New Jersey Devils 2011-2012

  • 127 366
  • 315

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Gulitti raportoi, että Marty on otettu pois IR-listalta ja Keith Kinkaid on lähetetty takaisin Albanyyn. Näyttää siltä, että Martyn paluu on lähellä. On todennäköistä, että Moose pelaa keskiviikkona, mutta on mahdollista, että Marty heiluu taas tolppien välissä joko torstaina Flyersia vastaan tai lauantain Jets-ottelussa. Star-Ledgerin haastattelussa Marty kertoo olevansa maalille vaikka jo huomenna.

Merkittävintä Brodeurin tilanteessa on se, että hän kertoi julkisesti olkapäävaivojensa olevan kroonisia. Brodeurin mukaan viime vuosien vammat ovat seurausta suuresta pelimäärästä ja siitä, että hän on ikääntynyt eikä kroppa kestä loputtomiin. Loukkaantunutta olkapäätä ei enää saa täysin kuntoon ja vamman uusiutumisriski on olemassa. Sinänsä ei ole yllättävää, että 40:tä ikävuotta lähestyvällä kiekkoilijalla alkaa olla kroonisia vaivoja.

Martylla on painavat syyt, miksi hän toivoo kuntoutuvansa ilman leikkaushoitoa.

I don't want to lose a summer of golf

Tässä yhteydessä herää kysymys siitä, haluaako Marty jatkaa pelaamista tämän kauden jälkeen, jos olkapää vaivaa toistuvasti. Aiemmin Marty korosti nimenomaan sitä, että ura jatkuu vain, jos pelaaminen tuntuu hyvältä. Hyvä tunne sisältää tietysti paljon muutakin kuin pelkän fyysisen hyvinvoinnin. Marty tuskin haluaa nähdä itseään pyristelemässä liigassa vanhojen meriittiensä ansiosta, mutta yhtä lailla viime kausien loukkaantumiset voivat pitää menestysnälkää ja pelihaluja yllä. Tämä nyt vain sivuhavaintona tähän aiemmin käytyy keskusteluun, onko nyt meneillään legendan viimeinen kausi.

Peter DeBoerin mukaan Martyn paluu on iso juttu joukkueelle, vaikkei hän pelaisikaan tarkoittaen huomista Toronto-ottelua. Valmentaja tiedostaa myös sen, että muun joukkueen on suoriuduttava paremmin ja käytettävä hyvässä vireessä olevien maalivahtien tarjoamat tilaisuudet voittoihin.

I’m sure it gives you a lift, DeBoer said. He may be the best goaltender of all time and one of the leaders in the dressing room. I think just having him healthy, whether he’s playing or on the bench, can definitely help. Having said that, he can’t score goals for us or run the point on the power play, so those are things we have to fix.

Toipilaista sen verran, että Travis Zajac on jo käväissyt jäällä, mutta paluun ajankohta on edelleen avoin, sillä hän ei ole vielä voinut palata edes täysipainoiseen harjoitteluun. Zajac kävi maanantaina Newarkissa ja samalla hän piipahti morjestamassa joukkuetta.

Devils kärvistelee Zajacin ja Josefsonin poissaollessa hankalassa tilanteessa. DeBoerin mukaan oikeita koostumuksia haetaan vielä, mutta toistaiseksi Elias ja Parise jatkavat kahden ensimmäisen ketjun senttereinä. Tänään koettiin taas lisää kauhunhetkiä, kun Anton Voltshenkov astui Eliaksen jalan päälle ja tämä meni kesken treenien koppiin tutkittavaksi. Onneksi Elias selvisi tilanteesta säikähdyksellä eikä joukkue menettänyt taas yhtä sentteriä sairauslomalle.

Kaiken tämän keskellä Anton Voltshenkovin näkemys tästä läheltä piti -tilanteesta naurattaa.

It's hockey. Contact sport,the 6-1, 225-pound defenseman said. It was just an accident in practice. I didn't try to crush or kill him or anything.

Mitä tulee keskusteluun Kovyn sentteristä, niin tässä vaatimaton näkemykseni asiaan:

Patrik Elias on joukkueen paras pelintekijä, vaikkei olekaan puhdas sentterityyppi, ja mielestäni hänen paikkansa on Kovyn rinnalla. Tällöin Kovyn tehtäväksi jäisi hyökkäyspelissä ensisijaisesti hakeutua vapaisiin paikkoihin, joista Patty koettaa venäläisen löytää.

Sykora menettelee kyllä oikeassa laidassa, mutta kokeilisin tässä mielelläni myös Dainius Zubrusta tai jopa David Clarksonia, joka pelaa taas vaihteeksi ihan mallikkaasti. Joka tapauksessa Kovyn rinnalla pitää olla kiekottomana menestyvä pelaaja tukemassa Kovaltshukin puutteita puolustuspelaamisessa ja toisaalta paikkaamassa tilanteita, joissa Kovy käyttää luovuuttaan ja jättää oman tonttinsa. Paras mies tähän rooliin, eli Zajac, on pitkällä sairauslomalla ja kakkosvaihtoehto Josefson saattaa pahimmassa tapauksessa olla koko kauden sivussa.

Jatkoksi tälle keskustelulle, miten hyökkäyksessä pitäisi koostumuksia muokata, päätin levittää legopalikat lattialle ja rakentelin kolme erilaista mallia hyökkäysketjuiksi. Jokaisessa on selkeät puutteensa ja uskottelen itselleni sen johtuvan Zajacin ja Josefsonin loukkaantumisista. Kaikkia kolmea vaihtoehtoa yhdistää se, että kahteen ensimmäiseen ketjuun ladataan parhaat voimat.

Vaihtoehto 1 lienee lähimpänä sitä, millaisia muutoksia todellisuudessa voisi tapahtua. Oma suosikkini näistä on vaihtoehto 2, jossa kahteen ensimmäiseen ketjuun on ladattu tulivoimaa ja kolmosketjussakin on vielä jonkin verran iskuvoimaa.

Parise-Zubrus-Tedenby
Kovaltshuk-Elias-Sykora
Palmieri-Henrique-Clarkson
Mills-Carter-Janssen*

Kovaltshuk-Elias-Sykora
Parise-Henrique-Zubrus
Tedenby-Carter-Clarkson
Pelley*-Mills-Palmieri

Kovaltshuk-Elias-Zubrus
Parise-Henrique-Tedenby
Clarkson-Carter-Sykora
Pelley*-Mills-Palmieri

*Boultonin ollessa sivussa.

Tässä tilanteessa onnistumiseksi voidaan mielestäni laskea se, että Devils on pudotuspeliviivan tuntumassa vuodenvaihteessa, jolloin Zajacia voidaan alkaa odottaa takaisin. Näistä nykyisistä aineksista tuskin saadaan aikaan koostumusta, jolla kuljettaisiin voitosta voittoon, ainakaan niin kauan kuin Parise ja Kovaltshuk eivät ota joukkuetta harteilleen maalinteon osalta.

Muuta pientä:

- Peter DeBoer pitää Ryan Carterin peliesityksiä onnistuneina. Ainakin minun on helppo yhtyä valmentajan näkemykseen kahden nähdyn ottelun perusteella.

"I think he's come as advertised," DeBoer said. "I knew him. He's given us exactly what I thought he would give us. He's a big-bodied guy that plays with some speed, finishes his hits, is defensively reliable and cam kill some penalties. Those are valuable people in the depth to your lineup and I think he's delivered on that.

- Käsivamman takia sivussa oleva Eric Boulton on myös lähellä paluuta kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Martin Brodeur palaa jo tänään maalin suulle. Konkari itse on innoissaan päästessään takaisin tositoimiin. Parin viikon pakkolevon jälkeen pelikunto on tietysti arvoitus, mutta pelikuntoon pääse tietty vain pelaamalla...

Leafs todennäköisesti testaa Martya laukomalla paljon irtokiekkojen ja helppojen osumien toivossa. Devils-puolustajien täytyy olla erityisen skarppina ja pitää huolta, etteivät vierasjoukkueen jampat ole ensimmäisinä irtokiekoissa. Erityisen tärkeää on myös koettaa estää Leafs-hyökkääjien ohjaukset.

Brodeurin mielestä tämä ottelu on hänelle uusi kauden avaus.

Tehottomuuden kanssa
kamppaileva Devils kokeilee tänään uusia koostumuksia. Peter DeBoerin mukaan ketjumuutosten syynä on, yllättäen, tehottomuus. Mielestäni muutokset ovat ihan paikallaan, koska esimerkiksi kakkosketju Kovaltshuk-Parise-Palmieri muodosti minikokoisen mustan aukon, joka imi kaikilta kolmelta suorituskykyä.

We’re just changing some things around. We scored (one) goal the other night…It’s not enough.

DeBoer päätti onneksi tuon Kovaltshuk-Parise-kokeilun, mutta samalla hän teki toisen ennalta arveluttavan liikkeen. Hän siirsi Kovaltshukin oikeaan laitaan. Monet varmasti muistavat, mitä sanottavaa Iljalla oli pelaamisesta oikeassa laidassa viime vuonna John MacLeanin alaisuudessa.

DeBoer arvioi, että Parise pelasi ihan mukiinmenevästi keskellä. Hän tietää, miten raskasta taakka Kovaltshuk kantaa, mutta hän uskoo myös Kovaltshukin saavan maalihanat auki.

Sentteritilanne pakottaa myös erikoisiin ratkaisuihin: Adam Henrique on pelannut vasta viisi ottelua NHL:ssä ja nyt hän pelaa jo ykkösketjussa joukkueen kahden supertähden kanssa. Henrique on esiintynyt edukseen, mutta nyt vastuuta tulee ihan eri tavalla kannettavaksi. Erityisen iso haaste on tuo kiekoton pelaaminen. Tietysti tätä ketjua ei pidä tuomita ennen kuin se on nähty tositoimissa, mutta varauksettomia hurraa-huutoja en ole valmis kajauttamaan.

Saa nähdä, miten tulokas pärjää tässä tehtävässä. On mielenkiintoista nähdä myös, miten Ryan Carter menestyy kolmosketjussa Tedenbyn ja Clarksonin kanssa.

Zubrus-Elias-Sykora
Parise-Henrique-Kovaltshuk
Tedenby-Carter-Clarkson
Janssen-Mills-Palmieri

Tallinder-Larsson
Greene-Fayne
Salvador-Voltshenkov

Brodeur
Hedberg
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Devils selätti männäyönä Phillyn, toki vasta rankkareilla mutta kuitenkin. Ottelun tulee muistamaan eritoten Adam Henrique, joka onnistui tekemään NHL-uransa ensimmäisen maalin, tasoituksen kahteen-kahteen, Kovalchukin toimiessa passarina. Muut maalit Parisen ja Clarksonin nimiin, ratkaisevan rankkarin upotti Patrik Elias. Devils-maalille palasi Johan Hedberg, joka pääsi laukausmäärällä mitattuna helpommalla kuin kollega toisessa päässä kenttää - 20 torjuntaa.

Äärimmäisen tärkeä voitto katkaisi orastavan tappioputken, ja ilonaiheina Henriquen lisäksi pitää mainita johtavien pelaajien nousu vastuuta kanniskelemaan. Silloin kun maalit on tehtävä, ne tehdään, ja vastuu on lähinnä niillä jotka eniten peliaikaa kellottavat. Nyt tultiin takaa rinnalle ja rankkareilla ohi, eli tyytyväinen pitää olla.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils palasi Toronto-ottelun mahalaskun jälkeen voittokantaan ja katkaisi samalla epämiellyttävän pitkän tappiopelien jakson. Ennen viime yötä Devils oli hävinnyt viisi ottelua kuudesta. Devilsillä oli kerrankin mukana myös hyvää onnea maalipaikoissa. Patrik Eliaksen uittama voittomaali rankkareissa kruunasi onnistuneen illan. Vieläkin ihmetyttää, miten Patty oikein sai kiekon menemään Bobrovskyn patjan alta maaliin.

Kokonaisuutena olen todella tyytyväinen viime yön esitykseen ja varsinkin toisen erän puserrukseen, jossa Flyersin kahden maalin johto kurottiin kiinni. 2-2-tasoitusta edeltäneet minuutit ovat mielestäni parasta hyökkäyspään Devilsiä, jota olen tällä kaudella nähnyt. Peli saatiin pyörimään kolmen ketjun voimin Flyersin päässä ja kerrankin kiekot löysivät tiensä maaliin. Devils veikin viihdyttävän kakkoserän laukaukset lukemin 9-21! Myös alivoimapelaaminen oli taas kerran erinomaista työskentelyä ja avauserän kriittisillä hetkillä Devils ei päästänyt Flyersia maalintekoon.

Erityiskiitokset kuuluvat Ryan Carterille, Adam Henriquelle, Bryce Salvadorille ja Mark Fraserille, jotka ottivat isoa roolia ja täyttivät miehen mentäviä aukkoja kokoonpanossa. Dainius Zubrus ansaitsee suuren kiitoksen panoksestaan avauserän alivoimapelissä, jonka onnistuminen oli pisteiden kannalta elintärkeä. Liettualaisella oli mahdollisuutensa myös saada nimensä maalisarakkeeseen, mutta hän kolisteli kahdesti maalirautoja ja Bobrovsky ryösti hänet pariin otteseeen.

Mukaan mahtui edelleen paljon petrattavaa ja hiottavaa, mutta ryhtiliike Leafs-ottelun jälkeen oli silminnähtävä. Paikallispelit Flyersia vastaan ovat tietysti erityistapauksia kovan tunnelatauksensa vuoksi, ja hyvin harvoin ottelut ovat kokonaisuutena kummankaan hallinnssa. Niin oli asian laita nytkin, sillä molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa ratkaista ottelu.

DeBoer hajotti ketjut Leafs-ottelussa, mutta Phillyä vastaan palattiin samoihin koostumuksiin, joilla Toronto-otteluukin lähdettiin. Parise-Henrique-Kovaltshuk pelasi jo paremmin yhteen, mutta yhteispelissä on vielä paljon parantamisen varaa. Edelleen on pakko ihailla Henriquen kykyä ottaa isoa roolia ja tuota hänen saumatonta siirtymistä ensin junioreista AHL:ään ja nyt siis AHL:stä NHL:ään.

Devils sai avausmaalinsa hieman onnekkaasti, kun Parisen suupaisu yllätti Bobrovskyn ja meni längistä sisään. Adam Henriquelle tästä hatunnosto ja merkkareita. Hän potkaisi kiekon ruuhkasta Pariselle, jonka kääntöveto löysi tiensä maaliin. Tämä maali oli henkisesti erittäin tärkeä ja pahin puristus hellitti, kun kerrankin tuuri oli omalla puolella.

Adam Henrique sai viimein avattua maalitilinsä NHL:ssä. Kovaltshuk katkaisi Liljan hasardipassin, ajoi maalille ja laittoi nätin lätyn takatolpalle ajaneelle Henriquelle, joka laittoi kiekon viileästi tolpan juureen. Bobrovskyllä ei ollut mitään saumaa ehtiä patjoineen tielle. 3-3-tasoitusmaalissa Patrik Elias katkaisi hyökkäyssinisellä Matt Carlen syötön ja hän löysi David Clarksonin maalilta. Bobrovsky oli torjua Clarksonin yrityksen, mutta tämä sai rystynostonsa nousemaan sen verran, että se kipusi patjan yli.

Tilastojen valossa Flyers ei tosiaan saanut aikaan mitään hillitöntä mylläkkää, mutta noista maalia kohti ammutuista vedoista oli vaarallisia. Maaleille Hedberg ei voinut mitään.

Avausmaalissa Fraser ja Mills tunaroivat maalin takana, Couturier ryöstää kiekon Millsiltä ja syötti B-pisteiden väliin Rinaldolle, joka malttoi viedä kiekon sivulle ja vetää sen etukulmasta sisään. En tiedä, mitä Cam Janssen oikein meinasi lähtiessään harharetkilleen, mutta joka tapauksessa hän jätti tonttinsa ja Mattias Tedenby katseli epäuskoisena, kun Janssen ei merkannut miestään, vaan Rinaldo ajoi estelemättä avopaikkaan, johon Couturier passasi kiekon.

Toisessa takaiskumaalissa Devilsin viisikko toisti jälleen saman virheen, jonka vuoksi sitä rangottiin viimeksi keskiviikkona Leafsia vastaan. Huomio keskittyi täysin Jagriin, joka kuskasi kiekon alueelle, kiersi maalin ja syötti kovan poikittaissyötön, josta Giroux tälläsi varmasti kiekon verkkoon. Patrik Elias saa ottaa tästä maalista isoimmat miinukset, koska hänen piti seurata Giroux'ta. Flyersin kolmas osuma oli seurausta Mark Faynen karkeasta virheestä viivalla. Fayne veti suoraan Talbotin pohkeisiin kiekon ja tämä karkasi läpiajoon. Fayne joutui kaatamaan Talbotin rankkarin arvoisesti. Rankkari oli sitten perusvarma viimeistely Hedbergin kilpikäden puolelle.

Rankkareissa puhetta herätti Daniel Brieren osuma, jossa hän aavisti Hedbergin tekevän tavaramerkikseen muodostuneen syöksyn hyökkääjän jalkoihin. Briere jarrutti vauhdin pois, odotti Hedbergin liikettä, vei kiekon sivulle, lähti liikkeelle uudelleen ja laittoi kiekon tyhjiin. Mielestäni Briere pysähtyi, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin, eikä siitä kannata kiistellä enempää. Videoltahan sitä voi pähkäillä.

Vielä pari sanaa tuomareista. Kaksikko Marc Joannette-Kyle Rehman onnistui pitämään yllä melkoista jäähyrulettia, ja vuoron perään molemmat joukkueet saivat melko köykäisiä jäähyjä esimerkkinä nyt Palmierin ja Hartnellin toisessa erässä saamat estämisjäähyt. Mark Fraser sai kaksi jäähyä samantyyppisistä tilanteista, joissa Flyers-pelaaja käänsi selkänsä juuri ennen taklausta, tai pikemmin tönäisyä. Simmondsin töytäisemisestä kuului mielestäni antaa jäähy, mutta toinen jäähy, jossa Hartnell keräili itseään laidasta oli varsin kyseenalainen. Tietysti toinen näkökulma näihin tilanteisiin on se, että Flyers-pelurit hankkivat taidokkaasti jäähyt, koska tiedossa oli, että kankea Fraser taklaa eikä tämä ole niin ketterä, että ehtisi reagoida tilanteeseen.

Anton Voltshenkov oli Flyersin avausmaalin jälkeen ymmärrettävästi raivoissaan linjatuomarille, joka patsasteli hänen tiellään, ja Flyers sai ilmaiseksi hyökkäyksen, josta Rinaldon maali syntyi. Rinaldo oli saada hyötyä myös toiseen kertaan tuomareiden avustuksella. Rinaldo pääsi karkuun Salvadorilta, kun tuomari tuli hänen eteensä. Onneksi Moose torjui tilanteen. Maali tuosta tilanteesta olisi kuumentanut tunteita ja vaarana olisi ollut energian suuntautuminen vääränlaiseen fyysisyyteen.

Loukkaantumisuutisia:

- Ilja Kovaltshuk jätti ottelun kesken kolmannen erän lopussa. Kovy nilkutti vaihtoon ja näytti siltä, että Kovy olisi reväyttänyt takareittään. Devils puhuu pelkästään lihasvammasta, ja vamman laatu selviää tänään perjantaina.

- Andy Greene oli myös sivussa "alavartalovamman" takia. Mark Fraser tuurasi häntä kelvollisesti huolimatta noista jäähyistä ja parista harhasyötöstä huolimatta. Siihen nähden, että Fraser pelasi ensimmäisen ottelunsa, hänen esityksensä oli suorastaan hyvä. Fraser sai vastuuta alivoimalla ja hän oli vakuuttava näillä ratkaisuhetkillä.

- Johan Hedberg satutti selkäänsä viime yönä ja hän joutui istumaan lehdistötilaisuudessa, kun seisomisesta ei tullut mitään. Hedbergin mukaan selkä on vain jumissa. Jäitä ammeeseen, Jepson, Heddy kylpee pian.

Otteluraportteja:

Tom Gulitti

Newark Star-Ledger

TSN

nhl.com
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
- Johan Hedberg satutti selkäänsä viime yönä ja hän joutui istumaan lehdistötilaisuudessa, kun seisomisesta ei tullut mitään. Hedbergin mukaan selkä on vain jumissa. Jäitä ammeeseen, Jepson, Heddy kylpee pian.
Tämä kyllä vähän huolestuttaa, vaikka sitten olisikin vain pikku jumi. Kaksi varhaiskeski-ikäistä, vammojen riivaamaa maalivahtia ei ole mieltäylentävä skenaario.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ei ole todellakaan valoisat vuodet edessä Devilsillä sen jälkeen kun Marty ja Hedberg ripustavat hokkarit naulaan. Seitsemänä viime varaustilaisuutena on varattu yhteensä vain kolme maalivahtia, joista kaksi vuonna 2010. Yhdelläkään näistä kavereista ei ole yhtäkään NHL matsia allaan, eikä kukaan heistä ole mikään suurlupaus. Tosin Maxime Clermontilla on ensimmäisen AHL matsin jälkeen torjuntaprosenttina 0.993, joten ihan hyvin on näköjään mennyt.

Lähinnä mietityttää tämä Devilssien maalivahtipolitiikka. On kuitenkin ollut tiedossa nuo Brodeurin vaivat ja ikä, ei hänkään voi ikuisesti jatkaa. Vai onko mietitty maalivahdin hankkimista kaupalla? Kenties jokin lupaava maalivahti joka on esittänyt jo hyviä otteita. Äkkisältään ei tule mieleen muita kuin Jack Campbell, joka on Starssin prospecti. Tällä hetkellä Dallasissa pelaa yksi liigan kuumimmista maalivahdeista, ja jos sama linja jatkuu niin Campbelilla tulee olemaan tiukat paikat murtautuessa ykkösmaalivahdiksi. Tulee mieleen tapaus Tuukka Rask. Myös ainakin Jonathan Bernier, Cody Schneider, Anders Lindback ja Sergei Bobrovsky ovat potentiaalilla varustettuja ja taitavia maalivahteja, jotka voisivat hyvin kantaa jossakin vaiheessa uraansa ykkösvahdin viittaa.

Mitä sitten Devilsillä on antaa, jotta saisivat jonkin noista nuorista ja taitavista? Ihan näin mutu-tuntumalta veikkaisin Bernieriä ja Campbellia vaihtoarvoiltaan kalleimmiksi.

Paljon on puhuttu Zach Parisesta ja hänen UFA lähdöstään ensi kesänä. Olisiko Parise sitten loistavaa kauppatavaraa? Ainakin miehellä on potentiaalia moneen maaliin, hän on osoittanut tasonsa ja kaiken lisäksi hän on varmasti kova panomies. Vancouver ei tarvitse laitureita, heiltä löytyy Boothia, Burrowsia, Sediniä ja muita loistonimiä. Eivät ole huonot myöskään Los Angelesin tai Philadelphian rivistöt. Jäljelle jääneistä kahdesta, Nashvillestä ja Starsista, uskon että Nashville tarvitsee enemmän hyvää laituria. En tosin näe yhtään syytä, miksi Parise haluaisi vaihtaa ei-niin-menestyvästä-organisaatioista toiseen samanlaiseen. Muutenkaan Nashvillellä ei olisi varaa Pariseen, ja vaihdossa pitäisi antaa muutakin kuin pari peliä hyvällä tasolla pelannut Lindbäck. Lisäksi seuraavan kaltainen kauppa kuullostaisi todella epärealistiselta: Parise, 1st rounder <> Weber/Suter & Lindbäck.

Muita joukkueita en tiedä, tai äkkisältään muista, jolla olisi kaksi hyvää ja nuorta maalivahtia ja tarvetta laituriosastossa. Viime kaudella tälläinen joukkue oli Washington Capitals. Mitä luulette, Devils fanit, miten organisaatio aikoo toimia varsinkin kun nyt on tullut ilmi että seuran omistaja on vararikossa, tai ainakin lähellä sitä?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Mitä sitten Devilsillä on antaa, jotta saisivat jonkin noista nuorista ja taitavista? Ihan näin mutu-tuntumalta veikkaisin Bernieriä ja Campbellia vaihtoarvoiltaan kalleimmiksi.

Paljon on puhuttu Zach Parisesta ja hänen UFA lähdöstään ensi kesänä. Olisiko Parise sitten loistavaa kauppatavaraa? Ainakin miehellä on potentiaalia moneen maaliin, hän on osoittanut tasonsa ja kaiken lisäksi hän on varmasti kova panomies.
Varmasti. Zach on kuitenkin sellainen kaveri, jonka varaan Devilsin hyökkäyspelin ja koko joukkueen identiteetin on laskettu nojaavan vielä vuosien päähän tulevaisuuteen. Kruununjalokivi. Mestarijoukkueista ei ole montaakaan miestä jäljellä: Brodeur, Elias ja paluun tehnyt Sykora. Nämä lopettavat kaikki viiden vuoden sisään, ja Parise on sen jälkeen (ja jo nyt, oikeastaan) Devilsin kasvot, sielu ja sydän. Ei tuollaisesta pelaajasta luovuta, ellei todellakaan ole mitään muuta vaihtoehtoa. Eikä saatana silloinkaan!

Maalivahtitilanne on ollut tiedossa kyllä, ja jotain varmaankin ensi kesänä viimeistään tapahtuu. Kauppaa uumoilen, mutta Parise ei toivottavasti liiku mihinkään suuntaan. Ei saa.

Taloustilanteesta en tiedä mitään, hyvä kun ennätän jonkin verran katsomaan matseja ja pysymään perässä pelillisissä asioissa. Taloutta kommentoikoon joku joka tietää. Veikkaan dalia.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Olipas matsi Winnipegiä vastaan. Pelin ykköstähtenä tuikki Adam Henrique, kaksi maalia mukaan lukien jatkoajalla syntynyt ratkaisu. Molemmat läpiajoista kylmäpäisellä viimeistelyllä. Näyttää siltä, että tästä kaverista on vielä paljon iloa.

Martylta maalissa hyvä ottelu, muutama elintärkeä torjunta. Ei näyttänyt vaivaiselta ukolta ollenkaan. Kovalchuk istui katsomossa toipumassa edellisen matsin kolhusta. Varotoimenpide, sanotaan. Uskon.

Tarkemmat analyysit myöhemmin ja muilta.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jos paskamediaa ja Forbesia on uskominen, niin Devilsillä ei mene talouspuolella kovinkaan lujaa. Onko jutuissa mitään perää?

Kolmen Stanley cupin NHL-seuraa uhkaa konkurssi | Jääkiekko | Iltalehti.fi

Forbesin artikkeli on pitkälti samoista aineksista koostetulta kuin reilu kuukausi sitten julkaistu NY Postin artikkeli, jonka vastaavanlaiset konkurssiväitteet Jeff Vanderbeek ja NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly hetikohta kumosivat. Devilsin tilanne on toki vaikea, mutta konkurssin todennäköisyyttä tai ylipäänsä tilanteen vakavuutta on hankalaa arvioida niin kauan kuin Devilsin tilanne on nykyisenlainen. Devilsin lainojen osalta on meneillään uudelleenjärjestely, ja ainakin nokkamies Vanderbeek vakuutti syyskuussa, että tilanne on hallussa, ja että rahoitusasioihin tulee ratkaisu, kunhan omistajajärjestelyt selviävät.

Ongelmallisen taloustilanteen taustalla on tosiaan viimeisen vuoden ajan jatkunut joukkueen omistajien uudelleenjärjestely. Vanderbeek ja toinen pääomistaja, Brick City LLC, edustajinaan Ray Chambers ja Mike Gilfillan eivät ole olleet lämpimissä väleissä enää pitkään aikaan, jos koskaan ovatkaan olleet. Chambersin ja Gilfillanin tavoitteet olivat lähinnä käyttää Devilsiä oman kiinteistöbisneksensä vipuvartena. Devilsin kannalta ongelmia aiheuttaa se, että kaksikko on ollut äänettömämpi pääomistaja, mutta omistajista se, kenen taskuissa iso raha asustaa. Syyskuussa NY Post ja Newark Star-Ledger raportoivat, että Brick City LLC olisi suostunut myymään osuutensa Vanderbeekille (ja saavat vastineeksi vapautuksen veloista) Devilsistä 25 miljoonalla dollarilla.

Myös viime kesän toimet pelaajarintamalla (Rolstonin shanghaijaaminen ja Whiten ja Hunterin soppareiden ulosostot) vahvistivat omalla tavallaan sitä, että taloustilanne ei ole hyvä. Toki joukkueessa on muutenkin ollut meneillään jo parin vuoden ajan nuorennusleikkaus, mutta viime kesän siirtojen tavoittena olivat puhtaasti säästöjen saaminen.

Ei ole todellakaan valoisat vuodet edessä Devilsillä sen jälkeen kun Marty ja Hedberg ripustavat hokkarit naulaan. Seitsemänä viime varaustilaisuutena on varattu yhteensä vain kolme maalivahtia, joista kaksi vuonna 2010. Yhdelläkään näistä kavereista ei ole yhtäkään NHL matsia allaan, eikä kukaan heistä ole mikään suurlupaus. Tosin Maxime Clermontilla on ensimmäisen AHL matsin jälkeen torjuntaprosenttina 0.993, joten ihan hyvin on näköjään mennyt.

Lähinnä mietityttää tämä Devilssien maalivahtipolitiikka. On kuitenkin ollut tiedossa nuo Brodeurin vaivat ja ikä, ei hänkään voi ikuisesti jatkaa. Vai onko mietitty maalivahdin hankkimista kaupalla? Kenties jokin lupaava maalivahti joka on esittänyt jo hyviä otteita. Äkkisältään ei tule mieleen muita kuin Jack Campbell, joka on Starssin prospecti. Tällä hetkellä Dallasissa pelaa yksi liigan kuumimmista maalivahdeista, ja jos sama linja jatkuu niin Campbelilla tulee olemaan tiukat paikat murtautuessa ykkösmaalivahdiksi. Tulee mieleen tapaus Tuukka Rask. Myös ainakin Jonathan Bernier, Cody Schneider, Anders Lindback ja Sergei Bobrovsky ovat potentiaalilla varustettuja ja taitavia maalivahteja, jotka voisivat hyvin kantaa jossakin vaiheessa uraansa ykkösvahdin viittaa.

Mitä sitten Devilsillä on antaa, jotta saisivat jonkin noista nuorista ja taitavista? Ihan näin mutu-tuntumalta veikkaisin Bernieriä ja Campbellia vaihtoarvoiltaan kalleimmiksi.

Tapaus Ari Ahonen lienee tärkein yksittäinen syy siihen, miksi Devils on varannut vain harvakseltaan maalivahteja. Devilsin skouttauksesta vastaava David Conte puhui muutama vuosi sitten (en jaksa kaivaa linkkiä) siitä, miten Ahosen tapaus muutti organisaation tapaa varata pelaajia. Ahonen tuli Devilsiin mahdollisimman huonoon aikaan. Kolmekymppisen Brodeurin taustalta ei kukaan nousisi pelaavaksi maalivahdiksi pelasi uusi kasvo sitten miten hyvin tahansa.

Devilsin varausvuoroissa pääpaino on viime vuosina ollut puolustajissa. Osin tämän vuoksi Jeff Frazeeta lukuun ottamatta Devils varasi maalivahteja ensimmäistä kertaa vuosiin vasta kesällä 2010. Tuolloin Devils varasi Scott Wedgewoodin ja Maxime Clermont'n. Nuorten veskareiden joukkoon kannattaa lukea myös varaamaton Keith Kinkaid, joka tätä nykyä Albanyn ykkösveska.

En pidä kovin uskottavana vaihtoehtona, että Devils lähtisi havittelemaan noita luettelemiasi (yli)hypetettyjä nuoria veskareita. Brodeurin ja Hedbergin kanssa tilannetta katsotaan vuosi kerrallaan eteenpäin ja maalivahtiosastoa täydennetään tarvittaessa vapailla agenttien markkinoilta ja/tai Euroopasta. Vuoden tai kahden kuluttua on ajankohtaista katsoa, missä vaiheessa Kinkaid, Clermont ja Wedgewood ovat. On todennäköisempää, että Devils havittelee esimerkiksi Tomas Vokounia kuin, että se maksaisi hillittömän hinnan jostain ulkopuolelta hankittavasta maalivahtilupauksesta. Äkkiseltään en muista yhtään pelaajakauppaa, jossa Lou Lamoriello olisi hankkinut Devilsiin silkkaa potentiaalia, vaan hän on aina halunnut Devilsiin pelaajia, jotka ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa liigassa.

Martin Brodeurin kaksi vuosikymmentä Devilsin maalilla on ainutkertainen ajanjakso, jonka lähestyvä päättyminen ymmärrettävästi nostattaa kysymyksen, että mitä sen jälkeen. En kuitenkaan näe perusteltuna väitteenä tuota, että Devilsillä koittaisi Brodeurin tai Hedbergin lopettamisen takia vaikeat ajat. Päteviä veskareita on markkinoilla joka vuosi. Toivon, että maalille tulisi joku kokenut kaveri, joka tietää paikkansa, ja jolla ei ole enää tarvetta antaa näyttöjä uransa takia. Pahinta, mitä Devils voisi tehdä esimerkiksi Wedgewoodin ja Clermont'n tai sitten näiden hehkutettujen Campbellin, Bernierin tai Schneiderin kehitykselle olisi heittää heidät tuleen Martyn lopettamisen jälkeen avautuvaan valtavaan tyhjiöön.

Paljon on puhuttu Zach Parisesta ja hänen UFA lähdöstään ensi kesänä. Olisiko Parise sitten loistavaa kauppatavaraa? Ainakin miehellä on potentiaalia moneen maaliin, hän on osoittanut tasonsa ja kaiken lisäksi hän on varmasti kova panomies. Vancouver ei tarvitse laitureita, heiltä löytyy Boothia, Burrowsia, Sediniä ja muita loistonimiä. Eivät ole huonot myöskään Los Angelesin tai Philadelphian rivistöt. Jäljelle jääneistä kahdesta, Nashvillestä ja Starsista, uskon että Nashville tarvitsee enemmän hyvää laituria. En tosin näe yhtään syytä, miksi Parise haluaisi vaihtaa ei-niin-menestyvästä-organisaatioista toiseen samanlaiseen. Muutenkaan Nashvillellä ei olisi varaa Pariseen, ja vaihdossa pitäisi antaa muutakin kuin pari peliä hyvällä tasolla pelannut Lindbäck. Lisäksi seuraavan kaltainen kauppa kuullostaisi todella epärealistiselta: Parise, 1st rounder <> Weber/Suter & Lindbäck.

Muita joukkueita en tiedä, tai äkkisältään muista, jolla olisi kaksi hyvää ja nuorta maalivahtia ja tarvetta laituriosastossa. Viime kaudella tälläinen joukkue oli Washington Capitals. Mitä luulette, Devils fanit, miten organisaatio aikoo toimia varsinkin kun nyt on tullut ilmi että seuran omistaja on vararikossa, tai ainakin lähellä sitä?

Nashvillen kannalta Weberin tai Suterin kauppaaminen olisi huono ratkaisu olkoonkin, että Parise sähköistäisi joukkueen hyökkäystä. Predatorsin tuleva vuosikymmen rakennetaan Rinteen, Weberin ja Suterin varaan ja tästä suunnitelmasta lipeäminen on harha-askel, koska yksin tuon kolmikon ansiosta Preds on äärettömän vaikea vastustaja voitettavaksi. Devilsin kannalta Parisen kauppaaminen on yhtä lailla epätodennäköistä. Parisea ei turhan takia nimetty joukkueen kapteeniksi - Hän on Kovaltshukin ohella joukkueen ykkösmies, jonka varaan tulevien vuosien punamustien miehistöä rakennetaan Zajacin, Larssonin ja Josefsonin ohella. Vaikka Parise puhtaasti sopimustilanteensa kannalta olisi monelle kauppatavaraa, en pidä todennäköisenä muuta vaihtoehtoa kuin sen, että Lou Lamoriello neuvottelee Parisen kanssa viimeiseen saakka jatkosopimuksesta. Olettaen siis, etteivät seuran omistajakuviot tai taloustilanne sanele muunlaisia reunaehtoja esimerkiksi Parisen vuosituloille.

Parisen yhden vuoden sopimus ei ole mikään maailmanloppu, vaan itse asiassa tilanne näyttää kehkeytyvän samaan tapaan kuin Eliaksen kohdalla vuonna 2005 - Pattyn kanssa tehtiin pitkän sairausloman jälkeen yksivuotinen sopimus ja kesällä 2006 Pattyn kanssa solmittiin hänen nykyinen, seitsenvuotinen diilinsä. Toivottavasti loppu on samanlainen myös Parisen kohdalla.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Devils - Canes 3-2, ja voittomaalin teki jälleen Adam Henrique. Nuorukainen on nyt vahvassa myötätuulessa. Voiton torjui Maailman Paras, joten pelikunnossa vaikuttaa olevan hänkin. Siviilielämän vuoksi matsi jäi tällä kertaa näkemättä, odottelen NHL.comin highlight-koostetta saapuvaksi.

Voittoja alkaa olla jo lyhyeksi putkeksi saakka, hyvä niin.


Edit. Katselin maalit, ja kylläpä pyöräytti Henrique nätin vanhanaikaisen. Pelimiehen rysä. Carolinan avauskaappi alivoimalla oli todella huono-onninen; Elias kaatui viivamiehen paikalla omia aikojaan aloituksen jälkeen, jolloin Kaanit pääsivät kaks-ykköseen kuin ilmaiseksi. Onneksi peli ei ratkennut tuohon. Avausmaalista tosin lähes vastasi Dainius Zubrus, joka jo ennen tuota ampui hirmukudin tolppaan. Kilahdus kuului varmasti Manhattanilla saakka.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils-kiekkoa on taas tarjolla, kun joukkue kohtaa Capitalsin. Isännillä on allaan kolmen ottelun voittoputki, jotka ovat tulleet tiukkojen vääntöjen päätteeksi. Viime pelien kuumin nimi on tietysti Adam Henrique, joka ratkaisi maaleillaan Jets- ja Hurricanes-ottelut ja vei maalillaan voittoputken aloittaneen Flyers-ottelun jatkoajalle. Kaikkiaan tulokas on latonut viisi pistettä viimeisissä kolmessa pelissä.

Oman mausteensa illan ottelun ennakkoasetelmaan tuo Capitalsin parin viime ottelun hapuilut. Devils saa olla varuillaan, koska jos Boudreau saa jalkeille latautuneen vierasjoukkueen, luvassa on pitkiä jaksoja puolustuskannalla. Capitalsilla tunnetusti riittää tulivoimaa myös osaston Ovetshkin,Bäckström, Semin, Green (ei varmuutta, pelaako) ja Carlson tuolle puolen. Tavallaan olen huolissani enemmän siitä, yhtyvätkö Knuble, Ward, Laich ja Chimera soitantaan.

Devils on kutsunut Vladimir Zharkovin Albanysta paikkaamaan Kovaltshukia ja Boultonin jättämää aukkoa hyökkäyksessä. Nyt venäläisellä olisi oivallinen tilaisuus antaa näytöt myöhempää aikaa varten. Tässä vaiheessa Zharkov on ainoastaan hätäavuksi kutsuttu, ja hän palaa takaisin Albanyyn, jahka Boulton ja/tai Kovaltshuk tervehtyvät. Boultonilla todettiin murtuma kädessä ja hän on toistaiseksi ir-listalla. Kovaltshukin kohdalla tilannetta katsellaan päiväkohtaisesti. Andy Greene on puolestaan taas tervehtynyt pelikuntoon, joten Mark Fraser palaa ylimääräiseksi puolustajaksi.

Gulittin mukaan Kovy ei kuitenkaan pelaa viikonvaihteen peleissä Capitalsia vastaan.

Loukkaantumisten myötä myös Mattias Tedenby ja Nick Palmieri saavat lisää vastuuta ja Palmieri pääseekin näyttämään osaamistaan ykkösketjussa. Palmierin kaudenavaus isossa roolissa ei onnistunut, mutta hän on saanut viime peleissä otteisiinsa oikeanlaista tatsia, ja niinpä DeBoer palkitsee onnistumiset isommalla roolilla.

Mattias Tedenby pelannee kolmosketjussa Ryan Carterin ja David Clarksonin rinnalla. Ruotsalainen on Palmierin tavoin hakenut itseään ensimmäisen kuukauden aikana. Suurimmat haasteet ovat kiekottomassa pelaamisessa, jossa Tedenby ei vielä ole riittävän hyvä. DeBoer on istuttanut Tedenbya penkin päässä toistuvasti aina silloin, kun hän on tiivistänyt kolmeen kentälliseen. Tilanne on samankaltainen kuin Lemairen aikana viime vuonna. Toisaalta Tedenby on tuonut hyökkäyspelaamiseen värinää, ja oikeanlaisessa ketjussa häntä voisi ajatella myös kahteen ensimmäiseen ketjuun. Ketjukavereiksi ajattelisin ensisijaisesti Parisea ja Zubrusta, joiden pelityylit sopisivat yhteen hyökkäyspäässä, ja toisaalta tämä kaksikko pelaa tunnollisesti myös puolustuspäässä.

Tedenbyn ja DeBoerin ajatuksia tilanteesta

Perättäisinä iltoina pelattavat Capitals-ottelut aloittavat kovan tasonmittauksen. Capsien jälkeen Devils kohtaa ensi viikolla vieraissa Bruinsin, Sabresin ja Lightningin. Muutama voitto näistä otteluista tekisi joukkueen itseluottamukselle hyvää ja ennen muuta pitäisi joukkueen tiiviisti mukana tasaisessa keskikastissa. Avain menestykseen on paitsi tehokkaassa viimeistelyssä, myös maalivahtipelissä. Leafs-ottelun haparoinnin jälkeen Marty on taas löytämässä pelivireen ja häneltä odotetaan myös venymistä.

Devilsin oletettu kokoonpano Capitals-otteluun:

Parise-Henrique-Palmieri
Sykora-Elias-Zubrus
Tedenby-Carter-Clarkson
Zharkov-Mills-Janssen

Greene-Larsson
Tallinder-Fayne
Salvador-Voltshenkov

Brodeur
Hedberg

Muuta pientä:

- Elias, Brodeur ja Kovaltshuk ovat Devilsin edustajat tähdistöottelun yleisöäänestyksessä.

- Rod Pelley ja Mark Fraser läpäisivät waiversit. Rod Pelley kommentoi, että tilanne ei ylennä mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Adam Larsson iski viime yönä uransa avausmaalin raudanlujalla vedolla tolpan juureen. Enimmät ilonaiheet loppuivat siihen, sillä Devils hävisi lopulta 1-3 varsin huonon esityksen jälkeen. Tappio tuntuu typerryttävältä erityisesti sen vuoksi, että peli oli täysin voitettavissa ja ennen muuta otettavissa haltuun ensimmäisten 25-30 minuutin aikana, jolloin Devils pääsi Larssonin maalilla johtoon ja tämän jälkeen sillä oli vielä 3-4 huippupaikkaa lisätä johtoaan. Vieraat voivat toki kiittää myös maalinsa tilkinnyttä Tomas Vokounia, joka torjui muiden muassa Parisen ja Henriquen huippupaikat.

Kokonaisuus oli taas sitä vanhaa tuttua "työmoraali ja perusasiat ovat kohdallaan, mutta tulokset eivät ole toivottuja". Devils ei jäänyt sinänsä alakynteen ja alivoimapeli tylsytti vastustajan yv-kuviot tehokkaasti (Devils ei ole päästänyt kotonaan vielä yhtään ylivoimamaalia). Capitals sai maalinsa puoli-ilmaiseksi isäntien lepsuillessa ja varsinkin Chimeran av-osuma oli kamalaa töppäilyä Devilsin ylivoimaviisikolta. Ovatshkinin sutima avausmaali syntyi vaarattoman oloisesta viivakudista, joka kimposi ilmeisesti Voltshenkovin jalasta suoraan Ovien ulottuville ja siirrettäväksi tyhjään maaliin.

Toisessa takaiskumaalissa Elias koetti kuin Kovaltshuk konsanaan pitää jääräpäisesti painetta alueella, menetti kiekon Chimeralle, joka käytti Devilsin vaihtovirheen hyväkseen, ohitti kevyesti Zubrusin ja Larssonin ja nosti kiekon Martyn patjan yli verkkoon.

Johanssonin maalia edelsi Henriquen ketjun huolimaton pelaaminen omassa päässä, jossa Palmierin huono syöttö ei koskaan tavoittanut Parisea, vaan meni Caps-pakki Alznerille. Alznerin veto kimposi vielä pahaksi onneksi Henriquen jaloista suoraan Johanssonille, jolla oli helppo työ laittaa kiekko puolityhjään maaliin Brodeurin tultua pitkälle ulos maalistaan peittämään Alznerin vetoa.

Ottelun jälkeen Parise ja kumppanit puivat ylivoimapelaamisen onnettomuutta ja hokivat, että pitää vain malttaa ja olla hermostumatta. Ehkä näinkin, mutta yv on perustavalla tavalla pielessä, kun ilta toisensa jälkeen se tarjoaa vastustajalle paikkoja iskeä. Jo tässä vaiheessa kautta punamustille on tehty kolme alivoimaosumaa ja puolen tusinaa takaiskuja lisää on ollut siinä hilkulla.

Mielestäni ylivoiman suurin ongelma on edelleen sen aivan liian hidas tempo. Devils ei haasta riittävästi alivoimanelikkoa, vaan joutuu pyörittämään liiaksi kiekkoa laidoilla ja viivassa, koska se ei saa neppailtua kiekkoa parhaille maalintekosektoreille. Samoin Kovaltshukin peluutus viivassa ei tuota tuloksia, koska tällöin hänet saadaan eristettyä ja pakotettua laukomaan niin kaukaa, että maalivahdit ehtivät suorien vetojen tielle, olkoon nämä sitten miten lujia tahansa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Hetken kuluttua Devils kohtaa vieraissa Lightningin. Ottelu on vieraskiertueen toiseksi viimeinen ennen tulevan tiistain Panthers-ottelua. Devilsillä on allaan voitot Capitalsista ja Sabresista sekä kirvelevä tappio Bruinsin vieraana. Kaikkiaan saldo on ihan kohtuullinen, kun näistä ennakkoon kovista tasonmittauksista on jäänyt käteen kaksi voittoa.

Ilja Kovaltshuk teki paluun Sabresia vastaan ja osui heti tolppien väliin. Kovaltshukin maali tuli hänen paraatipaikaltaan B-pisteeltä, jonne hännousi vivuttamalla ensin Derek Royn. Devilsillä ottelun hahmo Sabresia vastaan oli kuitenkin Martin Brodeur, joka teki tärkeillä hetkillä muutamia huikeita torjuntoja, kuten akrobaattisen hanskatorjunnan, jolla hän ryösti Jason Pominvilleltä varman maalin.

DeBoer kokosi taas yhteen ketjun, jossa Parise pelaa vasemmalla, Henrique keskellä ja Kovy oikealla. Katsotaan nyt, miten kolmikon yhteispeli toimii pienen tauon jälkeen.

Ottelut Tampaa vastaan ovat parin viime vuoden aikana olleet Devilsille suosiollisia. Viime kevään huima voittoputki sai alkunsa juuri Tampaa vastaan, joten ainakin hyvät muistot ovat mielissä Lightning-otteluista. Viime vuonna Devils vei kolmen neljästä kohtaamisesta nimiinsä ja kaudella 2009-2010 Devils voitti keskinäiset kohtaamiset myös 3-1.

Huomiota kannattaa myös kiinnittää David Clarksoniin, joka on ollut viime viikkoina erinomaisessa vireessä. Hän on tehnyt maalit kahdessa edellisessä ottelussa ja hän myös pisti sisään ratkaisevan rankkarin Caps-ottelussa viikko sitten. Petr Sykora on myös nakutellut mukavasti tehoja viime otteluissa ja yhteispeli Eliaksen ja Zubrusin kanssa toimii. DeBoer on löytänyt pari toimivaa koostumusta (Eliaksen ja Carterin ketjut), ja jos ykkösketju saa juonen päästä kiinni, Devils on varteenotettava joukkue kilvoittelemaan pudotuspelipaikasta myös ilman Zajacia ja Josefsonia.

Mattias Tedenby palaa kokoonpanoon hänen oltua sivussa Sabres-ottelusta. Peter DeBoer käy ruotsalaisen kanssa samaa koulua kuin Jacques Lemaire, joka piti Tedenbyn katsomossa kuuden ottelun ajan tammikuussa. Koirankopista päästyään Tedenby pelasikin vahvan kevään.

Gulittin näkemys: Tedenbyn petrattava puolustuspelaamistaan tai peliaikaa ei tipu.

Tedenby ei ole vieläkään tehnyt avausmaaliaan tällä kaudella, vaikka paikkoja on ollut. Toisaalta hänen ketjukaverinsa ovat vaihtuneet melko tiuhaan ja hänen peliaikansa on usein ollut kortilla. Eikä tänäänkään ole liikaa vastuuta luvassa, sillä Tedenbyä on kaavailtu nelosketjuun Millsin ja Janssenin rinnalle. Koirankopista on siis päästy pois, mutta kuonokoppa on edelleen tiukasti paikallaan.

Tedenby on tietyssä mielessä samanlainen tapaus kuin Ilja Kovaltshuk, koska molempia vaivaa sama helmasynti - ratkaisujen väkinäinen hakeminen. Molempien pitäisi valita nykyistä useammin helppo, nöyrä ratkaisu kiekon kanssa sen sijaan, että sen kanssa lähdetään puskemaan vastustajien läpi. Kiekon heittäminen päätyyn on usein parempi ratkaisu kuin väkipakolla yritetty kuljetus varsinkin omalla alueella.

Oletettava kokoonpano

Parise-Henrique-Kovaltshuk
Sykora-Elias-Zubrus
Palmieri-Carter-Clarkson
Tedenby-Mills-Janssen

Greene-Larsson
Tallinder-Fayne
Voltshenkov-Salvador

Brodeur
Hedberg

Luettavaa:

DeBoer vie joukkuetta eteenpäin

Bobby Holikin näkemyksiä Devilsistä ja Tampan 1-3-1-systeemistä

Dainius Zubrusin 1000. ottelu NHL:ssä jäi varmasti miehen mieleen, kun Tyler Myersin taklaus osui häntä päähän.

Zubrus: Jos olisin tähti, Myers olisi saanut pelikieltoa

Tästähän sitä taklausta voi ihmetellä. Mielestäni tässä liikutaan siinä rajoilla, jossa pelikiellon olisi voinut antaa. Myersin taklaus ei tietty ollut samanlainen yritys sammuttaa valoja kuin Erik Johnsonin haku Matt Culleniin, joka onneksi meni ohi.

Muuta pientä:

- Vladimir Zharkov on lähetetty takaisin Albanyyn.
- Eric Boulton on edelleen käsivamman vuoksi ir-listalla.
- Travis Zajac treenaa omillaan, mutta paluu ei ole vielä lähelläkään.
- Petr Sykora viettää tänään syntymäpäiväänsä, joten onnea hälle!
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils haki makeat pisteet Tampan vieraana, kun se päihitti isännät lukemin 2-4. Toisesta erästä aina kolmannen erän seitsemännelle minuutille saakka Devils pelasi kauden parasta, kurinalaista ja hyökkäyssuuntaan aktiivista peliä, kunnes isäntien kaksi nopeaa maalia sotkivat pakan hetkellisesti.

Ottelun käännekohta oli, kun Peter DeBoer otti oikein ajoitetun aikalisän heti Tampan toisen osuman jälkeen, kun joukkueen kainaloihin ilmestyi tiu kananmunia. Devils pelasi aikalisän jälkeen kylmästi viisi minuuttia kellosta pois jäädyttämällä pelin ja näin turhauttamalla isännät ja katkaisemalla hurmoksen, joka isäntien silmissä paloi. Ei mitenkään kaunis tapa ottaa ottelu haltuunsa, mutta voiton kannalta Tampan rytmin rikkominen oli aivan välttämätöntä.

Voiton takeena oli myös erinomaisesti toiminut alivoimapeli, joka tylsytti liigan parhaan koti-yv:n yritykset kerta toisensa jälkeen. Tähtihetki oli kolmannen erän alun lähes kaksi minuuttia kestänyt 5-3-alivoima, jonka Devils kesti Eliaksen, Zubrusin, Voltshenkovin ja Tallinderin johdolla. Myös Martin Brodeur oli mies paikallaan torjuen varmasti ne vedot, jotka menivät erinomaisesti vetopaikat peittäneen av-nelikon läpi. Alivoimapelaaminen on tällä hetkellä suorastaan erinomaista eikä Devils suotta ole liigan paras av-joukkue. Se on päästänyt verkkoonsa vasta viisi ylivoimamaalia.

Devilsin maaleista vastasivat Zubrus, Elias, Clarkson ja Carter. Devilsin kolme ensimmäistä osumaa olivat kaikki kaunista katseltavaa ja Carterin osuma oli taas sitten lahja Dwayne Rolosonilta. Tampan maalit juonivat Martin St. Louis ja Ryan Shannon, joka oli mielestäni koko ottelun paras pelaaja.

Ryan Carter oli isossa osassa myös ensimmäisessä maalissa, jossa hän katkaisi alivoimalla St. Louis'n syötön ja lähetti Dainius Zubrusin matkaan. Liettualaisella riitti malttia odottaa Eric Brewerin heittäytymistä ja sen jälkeen veto lähti tarkasti hanskakäden puolelle tolpan juureen.

Toinen maali on mielestäni kaunein maali, minkä Devils on tällä kaudella tehnyt. Eliasin viimeistelyä edelsi kahdeksan perättäistä syöttöä omille, joilla paholaiset tulivat omasta päästä hyökkäysalueelle. Pääosassa oli kuitenkin Elias, jonka oikea-aikainen jättösyöttö ja hyvä liike maalille synnyttivät tuon maalipaikan.

Viime yönä Devilsin ylivoimapeli alkoi osoittaa heräämistään. David Clarksonin osuma on malliesimerkki siitä, miten kiekon pitäisi liikkua ylivoimalla ja miten ukkoja pitäisi olla odottamassa irtokiekkoja. Adam Henrique laukoi tarkasti Brett Clarkin jalkojen välistä ja Clarkson oli Parisen kanssa odottamassa irtokiekkoa, joka tulikin Clarkien ulottuville ja siirrettäväksi maaliin.

Kun tuossa aiemmin tuli puheeksi Devilsin niin sanottu secondary scoring, niin viime peleissä juuri Clarkson, Zubrus, Henrique ja Sykora ovat tehoillaan tuoneet tärkeitä pisteitä Devilsille.

Joukkueessa vallitsee tällä hetkellä erinomaisen rento fiilis, kuten tästä DeBoerin ja Carterin välisestä kuittailusta voi päätellä:

I could hardly see it from the bench. I saw (Clarkson) dump the puck in. We were looking at a line change and I was busy with that,” DeBoer said. “I saw Carts with the empty net. Carts needs an empty net to get them so I’m sure he’ll take it.”

Carter responded with a straight face: “I thought it was a snipe. I didn’t have much room there.

Näissä tunnelmissa on hyvä lähteä tiistain otteluun Panthersia vastaan näyttämään GM Tallonille, millaisen ratkaisun hän teki antaessaan DeBoerille kenkää. Tosin on Devilsin onni, että PdB oli työtilaisuutta vailla.

Ottelun tähdet:

*** Ryan Shannon. Shannon oli Tampan vaarallisin hyökkääjä, joka juoni St.Louis'n tekemän maalin esityön ja kruunasi oman iltansa iskemällä poikittaissyötöstä kiekon tarkasti ja voimalla yläpeltiin. Näillä otteilla paikkaa Ryan Malonen jättämän aukon Tampan top-6:ssa oikein mallikkaasti.

** David Clarkson. Clarkie pursusi energiaa ja pelaamisessa pysyi tolkku mukana. DeBoerin luotto palkittiin taas maalilla ja syötöllä. Clarkson on nyt osunut kolmessa perättäisessä pelissä.

* Anton Voltshenkov. A-train pelasi kenties parhaan ottelunsa tällä kaudella ja blokkasi peräti kuusi vetoa ja hän otti toisessa erässä jalallaan St. Louis'n huippupaikan, johon Marty ei todennäköisesti olisi ehtinyt tielle.

Luettavaa:

Kehuja Clarksonille

Voitto kolmannen erän sekoilusta huolimatta

DeBoerin aikalisä tepsi
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Floridan-reissu päättyi kirvelevään 4-3-tappioon, jossa Devils menetti kolmen maalin johtoaseman. Devils sortui karkeisiin virheisiin, kuten Eliaksen kiekonmenetykseen ylivoimalla, josta isännät rankaisivat tylysti.

Columbusta vastaan Devils otti nihkeän kotivoiton rankkareilla. Samoin kuin Panthersia vastaan Devils oli ottavana osapuolena kolmannessa erässä. Tällä kertaa Martin Brodeurin erinomainen vire takasi pisteen ja Kovaltshuk ja Parise hankkivat rankkareilla toisen.

Tänä viikonloppuna Devils pelaa perättäisinä iltoina Islandersia vastaan ja näistä peleistä olisi otettava voitot. Ihan sama, vaikka pisteet tulisivat työllä ja tuskalla, kuten Columbusta vastaan, mutta tästä viikonlopusta on saatava neljä pistettä. Nassau Coliseum on perinteisesti ollut vaikea paikka Devilsille, mutta josko se siitä kuitenkin suttaantuu.

Ketjut näyttävät todennäköisesti tältä:

Parise-Henrique-Kovaltshuk
Sykora-Elias-Zubrus
Tedenby-Carter-Clarkson
Mills-Sestito-Janssen

Greene-Larsson
Tallinder-Fayne
Salvador-Voltshenkov

Brodeur
Hedberg

Muuta pientä:

- Devils on lähettänyt Nick Palmierin hakemaan vauhtia Albanysta.
- Albanysta vahvuuteen on nostettu Tim Sestito.
- Travis Zajacin kuntoutuminen etenee ja hän on mahdollisesti liittymässä Devilsin harjoitusvahvuuteen jo parin viikon kuluttua.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kirjoitellaanpa taas pitkästä aikaa jotain tännekin. Ennen viime yötä alla olivat kirvelevä (erityisesti Parisen kyseenalaisesti hylätyn maalin vuoksi) 2-3 tappio kotona Islesille ja 6-1-selkäsauna Avalanchen vieraana. Wild-ottelusta tuloksena 4-2-tappio. Olin taasen highlightien ja otteluraporttien varassa, joten mitenkään kovin syvälliseen analyysiin ei ole aineksia.

Martin Brodeur vaihdettiin pois maalilta toisen perättäisen alavireisen suorituksen jälkeen. Parempana päivänään Marty olisi ottanut Wildin kolmesta maalista 1-2 kiinni. Heatleyn veto olisi pitänyt saada kiinni, vaikkakin se oli luja. Brodziakin ja Wellmanin maaleissa oli mukana huonoa tuuria ja Brodziakin iskemässä 2-1-maalissa Voltshenkov kierrettiin kuin keila ja Salvador ehti ainoastaan ihmettelemään, kun vastustaja sutii paluukiekon omasta vedostaan sisään. Wellmanin maali oli onnekas, kun kiekko pomppi hänen jalastaan sisään.

Viime peleissä vastustajalle on annettu aivan liikaa ilmaisia paikkoja ja pelaaminen on ollut suorastaan kuritonta. On tuo vain uskomatonta, miten illasta toiseen Devils tarjoilee maalipaikkoja alivoimalla. Wildia vastaan omissa ei soinut alivoimalla, kun Hedberg pelasti Koivun läpiajon.

Ilonaiheita viime yöltä olivat Zach Parisen taidokas ohjausmaali ja Kovaltshukin yritteliäisyys, vaikka hän taas kerran aiheutti tykytyksiä kiekonmenetyksillään. Jossittelun varaa jäi tietysti siinä, että Kovy tälläsi kiekon tolppaan vain hetki ennen Wildin ratkaisevaa 4-2-maalia. Toivottavasti tämä kaksikko saisi hiljalleen maalihanat pysyvästi auki, että maalinteon tuska vähän lievittyisi.

Ensi yönä on taas pitkästä aikaa mahdollisuus katsella Devils-kiekkoa, joten ehkä sitä voisi vääntää myös jotain syvällisempää lätinää. Vieraskiertue jatkuu Winnipegissä ja nyt olisi korkea aika katkaista tappioputki ennen kuin parin ottelun lama syvenee.
 

chaosti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Katsoin jälkilähetyksenä Isles- ja Wild-pelit. Vaikka Kovalchuk välillä väläytteleekin, niin kyllä hän oli molemmissa selkein yksittäinen syy tappioon. Aivan järkyttäviä kiekonmenetyksia alimpana miehenä. Wild-pelissä ykköskentän peli toimi muuten varsin hyvin. Todella tärkeää tämä oli siksikin että Eliasin johtama kakkonen tuntuu vähän hiipuneen.

Myös kolmoskenttä Tedenby-Carter-Clarckson oli ihan ok vaikka tehot puuttuvatkin vielä toistaiseksi. Etenkin Clarkson tuntuu kehittyneen pelaajana ja kelpaisi minusta ylempien kenttien laitaankin. Mielenkiintoista nähdä mihin kenttään Zajac istutetaan sitten kun hän palaa saikulta joulun(?) jälkeen. Ehkäpä Kovalchukin sentteriksi koska Parise pärjää hyvin Henriquen kanssa. Näin olisi mahdollista kasata kolme ratkaisukykyistä kenttää.

Mistä muuten johtuu että Kovalchukia peluutetaan sitkeästi oikeassa laidassa, vaikka hän tuntuu olevan hukassa siellä ja haluaisi itsekin pelata vasemmalla? Minusta Parise monipuolisempana pelaajana selviäisi paremmin "väärällä" laidalla.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jets-Devils 4-2

Otteluraportin kirjoittaminen ei paljoa huvita. Devils hävisi ottelun taas kerran omalla ylivoimallaan. Patrik Elias teki onnekkaan 1-2-johtomaalin ja Devils pääsi jatkamaan vielä yli minuutin miesylivoimalla, mutta jotenkin Hedberg ja Kovaltshuk saivat kämmättyä kiekon Bryan Littlelle, joka pelasi Alexander Burmistroville tyhjän maalin. Kovaltshukilta huolimatonta pelaamista, joka valitettavasti kostautui taas kerran takaiskumaalina.

Devilsin selkäranka katkesi tässä kohtaa, kun hyvän toisen erän päätteeksi kiekko löytyi taas omasta verkosta. Burmistrovin osuma oli jo seitsemäs, jonka Devils on päästänyt omalla ylivoimalla.

Hyvää tässä pelissä oli Henriquen iskemä 1-1-tasoitus, jossa Kovyn ja Parisen esityö oli mallikas. Kovy nousi voimalla alueelle, veti puoleensa kolme vastustajaa, siirsi kiekon Pariselle, joka löysi Henriquen oikeasta laidasta. Henriquen veto upposi vastustamattomasti Pavelecin puikoista sisään.

Myös alivoimapelaaminen toimi jälleen hyvin. Edellisen kerran Devils on päästänyt alivoimalla osuman 16. marraskuuta, jolloin Sabresin Tyler Myers teki ylivoimalla maalin Devilsin verkkoon.

Täytyy vielä erikseen kehua Evander Kanea, joka oli kirkkaasti ottelun paras pelaaja. Vaikka hän pelasikin menestyksellä vastustajan riveissä, oli ilo seurata klassista voimahyökkääjää tositoimissa. Kane jättäytyi kahdesti Devils-pakkien taakse ja nousi varjoista maalintekoon. Avausmaali oli taidokas ohjaus, joka oli korkean mailan rajoilla. Stuartille merkittyä maalia ei olisi syntynyt, jollei Kane olisi syöksynyt tilanteen ulkopuolelta ahdistamaan Greeneä ja Hedbergiä. Kane sai vielä toisen maalin nimiinsä, kun hän neppasi kiekon tyhjiin.

Katsoin jälkilähetyksenä Isles- ja Wild-pelit. Vaikka Kovalchuk välillä väläytteleekin, niin kyllä hän oli molemmissa selkein yksittäinen syy tappioon. Aivan järkyttäviä kiekonmenetyksia alimpana miehenä. Wild-pelissä ykköskentän peli toimi muuten varsin hyvin. Todella tärkeää tämä oli siksikin että Eliasin johtama kakkonen tuntuu vähän hiipuneen.

Myös kolmoskenttä Tedenby-Carter-Clarckson oli ihan ok vaikka tehot puuttuvatkin vielä toistaiseksi. Etenkin Clarkson tuntuu kehittyneen pelaajana ja kelpaisi minusta ylempien kenttien laitaankin. Mielenkiintoista nähdä mihin kenttään Zajac istutetaan sitten kun hän palaa saikulta joulun(?) jälkeen. Ehkäpä Kovalchukin sentteriksi koska Parise pärjää hyvin Henriquen kanssa. Näin olisi mahdollista kasata kolme ratkaisukykyistä kenttää.

Mistä muuten johtuu että Kovalchukia peluutetaan sitkeästi oikeassa laidassa, vaikka hän tuntuu olevan hukassa siellä ja haluaisi itsekin pelata vasemmalla? Minusta Parise monipuolisempana pelaajana selviäisi paremmin "väärällä" laidalla.

Kovaltshukin karkeista virheistä on tullut muutama kipeä takaisku. Tilastot eivät mairittele häntä, sillä neljän edellisen ottelun 17:stä takaiskusta Kovy on ollut jäällä 13:n aikana. Olisi kuitenkin kohtuutonta osoittaa tappioiden ja epäonnistumisten hetkellä vain Kovaltshukia, kun näitä vastaavia emäkämmejä on sattunut Eliakselle, Henriquelle, Salvadorille, Tedenbylle, Larssonille, Hedbergille... On aivan käsittämätöntä, miten illasta toiseen Devils pelaa kelvollisesti tyyliin 55 minuuttia 60:stä, mutta pimeän viisiminuuttisen aikana vastustajalle annetaan aivan huikeita tilaisuuksia osua - ja useimmiten vastustaja on vielä kiittänyt tarjoiluista.

Gulittin turinoita aiheesta

Kovaltshukin peluutus oikeassa laidassa on DeBoerilta ihan ymmärrettävä yritys saada supertähdistä enemmän irti. Ajoittain tuon ketjun pelaaminen on näyttänyt suorastaan hyvältä, kuten viime yönä Devilsin avausmaalissa, mutta enimmäkseen dominointi on loistanut poissaolollaan. Kovyn pelaaminen oikeassa laidassa ei ole tahtonut sujua, mutta todellisena perusongelma on Parisen ja Kovaltshukin erilaiset pelityylit, joiden yhteensovittaminen on melkoinen urakka. Kovaltshuk on neliskulmainen palanen pyöreään koloon, kun ajatellaan vaikkapa ZZ Pops -ketjun dominointia, joka perustui liukkaaseen päätypelaamiseen, paikanvaihtoihin ja lyhyisiin syöttöihin, jota rapakon takana cyclingiksi kutsutaan.

Mielestäni nykyiset kärkiketjut pitää hajottaa ja muokata uusiksi, vaikka kemioiden syntymiseen kuluu usein aikaa. Devilsillä ei vain ole varaa odotella tätä varsinkaan, kun joukkue suorastaan lahjoittaa pisteitä pois tätä tahtia. Kovy pitäisi sijoittaa joukkueen parhaan pelintekijän Eliaksen rinnalle ja Zubrus nostaa ykkösketjuun Kovyn tilalle. Tämä siis silläkin uhalla, että kansaneläke-ketjun Sykora-Elias-Zubrus tehot menetettäisiin. Elias ja Zubrus tekevät tehonsa missä tahansa ketjussa ja joukkueen kannalta on paljon tärkeämpää saada Parise ja Kovaltshuk tuottamaan nykyistä paremmin kuin suojella yhtä toimivaa ketjua.

Käytössä olevista aineksista kasaisin tällaiset ketjut:

Parise-Henrique-Zubrus
Kovaltshuk-Elias-Clarkson
Tedenby-Carter-Sykora
Boulton-Sestito-Pelley

Puolustuksessa suurin ongelma on kolmospari Salvador-Voltshenkov, jossa Salvador on suoranainen riippakivi. Hänen luistelunopeutensa ei vain riitä ja ennen loukkaantumistaan niin varmaotteisesta Salvadorista on tullut virhe- ja jäähyaltis. Tekee suorastaan pahaa katsoa, miten pahassa pulassa Salvo on tätä nykyä oikeastaan pelistä toiseen. Antaisin kuitenkin Salvadorille aikaa jouluun saakka saada pelituntumasta kiinni pienessä roolissa. Jos meininki ei muutu, hänet on lähetettävä AHL:ään.

Greene-Larsson
Fayne-Voltshenkov
Salvador-Tallinder
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Ikävästi tulee viime kausi mieleen näistä viimeaikaisista peleistä. Pelit ovat periaatteessa tasaisia, mutta vastustaja onnistuu aina tekemään sen yhden enemmän. Ja ratkaisumaalit ovat vieläpä yleensä halpoja omien virheiden/pomppujen kautta tulleita osumia. Harvemmin Devils muutenkaan takaa-ajoasemasta nousee loppuhetkillä. Ja jos nousee, niin ne hylätään potkumaaleina.

Edellinen ottelu Jetsiä ja sitä edellinen Minnesotaa vastaan olivat täysin voitettavissa. Ainakin toisesta olisi pitänyt selviytyä jatkoajalle. Minnesotaa vastaan Devilsin momentum tuli kun tuomarit lahjoittivat lopussa Devilsille neljällä neljää vastaan taiston alivoiman sijasta. No, tuloksena Minnesotan läpiajo ja ratkaiseva maali.

Jetsiä vastaan momentum onnistuttiin sössimään ehkä sitäkin lahjakkaammin. Alla oli harvinainen onnistuminen ylivoimalla, pelin johto ja vielä jäljellä olevaa yv-aikaa. No, tuloksena päästetty av-maali. Eikä ollut ensimmäinen tällä kaudella. Miten voi olla mahdollista, että tehtyjä yv-maaleja on 11 ja ylivoimalla päästettyjä maaleja 7. Surkuhupaisa tilasto, johon täytyy tulla muutos. Vaikka penkin takana on Adam Oates, joka ei ole saanut Devilsin yv:tä kuntoon melkein puolentoista kauden aikana, on pelaajillakin joku vastuu. Pelaajalistaa katsoessa Devilsin yv:n pitäisi toimia. Kun kentällä on samaan aikaan Parisen, Eliaksen, Kovaltshukin ja Larssonin kaltaisia pelaajia, ei homma ainakaan taidosta ole kiinni.

Itse en mikään ylivoiman analysointiekspertti ole, mutta jotain muutosta tuohon täytyy tulla. Joko potkitaan Oates muualle tai sitten tehdään muita siirtoja koostumuksiin.

Syitä Devilsin 4 pelin mittaiselle tappioputkelle ei tarvitse kauaa hakea. Joukkueen tähtipelaajat eivät pelaa tarpeeksi hyvin. Tämä koskee pääasiassa Kovaltshukia, Parisea ja Eliasta. Olkoonkin, että Ilja&Zach-duo on tehnyt kumpainenkin vähintään pisteen jokaisessa neljässä tappiopelissä, on heidän tuoma lisäarvo joukkueelle liian pieni. Ja Kovatshuk'han on omilla virheillään myös tuonut Devilsille pistemenetyksiä. DeBoerin olisi mielestäni syytä laittaa Iljaa jonkunlaiseen kurinpalautukseen. Ei voi olla niin, että joukkueen tähtipelaaja saa jatkuvasti aiheuttaa tekemisillään pahoja kiekonmenetyksiä joka puolella kenttää ja tästä palkintona hän saa lisävaihtoja nelosen laidassa.

Pahinta tuossa Iljan pelissä onkin mielestäni se, ettei toiminta ole muuttunut mihinkään, vaikka samanlaisia virheitä tulee joka pelissä. DeBoer yrittää ilmeisesti peluuttaa Kovaltshukia "yli" näistä virheistä antamalla lisää peliaikaa. Tietyllä tapaa hyvä logiikka antaa pelaajan heti näyttää, että hän on parempi pelaaja kuin edellinen virhe osoitti, mutta Iljan kohdalla se ei ole mielestäni juurikaan onnistunut.

Parisekaan ei parhaimmillaan ole, vaikka kyllä miehestä näkee, että sydäntä ja sielua on pelata jokaisessa vaihdossa. Onnistumiset ovat kiertäneet häntä ihmeellisesti. Raaka fakta on kuitenkin se, että Parisen kaltaisen pelaajan täytyy pystyä parempaan pistetehtailuun kuin nykyinen 16 pistettä 25 ottelussa.

Elias on ollut maalivahtien ja Henriquen ohella Devilsin alkukauden parhaimpia pelaajia, mutta viime aikoina pientä väsymystä on ollut nähtävissä. Pienellä tuurilla olisi tehnyt Jets-matsissa parikin maalia, joten odotellaan taas sitä parasta Eliasta. Liikaa on kuitenkin tullut hasseja hänellekin.

Kaiken tämän negailun keskellä on todettava, ettei Devils missään hirveässä hädässä ole kun katsotaan sarjataulukkoa ja tilastoja. Voittoprosentti on nyt 0.500, mitä voidaan pitää ainakin siedettävänä tilastona joukkueen ykkösentterin poissaollessa. Ja matkaa pudotuspeliviivaan on kaksi pistettä. Viime kauden tapaista juoksua ei onneksi tarvita kauden jälkimmäisellä puolikkaalla, mutta otteiden pitää parantua, se on selvä.

Rocky Rautakalliota lainaten: Ollaan hyvissä kyttäysasemissa.
 

Devil boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves NJ Devils
Kyllä oli hyvä voitto taas Torontosta tuli kyllä tarpeelliseen kohtaan niin saatiin tappioputki poikki. On kyllä tullut ihan tarpeeksi sössittyä noita viimepelejä. Näyttäis että Adam Larsson alkaa väsähtään kun tuo liike on ollut jotenkin väsyneen näköistä viimepeleissä ja siitäjohtuen on tehnyt aikalailla virheitä. En tieä pitäiskö kaverille antaa vähän huilia.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils tarvitsi kaksi alivoimamaalia ennen kuin se heräsi kaivamansa kuopan pohjalta taistelemaan voitosta. Parisen ja Zubrusin iskemät alivoimamaalit olivat hienosti alustettuja maaleja Henriquelta ja Eliakselta, joiden syötöistä maalintekijöiden oli helppo kiittää ja iskeä laatta Alex Auldin selän taa. Myös Ilja Kovaltshukin niittaama 4-3-maali oli Devilsin ykkösketjulta juuri sellainen taidonnäyte kuin Kovylta, Pariselta ja Henriquelta sopii odottaa. Lopulta voitto ratkesi vasta rankkarikisassa, jossa Devilsin maaleista vastasivat Parise, Elias ja Henrique (voittomaali). Vieraista onnistuivat Spezza ja Alfredsson.

Ykkösketjun purkamisesta ja koostumusten vaihtamisesta on ollut paljon puhetta. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että tehojen puolesta ykkönen on heräämässä: Henrique on jo seitsemän ottelun pituisessa pisteputkessa tehoin 2+7, Parise (2+6) ja Kovaltshuk (4+3) puolestaan ovat kuuden ottelun mittaisissa pisteputkissa. Varsinkin Henriquen meno on ollut vakuuttavaa viime aikoina. Marraskuun alusta lähtien hän on ollut piste per peli -tahdissa.

Tehojen puolesta Parise-Henrique-Kovaltshuk alkaa olla siellä, missä pitääkin, mutta ketjun pelaaminen muutoin jättää toivomisen varaa. Trio ei ole hyvistä tehoistaan huolimatta nykyisellään sellainen iskunyrkki, joka hallitsisi pelitapahtumia ja pakottaisi vastustajan parhaat voimat puolustuskannalle. Kolmikon tehot tulevat yksittäisistä tehohetkistä eikä siinä sinänsä mitään, mutta tähän ketjuun koottujen voimien pitää nostaa tasoaan, että eliakset, zubrusit ja clarksonit voisivat jatkaa seuraavissa vaihdoissa paineen luomista vastustajan maalille.

Martin Brodeurin kaksijakoiset otteet saivat jatkoa viime yönä. DeBoer herätteli joukkuetta ensimmäisellä erätauolla vaihtamalla epävarmasti torjuneen Martyn Hedbergiin. Kaksi takaiskua päästänyt Marty saa ottaa piikkiinsä ensimmäisen osuman. Hän kauhoi kiekon huolimattomasti Faynen jalkoihin, josta se kimmahti suoraan tulikuumaan Michalekin lapaan pistettäväksi maaliin. Toisessa osumassa Mark Fraser haki isoa niittiä keskialueella, mutta liukas Foligno kierähti alta pois. Tästä aukesi tilaa Senatorsille ja Foligno päätti hyökkäyksen siirtämällä irtokiekon varmasti maaliin Tedenbyn ja Fraserin katsellessa voimattomina vieressä.

Kovasti ottelun jälkeen vakuuteltiin, että ratkaisu auttoi, vaikka pitkälti yli puolet toisestakin erästä Devils kulki horroksessa. Vasta Parisen niittaaman 1-3-kavennuksen jälkeen isännät havaitsivat, että vieraat ovat täysin voitettavissa. Senatorsin ei ollut tähän saakka tarvinnut esittää yhtään mitään, vaan isännät olivat pitäneet huolen maalipaikkojen riittävyydestä.

Ottelussa katkesi myös Devilsin vaikuttava onnistuneiden alivoimien sarja kotona. Daniel Alfredssonin sivaltama maali oli ensimmäinen yv-maali, jonka Devils on kotonaan päästänyt kauden 11 kotiottelussa. Vastaavasti Senatorsin 4-4-tasoitus jatkoi toista, enemmän kyseenalaista putkea: Winchesterin osuma oli kahdeksas vastustajan tekemä alivoimamaali Devilsin verkkoon.

Sitten hieman purnausta. Viime yön tuomaritoiminta oli noloa virhetuomioiden ja niiden paikkausten juhlaa. Devilsiltä hylättiin hyvin kevyin perustein Sykoran iskemä 1-2-kavennus, kun taustalla Tedenby sai kaksiminuuttisen Zack Smithin estämisestä. Tuomio oli sinänsä oikein, jos oikein pilkuntarkasti vihelletään. Mattias "Maailman vahvin nalle" Tedenby tarrasi tuomarin silmien edessä kiinni Smithin käsivarresta, nykäisi, ja tämä ruotsalaista päätä pidempi, liki satakiloinen honka rojahti tantereeseen. Ongelmalliseksi vihellyksen tekee se, että tarkan linjan vallitessa Sergei Gontsharille olisi kuulunut tätä ennen jäähy, koska tämä esti - Tuomarin silmien edessä - vain kaksi sekuntia ennen tätä kiekotonta Tedenbya, joka oli ajamassa irtokiekon perässä kulmaan kamppailemaan Smithin kanssa. Perään tuohtunut Sykora sai kaksiminuuttisen suunsoitosta ja tällä yv:llä Senators Alfredsson sivalsi näyttävän yv-osuman. Ottelun varsinaisen peliajan lopussa Senators haki tasoitusta. Henrik Tallinder oli menossa kulmaan ja Chris Phillips veti hänet nurin. Tässä vaiheessa tuomarikaksikon pilli pysyy nyrkkiin puristettuna ja jatkotilanteesta Senators saa pelattua kiekon maalille, josta Jesse Winchester sutii sen ruuhkasta maaliin.

Nämä epäkohdat eivät tietenkään voi selittää Devilsin ottelun kulkua, vaan joukkue asetti suurimmat esteet voiton tielle aivan itse pelaamalla ensimmäiset 35 minuuttia suorastaan luokattomasti ja hankkiutumalla 0-3-tappioasemaan. Siihen nähden 5-4-rankkarivoitto on suorastaan hyvä lopputulos tällaisen pelin päätteeksi, jossa joukkue pelaa ainoastaan reilut 20 minuuttia ammattilaisten tavoin.

Ottelun plussat ja miinukset:

+ Tedenby sai viimein tehtyä kauden avausmaalinsa
+ Kaksi alivoimamaalia
+ Ryan Carterin "nouto" reilu minuutti ennen loppua, kun hän nujusi Milan Michalekin pois ottelun ratkaisuhetkiltä jäähyaitioon.

- Vaadittiin kaksi alivoimamaalia, että joukkue heräsi taisteluun voitosta
- Senatorsin tasoitus alivoimalla. Pelin piti olla aivan toisessa päässä kenttää.
- Brodeurin haparointi

Luettavaa:

DeBoerin kurinpalautus toimi

Henrique iskussa, Kovaltshuk löytämässä vireen

Bergen Recordin raportti

Star-Ledgerin otteluraportti


Mitä tulee Adam Larssoniin, mielestäni Larssonin peliaika on aika lailla kohdillaan. Ehkä hänen otteissaan paistaa pieni väsymys, mutta alla onkin tiukka rupeama, jossa Devils pelasi viikon sisään neljä vieraspeliä ja päälle viime yön kotipelin Senatorsia vastaan. Myös moni muu DeBoerin kuormittama pelaaja on tämän rupeaman aikana näyttänyt vuorollaan väsyneeltä.

Larsson on pelannut 19-vuotiaaksi tulokkaaksi erittäin hyvin, vaikka hänelle onkin sattunut pitkin matkaa koko joukko virheitä. Peliajan säännöstely voi tulla kyseeseen jossain vaiheessa kautta. Nyt, kun Andy Greene on kuukauden sivussa murtuneen varpaan vuoksi, Anton Voltshenkovilla on käsivaivoja ja Bryce Salvadorin jalkaa viilsi vastustajan luistin, Larssonin minuutit eivät varmasti ainakaan pienene lähiaikoina.

Greene on ilmeisesti pelannut tuon vamman kanssa pidempään ja nyt pelaaminen kävi sietämättömän vaikeaksi. Sääli, sillä Greene muodosti Larssonin kanssa sangen toimivan duon. Devils on kutsunut Albanysta avuiksi Alexander Urbomin ja Matt Taorminan. Molemmat saattavat saada peliaikaa, koska Anton Voltshenkovin ja Bryce Salvadorin pelikunto on vähintään epävarma.


Muuta pientä:

- Cam Janssen palasi treeneihin, vaikkakin hän on ir-listalla. Hän joutui varotoimenpiteenä sairaalaan kesken Jets-ottelun Arturs Kuldan taklattua häntä rajusti ja mailanpään osuttua rintalastaan. Janssenin rintalastassa havaittiin paha, turvonnut ruhjevamma. hänet vietiin sairaalaan, koska pelättiin, että iskussa murtunut luu voisi lävistää hänen keuhkonsa tai sydämen.

Janssenin mietteitä

- Travis Zajac harjoittelee täyttä päätä joukkueen kanssa ja hänen paluunsa on siis lähestymässä. Jacob Josefson on myös aloittanut luistelun, mutta täysipainotteinen harjoittelu alkaa vasta myöhemmin talvella.
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Stop the press! Devils on tehnyt treidin Ducksien kanssa:

Fraser & Pelley & 7th pick <--> Kurtis Foster & Timo Pielmeier

Mitä menetettiin:

1-suunnan sopimuksella ollut Fraser, joka ei päässyt pelaamaan vakituisesti sekä hyökkääjä, myös 1-suunnan sopparilla, joka tuurasi silloin tällöin nelosketjussa. Molemmat ovat olleet waiver-listalla, mutta halukkaita ei ollut. 7th pick oli ilmeisesti ratkaiseva tekijä, jolla nämä miehet saatiin siirtymään muualle?

Mitä saatiin:

Saksalainen veskari, 1989 syntynyt, enimmäkseen ECHL:ssä ja AHL:ssä pelannut kassari joka Ilmeisesti osaa käsitellä kiekkoa Liittyy samantien Albany Devilsiin.

Fosterista Devils saa mahdollisen ylivoimapyörittäjän viivalle. Miehellä on armoton lyöntilaukaus, joka tekee osuessaan tuhoa.

Isokokoinen pakki, joka saisi käyttää kokoaan paremmin hyväksi sekä jättää virheet omalla alueella taakseen. Kuitenkin mielenkiintoinen haku pakistoon, Devilsillä kun ei liiemmin taitoa peräpäässä ole, nyt kun Larssoninkin annetaan keskittyä enemmän 5-5 peliin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Fraser & Pelley & 7th pick <--> Kurtis Foster & Timo Pielmeier

Molemmat ovat olleet waiver-listalla, mutta halukkaita ei ollut. 7th pick oli ilmeisesti ratkaiseva tekijä, jolla nämä miehet saatiin siirtymään muualle?

Ehkäpä ratkaisevampi tekijä oli kumminkin tuo kahden pelaajan ottaminen. Kummallakin joukkueella on siten edelleen yhtä monta sopimusta rasittamassa 50 maksimia. Ja palkkaakin Devils otti tuossa sitten lähes tuplat, mutta toki sai myös vähän käyttökelpoisemman pelaajan. Mikäli siis onnistuu peluuttamaan Fosteria jotenkin järkevästi. YV-tehojahan Fosterilta voi odottaa, mutta samassa paketissa tulee yleensä hirvittäviä mokia omassa päässä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kuten on tiedossa, niin viime kausi Oilersissa ei Fosterilta ollut kovin kummoinen. Ylivoimalla kohtuulliset tehot, vaikka luokattoman paljon laukoi ohi. Tasakentällisin kolmosparin kaveri ja alivoimalle ei ollenkaan. Tässä vielä arvio viime kaudesta Lowetiden kirjoittamana (Lowetide on siis fani eikä ammattilainen, mutta tämä kuvastanee aika tarkkaan yleisiä mielipiteitä Fosterin viime kaudesta): Kurtis Foster 10-11: Every Grain Of Sand

EDIT: Ja toki varmasti henkilökohtainen tragedia vaikutti myös pelisuorituksiiin... tämän kauden otteista Ducksien paidassa minulla ei ole käsitystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös