New Jersey Devils 2011-2012

  • 127 245
  • 315

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Aloitetaan tulevan kauden pohjustaminen. Ajattelin käydä läpi muutamia keskeisiä kysymyksiä, jotka on ratkaistava ennen tulevaa syksyä. GM Lamoriellolla on edessään jälleen työntäyteinen kesä ennen kuin punamustat saadaan iskukykyisenä kauteen 2011-2012. Turisen pelaajatilanteesta, nuoriso-osastosta, valmentajista ja palkkakatosta erillisissä viesteissä.

Toivottavasti mukaan saadaan myös vaihtoehtoisia näkemyksiä näiden lätinöiden haastajiksi.

Koodi:
Sopimustilanne 26.10.2011

[B]Hyökkääjät[/B]

LW Ilja Kovaltshuk 2025, 6,667M, NMC
C/LW Patrik Elias, 2013, 6M, NMC
LW Zach Parise, 2012, 6M
C Travis Zajac, 2013, 3,887M
RW/C Dainius Zubrus, 2013, 3,4M
RW David Clarkson, 2013, 2,667M
C Jacob Josefson, 2013, 0,9M
RW/LW Mattias Tedenby, 2013, 0,875M
RW Nick Palmieri, 2012, 0,8M
C Ryan Carter, 2012, 0,75M
LW Eric Boulton, 2013, 0,662M
RW/LW Vladimir Zharkov, 2012, 0,577M
C/LW Tim Sestito, 2012, 0,525M
RW Cam Janssen, 2012, 0,525M

[B]Puolustajat[/B]

Anton Voltshenkov, 2016, 4,25M, NTC
Henrik Tallinder, 2014, 3,375M
Andy Greene, 2015, 3M
Bryce Salvador, 2012, 2,9M
Adam Larsson, 2014, 0,925M
Alexander Urbom, 2014, 0,878M
Matt Corrente, 2012, 0,66M
Matt Taormina, 2012, 0,55M
Mark Fraser, 2012, 0,55M
Mark Fayne, 2012, 0,545M

[B]Maalivahdit[/B]

Martin Brodeur, 2012, 5,2M, NTC
Johan Hedberg, 2012, 1,25M, NTC

Kenestä uusi valmentaja?

Devils on kolmantena perättäisenä vuotena samassa tilanteessa kauden päätteeksi: Sen on etsittävä uusi päävalmentaja. John MacLean epäonnistui pahoin päävalmentajana, joskin hän sai käsiinsä tikittävän aikapommin, kun pari kentällistä vakiokokoonpanon miehistä oli telakalla ja pelitavasta ei oikein ollut tietoakaan. Pelaajat halusivat tehdä asiat yhdellä tavalla ja MacLean odotti heiltä toista.

Jacques Lemaire tuli eläkkeeltä palauttamaan Devilsin kunnian ja onnistui työssään erinomaisesti. Lemairen uroteon arvoa nostaa se, että hän peluutti rohkeasti myös nuoria pelaajia, kuten Josefsonia, Palmieria ja Faynea. Devils pelasi myös paljon rohkeampaa kiekkoa kuin Lemairen alaisuudessa kaudella 2009-2010 - Lemaire osoitti olevansa edelleen mukautumiskykyinen ja ennen muuta suvereeni pelin opettaja.

Lemaire ilmoitti hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä, ettei hän ole käytettävissä alkavalla kaudella Devilsin päävalmentajana. Toivon kuitenkin, että hän jatkaa työskentelyä Ilja Kovaltshukin kanssa, koska Kovyn ja hänen välillä on hyvä suhde, ja venäläistähti kunnioittaa Lemairea erittäin paljon.

Uuden valmentajan etsinnässä on olennaista löytää riittävän kova auktoriteetti, joka toisaalta pystyy käsittelemään oikein Kovaltshukia ja muita konkareita. Devilsin kaltainen veteraanijoukkue on vaativa työpaikka, ja edellinen kausi osoitti jälleen, että penkin takana täytyy olla Jacques Lemaire, Pat Burns, tai heidän sijastaan joku muu Sigmund Freudin ja Otto von Bismarckin hybridi - Rautainen ja tinkimätön johtaja, jolla on pettämätön psykologinen silmä.

Lottovoitto!

Neljäs varausvuoro on parasta mitä tästä kaudesta jäi käteen. Devils sai lahjaksi mahdollisuuden varata potentiaalisen tähtipelaajan. Olo on kuin supermarketissa kilometrin mittaisella karkkihyllyllä. Toivelistan kärki Adam Larsson ja Ryan Nugent-Hopkins ovat todennäköisesti viety ennen Devilsin varausvuoroa, mutta jos punamustat saavat esimerkiksi Sean Couturierin, Ryan Murphyn, Gabriel Landeskogin tai Jonathan Huberdeaun tasoisen pelaajan, tunnelin päässä loistavan valon luminositeetti pompsahtaa iloisesti ylöspäin.

Itse toivoisin, että Devils varaa parhaan mahdollisen keskushyökkääjän, koska se on täydentänyt pakistoaan viime vuosina. Sen sijaan Devilsillä ei ole ollut vuosikausiin puhdasveristä pistelinkoa sentterinä – sellaista kuin vaikkapa Sean Couturier, joka vaikuttaa myös hyvin turvalliselta vaihtoehdolta. Hänestä on kehittymässä vähintään laadukas kakkossentteri, mutta hyvällä todennäköisyydellä 80-90 pisteen ykkössentteri. Kaikin puolin Couturier on sitä, mitä Devils tarvitsee: Isokokoinen pistelinko, joka on myös pätevä puolustuspäässä.

Couturierin ohella Ryan Strome ja edellä mainittu Jonathan Huberdeau olisivat mainioita vaihtoehtoja tulevaisuuden ykkössentteriksi. Puolustajista Adam Larsson olisi todellinen taivaanlahja, mutta en jaksa uskoa, että hän on vapaana enää neljännellä varausvuorolla. Ryan Murphysta voisi kasvaa takalinjoille todellinen hyökkäyspelote enkä toisaalta panisi ollenkaan pahakseni, jos Devilsin takalinjoilta sataa tulta vastustajan maalille ensimmäistä kertaa sitten Rafalskin ja Niedermayerin päivien.

Unohtaa ei sovi myöskään sitä, että Devilsillä on mahdollisuus jatkaa onnistuneiden varaustilaisuuksien sarjaa ja täydentää nuoriso-osastoa myös myöhemmillä kierroksilla. Tosin varaustilaisuudesta voi tulla hyvin kaksijakoinen, jollei Lou Lamoriello hanki lisää varausvuoroja kierroksille 2-3. NHL rokotti kolmoskierroksen varausvuoron Kovaltshuk-saagan sanktiona ja kakkoskierroksen varausvuoro meni puolestaan Nashvilleen Arnott-kaupassa. Eräs mahdollisuus hankkia varausvuoroja on tietysti käydä kauppaa omalla ykköskierroksen varausvuorolla. En sulkisi tätäkään mahdollisuutta pois, jos Lamoriello ja Conte ovat löytäneet mieleisen pelaajan, ja näyttää siltä, että pelaaja on vapaana esimerkiksi vuoroilla 5-8. Viime vuosien onnistuneimmat löydöt ovat tulleet myöhemmiltä kierroksilta ja tässä valossa olisi tärkeää päästä nytkin varaamaan myös toisella ja kolmannella kierroksella.

Dallasin suunnitelmat Jamie Langenbrunnerin kanssa ovat myös hyvin tärkeässä osassa tämän vuoden draftissa – Jos Langs tekee jatkodiilin ennen varaustilaisuutta, Devils saa Dallasin kakkoskierroksen varauksen tämän vuoden varaustilaisuuteen, jos taas Langs tekee sopimuksen varaustilaisuuden jälkeen, Devils saa Dallasin ensi vuoden kakkosvarauksen vaihdossa kolmoskierroksen varaukseen. Jos Langs ei jatka Dallasissa, Devils saa Dallasin ensi vuoden kolmoskierroksen varausvuoron.

Martyn viimeinen kausi?

Niin oudolta kuin ajatus tuntuu, ensi kausi voi olla maestron viimeinen vuosi NHL:ssä ja samalla lähes 20 vuotta kestäneen kultakauden päätös. En usko, että Devils romahtaa Martyn lähdön jälkeen, mutta hänen lopettamisensa on yhtä suuri asia kuin Scott Stevensin uran päättyminen. Marty on Eliaksen ja Whiten kanssa viimeinen airut 2000-luvun taitteen helvetinkoneesta, jota voinee perustellusti kutsua minidynastiaksi.

Martyn edellinen kausi oli hyvin kaksijakoinen. Alkukaudesta Martya vaivasi käsivamma ja muutenkin hänen otteensa olivat ailahtelevia. Urakkaa ei tietenkään helpottanut umpisurkeasti Martyn edessä pelannut viisikko. Kevätkaudella Marty oli jälleen oma varma itsensä ja tämä tietysti on hyvä asia Devilsin kannalta. Marty sai myös hyvää tukea Johan Hedbergiltä ja toivoisin, että tämä kaksikko jatkaa Devilsin maalilla myös alkavalla kaudella. Tosin Hedberg on todennut haluavansa pelata lähellä perhettään, joka asuu vieläkin Atlantassa.

Martyn takana reservissä on Jeff Frazee, jolla alkaa olla aika astua AHL:stä NHL:ään, jos hän sinne mielii. Viime kesänä varatut Maxime Clermont ja Scott Wedgewood ovat tahoillaan esiintyneet edukseen juniorijoukkueissaan, mutta kestää vielä ainakin 2-3 vuotta ennen kuin heidän varaansa kannattaa laskea mitään. Pari viikkoa sitten Devils kiinnitti lupaavan yliopistomaalivahdin Keith Kincaidin ja hän tuonee ensisijaisesti kilpailua Frazeelle Albanyssa.

Toivottavasti ensi kaudella Marty saa pelata ehjän kauden, joka antaa hänelle virtaa vielä 1-2 vuoteen Devilsin maalilla. Tähän toiveeseen liittyy myös toinen piirre, jolle ei löydy välttämättä järjellisiä perusteita: Minulla on tunne, että Marty ja Lou leimaavat samanaikaisesti kellokorttinsa viimeisen kerran. On selvää, ettei Marty enää pelaa vuosikausia, koska hän on jo puhunut avoimesti ajatuksistaan pelaajauran jälkeisestä ajasta. Devilsin onneksi hän on halukas pysymään joukkueen parissa ja siirtyä mahdollisesti liiketoiminnan puolelle.

Zach Parisen jatkosopimus

Varaustilaisuudesta Devils saa toivottavasti uuden kulmakiven tuleville 10-15 vuodelle. Toinen merkittävä kysymys on sitten Zach Parisen jatkosopimus, jotta tärkeä kulmakivi saadaan kiinnitettyä osaksi Devilsiä myös tulevaisuudessa. Parise on rajoitettu vapaa agentti eli mitä todennäköisimmin hän jatkaa ainakin tulevan kauden Devilsissä. Hän on toistuvasti ilmaissut halunsa jatkaa Devilsissä.

Sopimusneuvotteluiden käänteisiin kuuluu jopa todennäköisesti se, että Devils vie Parisen sopimuksen välimieskäsittelyyn ja näin Lou varmistaa työrauhan Parisen kanssa. Näinhän Lou toimi myös Zajacin kanssa pari vuotta sitten ja sopimus sorvattiin kuntoon ennen välimieskäsittelyä.

Tässä yhteydessä on nostettu esiin Devilsin palkkatilanne. Tällä hetkellä Devilsillä on sopimus 17:n päättyneellä kaudella pelanneen pelaajan kanssa. Capissa on tilaa reilut 7,2 miljoonaa olettaen, ettei palkkakatto nouse, ja että Bryce Salvador vielä pelaa Devilsissä. Parisen ohella jatkosopimusta vailla ei ole yhtään korvaamatonta pelaajaa, vaikka on käytännössä selvää, että suurin osa vapaista agenteista jatkaa myös ensi vuonna.

Uuden kapteenin nimeäminen

Jamie Langenbrunnerin kauppaamisen jälkeen Devils on pelannut ilman kapteenia. 2010-luvun Devils on Zach Parisen joukkue, joten jos ja kun hän jatkaa Devilsissä, hänen rintaansa koristaa ensi kaudesta lähtien C-kirjain. Muita mahdollisuuksia ovat vaikutusvaltaiset veteraanit Patrik Elias ja Colin White.

Devils kaipaa monella tapaa vakautta. Eräs tärkeä osa vakauden luomista on nimetä joukkueelle kapteeni, joka johtaa joukkuetta yhdessä pitkäaikaisen valmentajan kanssa ja on linkkinä pelaajien ja joukkueenjohdon välillä.

Keskustelu olkoon avattu. Eipä muuta kuin leukaa rintaan, uljaasti korskuen täyttä laukkaa kohti päätyä punamustien kanssa!
 
Viimeksi muokattu:

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
??????????????????

Ilja Kovaltshuk - Patrick Elias - Maxim Afinogenov/Erik Cole/Jussi Jokinen
Anton Voltshenkov - Andy Greene

Zach Parise - Travis Zajac - Dainius Zubrus
Roman Hamrlik/Kevin Bieksa/Sami Salo/Chirstian Ehrhoff/Graig Rivet - Henrik Tallinder

Brian Rolston - Jacob Josefson - Mattias Tedenby
Colin White - Anssi Salmela

David Clarkson - David Steckel - Vladimir Zharkov
Bryce Salvator - Mark Fraser
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ilja Kovaltshuk - Patrick Elias - Maxim Afinogenov/Erik Cole/Jussi Jokinen
Anton Voltshenkov - Andy Greene

Zach Parise - Travis Zajac - Dainius Zubrus
Roman Hamrlik/Kevin Bieksa/Sami Salo/Chirstian Ehrhoff/Graig Rivet - Henrik Tallinder

Brian Rolston - Jacob Josefson - Mattias Tedenby
Colin White - Anssi Salmela

David Clarkson - David Steckel - Vladimir Zharkov
Bryce Salvator - Mark Fraser

Ei millään pahalla, mutta silmiä särkee tätä kokoonpanoa katsellessa. Devilsillä on laitahyökkääjiä omasta takaa yllin kyllin, joten Afinogenov ja kumppanit voidaan unohtaa tarpeettomina ja liian kalliina vaihtoehtoina. Toisekseen, Devils ei tee yhtään mitään Hamrlikilla tai Rivet'llä - pakisto on muutenkin ajoittain pulassa nopeiden hyökkääjien kanssa. Ehrhoffiin ei riitä rahat, Salo ja Bieksa taas tuskin tulevat Devilsiin. Eikä Mark Fraser nouse pelaavaan kokoonpanoon ohi Mark Faynen, Anssi Salmelan, Alexander Urbomin tai eds Matt Correnten.

Lisäksi en usko, että Salvador enää pelaa Devilsissä, jos nyt ylipäänsä pelaa enää yhtään ammattilaisottelua. Salvo on kärsinyt niin paljon viime vuosina pään seudun vaivoista, että seuraava tärsky voi olla jo kohtalokas. Toki voin olla väärässä, ja toivon myös olevani, koska pelikuntoisena Salvo olisi arvokas roolipelaaja Devilsille tai jollekin muulle NHL-joukkueelle.

Tähän aikaan keväästä on vielä liian aikaista tehdä mitään kovin jyrkkiä ja kiveenhakattuja koostumuksia, mutta heitetään nyt ilmoille tällainen hahmotelma, jossa X-kirjainten paikalle on tyrkyllä pelaajia farmista tai sitten ulkopuolelta hankittuna. Devils on ollut parin kolmen viime vuoden aikana aktiivinen pelaajamarkkinoilla, mutta tänä kesänä markkinoilla ei välttämättä ole kovin paljoa pelaajia, joista Devils on kiinnostunut. Toisekseen palkkakatto tuskin nousee niin paljoa, että Devils voisi ylipäänsä lähteä kovin näyttävään toimintaan pelaajamarkkinoilla. 1-2 täsmähankintaa roolipelaajiksi tullee tänäkin kesänä, mutta ei mitään dramaattista, luulen ma.

Parise*-Zajac-Palmieri
Kovaltshuk-Josefson-Zubrus
Rolston-Elias-Tedenby
Clarkson/X-Steckel-Zharkov*

Voltshenkov-Greene*
Tallinder-Fayne
White-X

Brodeur
X

Kun tätä kokoonpanoa katselee, esiin nousee kaksi oleellista puutetta: Devilsiltä puuttuu edelleen yksi mitat täyttävä sentteri. Patrik Elias on tehnyt kunniakasta työtä "väärällä pelipaikalla", mutta hänkin olisi omimmillaan laitahyökkääjänä. Kokonaisuuden kannalta hänet kannattaisi toki pitää Rolstonin sentterinä, koska viiden miljoonan mies on samalla aaltopituudella Pattyn kanssa. Lisäksi Andy Greene ei ole kuitenkaan ykkösparin materiaalia, vaan pikemmin laadukas kakkosparin pelaaja. Hinta-laatusuhteeltaan hän on ylivoimainen vaihtoehto, joten toivottavasti hän jatkaa myös ensi vuonna Devilsissä.

Jos esiin haluaa nostaa vielä kolmannen kipupisteen, niin voi katsella nelosketjua. Steckel ja Zharkov ovat hyvä alku laadukkaalle nelosketjulle, mutta vitja huutaa vielä yhtä miestä. Rod Pelley on yksi vaihtoehto tähän rooliin, mutta tämäkin joukkue kaipaa omaa "brandonprustiaan" tekemään nelosesta todellisen syömähampaan. David Clarkson ei pystynyt viime kaudella täyttämään isoja saappaita. En pitäisi mitenkään yllättävänä, jos hänet kaupataan ja tilalle roudataan joku muu. Clarksonin tyyppiselle pelaajalle on toki tilausta, koska Devilsin hyökkäys kaipaa fyysisyyttä.

Viimeisistä pelipaikoista puolustuksessa kilpailevat Anssi Salmela*, Mark Fayne, Matt Corrente*, Alexander Urbom, Matt Taormina* ja varauksin Tyler Eckford*. Viimeksi mainitun Eckfordin kohdalla hiekka tiimalasissa saattaa olla jo valunut loppuun. Hänen etsikkoaikansa oli vuosien 2008 ja 2009 aikana, mutta nyt hän on jäämässä lahjakkaampien ja nuorempien jalkoihin, vaikkei hänkään 26-vuotiaana ole mikään ikäloppu. Kuitenkaan ei ole mitenkään selvää, että Devils ylipäänsä tarjoaa Eckfordille jatkoa. Tietysti on sääli, jos tuhkimotarina myöhemmällä iällä puolustaksi muuntuneesta Eckfordista jää vaille kruunausta ja hän ei lyö itseään läpi NHL:ssä. Viime vuosi meni pipariksi lähipiirissä kauden alla sattuneen kuolemantapauksen vuoksi, jonka takia harjoituskauden näytöt jäivät antamatta.

Kakkosmaalivahdiksi Moose, ehdottomasti.

*Olettaen, että tekee jatkosopimuksen.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Paluumuuttaja Rupp Pensseleistä mitenkään mahdollinen Devilsin nelosketjuun? Omien NHL11-tason kaavailujeni mukaan Pens-nelonen tulee olemaan muodossa Asham-Adams-Talbot, koska Ruppin hinta on inasen verran esim. Ashamia korkeampi. Toisaalta, kun Pens-rosteria katsoo, niin kyllähän Ruppin mukana poistuisi aimo annos tuikitärkeää kovuutta, vaikka sinne Engelland edelleen kehiin jääkin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tehdäänpä nopea katsaus siihen, missä mallissa Devilsin nuoriso-osasto on. Osa arvioitavista pelaajista on jo siirtynyt NHL:ään, mutta kokemuksensa puolesta kuuluu vielä osastoon parasta ennen päiväys on tulevaisuudessa. Seuraavassa tekstissä huomioidaan potentiaalisimmat NHL-pelaajat enkä aio käydä läpi pelaaja pelaajalta kaikkia viimeisten viiden kuuden vuoden aikana varattuja pelaajia. Toinen huomautus on, että en yritä esittää tässä yhteydessä mitään kykyjenetsinnän asiantuntijaa, vaan oman suppean näkemykseni siitä, ketkä ovat Devilsin nuorisosta potentiaalisimpia NHL-pelaajia ja missä jamassa he tällä hetkellä ovat.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että vuoden 2008 varaustilaisuudesta on muodostumassa todellinen runsauden sarvi, joka kantaa hedelmää pitkään. Tuolloin Devils sai riveihinsä Mattias Tedenbyn, Patrice Cormierin, Brandon Burlonin, Adam Henriquen, David Wolhbergin ja Harry Youngin, joilla kaikilla on edessään enemmän tai vähemmän valoisa NHL-ura. Atlantaan kaupatusta Cormierista ei tosin ole iloa Devilsille, paitsi tietysti välillisesti Ilja Kovaltshukin muodossa.

Tulevan kesän varaustilaisuudessa Devilsin on mahdollista kiinnittää se puuttuva palanen joukkueeseensa. Nähdäkseni tämä palanen puuttuu sentteriosastolta, vaikka NHL-tason keskushyökkääjiä on sinänsä riittämiin. Sen sijaan Devils kaipaa omaa puhdasveristä ykkössentteriään. Nuorista Devils saa parin kolmen vuoden sisällä uutta voimaa erityisesti puolustukseensa. Laitahyökkääjissä Mattias Tedenby on yksinäinen kiintotähti, mutta toisaalta Kovaltshukin (ja Parisen) taustalle ei nyt välttämättä tarvitsekaan niin montaa supertähteä.

Maalivahdit

Martin Brodeurin varjosta on ollut käytännössä mahdotonta nousta pelaavaan kokoonpanoon. Devils ilmeisesti otti opikseen Ari Ahosen kohtalosta eikä ole viimeisten kymmenen vuoden aikana käyttänyt kuin kourallisen varausvuoroja maalivahtien.

Lähimpänä pelipaikkaa NHL:stä on vuonna 2005 varattu Jeff Frazee. Jenkkien junnumaajoukkueen veskarin ammattilaisura on käynnistynyt hitaasti ja hän on takerrellut matkalla kohti NHL-debyyttiään. Frazeesta ei ole tulossa ykkösmaalivahtia NHL-tasolle, vaan näillä näkymin hänestä tulee enimmillään luotettava kakkosmaalivahti.

Devils varasi viime vuonna kaksi maalivahtia - ensimmäiset sitten Frazeen. Scott Wedgewood ja Maxime Clermont esiintyivät molemmat tahoillaan lupaavasti omissa juniorijoukkueissaan ja heidän lähitulevaisuutensa jatkuu junioreissa. Molempien otteissa on erityisen ilahduttavaa se, miten he ovat nostaneet tasoaan pudotuspeleissä ja pelanneet ratkaisuhetkillä kauden parasta kiekkoa.

Devils on viime vuosina täydentänyt myös maalivahtiosastoaan vapailla agenteilla ja varaamattomilla pelaajilla. Keith Kinkaid on tämän kevään täydennys, hänkin yliopistopelaajia.

Puolustus

Devilsin tulevaisuus näyttää jopa erinomaiselta, kun katsoo viimeisten kolmen neljän vuoden aikana varattuja puolustajia. Lähes poikkeuksetta Devils on haalinut isokokoisia, mutta liikkuvia ja kiekollisesti päteviä puolustajia vastaamaan modernin jääkiekon tarpeisiin. Ja mikä parasta verrattuna aiempiin vuosiin, kun olen tätä julistanut - Nyt osa näistä pelaajista on jopa murtautumassa NHL:ään...

Viime kesänä varattu Jon Merrill on noussut nopeasti Devilsin kirkkaimpien lupausten joukkoon ja monet pitävät häntä jopa parhaimpana tämän hetken varauksista. Merrill pelasi kuluneella kaudella todella vakuuttavasti Michiganin yliopiston joukkueessa ja hän oli ehdolla CCHA:n vuoden tulokkaaksi, parhaaksi hyökkääväksi pakiksi ja parhaaksi puolustavaksi puolustajaksi. Lisäksi hän oli isossa roolissa 20-vuotiaiden MM-pronssia ottaneen Yhdysvaltain joukkueessa. Merrill jatkaa myös ensi kaudella valmentajalegenda Red Berensonin ohjauksessa.

Merrillin lisäksi takalinjoille on tunkemassa ryhmä, johon kuuluvat ennen muuta Alexander Urbom, Eric Gelinas, Brandon Burlon ja pienempiin rooleihin Harry Young, Joe Faust ja Dan Kelly. Urbom on tästä joukosta lähimpänä pelipaikkaa ensi kauden joukkueessa. Gelinas'n kehityskaari kulkee pidempää reittiä, jos kohta hänellä on hurja potentiaali, kunhan hän ensin täyttää raaminsa. Jon Merrillin joukkuetoveri Brandon Burlon siirtyy ammattilaiseksi tulevalle kaudelle. Hänen paikkansa on kuitenkin Albanyssa, jollei nyt vallan ihmeitä tapahdu kesän ja syksyn harjoitusleirin aikana.

Mark Fayne nousi viime kaudella aivan puskista NHL-pakiksi. Hänessä on aineksia pitkäaikaiseksi peruspelaajaksi, joka ei loista erityisesti millään osa-alueella, mutta on riittävän älykäs ja taitava pelaamaan pitkän uran NHL:ssä. Hänen ohellaan Matt Taormina on tulevan syksyn harjoitusleirin jokerikortti, kun ja jos Taormina solmii jatkosopimuksen Devilsin kanssa. Taormina tuo kaivattua kiekollista osaamista, mutta kilpailu jäljellä olevista pelipaikoista on siitä kovaa, ettei Taorminankaan pelipaikka ole missään nimessä varma.

Tuleva kausi on monella tavalla ratkaiseva vuonna 2006 varatun Matt Correnten, vuonna 2004 varatun Tyler Eckfordin ja vuonna 2005 varatun Mark Fraserin kannalta. Corrente ja Eckford ovat olleet ympyröissä jo niin kauan, että heidän on tehtävä syksyn harjoitusleirillä vaikutus, tai heidän tulevaisuutensa ei ole Devilsissä. Mark Fraserista olen valmis luopumaan silmänräpäyksessä, vaikka hän olisikin edullinen vaihtoehto pelaamaan jämäminuutteja. Mielestäni Fraser on kuitenkin liian hidas ja virhealtis pelaamaan NHL:ssä - Vaikkakin hän on vahva jässikkä laidoissa ja maalinedustalla ja sen puolesta peliura NHL:ssä ei ole mahdottomuus.

Devilsin omien varauksien ohella on mielenkiintoista nähdä, mihin Joe Sovan eväät riittävät. Devils on tunnetusti tehnyt onnistuneita löytöjä yliopistosarjoista. Esimerkkejä viime vuosilta ovat Andy Greene ja Matt Taormina.

Keskushyökkääjät

Mielestäni Jacob Josefson on Devilsin prospektiosaston kruununjalokivi. Hänellä on edessään pitkä ja menestyksekäs ura, jos vain terveys kestää. Pidän Josefsonia parhaana lupauksena nimenomaan sen vuoksi, että hän ymmärtää peliä aivan eri tavalla kuin suurin osa parikymppisistä koltiaisista.

Josefsonin lisäksi sentteriosastolla on toinen erityisen kirkas valopilkku Adam Henrique. Nuorukainen teki sangen sujuvan siirtymän juniorisarjoista AHL:ään. Henrique iski tulokaskaudellaan 73 ottelussa maukkaat tehot 25+25. Tehopisteiden sijaan Henriquen parasta osaamista on vankka pelaaminen puolustussuuntaan. Alkavalla kaudella Henriquen paikka lie vielä Albanyssa, mutta hän saa varmasti näyttöpaikkoja, jos ja kun loukkaantumisia tulee pitkän kauden aikana.

Tasapainoista sentteriosastoa täydentää myös kuudennen kierroksen löytö David Wohlberg, jolla on myös edessään siirtyminen ammattilaiseksi. Wohlberg on niin ikään Michiganin yliopistojoukkueen pelaajia. Myös Anaheimista Sheldon Brookbank -kaupassa hankittu David McIntyre voi saada näyttöpaikan alkavalla kaudella.

Laitahyökkääjät

Mattias Tedenby on itseoikeutetusti laitahyökkääjien ykkönen. Ruotsalaisnuorukainen on näyttävin pelaaja moneen vuoteen, jonka Devils on varannut. Tedenby on alati vaarallinen, yllättävä pelaaja, joka taikoo maalipaikkoja tyhjästä nopeiden hoksottimiensa, huikeiden käsiensä ja vikkelien jalkojensa ansiosta.

Tähtipotentiaalia huokuvan ruotsalaisväkkärän takana on jonkinmoinen hajurako, jonka jälkeen tulee ryhmä kohtuullisen tasaisia pelaajia. Nick Palmieri ja Vladimir Zharkov ovat kaikkein valmiimmat pelaajat NHL:ään ja varsinkin Zharkovin kohdalla passitus AHL:ään olisi suoranainen epäluottamuksen osoitus. Tämän kaksikon lisäksi Alexander Vasjunov on myös yksi mahdollinen nimi, joka yrittää murtautua NHL:ään. Matkaa on kuitenkin kuljettavana ennen kuin Vasjunov ottaa vakituisen pelipaikan. Hänen kohdallaan odotetaan edelleen myös sitä nappikautta AHL:ssä. Vas on väläytellyt joka vuosi siirryttyään rapakon taa, mutta suoritusten tasaisuudessa on edelleen toivomisen varaa.

Patrick Davis on edellä mainitun nelikon ohella niitä harvoja varattuja pelaajia, joilla on jonkinlaista potentiaalia päästä NHL:ään. Myös New Hampshiren yliopistojoukkueesta napattu Mike Sislo voi onnistuessaan tehdä NHL-uran, mutta se vaatii ainakin yhden vuoden AHL:ssä. Toisaalta, mitäpä varten Devilsin kannattaisi varastoida laitahyökkääjiä, kun ylitarjontaa on muutenkin.

Ja mitä tulee Mike Ruppiin: Hänenlaiselleen pelaajalle olisi sinänsä tilausta, mutta en pidä kovin todennäköisenä, että Rupp haluaisi palata juuri Devilsiin, vaikka Penguins ei hänelle jatkoa tarjoaisikaan. Jäin siihen käsitykseen, että Rupp sulki tämän oven takanaan kesällä 2009. Toisaalta en usko, että Rupp haluaisi palata Devilsiin senkään puolesta, että hänelle ei ole tarjolla riittävän suurta roolia saati hänen odottamaansa kasaa dollareita.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Patrick Davis on edellä mainitun nelikon ohella niitä harvoja varattuja pelaajia, joilla on jonkinlaista potentiaalia päästä NHL:ään.

Hieno teksti jälleen dalilta.
Patrick Davisista vain sen verran, että mies siirtyi Sharksin organisaatioon yhdessä Mike Swiftin kanssa.
Paluupostina Devils sai Jay Leachin ja prospektiksi laskettavan Steven Zalewskin. Zalewskilla on mahdollisuudet käsittääkseni tulevaisuudessa alempien kenttien sentteriksi. Ei ollut huono näyttöpaikoissaan mitä sai Sharkseissa, mutta kuitenkaan ei organisaatio nähnyt enää miehellä käyttöä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Hieno teksti jälleen dalilta.
Patrick Davisista vain sen verran, että mies siirtyi Sharksin organisaatioon yhdessä Mike Swiftin kanssa.
Paluupostina Devils sai Jay Leachin ja prospektiksi laskettavan Steven Zalewskin. Zalewskilla on mahdollisuudet käsittääkseni tulevaisuudessa alempien kenttien sentteriksi. Ei ollut huono näyttöpaikoissaan mitä sai Sharkseissa, mutta kuitenkaan ei organisaatio nähnyt enää miehellä käyttöä.

Haha, hyvin mun pääni toimii - Unohdin tyystin koko kaupan, vaikkei siitä ole kuin muutama kuukausi. Zalewski tosiaan kuuluu siihen ryhmään senttereitä, joilla on mahdollisuus päästä pelaamaan muutamia otteluita NHL:ssä, mutta lähinnä pienessä roolissa. Zajac, Elias, Josefson ja Steckel muodostavat keskushyökkääjien rungon, jos ja kun Devils ei hanki ulkopuolelta vahvistuksia. Zalewski, McIntyre ja Henrique saavat peliaikaa mahdollisten loukkaantumisten paikkaajina. Henrique siirtyi sujuvasti AHL:ään ja voi ominaisuuksiensa puolesta hätyytellä vakituista pelipaikkaa NHL:stä.

Mutta niin, Patrick Davis, saattaa näkyä nelosketjussa kaukana länsirannikolla.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Spekulaatiokierros jatkukoon. Käydäänpä läpi nopeasti seuraava jokakeväinen murheenkryyni, uuden päävalmentajan etsiminen.

Pat Burnsin sairastumisen jälkeen Devils on etsinyt miltei vuosittain uutta valmentajaa. Larry Robinson valmensi kaudella 2005-2006, kunnes jäi sivuun ja Lou Lamoriello hoiteli valmentajan pestiä kauden loppuun. Vuonna 2006 puikkoihin astui Claude Julien, kesällä 2007 Brent Sutter, vuonna 2009 Jacques Lemaire, viime vuonna John MacLean ja tämän potkujen jälkeen Jacques Lemaire.

Devilsillä ja Lou Lamoriellolla on ollut epäonnea valmentajien kanssa ja toisaalta päätökset eivät aina ole onnistuneet. Pat Burnsin jälkeen Brent Sutter vaikutti vaihtoehdolta, joka sopii kuin nenä päähän Devilsiin. Mutta kun Sutterin ei ollut hyvä olla Devilsissä, valmentajasouvi alkoi uudelleen.

Jacques Lemaire osoitti viime talvena olevansa edelleen maailman eliittiä valmentajana. Hän ei kuitenkaan ole käytettävissä alkavalla kaudella enkä usko, että Lamoriello enää pyytää Lemairelta uutta ystävänpalvelusta, vaan Lemaire saa viettää eläkepäiviään Devilsin erityisvalmentajana.

Taas kerran hakusessa on nimi, joka toisi vakautta tälle osa-alueelle, joka on ollut ajoittain tuuliajolla viimeisten kuuden vuoden aikana. Tämän vuoksi olisi tärkeää kääntää katseet jääkiekkomuseosta nuorempiin vaihtoehtoihin. Taikaluotia ei taida kuitenkaan olla saatavilla kuin tv-shopissa, joten valmentajanimitys on enemmän tai vähemmän kompromissi. Devils on sinänsä kohtuullisen kilpailukykyinen joukkue, mutta on samalla edelleen keskellä sukupolvenvaihdosta ja tämän prosessin läpivieminen kaipaisi kokenutta valmentajaa, jolla riittää auktoriteetti ja näkemys ohjaamaan nuoria oikeaan ja samalla voittamaan veteraanien luottamus.

Toisaalta jatkuvuuden kannalta olisi hienoa, jos penkin takana olisi joku, kenen parasta ennen -päiväystä ei ole ohitettu. En tarkoita, että Devilsin pitäisi yrittää saada penkin taakse lindyruffia tai barrytrotzia - Tällainen vakaus ja pitkäaikainen suhde valmentajan ja joukkueen välille syntyy, jos on syntyäkseen.

Valmennusryhmään on oleellista saada puolustuspelaamisen asiantuntijoita, sillä seuraavien parin kolmen vuoden aikana Devilsin puolustajalupauksia on ajettava sisään. Kasvamassa on siinä määrin lupaava ryhmä pelaajia, ettei tätä etsikkoaikaa voida hukata, koska Devilsillä on mahdollisuus muovata todella tehokkaasti toimiva puolustus isokokoisten, mutta hyvin liikkuvien ja kiekollisesti pätevien pelaajien ympärille. Seuraavaan sukupolveen kuuluvat Jon Merrill, Alexander Urbom, Brandon Burlon sekä Mark Fayne ja Matt Corrente. Viimeksi mainitun kohdalla voi tietty olla, että hänen tulevaisuutensa on muualla. Devilsillä on toki ringissään Lemaire ja Scott Stevens ja Larry Robinson, jotka kaikki varmasti ovat jossain määrin mukana puolustajien valmentamisessa, mutta kaikkia kolmea yhdistää se, että he eivät välttämättä ole käytettävissä täysipäiväisinä valmentajina.

Niin, ja sitten on vielä se yksi venäläinen. Ilja Kovaltshukin kanssa menestyminen määrittää valmentajan odotettavissa olevan eliniän Devilsin penkin takana. John MacLean ja Adam Oates tekivät laboratoriossaan epäonnistuneita ihmiskokeita Kovyn kanssa ja koettivat luoda hänestä väkisin kulmakiveä hyökkäykseen. Heidän metodinaan oli sysätä vastuu Kovyn harteille ja odottaa, että hänen suvereenien taitojensa varassa joukkue menestyisi illasta toiseen. Pieleenhän se meni. Tarvittiin Jacques Lemairea ennen kuin yhteys valmennuksen ja Kovyn välille alkoi syntyä. Lemairen ohjauksessa Kovaltshukista kuoriutui esille se pelillinen johtaja, jollaista hänestä on lupa odottaa.

Tietenkin valmentajakysymyksessä ei pidä lukittua liiaksi tuijottamaan päävalmentajaa. Apuvalmentajilla on myös hyvin suuri merkitys ja sen puolesta toivoisin ainakin Larry Robinsonin jatkavan vielä tulevalla kaudella. Myös Adam Oates on tehnyt hyvää työtä Devilsin senttereiden kanssa, mutta ylivoimapelin eksperttinä hänen tuloksensa ovat olleet laihoja.

Nostetaan nyt vielä esiin muutamia nimiä, jotka huhumyllyssäkin pyörivät.

Peter DeBoer

DeBoer on tämän hetken vapaista nimistä suosikkini Devilsin seuraavaksi päävalmentajaksi. Hän teki kohtuullisen hyvää työtä vaikeassa paikassa Panthersin rajallisen, tai suoraan sanottuna kehnon, pelaajamateriaalin kanssa. Lisäksi hänellä on vankka kokemus nuorten pelaajien kanssa toimimisesta aiemmalta, menestyksekkäältä uraltaan Kitchener Rangersin ja Plymouth Whalersin valmentajana.

Devilsissä DeBoer saisi käsiinsä huomattavasti paremman joukkueen kuin Panthersissa ja tällä tavoin hän pääsisi myös käyttämään osaamistaan aivan eri tavalla kuin jälleen jälleenrakennuksen keskellä vellovassa Floridassa.

Ken Hitchcock

Hitchcockia huhuttiin jo viime vuonna Devilsin valmentajaksi ja nyt nämä puheet ovat lämmenneet uudelleen. Puolustavan kiekon lähettiläänä tunnettu veteraanivalmentaja nähdään liiankin yksioikoisesti Devilsin näköisenä valmentajana.

Periaatteessa Hitch on ihan järkeenkäypä vaihtoehto, koska hän on "NHL-valmis" ja jämäkkä vaihtoehto valmentajaksi. Hänen kohdallaan suurin kysymys on kuitenkin siinä, miten hänen persoonallisuutensa sopii Devilsiin ja onko hän oikea mies käsittelemään Ilja Kovaltshukia ja muita veteraaneja. Toisekseen hän on Lemairen tavoin eläkeiän kynnyksellä, joten onko hänestä ottamaan vastaan esimerkiksi kolmen kauden pituista pestiä?

Toivon, että Hitch menee toisaalle valmentamaan, koska hänen palkkaamiseensa liittyy niin monia huolenaiheita ja suoranaisia ongelmia.

Michel Therrien

Therrien-keskustelu virisi uudelleen, kun Devils kaipaa päävalmentajaa. Hänen suhteensa vastaus on sama kuin viime vuonna - Ei kiitos. Pelaajien julkinen suolaaminen, johon Therrienillä on taipumusta, ei sovi Devilsiin. Enkä myös pidä Therrieniä oikeana vaihtoehtona viemään joukkuetta sukupolvenvaihdoksen läpi. Näkemystäni voi tietysti vääristää huono kuva, joka Therrienistä syntyi hänen viimeisinä aikoinaan Penguinsin valmentajana.

Kirk Muller

Canadiensin viime kauden kakkosvalmentaja Kirk Muller on myös ollut mukana spekulaatioissa. Devilsillä on varsinkin viimeisten viiden vuoden ajalta huonoja kokemuksia vanhojen pelaajien paluusta punamustiin. Tässä valossa Devils ei toivottavasti päädy Mulleriin.

Huhut vievät Mulleria kuitenkin Dallasin suuntaan. Aina luotettava Montreal Gazzetten mukaan tämä on jo taputeltu juttu, ja Mullerin nimitys julkistetaan, kunhan Starsin omistajajärjestelyt ovat selvinneet.

Marc Crawford

Dallasista potkut saanut Crawford olisi ainakin kokenut vaihtoehto valmentajaksi. Sen sijaan hänen valintansa huokuisi todellista high risk, high reward -tyyppistä ratkaisua.

Kevin Dineen

Eräs mielenkiintoinen vaihtoehto, joskin hieman kaukaa haettu sellainen, on Portland Piratesia menestyksekkäästi luotsannut Kevin Dineen. Toisaalta, miksikäs ei. Dineen on tehnyt erinomaista työtä Piratesin koutsina ja hän voisi olla juuri nuorten pelaajien sisäänajajana sopiva vaihtoehto tahdittamaan esimerkiksi nuorten puolustajien esiinmarssia. Dineenille on toki enemmänkin ottajia, mutta luulisi Devilsin kaltaisen työmaan herättävän kiinnostusta.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devilsin kykyjenetsinnästä vastaava David Conte kertoilee Gulittin blogissa näkemyksiään tulevasta varaustilaisuudesta.

Haastattelu on ihan lukemisen arvoista tavaraa, vaikka se ei sisällä sinänsä mitään yllättävää. Devilsin näkökulmasta varaustilaisuus on erinomainen paikka varata tulevaisuuden kulmakivi. Edellisen kerran Devils pääsi varaamaan näin korkealla vuonna 1991, jolloin joukkue varasi kolmantena erään Scott Niedermayerin. Toisaalta Devils pääsee myös valitsemaan pelaajan, joka on hyvin todennäköisesti valmis siirtymään NHL:ään nopeastikin, kun yleensä Devilsin ykkösvaraukset debytoivat NHL:ssä vasta parin kolmen vuoden kuluttua varausvuodesta. Conten mukaan nuorten pelaajien kohdalla valmius NHL:ään ei ole ensisijaisesti kiinni fyysisestä valmiudesta, vaan "muista seikoista" eli asenteesta, henkisestä kantista ja muista päänsisäisistä jutskista.

Conten mukaan Devils ei vielä ole tehnyt päätöstä ykkössuosikistaan (eikä Conte luonnollisesti tätä paljastaisikaan), vaan päätös syntyy vasta aivan varaustilaisuuden alla, kun pelaajien haastattelut ja muu taustatyö on saatu päätökseen. Conten mukaan tämän vuoden varaustilaisuudessa on erittäin tasainen kärki, josta ei erotu yhtä pomminvarmaa ykkösvarausta, vaan periaatteessa jopa seitsemällä pelaajalla on mahdollisuus päästä ykkösvaraukseksi. Hänen mukaansa varaustilaisuudet ovat tässä mielessä aina samanlaisia, ja myös erehtymisen vaara on olemassa, koska varattavat pelaajat ovat vasta poikasia.

Yksilöistä haastattelussa nousevat esille Ryan Nugent-Hopkins ja Adam Larsson. Kanadalainen Nugent-Hopkins on vahva kandidaatti ykköseksi eikä tämä ainakaan vähennä häntä ympäröivää hypeä. Larsson puolestaan vaikuttaa miellyttävän Contea, koska ruotsalaisella on jo nyt paljon kokemusta aikuisten sarjoista.

Muuta pientä:

Johan Hedberg turisee omista suunnitelmistaan. Tilanne on hänen kohdallaan aika lailla auki nyt, kun Thrashersin lähtö Atlantasta on ilmeisen varma. Hedbergin perhe asuu vielä Atlantassa, ja päätös mahdollisesta muutosta vaikuttaa oleellisesti siihen, missä Hedberg pelaa - ottaen tietysti huomioon sen, että Moose ei välttämättä saa mistään merkittävästi enempää peliaikaa kuin Devilsistä.

Sopimusneuvottelut Zach Parisen kanssa eivät ole vielä alkaneet.

Travis Zajac kertoo näkemyksiään NHL-kiekon palaamisesta Winnipegiin, Ken Hitchcockista, Kanadan nuorista huippupelaajista ja Zach Parisesta. Winnipegistä kotoisin oleva Zajac on luonnollisesti innostunut siitä, että kotikaupunkinsa saa taas NHL-seuran. Diplomaattisesti Zajac harmittelee myös sitä, että Atlanta menettää seuran.

Zajac kommentoi kohteliaasti myös Kanadan päävalmentajana toimineen Hitchcockin kykyjä valmentajana ja vertaa tätä samanhenkiseksi valmentajaksi kuin Jacques Lemaire eli vaativaksi, selväsanaiseksi ja myös huumorintajuiseksi.

Toukokuun aikana uutisanti on hiljaista ja senpä vuoksi Parisen sopimusneuvottelut ovat kestoaihe kaikissa haastatteluissa ja spekulaatiot käyvät kuumina. Niinpä Zajaciltakin tivattiin näkemystä Parisen jatkosuunnitelmiin. Yllättikö ketään, että Zajac uskoo Parisen jäävän Devilsiin?

TSN:n off-season game plan Devilsille. Ei sinänsä mitään yllättävää lukemista. Ainoa merkittävä huomatuksenaihe on näkemys Devilsin kauppatavarasta: Elias, Rolston, Zubrus ja White - Kolmella neljästä on kauppaamisen estävä pykälä sopimuksessaan eivätkä seuraikonit Elias ja White ole muutenkaan kaupan, jolleivät he nimenomaisesti itse halua vaihtaa maisemaa.

edit piaf. Andy Stricklandin mukaan Bryce Salvador on saanut luvan aloittaa kuntoharjoittelun. Hieno juttu Salvon kannalta, koska hän oli sivussa viime syyskuusta lähtien vakavan aivotärähdyksen takia. Matka on tietenkin pitkä eikä hän ole vielä lähelläkään paluuta jääharjoitteluun.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tom Gulitti tekee blogiinsa juttusarjan varaustilaisuuden kuumimmista nimistä.

Tähän mennessä julkaistut jutut:


Gabriel Landeskog


Sean Couturier

Jonathan Huberdeau

Ryan Strome

Ryan Nugent-Hopkins

Näistä haastatteluista pompsahtaa esille Gabriel Landeskogin esittely. David Conte arvostaa selvästi nuorukaista ja tämän kypsyyttä. Landeskog puhuu myös hunajaisesti puolustuspelaamisesta ja työmoraalista, joten ihmekös tuo, että Devilsin edustajat pitävät hänestä.

After meeting with Landeskog at the scouting combine, Devils Executive Vice President of Hockey Operations and Director of Scouting David Conte quipped, “I wanted to tell him my problems.”

Edellisellä viikolla, draft combinen aattona Conte puhui siitä, että hänen mielestään varattavien pelaajien valmius pelata NHL:ssä ei useinkaan riipu heidän fysiikastaan, vaan muista tekijöistä. Landeskog on tehnyt selvästi vaikutuksen, joten olisiko hän se, kenet Devils haluaa? Toki Devilsin vuorolla on tarjolla myös huippulupaavia, Devilsille elintärkeitä kiekollisia pakkeja ja senttereitä. Joukosta Nugent-Hopkins, Huberdeau, Couturier, Larsson, Murphy ja Hamilton ainakin pari on vielä vapaana vuorolla neljä.

Virallisesti Conte on ilmoittanut, että Devils ei ole lyönyt lukkoon, kenet joukkue haluaa varata. Contella on käsitys asiasta, mutta lopullinen päätös tehdään vasta varaustilaisuuden alkaessa. Hän ei myöskään sulje mahdollisuutta varausvuorojen kauppaamisesta. Tämä kuvio elää kuitenkin aivan loppuun saakka ja riippuu varattavista pelaajista.

Kuten Gulitti kirjoittaa, Devilsin osalta draft combinen kuntotestit eivät merkitse paljoa, koska joukkue on perinteisesti järjestänyt omat kuntotestinsä. Perusteena on se, että combinen testit eivät kerro riittävästi pelaajan fysiikasta. Tämä nyt ei ole mitenkään ainutlaatuista, että joukkueet testaavat pelaajia itse. Virallinen kuntotestiosuus on enemmän näytöstä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jatketaanpa ajankohtaisten asioiden ruotimista varaustilaisuuden ohella kesän toisella kuumalla perunalla, Zach Parisen sopimusneuvotteluilla.

Tom Gulittin mukaan Devils on viemässä Parisen sopimuksen välimieskäsittelyyn. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, koska tällä tavoin Lamoriello ja miksei myös Parisen leiri voivat rauhoittaa tilanteen eivätkä kevinlowet pääse heittelemään sopimustarjouksia ja suolaamaan neuvottelun asetelmia.

Lou Lamoriello on toistuvasti sanonut, että Zach Parisen jatkosopimus on prioriteetti, aivan kuin Kovaltshukin diili viime kesänä. Siitä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä, että Parise on myös alkavalla kaudella Devilsin mies. Molemmat osapuolet ovat ilmaisseet tahtonsa tälle. Sen sijaan sopimuksen kesto on näin ulkopuolisin silmin katsottuna avoin. Devilsin kannalta huonoin, joskin samalla epätodennäköinen, kuvio on, että Parisen kanssa ei saada aikaan sopimusta, vaan välimies tekee Pariselle vuoden pituisen sopimustarjouksen, ja Parise lähtee vuoden päästä vapaana agenttina toisaalle.

Ilja Kovaltshukin sopimus on yhdenlainen verrokki Parisen tulevalle sopimukselle. Parise on Kovaltshukin tapaan 27-vuotias, ja nyt hänellä on ratkaistavanaan myös se, pelaako hän koko uransa Devilsissä, koska siihen on nyt ilman muuta tilaisuus. Kovy halusi tehdä loppu-uransa pituisen diilin ja hän tunnetusti myös sellaisen teki Devilsin kanssa. Parisen kanssa tuskin päädytään yhtä eeppisiin neuvotteluihin ja läpi kesän kestävään saippuaoopperaan. Aikaa sopimuksen hieromiseen on nyt noin puolitoista kuukautta ennen oletettua välimieskäsittelyä.

Parise tienasi päättyneellä kaudella viisi miljoonaa dollaria, joten hänen vuosipalkkansa alkaa todennäköisesti vähintään kuutosella. Sopimuksen kokonaisarvoa en sen kummemmin viitsi nyt alkaa arvuutella, mutta jos Kovy sai 15 vuotta ja sata miljoonaa, Parisen voisi kuvitella saavan esimerkiksi seitsemän vuoden ja 50 miljoonan pahvin. On helppo sanoa, että Parisen toivotaan jatkavan pitkällä sopimuksella, mutta tietysti usean pitkän multimiljoonadiilin tekeminen sisältää riskinsä, jos kohta capin jatkaessa kasvuaan erityisesti Kovaltshukin sopimus muuttuu vuosi vuodelta edullisemmaksi.

Parisen kannalta viime syksyllä sattunut polvivamma tuli sopimusneuvottelujen kannalta pahimpaan mahdolliseen aikaan. Toipuminen leikkaushoitoa vaatineesta nivelkierukkavammasta vei koko loppukauden eikä Parise pelannut loppukaudella kuin yhdessä ottelussa. Kausilla 2008-2009 ja 2009-2010 Parise oli kiistatta joukkueen johtava pelaaja, joten näyttöjen puolesta hänellä ei kuitenkaan ole hätää. Muutenkin hänen asemansa on joukkueessa on niin merkittävä, että maailmankirjoissa olisi vakava painovirhe, jollei Lamoriello tekisi kaikkeaan saadakseen Parisen pidettyä myös jatkossa punamustissa.

Parise vakuuttaa Gulittin jutussa olevansa täydessä pelikunnossa. Kierukkavammat yleensä paranevat varsin hyvin, joten Pariselle ei pitäisi käydä kuten aikanaan John MacLeanille, joka ei koskaan toipunut omasta polvivammastaan samaksi 40 maalin hyökkääjäksi, joka hän oli 1980-luvun lopussa.

Mitä tulee Devilsin cap-tilanteeseen alkavalla kaudella, niin Parise saa joka tapauksessa sopimuksensa. Palkkakaton nousu vaikuttaa sen sijaan mahdollisuuksiin kiinnittää Andy Greene, Johan Hedberg ja kumppanit. Devilsin cap-tilanne helpottuu merkittävästi vuoden kuluttua, jolloin ennen muuta Brian Rolstonin sopimus päättyy ja lisäksi myös Colin Whiten ja Bryce Salvadorin sopimukset päättyvät. Myös Martin Brodeurin nykyinen sopimus loppuu ensi keväänä, mutta tuntui jotenkin halvalta mainita hänet samassa yhteydessä tavallisten kuolevaisten kanssa.

edit piaf. Oman mausteensa tilanteeseen tuo myös Devilsin avoin omistajatilanne. Pääomistaja Jeff Vanderbeek on halukas sijoittamaan rahaa joukkueeseen, mutta toinen pääomistaja, Mike Gilfillanin ja Ray Chambersin, Brick City hockey ilmoitti helmikuussa haluavansa käyttää oikeuttaan myydä osuutensa Devilsistä. Neljä kuukautta myöhemmin omistajajärjestelyt ovat edelleen avoinna - tai ainakaan mitään virallista, ajankohtaista tietoa en ole löytänyt omistajatilanteesta. Brick City on ollut omistajista ymmärtääkseni se varakkaampi, mutta kitsaampi, ja Chambersin ja Gilfillanin intressit eivät sinänsä ole liittyneet Devilsiin, vaan Newarkin kiinteistöbisnekseen, jota Devils ja Prudential Center pönkittävät.

Sitten vielä loppukevennys. Devilsin johtavilla pukumiehillä tuntuu läppä irtoavan sangen herkästi. David Conten lisäksi Lou Lamoriello kommentoi omaan hurmaavaan tyyliinsä Devilsin valmentajatilannetta:

“Status quo,” Lamoriello said. “You know that.”
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Näistä haastatteluista pompsahtaa esille Gabriel Landeskogin esittely. David Conte arvostaa selvästi nuorukaista ja tämän kypsyyttä. Landeskog puhuu myös hunajaisesti puolustuspelaamisesta ja työmoraalista, joten ihmekös tuo, että Devilsin edustajat pitävät hänestä.

Itse uskon Landeskogin olevan Devilsin mies mikäli on 4.vuorolla vapaana. Vaikea uskoa, että Lou passaisi tällaisen kaverin, joka on kuin tehty Devilsille. Laitureita enemmän Devilsillä olisi käyttöä pakille tai sentterille, mutta kyllähän se paras vapaana oleva kaveri pitää ottaa jos mahdollisuus on. Landeskogista tihkuneiden tietojen mukaan olisi valmis jopa ensi kaudella NHL-kokoonpanoon. Tätä ei varmasti yhtään heikennä hänen loistava englannin kielen taito, johtajaominaisuudet ja muutenkin "mature" -olemus. Joukkueeseen sopeutumista helpottaisi myös muut ruotsalaiset, Tedenby ja Josefson. Kenties Tedenby-Josefson-Landeskog kentästä tulisi uusi superkenttä Devilsille?

Nähdäkseni ainoa pelaaja, joka draftissa menee Landeskogin edelle, on Adam Larsson. Jos Larsson on vapaana Devilsin vuorolla, niin tuossa olisi sauma laittaa tulevaisuuden puolustus kuntoon kertaheitolla ja tuollaista tilannetta tuskin ohitettaisiin. Nugent-Hopkins olisi tietysti toinen, mutta maailmankirjat tuskin ovat niin sekaisin, että hän nelosvuorolle selviäisi.

Jos nuo kaikki kolme menee Devilsin nenän edestä (Nugent-Hopkins, Larsson ja Landeskog) niin menee tilanne hieman vaikeammaksi. Valinta kohdistuisi tällöin todennäköisesti Huberdeau'hun tai Couturieriin. Couturier on puhtaampi sentteri, mutta surkea luistelutaito mietityttää varmasti niin Devilsiä kuin muitakin joukkueita. Huberdeau voi pelata keskellä ja laidassa, mutta hän näkee itsensä enemmän sentterinä, vaikka pelasikin viime kauden laidassa. Näistä kahdesta oma valinta osuisi Huberdeau'hun, mutta uskoisin Devilsin nappaavan Couturierin, koska on puhtaampi sentteri.

Omat toiveet (RNH:a en laske mahdolliseksi):
1. Larsson
2. Landeskog
3. Huberdeau
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Itse uskon Landeskogin olevan Devilsin mies mikäli on 4.vuorolla vapaana. Vaikea uskoa, että Lou passaisi tällaisen kaverin, joka on kuin tehty Devilsille. Laitureita enemmän Devilsillä olisi käyttöä pakille tai sentterille, mutta kyllähän se paras vapaana oleva kaveri pitää ottaa jos mahdollisuus on. Landeskogista tihkuneiden tietojen mukaan olisi valmis jopa ensi kaudella NHL-kokoonpanoon. Tätä ei varmasti yhtään heikennä hänen loistava englannin kielen taito, johtajaominaisuudet ja muutenkin "mature" -olemus. Joukkueeseen sopeutumista helpottaisi myös muut ruotsalaiset, Tedenby ja Josefson. Kenties Tedenby-Josefson-Landeskog kentästä tulisi uusi superkenttä Devilsille?

Landeskog on omalla tavallaan pelaaja, jota Devils kaipaa, sillä hyökkäyksessä tulee tilausta johtaville pelaajille varsinkin, kun Eliaksen ura on kääntynyt kohti auringonlaskua.

Jos/kun Parise tekee pitkän jatkosopimuksen, Devilsillä olisi myös Landeskogin kanssa erinomainen tarjonta kahteen ylimpään kenttään: Kovaltshuk, Parise, Landeskog, Tedenby, Zajac ja Josefson.

Cap-tilanteen vuoksi en usko, että Devilsin ykkösvarausta nähdään ensi kaudella NHL:ssä. Sitä paitsi Adam Larsson ilmoitti pelaavansa ensi kauden Elitserienissä, joten senkään puolesta ykkösvaraus pelaa kauden 2011-2012 Euroopassa...

Nähdäkseni ainoa pelaaja, joka draftissa menee Landeskogin edelle, on Adam Larsson. Jos Larsson on vapaana Devilsin vuorolla, niin tuossa olisi sauma laittaa tulevaisuuden puolustus kuntoon kertaheitolla ja tuollaista tilannetta tuskin ohitettaisiin. Nugent-Hopkins olisi tietysti toinen, mutta maailmankirjat tuskin ovat niin sekaisin, että hän nelosvuorolle selviäisi.

Adam Larsson on selkeästi se pelaaja, joka olisi se suurin lottovoitto Devilsille. Hänen jälkeensä puolustuksessa malja olisi ylitsevuotavainen. Uskon, että Lou ja Conte nappaavat yksimielisesti Larssonin. RNH on tavoittamattomissa, kuten sanoitkin. Epäilen kuitenkin, että Larsson olisi enää Devilsin vuorolla vapaana, vaikkei hän olekaan samalla tavalla varma nakki kuin Nugent-Hopkins.

Jos nuo kaikki kolme menee Devilsin nenän edestä (Nugent-Hopkins, Larsson ja Landeskog) niin menee tilanne hieman vaikeammaksi. Valinta kohdistuisi tällöin todennäköisesti Huberdeau'hun tai Couturieriin. Couturier on puhtaampi sentteri, mutta surkea luistelutaito mietityttää varmasti niin Devilsiä kuin muitakin joukkueita. Huberdeau voi pelata keskellä ja laidassa, mutta hän näkee itsensä enemmän sentterinä, vaikka pelasikin viime kauden laidassa. Näistä kahdesta oma valinta osuisi Huberdeau'hun, mutta uskoisin Devilsin nappaavan Couturierin, koska on puhtaampi sentteri.

Omat toiveet (RNH:a en laske mahdolliseksi):
1. Larsson
2. Landeskog
3. Huberdeau

Mielestäni Sean Couturierin luistelusta on tehty liian suuri numero. Couturier ei olisi rankattuna varaustilaisuuden kymmenen kärkeen millään järjen kanssa laaditulla listalla, jos hänen luistelutaitonsa todella olisi este/merkittävä haitta hänen NHL-uralleen. Hänen kohdallaan pitää muistaa, että draftin kärkipelaajat ovat kaikkein tarkimman syynäyksen alla ja pikkuseikatkin nostetaan esiin ja puidaan kyllästymiseen saakka puhki.

Couturier on varaustilaisuuden senttereistä nähdäkseni eniten "Devilsin näköinen", aivan kuin Landeskog on laitahyökkääjistä selkeästi kuin Devilsille luotu pelaaja - Lahjakas hyökkäyspäässä, mutta ikäisekseen poikkeuksellisen vahva puolustuspelissä. Kevätkauden huikeassa nosteessa viettänyt Jonathan Huberdeau on yhtä lailla mainio vaihtoehto täydentämään sentteriosastoa, mutta nimenomaan Couturierin vahva kahden suunnan pelaaminen erottaa hänet joukosta.

Kaiken tämän keskellä on tietysti hyvä muistaa, että nyt ollaan kuvannollisesti keskellä karkkikaupan hyllyjä, ja mikä tahansa valittu saa suun makeaksi.

Oman toivelistani viiden kärki näyttää aavistuksen erilaiselta, joskin Larsson on minunkin toivelistan ykkösnimi, eikä Nugent-Hopkinsia ole laskettu mukaan:

Larsson
Couturier
Huberdeau
Landeskog
Murphy
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Gabriel Landeskog olisi mun toive Devilsin varaamaksi pelaajaksi. Toki myös Adam Larsson käy paremminkin hyvin, mutta en millään usko, että on enää nelosvuorolla vapaana. Puhumattakaan Nugent-Hopkinsista.

Landeskog on ilmeisen fyysinen ja valmiudet pelata NHL:ää heti ensi kaudella olemassa. Dali voisi selvittää, että mikä se on tilanne sen Dallasilta saadun vuoron suhteen? Oliko se nyt niin, että jos Dallas tekee Lagsin kanssa jatkot, niin me saadaan toisen kierroksen vuoro?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils ja Wild kaupoilla

Devils ja Wild tekivät pienen kaupan. Punamustat hankki kolmella viime kaudella AHL:ssä hyvät tehot tehneen puolustajan Maxim Noreau'n vaihdossa sentteri David McIntyreen. Molempien osapuolten kannalta kauppa on ihan järkeenkäypä: Devils sai kiekollista osaamista ja syvyyttä puolustukseensa, kun taas Wild sai vastaavaa täydennystä sentteriosastolleen. Noreau'n tie NHL:ään tuskin olisi auennut Wildissa, mutta Devilsissä tie on huomattavasti tasaisempi edetä.

Potentiaalisten NHL-puolustajien suma tietää melko varmasti siltä, että Devils ei tee jatkoa kaikkien sopimuksettomien puolustajiensa kanssa. Vaaravyöhykkeessä ovat esimerkiksi pakkihierarkiakassa nuorempien jalkoihin jääneet Tyler Eckford ja Mark Fraser. Albanyn puolustuksen rungon muodostanevat ensi kaudella uudet hankinnat Noreau (olettaen, että tekee sopimuksen Devilsin kanssa) ja Joe Sova sekä Alexander Urbom, Brandon Burlon, Harry Young ja Dan Kelly. Myöskään Jay Leachin ja Olivier Magnanin jatkosopimukset eivät yllättäisi.

Tom Gulitti on jatkanut myös varaustilaisuuden nuorten helmien esittelyjä. Tällä viikolla valokeilaan ovat nousseet puolustajalupaukset Ryan Murphy, Dougie Hamilton ja Adam Larsson.

Langenbrunner-kaupasta tulossa olevan varausvuoron kohtalo määräytyy näin:

1) Devils saa Starsin toisen kierroksen varauksen tämän kesän draftiin, jos Langs tekee jatkosopimuksen ennen tulevaa varaustilaisuutta.

2) Devils saa Dallasin tämän kesän kolmoskierroksen varauksen ja ensi vuoden kakkoskierroksen varauksen vaihdossa omaan kolmoskierroksen varaukseensa, jos Langs tekee jatkosopimuksen varaustilaisuuden jälkeen.

3) Devils saa ainoastaan edellä mainitun kolmoskierroksen varauksen tämän kesän varaustilaisuuteen, jos Langenbrunner ei tee jatkosopimusta Starsin kanssa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kiitos dalille jälleen ketjun avauksesta. Kunhan tässä perehdytään asioihin niin nakkelen lusikkaani soppaan taas. Kuitenkin kaksi asiaa on varmoja: edelliskauden fiasko (alkukausi) EI SAA toistua, ja Parise on kiinnitettävä seuraan pitkällä lapulla hintaan mihin hyvänsä. Ilja on Ilja, Elias ei pelaa enää montaakaan vuotta ja Marty ei sitäkään, joten johtotähti on oltava. Ja kun sellainen on, siitä on pidettävä kiinni, vaikka sitten väkisin.

Ei nyt muuta toistaiseksi.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Sen verran vielä, että varaustilaisuudessa (minun mielestäni, ja voin toki olla väärässä kuten usein olenkin) kannattaisi mielestäni kiinnittää huomiota siihen missä viime vuosina on ollut suurinta monttua. Puhun nyt puolustuksen kädellisestä osastosta. Niedermayer läks, Rafalski (hyviä eläkepäiviä!) läks, mutta takalinjoille sellaista oikeasti johtajuutta ja karismaa tihkuvaa kädellistä pakkia ei ole saatu - ei treidaamalla eikä varsinkaan varaamalla. Nyt olisi mahdollisuus vetää kermaa kakun päältä, ja hyökkäysosasto on kuitenkin mielestäni paremmassa kuosissa kuin pakkipuoli. Eli sieltä metsästämään se uusi Nieds. Jumalauta, siitä se menestys on kuitenkin viime kädessä kiinni. Detroit ei olisi juhlinut 2000-luvulla ilman Lidströmiä, eikä Boston tänä vuonna ilman Zdeno Charaa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tervehdin ilolla paluutasi tähän ketjuun!

Sen verran vielä, että varaustilaisuudessa (minun mielestäni, ja voin toki olla väärässä kuten usein olenkin) kannattaisi mielestäni kiinnittää huomiota siihen missä viime vuosina on ollut suurinta monttua. Puhun nyt puolustuksen kädellisestä osastosta. Niedermayer läks, Rafalski (hyviä eläkepäiviä!) läks, mutta takalinjoille sellaista oikeasti johtajuutta ja karismaa tihkuvaa kädellistä pakkia ei ole saatu - ei treidaamalla eikä varsinkaan varaamalla.

Devils on tosiaan kärsinyt viime vuosina kiekollisen osaamisen puutteesta, kun Rafalskin jälkeen puhdasveristä pelintekijää ei ole ollut. Andy Greenen, Johnny Oduyan ja kumppaneiden tapaiset sotaratsut ovat joutuneet pelaamaan toistuvasti taitojensa ylärajoilla.

Lamoriello ja Conte ovat vastanneet tarpeeseen varaamalla koko joukon puolustajia, joista 2010-luvun puolustus rakennetaan. Totuttuun Devils-tyyliin ketään ei ole kiidätetty ennen aikojaan NHL:ään, vaan jokainen käy perehdytysohjelman juniorijoukkueessa ja AHL:ssä läpi.

Odotan todella, että Merrill, Urbom, Burlon ja Gelinas muuttaa puolustuksen perusolemusta ja muodostaa monivuotisen rungon Devilsille. Joukkoon voi myös laskea Matt Correnten, mutta hänen pitää jo tulevalla kaudella vakiinnuttaa paikkansa NHL:ssä ja ennen muuta säilyä terveenä. Tämä vaatii myös viisaampaa pelaamista eli viisaammin hoidettuja taklauksia ja tappeluita. Maltin säilyessä Correntesta kehittyy vihattu, kovaluinen vastustaja, joka pystyy myös kiekolliseen peliin.

Franchise-puolustaja on tietenkin sellainen asia, että siihen tartutaaan, jos sellainen osuu kohdalle. Adam Larsson lie lähimpänä tällaiseksi kulmakiveksi kasvamista. Toisaalta puolustuksen voi rakentaa myös riittävän laadukkaan "määrän" ja toimivien puolustajaparien kautta, kuten Canucks.

Nyt olisi mahdollisuus vetää kermaa kakun päältä, ja hyökkäysosasto on kuitenkin mielestäni paremmassa kuosissa kuin pakkipuoli. Eli sieltä metsästämään se uusi Nieds. Jumalauta, siitä se menestys on kuitenkin viime kädessä kiinni. Detroit ei olisi juhlinut 2000-luvulla ilman Lidströmiä, eikä Boston tänä vuonna ilman Zdeno Charaa.

Vahvan puolustuksen ohessa kaikilla mestarijoukkueilla on ollut vahva kaarti keskushyökkääjiä. Devils on myös menestynyt silloin, kun keskushyökkääjät ovat olleet liigan eliittiä. Tämän vuoksi haluaisin todella, että Devils varaa parhaan mahdollisen sentterin, jollei Adam Larsson ole saatavilla vuorolla 4.

Devilsillä on toki leveyttä hyökkäyksessä, mutta jos sentteriosasto saataisiin sementoitua yhdellä eliittisentterillä, Devils saisi rakennettua tasapainoiset ketjut, eikä enää tarvitsisi turvautua väliaikaisratkaisuihin, kuten Eliaksen siirtämiseen keskelle (jos kohta Patty on ollut roolissaan vähintään hyvä).

Sean Couturier ja Jonathan Huberdeau, tai jopa Ryan Strome ja Mika Zibanejad olisivat oivallisia vaihtoehtoja täydentämään sinänsä melko hyvää tulevaisuuden sentteriosastoa.

Muuta pientä:

Devilsin omistajat kumoavat NY Postin väitteet siitä, että omistajajärjestelyt haittaavat Devilsin liiketoimintaa ja rahoitusta. Kenkä vaikuttaa puristavan enimmäkseen siitä, minkäarvoiseksi Devils arvioidaan, sillä Brick Cityn osuuden arvo määräytyy suoraan sen kautta.

Tilannekatsaus Zach Parisen sopimusneuvotteluihin

“Everything is status quo in all the conversations we’ve had”
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils vei Parisen sopimuksen välimieskäsittelyyn

Devils teki odotetusti saman liikkeen kuin Nashville Shea Weberin kanssa. Näin ollen Pariselle ei voida tehdä sopimustarjouksia heinäkuun hulluilla päivillä. Devils ja Parise ovat käyneet alustavia neuvotteluja ja nyt osapuolilla on noin kuukauden ajan työrauha ennen välimieskäsittelyä - Tavoitteenahan on saada aikaan pitkä sopimus ennen sitä.

“We’ll continue to work toward a long-term agreement and we’ll just go from here,” Lamoriello said.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Mitäs Devils meinaa tavoitella vapailta markkinoilta? Lueskelin iltasanomien verkkosivuja ja Jokinen ja Pitkänen olisivat vapailla markkinoilla ainakin uutisten mukaan. Olisiko siinä Paholaisille puolustukseen tukipilaria sekö hyökkäykseen syvyyttä?


Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Mitäs Devils meinaa tavoitella vapailta markkinoilta? Lueskelin iltasanomien verkkosivuja ja Jokinen ja Pitkänen olisivat vapailla markkinoilla ainakin uutisten mukaan. Olisiko siinä Paholaisille puolustukseen tukipilaria sekö hyökkäykseen syvyyttä?

Mulla ei ole näköyhteyttä Lamoriellon korvien väliin eikä edes kristallipalloa, joten en osaa sanoa, ketkä ovat Devilsin "tutkalla". Huomio kiinnittynee ensisijaisesti jatkosopimusten tekemiseen. Perustavaa laatua olevat hankinnat tehtiin viime kesänä.

Devilsin onneksi palkkakatto nousee reilusti, joten periaatteessa yhdelle täsmävahvistukselle on tilaa palkkabudjetissa, jos kohta vapaiden agenttien markkinoiden nimet ovat liian kalliita Devilsille. Sama koskee Joni Pitkästä, koska hänen vuosipalkkansa voi nousta ufa-markkinoilla viiteen miljoonaan - Pitkänen tienasi päättyneellä kaudella 4,5 miljoonaa. Sinänsä Pitkäselle tai jollekin muulle kiekolliselle laatupelaajalle olisi käyttöä väliaikaisena ykkösparin miehenä ennen kuin edellisissä viesteissä mainitut, tai ainakin jotkut tästä joukosta, Merrill, Urbom, Gelinas ja Burlon nousevat NHL-miehistöön.

Pitkästä tai ylipäänsä kesän vapaita agentteja mehukkaampi saalis olisi Brent Burns. Minnesota Star-Tribunen Mike Russo kertoo Wildin ja Devilsin hieroneen kauppaa Burnsista. Siinähän sitä olisi draftipäivälle kuhinaa Xcel Energy centeriin, kun Burns treidattaisiin. Lamoriellolla on luonnollisesti verkot vesillä ja haku päällä puolustuksen vahvistamiseksi, mutta hinnan täytyy olla kohdillaan, eikä esimerkiksi tämän kesän draftin nelosvuoroa -tietenkään - anneta maksuksi kenestä tahansa. Sama koskee tietysti myös Wildia - vastine Burnsista pitää olla kohdillaan olkoonkin, että tämän sopimusta on vain vuosi jäljellä.

Jussi Jokiselle en näe käyttöä enkä oikein jaksa uskoa hänen itsensäkään olevan kiinnostunut punamustiin siirtymisestä. Devilsillä on riittämiin laitahyökkääjiä eikä Jokiselle ole tarjolla sellaista roolia, jollaista mies itse haluaisi.

Tuleva kausi on jälleen merkittävä nuorten pelaajien sisäänajovuosi. Muiden muassa Josefson, Tedenby, Fayne ja Urbom saivat viime kaudella maistaa NHL-vauhtia ja nyt heidän on otettava seuraava askel urallaan ja vakiinnutettava tonttinsa.

On hyvä muistaa sekin, että tulevien kahden kauden aikana Devilsien miehistöstä eläköityy tai lähtee muuten pois suurin osa nykyisestä rungosta. Sen vuoksi tuleva kausi on elintärkeä jatkuvuuden kannalta. Kaudelle 2013-2014 nykyisen vakiomiehistön sopimuksista jatkuvat ainoastaan Anton Voltshenkovin, Henrik Tallinderin ja tiedätte-kyllä-kenen sopimukset.

Devilsin kannalta on sangen tärkeää, että Andy Greene saadaan tekemään jatkoa Devilsin kanssa. Greene ei ole yksilönä korvaamaton sateentekijä, mutta hinta-laatusuhteeltaan mainio pelaaja ja nyky-Devilsissä yksi harvoista kiekolliseen peliin pystyvistä pakeista. Toisekseen Devilsillä ei ole oven takana jonossa valmiita vaihtoehtoja hänenkään tilalle, joten maksaisin mukisematta sen 2,5-3 miljoonaa, jonka Greenen kiinnittäminen maksaa.

Zach Parisen jatkosopimuksen ja tulevan varaustilaisuuden jälkeen Lamoriellon tärkein tehtävä on löytää uusi valmentaja. Jos tämä työ vie aikaa pois vapaiden agenttien haalimisesta, niin puolestani kaikki energia suunnattakoon laadukkaan piiskurin löytämiseen. Pitkänen ja kumppanit ovat tässä tilanteessa kuitenkin viime kädessä kallista laastaria haavojen peittämiseksi.

edit piaf. Dmitri Chesnokovin mukaan rajoitettu vapaa agentti Alexandr Vasjunov saattaa palata takaisin KHL:ään ja Lokomotiviin. Lähteenä on ainoastaan Chesnokovin Twitter-sivusto, mutta hän on toki luotettava lähde varsinkin venäläispelaajien osalta. Kaiken lisäksi tämä siirto on sinänsä ihan järkevä, koska Vasjunovin ura on jäänyt jokseenkin polkemaan paikalleen Pohjois-Amerikassa. Hän esitti viime kaudella väläyksittäin osaamistaan, mutta ei kuitenkaan siinä määrin, että hän olisi esimerkiksi tulevan syksyn harjoitusleirillä mitenkään etulyöntiasemassa taistelussa viimeisistä pelipaikoista.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils täydensi puolustustaan tekemälle vuoden mittaisen, kaksisuuntaisen jatkosopimuksen Jay Leachin kanssa. Leachin vuosiansiona NHL:ssä on liigan minimipalkka 525 000 taalaa. Leachin paikka on lähtökohtaisesti Albanyn "pappana" katsomassa nuorempien perään, mutta on todennäköistä, että hän pelaa myös jokusen ottelun NHL:ssä paikkaamassa loukkaantumisia.

Lou Lamoriello totesi myös, ettei joukkueella ole nimettynä päävalmentajaa varaustilaisuuden alkaessa. No, kyllähän Lamoriello ja Conte varmaan pystyvät hoitamaan varaustilaisuuden kaksistaankin. Lamoriellon mukaan joukkue ei myöskään ole tehnyt lopullista päätöstä varausvuorostaan, vaan tilanne elää sen mukaan, keitä vuoroilla 1-3 varataan.

Varaustilaisuuden alla huhumyllyssä on myös pyörinyt Mika Zibanejad, josta Devilsin huhutaan olevan erityisen kiinnostunut. Hän olisi todennäköisesti saatavilla myös sijoilla 5-8, joten ehkä Devils hieroo kauppoja ja pusertaa vastineeksi nelosvuorosta itselleen esimerkiksi toisen kierroksen varauksen, joita Ottawalla on peräti kolme kappaletta. Tietty, jos Adam Larsson on vapaana nelosvuorolla, Devils tuskin sivuuttaa häntä.

The GM on sattuneesta syystä ollut kovasti kiireinen ja toivottavasti tämä on ainoa syy, miksi Andy Greenen kanssa ei vielä ole solmittu jatkosopimusta tai edes käyty vakavia neuvotteluja. Hänen lähtönsä tekisi kipeää, koska Devils olisi jälleen siinä tilanteessa, että kokemattomat pelaajat joutuisivat kantamaan liikaa vastuuta.

Lamoriellon ja Greenen turinat

Newark Star-Ledger huhuilee, että Winnipegistä lähtöpassit saanut Craig Ramsay olisi valmentajakandidaateista etusijalla.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tietty, jos Adam Larsson on vapaana nelosvuorolla, Devils tuskin sivuuttaa häntä.
Siinä muuten olisi sellainen kaappaus, että Evil taputtelisi karvaisia käsiään täällä. Mennee kuitenkin osastoon "too good to be true".
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Siinä muuten olisi sellainen kaappaus, että Evil taputtelisi karvaisia käsiään täällä. Mennee kuitenkin osastoon "too good to be true".

Mielenkiintoinen tilanne. Jotenkin on sellainen kutina, että jos Oilers ohittaa Larssonin, niin Florida ja Colorado ei häntä tule myöskään varaamaan, koska ovat enemmän hyökkääjien perässä.

Sitten vuoroon tuleekin franchise-pakkia kipeästi huutava Devils... Oilers ratkaisee organisaationne tulevaisuuden kohtalon. ;)
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielenkiintoinen tilanne. Jotenkin on sellainen kutina, että jos Oilers ohittaa Larssonin, niin Florida ja Colorado ei häntä tule myöskään varaamaan, koska ovat enemmän hyökkääjien perässä.

Sitten vuoroon tuleekin franchise-pakkia kipeästi huutava Devils... Oilers ratkaisee organisaationne tulevaisuuden kohtalon. ;)

Ja näinhän se sitten meni. Onnittelut Devilsiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös