekat karisee silmistä, kun tulee jatkikseen tällaisia lukemaan. Faneilla varmasti wtf-fiilikset päällä. Joukkueen identiteetti todellakin muuttumassa Ilyan, Parisen, Clarksonin ja kohta myös Martyn & Eliaksen poistumisten myötä. Mielenkiintoista nähdä mihin lähitulevaisuus muokkaa jengiä.
 

MaybeTomorrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Haluttu Muutos.
Ei voi muuta sanoa kuin että harmin paikka. Jälleen kyseessä on tämä ns. Russian factor. KHL imee venäläisiä pelaajia kuten Kostitsynit ja Radulov. Tämä Kovaltshukin lähtö voi olla viimeinen tippa; uskoisin että venäläisiä pelaajia tullaan varamaan NHL:ään entistä vähemmän, mikä on sääli kun miettii mimmoista taitoa ja viihdyttävää kiekkoa monet heistä esittävät. Mitä seuraavaksi? Datsyuk lähtee? Ovechkin lähtee?

Tässä pari tuntia vasta hereillä oltu ja työhommatkin meinaa mennä aivan päin p*rsettä kun tuli niin puskista tämä Kovyn lähtö. Todella harmittavaa.

Muihin saman tason venäläisten lähtöön en jaksa uskoa. Datsyuk, Ovechkin, Semin. Datsyuk on toki ilmoittanut haluavansa lopettaa uran KHL:ssä, mutta se aika koittaa kun tänä kesänä solmittu 3-vuotinen jatkopahvi päättyy, ensi kausi menee vielä edellissä paperilla, joten ainakin 4 vuotta maailman hienoimman kiekkoilijan uraa saa NHL:ssä katsoa.

Omaan silmään Ovechkin viihtyy todella hyvin P-Amerikassa, on todellinen supertähti ja huomio on jopa suurempaa mitä Venäjällä, oman joukkueensa ehdoton ykköstähti, mediaseksikäs, koko liigan parhaimmistoa. Vielä sen pykälän siis kovya parempi.

Venäläiset ovat kuitenkin huikeita kiekkoilijoita ja antavat oman todella ison lisänsä NHL:lle, toivottavasti Kuznetzov(pahoittelut kirjoitusvirheista nimissä jos tulee), Nichuchkin ja muut tulevaisuuden starbat pelaavat ennemmin maailman parhaassa kuin toiseksi parhaassa liigassa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Onkohan Kovalchuk aloittanut kovan alkoholikuurin? MM-kisojen perusteella liigan vaihto tapahtuu vain siksi, että herra ei enää jaksa tehdä niin kovasti töitä. Jotenkin Kovalchukin viimeiset tempaukset ovat antaneet niin käsittämättömän huonon kuvan miehestä, että toivottavasti uran alamäki alkoi samalla hetkellä kun purki NHL-sopimuksensa. Harmi ettei Venäjän maajoukkueen ruorista löydy munaa jättää diivailijaa ulos Sotsista. Jospa tästedes tajuaisi olla tekemättä pitkiä sopimuksia jos niitä on niin vaikea kunnioittaa loppuun asti.

Kuulostaa erittäin läpinäkyvältä selittelyltä toi "vaikeinta on jättää rakastamani Devils-organisaatio". Kuuluuhan se tapoihin ja niin edelleen, mutta.. Paskat on jo housussa niin turha sitä on sen enempää selitellä.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Shokki, joskaan ei kestanyt kauan.

Hieno ja huikea pelimies. Tykästyin miehen uhrautumiseen ja Devilsin pelitapaan sitoutumiseen. Kermana kakun päälle muutamat säväyttävät tappelut joukkuekavereita puolustaen. Kirsikkana tietenkin Schennin knockout.

Tiedä vaikka kaverilla olisi se kuuluisa selkä sitten oikeasti niin paskana ettei parhaimmalla tasolla pysty enää pelaamaan ja halusi säästää edes vähän Devilsin perunoita toimimalla näin. Nopeammin pois capistä.

Ei Devils tähän kaadu. Nyt vaan lyhyemmällä tähtäimellä kasataan kunnon duunarisakki ilman ykköstykkiä (kuten 95, enkä tarkoita tukholmaa). Ja ens kesänä kiinni isoon kalaan.

Eteenpäin, Tsemppiä Kovylle, ei jäänyt paha mieli. Jos syy on perhe niin sitä suuremmalla syyllä no hard feelings.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Harmillinen uutinen Devilsin kannalta. Mutta joku jo aiemmin mainitsikin, niin taitaa NHL:n kuri olla liikaa diivalle? MM-kisat näyttivät tämänkin pelurin luonteen. Suurin nälkä lienee siis jo kadonnut, kun on tarpeeksi rahaa taskussa. Hienosti osaa tämä venäläinen sopimusta kunnioittaa. Sinne vaan Kiukuttelijoiden Hockey Liigaan :)
 

Aivastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sitähän sää kysyit
Harmillinen uutinen Devilsin kannalta. Mutta joku jo aiemmin mainitsikin, niin taitaa NHL:n kuri olla liikaa diivalle? MM-kisat näyttivät tämänkin pelurin luonteen. Suurin nälkä lienee siis jo kadonnut, kun on tarpeeksi rahaa taskussa. Hienosti osaa tämä venäläinen sopimusta kunnioittaa. Sinne vaan Kiukuttelijoiden Hockey Liigaan :)

Taitaa pelata olympiapaikan varmanpäälle ja koti-ikävä iski lockoutin jälkeen kun siellä pelasi. Nälkää varmasti on, turha väittää muuta. Tuskin olisi muutenkaan yli nelikymppiseks änärissä pelannut. KHL vaan pikkuhiljaa nostaa päätään.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Olipa Kovylta kova liike ja tuli kyllä niin puun takaa että aijai! En ole Devils-fani mutta sympatiat saatte, shokki varmaan kaikille. Kyllähän mies tekee mitä vain jos perhe niin vaatii, koska parempi tuss** alla kuin taivaan alla.

Hyvät jatkot Iljalle venäjän maalle!
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ei tämä niin iso yllätys ollut kuin se, että Kovalchuk tuli työsulun jälkeen vetämään tuon tynkäkauden. Nyt kyllä samalla selvisi myös se, että millä ehdoilla Ilja on tullut tynkäkauden höntsäämään. Loun kanssa oli selkeästi tehty diili jo hyvissä ajoin, että tynkäkausi pelataan ja katsellaan sitten tuntemukset. Lopullinen päätös oli varmasti tehty jo hyvissä ajoin alkukesästä, mutta UFA-ajan alku ja drafti haluttiin hoitaa selvästi alta ilman mitään ylimääräisiä hässäköitä.

Olen Iljaa pitänyt aina elämästä nauttijana. Pelit KHL:ssä antoivat hänelle vahvan vertailupohjan siitä, miten paljon hän nauttii pelata hieman pienemmällä pelitahdilla tuttujen ihmisten ja kulttuurin ympäröimänä. Ja kun siellä pientä selkävaivaa on, niin pelitahti varmasti auttaa asiaan paljon. Onhan tuo NHL:n tempo järjetön, jos pientä kremppaa tulee niin siinä sitten pitää kitkutella sillä kausi loppuun, korjataan kesällä jos ehtii silloinkaan.

Kovalchuk teki virheen vetämällä nimensä järjettömään pahviin, josta tiesi jossain vaiheessa kuitenkin luistavansa. Mutta mieltään saa muuttaa ja virheistään oppia. Voihan tuon itsekkäänä nähdä, mutta näkisin myös sen itsekkäänä että haluaa nähdä kiekkoilijan vetävän väkisin puolikuntoisena ja haluttomana sopimuksensa loppuun vain koska nimi on paperissa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Aikamoinen uutinen tämä.

Kovalchuk pääsee tosiaan Venäjällä samoihin rahoihin kiinni, ja pelillisesti homma ei ole niin totista vääntöä hänen kohdallaan, mitä se oli NHL:ssä. Ja jos kotimaassa viihtyy, ja miksipä upporikas venäläinen ei kotimaassaan viihtyisi, niin kyllähän tuon päätöksen helposti ymmärtää.

Stanley Cup jäi saavuttamatta. Olisikohan tilanne tämän päätöksen suhteen ollut toinen, jos Devils olisi tehnyt selkeämpiä liikkeitä luodakseen jatkumoa tuolle 2011-12 finaalijoukkueelle? Sen sijaan Parise kaupattiin pois, Clarkson lähti nyt, Marty on hiipumassa (joskin tähän Devils reagoi komeasti Draftissä).

Ehkäpä Ilya laskeskeli myös, että ei heru samanlaista mahdollisuutta lähivuosina.

Devilsin kannalta melkoisen ikävä paikka. Supertähti lähtee ja joukkueelle jää luu käteen. Toki palkkakaton alle tuli hetkessä komeasti tilaa, mutta yleensä näistä supertähtien menetyksistä on jäänyt lohdutukseksi muutama korkea varausvuoro. UFA:ksi tulevat pelaajat on voinut kaupata siirtorajan kynnyksellä jne, jne.


Mutta eipä siinä, tervetuloa Ilyakin Lappeenrantaan taxfree-ostoksille...
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Todella ikävä päätös kyllä koko saagalle ihan NHL:n, mutta tietenkin erityisesti Devils-organisaation kannalta. Kuten todettua, niin todellinen mustapekka jäi käteen tästä kortista.

Tämä toisaalta hieman valottaa noita hankintoja ja (mielestäni) täysin posketonta Clowen sopimusta - uskottavuuden säilyttämiseksi jotain oli tehtävä. Mieleeni vain herää se kysymys, että olivatkohan esim. Clowe ja Ryder tietoisia tästä Kovalchukin mahdollisesta lähdöstä? Voi meinat olla aika katkerat fiilikset Louta kohtaan, jos liittyivät seuraan uskoen Devilsien iskukyvyn rakentuvan paljon Kovalchukin varaan, ja Lou tietoisesti pimitti tätä tietoa sopimusneuvotteluiden aikana.

Ammattitaitoisella organisaatiolla ja perinteillä toki on oma, todella tärkeä tekijänsä menestyksen osalta, mutta en kyllä itse lähtisi sokeasti luottamaan, että hommat menevät hyvin, kun ovat aikaisemminkin menneet. Joukkueessa ei ole enää (mielestäni) ainuttakaan selkeän tähtistatuksen omaavaa pelaajaa, runko on muutenkin aika vanha, eikä prospect-osastokaan kovin kehuttava ole. UFA-hankintoinakaan ei ole nykyään kovin realistista odottaa mitään isoja kaloja, koska niitä ylipäänsä on vapailla markkinoilla hyvin rajoitetusti ja kilpailu on äärimmäisen kovaa. Mikään legitiimi jokavuotinen contender Devils ei tule olemaan, jos kärkikenttiä miehittää Clowen ja Ryderin kaltaiset kakkoskorin miehet, eikä parempia palasia olisi saatavilla. Tähän yhdistettynä taloudelliset vaikeudet organisaatiolla, niin hankalat ajat ovat edessä.

Jännä siis nähdä, miten organisaatio tästä selviää, ja tottakai sitä toivoo, että hommat lähtevät rullaamaan (paitsi Sabresia vastaan.. :))
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös