Nato

  • 806 836
  • 8 243

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Koska olen selvännäkijä, jaan teidän kanssanne ensi viikkojen tärkeimmät turvallisuus-ja ulkopoliittiset tapahtumat.

Viikko 6 (7.2.-14.2)

Sanna pitää puheen eduskunnassa, jossa hän kertoo, että nyt ei ole aika puhua Nato-jäsenyydestä. Ben Zyskowicz esittää Sannalle vastakysymyksen koskien Nato-keskustelun aikataulusta. Sanna vastaa kysymykseen kertomalla koronarajoitusten purkamisesta. Istunnon jälkeen Sannan instagramista löytyy hieno "Chill out kokkarit!" -kuva, jonka taustalla soi valitsema Ilmarin valitsema biisi. Postaus saa 190 234 tykkäystä.

Petteri Orpo haluaisi myös keskustella Natosta, mutta ketään ei kiinnosta ja kukaan ei kuuntele, koska kyseessä on Petteri Orpo.

USAn tarvikeapu Ukrainalle ylittää 200 miljoonaa dollaria, USAFn rahtikoneet lentävät Ukrainaan yötäpäivää.

Erkki Tuomioja syyttää USAta ja Natoa kriisin eskaloimisesta. Emma Kari paheksuu USAn ilmavoimien rahtikoneiden hiilijalanjälkeä twitterissä ja saa 5190 tykkäystä.

Venäjän asevoimat ovat täysin hyökkäysvalmiina ja koko maailma odottaa kuin henkeään pidätellen Putinin hyökkäyskäskyä. Puolustusministeriö suunnittelee ylimääräisiä kertausharjoituksia.

Tehtaankadulla järjestetään suurehko Venäjänvastainen mielenosoitus. Ukrainan liput liehuvat ja "Suomi Natoon!" -banderollit ovat selvästi näkyvillä. Persut järjestävät oman mielenosoituksensa, jossa vaaditaan bensan hinnan alennusta nyt heti. Persujen 120-henkinen mielenosoitus loppuu vartissa, koska kaikki 120 pulloa viinaa on juotu.

Eestin pääministeri Kaja Kallas vetoaa voimakkaasti Venäjään, länsimaihin ja Natoon sodan uhan lieventämiseksi. Kallaksen kutsumana Nato-maiden johtajat kokoontuvat keskustelemaan uusista, tiukemmista talouspakotteista Venäjälle. Eesti saa valtavasti kiitosta kaikkialta maailmasta. Venäjänvastaiset mielenosoitukset leviävät myös Euroopan ulkopuolelle. Putin meinaa kuolla vitutukseen.

Presidentti Halonen syyttää Eestia ja Ukrainaa turhasta sodanlietsomisesta ja postsovjeettisista traumaoireista. Kaikkien Nato-maiden johtajat poistavat itseltään kaikki Halosen yhteystiedot.

Koska Ukrainan kriisi on melkein eskaloitunut sodaksi, Pekka Haavisto matkustaa Moskovaan kriisihuippukokoukseen Lavrovin ja Putinin kanssa. Haavisto melkein myöhästyy koneesta, koska melkein kompastuu liukkaalla jalkakäytävällä ja melkein teloo jalkansa. Onneksi Haaviston kone on melkein kaksi tuntia myöhässä, koska kyseessä on Finnairin lento.

Kremlissä Haavisto hymyilee kohteliaasti kätellessään Lavrovia ja Putinia, jonka seurauksena Haavisto melkein pidätetään homo-propagandan levittämisestä. Suomen ja Venäjän välille syntyy melkein diplomaattinen kriisi.

Paavo Väyrynen ilmoittautuu vapaaehtoiseksi uudeksi ulkoministeriksi, jos Haavisto on estynyt. Ehdotus ei saa vastakaikua, koska kellään ei ole Väyrysen yhteystietoja missään.

Järkyttynyt Haavisto kuljetetaan pikapikaa Suomen suurlähetystön kautta yksityiskoneella Suomeen. Mika Niikko(PS) syyttää Haavistoa ja Vihreitä vaarallisesta idänsuhteiden rappeuttamisesta, vastuuttomasta provokaatiosta ja homo-propagandan lietsomisesta. Saa tykkäyksen kaikilta persuilta, joilla on twitter-tili. VKK-johtaja Turtiainen ihmettelee twitterissä, että ensin rahdattiin ISIS-vaimot ja nyt homojakin rahdataan yksityiskoneella Suomeen, nyt riittää! Saa tykkäyksen molemmilta VKKn jäseniltä, jotka osaavat käyttää twitterin "Tykkää"-toimintoa.

Emma Kari syyttää persuja ilmastokriisin vähättelystä ja ihmettelee, miksi persut vihaavat ministeri Haavistoa. Ainoastaan Kari tietää, miten ilmastokriisi liittyy tähän tapaukseen.

Presidentti Niinistö yrittää soittaa Putinille, mutta kukaan ei vastaa puhelimeen. Niinistö yrittää soittaa jokaisena viikon päivänä, mutta pääsee läpi ainoastaan YLEn luontoradioon. Punatulkun kertoo nähneensä. kun oli pojan kanssa luistelemassa. Eero Heinäluoma pitää punatulkku-heittoa presidentin arvovaltaan ja virkaan sopimattomana puoluepoliittisena letkautuksena. Li Andersson ehdottaa "punatulkku"-sanan muuttamista "vähemmän arveluttavaksi". Li saa tviitilleen 5642 tykkäystä. Sisäministeriö nimittää 17-henkisen työryhmän selvittämään "Punatulkku"-sanan korvaamista. Kaikkia persukansanedustajia naurattaa, koska "punatulkku" rimmaa sanan "mulkku" kanssa. VKK-johtaja Turtiainen ei ymmärrä vitsiä.

Pekingin olympiakisoissa puolella suomalaisista urheilijoista todetaan korona. Suomi onnistuu neuvottelemaan Kiinan kanssa Finnairin charter-lennon, joka tuo urheilijat kotiin. Ministeri Kurvinen twiittaa kuvan Pekingin olympialaisista herkullisen näköisestä possuwokki-annoksesta. Kuvatekstinä on "Herkullista suomalaista sikaa!". Saa yhden tykkäyksen Keskustan twitter-tililtä. Kukaan ei ihmettele, miksi Kurvinen ei ole Suomeen palaavalla lennolla.

Etelä-Pohjanmaan reserviläisjärjestöt järjestävät pienimuotoiset ampumaharjoitukset lapualaisella metsäaukiolla. Noin 15 henkeä vetävän tapahtuman puuhamies, Nurmoooon Työväen Ampujien puheenjohtaja evp. majuri Ilkka Ylä-Rynnäri toteaa Ilkan haastattelussa: "Näin piänellä kaveriporukalla, notta kaiken varaalle, notta ei sitä koskan tierä, notta!". Leppoisassa ja rennossa tapahtumassa ammutaan yhteensä yli miljoona patruunaa, heitinkranaattia, sinkokranaattia ja panssarintorjuntaohjusta. Tapahtuma huipentuu kymmenen raskaan ilmatorjuntakonekiväärin valojuova-ammusnäytökseen ja kaikkien osallistujien yhteiseen painiotteluun.
Iiris Suomela kertoo twitterissä, että hänen pupunsa pelkäävät kovia ääniä ja pyytää twitter-seuraajiltaan vinkkejä eläinten kuulosuojaimista. Saa 1754 tykkäystä.
Veronika Honkasalo moittii pohjalaisten ampumaharjoituksissa käytettyjä maalitauluja, jotka näyttävät hänen silmäänsä aivan ihmisiltä. Feministisen puolueen pj. Katju Aro puolestaan kiittelee eteläpohjalaisia siitä, että maalitaulut ovat selvästi sukupuolineutraaleja. Kaikki Vasemmistoliiton ja Vihreiden naisjäsenet blokkaavat Aron pysyvästi somessa.

Petteri Orpo kertoo twitterissä, että hänkin on ampunut joskus armeija-aikana rynnäkkökiväärillä, ja ihan hyvin vielä. Saa kaksi tykkäystä, vaimoltaan ja itseltään.

Ystävänpäivänä Erkki Tuomioja toivottaa kaikille ystävilleen hyvää ystävänpäivää. Saa yhden tykkäyksen itseltään.
 
Viimeksi muokattu:

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Viikko 7(15.2-22.2)

Sanna Marin muistuttaa alamaisiaan, että Natoon ei liitytä hänen vahtivuorollaan. Jan Vapaavuori kysyy Uudenmaan koronarajoitusten muuttamisesta järkevämpään suuntaan. Marin vastaa, että nyt ei ole aika keskustella Natosta tai siihen liittymisestä.

Helsingissä ravintoloihin pääsee enää Krista Kiurun henkilökohtaisella luvalla. Kiuru aloittaa partioinnin Helsingin ravintoloiden liepeillä sekä Nordenskiöldinkadun jäähallin parkkipaikalla. Yhdeksän Bättre Folkin jäsentä onnistuu livahtamaan halliin IFKn peliin pussikaljojen kanssa, kun yksi jäsenistä pyytää Kiurua kertomaan koronarajoitussuunnitelmistaan seuraavat kolme tuntia.
Sosiaali-ja terveysministeriö vaatii yhdeksälle halliin päässeelle viiden vuoden vankeusrangaistusta. Yksi faniryhmän jäsenistä nimitetään Kiurun henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Petteri Orpo kertoo twitterissä, että myös hän on joskus käynyt jääkiekko-ottelussa. Saa yhden tykkäyksen TPSn twitter-tililtä.

Pekka Haavisto tekee väsymättä töitä tilanteen rauhoittamiseksi ja melkein onnistuukin siinä kunnes Venäjä hyökkää Ukrainaan. Pekka on 100% pettynyt.

Tampereen Yliopistossa aloitetaan tutkimusprojekti, jossa tutkitaan Ukrainan kriisin hiilijalanjälkeä intersektionaalisen feminismin näkökulmasta. Alkuvaiheessa tutkijoita ja tohtoriopiskelijoita otetaan mukaan 500 henkilöä.

Ukrainan toivottoman alivoimaiset asevoimat yrittävät torjua neljästä suunnasta tulevan hyökkäyksen. Venäläiset järkyttyvät Ukrainan USAlta saadun tiedusteludatan tarkkuudesta ja 2000 venäläissotilasta saa surmansa ensimmäisen kahden päivän aikana.
Veronika Honkasalo tviittaa kuvan kissastaan, joka on kehystetty rauhanmerkillä. Helsingin keskustassa Walk of Shamen aiempien kommenttiensa takia tehnyt Katju Aro aloittaa twitter-keskustelun suomalaisen setämiesoikeiston osallisuudesta Ukrainan tapahtumiin.

Ukrainalaiset taistelevat urheasti, mutta ylivoima on musertava, USAn ja Iso-Britannian mittavasta avusta huolimatta. Li Andersson tuomitsee USAn toimet sodan osapuolena ja Euroopan rauhan horjuttamisesta. Ukraina murtuu kun sen armeija luhistuu täysin ensimmäisen viikon lopulla, tappiot ovat hirvittävät. 75000 kaatunutta ja yhtä paljon haavottuneita.

Venäjä ampuu alas reitiltään eksyneen British Airwaysin matkustajakoneen sotasaalis-Stingerillä, koska Venäjän saamien tietojen mukaan sen lastina oli sotatarvikkeita Ukrainaan. Todellisuudessa kyydissä oli noin 250 eläkeläistä matkalla Lontoosta Vilnaan.
Anna Kontula twiittaa Iso-Britannian lipulla kehystetyn kuvan surullisesta kissastaan, saa 11 tykkäystä.
Halonen syyttää USAta Stinger-ohjusten toimittamisesta Ukrainalle ja Iso-Britanniaa tahallisesta provosoinnista. Osmo Soininvaara poistaa Halosen Facebook-kavereistaan.

Venäjän ilmavoimat mattopommittavat Ukrainan viimeistä valtaamatonta kaupunkia Kiovaa, 15 000 siviiliä kuolee ja loput kärsivät hirvittävissä olosuhteissa. Ukrainan ase-apuna saamat Stinger-ohjukset osoittautuvat yllättävän tehokkaikksi ja Venäjän ilmavoimat kärsivät raskaita tappioita. Venäjä syyttää Ukrainan asevoimia omien kansalaistensa käytöstä ihmiskilpinä. Myös Erkki Tuomioja paheksuu Ukrainan asevoimien toimintaa. Osmo Soininvaara poistaa Tuomiojan Facebook-kavereistaan.

Iiris Suomela tviittaa surullisen emojin Kiovan eläintarhassa pommituksissa kuolleille eläimille ja saa 17 890 tykkäystä. Kai Mykkänen ihmettelee, miksi eläimet tuntuvat olevan tärkeämpiä kuin ihmiset. Saa tunnissa 17 890 törkyviestiä tai tappouhkausta. Mykkänen poistaa twitter-tilinsä.

Halonen tuomitsee Tanskan, joka lähettää piiritettyyn Kiovaan liikuteltavan kenttäsairaalan ja miljoona tonnia ruoka-ja lääketarvikkeita. Uhkarohkeassa operaatiossa Ukrainan ilmavoimien kolme viimeistä MiG-29 -hävittäjää saattavat matalalla lentävät rahtikoneet Kiovaan. Ainostaan kolme kaikkiaan kahdestakymmenestä pääsevät perille.
Tanskan pääministeri pyytää twitterissä Halosta edes joskus pitämään sen vittumaisen typerän turpansa kiinni ja saa tunnissa 22,5 miljoonaa tykkäystä. SDPn, Vihreiden ja Vasemmistoliiton puoluetoimisto laittavat tanskalaiset maataloustuotteet boikottiin. Annika Saarikko kiittää SDPtä päättäväisestä toiminnasta rauhan eteen ja poseeraa tiedotustilaisuudessa Valion lippalakki päässä.

Sannan aviomies saa Tekesiltä 17 miljoonan start up -rahoituksen teknologiafirmalle, joka tuottaa Ukrainan lipun värisiä emojeja eri some-alustoille. Firma tuottaa kaksi instagram-postausta ja ladattavan PDF-tiedoston, josta kuvia voi kopioida käyttöönsä. Sannan aviomies ostaa uuden Teslan ja Sannalle vessaharjan sekä uuden imurin.

Sanna poseeraa lapsensa kanssa luistelukentällä - instagram-tarina saa nopeasti 15201 tykkäystä. Lisäksi hän tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa instagramissa - saa ainoastaan 22 tykkäystä ja kutsuu hallituksen hätäkokoukseen. Hätäkokouksen päätöslauselmassa todetaan hallituksen viestintästrategia sekä Annika Saarikon voisokerikermavaahtopullat erinomaisiksi.

Petteri Orpo kertoo twitterissä myös osaavansa luistella. Saa yhden tykkäyksen TPSn twittertililtä.

Puna-armeijan tankkiosasto eksyy pimeässä ja huonossa säässä ja tuhoaa vahingossa oman huoltovarikkonsa. Some täyttyy mustan huumorin sävyttämistä meemeistä. Erkki tuomitsee ilakoinnin sodan uhreilla ja ihmettelee inhimillisyyden puutetta some-kommentoinnissa.

Ensimmäiset kuvat Venäjän moukaroimasta Ukrainasta vyöryvät uutismedioihin. Vakavannäköinen BBCn toimittaja kertoo, että 200 000 ihmistä on kuollut, puoli miljoonaa jäänyt kodittomiksi ja 100 000 naista on raiskattu.

YLEN vuoden 2023 budjetiksi varmistuu 850 miljoonaa euroa. Samalla päivän ykkösuutinen on Pillupäiväkirjojen seitsemän seuraavaan tuotantokauden julkistamistilaisuus YLEn kanavilla. Nuorgamin asvalttisaamelaissiskokset saavat oman Murskaamme Patriarkaatin Perseellämme -keskusteluohjelmansa, jota esitetään 7 tuntia viikossa kaikilla YLEn kanavilla seuraavan 10 vuoden ajan. Lisäksi lanseerataan uusi realityshow SpotifyPerunat, jossa vasemmistonuoret istuvat sohvalla alasti katsomassa kuinka Maria Guzenina lukee Paula Vesalan biisien nimiä teleprompterista televisiossa ja YLE Areenassa.
RKP on huolissaan ruotsinkielisen ohjelma-ajan vähentymisestä. YLE lupaa kuvata ja äänittää Pillupäiväkirjat myös ruotsiksi. SpotifyPerunoihin lisätään molemmat suomenruotsalaiset vasemmistonuoret ja Paula Vesalan biisien nimien lisäksi luetellaan Kentin biisejä.

Suomen Punainen Risti järjestää keräyksen sodan uhreille. Keräys tuottaa ennätykselliset 62 miljoonaa euroa. Kerätyillä varoilla Ukrainaan toimitetaan 1000 villapeittoa, 970 kiloa lauantaimakkaraa ja 1200 kiloa vanhentunutta Oltermanni-juustoa. Ukraina kiittää saamastaan avusta. Saarikko ja Marin koristelevat some-tilinsä Ukrainan lipulla ja saavat yhteensä 125 777 tykkäystä, joista kaksi on Ukrainasta. Johtavat vasemmisto-ja kepupoliitikot tuomitsevat Saarikon ja Marinin uhkarohkeat somekannanotot jyrkästi.
BBCn uutislähetyksissä näytetään sydäntäsärkevää videomateriaalia siitä kuinka kuolettavan nälkiintyneet ukrainalaislapset syöttävät lauantaimakkaraa ja juustoa hyvävointisen näköisille koirille. Keskustapuolueen kannatus nousee 10%.

Ministeri kurvinen twiittaa pekingiläisestä hotellihuoneesta, jossa hän on maannut viikon hirvittävässä vatsataudissa. Olympiakisoja hän on seurannut kiinankielisistä uutislähetyksistä ja pitänyt pikapalavereja huonepalvelun henkilökunnan kanssa kun nämä ovat tuoneet Kurviselle lisää vessapaperia ja lihalientä. Hän saa yhteensä kaksi tykkäystä, Keskustalta ja Suomen Olympiakomitealta.

Nurmooooooon Työväen Ampujat rakentaa lauantai-iltapäivällä Etelä-Pohjanmaan kuntaliiton ympärille kolme kilometriä syvän puolustuslinjan juoksuhautoineen, tykistöbunkkereineen, panssariesteineen ja miinakenttineen. Linja ulottuu Isojoelta Ähtäriin ja sieltä Evijärvelle ja Kauhavalle asti. Teuvalle rakennetaan nelinkertainen miinoite piikkilankaesteineen Närpiön suuntaan. Puolustusvoimat lähettää kyselyn evp. majuri Ylä-Rynnärille linjan mahdollisesta käytöstä sotaharjoituksessa. Hallituksessa ehdotus tyrmätään täysin ja puolustusministeri Kaikkonen joutuu perumaan suunnitelman helvetillisessä ristipaineessa. Puolustuslinja päätyy silti hyötykäyttöön, eteläpohjalaisten alakoulujen liikuntatunneille.
 
Viimeksi muokattu:

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Varmaan jotkut pitäisivät ihan tervetulleena tilanteena sitäkin, että Suomen kanta asioihin kysyttäisiin tehtaankadulta.
Enemmistö hallituksesta pitää siis Venäjää ystävällismielisenä valloittajana. Hienot päättäjät ollaan kyllä valittu.

Nyt niitä nitroja.
 

12961

Jäsen
TASS kertoo varsin lyhytsanaisesti Lavrovin lähettäneen Haavistolle diplomaattien kautta kirjeen, joka koskee turvatakuita. Odottavat kuulemma Suomen reaktiota.

Länsimediat ovat hiljaa ja ulkoministeriökin kieltäytynyt kommentoimasta.

Mistähän nyt tuulee?

Linkki TASSin uutiseen
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
TASS kertoo varsin lyhytsanaisesti Lavrovin lähettäneen Haavistolle diplomaattien kautta kirjeen, joka koskee turvatakuita. Odottavat kuulemma Suomen reaktiota.

Länsimediat ovat hiljaa ja ulkoministeriökin kieltäytynyt kommentoimasta.

Mistähän nyt tuulee?

Linkki TASSin uutiseen
Nyt ollaan kyllä erikoisessa tilanteessa, kun Venäjä vaatii Suomelta turvatakuita siitä, ettei Suomi uhkaa Venäjän kansallista turvallisuutta.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Siis, Venäjä uhkailee Suomea ja keskittää joukkojaan Ukrainan rajan taakse, mutta Suomen tilanne ei heikkene?
Siis, enemmistö hallituksesta ei pidä Venäjää ystävällismielisenä valloittajana. Vähän heikkoa tykitellä ensin provopaskaa ja sitten väittää sanoneensa jotain ihan muuta.
 

12961

Jäsen
Nyt ollaan kyllä erikoisessa tilanteessa, kun Venäjä vaatii Suomelta turvatakuita siitä, ettei Suomi uhkaa Venäjän kansallista turvallisuutta.
Vähän aikaa kun ajattelee, on tässä varmaan tarkoitus yrittää lyödä kiilaa Suomen eurooppalaisen yhteistyön väliin. Vastauksen pitää olla lyhyt ja ytimekäs, eikä antaa minkäänlaista erillistä vipuvartta Venäjän suuntaan.

Tähänhän olisi venäläishenkistä vastata, että Suomi on sitoutunut takaamaan Karjalan turvallisuuden ja antaa takuunsa siitä, ettei se esitä Karjalan tasavallan osalta aluevaatimuksia.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nyt niitä nitroja.
Vastaan vain omasta puolestani: en niitä tarvitse. Osa kansanedustajista ei pidä Venäjän toimintaa uhkana. Näistä osa ei, mikäli kykenee rationaaliseen ajatteluun, puolestaan näe lainkaan edessä olevaa turvallisuuspoliittista tilannetta, jossa Suomi luisuu takaisin YYA-todellisuuteen. Tämä silloin, jos Putin iskee Ukrainaan ja kansanedustaja ei vieläkään koe uhkaa ihan lähellä.

Oletan kohteliaasti, että Ukrainan mahdollinen miehitys sentään muuttaisi hiukan kansanedustajien arvioita, mutta ei ole lainkaan kaukaa haettua, että Venäjän hyökättyä pieni väyrynen aktivoituu monen liskoaivoissa ja aletaan nöyristellä Venäjän suuntaan. Ei tuomita, ollaan hiljaa vaan, kun puhe turhaa on. Eipä Janejevin juntan yrityksestä ja siitä seuranneista tapahtumista ole kuin 30 vuotta. Moni poliitikko siinä vaiheessa käänsi taas Leninin kuvan seinällä oikeinpäin (mikäli ajatellaan sen olevan normaalisti naama huoneeseen päin).

Sitä siis tarkoittaa paluu tehtaankadun neuvoja kuulemaan. Tämä ei koske selkärankaisia, mutta muita. Jätän lukijalle, kuinka monta pelkuria & aatteen palon elähdyttämää joukosta löytyy.

Selvennus lopuksi sinulle: Tietyssä tilanteessa on vaihtoehtona vain joko Nato tai YYA-Suomi. YYA-Suomi on tietenkin prosessi, joka kestää kymmenenkin vuotta, moni vähän kapinoikin sitä vastaan, toiset antavat heti periksi. Mutta lopulta kaikki marssivat Putin-suden luo kuin pienet porsaat saparot heiluen.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sergei Lavrov: ''Anna mulle ne turvatakuut!''
Erkki Tuomioja: ''Suomi ei tule ikinä liittymään Natoon, ja Suomi ei tule ikinä hyökkäämään Venäjälle''.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siis, enemmistö hallituksesta ei pidä Venäjää ystävällismielisenä valloittajana. Vähän heikkoa tykitellä ensin provopaskaa ja sitten väittää sanoneensa jotain ihan muuta.
Mistäs se sitten kertoo, että parhaillaankin hyökkäyssotaa käyvän valtion uhkailut eivät heidän mielestään heikennä Suomen turvallisuuspoliittista asemaa? Ei ole kyse mistään "provopaskasta". Persuissa, demareissa, vassareissa ja Keskustassa on väkeä, joita ei haittaisi toimia Venäjän nimiin.

Edit: Liike nyt unohtui.

Edit2: Nimimerkki @IceWalker tiivistikin tuossa ylhäällä asian ilman "provopaskaa". Hyvä viesti.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nyt ollaan kyllä erikoisessa tilanteessa, kun Venäjä vaatii Suomelta turvatakuita siitä, ettei Suomi uhkaa Venäjän kansallista turvallisuutta.
Odottavat pelolla, kun uudet hävittäjät saapuvat Suomeen.

Kotirintamaa tässä tietenkin valmistellaan. Myös YK-lähettilään puhe viesti samaa: Nato ja länsi uhkaavat Venäjää, joten Venäjän on pakko toimia puolustaakseen omia etujaan: Naapurin poika aloitti, minä löin ensimmäisenä kun se näytti niin uhkaavalta, vaikka olikin puolta pienempi. Mutta uhkaava.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Enemmistö hallituksesta pitää siis Venäjää ystävällismielisenä valloittajana. Hienot päättäjät ollaan kyllä valittu.
Demokratiassa saa mitä ansaitsee. Äänestä piip ja saat piip.
Siis, Venäjä uhkailee Suomea ja keskittää joukkojaan Ukrainan rajan taakse, mutta Suomen tilanne ei heikkene?
Suomen rajalla on vähemmän joukkoja. Meidän tilanne paranee. Väliaikaisesti.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Mistäs se sitten kertoo, että parhaillaankin hyökkäyssotaa käyvän valtion uhkailut eivät heidän mielestään heikennä Suomen turvallisuuspoliittista asemaa? Ei ole kyse mistään "provopaskasta". Persuissa, demareissa, vassareissa ja Keskustassa on väkeä, joita ei haittaisi toimia Venäjän nimiin.

Edit: Liike nyt unohtui.

Edit2: Nimimerkki @IceWalker tiivistikin tuossa ylhäällä asian ilman "provopaskaa". Hyvä viesti.

Se kertoo siitä, että et lukenut uutista. Siitä selviää että kysymys on monitulkintainen ja moni "ei"-vastaus on perusteltu sillä, että vastaaja ei katso Suomeen kohdistuvaa suoraa sotilaallista uhkaa. Minusta, kuten oletettavasti sinustakin, tämä on yksisilmäinen näkemys, ja itse asiassa aika moni sekä "kyllä"- että "ei"-vastauksista painottaa sitä että uhka on välillinen eikä suora. Se konkreettinen ja välitön uhkailu on kuitenkin kohdistettu Ukrainan eikä Suomen rajalle, joten tuollainen politiikolle tyypillinen venkoilu kyselyyn vastaamiseen on mahdollista. Se että joku on venkoileva paskahousu ei tarkoita että se venkoilee Venäjän taskussa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Se kertoo siitä, että et lukenut uutista. Siitä selviää että kysymys on monitulkintainen ja moni "ei"-vastaus on perusteltu sillä, että vastaaja ei katso Suomeen kohdistuvaa suoraa sotilaallista uhkaa. Minusta, kuten oletettavasti sinustakin, tämä on yksisilmäinen näkemys, ja itse asiassa aika moni sekä "kyllä"- että "ei"-vastauksista painottaa sitä että uhka on välillinen eikä suora. Se konkreettinen ja välitön uhkailu on kuitenkin kohdistettu Ukrainan eikä Suomen rajalle, joten tuollainen politiikolle tyypillinen venkoilu kyselyyn vastaamiseen on mahdollista. Se että joku on venkoileva paskahousu ei tarkoita että se venkoilee Venäjän taskussa.
Okei. Ymmärrän analyysisi ja se on varmaankin paikkaansapitävää. Vaikea olla eri mieltä siitä, että poliitikot ovat venkoilevia paskahousuja. Kiitos hyvästä vastauksesta.
 

Hexa

Jäsen
Ehkä huolestuttavampaa olisi kuitenkin, jos Venäjä ”myöntäisi” turvatakuut. Venäjällähän on tapana mennä kysymättä takaamaan jonkun maan turvallisuutta, halusivat he itse sitä tai ei. Parempi siis pitää oma puolustus riittävässä kunnossa, minkä myös Niinistö on todennut venäläistä sanontaa apuna käyttäen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voit varmaan luetella ne ministerit, joiden vastausten perusteella päädyit johtopäätökseesi. Vai voitko?
Eiköhän ministereiden kanta ole sama kuin edustamiensa eduskuntaryhmien. Eli SDP, Keskusta ja Vasemmistoliitto ovat ystävällismielisiä Venäjään. Ministerithän jättivät tehokkaasti vastaamatta tutkimukseen. Toivotaan, että se johtuu siitä, että ovat kulissien takana viemässä jo Suomea osaksi Länsi-Eurooppaa, eikä Venäjää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Keskusta ja vasemmisto ovat puolueina väärällä tiellä. Vihreät ovat mahdollisesti länsimaistamassa turvallisuuspoliittista linjaansa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lavrovin kirje on pitkä kuin nälkävuosi, melkein nukahdin toisessa kappaleessa.

Ydinkysymys on se että vastaus sitoo nykyistä hallitusta. Seuraava voi tehdä jo toisin.

Sergei on jo dementoitunut kun ei tällaisia Ryti aspekteja tajua!
 

Morgoth

Jäsen
Ydinkysymys on se että vastaus sitoo nykyistä hallitusta. Seuraava voi tehdä jo toisin.
Sergei on jo dementoitunut kun ei tällaisia Ryti aspekteja tajua!
Ei Sergei ymmärrä myöskään sanaa vaalit.

Idässä hallitsija on yleensä vaihtunut vain kuoleman yhteydessä. Kuolema on ollut joko luonnollinen tai sitten ei...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ydinkysymys on se että vastaus sitoo nykyistä hallitusta.
Ei ne kai niin idiootteja ole, että vastaavat jotain sitovaa. Pitkästi maailmanrauhaa riittää.

edit
Tuleeko parranpärinät? Huom jo pelkkä osallistuminen tarkoittaa, että myöntää turvallisuusymäristön muuttuneen keskustelun arvoisesti. Tahtoo presidentin paikalle. Saas nähdä eteneekö ehdotus. Jos takana on vain Orpo, niin kaikki ei tule. Tarvitaan Salelta vihje osallistua.
 
Viimeksi muokattu:

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Ei ne kai niin idiootteja ole, että vastaavat jotain sitovaa. Pitkästi maailmanrauhaa riittää.

edit
Tuleeko parranpärinät? Huom jo pelkkä osallistuminen tarkoittaa, että myöntää turvallisuusymäristön muuttuneen keskustelun arvoisesti. Tahtoo presidentin paikalle. Saas nähdä eteneekö ehdotus. Jos takana on vain Orpo, niin kaikki ei tule. Tarvitaan Salelta vihje osallistua.
Petteri Orpoa on taas kiinnostanut Suomen turvallisuus. Aina on kiinnostanut.

"TPSn twitter-tili tykkää tästä."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös