Mainos

Neuvostoliitto

  • 35 229
  • 497

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti laatokka
Tunteet ja asenteet vaikuttavat elämässä jokaisessa ihmisessä jokaisessa asiassa. Siitä ei pääse.

Tässä ketjussa on huomattavissa entistä enemmän sama piirre jonka niin minä, (kuin myös varjo), olen huomannut lukuisissa ketjuissa aiemminkin, eli ihmiset jotka kokevat käsiteltävän asian tunteiden kautta, jotka antavat tunteiden vaikuttaa mielipiteeseensä (joskus jopa liiaksi) pitävät omaa mielipidettään parempana kuin sellaisen ihmisen (vaikkapa minun), joka ei ajattele asiaa laisinkaan (tai juuri laisinkaan) tunteellisesti vaan joka perustaa mielipiteensä lähes poikkeuksetta rationaaliseen ja tunteettomaan ajatteluun ja järkeilyyn. Toisin sanoen, kaltaisieni ihmisten mielipidettä väheksytään juuri sen tunteettomuuden tähden, ja monasti ollaan jopa kieltämässä oikeutta käydä keskustelua kyseisestä asiasta koska se ei vaikuta tunteisiimme millään muotoa.

Entäpä jos minä, tai joku muu, sanoisin ettei teillä ole oikeutta keskustella asiasta, eikä varsinkaan olla osallisena tekemässä päätöksiä koska annatte tunteidenne vaikuttaa liiaksi päätöksentekoonne niin ettette enää kykene ajattelemaan objektiivisesti.

Tai, olisiko mielipiteeni Karjala-asiassa parempi (hyväksyttävämpi) jos sanoisin vihaavani venäläisiä enkä sen tähden halua Karjalaa liitettäväksi Suomeen, koska tuolloin maahamme muuttaisi sankoin joukoin venäläisiä?

Yllä esitettjä kysymyksiä sekä arveluja ei ole syytä ottaa henkilökohtaisena hyökkäyksenä, niitä ei ole kohdistettu yksilönä kehenkään.

vlad#16.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
VexiP:
Palaan viestiisi tarkemmin myöhemmin mutta yksi pieni juttu....
Jos kerta me nuoremmat ikäluokat emme tunne suomettumista onko järkevää ottaa riskiä joka voisi pilata meidän tulevaisuutemme vain sen takia että vanhemmat ikäluokat saisivat apinan harteiltaan?

Me puhumme kuitenkin vähintään 10 vuoden operaatiosta ennenkuin voisimme mitenkään odottaa rahavaroja siirtyvän tännepäin, siihen mennessä taas osa suomettuneista on ehtinyt kuolla ja suurin osa elävistä ei tunne suomettumisen taakkaa harteillaan.

Otammeko siis riskin vanhempiemme tähden vaiko lastemme?

muutama pieni poiminta:
"Karjala ja nykyinen itäinen Suomi muodostivat luonnollisia talousakseleita, jotka synnyttivät yhteistoimintaa ja liiketoimintaa. Nyt ne akselit ovat poikki. Itäisellä Suomella ei ole veturia, joka kykenisi nostamaan sen. Omasta takaa sillä ei ole riittävästi resursseja myönteiseen kehitykseen."

Jos ja vain jos alueelle muuttaa tarpeeksi koulutettua väestöä, josta jo nyt on puute muualla Suomessa. Miten hankitaan lääkäreitä ym. maaseudun kuntiin jos Karjalaankin niitä pitäisi riittää? Paikallisväestön koulutustaso ei ole riittävä suomalaisten/EU-standardien mukaan eli ratkaisua ei löydy sieltäkään.

" Suomelle tulevat maa-alueet, puusto, infrastruktuuri, rakennukset ym. ja niiden tuotto ja arvo"

....ovat täysin olemattomia, puuta Suomessa on yli tarpeen joten lisääntyneet puumäärät korkeintaan laskisivat puun hintaa aiheuttaen tappioita metsänomistajille. Kiinteistöjen arvo hukkuisi remontointikustannuksiin kun 50-luvun arkkitehtuurista yritettäisiin tehdä sopivaa 2000-luvun suomalaisille.
Infastruktuurin kannalta sama asia, vanhentuneet sähköverkot, tietoliikenneverkot jne. eivät ole mitään muuta kuin taakka haltijalleen.

"Nämä jo osoittavat, että taloudellisia arvoja on erittäin paljon ja ne ovat merkittäviä"

Tämä osoittaa taas sen ettei mitään todellista tietoa ole.
Lukuarvot jotka annoit perustuvat mihin?
Täällä in heitelty lukuarvoja miljardista 30 miljardiin, mitä lukua täällä pitäisi nyt pitää oikeana? Ja miksi?

Voisiko joku huvikseen kaivaa esille Karjalan alueen budjetin jos sellainen netistä löytyy, vaatinee tosin venäjänkieltä jota en itse hallitse. Sen pohjalta voitaisiin tehdä edes jonkinlaisia arvioita.

Muutenkin viestistäsi loistaa se perinteinen äärimmäinen optimismi, missä ovat riskiarviot.

Eikö UMTS+Sonera opettanut mitään kun innokkaasti ollaan taas ostamassa, noh tällä kertaa sentään maata, ulkomailta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti essulu

Aika pahasti sanottu. Onko ison maan itsenäisyys merkityksellisempi kuin pienen? Uskon, että sille pienen maan asukkaille (esim. Suomi, Viro, Latvia, Liettu) itsenäisyys on TODELLA merkityksellinen asia, ainakin sen maan itsenäisyyden puolustajille.

Kyllä, pääosin maan asukkaille itsenäisyys on merkityksellinen mutta onko se muille? Onko Suomen itsenäisyys merkityksellinen globaalissa mittakaavassa? Onko Suomen itsenäisyydellä merkitystä kenellekään muulle kuin suomalaisille, tai onko enää edes kaikille suomalaisillekaan?

En sano, että itsenäisyys olisi merkityksetön, mutta korostetaanko sen merkitystä yhä globalisoituvammassa maailmassa liiaksi? Onko tällainen korostaminen jäänne menneestä vailla tulevaisuutta?

Minulle ainakin itsenäinen Suomi on mitä tärkein asia ja vaikka paljon maailmalla matkustelen, tärkein matka on se kotimatka ja paluu juurille, eikä mihinkään "geneeriseen kämppään".

Asun Suomessa, mutta hyvin usein mietin, olenko "hengeltäni" suomalainen. Yhä useammin saan vastaukseksi "En". Ehkäpä edellinen kertoo paljon minusta, ehkäpä myös syyn sille miksen koe Karjala-kysymystä kovinkaan tunteellisena asiana.

vlad#16.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti varjo
VexiP:
.. onko järkevää ottaa riskiä joka voisi pilata meidän tulevaisuutemme vain sen takia että vanhemmat ikäluokat saisivat apinan harteiltaan?

.... Itäisellä Suomella ei ole veturia, joka kykenisi nostamaan sen. Omasta takaa sillä ei ole riittävästi resursseja myönteiseen kehitykseen."

Jos ja vain jos alueelle muuttaa tarpeeksi koulutettua väestöä, josta jo nyt on puute muualla Suomessa. Miten hankitaan lääkäreitä ym. maaseudun kuntiin jos Karjalaankin niitä pitäisi riittää? Paikallisväestön koulutustaso ei ole riittävä suomalaisten/EU-standardien mukaan eli ratkaisua ei löydy sieltäkään.

" Suomelle tulevat maa-alueet, puusto, infrastruktuuri, rakennukset ym. ja niiden tuotto ja arvo"

....ovat täysin olemattomia, puuta Suomessa on yli tarpeen

....Kiinteistöjen arvo hukkuisi remontointikustannuksiin .... vanhentuneet sähköverkot, tietoliikenneverkot jne. eivät ole mitään muuta kuin taakka haltijalleen.

Tämä osoittaa taas sen ettei mitään todellista tietoa ole.
Lukuarvot jotka annoit perustuvat mihin? ... Täällä in heitelty lukuarvoja miljardista 30 miljardiin, mitä lukua täällä pitäisi nyt pitää oikeana? Ja miksi?

Voisiko joku huvikseen kaivaa esille Karjalan alueen budjetin..

Muutenkin viestistäsi loistaa se perinteinen äärimmäinen optimismi, missä ovat riskiarviot.

Eikö UMTS+Sonera opettanut mitään kun innokkaasti ollaan taas ostamassa, noh tällä kertaa sentään maata, ulkomailta.

Mukava, että kommentoit heti. Koitan vastata. Suomettuminen. Jokaisen nuoren elämään, asenteisiin ja siten tulevaisuuteen vaikuttaa sekin, jos vanhemmat elävät yhä suomettuneessa pelossaan.

Pahempaa on se, että tätä, minun mielestäni, täysin väärää asennetta jatkuvasti opetetaan edelleen. Suomettuminen vähenee hyvin hitaasti. Totean edelleenkin, että katsopa kriittisesti tiedotusvälineiden tiedottamista ja poliitikkojen puheita (?) Karjalan palautuksesta. Ei juuri löydy puolesta, mutta kun ei löydy oikein vastaankaan - muutoin kuin ylimalkaisina heittoina.

Karjalassa on toimiva maantie- ja rautatieverkko. Niitä parannetaan. Mitään arvoa ei sen sijaan ole laskettu viestintäverkolle ja olemassaolon arvo raskaille sähköpiuhoille. Kiinteistöille ei ole laskettu sinänsä mitään arvoa, vaikka onhan siellä varmasti vielä niitäkin.

Mielenkiintoista, että sinä sanot, ettei mitään tietoa ole. Mitä tietoa sinulla on väitteesi pohjaksi? Millä perustelet, että esittämäni luvut ovat vääriä? Missä määrin olet itse tutkinut tätä asiaa?

ProKarelian reformissa esitetyt luvut perustuvat mm. vuorineuvos Pessin ja liikenneministeriön entisen kansliapäällikön Reino Auvisen arvioihin sekä alueella käyneiden ihmisten näkemyksiin. Metsäarviot perustuvat alan asiantuntijoiden arvioihin. Osa asiantuntijoista on esittänyt metsän osalle kaksinkertaisia arvoja, joita en kuitenkaan tässä käytä, koska niille on vaikea löytää perustaa.

Minä kieltämättä luotan paljon enemmän näiden asiantuntijoiden arvioihin kuin sinun täysin perustelemattomiin väitteisiin lukujen vääryydestä.

Sinun ja kaikkien palautuksen vastustajien - ja kannattajien - kannattaisi ottaa huomioon se, että ei tässä vaiheessa ole olemassa ainoita oikeita lukuja. Eihän tulevaisuuden luvuista koskaan ole käytössä varmoja tietoja. On sen sijaan paremmin perusteltuja, kokemukseen ja laajempaan tietoon perusteltuja arvioita. Niihin minä uskon paljon enemmän kuin yleisiin toteamuksiin, ettei se pidä paikkansa. Sellaisen minäkin helposti osaisin sanoa.

Sonera on opettanut, että riskit pitää laskea. Moniko tietää, mitä sillä todella tarkoitetaan? Otin riskiarvioina mielestäni esiin jokseenkin rankat pohjat: laskenta-arvio tämän päivän tiedon mukaan esim. infrastruktuuri-investoinneista on noin 5 mrd. euroa. Se sisältää jo 0.8 mrd. euroa ympäristöhaittojen ensimmäisen vaiheen korjausta. Minä laskin siihen päälle riskivaraa 2 mrd. euroa.

Kaiken tämän päälle laskin vielä riskivaraa 5 mrd. euroa, koska pääomatuottopuoli on arvioitu 10 mrd. euroksi.

Metsän tuoton ja metsän maa-arvon osalta riskivara on optimistisiin arvioihin, jotka on tehnyt sangen tunnettu ylimetsänhoitaja, verrattuna 10 mrd. euroa.

Taidat olla vähän huono riskimatikassa;) Näyttääkö loistavan perinteinen ääretön optimismi?

En viitsi huvikseni kaivaa Karjalan budjettia esille. Ensinnäkään sellaista ei ole, koska alue kuuluu Leningradin oblastiin sen osana. Toiseksi koko Venäjän budjetti on noin 77 mrd. euroa eli kaksinkertainen nyky-Suomeen verrattuna. Kuitenkin Venäjällä on 140 - 147 milj. ihmistä. Eivät ne ole vertailukelpoisia.

ProKarelian 10 vuoden kassavirtalaskelma perustuu Suomen budjetin suhteelliseen osuuteen lisättynä kulujen osalta ja vähennettynä tuottojen osalta. Kuitenkin on perusteltua arvioida, että Karjalaan muuttaa suhteessa normaalia enemmän aktiiviväestöä. Vaikuttaako ylioptimistiselta?

Joten, vlad, sangen mielelläni näkisin sinun rakentavan perustellun Karjala-budjetin, jonka tiedot perustuisivat tutkimuksiin ja syvällisiin tietoihin ja Soneraa parempiin riskilaskelmiin. Kyllä niillä käyttöä olisi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jokunen kommentti tähän ansiokkaaseen viestiin.

Verrattuna tätä VexiP'n viestiä laatokan sekä essulun viesteihin, tässä on kuitenkin mukana tietty rationaalinen ajattelu sekä taloudellinen aspekti - vaikkakin pohdintana viestin sisältö on varsin optimistinen, ts. riskejä ei juurikaan oteta (tai haluta ottaa) huomioon.

Viestin lähetti VexiP
Tulen vähän myöhään mukaan tähän kiinnostavaan keskusteluun, mutta Administratorilta näytti menevän 3.5 päivää miettiä, pudottaako osallistumiseni tasoa liian paljon.

Tokkopa pudottaa, kun kerran minut on tänne kelpuutettu niin eiköhän sama päde pysyvästi sinuunkin.

Käyn vielä lyhyesti läpi esittämiäsi kohtia, vaikkakin taannoisessa pitkässä viestissä olenkin käsitellyn, tai sivunnut kyseisiä kohtia.

- Suomelle tulevat maa-alueet, puusto, infrastruktuuri, rakennukset ym. ja niiden tuotto ja arvo

Rakennusten sekä infrastruktuurin arvo on monin paikoin suorastaan olematon, monen kulttuurisestikin arvokkaan kohteen taloudellinen arvo on hyvin vähäinen, joten niihin tehtävät investoinnit ylittävät moninkertaisesti rakennusten arvon. Kokonaisuutena suurin osa alueen rakennuskannasta on lunastus kunnossa - tätä termiä käyttääkseni. Joten niiden tuotto ja arvo on todella minimaalinen, sanoisinpa jopa negatiivinen huomattavissa määrin. Tässä kohdin kannattaa vertailla Saksojen tilannetta, ja mitä yhdistyminen tuli maksamaan, ja siellä elintasokuilu ei ollut/ole niin huikea kuin se on Suomen ja Karjalan välillä.

- Tarvittavat infrastruktuuri-investoinnit

Ks. yllä. Eli tosiasiassa edessä on mittava rakennusurakka jossa arvoton rakennusomaisuus on purettava ja tilalle rakennettava uutta, lisäksi tulevat tie- ja rautatieverkon uudisrakentaminen, Viipurin lentokentän uudistaminen sekä Venäjän armeijan tukikohtien raivaaminen sekä puhdistaminen.
Rataverkko olisi rakennetteva kokonaan uudestaan koska raideleveys on eri kuin muualla Suomessa.

Jokainenhan voi mielessään laskea paljonko rataverkon sekä tiestön uusiminen maksaa, netistä löytyvät kilometrihinnat molemmille.

Eikä myöskään pidä unohtaan, (varjon jo mainitsemia), tietoliikenneyhteyksiä, sähköverkon uusimista.

- Tarvittavat yksityiset investoinnit

Niitä varmasti tulee, mutta kuinka paljon? Arvioita summista? (Muitakin kuin optimistisia, jotta saan hivenen haarukkaa selville).

- Alueelle muuttava ja sinne jäävä väestö

Kuinkahan paljon alueelle loppujen lopuksi muuttaa väestöä, liian optimaalinen ei kannata olla, ja kaiken ohella tähän vaikuttaa olennaisesti se kuinka paljon alueelle jää venäläisväestöä. Jos, tai kun, heitä jää satoja tuhansia niin ei ole oikein oletettavaa, että hetkessä kovinkaan moni suomalainen haluaa muuttaa alueelle. En vihaa venäläisiä, mutta koetan nyt asennoitua tavallisen keskivertosuomalaisen saapaisiin, ja hivenen epäilyttää se, että kovinkaan monet sadat tuhannet ovat halukkaat muuttamaan Karjalaan. Mikäli muuttajia on vain jokunen kymmenen tuhatta, tarkoittaa se sitä, että alueelle syntyy selkeä venäläisenemmistö, mikä taasen ei voi olla vaikuttamatta Suomen kokoisessa maassa vallitsevaan ilmapiiriin sekä harjoitettavaa politiikkaan. Mikäli taasen venäläiset saavat heti vapaan mahdollisuuden muuttaa muualle Suomeen, tietäisi se sitä, että ongelmat siirtyisivät toisaalle.

Kestääkö Suomen talous sitä, että kerralla maahamme tulee x satoja tuhansia köyhiä?

- Alueella syntyvä yritystoiminta ja sen pyörittämisestä syntyvät kerrannaisvaikutukset

- Yritystoiminnan kautta syntyvät työpaikat (rakennusaikaiset ja pysyvät)

Kuinkahan helposti ja pikaisesti lähestulkoon vaihdannaistaloudessa elävät pienyritykset sekä ihmiset sopeutuisivat muuttuneeseen tilanteeseen?

Epäilen myös tuota työpaikkojen syntymistä. Ennemminkin uskon, että Suomessa työttömyys hivenen helpottaa mutta vastavuoroisesti Karjalla tilanne käy entistäkin kehnommaksi, jolloin päästään optimaalisessakin arviossa nolla tulokseen, eli työttömyys ei vähene mutta ei nousekaan. Realisistisesti arvioiden uskon, että Karjalassa työttömyys kohoaa melkoisesti kunnallisella tasolla väistämättä tapahtuvien irtisanomisien seurauksena. Tuskin olisimme valmiit maksamaan moninkertaista kunnallisbyrokratiaa kun emme kovinkaan mielellään maksa tätä nykyistäkään byrokratiaa johon täällä Suomessa törmäämme. Tilanne Venäjällä on kuitenkin hivenen toinen...

Miksi Karjala vetää yriyksiä? Koska sillä on ylivoimaisen kiinnostava talousmaantieteellinen asema, oivat meriyhteydet, suurkaupungin läheisyys.

Karjala on ollut erittäin merkittävä muulle Suomelle taloudellisesti, maataloudellisesti ja kultturin kannalta. Sitä se tulee olemaan uudelleen. Viipuri oli Suomen toiseksi suurin kaupunki ja kansainvälisin kaupunki. Sitä se voi olla uudelleen.

Aivan hyvin voi käydä niin ettei Karjala vedäkään yrityksiä, vaikka Karjala palautettaisikin Suomelle, ei se muuta sitä tosiasiaa, että Pietari ei kuulu Suomelle, joten Suomen ja reilun viiden miljoonan pietarilaisen välillä on ja pysyy raja. Onko Venäjän intresseissä tuolloin helpottaa rajamuodollisuuksia, vai haluavatko he entisestään vaikeuttaa niitä, näpäyttääkseen näin Suomea sormille? Entäpä jos he päättävätkin muuttaa lakejaan niin, että ulkomaalaisten yritysten on entistä helpompi toimia Venäjällä, niin ettei Suomi lopulta hyödykään niin paljon Pietarin läheisyydestä kuin optimistisissa laskelmissa uskottiin hyötyvän?

Spekulaatiotahan tämä on, mutta tämä on otettava huomioon. Enkä missään Karjalan palauttamista puoltavassa tutkimuksessa tai artikkelissa ole törmännyt näihin spekulaatioihin. Kaikki lähtee liikkeelle aina (tai lähestulkoon aina) optimaalisimmasta vaihtoehdosta.

Viipuri voi olla jotain mitä se on joskus ollut, tai yhtä hyvin voi käydä toisinkin.


Yhä uudelleen esitän Karjalan puolestapuhujille saman kysymyksen, kysymyksen johon en ole saanut kunnollista vastausta.

Mistä poliisille resurssit taisteluun Viipuriin ja Karjalaan pesiytynyttä rikollisuutta vastaan? Eritoten kuinka suojautua sen leviämiseltä kaikkialle maahan?

Vaikka itämafia onkin ulottanut lonkeronsa Suomeen, ei tilanne ole verrattavissa siihen jos Karjala palautetaan Suomelle ja kokonaiset organisaatiot siirtyvät sen myötä automaattisesti Suomen puolelle.

Tästä voidaankin sitten tehdä jatkokysymys. Mitä tehdä miliisille sekä muille viranomaisjoukoille?

Eiköhän tämä riitä tältä erää.

vlad#16.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
VexiP:
Tietoa ei ole koska ei ole tieteellistä ts. objektiivista tutkimusta asiasta, titteli ei tee tiedettä, tämä täytyy muistaa.

Vasta kun näen tarkan laskelman eri osa-alueista, kiinteistöjen reaaliarvoista jne. lisättynä riskiarviolla alan puhumaan todellisesta tiedosta.

"Minä kieltämättä luotan paljon enemmän näiden asiantuntijoiden arvioihin kuin sinun täysin perustelemattomiin väitteisiin lukujen vääryydestä. "

Kuten edellä, asiantuntijoiden arviot ovat yhtä tyhjän kanssa jos heidän ei varsinaisesti tarvitse seisoa sanojensa takana. Tähän mennessä kun asioiden tutkinta on levännyt pääasiassa subjektiivisesti asioihin suhtautuvien käsissä.
VASta riittävä objektiivinen tutkinta voidaan lukea vakuuttavaksi näytöksi suuntaan jos toiseen.

Riskiarvio tarkoittaa tässä tapauksessa sitä että aletaan miettimään sitä tuleeko Karjala kannattamaan pitkässä juoksussa, muuttaako sinne tarpeeksi väkeä, mistä saadaan tarvittava koulutettu työvoima jne.
Kustannuksia pitää arvioida toki ylöspäin mutta myös tuottoa pitää arvioida alaspäin. Tämä on tainnut unohtua sinulta.

Lisäksi haluaisin nyt tietää mitä tehdään alkuperäisväestölle?
vlad tuolla jo laski mitä heidän elättämisensä tulee maksamaan valtiolle, jättäen vielä pois useita muita kustannuksia...

"Näyttääkö loistavan perinteinen ääretön optimismi"

Tätä en oikein ymmärrä , en usko että ymmärrät itsekään.

"Joten, vlad, sangen mielelläni näkisin sinun rakentavan perustellun Karjala-budjetin, jonka tiedot perustuisivat tutkimuksiin ja syvällisiin tietoihin ja Soneraa parempiin riskilaskelmiin. Kyllä niillä käyttöä olisi."

En tiedä minkä takia lainaat koko viestin minua mutta sitten kysyt vladilta vastauksia. Karjala on käsittääkseni jonkinsortin hallinnollinen alue Venäjällä joten kyllä sen erityisbudjetti oletettavasti löytynee jostain, ei tosin välttämättä netistä. Venäjänkieltä taitamattomana en voi tehdä asialle mitään, ei minun tarvitse minä en ole todistamisvelvollinen.
Tällä hetkellä Karjala on Venäjää joten teidän täytyy vakuuttaa muut siitä että sen liittäminen Suomeen kannattaa.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti vlad
Tässä ketjussa on huomattavissa entistä enemmän sama piirre ... ihmiset jotka kokevat käsiteltävän asian tunteiden kautta,... pitävät omaa mielipidettään parempana
Entäpä jos minä, tai joku muu, sanoisin ettei teillä ole oikeutta keskustella asiasta, eikä varsinkaan olla osallisena tekemässä päätöksiä koska annatte tunteidenne vaikuttaa liiaksi päätöksentekoonne niin ettette enää kykene ajattelemaan objektiivisesti.

Tai, olisiko mielipiteeni Karjala-asiassa parempi (hyväksyttävämpi) jos sanoisin vihaavani venäläisiä enkä sen tähden halua Karjalaa liitettäväksi Suomeen, koska tuolloin maahamme muuttaisi sankoin joukoin venäläisiä?
vlad#16.

Karjala on asia, joka herättää voimakkaita tunteita - puolesta ja vastaan ja jopa voimakasta mielipidettömyyttä.

Minuakin aina meinaa tökkästä se, että ollaan asian puolesta tunteella voimakkaasti jotain mieltä ja tuodaan se korostetusti esille toisia kuulematta. Tavallaan kuin huudetaan toisen korvaan, että olen oikeassa, koska tunnen voimakkaasti.

Keskustelu on mielestäni paljon hedelmällisempää, kun sitä voidaan käydä vuoropuheluna asioista ja niiden perusteita. Ei kaikille asioille ole riittävän vahvoja perusteita. Karjala-asia on juuri sellainen, jossa on paljon muuttujia ja epävarmuustekijöitä. Kuitenkin on tarpeen lähteä laskemaan, onko se taloudellisesti järkevää vai ei.

Ja vaikka hyväksyttäisiin, ettei taloudellisuus ole tärkein asia, vaan esim. oikeudenmukaisuuden toteutuminen on tärkeintä, pitäisi silti laskea avoimin silmin, mitä homma maksaa.

Osaltani olen heti valmis korjaamaan käsityksiäni palautuksen hinnasta, kun joku pystyy esittämään minulle paremmin perusteltuja lukuja kuin mitä hallussani tällä hetkellä on. Lupaan osaltani jopa vaikuttaa siihen, että uudet luvut tulevat mahdollisimman hyvin julkisuuteen. Mutta, niiden perusteiden tulee olla parempia kuin nykyisten.

Mielestäni kaikki vihaaminen, kostonhimo ja tuhoamistavoitteet ovat sangen tuomittavia. Ne ovat pahoja perusteita vaatia Karjalaa takaisin tai oikeutta esittää yli toisten mielipiteitä. Ne vain sokeuttavat ihmistä ja vievät hänen omat voimansa täysin väärään suuntaan.

Itse koen Karjalan asian erittäin tärkeäksi. Se ei kuitenkaan mitenkään estä minua katsomasta asiaa kriittisesti. Koska koulutukseni on taloudellinen, en voisi ajaa asiaa, jos se olisi veronmaksajien musta aukko. Näen Karjalan hyvin aidosti suurena kansainvälisenä projektina, jossa meillä on erinomaiset mahdollisuudet tuottavaan tulokseen - yhteistyössä venäläisten kanssa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti VexiP

Joten, vlad, sangen mielelläni näkisin sinun rakentavan perustellun Karjala-budjetin, jonka tiedot perustuisivat tutkimuksiin ja syvällisiin tietoihin ja Soneraa parempiin riskilaskelmiin. Kyllä niillä käyttöä olisi.

Tähän voisin sanoa, älä yllytä hullua.

Minä tuskin kirjoittelisin Jatkoaikaan, mikäli minulla olisi kykyjä laatia perusteltuja ennusteita tai riskianalyysejä, mutta se ettei minulla ole siihen vaadittavaa kykyä, ei suinkaan tarkoita sitä, että en saisi arvostella suorastaan optimistisilta vaikuttavia tutkimuksia. Kun kuitenkin puhutaan miljardeista euroista, niin tutkimusten on oltava mahdollisimman objektiivisia ja niissä on todella otettava huomioon kaikki mahdolliset aspektit, ja näin ei ole mielestäni tehdyissä ja esitetyissä tutkimuksissa toimittu - ja tätä minä kritisoin. Kritisoin liiallista optimismia!

Olen sanonut tässäkin ketjussa, että mikäli minut kyetään vakuuttamaan asian suhteen, on minulla rohkeutta vaihtaa mielipidettäni. Mutta tähän mennessä näin ei ole käynyt. En siis sokeasti seiso valitsemallani puolella.

Soneraa ei muuten ehkäpä kannata vetää mukaan, tuolloin haluttiin kiihkeästi mukaan UMTS-peliin ja senpä tähden riskilaskelmat olivat osin jopa yltiöoptimaaliset. Jo tuolloin esitettiin soraääniä, mutta ne hautautuivat kovaäänisten puolestapuhujien meluun. Toisin sanoen, jos tuolloin olisi oltu objektiivisempia niin olisi ehkäpä uskallettu tunnustaa olemassa olevat vaarat, ja sen myötä päätös olisi voinut olla toinen tai ainakin olisi voitu sanoa, päätöksen olleen perustellusti harkitun - toisin kuin nyt.

Mutta nyt taidan painua petiin, huomenna on jälleen edessä raskas ja pitkä työpäivä.

vlad"16.

P.S. Jos ikäni kiinnostaa, niin sen saa selville helposti "jäsentiedoistani".
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti varjo
VexiP:
Tietoa ei ole koska ei ole tieteellistä ts. objektiivista tutkimusta asiasta, titteli ei tee tiedettä, tämä täytyy muistaa.

Vasta kun näen tarkan laskelman eri osa-alueista, kiinteistöjen reaaliarvoista jne. lisättynä riskiarviolla alan puhumaan todellisesta tiedosta.

"Minä kieltämättä luotan paljon enemmän näiden asiantuntijoiden arvioihin kuin sinun täysin perustelemattomiin väitteisiin lukujen vääryydestä. "

Kuten edellä, asiantuntijoiden arviot ovat yhtä tyhjän kanssa jos heidän ei varsinaisesti tarvitse seisoa sanojensa takana. Tähän mennessä kun asioiden tutkinta on levännyt pääasiassa subjektiivisesti asioihin suhtautuvien käsissä.
VASta riittävä objektiivinen tutkinta voidaan lukea vakuuttavaksi näytöksi suuntaan jos toiseen.

Riskiarvio tarkoittaa tässä tapauksessa sitä että aletaan miettimään sitä tuleeko Karjala kannattamaan pitkässä juoksussa, muuttaako sinne tarpeeksi väkeä, mistä saadaan tarvittava koulutettu työvoima jne.
Kustannuksia pitää arvioida toki ylöspäin mutta myös tuottoa pitää arvioida alaspäin. Tämä on tainnut unohtua sinulta.

Lisäksi haluaisin nyt tietää mitä tehdään alkuperäisväestölle?
vlad tuolla jo laski mitä heidän elättämisensä tulee maksamaan valtiolle, jättäen vielä pois useita muita kustannuksia...

"Näyttääkö loistavan perinteinen ääretön optimismi"

Tätä en oikein ymmärrä , en usko että ymmärrät itsekään.

En tiedä minkä takia lainaat koko viestin minua mutta sitten kysyt vladilta vastauksia. Karjala on käsittääkseni jonkinsortin hallinnollinen alue Venäjällä joten kyllä sen erityisbudjetti oletettavasti löytynee jostain, ei tosin välttämättä netistä. Venäjänkieltä taitamattomana en voi tehdä asialle mitään, ei minun tarvitse minä en ole todistamisvelvollinen.
Tällä hetkellä Karjala on Venäjää joten teidän täytyy vakuuttaa muut siitä että sen liittäminen Suomeen kannattaa.

Olen pahoillani, jos olen lainannut sinua ja luulut lainanneeni vladia. Tämän forumin rakentumista en ole vielä täysin sisäistänyt.

Tieteellisen tutkimuksen nimissä on menty yhtä hyvin harhaan ja tutkittu turhuuksia, niin hienolta kuin se kuulostaakin ja mukava siihen olisi tuudittaakin itseään.

Mutta edelleen pidän liikenneministeriön pitkäaikaista kansliapäällikköä melkoisena asiantuntijana liikenteeseen liittyvien kulujen arvioinnissa. Pidän myös Kemiran entistä pääjohtajaa, vuorineuvos Pessiä, joka aikaisemmin oli maihin ja metsiin liittyvä professori, aikamoisena asiantuntijana - unohtamatta muitakaan asiantuntijoita.

On aika rohkeaa väittää, että esim. nämä herrat ovat arvottomia tieteelliseen tutkimukseen tai realistiseen arviointiin. Olisiko joku tuore tohtori parempi? Ei tee titteli asiantuntijaa, mutta ei minua vaikkapa nuoremman merkonominkaan titteli kovasti auttaisi uskomaan "tieteellisesti ttehdyn tutkimuksen oikeellisuuteen".

Miksi laskea kiinteistöjen reaaliarvoja tms., kun niille ei laskelmissa ole annettu muuta kuin poistamisen arvo? En myöskään keksi, mikä tuottoarvon riskikerroin siinä silloin olisi tarpeen?

Esim. metsämaan osalta, ovatko laskelmat väärät? Puusto 80 m3/ha, 33 eur/ha.
Lehtometsät 44.220 ha, 2.2 % 3.537.600 ha, 117.920.000 eur. Sama laskelma lehtomaisista metsistä, mustikkatyypin metsistä, puolukkatyypin metsistä, kanervatyypin metsistä, korvista ja kasvullisista rämeistä. Myyntikulut 6 %.

Samaten arviot maa-alueiden arvon muodostumisesta eri maalautyyppien osalta. Aloitapa tarkempi katselu esim. sivulta: http://www.prokarelia.net/fi/?x=reformi&y=4-41

En minä toki väitä, että nämä tiedot ovat millilleen oikeat, mutta alkaa niillä olla jotain pohjaa verrattuna tietoon "ei mitään".

Taisit hiukan huonosti lukea sen metsän ja maan tuotto-arvopohjan, siinä oli riskikerrointa 100 % laskettaessa käytystä arvosta optimiseen arvioon (ylimetsänhoitaja).

Omasta puolestani olen erittäin valmis ottamaan vastaan sitä tieteellisesti tutkittua tietoa Karjalasta.

ProKarelian reformissa puolestaan todetaan, että valtiovallan tulisi käynnistää tämän alueen mittava selvitys ja suunnittelu. Tekemistä siinä on paljon ja avoimia kohtia myöskin. Esim. olisihan se mukavampi, ettei suunnitelmassa kiinteistöjen arvona tarvitsisi olla käytännössä nolla, vaan joku tutkittu arvo.

Kun kokenut tutkija, tohtori, oik. kand (anteeksi useampi titteli) Jukka Seppinen mm. selvitti Pietarissa ja Viipurissa Karjalan nykyisen väestön määrää, hän törmäsi siihen, ettei täsmällisiä lukuja kokonaisuuksille löydy. Karjalan alue on hallinnollisesti jaettu ja luvut pitäisi ottaa kaupunki- ja kyläkohtaisesti. Niin ne on suurempien taajamien osalta reformissa tehtykin.

Venäjän väestölaskenta puolestaan vahvisti sen, mikä jo Karjalassa oli haviattu, ettei väestölukuihin juuri kannata luottaa. Tyhjissä kylissä asui tilaston mukaan tuhansia ihmisiä.

Kannas on selvästi tyhjenemässä. Erittäin ansiokasta selvitystyötä on tehnyt Markus Lehtipuu, joka on itse henkilökohtaisesti käynyt 234:ssä Kannaksen kylässä ja dokumentoinut ne. Voit lukea ne Karjalan matkaoppaasta, joka on noin 750 ss, 1450 kuvaa sisältävä tarkka teos.

Mitä venäläisille tehtäisiin? Ei mitään, ei länsimaat tee ihmisille jotain. Heillä pitää YK:n ihmisoikeuksien mukaan olla oikeus jäädä asumaan tai muuttaa pois. Osa haluaa muuttaa omille juurilleen varsinkin, jos saa muuttotukea. Karjalassa on paljon vanhenevaa naisväestöä, joka poistuu luonnollisen poistuman kautta. Nuoremmalle väestölle syntyy työpaikkoja, joissa heidän osaamistaan tarvitaan.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti vlad
.
.. viestin sisältö on varsin optimistinen, ts. riskejä ei juurikaan oteta (tai haluta ottaa) huomioon.

Rakennusten sekä infrastruktuurin arvo on monin paikoin suorastaan olematon, .... suurin osa alueen rakennuskannasta on lunastus kunnossa - ....... Tässä kohdin kannattaa vertailla Saksojen tilannetta, ja mitä yhdistyminen tuli maksamaan, ja siellä elintasokuilu ei ollut/ole niin huikea kuin se on Suomen ja Karjalan välillä.

Ks. yllä. Eli tosiasiassa edessä on mittava rakennusurakka ....
Rataverkko..

Kuinkahan paljon... muuttaa väestöä, liian optimaalinen ei kannata olla..

Kuinkahan ... ihmiset sopeutuisivat muuttuneeseen tilanteeseen?
..... Realisistisesti arvioiden uskon, että Karjalassa työttömyys kohoaa ..

Aivan hyvin voi käydä niin ettei Karjala vedäkään yrityksiä .... Entäpä jos he päättävätkin muuttaa lakejaan niin, että ulkomaalaisten yritysten on entistä helpompi toimia
Spekulaatiotahan tämä on, ...

Mistä poliisille resurssit taisteluun
Tästä voidaankin sitten tehdä jatkokysymys. Mitä tehdä miliisille sekä muille viranomaisjoukoille?
vlad#16.

Meidän olisi oikeastaan heti pitänyt jakaa asiat eri kohtiin. Nyt tulee kysymyksiä liian paljon, jotta niihin voisi edes yrittää vastata suhteellisen kattavasti. Ehkä huomenna otamme yhden kysymyksen kerrallaan. Ajattelin nimittäin lähteä tämän jälkeen nukkumaan, että aamulla on taas virkeänä kustannuspaikalla.

Optimistisuuden osalta ehdotan, että katsot nuo pari aikaisempaa viestiäni. Jos haluat suurempaa pessimismiä tai toleransseja, sinun kyllä pitää perustella, miksi niiden pitäisi olla niin tuhottomia. - Tosin luulen, ettet ole voinut niitä lukea, koska viestimme muodostuivat suht yhtäaikaisesti.

Rakennuksilla ei ole juurikaan arvoa. Totta. Ei ole laskettukaan mitään arvoa.

Jotain tiedän itäisen Saksan ongelmista, satunhan asumaan Itä-Saksan puolella. Suora vertailu Saksaan ei ole relevantti, sillä väestön suhde oli suurin 18 milj / 66 milj. Karjalassa noin 200.000 / 5.500.000. Lisäksi itäsaksalaiset piti heti nostaa lännen tasolle. Itämarkka piti vaihtaa päittäin länsimarkkaan.

ProKarelian reformissa on laskettu melko pessimistisesti sosiaaliturvan tarve. Budjettiperusteena on käytetty Suomen lukuja lisättynä pahimpien tapausten osalta lisämäärärahalla. Samoin muuttotuki on laskettu.

Meidän ei oikeastaan ole kauhean hedelmällistä keskustella, jos sinulla ja muilla lukijoilla ei ole tilaisuutta tutustua reformisuunnitelmaan. Olisi helpompi, jos ottaisimme sieltä asioita, joista sitten taittaisimem peistä. Luulen, että se antaisi paljon syvällisemmän vertailupohjan.

Väestön muuton indikaattorina on Gallupin tutkimus siitä, miten ihmiset olisivat valmiita muuttamaan Karjalaan.

Venäläisten jäännin osalta venäläiset itse ovat heittäneet mm. noin 100.000 ihmisen jäämistä.

Vaikka Venäjä muuttaisi mitä lakeja, se ei lisää investointi-intoa sinne, koska yritysympäristö ei ole turvallinen, eikä pysyvyyteen voi luottaa.

Rikollisuus on tarkoin hoidettava ongelma. Parannuksena on se, että aluksi muodostuu kaksi rajaa: kova raja Venäjää vastaan ja toinen venäläisille kova raja nyky-Suomea vastaan. Vapaa muutto-oikeus voisi olla 5 - 7 vuoden kuluttua ja edellyttäisi tiettyjä premissejä.

Venäläiset rajavartijat, miliisit, tietyt virkamiehet ... ovat venäläisiä virkamiehiä, jotka Venäjä vetää uuden rajan taakse. Opettajat on ryhmä, jonka soisi jäävän paikalleen. Tuon virkamiesryhmän poistuminen vähentää väkilukua aivan olennaisesti.

On selvä, että budjettiin on laitettava lisämäärärahat rajavartijoille ja poliisille. Alueesta on otettava jämäkkä ote ensimmäisenä päivänä. Ylimenokauden jälkeen jää yksi raja.

Heh, onpa mielenkiintoinen skenaario, että Karjalan työttömyys kohoaa. Kun investoinnit ovat kokoluokkana yli 30 mrd. euroa rajatulle alueelle, mitenkähän sen työttömyys nousee? Vaikka investoinnit olisivat 10 mrd. euroa, työttömyys laskee niin paljon kuin ihmiset haluavat sen laskevan.

Karjalaan muuttajat ovat pioneerihenkisiä, eivät he pahimpia pullamössöeläjiä voi olla. Uskon heidän sopeutuvan uusiin olosuhteisiin. Venäläisille olot paranevat, sellaiseen on helpompaa sopeutua kuin huonompiin olosuhteisiin.

Joten, jatketaan huomenissa ja koitetaan ottaa asia kerrallaan. Minusta tämä on kiinnostavaa ja koska tässä pelissä olen näköjään puolustaja, toivon ärhäköitä, mutta perusteluja hyökkäyksiä.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti vlad
Tähän voisin sanoa, älä yllytä hullua.

Kun kuitenkin puhutaan miljardeista euroista, .... Kritisoin liiallista optimismia!

.....on minulla rohkeutta vaihtaa mielipidettäni. Mutta tähän mennessä näin ei ole käynyt.

vlad"16.
P.S. Jos ikäni kiinnostaa, niin sen saa selville helposti "jäsentiedoistani".

Käviskös sitten, että yllytän viisasta? Minä olen useammalla taholla kertonut, että olisi erittäin kiinnostavaa laatia Karjalasta ekonometrinen malli, jossa tarkasteltaisiin reformisuunnitelmaa tarkemmin erityisesti kansantaloudellisesta näkökulmasta palautuksen vaikutuksia. Jos olisin nuorempi ja taloudellisesti olisi mahdollista, lähtisin värkkäämään tästä taloudellisesta puolesta väitöskirjaa. Ainakin silloin tulisi kritiikkiä riittävästi.

Henkilökohtaisesti olen täysin samaa mieltä: heti, kun joku kykenee esittämään paremmin perustellut suunnitelmat Karjalan palautuksesta tai osoittamaan sen mielettömäksi, olen valmis muuttamaan mielipidettäni. Mieleni ei ole tuuliviiri, mutta valmis muuttumaan.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"Mielestäni kaikki vihaaminen, kostonhimo ja tuhoamistavoitteet ovat sangen tuomittavia. Ne ovat pahoja perusteita vaatia Karjalaa takaisin tai oikeutta esittää yli toisten mielipiteitä. Ne vain sokeuttavat ihmistä ja vievät hänen omat voimansa täysin väärään suuntaan."

Valitettavaa vain on että suurin osa Karjala-keskustelusta on tätä sentimentaalista puolta, eli vedotaan Laatokan järvimaisemiin tms.

Et oikein tunnu hahmottavan eroa sillä että asiantuntija tekee arvion laajempaa tutkimista varten tai sitten tyydyttääkseen tiettyjen tahojen, ellei omiakin, tahtoa.
Tieteen historia tuntee useita tapauksia joissa arvostetut tutkijat ovat muunnelleet tuloksia saadakseen ne tukemaan omaa kantaansa. Aivan yhtä hyvin tätä on voinut tapahtua näissä arvioissakin.

Kuitenkin pointtini on se että tieteellinen tutkimus on aina objektiivista eikä sitä tee yksittäinen "Titteli X". Jos lukemat olisivat jonkun ministeriön tai yliopiston tuotoksia, eli ne joutuisivat kestämään akateemisen tarkastelun , suhtautuisin niihin paljon luottavaisemmin kuin jos kyse on vain yksittäisistä mielipiteistä ja arvioista.

Ja loppujen lopuksi merkityksellistä ei ole oikeastaan se kuinka paljon homma tulee maksamaan, koska puhutaan kuitenkin miljardeista vaan se tuleeko se tuottamaan mitään. Tätä et ole kyennyt mitenkään perustelemaan, olet vain esittänyt optimistisia lausuntoja siitä miten Karjala noussee takaisin loistoonsa.

"On aika rohkeaa väittää, että esim. nämä herrat ovat arvottomia tieteelliseen tutkimukseen tai realistiseen arviointiin. "

He ovat sitä ellei kyse ole tieteellisestä julkaisusta. Onko se niin vaikeaa ymmärtää että tiedemiehen kaikki sanomiset eivät ole tiedettä. Jos matematiikan professori laskee kaupassa ostostensa hinnan väärin niin virhe ei ole kassakoneessa tai kassaneidissä huolimatta siitä miten arvostettu matematiikan tuntija professori on.

Metsien arvo ei ole helposti määriteltävä asia, ei niitä voida taianomaisesti muuttaa rahaksi vaikka haluttaisiinkin. Paperiteollisuus säätelee hyvin tarkkaan tuotantoaan ja tälläkin hetkellä sillä on ylitarjontaa puutavarasta, miksi se siis haluaisi ostaa lisää puuta Karjalasta...jota se voi kyllä tehdä jo nytkin.
Metsällä on reaaliarvoa vasta myytäessä, sitä ennen se ei rikastuta Valtion kassaa sentilläkään.
Sama asia kaiken maataloustuotannon kanssa.

Entä miten kasvava tarjonta vaikuttaisi raaka-aineiden hintoihin? Ja sitä kautta suomalaisten maanviljelijöiden tuloihin?

"Kun kokenut tutkija, tohtori, oik. kand (anteeksi useampi titteli) Jukka Seppinen mm. selvitti Pietarissa ja Viipurissa Karjalan nykyisen väestön määrää, hän törmäsi siihen, ettei täsmällisiä lukuja kokonaisuuksille löydy. Karjalan alue on hallinnollisesti jaettu ja luvut pitäisi ottaa kaupunki- ja kyläkohtaisesti. Niin ne on suurempien taajamien osalta reformissa tehtykin."

Kokeneita tutkijoita on useita, voisitko kertoa kenen laskuun hän työskenteli? Oudolta kuulostaa että kandi voisi väitellä? Vaikka oikeustieteessä toki yleensä jätetään opinnot kandidaatin tutkintoon.
Yritätkö tällä ja alemmilla lainauksilla sanoa ettei Karjalassa asukaan ihmisiä? Oikeastaan en edes ymmärrä tarkoitusperääsi?
ProKarelian sivuilla mainitaan 432000 asukasta, luku on jo niin iso että on aivan sama puuttuuko siitä 10 000 vaiko onko siinä 10 000 liikaa.

"Kannas on selvästi tyhjenemässä. Erittäin ansiokasta selvitystyötä on tehnyt Markus Lehtipuu, joka on itse henkilökohtaisesti käynyt 234:ssä Kannaksen kylässä ja dokumentoinut ne. Voit lukea ne Karjalan matkaoppaasta, joka on noin 750 ss, 1450 kuvaa sisältävä tarkka teos."

En katso asiakseni etsiä mainitsemiasi todisteita, et kai vain yritä saada ostajia ko. kirjalle? Valitan, Karjalassa ei ole minulle mitään nähtävää. Jos Kannas on tyhjenemässä niin mikä estää ettei sama tapahdu myös Suomen vallan alla?

"Mitä venäläisille tehtäisiin? Ei mitään, ei länsimaat tee ihmisille jotain. Heillä pitää YK:n ihmisoikeuksien mukaan olla oikeus jäädä asumaan tai muuttaa pois. Osa haluaa muuttaa omille juurilleen varsinkin, jos saa muuttotukea. Karjalassa on paljon vanhenevaa naisväestöä, joka poistuu luonnollisen poistuman kautta. Nuoremmalle väestölle syntyy työpaikkoja, joissa heidän osaamistaan tarvitaan."

Karjalassa asuu jo varmaan 4. polven ihmisiä joille Karjala on koti ja en oikein usko että kovinkaan moni muuttaisi pois kun tietää pääsevänsä Suomen rahahanojen ääreen. Etenkin vanhempi väestö suorastaan juhlii päästessään käsiksi eläkkeisiin, terveydenhuoltoon jne.



jatketaan:

"Jotain tiedän itäisen Saksan ongelmista, satunhan asumaan Itä-Saksan puolella. Suora vertailu Saksaan ei ole relevantti, sillä väestön suhde oli suurin 18 milj / 66 milj. Karjalassa noin 200.000 / 5.500.000. Lisäksi itäsaksalaiset piti heti nostaa lännen tasolle. Itämarkka piti vaihtaa päittäin länsimarkkaan."

200 000 ? Käsittääkseni siellä asuu se 430 00 asukasta.
Jaa siis mielestäni rupla voitaisiin pitää rahayksikkönä?
Miksei muka Karjalaa pidä heti nostaa Suomen tasolle, on vaikea kuvitella että sinne saataisiin kovinkaan kovan tason osaajia jolleivät olot ole riittävät. Montako Diplomi-insinööriä luulet muuttamavan alueelle jossa ei ole sähköä? Tietokoneet toimivat sähköllä, tietääkseni.

"Parannuksena on se, että aluksi muodostuu kaksi rajaa: kova raja Venäjää vastaan"

Miten niin kova raja? Mitä eroa sillä on nykyiseen?
EU :n raja se on nykyäänkin.

"Venäläiset rajavartijat, miliisit, tietyt virkamiehet ... ovat venäläisiä virkamiehiä, jotka Venäjä vetää uuden rajan taakse."

Eli pakkosiirretään heidän perheensä samantien alueelta jossa he ovat asuneet 60 vuotta. Entä jos he haluavatkin jäädä alueelle?

"Tuon virkamiesryhmän poistuminen vähentää väkilukua aivan olennaisesti."

Sanoisin että älä puhu tuollaista populistista paskaa jos et kykene osoittamaan sitä, ei niitä miliisejä niin hirveästi Venäjälläkään ole. Puhutaan max. 20 000 ihmisestä sidosryhmineen.

"Karjalaan muuttajat ovat pioneerihenkisiä, eivät he pahimpia pullamössöeläjiä voi olla. Uskon heidän sopeutuvan uusiin olosuhteisiin."

Mutta montako heitä on? Minä voin nimetä jo vähintään 20 tulevaa Diplomi-insinööriä, KTM:a, juristia ym. jotka eivät takuulla lähde Karjalaan. Ja miten moni isä on valmis viemään perheensä puutteellisiin olosuhteisiin, vieraaseen kulttuuriin? Lapsilla on kavereita ja harrastuksia....harvassa ovat lapsiperheet jotka muuttavat vapaaehtoisesti. Joten mistä löydät ne korkeastikoulutetut jotka sankoin joukoin muuttavat alueelle?
 
Viimeksi muokattu:

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin l�hetti varjo

Valitettavaa vain on ett� suurin osa Karjala-keskustelusta on t�t� sentimentaalista puolta.

Et oikein tunnu hahmottavan eroa sill� ett� asiantuntija tekee arvion laajempaa tutkimista varten tai sitten tyydytt��kseen tiettyjen tahojen, ellei omiakin, tahtoa.

Kuitenkin pointtini on se ett� tieteellinen tutkimus on aina objektiivista eik� sit� tee yksitt�inen "Titteli X". Jos lukemat olisivat jonkun ministeri�n tai yliopiston tuotoksia, eli ne joutuisivat kest�m��n akateemisen tarkastelun , suhtautuisin niihin paljon luottavaisemmin kuin jos kyse on vain yksitt�isist� mielipiteist� ja arvioista.

... vaan se tuleeko se tuottamaan mit��n. T�t� et ole kyennyt mitenk��n perustelemaan, olet vain esitt�nyt optimistisia lausuntoja siit� miten Karjala noussee takaisin loistoonsa.

He ovat sit� ellei kyse ole tieteellisest� julkaisusta. Onko se niin vaikeaa ymm�rt�� ett� tiedemiehen kaikki sanomiset eiv�t ole tiedett�.

Metsien arvo ei ole helposti m��ritelt�v� asia, ei niit� voida taianomaisesti muuttaa rahaksi vaikka haluttaisiinkin.
Mets�ll� on reaaliarvoa vasta myyt�ess�, sit� ennen se ei rikastuta Valtion kassaa sentill�k��n.
Sama asia kaiken maataloustuotannon kanssa.

Ent� miten kasvava tarjonta vaikuttaisi raaka-aineiden hintoihin? Ja sit� kautta suomalaisten maanviljelij�iden tuloihin?

Kokeneita tutkijoita on useita, voisitko kertoa kenen laskuun h�n ty�skenteli? Oudolta kuulostaa ett� kandi voisi v�itell�?
Yrit�tk� t�ll� ja alemmilla lainauksilla sanoa ettei Karjalassa asukaan ihmisi�? Oikeastaan en edes ymm�rr� tarkoitusper��si?

En katso asiakseni etsi� mainitsemiasi todisteita, et kai vain yrit� saada ostajia ko. kirjalle? Valitan, Karjalassa ei ole minulle mit��n n�ht�v��. Jos Kannas on tyhjenem�ss� niin mik� est�� ettei sama tapahdu my�s Suomen vallan alla?

Karjalassa asuu jo varmaan 4. polven ihmisi� ...moni muuttaisi pois kun tiet�� p��sev�ns�

Ja et viel�k��n ole vastannut vladille rikollisuusongelmasta.

Kummallakohan meistä on vikaa asetuksissa, kun näyttää olevan noita ?? paljon. Näkyvätkö ne jo minun sanomassani?

Taidan kohtuullisen hyvin hahmottaa ns. akateemisen tutkimuksen. ProKarelian tutkimusta ei ole tehty yliopistossa, ei ministeriössä. Mutta kun katsot, niin selvitystä on kriitisesti käsitellyt (monta kertaa) aika akateeminen ja kokenut joukko, esim: mainitut vuorineuvos, professori Pessi, ent. kanslaipäällikkö Auvinen, valtiotieteen tohtori, oik. kand (+Ranskan dipolmaattikoulu) Seppinen, professori, Rooman klubin perustajajäsen Pentti Malaska, kenraaliltn. Rauno Meriö, UM:n tohtori Ilmari Susiluoto, arkkipiispa Leo .... Suunnitelmat on kriittisesti käynyt läpi mm. professori, kansleri, ent. maaherra Kauko Sipponen.

Eiköhän tuossa ole jo jonkinlainen akateeminen paneeli, joka todennäköisesti ei suin päin ryntää kiihkoilemaan Karjalan puolesta ja asettamaan koko elämäntyötään naurunalaiseksi puoltamalla epäasiallista hanketta. Tuo joukko myös edustaa niin laajaa kokemusta monelta elämän alalta, että saat sitä etsiä tieteellisestä yliopistosta aika tiheällä kammalla.

Vaikkapa ministeröiden akateemiset tutkimukset ja luotettavat arvioinnit nähtiin todellakin mm. Sonera-jutussa. Kannattaa myös lukea joukko väitöskirjoja ja graduja, joista paistaa suuri (mutta tyhjä) akateemisuus.

Joten MOT, reformikirjan pitäisi täyttää sinun kriteerisi, koska sitä ei ole tehnyt Titteli X, vaan sen on tehnyt useat henkilöt ja vielä useammat ovat sitä tarkastaneet ja kritisoineet.

Karjalassa asuu ihmisiä. Kuinka paljon siellä asuu, sitä ei tarkalleen tiedä venäläisetkään. Väestölaskennasta onnistui 73%. Mistä se tiedettiin, kun väestölaskenta epäonnistui ja entisestä on toistakymmentä vuotta?

Valtiotieteen tohtori, oikeustieteen kand. jne, Jukka Seppinen teki tutkimusta Venäjällä. Hänen tuotoksistaan vaikkapa Paasikiven elämänkerta ja Johannes Virolaisen elämänkerta tuntuisivat aikamoisilta pätevyydenosoituksilta. Tyydyttävät ainakin minun vaatimatonta mieltäni. Ja tässähän selvisi se kahden tittelin kysymyskin.

Jätetään metsien arvo ja myynti tältä illalta, ja vaikka huomiseltakin vaikkapa Jukka Härmälän huoleksi.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
hmm minulla näkyi ihan normaalisti mutta lainaamasi osio ja uusin viestisi ovat sekametelisoppaa.

Tuo kriittisesti läpikäyminen on aika suhteellista, minäkin voin käydä omia tekeleitäni kriittisesti läpi huomaamatta silti niissä mitään virheitä. Jos tunne palaa voimakkaasti taustalla niin kriittisyys muuttuu helposti sokeudeksi virheille.

Ja todellisella kritiikillä tarkoitan sitä että pistetään joku riippumaton taho , tässä tapauksessa vain kansainvälinen asiantuntijaraati olisi tarpeeksi riippumaton, tekemään vastaava tutkimus.

Akateemikoilla ei ole senttiäkään kiinni missään missä ei lue Yliopiston nimeä tms. Niin kauan kuin suunnitelma pysyy reformina ja vain ajatusleikkinä niin kenelläkään ei ole hävittävää.

"Vaikkapa ministeröiden akateemiset tutkimukset ja luotettavat arvioinnit nähtiin todellakin mm. Sonera-jutussa"

Käsittääkseni SOnera-sotkussa juuri ei pahemmin tehty akateemisia tutkimuksia vaan lähdettiin mutu-linjalle.

"Valtiotieteen tohtori, oikeustieteen kand. jne, Jukka Seppinen teki tutkimusta Venäjällä. Hänen tuotoksistaan vaikkapa Paasikiven elämänkerta ja Johannes Virolaisen elämänkerta tuntuisivat aikamoisilta pätevyydenosoituksilta. Tyydyttävät ainakin minun vaatimatonta mieltäni. Ja tässähän selvisi se kahden tittelin kysymyskin."

Eli kirjoittamalla henkilöiden elämänkertoja saa hankittua pätevyyden asukasmäärän arviointiin...hyvä tietää...olen nimittäin suunnittelemassa jossain vaihessa mahdollisesti Gradua kosmologiasta joten riittäisikö siihen sanotaan vaikkapa kaskukokoelma poliitikoista?
Ja merkityksellistä on se että kenen laskuun hän teki työtä?
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Re: varjo - Minulla ei oikeastaan kauheata huomauttamista ole vastaukseesi. Kiista on erittäin kapea-alainen koska et juuri käsittele niitä asioita josta puhuin. Eipä minullakaan ole juuri huomauttamista yleiseen kosmologiaasi, ainoastaan sokeuteesi sen yhden - ehkä toki vähäisen - osa-alueen suhteen, jonka sisäistä todellisuutta et edes ala ymmärtämään, mutta mikä ei, kumma kyllä, silti estä vuolasta kommentointiasi siitä. Reunahuomiosi ovat osittain jopa legitiimejä, mutta saman asian voi sanoa, siis yhtä kompleksisesti, ilmankin arvovarauksiani.

Mitä yleiseen keskusteluun tulee niin kovin on emotionaalista debattia. Ja hyvästä syystä: Karjala on keskeinen osa suomalaista traditiota ja kulttuuria. Maa syntyi Turun ja Viipurin kaksoispilarien varaan, ja mikä sotavuosina tapahtui oli amputaatio ilman nukutusta. Kun asiasta oli kielletty virallisesti puhumasta pitkät vuosikymmenet niin on täysin ymmärrettävää, että nyt sitten traumat purkautuvat. Sen sijaan en juuri ymmärrä asian yhdistämistä venäläisvastaisuuteen. Kysymyksessä on todella hieno, todella suuriin kulttuurisaavutuksiin pystynyt kansa, jonka kirouksena on vain ollut järjettömän barbaarinen hallintokoneisto. Maaorjia ei pidetty eläimiä kummallisempana ja Neuvostoliitto jatkoi perinnettä: yksilölle ei annettu mitään arvoa tai vapautta. Niinpä venäläiset eivät hyökänneet vuonna -39 Suomeen vaan Stalinin Neuvostoliitto. Siinä ei asiasta kansalaiskeskusteltu Pravdan palstoilla.

Siinä määrin kun maailmassa on oikeutta (eli erittäin rajoitetusti) niin Suomella on täysi oikeus vaatia Karjalaa takaisin. Omastä mielestäni tätä oikeutta ei kannata käyttää. Jos jonakin päivänä Venäjälle kehittyy niin sivistynyt oikeusvaltio, että sen aloitteesta voi järkevässä yhteisymmärryksessä keskustella kysymyksestä niin ehkä siinä vaiheessa asiaa voisi harkita.

Edit: typoja ym.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti varjo
Tuo kriittisesti läpikäyminen on aika suhteellista, minäkin voin käydä omia tekeleitäni kriittisesti läpi

Akateemikoilla ei ole senttiäkään kiinni missään missä ei lue Yliopiston nimeä tms.

Eli kirjoittamalla henkilöiden elämänkertoja saa hankittua pätevyyden asukasmäärän arviointiin...hyvä tietää...olen nimittäin suunnittelemassa jossain vaihessa mahdollisesti Gradua kosmologiasta joten riittäisikö siihen sanotaan vaikkapa kaskukokoelma poliitikoista?
Ja merkityksellistä on se että kenen laskuun hän teki työtä?

On täysin selvää, ettei niin laajaa kysymystä kuin Karjala-kysymys, pysty selvittämään kuin kohtuullisen laidasta parissa yhteenvetomaisessa forum-vastauksessa. Eikä se varmasti ole tarpeenkaan.

Tässä tapauksessa lukijoiden pitäisi ensin tutustua Reformisuunnitelmaan ja sitten ottaa kantaa. Se vaatimus puolestaan ei taida olla oikein kohtuullinen - miksi ihmeessä joku, jota asia ei mahdottomasti kiinnosta, lukisi jonkun toisen tahon tekstiä.

Olet mielestäni aivan liian kiinni akateemisessa tutkimuksessa. Objektiivisuutta löytyy kyllä paljon muualtakin kuin sieltä. Akateemikko, jolla ei ole senttiäkään kiinni, missä ei ole yliopiston nimeä, on mielestäni sääliteltävä henkilö. En tosin ole kuullut niin rajoitetusta henkilöstä.

Ainakin Seppisen osalta voin sanoa, että kyllä, 700 - 900 -sivuisten elämänkertojen kirjoittaminen pätevöittää myös asukastietojen etsintään paljon paremmin kuin moni muu asia. Kirjoja varten hän on joutunut tekemään paljon tutkimusta Venäjän arkistoissa ja Venäjän viranomaisten luona. On se kokonaan toinen pohja kuin yrittää netistä selvittää asioita, joita siellä ei ole. Ainakin Virolais-kirjan kustantaja on Ajatus-kirjat eli Gummerus.

Jätän mielihyvin sinulle kosmologisen tutkimuksen. En hallitse niin lajoja kokonaisuuksia kuin poliittisen keskustelun tasolla. Minä tyydyn tässä keskustelussa Karjala-tasoon.

Minulla ei edelleenkään ole mitään sitä vastaan, että Karjalasta tehdään laajoja tutkimuksia yliopistojen, kansainvälisten tutkimuslaitosten ja suurten yritysten toimesta. Vaikkapa Nokian tutkimus olisi todennäköisesti erittäin hyvä.

Se, että reformiselvityksen on tehnyt ja sitä kriittisesti käsitellyt sangen kokenut ja korkeasti koulutettu joukko, jolla on myös mittava kokemus sekä tutkimuksesta että käytännön työstä, antaa minulle paljon enemmän luottamusta tietojen asiallisuuteen ja oikeuteen ja käyttökelpoisuuteen jatkoselvitysten ja kehityksen pohjaksi kuin moni akateemiseksi sanottu tutkimus.

Reformisuunnitelma ei väitä, eikä edes pyri olemaan ns. akateeminen tutkimus, vaan laajan kokemuksen pohjalta kriittisesti rakennettu selvitys Karjalan palautuksen vaikutuksista ja siitä periaatteellisesta muodosta, jolla palautus tulisi toteuttaa.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Onneksi saatiin keskusteluun mukaan ansiokkaimmin numeerisia lukija ja palautussuunitelmaa todella paremmin tunteva VexiP, . Mjr:n tavoin minusta Suomella on täysi oikeus Karjalaan. Mutta odottaa siihen asti, kun Venäjästä kehittyy sivistynyt oikeusvaltio, sanoisin että odottavan aika voi olla melko pitkä.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti varjo

Valitettavaa vain on että suurin osa Karjala-keskustelusta on tätä sentimentaalista puolta, eli vedotaan Laatokan järvimaisemiin tms.

Ja loppujen lopuksi merkityksellistä ei ole oikeastaan se kuinka paljon homma tulee maksamaan, koska puhutaan kuitenkin miljardeista vaan se tuleeko se tuottamaan mitään. Tätä et ole kyennyt mitenkään perustelemaan, olet vain esittänyt optimistisia lausuntoja siitä miten Karjala noussee takaisin loistoonsa.

Karjalassa asuu jo varmaan 4. polven ihmisiä joille Karjala on koti ja en oikein usko että kovinkaan moni muuttaisi pois kun tietää pääsevänsä Suomen rahahanojen ääreen. Etenkin vanhempi väestö suorastaan juhlii päästessään käsiksi eläkkeisiin, terveydenhuoltoon jne.

200 000 ? Käsittääkseni siellä asuu se 430 00 asukasta.
Jaa siis mielestäni rupla voitaisiin pitää rahayksikkönä?
Miksei muka Karjalaa pidä heti nostaa Suomen tasolle, on vaikea kuvitella että sinne saataisiin kovinkaan kovan tason osaajia jolleivät olot ole riittävät. Montako Diplomi-insinööriä luulet muuttamavan alueelle jossa ei ole sähköä? Tietokoneet toimivat sähköllä, tietääkseni.

Miten niin kova raja? Mitä eroa sillä on nykyiseen? EU :n raja se on nykyäänkin.

Eli pakkosiirretään heidän perheensä samantien alueelta jossa he ovat asuneet 60 vuotta. Entä jos he haluavatkin jäädä alueelle?

Sanoisin että älä puhu tuollaista populistista paskaa jos et kykene osoittamaan sitä, ei niitä miliisejä niin hirveästi Venäjälläkään ole. Puhutaan max. 20 000 ihmisestä sidosryhmineen.

Mutta montako heitä on? Minä voin nimetä jo vähintään 20 tulevaa Diplomi-insinööriä, KTM:a, juristia ym. jotka eivät takuulla lähde Karjalaan. Ja miten moni isä on valmis viemään perheensä puutteellisiin olosuhteisiin, vieraaseen kulttuuriin? Lapsilla on kavereita ja harrastuksia....harvassa ovat lapsiperheet jotka muuttavat vapaaehtoisesti. Joten mistä löydät ne korkeastikoulutetut jotka sankoin joukoin muuttavat alueelle?

Tiedätkö mitä, varjo, minäkin alan uskoa, että puhe Karjalasta on kauhean tunteellista. Erityisesti se vahva tunnetaso näkyy vaikuttavan palautusta vastustavalla tasolla. Sinunkin puheesi menee jo vahvasti tunnepiikkiin. Mutta tunteet ovat yhtä sallittuja sinulle kuin muillekin.

Suosittelisin vähän syvempää perehtymistä reformisuunnitelmaan, niin ainakin osa kokemistasi ristiriidoista häviää. Karjalan alueella oli suunnitelman tekoaikana arviolta noin 430.000 asukasta. Nyt luku on jo pienempi. Täsmällistä lukua ei tietäne kukaan, eivät venäläiset itsekään.

Karjalan nykyinen väestö on eri puolilta Neuvostoliittoa. Heidän juurensa eivät ole Karjalassa. Moni heistä kaipaa juurilleen, aivan kuin suomalaiset kaipaavat juurilleen Karjalaan. Nuori väki on lähtenyt ja lähtee leivän ja mahdollisuuksien perään, koska Karjalan rappio lisääntyy koko aika, eikä siellä ole työpaikkoja.

Reformisuunnitelmasta selviää, miten päädytään 200.000 henkeen. Ensinnäkin arvioidusta asukasmäärästä on vähennetty Terijoki-Raivolan alue, 150.000 henkeä, koska se on käytännössä kasvanut kiinni Pietariin. On aika vaikea nähdä, että se osa repäistäisiin Pietarista eroon.

Virkamieslähdön vaikutus on arvioitu 30.000 hengeksi. Ei vain miliisi, vaan myös rajavartijat, valtion korkeammat virkamiehet, tiedusteluorganisaatoiden jäsenet. Edelleen on arvioitu, että 50.000 lähtee juurilleen tai Pietariin, kun muutto on taloudellisesti mahdollista.

Fakta on se, että Karjala on viime vuosina koko aika tyhjentynyt ihmisistä ja suunta on selvästi jatkuva. Duuman jäsen Mäki on arvioinut, että Karjalaan jäisi palautusvaiheessa noin 100.000 henkeä. Hän on itse Karjalasta, joten tuntee asian.

Ketään ei pakkosiirretä puoleen eikä toiseen. Venäjä pitää itse huolen viranomaisistaan, eikä luultavasti edes suostuisi heidän jäämiseensä alueelle. Väestökysymyksissä tulee noudattaa YK:n ihmisoikeusmääräyksiä, ei siitä tarvise sen enempää keskustella, ellet sitten halua luoda niitä vastoin olevia ratkaisuja.

On selvää, että Karjalan palautuksen ollessa varma, osa ihmisistä haluaa jäädä ja paljon muiltakin alueilta olevia ihmisiä voi ilmoittautua Karjalassa asuviksi. Tokihan siinäkin määritetään pelisäännöt.

Enpä ole missään väittänyt, että rupla pitäisi jättää rahayksiköksi. Et ehkä tunne Saksan yhdistymisen historiaa, mutta siinä itämarkka vaihdettiin päittäin länsimarkkaan. Ei ollut erityisen kannattava operaatio. Enpä usko, että Karjalassa rupla vaihdetaan päittäin euroon.

Nykyinen raja on kova raja. Se siirtyisi Tarton rauhan rajojen kohdalle. Nykyisen rajan kohdalle tulisi venäläiselle väestölle toinen kova raja, jonka ylittäminen edellyttää luvanvaraisuutta. Ei siinä sen kummempaa dramatiikkaa ole.

Olisi mielenkiintoista, että osoittaisit joillakin akateemisilla tutkimuksilla tai edes loogisella päättelyllä, mitä populistista paskaa puhun esim. tässä väestöasiassa. Mutta voin hyväksyä lausumasi laittamalla sen sinne tunnepuolen läikähdyksiin.

Miksi Karjalaan suunnitellaan valtavaa kehitysprojektia, rakentamista, korjaamista, teollisuutta ... ellei tarkoituksena ole nopeasti nostaa sitä nykysuomen tasolle? Toki, totta kai.

Niiden nuorten insinöörien ja ekonomien muuttaminen alueelle ratkeaa silloin, kun Nokia ja useimmat muut suuret suomalaiset yritykset hakevat sinne vastuullisiin tehtäviin ihmisiä. Eivät he sinne mihinkään taivasalle mene. Mihin muuten tarvittaisiin noin 100.000 rakennusaikaista työntekijää?

Tehtäisiinkö niin, että jos vaikka Joensuu ei olisi kannattava, niin annetaan se pois vaikkapa venäläisille tai ruotsalaisille? Tai jos Turun tilanne heikkenee, niin annetaan se osa Suomea ruotsalaisille?

Puun tuoton osalta eihän tarkoituksena ole kaataa metsää samantien. Esim. StoraEnso toimii jo Karjalan alueella ja varmasti jatkaisi laajennetussa mitassa toimintaansa. Ei mitään markkinoiden sekottamisia, vaan järkevää, maltillista etenemistä.

Maataloudesta ei reformissa puhuta juuri mitään, vaikka ennen sotia alue olisi yksi Suomen vahvoista vilja-aitoista. Sellaisen aika alkaa olla ohitse, joten sille ei mitään erityistä funktiota ole annetukaan.

Karjalan "kannattavuudesta" olisi mukava tehdä ekonometrinen malli. Karjalalla on erittäin hyvä talousmaantieteellinen asema. Siellä on ollut ja sinne tulee syntymään merkittävää yritystoimintaa. Jos jotain kansantaloudesta tiedät, tiedät varmaankin silloin jotain myös kehittyvän liiketoiminnan kumulatiivisista vaikutuksista. Käsitykseni mukaan ne tulevat olemaan sangen positiiviset - mutta ei, siitä ei ole olemassa akateemista tutkimusta.

Kun tutustut reformisuunnitelmaan, voit havaita, ettei sitä ole tehty tunnelatausten ja kiiluvasilmäisen karjalaisuuden pohjalta, vaan maltillisen ja harkitun sekä olosuhteisiin nähden laajan tiedon pohjalta. Reformisuunnitelman tekijät eivät enää ole siinä iässä, että pitäisi pakkosyöttää tai todistella jotain. Reformisuunnitelma on tietyn hetken kuvaus asiasta ja sitä voidaan aina parantaa, kun uutta, täsmällisempää tietoa tulee.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
VexiP:

Minun tunnepurskaukseni johtuvat lähinnä siitä että sitä saa olla sanomassa täsmälleen samoja asiasta viestistä toiseen, ilman minkäänlaista merkitystä.

Tämä kriittinen käsittely on siinä määrin epämääräistä että jos kyseessä ovat subjektiivisesti asiaan suhtautuvat ihmiset niin....Ihmisiä hekin ovat.

"väestö on eri puolilta Neuvostoliittoa. Heidän juurensa eivät ole Karjalassa. Moni heistä kaipaa juurilleen, aivan kuin suomalaiset kaipaavat juurilleen Karjalaan. Nuori väki on lähtenyt ja lähtee leivän ja mahdollisuuksien perään, koska Karjalan rappio lisääntyy koko aika, eikä siellä ole työpaikkoja"

Kun heille esitetään kysymys "Haluatko lähteä takaisin kotiseudullesi jonnekin Siperiaa vai haluatko tulla osaksi Länttä ja sen ilmaista leipää" en usko että kovinkaan moni ajattelee juuriaan, minkä takia maailmassa on pakolaisuutta jos juuret ovat niin tärkeät? Eivät kaikki sotia pakene.

Minä en vain jaksa uskoa että poismuuttajia olisi muutamaa 10 tuhatta enemmän. Tästä asiasta pitäisi tehdä myös tutkimusta.


"Enpä ole missään väittänyt, että rupla pitäisi jättää rahayksiköksi. Et ehkä tunne Saksan yhdistymisen historiaa, mutta siinä itämarkka vaihdettiin päittäin länsimarkkaan. Ei ollut erityisen kannattava operaatio. Enpä usko, että Karjalassa rupla vaihdetaan päittäin euroon"

Jaa sitäkö tarkoitit...tunsin kyllä asian mutta ilmaisusi pisti miettimään yrititkö tarkoittaa ettei rahayksikköä vaihdettaisi heti.

"Karjalalla on erittäin hyvä talousmaantieteellinen asema. Siellä on ollut ja sinne tulee syntymään merkittävää yritystoimintaa"

Huomaatko, ei yhtään "jossia" tai "ehkää" onko tämä nyt sitä riskiarviointia josta puhut?

Kun tutustun REformiin havaitsen aivan tarpeeksi Karjalan mäntyjen ja Laatokan rantojen ylistystä ottaakseni tuollaista tekelettä kovinkaan vakavasti objektiivisena tutkimuksena.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti varjo
VexiP:
"väestö on eri puolilta Neuvostoliittoa.

Kun heille esitetään kysymys "Haluatko lähteä takaisin kotiseudullesi jonnekin Siperiaa vai haluatko tulla osaksi Länttä ja sen ilmaista leipää" en usko että kovinkaan moni ajattelee juuriaan, minkä takia maailmassa on pakolaisuutta jos juuret ovat niin tärkeät? Eivät kaikki sotia pakene.

Minä en vain jaksa uskoa että poismuuttajia olisi muutamaa 10 tuhatta enemmän. Tästä asiasta pitäisi tehdä myös tutkimusta.

Huomaatko, ei yhtään "jossia" tai "ehkää" onko tämä nyt sitä riskiarviointia josta puhut?

Kun tutustun REformiin havaitsen aivan tarpeeksi Karjalan mäntyjen ja Laatokan rantojen ylistystä ottaakseni tuollaista tekelettä kovinkaan vakavasti objektiivisena tutkimuksena.

Näkemyksesi Laatokan rantojen ylistyksestä on vähän yllättävä, olet tarkkasilmäinen, sillä sitä ei kukaan muu ole tuonut esille. Tosin sekin näyttää olevan tosi, että valtaosa ihmisistä, jotka ovat Karjalan kauneuden nähneet, pitävät sitä todella kauniina. Mutta kauneushan on aina katsojan silmässä.

Mutta sittenhän me olemme muuttajien osalta aivan samaa mieltä! Virkamiesten lisäksi on lähtijöiden määräksi arvioitu 50.000 henkeä. Hekin tuettuina eli jokainen muuttaja saisi noin 15.000 euroa muuttotukea. Se on jo melkoinen omaisuus Venäjällä.

Käsitys siitä, että ihmiset haluavat juurilleen, perustuu ihmisten kanssa keskusteluihin. Valtaosa väestöstä on alunperin pakkosiirretty tai houkuteltu väärin tiedoin Karjalaan. Osa on Ukrainasta, osa Valko-Venäjältä, kuka mistäkin. Karjalassa on nyt noin 40 eri kansallisuutta (ehkä olisi parempi puhua heimosta tai maantieteellisestä alueesta).

Älä sotke asioita. Ei reformisuunnitelma ole pääasiallisesti tutkimus tai muu sellainen akateeminen tekele. Se on kokonaisselvitys Karjalan palautuksesta ja sen vaikutuksista. Se on harkituille, osittain tutkituille tiedoille laadittu suunnitelma ja selvitys.

Minä olen tutustunut paljon heikompiin akateemisiin tekeleisiin. Ja paljon turhempiin myöskin. Olet itse akateemisen urasi alkuvaiheessa. Akateemisuuden ja akateemisen tutkimuksen "loistoon" ei oikein kannata tuudittautua, sekin voi olla hyvin petollista harhaa. Joten pidetään silmät apposen auki siellä ja täällä.

Karjalan palautus on kuitenkin kysymys, joka koskettaa ja tulee koskettamaan lähes jokaista suomalaista. Sen toteutuksella on erittäin suuri kansainvälisppoliittinen merkitys. Merkitys Suomen ja Venäjän suhteille on tietysti suuri. Mutta myös taloudellisesti merkitys on erittäin suuri. Sanan suuri käyttämiseen oikeuttaa hyvin jo se, että alueelle arvioidaan investoitavan yli 30 mrd. euroa 8 vuoden aikana.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti essulu
Mjr:n tavoin minusta Suomella on täysi oikeus Karjalaan. Mutta odottaa siihen asti, kun Venäjästä kehittyy sivistynyt oikeusvaltio, sanoisin että odottavan aika voi olla melko pitkä.

Pelkästään ihmisoikeuksien kannalta Suomella on täysi oikeus Karjalaan. Puhumattakaan tavasta, jolla Karjala Suomelta vietiin.

En näe mitään syytä siihen, miksi tässä asiassa pitäisi edelleen odottaa jotain venäläistä reaktiota. Itse asiassa Venäjän johtajat ovat toimineet aika epätavallisella tavalla, vaikka toisaalta Putin on jyrkästi myös kieltänyt Karjalan puheetkin.

Mielenkiintoista on venäläisen NTV:n ohjelma luovutetusta Karjalasta. Senkin pohjalla selviää, ettei Venäjän kansalle edes ole kerrottu totuutta asiasta. Nyt venäläinen tv itse kertoo sitä. Lisäksi venäläinen tv puhuu avoimesti Karjalan palautuksesta.

Sitä ei suomalainen media tee. Eikös ole aika kummallista. Meillä on saatavaa ja voitettavaa, miksi me jäisimme odottamaan. Nyt on toiminnan aika.

Ensimmäinen "toiminta" on saada aikaan mittava kansalais- ja poliittinen keskustelu Karjalasta. Samalla on ryhdyttävä tekemään valtiovallan toimesta olennaisesti yksityiskohtaisempia selvityksiä Karjalasta ja palautuksen vaikutuksista sekä laatimaan yksityiskohtaista suunnitelmaa palautuksesta.

Sen paremmin neuvotteluprosessi kuin toteutuksen suunnittelutkaan eivät sinänsä ole yksityisten kansalaisjärjestöjen asia, vaan valtiovallan. Mutta niin kauan kuin valtiovalta ei tehtäväänsä tältä osin hoida, tulee yksityisten tahojen laittaa sitä eteenpäin. Se on sitä kansalaistoimintaa, jota esim. ProKarelia tekee.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Varjo oikein tahallaan poimii kaikki asiat, mitkä ovat hänelle eduksi "Karjalan männyt ja Laatokan ylistys", "fanaatikkojen höpinää" Hän näkee vain ne. Esitä itse samantapainen vastatutkimus, ettei tarvitse kuulla aina mielisanontaasi "populistista paskaa" Niin kauan kun yrität esiintyneisiin tunneseikkoihin vedoten kumota jotain suht. laajaa projektia tai tutkimusta, (joka kuten VexiP mainitsee, varmasti päivittyy ja kehittyy) ja ei ole itse esittää yhtä perusteellista vastaprojektia, ollaan aika heikoilla. Jos vielä asia varjoa aidosti kiinnostaisi, mutta taitaa se "Eritrea-kysymys olla kiinnostavampi.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Viestin lähetti essulu
Varjo oikein tahallaan poimii kaikki asiat, mitkä ovat hänelle eduksi "Karjalan männyt ja Laatokan ylistys", "fanaatikkojen höpinää" Hän näkee vain ne. Esitä itse samantapainen vastatutkimus, ettei tarvitse kuulla aina mielisanontaasi "populistista paskaa" Niin kauan kun yrität esiintyneisiin tunneseikkoihin vedoten kumota jotain suht. laajaa projektia tai tutkimusta, (joka kuten VexiP mainitsee, varmasti päivittyy ja kehittyy) ja ei ole itse esittää yhtä perusteellista vastaprojektia, ollaan aika heikoilla. Jos vielä asia varjoa aidosti kiinnostaisi, mutta taitaa se "Eritrea-kysymys olla kiinnostavampi.

Minä olen vähän "suvaitsevampi" tuosta fanaatikkojen höpinästä. Luen nimittäin voimakkaasti asiaa vastustavat ihmiset, jotka eivät esitä mitään täsmällisiä perusteita, vain yleistä puhetta akateemisesta tutkimuksesta, laatokan laineista, ym. aivan samanlaisina fanaatikkoina kuin ne, jotka puolustavat henkeen ja vereen asiaansa ilman perusteita.

Minua aidosti naurattaa ajatellessani mm. mainitsemiani reformiryhmän jäseniä fanaattisina höpinöitsijöinä. Ei siinä joukossa ole ainuttakaan fanaatikkoa. Ajattelin myös ProKarelian spkesperson'ia, Otavan professoria Heikki A Reenpäätä fanaatikkona. Rinnastus on todella huvittava.

Mutta siltikin, jokainen saa olla täsmälleen sitä mieltä, mitä haluaa. Jos minä en kykene perusteluillani saamaan jonkun mielipidettä muutetuksi, kannattaa miettiä, johtuuko se perusteitteni kestämättömyydestä vai toisen osapuolen kyvyttömyydestä omaksua mitään uutta ja entistä tietoaan vastaan olevaa.

Minusta olisi hyvin mielenkiintoista aloittaa saman tason keskustelu jostain sellaisesta asiasta, jota esim. varjo on miettinyt ja josta hän kirjoittaa mielipiteitään ja selvityksiä. Enpä usko, että vastaavan tasoisten argumenttien heittäminen ja koko homman tyhjäksi tekeminen muodostuu kovinkaan vaikeaksi. Eihän minulta hyökkääjänä vaadittaisi perusteluita, vain kysymyksiä ja epäilyjä.

Mutta yksi asia on erittäin hyvä, se, että Karjalasta puhutaan. Se on puhumisen arvoinen asia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti VexiP
En näe mitään syytä siihen, miksi tässä asiassa pitäisi edelleen odottaa jotain venäläistä reaktiota. Itse asiassa Venäjän johtajat ovat toimineet aika epätavallisella tavalla, vaikka toisaalta Putin on jyrkästi myös kieltänyt Karjalan puheetkin.

Mielenkiintoista on venäläisen NTV:n ohjelma luovutetusta Karjalasta. Senkin pohjalla selviää, ettei Venäjän kansalle edes ole kerrottu totuutta asiasta. Nyt venäläinen tv itse kertoo sitä. Lisäksi venäläinen tv puhuu avoimesti Karjalan palautuksesta.

Sitä ei suomalainen media tee. Eikös ole aika kummallista. Meillä on saatavaa ja voitettavaa, miksi me jäisimme odottamaan. Nyt on toiminnan aika.

Ensimmäinen "toiminta" on saada aikaan mittava kansalais- ja poliittinen keskustelu Karjalasta. Samalla on ryhdyttävä tekemään valtiovallan toimesta olennaisesti yksityiskohtaisempia selvityksiä Karjalasta ja palautuksen vaikutuksista sekä laatimaan yksityiskohtaista suunnitelmaa palautuksesta.

Sen paremmin neuvotteluprosessi kuin toteutuksen suunnittelutkaan eivät sinänsä ole yksityisten kansalaisjärjestöjen asia, vaan valtiovallan. Mutta niin kauan kuin valtiovalta ei tehtäväänsä tältä osin hoida, tulee yksityisten tahojen laittaa sitä eteenpäin. Se on sitä kansalaistoimintaa, jota esim. ProKarelia tekee.

Aivan hyviä argumentteja: näin kansalaisaktiivisuus demokratiassa toimiikin - on väärin odottaa mitään "virallista lupaa" mielipiteiden esittämiseen ja järjestäytymiseen. Oikeus ja ehkä pitkällä tähtäimellä materiaalinen hyötykin on tämän asian puolella. Mutta miten pitkä tähtäin voi olla, tai pääsee olemaan? Olemme hyvin arvaamattoman ja välillä äkkiliikkeisen suurvallan naapurissa, jolle Suomenlahti on entistä tärkeämpi vesitie. En pysty kuvittelemaan että (sinänsä yhä vanhanaikaisempi) maantieteellinen suurstrategia-ajattelu Venäjältä kovin äkkiä haihtuu. Eikä Kreml vieläkään ole raastuvanoikeus (jossa jutun toki puhtaasti voittaisimme). Ehkä olisi siis kuitenkin syytä vielä odottaa ja katsoa mihin suuntaan Venäjä on kehittymässä. Niin kiintoisia kuin nämä suunnitelmat ja paperit ovatkin.

Edit: typoja
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Joo, itse kannatan Karjalan palautusta, en sen takia, että näkisin Laatokan liplatusta (vaikka olenkin käynyt 10 v. sitten Käkisalmen lähellä uimassa siinä), minun pointti hommaan on tietysti jo yleisesti myönnetyn vääryyden korjaaminen ja alueen kuntoon saattamisen kautta koettava kaikkinainen hyöty ympäristölle ja taloudelle ja työllisyydelle. En näe mitään logiikka ja järkeä siinä, että EU:n rajoilla olevaa aluetta pidetään sellaisessa tuottamattomassa ja ympäristölle tuhoisassa tilassa. On todella hienoa, että asiaan paneudutaan (esim. ProKarelia) yhä enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös