Nelonen Pro, siellä se lätkä on...

  • 2 268 951
  • 6 673

Scade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onneks tänään pääsee taas paikanpäälle. Nelonen Pro:ssa ja erityisesti extrassa vituttaa kyllä monikin asia. En nyt lähde edes kommentoimaan tätä studioasiaa, koska se on jo niin läpikäyty.

Noi extra-kanavat on kyllä toteutettu niin riman alta, ettei mitään rajaa. Samaan aikaan niistä saa maksaa kohtuu suolaista 10 euron lisähintaa kuussa. Jos jokin tilanne tapahtuu ihan vähääkään sivussa on satavarmaa, ettei se ole tallentunut kameralle. Mikä vittu siinä on, että kaikille halleille ei saada edes still-kameroita, jotka kuvaisivat jatkuvasti parista eri suunnasta. Uusinnat ovat joko niin huonoja tai niitä ei ole, että tässä menetetään yksi suuri lisäarvo mikä telkkarista voi tulla verrattuna hallilla käymiseen. Nykyään toki halleissakin paremmat uusinnat kuin telkkarissa.

Toisekseen kun niillä on noita tyhjiä kanavia niin eikö sieltä voisi lähettää jotain lähetystäkin. Luulisi, että esim. matsien uusinnat ei maksaisi niin hirveästi (tehdäänhän niitä pääkanavallekin), etteikö niitä vois toteuttaa. Aina kun ei voi olla kotona ja maksavana asiakkaana olis kiva jos sais jotain vastinettakin kun sitä rahaa vielä extra-paljon sinne syytää.

Kolmanneksi, eikö niille erätauoille voisi sinne extra-kanavillekin tehdä jotain mielenkiintoisempaa sen sijaan, että tulee korkeintaan viikkomakasiini ja koosteita peleistä. Tosin studion ja tuotannon tämän hetkisen tason tuntien tuokin olisi aivan hirveätä höttöä.

Maksan kyllä mielelläni tuotteesta, mutta voisi sille rahallekin saada jotain vastinetta. Varsinkin kun pitää sitoutua 12-kk ajaksi ilman, että on varsinaista tietoa tuotteen laadusta. Ruutu.fi en halua sen takia käyttää, että ainakin telkkarista näkee ne lähetykset aina eikä tarvitse stressata netin kaatumista tai hitautta tai ruudun palvelimen tökkimistä. Noh, ehkä ensi vuonna ei tarvitse tästä huolehtia kun toivottavasti Viasat lähettää Jokerien pelit.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Edelleenkin kannattaa erottaa toisistaan perusteltu kritiikki ja syntymäkateus, katkeruus ja ihan itse aiheutetut sivuraiteet (ei toki koske rautakansleria tai Juhaht:tä), mutta Valavuorta vaivaa se sama kuin niin montaa muutakin es-jonneajan kasvattia.

Eli: koska faktojen tsekkaus, taustatyöt, historian tutkiminen ja muu sellainen toimittajan perusduuni on vaivalloista eikä sillä voi "aiheuttaa keskustelua", puffata itseään tai kavereitaan, sitä ei tehdä. Silloin lopputulos on tuota.

Tietenkään kukaan voi eikä tarttekaan olla kävelevä tietosanakirja, ja Valavuorella on paljon muita avuja. Mutta ne alkavat ikävästi hautautua juuri tuon tietämättömyyden, hosumisen, eddiemurphynaurun ja (päälle)huutamisen alle. Jos on liikaa duunia, niitä voisi olla hyvä karsia jostain päästä.
Valavuori on ollut jopa huonompi, kuin etukäteen odottelin. Aika pitkälle noi ongelmat tuossa edellä on jo mainittukin. Odotettavissa oleva perusongelma oli ja on kauhea adhd-höyryäminen ja pakkomielle saada itse olla näkyvimpänä päätähtenä. Tuohon lisänä se, ettei ymmärrä lajista mitään eikä viitsi tehdä minkäänlaista taustatyötä, saadaan aikaiseksi iso kasa paskaa. Toivoin, että Valavuori urheilumiehenä edes yrittäisi paneutua lajiin ja itse peliin, mutta sen suhteen olen heittänyt pyyhkeen kehään. Tuota syvempää kyykäystä on vaikea saada aikaiseksi muuten kuin ottamalla studioon Valavuoren kaveriksi Vesa Rantanen.

Kumppanuksilla tuntuu olevan niin vahvat henkilökohtaiset angstit Johtavaa kohtaan, että niitä purkaessaan tuntuvat kokonaan unohtavan olevansa tekemässä lähetystä valtakunnalliseen mediaan. Rantasen viivelähtöpurkaus Valavuoren säestämänä oli surullista katsottavaa. En ole itsekään mikään Johtava-fani ja pidän vaan hyvänä, että hänen puusilmäisiä provoja kyseenalaistetaan. Se saisi tosin tapahtua asiapitoisilla argumenteilla, ei tuollaisella sekopäisellä älämölöllä.

Ahomaa sen sijaan on edelleen rauhallinen ja vieraille tilaa antava, mutta silti jämäkkä vetäjä. Nolottaa omat typerät ennakkoluulot miehen suhteen, mutta näissä on kiva olla väärässä:).
Ahomaa on ollut lyhyesti sanottuna hyvä. Jatkanut aikalailla siitä mihin ylellä aikoinaan jäi. Aikoinaan olisin toivonut hänen jatkoaan ylen kommentaattorina, mutta reissuhommat ja pitkät turnaukset olivat Petterille vähän turhan raskaita.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Eihän tätä tarttenut tänään kuin 20min katsoa ja huomaa mikä ero on eilisen Valavuorella ja nyt Ahomaalla: jälkimmäinen on tv-työn ammattilainen. Ahomaa on ollut erittäin hyvä valinta studioon.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tikkanen sopis tonne jokskin yleiseks pelleks kertomaan aina silloin tällöin omia muistoja NHL ajoilta. Asiantuntijana täysi nolla.

Kertoi muun muassa Espoon olevan Suomen Chicago ja Rosan olevan Aran tuttu Jokereista. Ihmisestä, joka tietää jotain lajista, tekee pahaa katsoa tätä. Ai niin, mutta kun tätä tehdään ihmisille, jotka eivät ymmärrä lajista mitään. Siihenhän se nelonenpro:n edellinenkin virnuilijaisäntä vetosi.
 

Up089

Jäsen
Suosikkijoukkue
FLA, JYP, KeuPa HT
Asiasta kukkaruukkuun, tietääkö joku mihin aikaan tulee koosteet peleistä nelonenpro-sivulle? Vai odotanko turhaan tälle illalle niitä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno homma, että jokainen ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä, mutta en enää viitsi katsoa kuin matseja, jotka ovat pääkanavan eli Pro2 lähetyksiä. Ero tuotannon laadussa on kaikilta - kuvaus, mikitys, hidastukset jne. - osin niin iso päälähetyksen ja muiden ottelulähetysten välillä.
 

Smeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Muutama sivu taaksepäin valitinkin tuosta kun ne samat faktat jauhetaan uudestaan ja uudestaan lähetyksissä. En tiedä oliko tänään ensimmäistä kertaa, mutta nyt ne faktat oli laitettu ruudulle aina välillä tietyn pelaajan kohdalla eikä selostajan tarvinnut niitä kertoa.

Tykkään.
 
Valavuori on ollut jopa huonompi kuin etukäteen odottelin. Aika pitkälle noi ongelmat tuossa edellä on jo mainittu. Perusongelma oli ja on kauhea adhd-höyryäminen ja pakkomielle saada itse olla näkyvimpänä päätähtenä. Tuohon lisänä se, ettei ymmärrä lajista mitään eikä viitsi tehdä taustatyötä. Toivoin, että Valavuori urheilumiehenä edes yrittäisi paneutua lajiin ja itse peliin, mutta sen suhteen olen heittänyt pyyhkeen kehään. Tuota syvempää kyykkäystä on vaikea saada aikaiseksi muuten kuin ottamalla studioon Vesa Rantanen.

Kumppanuksilla tuntuu olevan niin vahvat henkilökohtaiset angstit Johtavaa kohtaan, että niitä purkaessaan tuntuvat kokonaan unohtavan olevansa tekemässä lähetystä valtakunnalliseen mediaan.

Ahomaa on ollut lyhyesti sanottuna hyvä. Jatkanut aika lailla siitä, mihin Ylellä aikoinaan jäi.

Nämä "johtavat" ja muut rinnakkaistodellisuuksissaan elävät wannabet ovat sinänsä yhdentekeviä, mutta keskimmäisen kappaleen boldauksessa on koko es-jonne"journalismin" ongelmien ydin. Eli: sillä ei ole hevon veen väliä, kuka tyrkky, toimittaja tai naapurin kissa ölisee mitä twitterissä tai tuhlaa paperia henkilökohtaisiin ongelmiinsa ja vendettoihinsa. Asialla eli pelillä, sen tapahtumilla, tekijöillä, taustoilla, syillä ja seurauksilla on.

Ei voi käsittää, että tälläinen alkeishomma pääsee ja päästetään unohtumaan niissä isoissa valtakunnanmedioissa, joilla on kuitenkin ihan ammattiväkeäkin vielä palkkalistoilla. Millä muulla tahansa journalismin alalla/osastolla eniten itsestään ja toisistaan tauotta jauhavat tyypit olisivat hyvin äkkiä entisiä toimittajia, tai ainakin asiaan puututtaisiin alta aikayksikön. Miksi urheilun tai edes jääkiekon pitäisi olla jokin moniongelmaisten hiekkalaatikko?

Mutta edelleen ja ettei menisi pelkäksi dissaamiseksi (kuten näillä palstoilla niin usein): noin pääpiirteittäin lähetykset kyllä kelpaavat. Ehkä siksi, että se tärkein eli peli näkyy suht asiallisesti hoidettuna:).
 
Viimeksi muokattu:

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Kellu Vetola on kyllä niin pro, että ihan kylmiä väreitä käy kun mies analysoi peliä.

The Löytö. Porilainen hulluus saa ihan uuden aspektin.

Siis ihan oikeasti, kaikkia ei tarvitse roudata telkkariin.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pätkikö muilla kanava(t) tänään? Tai siis ainakin ekassa erässä oli jonkun aikaa kanava kokonaan pimeä ja taisi jossain vaiheessa tulla joku "häiriöä lähetyksessä" tekstikin siihen.

Itse olen kyllä pääosin ollut todella tyytyväinen kaapelitv:n kautta katsottuna, kuva erinomainen ja lähetykset on toimineet paria poikkeusta lukuunottamatta erinomaisesti. Studio nyt on mitä on...mutta ei ole liiemmin häirinnyt.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kortelainenkin vaikuttu mielestäni fiksummalta, kun vierellä oli vanhempi valtiomies. Ei ottanu liikaa roolia ja malttoi kuunnella Ketolan sanomisia.

Ahomaa ehdottomaa eliittiä kyllä studioisäntänä Valavuoreen verrattuna.
 

Cockersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, New York Rangers
Pätkikö muilla kanava(t) tänään? Tai siis ainakin ekassa erässä oli jonkun aikaa kanava kokonaan pimeä ja taisi jossain vaiheessa tulla joku "häiriöä lähetyksessä" tekstikin siihen.

Itse olen kyllä pääosin ollut todella tyytyväinen kaapelitv:n kautta katsottuna, kuva erinomainen ja lähetykset on toimineet paria poikkeusta lukuunottamatta erinomaisesti. Studio nyt on mitä on...mutta ei ole liiemmin häirinnyt.

Ilves-Jyp ainakin pätkäisi.

Pääkanavan ottelu on kuvanlaadullisesti ihan hyvä, mutta millä helvetin perunoilla nuo muut ottelut kuvataan ja maksetaanko niille kuvaajille jotain? Sonera valitsi ilmeisesti siksi nuo Extrat HD-kanaviksi kaapeliin, että "HD:na" tuon lajin voi tunnistaa jotenkuten jääkiekoksi. Jos siis kameramies on edes suunnilleen kärryillä siitä missä kiekko menee. Äänet on jopa vielä karmeampaa sontaa kuin kuva. Paskan paketin möivät.
 

tikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets, Liverpool
SaiPa-TPS pelissä ainakaan ite en sellaista hidastusta nähnyt, missä kiekko kävi maalissa 2-2 maalissa. Eikö noita hallin kameroita nykypäivänä todellakaan saa lähetyksiin. Niin ne on niitä veehooässysteemejä, mutta kun niistä saatiin kuvaa lähetykseen jo joskus takatukkavuosina. On tää kehitys hidasta.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
SaiPa-TPS pelissä ainakaan ite en sellaista hidastusta nähnyt, missä kiekko kävi maalissa 2-2 maalissa. Eikö noita hallin kameroita nykypäivänä todellakaan saa lähetyksiin. Niin ne on niitä veehooässysteemejä, mutta kun niistä saatiin kuvaa lähetykseen jo joskus takatukkavuosina. On tää kehitys hidasta.
Veikkaan, että kyse on ennemminkin videotuomareiden suojelusta. Ei näytetä yleisölle kuvaa -> videotuomarien päätöksiä ei kyseenalaisteta koskaan. Tyypillistä SM-liigan touhua.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ihan kiva kun selostuksessa oli asiantunija mukana. Tikkanenkaan ei ärsyttäny yhtä paljo ku studiossa. Toivottavasti jatkavat tällä linjalla jatkossa.

Studiossa sitten vähän analyyttisempaa pohdintaa Ahomaan johdolla. Kaiken kaikkiaan nelonen pron tän päivän lähetykselle plussaa.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan kiva kun selostuksessa oli asiantunija mukana. Tikkanenkaan ei ärsyttäny yhtä paljo ku studiossa. Toivottavasti jatkavat tällä linjalla jatkossa.

Boldasin tuon tärkeimmän kirjoitusvirheeinen kaikkineen. Eli minusta Tikistä ei ja asiantuntijuudesta ei voi puhua samassa lauseessa. Mies toisteli samaa jargonia ja itsestäänselvyyksiä aina äänessä ollessaan, sekä oli selvästi jättänyt kotiläksyt tekemättä esimerkiksi joukkueiden kokoonpanojen osalta. Kaikki Tapparan sentterit olivat "Malisia" ja Ritari sai olla koko ajan täydentämässä herran lauseita. Kyllä Tikkanen varmasti pelistä ymmärtää, mutta kun sanojen ulostulo on niin kovin vaikeaa, jää miehestä aika vaisu kuva. Mieluummin kuuntelen pelkkää selostajaa ja Tikkasta sitten studiossa erätauolla. Silloin Tiki saa vähän valmistella sanomisiansa ja ulosannista tulee sujuvampaa.
 

Pelimise

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Saipa
Hieno homma, että jokainen ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä, mutta en enää viitsi katsoa kuin matseja, jotka ovat pääkanavan eli Pro2 lähetyksiä. Ero tuotannon laadussa on kaikilta - kuvaus, mikitys, hidastukset jne. - osin niin iso päälähetyksen ja muiden ottelulähetysten välillä.

Kun en ole Urhoa katsellut, niin oliko siihen aikaan sama homma vai onko tämä nyt Nelosen aikana tullutta..??
 

Welmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Missä on eilisen (3.12) otteluiden maalikoosteet?

NelonenPro -sivuilla tuoreimmat on 2.11 maalikoosteet eikä Iltasanomien tai ruutu.fi -sivuilta löydy mitään viime kierrokselta.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Missä on eilisen (3.12) otteluiden maalikoosteet?

NelonenPro -sivuilla tuoreimmat on 2.11 maalikoosteet eikä Iltasanomien tai ruutu.fi -sivuilta löydy mitään viime kierrokselta.

Haiskahtaa siltä, että nuo maalikoosteet menee maksulliseksi??

Sitten kyllä alkaa ottaa pattiin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös