NBA

  • 641 998
  • 4 429

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti 1Timer
eagle, juupa juu, mutta onko sita haikkaa jalassa juuri nyt vai miksi hanen loppupelinsa, siis juuri silloin kun he matsin havisivat, oli kaikkea muuta kun esim Kobemaista yrittamista ja "tehdaan vaikka vakisin kun on pakko"?

Meet sinne hubeilles ja katsot sen matsin, niin tiedat mita tarkoitan ja jos on mahis katsoa esim Kennyn ja Sir Charlesin kommentit asiasta, niin sekin voi valaista asiaa. Katsoa tilastoa kun mykka vi...emaria ja lukea kolumnia on eri asia kun katsoa ja nahda, etta halutonta se sen peli vaan on. 22 pinnaa tuli kasaan, mutta ei muistaakseni yhtaan pelin lopussa kun Heat karkasi ja meni voittoon.

Ihan livenä katselin sen ottelun. Ja sitä häikkää on ollut lähes koko kausi. Etkö oikeasit lue tekstejäni ollenkaan? Siis häikkä on sellainen että se pitäisi hoitaa kunnon levolla/leikkauksella, mutta siihen ei ole mahdollisuuksia, koska KG tahtoo pelata ja hilata joukkuetta mahdollisuuksien(huonot) mukaan ylemmäs. Mutta turhapa tästä puhua, kun selvästi olet päättänyt että vain sinun mielipiteesi on oikea ja vain sinä tiedät lajista jotain. Itse olen nähnyt vain sellaiset ~25 matsia Minnyltä tällä kaudella, joten mitäpä minä heidän pelin ongelmista tietäisin. Sinä toki tiedät paljon paremmin.

edit:Unohtui sanoa että tämä ylenkatsomisesi tulee jo aiemmin ketjussa esiin. Johtuuko sitten siitä kun asut Amerikassa, niin oletat ettei muualla mitään voitaisiin tietää tai lajia seurata. Mutta jatkossa turha odottaa minulta ainakaan mitään, kun keskusteluun ei oikeasti ole tarkoitustakaan päästä, vaan ainoastaan tuoda omaa ylemmyydentunnettasi esille.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Varsin outo lahestymistapa keskusteluun, jossa itse provoilet jatkuvasti ja toinen/toiset yrittaa puhua asiaa. Noh, kaikilla oma tapansa. Ei minun mielipide mikaan oletusarvoltaan oikea ole. Ne on varsin usein muiden mielipiteita (kommentaattorit, studioporukka, lehdet ja pelaajat), joita itse hoystan omalla koriskokemuksellani seka huomioillani. Vaarassa olen ollut jo monesti talla kaudella, ja ihan alusta asti. Mutta sellasta se urheilun seuraaminen on eika se tee mulle kipeena sita myontaa. Toisille tekee.

Jatketaan.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Yao pelasi (vaihteeksi) hyvän pelin ja Marioniton Suns otti oikeastaan kunnolla pataan. Tosin on selvää, että parhaan puolustuspelaajan puuttuminen, Qrichin&Nashin tiiliskivipäivät ja Tmacin ja Yaon huippuvire yhdessä eivät voi olla haittaamatta Sunsien peliä.

Boston voitti sitten toisen jatkoajan päätteeksi Pistonsin Piercen toimiessa voiton arkkitehtina 38 pisteellä ja ratkaisevalla heitolla+jonkinlaisella blokintapaisella Pistonsin vikaan heittoon 2. jatkoajan lopulla.
Tiiliskivi Walker taisi heittää 4-19, mutta ei onnistunut silti sabotoimaan voittoa. Walkerin tulon jälkeen Celtics 6-7, mutta en silti pidä Walkerin pelitavasta ja viimeistään tokalla kierroksella tulee noutaja. Toki Walker ottaa jonkinverran huomiota osakseen pois Piercestä, mikä onkin näkynyt Piercen PPG:n noususta Walker-treidin jälkeen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti varjo
Yao pelasi (vaihteeksi) hyvän pelin ja Marioniton Suns otti oikeastaan kunnolla pataan. Tosin on selvää, että parhaan puolustuspelaajan puuttuminen, Qrichin&Nashin tiiliskivipäivät ja Tmacin ja Yaon huippuvire yhdessä eivät voi olla haittaamatta Sunsien peliä.

Kyllä muutenkin joukkueet joilla isokokoinen joukkue ovat varmasti Sunssille ongelmallisia. Sunssien aloitus on kuitenkin suhteellisen pienikokoinen. Tosin McCarthysta apua tähän pikkaisen. Mutta kuitenkin alotuksessa on pisin kaveri 6-10 ja toiseksi pisin 6-7, joten kun tulee isoa miestä vastaan(hyvällä joukkueella hyöstettynä eihän se pelkkä koko tietenkään riitä), niin Sunssilla varmasti omissa vaikeuksia puolustaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Merkitaan historian kirjoihin:

12.3.2005 Blazers pelaa ensimmaisena NBA-joukkueena kautta historian joukkueella, jonka aloituksessa on kolme (3) suoraan lukiosta tullutta pelaajaa: Telfair, Miles ja Outlaw.

Joukkueen korealainen Ha teki myos ensimmaisen korinsa NBAssa, joka oli samalla ensimmainen kori korealaisen tekemana NBAn historiassa.

Tuloksena 80-66 voitto myoskin rammasta Memphisista. Huomenna sama peli uudestaan, nyt vieraissa.

Telfair on muuten antanut keskimaarin noin 7 syottoa per matsi aloittamissaan viidessa ottelussa. Miehesta on tulossa yllattavankin nopeasti sellainen pelaaja, joka hanesta on huhuiltu tulevan... Itseluottamus nousee peli pelilta huikeata vauhtia ja han on omaksumassa pisteiden teon sijaan pelintekijan roolia. Hyva juttu ensi vuotta ajatellen.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
MVP-spekulaatiota:

Dwayne Wade, Miami Heat:

23,8 ppg (9th) 5,3 rpg 7,1apg (7th)

Miamin kausi on ollut erinomainen ja tästä on luonnollisesti kiittäminen pitkälti Shaqin riveihin liittymistä. Mutta "The Man" Miamissa on kyllä ollut Mr. Wade. Hän kantoi joukkuetta Shaqin ollessa loukkaantunut ja on kantanut joukkuetta myös Dieselin pelatessa. Miamin kova rekordi (50-16) ja erittäin todennäköinen Itäisen Konferenssin (ja mahdollisesti koko NBA:n) paalupaikka runkosarjan jälkeen nostaa Waden MVP-kandidaatiksi. Statistisena miinuksena turnoverit, jotka ovat erittäin korkealla (4,18 tpg).

Shaqin sanomaa (vertaillessa Pennyä, Kobea ja Wadea):
"The difference between those three is in 'The Godfather' trilogy," he said. "One is Alfredo, who's never ready for me to hand it over to him. One is Sonny, who will do whatever it takes to be the man. And one is Michael, who, if you watch the trilogy, the Godfather hands it over to Michael. So I have no problem handing it to Dwyane."

Shaquille O´Neal, Miami Heat:

22,5 ppg (11th), 10,3 rpg (7th) bpg 2.44 (5th)

Shaq on pelannut tyylilleen uskollisesti säästellen, mutta numerot ovat edelleen hyvät vaikkakin pistekeskiarvo ja riparit ovatkin laskusuunnassa (pojot tosin eivät viime kaudesta). Shaqin merkitystä ei käy kiistäminen. Viime kaudella niukasti playoffseihin päässyt ja runkomiehistönsä O´Nealiin vaihtanut Miami on ollut tällä kaudella aivan eri maailmasta. Itäisen voitto ja about 20 tappiota vähemmän kuin viime kaudella. Priceless. Shaqin miinuksena MVP-kisassa career low minutes per game 34.1.

Lebron James, Cleveland Cavaliers:

25,6ppg (6th) 6,9 rpg 7,5 apg (6th) 2,26 spg (3rd)

Clevelandin franchiseplayer on osoittanut olevansa kaiken hypetyksen arvoinen. Cavs pelaa kotiedusta tuleviin pleijareihin, mitä ei olisi kaksi kautta sitten uskonut Erkkikään. Lebron on nostanut tasoa viime kaudesta, jolloin joukkue vielä jäi ulos kovista peleistä. Heittoprosentit ovat nousussa niin kolmosissa kuin muutenkin. Pisteet, riparit, dimet ovat kaikki nousussa. Turnoverit ovat alempana, eikä mikään viittaa siihen eikö kehitys jatkuisi myös tulevaisuudessa. Lebronin pitää kehittää vielä heittopeliään, mutta hän on toden totta todistanut pystyvänsä kantamaan ja johtamaan joukkuettaan. Harmillinen notkahdus (7 tappiota 8 pelissä) joukkueelta helmi-maaliskuun vaihteessa on viemässä mahdollisuudet taistella konferenssin voitosta.

Idästä en usko löytyvän muita ehdokkaita. Detroit on tasainen joukkue, josta ei kukaan tärkeistä pelaajista nouse esille toista enempää. Washington on myös pelannut hyvän kauden, mutta kolmikosta Arenas,Hughes & Jamison on hankala lähteä nostamaan ketään MVP-ehdokkaan tasolle. Sokerina pohjalla Allen Iverson, joka on pelaa ehkä uransa parasta kautta. Philadelphian rekordi vain on pakkasen puolella tällä hetkellä joten häntä en vielä ainakaan nosta esiin. Jos tahti muuttuu loppukauden aikana, (Boston ei ole kaukana edellä) voi tilanne olla eri.

Tim Duncan, San Antonio Spurs:

21,2 ppg 11,6 rpg (3rd) 2,68 bpg (3rd)

San Antonio ja Tim Duncan ovat olleet tälläkin kaudella kovia. Duncan on Spurssille äärimmäisen tärkeä pelaaja ja kestokandidaatti MVP-palkinnon saajaksi. Phoenix ja Spurs käyvät kovan taiston Läntisen ja koko NBA:n runkosarjan voitosta. Duncanin keskiarvot ovat hienoisessa laskussa, mutta niin ovat myös hänen minuuttinsakin (career low 34,6mpg).

Steve Nash, Phoenix Suns:

16,2 ppg 11,4 apg (1st)

Phoenix rämpi kauden 03-04. Phoenix ei päässyt pudotuspeleihin kaudella 03-04. Steve Nash tuli Phoenixiin. Phoenix taistelee NBA:n runkosarjan voitosta. Phoenix on paras hyökkäävä joukkue NBA:ssa. Aika selviä totuuksia kaikki ja myöskin aika kovia argumentteja sille, miksi Steve Nash pitäisi valita MVP:ksi. Hänen kolmen pisteen heittotarkkuutensa on lisäksi ollut erinomainen. Ja hänen ollessaan syrjässä Phoenix kompuroi, mikä kertoo siitä kuinka tärkeä pelaaja hän Sunsille onkaan. Miinuspuolena puolustus, jotain missä Nash ei ole lähelläkään samalla tasolla kuin yllä mainitut.

Dirk Nowitzki, Dallas Mavericks

26,8 ppg (3rd) 10,1 rpg (8th) 3,1 apg

Dirk on nostanut tasoaan statistiikkojen osalta oikein kunnolla. Nyt hän alkaa olemaan tilastollisesti sillä tasolla mitä häneltä on odotettu muutama vuosi. Lisäksi hän blokkaa, anastaa ja menettää vähän, joten kysymyksessä on erinomainen pelaaja. Dallasin kausi on myös ollut hyvä mullistuksista huolimatta, joten Dirk ansaitsee ehdokkuutensa.


Lännestä voisi tämän lisäksi nostaa esille vielä muutaman pelaajan, mutta en usko, että heillä on asiaa voittokamppailuihin. Amare on ollut peto, mutta Nashin kontribuutiot ja suht matala rpg (8,5) eivät ainakaan minun mielestäni tue hänen valintaansa ehdokkaaksi. Seattle on ollut erinomainen tällä kaudella ja Ray Allen on ollut hyvä. Muttei niin hyvä, että häntä ihan MVP-skabaan nostaisin. Mike Bibbyllä on ollut kiva kausi Sacramentossa ja Tracy McGrady on laittanut numeroita taululle Rocketsissa. Houstonin menestys joukkueena ei kuitenkaan vakuuta tarpeeksi allekirjoittanutta (siellä on sentään Yao kaverina). Tietenkään Kobea ei pidä unohtaa, mutta hän on vähän samassa tilanteessa kuin Iverson. Jos joukkue ei menesty huonostikaan, on paha nostaa miestä MVP-kamppailuihin. Muutenkaan hän ei ole mielestäni tehnyt kovin hyvää työtä joukkueen johtamisessa kentällä tällä kaudella (saati sitten ulkopuolella, kun savusti Mailmania oikein kunnolla) vaikka välillä onkin muutaman voiton yksinyrittämisellään hankkinut...

No kuka on MVP? Tällä hetkellä sanoisin, että kisa käydään lännen pelaajien välillä ja aika pitkälle perstuntuma olisi, että Nash ja Duncan ovat spotlightissa. Nowitzki ja Idän ihmeet ovat mustia hevosia, kuten myös Iverson ja Bryantkin. Näitten viimeksi mainittujen pelaajien tiimien pitäisi kuitenkin nostaa tasoa loppukaudesta niin paljon, etten jaksa uskoa heidän nousevan kisaan enää mukaan.

Nyt muiden mielipiteitä. Itse olen joka jampalta vähintään muutaman pelin nähnyt, joiltakin useammankin. Täältä kuitenkin löytyy pelejä vielä enemmän seuraavia, joten chipatkaa omat viisisenttisenne mukaan keskusteluun.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Viestin lähetti JWill
MVP-spekulaatiota:

Dwayne Wade, Miami Heat:

23,8 ppg (9th) 5,3 rpg 7,1apg (7th)

Wadella on Säkki rasitteena ja ei sen takia tule MVP:tä voittamaan. Pelasi Wade miten hyvin tahansa, niin on selvää, että se iso kaveri siellä postissa tuo sen verran ison panoksensa peliin, että koko liigan MVP ei löydy tuosta joukkueesta (pl. se iso kaveri)


Shaquille O´Neal, Miami Heat:

22,5 ppg (11th), 10,3 rpg (7th) bpg 2.44 (5th)

Shaq on nostamassa Miamin voittoprosenttia 42-40:stä jonnekin 55-35 tienoille, mutta ei ole kuitenkaan erityisen montaa peliä ratkaissut itse...yhtälailla saa tukea Wadelta ja iso osa haastajista on sen verran edellä kisassa, että ei Shaqkaan titteliä tule saamaan.
Minuutit ovat käsittääkseni Shaqilla tippuneet jonkinverran, mikä osittain selittää pistekeskiarvon laskua.

Lebron James, Cleveland Cavaliers:

25,6ppg (6th) 6,9 rpg 7,5 apg (6th) 2,26 spg (3rd)

Cavs ei ole Lebronin jengi enempää kuin Miami Wadenkaan, All-stars sentterin kanssa ei kauheasti kannata puhua MVP:stä+kun mukana on vielä Goodenin tapainen kova PF niin on selvää, ettei joukkueen menestys ole erityisesti Lebronin ansiota...toki ilman lebronia menestys olisi heikompaa, mutta käytännössä kuka tahansa 20PPG tekevä SG/SF hoitaisi tuon ruudun yhtä vakuuttavasti ja vähemmällä hypellä.
Lebronille MVP voisi tulla ainoastaan hypetarkoituksessa, alkaa jo olla selvää, että NBA:n PR-osasto on nostamassa Lebronia uudeksi keulakuvaksi raiskausjutuissaan ryvettyneen Koben tilalle.


Tim Duncan, San Antonio Spurs:

21,2 ppg 11,6 rpg (3rd) 2,68 bpg (3rd)

Duncan on suht varma picki, jos hän voittaa, se ei ole yllätys kenellekään, mutta luonnollisesti haastajia löytyy.
Mr. Fundamentalin perustaso ja vaikutus joukkueelle on niin suuri, että jos joku oikeasti sen tason yläpuolelle joukkueessaan nousee niin kyllä MVP-pystin ansaitseekin.

Steve Nash, Phoenix Suns:

16,2 ppg 11,4 apg (1st)

Nash on Nash, vaikka puolustus on heikkoa niin sillä ei loppupeleissä ole väliä, koska hyökkäyspäässä Nash joukkueelleensa antaa eniten.
>11 APG keskiarvoilla ei ole tainnut kukaan pelata kautta sitten Stocktonin, Magicin ja Action Jacksonin.

Heittopeli on terästä, niin lähteä kuin kaukaa ja erityisesti vapariviivalta.
Valkoisuus, ulkomaalaisuus ja eihelpostiNikenkenkiämyyväimago heikentävät valinnan mahdollisuuksia+se ettei Nashin ole nähty donkkaavan.

"Syöttää päällään ja jaloillaan paremmin kuin muut pointit käsillään".

Jos Suns vie runkosarjan kärkipaikan Nashin jatkaessa samaan malliin (taitavat olla toisensa poissulkevia asioita) niin NBA:lla olisi tilaisuus antaa MVP pointille sitten Magicin.

Dirk Nowitzki, Dallas Mavericks

26,8 ppg (3rd) 10,1 rpg (8th) 3,1 apg

Herman The German, eikun siis Iso Dirk on myös korkealla valinnoissa, mutta myös suht avuton puolustuspeli hieman on rasitteena.
Tehot kuitenkin sitä luokkaa, että kärkikolmikkoon pääsy on käytännössä varmaa.

Tuossapa 2 senttiäni.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Naa on kuitenkin enemman imago-juttuja (vrt Oscarit) kuin todellista puntarointia kuka on MVP ja kuka ei. Shaq on tuonut varmasti ainakin yhta paljon Miamiin kun Nash Phoenixiin. Mutta kun Nashia on paukutettu koko kauden sen kun keretaan ja huomioidaan vain hanen 11 syottoa per matsi (meidan rookiekin on ka. 7 alottaessaan), niin sinne se menee.

Ei se sinne kuulu, mutta Nashille laittaisin omankin rahani.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Viestin lähetti 1Timer
Naa on kuitenkin enemman imago-juttuja (vrt Oscarit) kuin todellista puntarointia kuka on MVP ja kuka ei. Shaq on tuonut varmasti ainakin yhta paljon Miamiin kun Nash Phoenixiin. Mutta kun Nashia on paukutettu koko kauden sen kun keretaan ja huomioidaan vain hanen 11 syottoa per matsi (meidan rookiekin on ka. 7 alottaessaan), niin sinne se menee.

Ei se sinne kuulu, mutta Nashille laittaisin omankin rahani.

Siis ei helvetti, mies tekee itsestään pellen...

"vain 11 syöttöä per matsi"
Entä kolmoset ~42%
Vaparit, onko NBA:n 5. vai mitä?
Heitot yleensä ~50%

Miten voi olla diggaamatta epäitsekkäästä pass-first pointista, joka vielä heittääkin mallikkaasti.

On se paha puute, kun Nash ei osaa donkata, ehkä sillälailla saisi 1timerinkin suosion.

Siihen en ota kantaa, onko Nash varmasti kaikista arvokkain pelaaja, koska onhan rinnalla toki joukko muitakin hyviä pelaajia.
Kuitenkin jotenkin 1Timerin asenne haiskahtaa, koska Nashia ei nyt _oikeasti_ hypetetä läheskään niin paljoa kuin muutamaa nimeltämainitsematonta...no yksinkertaisesti sekin vaikuttaa, että top-10 pätkät ovat useimmiten donkkeja.
Jotenkin tuntuu, että samalla asenteella Stocktoniakin pitäisi kritisoida.

Jos 11 syöttöä/peli on niin helppo saada, kun kerta rookietkin saavat 7, niin miksi sitten viimeisen 20 vuoden aikana tuon rajan ylittäneet pelaajat voi laskea yhden käden sormilla ja näitten kaverien etunimet ovat John, Earvin jne.
 
Viimeksi muokattu:

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Viestin lähetti varjo

Tuossapa 2 senttiäni.

Joo, mutta Suomessa 5 centtiset ovat se yleinen raha, vaikka sanonta noin meneekin alkuperäiskielellä...

Nashista pitäisin itsekin, mutta tuo puolustuspään pelaaminen on se minkä takia vähän aprikoin sitä kuuluuko se MVP sinne suuntaan vai ei. Selvää kyllä luulisi olevan, että MVP tulee Lännestä. Kuka muuten oli viimeinen Itäisen Konferenssin MVP? Jorttu? Sivistäkää vähäsen.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
varjo, ton koko hypetys -sanan voit tunkea aunuksees mun kohdalla, silla ei 37 -vuotias SM-sarjassa ja ulkomaillakin pelannut kaveri hypeta yhtaan mitaan eika yhtaan ketaan. Han katsoo pelia vaan pikkasen eri kulmasta kun sina ja se kulma mun kohdalla on "college -tyylinen" DEFENCEeen perustuva pelitapa. En ole koskaan ollut hurlumhei -tyyppisen koriksen ystava. En ollut sita Suomessakaan, jossa ToPo sita muinoin yllapiti varsin lahjakkaasti. Samalla tavalla donkkailu on mulle ihan yhden tekevaa, ellei sita sitten tee Darius Miles ;-) kera haransarvien. Joku heittoprossatilasto NBAssa voitais printata WC-paperille mun puolesta niin sillekin tulis kayttoa. Siella on mun lukutaidolla karjessa Haslem ja meidan Patterson; ei Stoudamire, ei Shaq eika Yao. Donkki ei ole heittamista.

varjo, niin kauan kun taa on vapaa keskustelupalsta, eika mua ole bannattu, niin yrita kasvattaa sita suvaitsevaisuuttasi, jotta ymmartaisit tai edes sivuuttaisit toisten asialliset mielipiteet.

Muuten tasta keskustelusta ei tule yhtaan mitaan. Piste.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Viestin lähetti 1Timer
varjo, ton koko hypetys -sanan voit tunkea aunuksees mun kohdalla, silla ei 37 -vuotias SM-sarjassa ja ulkomaillakin pelannut kaveri hypeta yhtaan mitaan eika yhtaan ketaan. Han katsoo pelia vaan pikkasen eri kulmasta kun sina ja se kulma mun kohdalla on "college -tyylinen" DEFENCEeen perustuva pelitapa. En ole koskaan ollut hurlumhei -tyyppisen koriksen ystava. En ollut sita Suomessakaan, jossa ToPo sita muinoin yllapiti varsin lahjakkaasti.


Joo, hyvinkin mielenkiintoista, not.
Kerro nyt vielä tarkemmin, miksi epäitsekästä pass-first pointtia ei voisi hypettää maailman tappiin asti, vaikka ehkä hänen henkilökohtainen puolustustaitonsa ei huippua olisikaan.
Kyse on vain siitä, että kun sanot asian "huomioidaan vain 11 syöttöä" niin homma kusahtaa jo siinä.
Syötteleminen on hienointa mitä koriksessa voi tehdä ja jos joku sitä tekee noin hyvin, on selvää että ansiota täytyy antaa, ei imagon takia.

Joku heittoprossatilasto NBAssa voitais printata WC-paperille mun puolesta niin sillekin tulis kayttoa. Siella on mun lukutaidolla karjessa Haslem ja meidan Patterson; ei Stoudamire, ei Shaq eika Yao. Donkki ei ole heittamista.

Kerrotko vielä montako 360 donkkia Nash on tällä kaudella tehnyt, mun mielestä se taisi vain kerran vetää between the legs Yaon yli, mutta en sitten muita muista.

varjo, niin kauan kun taa on vapaa keskustelupalsta, eika mua ole bannattu, niin yrita kasvattaa sita suvaitsevaisuuttasi, jotta ymmartaisit tai edes sivuuttaisit toisten asialliset mielipiteet.

Muuten tasta keskustelusta ei tule yhtaan mitaan. Piste.

Kuten jo eagle aiemmin sinua valisti, keskustelu ei olennaisesti parane sillä, että otat guruasenteen ja heittelet mielipiteitä ilman kunnollisia perusteita.

Okei, jos puolustuspelin puute on sinun mielipiteesi Nashin heikkoudeksi, niin pitänee yhä muistuttaa että koripallo on ja pysyy korintekolajina ja sen takia hyökkäysavut ovat aina ensiarvoisen tärkeitä valittaessa MVP-pelaajaa.
Jos joukkue voittaa hyökkäävällä pelillä niin laajempikatsantainen ihminen kykenee silloin syrjäyttämään puolustusnäkemyksensä ja katsomaan asiaa hyökkäyspelin kannalta.
Joukkueen menestys on mahdollista vain voittamalla otteluita, jos joukkue voittaa otteluita tekemällä paljon pisteitä, joissa suurena osallisena on pelintekijä niin tällöin on loppupeleissä aivan sama montako penetraatiota tämä takamies sallii, jos hänen syöttöjensä ansiosta joukkue illasta toiseen tekee sen yhden pisteen enemmän kuin vastustaja.
Pudotuspelit ovat toki oma maailmansa, mutta runkosarjan perusteella puolustuspelin korostamiseen ei ole tarvetta niin kauan kuin Suns voittaa pelejä.
En minäkään Nashille MVP:tä antaisi, jos Suns olisi 20-60 joukkue, vaikka henkilökohtaiset tehot olisivat samoja.
 

Sykerö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers ja Michael Jordan
I'm Back

No niin nyt on tullut odotettua sitä LeBronin laskuvaihetta jo tarpeeksi pitkään..

ei sitä näytä tulevan.. pistekeskiarvo on tällähetkellä nousussa.. 25,8 ja hettoprossa hipoo viittäkymmentä.. ja sitten ne levarit 7,0 ja syötöt 7,5 ja riistotilastossa tais olla kolmas.

Siinä se MVP on!

Niinkuin Uusimmassa SLAM lehdessä Eric Snow sanoo: " He's the "Middle Man" " koska on Maqicin ja Jordanin välistä. Noin niinku pelityyliltään..

Ja jos LeBronin kehitys jatkuu tälläisenä.. Huh mitä dominointia on luvassa!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Jotain rotia nyt sentään noihin MVP horinoihin. Jos pelkillä tilastoilla niitä katsotaan, niin eihän muita vaihtoehtoja ole kuin KG. Vaan kun tilastoilla ei katsota, niinpä kisassa ei voi vakavasti ottaen olla mukana mikään James. Wade&Shaq kyllä tavallaan sulkevat toisiaan pois. Itse en näe oikeastaan kuin kaksi realisista vaihtoehtoja ja ns. mustan hevosen. Dirk&TD ja mustana hevosena Nash. Toisaalta en usko millään että Dirkster voisi saksalaisena saada MVP'tä, niinpä ollaankin jo supistettu TD'n. Muttamutta toki jos tahdotaan jotain mediaseksikkäämpää pelaajaa, niin minkäs sille voi.

KG muuten ratkaissut parin viikon aikana muutaman pelin yksikseen, mutta eilen(tai siis yöllä) näkyi että kuinka kova TD on puolustamaan(toisaalta koko Spurssin puolustus ja sitä kautta myös Minnesotan pieni väsymys). Harmittavasti hyvä putki katkesi ja Lätträn "kerran kuussa osuu" peli sattui tappioon, nooh aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta Letrellin kanssa. Jos KG jatkaa samoin kuin pelasi muutaman pelin(pelasi ~40minuuttia otti ne ~25p ~15reb ja ~6ast ja varsinkin loppuhetkillä oli pitelemätön), Cassell pääsee kuntoon ja Spree istuu penkillä, niin toivo vielä elää, pienenä, mutta elää silti.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Re: I'm Back

Viestin lähetti Sykerö
No niin nyt on tullut odotettua sitä LeBronin laskuvaihetta jo tarpeeksi pitkään..

....

Ja jos LeBronin kehitys jatkuu tälläisenä.. Huh mitä dominointia on luvassa!

Joo, taitaa vaan LeBronin ika tehda viela tepposet. En usko, etta han MVPta pokkaa viela tana vuonna, vaikka all around -pelaajana onkin ihan ykkosia. Toivotaan, etta Cavs ostaa jonkun hyvan pelaajan (tai kaksi) tukemaan LeBronia ensi vuodeksi ja etta Cavsseista tulee sita kautta Itaan uusi dominoiva voima. SITTEN hanesta voidaan ruveta rakentamaan MVPta ensimmaista, eika todellakaan viimeista kertaa.

LeBronista tulee samanlainen dominaattori JA kansansuosikki kuin mita MJ muinoin oli, se on jo selvaa. Siihen toki tarvitaan (kuten yllakin jo sanoin) aija pari lisaa, jotta joukkueesta tulee mestariainesta. Jenkeissa kun ollaan, niin ihmiset rakastaa voittajia. LeBronin taytyy siis olla osa mestari-, tai ainakin finaalijoukkuetta. Nythan ei viela niin ole.
 

Sykerö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers ja Michael Jordan
jaahas..

En ymmärrä oikein että miksi muka LeBron ei voi olla MVP ehdokkaana!?

Mihinköhän pitäisi sitten oikein katsoa.. joukkueen menestys? kunnossa on. Ja onhan niillä tilastoilla väliä! Miksi ei olisi? KG:lla on ainoastaan levareita ja blokkeja enemmän kuin LeBronilla.. heittoprosentti on kutakuinkin sama.

Tässä nyt vielä tilastot vertailun vuoksi:

KG
22ppg 49,9% 19-3p% 13,7rpg 5,6apg 1,47st 1,38bl
KING
26ppg 48,8% 36,2-3p% 7.00rpg 7.4apg 2.20st 0.67bl

Ja kumman joukkue menestyy paremmin? Olkootkin Minnesota lännessä.. ei kiinnosta. Toki pidän Garnetia suurena pelaajana ei siinä mitään. Yksi mun suosikkeja.

Steve Nash? pistetään ympärille Ilgauskas, Gooden, McInnis, Newble ja katsotaan mikä on tulos..

Ja se vasta kyseenalaista olisikin jos syynä olisi se, että LeBron on liian nuori valintaan..

LeBron on vahvin ehdokas MVP kisassa.. jos joku muu näillä näytöillä valitaan niin voi sanoa että jossain kusee..

#23
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Re: jaahas..

Viestin lähetti Sykerö
En ymmärrä oikein että miksi muka LeBron ei voi olla MVP ehdokkaana!?

Mihinköhän pitäisi sitten oikein katsoa.. joukkueen menestys? kunnossa on. Ja onhan niillä tilastoilla väliä! Miksi ei olisi? KG:lla on ainoastaan levareita ja blokkeja enemmän kuin LeBronilla.. heittoprosentti on kutakuinkin sama.

Tässä nyt vielä tilastot vertailun vuoksi:

KG
22ppg 49,9% 19-3p% 13,7rpg 5,6apg 1,47st 1,38bl
KING
26ppg 48,8% 36,2-3p% 7.00rpg 7.4apg 2.20st 0.67bl

Ja kumman joukkue menestyy paremmin? Olkootkin Minnesota lännessä.. ei kiinnosta. Toki pidän Garnetia suurena pelaajana ei siinä mitään. Yksi mun suosikkeja.

Niin levareissa ja blokeissa eroa on lähes tuplasti. Aika merkittävä ero jos toisella 7 riparia ja toiselle melkein 14. Samoin NBA.com kertoo hyvin ns. efficiency rankingilla tilastojen rakastajille faktoja. Ohessa kopioituna 48minuutin efficiencyn, Efficiency Formula: ((PTS + REB + AST + STL + BLK) - ((FGA - FGM) + (FTA - FTM) + TO)) / G:

1. Kevin Garnett (Minnesota Timberwolves)
66 39.47
2. Tim Duncan (San Antonio Spurs)
60 36.63
3. Amare Stoudemire (Phoenix Suns)
63 34.90
4. Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks)
61 34.04
5. Shaquille O'Neal (Miami Heat)
63 33.83
6. LeBron James (Cleveland Cavaliers)
60 32.39
7. Yao Ming (Houston Rockets)
63 31.53
8. Steve Nash (Phoenix Suns)
57 31.03

Siinä vähän faktaa arvon sykerölle.

edit:Ja voi LeBron olla ehdolla, mutta jos voittaa niin jossain todellakin kusee.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
LeBron on vahvin ehdokas MVP kisassa.. jos joku muu näillä näytöillä valitaan niin voi sanoa että jossain kusee..

En tiedä miten kauan olet nba:ta seurannut mutta ei se mikään ihme jos Lebron ei voita ainakaan historiallisesti katsottuna. Ikä tosiaan vaikuttaan näihin äänestyksiin, esim. Shaq vuonna 93-94 pelasi tilastollisesti ehkä parhaan kautensa ja joukkuekkin oli hyvä mutta kaveri ei ollut edes lähellä mvp:tä.

Cavs ei ole kuitenkaan ole aivan parhaita joukkueita, playoffsiin pääsy ei ole vielä mitenkään varmaa. Jos ruvetaan katsomaan ketkä noita mvp pystejä on vienyt niin aika pitkälle ovat tulleet joukkueista jotka ovat olleet aivan parhaiden joukossa eikä mistään omassa konfferenssissa sijoille 5-8 sijoittuvista, jos playoffseista jää ulos ei ole enää mitään mahdollisuuksia.

KG tosiaan olisi mvp jos minnesota olisi pelannut paremman kauden, muuta muuten aika vaikea veikata kuka pystin vie. Tuo Effiency Formula ei nyt ole mikään kovin hyvä mittari vertailemaan eri pelipaikkojen pelaajia koska takamiehet nut selvästi kärsivät tuossa vertailussa, kun heitto prosentti on aika voimakkaassa roolissa ja se väistämättä takamiehillä on huonompi. Menetyksiäkin takamiehille roolinsa vuoksi tulee helposti enemmän.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti steepler
KG tosiaan olisi mvp jos minnesota olisi pelannut paremman kauden, muuta muuten aika vaikea veikata kuka pystin vie. Tuo Effiency Formula ei nyt ole mikään kovin hyvä mittari vertailemaan eri pelipaikkojen pelaajia koska takamiehet nut selvästi kärsivät tuossa vertailussa, kun heitto prosentti on aika voimakkaassa roolissa ja se väistämättä takamiehillä on huonompi. Menetyksiäkin takamiehille roolinsa vuoksi tulee helposti enemmän.

En ukos että KG vie, eikä tarvitse edes olla mukana kisassa jos ei Minny playoffeihin vielä kampea mukaan. Sitten onkin eri asia, mutta tuskin kuitenkaan tarvitsee tästä edes puhua(en usko siis että playoffeihin mentäisiin Minnyn toimesta).

Ja kyllä efficiency formula aina voittaa tuollaiset "ei sillä ole kuin muutamassa kategoriassa enemmän" heitot ja sillä perustellaan jotain MVP palkintoja. Vastasin tilastoihin ja epämääräisiin heittoihin vain vähän tarkemmilla vasta-argumenteillä/tilastoilla.
 

Sykerö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers ja Michael Jordan
Effiency tilasto

On kyllä oikein hyvä tilasto.. MUTTA suosii juuri näitä " isoja kolleja" joilla on heittoprosentti lähes poikkeuksetta parempi, ja varsinkin levypalloja! koska tuossa tilastossaha syötöt ja levarit ovat samanarvoisia..

Esim. Kuinka monella pelaajalla vähintään kahdeksan levypallon määrä perpeli:

Vastaus: 23

Ja syötöissä yli kahdeksan:

Vastaus: 3

Eli mitä tuostakin voi nyt sitten päätellä?

ja mitä Garnetin "Tuplasti parempaan blokki määrään" tulee, niin ei se Garnetin kokoiseksi ja atleettiseksi kaveriksi ole mikään kummoinen.

Ei se ole LeBronillakaan mutta eipä tuon pelipaikan pelaajilla nyt olekkaan.

Ja tyhmä katsoa effiency tilastoa ton 48 minuutin mukaan. Kun ei siellä kukaan niin paljon pelaa! ihan hyvin esim. garnet pelatessaan 5 minuuttia enemmän pelissä huonontaisi vain recordejaan.. toki Garnett on ensimmäisenä myös Varsinaisessa Effiency tilastossa.. kiitos levypallojen..

Nooh turha vertailla Garnetia LeBroniin tässä MVP kisassa, kun Garnet ei siitä ole edes taistelemassa.

KING JAMES
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kaksi jatkaa, tai oikeastaan vain yksi mutta leikitaan etta kaksi, on nostanut joukkueen taysin eri kastiin kuin se oli viime vuonna: Shaq ja Nash. Molempien joukkueet oli viime vuonna heikkoja eika media ollut kiinnostunut kummastakaan. Nyt on.

Kundien erot on siina, etta Shaq pystyy ratkaisemaan otteluja vaikka yksin, Nash ei. Han tarvitsee siihen liudan huippuheittajia ja Stoudamiren. MUTTA kun kyseessa (siis MVP) on saman luokan "show-arvonimi" kuin on esim Oscar-patsaat, niin veikkaan edelleen sen tittelin menevan Nashille tana kevaana.

Jos meinaan ihan sen tittelin mukaisesti se pelaaja nimettaisiin, niin valinnassa olisi mukana seka Shaq etta Kobe. Miksi Kobe? Koska han on, olkoon henkilona kuinka perseesta tahansa, helevetin tarkea pelaaja niin joukkueelleen kuin liigallekin. Han meinaan tekee mita tahtoo, silloin kun tahtoo. Ehdottomasti paras pelaaja, jonka olen livena nahnyt ikina pelaavan.

Kaksi asiaa viela loppuun: en lahtisi vertailemaan KGta ja LeBronia keskenaan oikeen missaan, niin kun en Nashia enka Shaqiakaan. Ja bee) ei, en ole edelleenkaan Kobe -fani.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kundien erot on siina, etta Shaq pystyy ratkaisemaan otteluja vaikka yksin, Nash ei. Han tarvitsee siihen liudan huippuheittajia ja Stoudamiren. MUTTA kun kyseessa (siis MVP) on saman luokan "show-arvonimi" kuin on esim Oscar-patsaat, niin veikkaan edelleen sen tittelin menevan Nashille tana kevaana.

En nyt tästä show titelistä oikein tiedä, tässä lista kaikkien aikojen mvp voittajista.

1955-56 - Bob Pettit, St. Louis
1956-57 - Bob Cousy, Boston
1957-58 - Bill Russell, Boston
1958-59 - Bob Pettit, St. Louis
1959-60 - Wilt Chamberlain, Philadelphia
1960-61 - Bill Russell, Boston
1961-62 - Bill Russell, Boston
1962-63 - Bill Russell, Boston
1963-64 - Oscar Robertson, Cincinnati
1964-65 - Bill Russell, Boston
1965-66 - Wilt Chamberlain, Philadelphia
1966-67 - Wilt Chamberlain, Philadelphia
1967-68 - Wilt Chamberlain, Philadelphia
1968-69 - Wes Unseld, Baltimore
1969-70 - Willis Reed, New York
1970-71 - Kareem Abdul-Jabbar, Milwaukee
1971-72 - Kareem Abdul-Jabbar, Milwaukee
1972-73 - Dave Cowens, Boston
1973-74 - Kareem Abdul-Jabbar, Milwaukee
1974-75 - Bob McAdoo, Buffalo
1975-76 - Kareem Abdul-Jabbar, Los Angeles
1976-77 - Kareem Abdul-Jabbar, Los Angeles
1977-78 - Bill Walton, Portland
1978-79 - Moses Malone, Houston
1979-80 - Kareem Abdul-Jabbar, Los Angeles
1980-81 - Julius Erving, Philadelphia
1981-82 - Moses Malone, Houston
1982-83 - Moses Malone, Philadelphia
1983-84 - Larry Bird, Boston
1984-85 - Larry Bird, Boston
1985-86 - Larry Bird, Boston
1986-87 - Magic Johnson, Los Angeles Lakers
1987-88 - Michael Jordan, Chicago
1988-89 - Magic Johnson, Los Angeles Lakers
1989-90 - Magic Johnson, Los Angeles Lakers
1990-91 - Michael Jordan, Chicago
1991-92 - Michael Jordan, Chicago
1992-93 - Charles Barkley, Phoenix
1993-94 - Hakeem Olajuwon, Houston
1994-95 - David Robinson, San Antonio
1995-96 - Michael Jordan, Chicago
1996-97 - Karl Malone, Utah
1997-98 - Michael Jordan, Chicago
1998-99 - Karl Malone, Utah
1999-00 - Shaquille O'Neal, Los Angeles Lakers
2000-01 - Allen Iverson, Philadelphia
2001-02 - Tim Duncan, San Antonio
2002-03 - Tim Duncan, San Antonio
2003-04 - Kevin Garnett

Ketkä näistä nyt sitten ovat pelkillä show meriiteillä pokaalin voittaneet. Minusta ei kovinkaan moni. Ehkä Shaqille olisi kuulunut yksi pokaali lisää ja Malonen mvp 99 on ehkä hieman kyseenalainen muuta en nyt sitä miksikään show valinnaksi väittäisi. Vice Carter olisi pari kertaa pystin ehkä vienyt jos homma perustuisi pelkkiin show arvoihin.


Koben ongelma mvp kisassa on että jos joukkue ei pääse edes pudotuspeleihin niin pystin voittaminen on täysy mahdottomuus. Voihan tätä pitää vääränä tapana menetellä mutta on se minusta ihan järkevää valita mvp jostain liigan parhaasta joukkueesta, vaikka tärkeitä pelajia toki huonoimmissakin joukkueissa on esim, Kirilenko jazzille.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Kobe Bryant in my ass. Kaveri halusi valokeilaan ja nyt kun pääsi kukoksi tunkiolle niin tiputtaa Lakersin pudotuspeleistä niin että napsahtaa. Eipä tuo ilmiömäinen tähti toissa yön Miami pelissäkään tehnyt mitä tahtoi. Ja Reggiekin teki kaverin nenän edestä 39 täppää, kiihdyttäen LA:n laskukiitoa entisestään. Kiistämättä liigaan parhaita pelaajia yksilönä ja "Mr. Clutch" NBA:ssa tänä päivänä, mutta MVP tällä kaudella... No chance in hell. Kun Kobe oli syrjässä Lakers pelasi rekordilla 7-9 ja tuokin saldo meni pakkaselle vasta vieraskiertueella juuri ennen Koben paluuta. Joten ei NIIN tärkeä pelaaja siinä valossa katsottuna. Toki parempi joukkue Kobella kuin ilman, ei sitä käy kiistäminen.
 

Sykerö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers ja Michael Jordan
Herttinen sentään!

Noniin Runkosarjan vahvin ehdokas MVP:ksi näyttikin tänään sitten mallia muille ..

56/10/5

Siis viisikymmentäkuusipistettä

Ennätys tuon ikäiselle kaverille.. Ai niin unohdinkin mainita.. onhan tällä kaverilla nimikin..

KING JAMES

IN YOUR FACE
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Re: Herttinen sentään!

Viestin lähetti Sykerö
Noniin Runkosarjan vahvin ehdokas MVP:ksi näyttikin tänään sitten mallia muille ..
IN YOUR FACE

Niin, miten tehdä kovat tehot joukkueen hävitessä keskitasoa alemmalle joukkueelle.

Vincekin teki 39 pistettä NJ:n voittaessa, tiukkaa tekee, mutta ei NJ:n pudotuspelipaikka ole mahdottomuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös