Nakkikioski- ja kebab-skene

  • 141 690
  • 545

Veijari

Jäsen
Tuli Turussa käydessä huomattua, että wanha kunnon Woti’s on uudistunut. Logossa lukee nykyään Jeti’s ja Jethron naamataululla varustettuna. Ilmeisesti kauppamies Jethro Rostedt on siis ostanut Wotikebabin pois kuleksimasta.

Pitihän siellä ihan uteliaisuuttaan käydä toteamassa, että uuden logon lisäksi seiniä on vähän maalailtu ja ruokalistaa on hieman uudistettu. Muuten tilat on lähes vanhanlaiset. Pieni terassikin oli ulkona. Onneksi Wotin ajalta tutut Haaremin suudelma, Maanjäristys ym. kastikkeet on säilyneet listalla ja maun perusteella tuntui olleen samaa tavaraa. Yhden annoksen perusteella voin suositella myös Jetissä käymistä, jos tykkäsi Wotin mätöistä.
 

Glove

Jäsen
Grilliruokien nimet voi tosiaan johtaa harhaan. Oulun Autogrillillä Limingantullissa on myynnissä Pekan ”salaattiannos.” Eli lihis kaiserilla, munalla ja juustolla. On kai siinä vähän salaattiakin...
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
En tiedä mistä pitaperunat nimi tulee mutta pitaperunat on ranskalaiset joiden päällä on maustettua jauhelihaa. On parempaa miltä kuulostaa.
Eka mielleyhtymä on muuan Valavuoreen. "Pitaa pahaa" jne.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kunnon snagareita on kohtuullisen vähän, mutta itselle ne kovimmat löytyy tietenkin Kouvolasta Nipan Grillin ja Anttilan Mäkin muodossa sekä aivan timanttisesta Haminan autogrillistä - vahva suositus armeija-aikojen herkulle eli AGn makkaraperunoille.
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En tiedä mistä pitaperunat nimi tulee mutta pitaperunat on ranskalaiset joiden päällä on maustettua jauhelihaa. On parempaa miltä kuulostaa.

Nimen alkuperä on minullekkin epäselvä, mutta tosiaan Loviisan paikallinen erikoisuus, tai ainakaan minä en ole muualla törmännyt. Aikoinaan kun asuin Loviisassa, ykkösherkku oli Pirjon grillin(purettu, sijaitsi siinä urheilutalon edessä) pitamakkaraperunat, etenkin baarista tullessa.

Toi Grillimpi on ihan ok, ja kuulemma se sporttibaari myös on ihan hyvä. Omia kokemuksia näistä niukemmin kun en enää asu kylällä ja työasioissa liikuttaessa ei yleensä ehdi/jaksa/viitsi keskustassa pysähtyä.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Nimen alkuperä on minullekkin epäselvä, mutta tosiaan Loviisan paikallinen erikoisuus, tai ainakaan minä en ole muualla törmännyt. Aikoinaan kun asuin Loviisassa, ykkösherkku oli Pirjon grillin(purettu, sijaitsi siinä urheilutalon edessä) pitamakkaraperunat, etenkin baarista tullessa.

Toi Grillimpi on ihan ok, ja kuulemma se sporttibaari myös on ihan hyvä. Omia kokemuksia näistä niukemmin kun en enää asu kylällä ja työasioissa liikuttaessa ei yleensä ehdi/jaksa/viitsi keskustassa pysähtyä.

Grillimmän pitaperunat resepti on juurikin lähtöisin Pirjon grillistä. Ja sporttibaarin burgerit ovat kyllä hemmetin hyviä, mutta ne ei tähän ketjuun kuulu.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Yleensä Oulun keskustan pohjoispuolisista nakkikopeista mainitaan parhaaksi Järvigrilli, mutta oma kokemukseni on että parempia ovat sekä Patelan grilli-kioski että Kaijon Kipsa. Kipsa on bosnialaisen perheen yritys ja sieltä saa perinteisemmän snägärimenun lisäksi cevapciciä ja muita bosnialaisia herkkuja. Järvigrillillä mitä olen käynyt niin ranut olleet joka kerta huonosti paistetut. Jos asioisin lähempänä keskustaa niin kävisin varmaankin Grilli Swingissä, se on ainakin aikanaan ollut oikein hyvä, samantyyppinen tausta kuin Kaijon Kipsalla eli bosnialaisia herkkuja löytyy.

Ja parhaimmat kebabit löytyy tosiaan synnyinkaupungistani eli Raahesta. Löytyy kaksi kappaletta erinomaisia koppeja eli usein mainittu Katukeittiö Take Away sekä Pattijoen puolelta Kebabkeidas Madonna. Jälkimmäisessä annokset ovat nykyään valitettavasti paljon pienemmät. Kummassakin kebablihat "leivotaan" itse ja kastikkeet ovat kummassakin samankaltaiset majoneesipohjaiset. Tämä johtuu siitä että ilmeisesti kummankin kopin on alunperin perustanut sama henkilö jonka peruja nuo kummankin kopin (hieman toisistaan poikkeavat) soosireseptit ovat. Niin ja sitten annoskoon lisäksi ehkä se suurin ero joka jakaa mieltymykset. Take Awayssa kebabista leikataan erittäin ohutta ja pitkää siivua sitä mukaa kun varras kypsyy ja liha saattaa sitten "hikoilla" hetken lämpöastiassa kunnes päätyy annokseen. Madonnassa taas leikataan paksumpaa lastua ja lastuja paistetaan usein vielä sillä grillin paistotasolla ennen kuin päätyy annokseen eli heidän tuotteessaan on enemmän sellainen paistopinta. Ja vartaasta ei ole välttämättä leikattu lainkaan hetkeen jos ei ole ollut asiakkaita silloin on sitä tummempaa paistopintaa on lihassa jo suoraan vartaasta. Tämä ero lihan käsittelyssä saattaa johtua ainakin osittain erosta koppien aukioloajoissa. Take Away on arkisin auki ainoastaan klo 18 asti ja sielä on asiakkaita käytännössä kokoajan jonossa ja tuote liikkuu kokoajan avauksesta sulkuun, Madonna taas on auki klo 22 asti ja varsinkin illasta saattaa olla hetkiä jolloin asiakkaita ei ole.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Heitänpä tännekin vielä kehut tuosta Salon JJ's Bbq:sta. Jos satutte pe-su noilla seuduilla hääräämään, suosittelen vahvasti tekemään vaikka pienen poikkeaman reittiin, jos erinomainen pitkään kypsytetty liha on se juttu. Naudanrinta varsinkin oli aivan maagista, eikä pulled porkissakaan mitään vikaa ollut, mutta Black Agnus Brisket vain on ton paikan Crosby ja hyvyydestään huolimatta muut sentterit pelaavat kakkosketjussa.
 

FatSam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Heitänpä tännekin vielä kehut tuosta Salon JJ's Bbq:sta. Jos satutte pe-su noilla seuduilla hääräämään, suosittelen vahvasti tekemään vaikka pienen poikkeaman reittiin, jos erinomainen pitkään kypsytetty liha on se juttu. Naudanrinta varsinkin oli aivan maagista, eikä pulled porkissakaan mitään vikaa ollut, mutta Black Agnus Brisket vain on ton paikan Crosby ja hyvyydestään huolimatta muut sentterit pelaavat kakkosketjussa.

Katselin nettisivut ja tuollahan on pakko käydä lomalla! Ollaan kyllä menossa Mathildedaliin Salon kautta, mutta kyseessä taisi olla tyyliin tiistai :( Mutta joo, tonne syömään ja briskettiä mukaan!
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Katselin nettisivut ja tuollahan on pakko käydä lomalla! Ollaan kyllä menossa Mathildedaliin Salon kautta, mutta kyseessä taisi olla tyyliin tiistai :( Mutta joo, tonne syömään ja briskettiä mukaan!
Jos kauempaa ajelet, kannattaa olla päivällä paikalla, koska eilen oli illalla jo lihat loppu. Jono oli tänään koko ajan 10+ metriä, mutta sitä ei kannata säikähtää, koska vetää hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Seinäjoen El Cebo testattu. Oli todella hyvää. Menee omalla listalla suomalaisista top kymppiin. Tekisköhän noi lihamukin jos pyytäis?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KK
Heitänpä tännekin vielä kehut tuosta Salon JJ's Bbq:sta. Jos satutte pe-su noilla seuduilla hääräämään, suosittelen vahvasti tekemään vaikka pienen poikkeaman reittiin, jos erinomainen pitkään kypsytetty liha on se juttu. Naudanrinta varsinkin oli aivan maagista, eikä pulled porkissakaan mitään vikaa ollut, mutta Black Agnus Brisket vain on ton paikan Crosby ja hyvyydestään huolimatta muut sentterit pelaavat kakkosketjussa.
Itse käynyt pari kertaa ja on kyllä kova. Tosin en tiedä, sopiiko ketjuun.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kouvolassa, Kasarminmäen ostarilla koronan takia avattu Nakkiluukku ravintola seipään yhteyteen. Lihikset ja nakit tulee läheltä ja on hyviä. Talon oma soossi (tsatsiki) on kyllä hyvä Vitiksessä. Luukku jatkaa toimintaa, vaikka ravintola taas aukeaa. Kannattaa käydä tsekkaamassa, jos Tuulitukka, Nipa sun muut Anttilan mäkit kyllästyttää. Valikoima ei ole iso, mutta tuotteen 5/5. Olutta saa mukaan ja istua voi lähistöllä olevilla penkeillä ja onhan siinä pöytääkin. Luukku auki ilta ysiin.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko kukaan käynyt testaamassa tässä uutisessa vastaantullutta Raipen Grilliä Helsingin Kaivopuistossa? Nopeasti uutisen ja facebook-stalkkauksen perusteella varsin perinteistä snägärilinjaa tarjoava uusi tulokas.

 

Marlboro

Jäsen
Mitkäs ovat tätä nykyä Helsingin parhaat kebab-mestat, eli sellaiset mistä saa ihan kunnon lihaa eikä mitään pakastelastuja jne.

King Kebab ja Döner Harju ainakin saaneet paljon kehuja.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Mitkäs ovat tätä nykyä Helsingin parhaat kebab-mestat, eli sellaiset mistä saa ihan kunnon lihaa eikä mitään pakastelastuja jne.

King Kebab ja Döner Harju ainakin saaneet paljon kehuja.
Itse suosin King Kebabia. King Kebabista jos ottaa minkä tahansa kebabin, niin ei pitäisi joutua pettymään.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Itse suosin King Kebabia. King Kebabista jos ottaa minkä tahansa kebabin, niin ei pitäisi joutua pettymään.
Tikkurilan King Kebabista ostettu kebab ranskalaisilla ei ollut yhtään sen parempi kuin lähipaikoissa, oli oikeastaan paha pettymys. Paikkakin on kolkko ja linnut tulevat sisälle. Minulle jäi kertakokemukseksi, edelleenkään ei Tikkurila - Koivukylä - Korso -akselilta saa hyvää kebabia. Elvis burgeria en ole aikoihin kyllä kokeillut, se on joku muu nimeltäänkin nykyään.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tikkurilan King Kebabista ostettu kebab ranskalaisilla ei ollut yhtään sen parempi kuin lähipaikoissa, oli oikeastaan paha pettymys. Paikkakin on kolkko ja linnut tulevat sisälle. Minulle jäi kertakokemukseksi, edelleenkään ei Tikkurila - Koivukylä - Korso -akselilta saa hyvää kebabia. Elvis burgeria en ole aikoihin kyllä kokeillut, se on joku muu nimeltäänkin nykyään.
Omat kokemukset ainoastaan Mäkelänkadun Kingistä.
 
Iskender on noussut hiljalleen omaksi suosikki annokseksi näistä kebab-pizzerioista. Toki nykyään kun on tuo Wolt ja saa vähän tasokkaampaa evästä ni ei tuu hirveän usein tilattua, mutta voittaa kyllä jonkun helvetin väsyneen kebab-raneilla ihan 100-0

Ihmetyttää vaan ettei joka mestassa ole tulista kastiketta? Vai onko nuo tilaussovellukset puutteellisia sen osalta.
 

AriZona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
Iskender on noussut hiljalleen omaksi suosikki annokseksi näistä kebab-pizzerioista. Toki nykyään kun on tuo Wolt ja saa vähän tasokkaampaa evästä ni ei tuu hirveän usein tilattua, mutta voittaa kyllä jonkun helvetin väsyneen kebab-raneilla ihan 100-0

Ihmetyttää vaan ettei joka mestassa ole tulista kastiketta? Vai onko nuo tilaussovellukset puutteellisia sen osalta.

Selitäs millanen toi iskender on?
 
Selitäs millanen toi iskender on?
Iskender-kebab on yksi kebabin monista alalajeista. Siihen kuuluu yleensä pitaleipäpaloja, jogurttia, tomaattikastiketta ja kebablihaa.

Ne leipäpalat imee ihanasti sitä soossia mikä annoksessa on ja mukana myös raikas "talon jogurtti" mikä nyt on varmaan ihan kreikkalaista jogurttia.
 

AriZona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
Iskender-kebab on yksi kebabin monista alalajeista. Siihen kuuluu yleensä pitaleipäpaloja, jogurttia, tomaattikastiketta ja kebablihaa.

Ne leipäpalat imee ihanasti sitä soossia mikä annoksessa on ja mukana myös raikas "talon jogurtti" mikä nyt on varmaan ihan kreikkalaista jogurttia.
Eli vähänkuin kebabsalaatti muttei kuitenkaan. Jokuset kebulat laittaa myös leivänpalaset sinne kebabsalaattiin.
No aurarulla on kuitenkin se ykkösvalinta aina ja iankaikkisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös