Naisten MM-kisat 25.8.–4.9.2022 Herning & Fredrikshavn, Tanska

  • 26 424
  • 270

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Hmm. Aina oikein tiedä mikä on faktaa ja mikä sisäpiirin vitsi. Ehkä tässä flirttaillaan edellisen kanssa.Huttunen on paitsi huippuhyvä journalisti myös Noora Rädyn luottotoimittaja, joka on viimeisen vuoden ajan käynyt ristiretkeään erityisesti Pasi Mustosta kohtaan. Toivolankin haukkui jo Pekingissä liiton mieheksi, koska Suomi hävisi Sveitsille alkusarjassa. Pronssimitalilla ei sitten väliä ollutkaan. Syynä on tietysti ollut se. ettei Noora ollut maalilla.

Huttunen on kirjoittanutkin, etteivät Räty ja Räisänen varsinaisesti ole mitään kavereita (tekstistä jäi kuva että tämä on kaunis ilmaisu mitä käytän) ja koska Räty on käytännössä ainoa isommin kiinnostava suomalainen naiskiekkoilija, Sasha ottaa automaattisesti Rädyn puolen. Toimittajalle tuollainen purkaus on tosin anteeksiantamaton, vaikka kuinka Nooraan kannattaa väleissä olla.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Huttunen on paitsi huippuhyvä journalisti myös Noora Rädyn luottotoimittaja, joka on viimeisen vuoden ajan käynyt ristiretkeään erityisesti Pasi Mustosta kohtaan. Toivolankin haukkui jo Pekingissä liiton mieheksi, koska Suomi hävisi Sveitsille alkusarjassa. Pronssimitalilla ei sitten väliä ollutkaan. Syynä on tietysti ollut se. ettei Noora ollut maalilla.

Huttunen on kirjoittanutkin, etteivät Räty ja Räisänen varsinaisesti ole mitään kavereita (tekstistä jäi kuva että tämä on kaunis ilmaisu mitä käytän) ja koska Räty on käytännössä ainoa isommin kiinnostava suomalainen naiskiekkoilija, Sasha ottaa automaattisesti Rädyn puolen. Toimittajalle tuollainen purkaus on tosin anteeksiantamaton, vaikka kuinka Nooraan kannattaa väleissä olla.

Oon tosiaan kuvitellut, että Huttunen menee integriteetin puolesta sinne urheilutoimittajien parempaan 5 prosenttiin.

Hirveän monta Mustosta puolustanutta toimittajaa en äkkiseltään muista muutenkaan, tai sitten on päässyt unohtumaan.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Hmm. Aina oikein tiedä mikä on faktaa ja mikä sisäpiirin vitsi. Ehkä tässä flirttaillaan edellisen kanssa.Aika paljon olen tarinoita kuullut Meeristä yhteistyökumppaneilta ja entisiltä pelikavereilta ja kyseessä on vain ja ainoastaan itselleen pelaava tyyppi.

Huttunen on aivan oikeassa. Meeri haistoi paikan ja käytti sen. Ihan vain ollakseen esillä.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Heti kärkeen totean, etten ole katsonut pelejä. Kisat on mennyt käytännössä ohi täysin lukuun ottamatta näitä kohuja ja skandaaleja. Ehkä se antaa myös olennaisemman perspektiivin kuin olisi saanut pelejä katsomalla koska nyt on kyse suuren yleisön mielikuvista naiskiekkoon liittyen. Sen yleisön, jonka mielenkiinnon ja rahoituksen naiskiekko yrittää voittaa puolelleen.

Naiskiekon yleisen imagon ja kasvun kannalta nämä kisat on ollut isoin taka-askel koskaan. Suoranainen katastrofi. Toiminnasta ei välity punainen lanka eikä urheilullisuus. Otsikot on täynnä epäolennaisuuksien käsittelyä ja spekulointia. Jutuista välittyy myrkyllisyys ja välinpitämättömyys. Itse peleistä on juttua lähinnä siinä sivussa.

Se, että joukkueen runkopelaaja päästetään osallistumaan häihin kesken kisojen kertoo pelaajasta itsestään urheilun kannalta hyvin paljon, mutta oli myös käsittämätön veto päävalmentajalta hyväksyä tämä. Oman maansa edustaminen on aika korkealla listalla kun aletaan miettimään, mikä on yleisesti hyväksyttävä syy olla poissa tärkeästä tapahtumasta. Jos se ei sovi, on parempi olla lähtemättä kisoihin lainkaan.

Räisänen on ilmeisesti kaikkea muuta kuin joukkueen likka, mutta nämä toistuvat huonot ratkaisut ja skandaaleissa vellominen tarkoittaa, että päävalmentajalla ei ole homma hanskassa. Joukkue, sen jäsenet ja jopa sen ulkopuolella olevat elävät omaa elämäänsä tehden mitä huvittaa ilman, että päävalmentaja pystyy ennaltaehkäisemään näitä juttuja ja pitämään kaikkien fokuksen siinä, minkä takia siellä kisoissa ollaan. Se on auktoriteetin puutetta. Eiköhän olisi korkea aika etsiä uusi luotsi tälle purkille.

Jos olisin itse liitolla töissä ja työtäni olisi naiskiekon kasvattaminen, alkaisin nyt miettiä vakavasti että kannattaako olla osa tätä roskispaloa. Kannattaisiko tehdä jotain muuta, jossa työympäristö on ennustettavampi ja oman työn jälkiä ei kävisi joka välissä joku muu tuhoamassa. Siitä kotikisojen haipista ja hyvästä fiiliksestä ei ole jäljellä enää yhtään mitään. Ja siitä on aikaa vain reilut kolme vuotta.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Espoon anarkiakiekko
Hohhoijaa. Oi aikoja, oi draamaa. Yksi niistä syistä, miksi naisten jääkiekko ei voisi minua vähempää kiinnostaa. Aina jotain kaukalon ulkopuolista vääntöä ja draamailua, sekä ihmeellisiä käänteitä. Yksi lähtee kesken kisojen häihin, yksi kuittailee, seurauksena kuittailija hyllytetään ja kohta kaikkia vituttaa tavalla tai toisella. Onko siellä ylipäätänsä muita kuin vaikeita persoonia joukkueessa, ilmeisesti valmentajakaan ei niihin helpoimpiin kuulu.

Täysi farssi, harrastelijoiden puuhastelua.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ilta-Sanomien lähteiden mukaan Räisänen on hyllytetty kokoonpanosta kaukalon ulkopuolisen toiminnan vuoksi.
En tiedä pitääkö asia Puputin kiistämisestä huolimatta paikkaansa, mutta uutisen kirjoittaja ei ole varmasti kenellekään yllätys. Mihin Naisleijonat tarvitsee vihollisia, kun on tuollainen sisäpiiritoimittaja, jolle joukkueen jäsenet kuiskuttelevat "ammattimaisesti" tietojaan kesken arvokisaturnausten?

Räisäsen twiittiä en itsekään pitänyt kovin fiksuna. En hänen itsensä ja varsinkaan joukkueen kannalta. Samoin Japani-pelin jälkeen kommentit Ylen haastattelussa olivat melko piikikkäitä. Tosin tuo puolustamisen kommentointi oli sinänsä ihan totta, vaikka sellaisen sanomisella ääneen ei välttämättä kavereita saakaan. Naisleijonat pelasivat omaan päähän sen Japani-pelin aika takki auki, mistä myös valmentajat antoivat vähän diplomaattisemmilla sanamuodoilla kommenttia pelin jälkeen. Myös TV-lähetyksessä kommentoinut Terhi Mertanen kiinnitti asiaan huomiota pelissä, jonka Suomi voitti kuudella maalilla. Lähes samanlaisen lähtökohdan Sveitsi-pelissä Suomi ei sitten enää antanutkaan vastustajalle enää mitään mahdollisuuksia. Ehkä jotain oli opittu edellisestä pelistä.

Räisänen on maalivahtina yksilöurheilija joukkueen sisällä. Ei olisi ensimmäinen erikoinen maalivahti ja vanhan totuuden mukaan täytyy ollakin erikoinen persoona, jos vapaaehtoisesti menee viuhuvan kumilätkän eteen pelipaikalle, jossa yhdestäkin virheestä ristiinnaulitaan. Tästä huolimatta Räisänen on vuodesta toiseen lähes poikkeuksetta valittu mukaan maajoukkueeseen ja hän on tunnollisesti ollut mukana joukkueen tapahtumissa. Siitäkin huolimatta, että todella usein hänen roolina on ollut istua penkillä joko Rädyn tai sittemmin Keisalan pelatessa. Jos Räisänen on Huttusen poikkeuksellisen erikoisen purkauksen mukaisesti joukkueen ilmapiirin pahin myrkyttäjä, tuntuu ihmeelliseltä, että hänet on kuitenkin vuodesta toiseen valittu edelleen mukaan joukkueeseen istumaan vaihtopenkillä. Siinä roolissa kun arvostetaan pelillisen tason lisäksi yleensä myös "joukkueelle pelaamista", josta Räisänen on saanut antaa näyttöjä vuosikaudet.

Sekin on totta, että ihan toimentulonsa vuoksikin osa Räisäsen työtä on olla esillä sosiaalisessa mediassa. Ihan siinä, missä Sasha Huttusen työtä on laatia tunteita kuohuttavia klikkiotsikoita iltapäivälehtiin ja paisutella kohuja tarvittaessa jopa tyhjästä. En tiedä, millaiset ohjeet naisten maajoukkueessa on somen käyttöön arvokisaturnausten aikana, mutta olihan tuo Räisäsen twiitti jo vähän heikoilla jäillä. Vaikka tarkoitus olisi ollut viaton, niin twiitti oli tulkittavissa piikittelyksi. Aika usein näissä ratkaisee jo se, miltä asiat näyttää ulospäin. Viime kaudesta ei ole näköjään opittu yhtään mitään sen paremmin pelaajien osalta kuin joukkueen johtoryhmässä tai liiton tiedotuksesta vastaavien taholta.

Surulliseksi vetää. Yritän silti ehtiä kirjoittaa tähän ketjuun MM-kisoista jotain jääkiekkoon liittyvääkin. Otteluseurannasta sitä löytyykin jo jonkin verran, mitä on otteluiden aikana tullut kirjoitettua.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Uskon, että naiskiekkoilussakin maajoukkuetasolla joudutaan käymään sama kasvuprosessi läpi mitä miesten osaltakin. Oikeastaan 2011 mestaruuden jälkeen on saavutettu se yhteishenki, ammattimaisuuden taso, ja jokaisen pelaajan ylpeys kantaa Leijona-paitaa mitä menestykseen vaaditaan aina nuorten maajoukkueista miesten maajoukkueisiin saakka.

Aina ei ole ollut näin. 2010 Vancouverin olympialaisissa osa pelaajista ja valmennus olivat törmäyskurssilla, pelitavan osalta jopa julkisestikin. On ollut turhankin isolla egolla varustettuja pelaajia, Olli Jokista, Selännettä ja Jarkko Ruutua jne. Erkka Westerlundin aika oli kohtalaisen seesteistä, mutta sitä ennen oli case Niinimaa/Summanen, ja Pietarin yöhön katoamiset ennen pronssipeliä.

Ja nämä tapahtuivat aikana ennen somea, josta johtuen kohun kuin kohun volyymitaso ja kohina nousee entisestään.

Loppujen lopuksi menestyminen yleensä tuo hyvää pöhinää maajoukkueisiin. Naistenkin kiekossa oli positiivinen hype jonkinaikaa päällä, kun päästiin pelaamaan kullasta ja mestaruuskaan ei ollut kaukana.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Uskon, että naiskiekkoilussakin maajoukkuetasolla joudutaan käymään sama kasvuprosessi läpi mitä miesten osaltakin. Oikeastaan 2011 mestaruuden jälkeen on saavutettu se yhteishenki, ammattimaisuuden taso, ja jokaisen pelaajan ylpeys kantaa Leijona-paitaa mitä menestykseen vaaditaan aina nuorten maajoukkueista miesten maajoukkueisiin saakka.

Aina ei ole ollut näin. 2010 Vancouverin olympialaisissa osa pelaajista ja valmennus olivat törmäyskurssilla, pelitavan osalta jopa julkisestikin. On ollut turhankin isolla egolla varustettuja pelaajia, Olli Jokista, Selännettä ja Jarkko Ruutua jne. Erkka Westerlundin aika oli kohtalaisen seesteistä, mutta sitä ennen oli case Niinimaa/Summanen, ja Pietarin yöhön katoamiset ennen pronssipeliä.

Ja nämä tapahtuivat aikana ennen somea, josta johtuen kohun kuin kohun volyymitaso ja kohina nousee entisestään.

Loppujen lopuksi menestyminen yleensä tuo hyvää pöhinää maajoukkueisiin. Naistenkin kiekossa oli positiivinen hype jonkinaikaa päällä, kun päästiin pelaamaan kullasta ja mestaruuskaan ei ollut kaukana.
Kyllähän maajoukkueessa menestystä oli miesten puolella ennen vuotta 2011. En nyt osaa sanoa, ovatko lähtökohdat aivan yhtenäiset. Siltä osin yhdyn tähän, että kasvun paikka on todellakin.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Kyllähän maajoukkueessa menestystä oli miesten puolella ennen vuotta 2011. En nyt osaa sanoa, ovatko lähtökohdat aivan yhtenäiset. Siltä osin yhdyn tähän, että kasvun paikka on todellakin.

Tuli kyllä, ja mainitsemastani Vancouveristakin saatiin mitali vaikeuksista huolimatta. Silti jonkinlainen yhteishenki miesten maajoukkeissa on ollut silmiinpistävän hyvää, ja kohut aika vähissä viimeisen kymmenen vuoden aikana.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Tuli kyllä, ja mainitsemastani Vancouveristakin saatiin mitali vaikeuksista huolimatta. Silti jonkinlainen yhteishenki miesten maajoukkeissa on ollut silmiinpistävän hyvää, ja kohut aika vähissä viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Totta. Tulkitsin hieman väärin. Tuohon on tosiaan tullut muutos. Johtamistavoissa eroja.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Naiskiekon yleisen imagon ja kasvun kannalta nämä kisat on ollut isoin taka-askel koskaan. Suoranainen katastrofi. Toiminnasta ei välity punainen lanka eikä urheilullisuus. Otsikot on täynnä epäolennaisuuksien käsittelyä ja spekulointia. Jutuista välittyy myrkyllisyys ja välinpitämättömyys. Itse peleistä on juttua lähinnä siinä sivussa.

Jaan kanssasi joitain ajatuksia, joita kirjoitat, mutta en kaikkea. Pelit olen katsellut ja siinä olen erimieltä, että kisat olisivat olleet mikään taka - askel. Sen sijaan kaukalossa on näkynyt eteenpäin menoa ja Suomi ei enää ole pelkkä yhden kentän poni, eli huolimatta ankeahkosta lähtökohdasta kokonaisuutena, myös askelia tason nostoon on tullut. Tämä ei tarkoita, etteikö tsekillä olisi kaikki saumat pudottaa leidit, sillä muuallakin taso on noussut, ei pelkästään Suomella.

Sitten jos miettii lainattua, olisiko kuitenkin niin, että median arvomaailma ja ambitiot vaikuttaisivat uutisointiin enemmän kuin nostetut kohut oikeasti vaikuttavat. Monella vanhalla parralla on suorastaan vihamielinen asenne naisten kiekkoa kohtaan ja asenteet tunkevat läpi uutisoinneissa. Muistan hyvin, millaista oli kommentointi niihin aikoihin, kuin miehet olivat puoliammattilaisia ja kisoissa tuli turpaan milloin itä - milloin länsisaksalta tai puolalta, vaikka "isoja" maita vastaan roikuttiin siedettävissä numeroissa aina häviten, oltiin kumminkin "parempia", kuin itä ja länsisaksat, ne kun ei edes viitsineet kovia maita vastaan teeskennellä yrittämistä, vaan keskittyivät mahdollisesti voitettaviin peleihin, opportunistista, kyllä, mutta palveli heidän etuaan parhaiten. Ihan niin kuin Sveitsi eilen, parhaat lepäämään ja tappiolla vastaan helpompi vastus kiitos päättömän sarjajärjestelmän.

Kasvukipunsa joutuu naistenkin kiekko käymään läpi kohuineen ja koheltamisineen, niin kuin on käynyt miestenkin kiekko. Muutos parempaan syntyy siinä vaiheessa, kun kiekkoperheessä syntyy tasa - arvo ja arvostus aidosti myös naisten kiekkoa kohtaan. Ilman kilpailukykyistä (eurooppalaista) omaa sarjaa pelkään pahoin, että naisten kiekko hitaasti näivettyy pois ja tämä on varmaan mannaa niille tahoille, joille naisten pelaaminen on riippa ja niille, joilla on suuri pelko, että ne panostukset, jotka lajissa kehittyäkseen olisi tehtävä olisivat pois miesten edustuskiekosta, eli joille kaikki on nollasumma peliä.

Itse katselen "kohuja" niin, että taivas ei ole pudonnut niskaan, eikä mitään elämää suurempaa möhläystä ole tehty, kokemattomuus ja perinteen ohuus synnyttää turbulenssia, kun käytänteet on hakusassa niin joukkueen johdolla kuin pelaajillakin, silti pelaamisessa ei mitään kohujen vaikutuksia ole näkynyt, vaan yhtä hyvin/huonosti siellä mennään kuin aina ennenkin, jossain paremmin, jossain asiassa huonommin, mutta vastahan on tämän valmennuksen ensimmäiset kisat.

Tukea nuo leidit tarvitsisivat myös medialta, eikä pikkuasioilla ruoskimista, vaikka somen aikana se vissiin on luonnonlaki, että kärpäsestä tehdään härkänen ja jos ei kärpästä löydy, se jollain ilveellä kyllä keksitään.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Väittäisin, että viime syksyyn asti Mustosen aikakaudella oli ainakin ulkoisesti katsoen melko yhtenäinen Naisleijonat. Ainakin se porukka, joka sitoutui joukkueen kovaan vaatimustasoon arjessa ja maajoukkuetapahtumissa. Pukukopin sisällä tapahtuneista asioista en osaa sanoa. Toki Mustoselta kuultiin matkan varrella välillä erikoisia kommenteja ja Rädyn kanssa kipinöi jo ennen viime vuottakin muutamaan otteeseen, mutta riitaiselta ja eripuraiselta omaan pussiin pelaavalta pelaajistolta ei olisi onnistunut Espoossa Kanadan kaataminen välierässä ja MM-finaalin venyttäminen rankkareille jenkkejä vastaan.

Voi tietysti olla, että se kova vaatimustaso ja Mustosen aikana pinnan alle jäänyt kuohuminen purkautuu nyt edelleen jollain tavalla, eikä se jäänyt vain viime kauden Rädyn ympärillä pyörineeseen kohuun. Joukkueenjohtaja Puputti ja päävalmentaja Toivola olivat myös osa Mustosen johtamaa taustaryhmää eli siltäkin osin vanhaa on edelleen jäljellä. Jatkuvuuden kannalta se toki onkin hyvä asia, mutta mukana saattaa kulkea myös jotain painolastia.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan mukaan Naisleijonien toimintakulttuurista keskustellaan kisojen jälkeen. Naisleijonien johto ei myöskään informoinut liittoa etukäteen Susanna Tapanin hääreissusta vaan asia pidettiin täysin joukkueen sisäisenä juttuna.

 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eihän tästä tietenkään saisi tehdä sukupuolikysymystä, mutta ei siltä ajatukselta oikein voi välttyäkään, kun vertaa esimerkiksi miesten ja nuorten maajoukkueiden toimintaa ja niiden ehkä suurinta vahvuutta eli yhteistyön ja joukkuehengen voimaa tähän naismaajoukkueen viime vuosien toimintaan. Lähtien sieltä muutaman vuoden takaisista kiusaamisjutuista Rädyn tapaukseen ja nyt näiden kisojen tapauksiin.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Grazie Kouvola
Ei jestas mikä apinateatteri tämä naisleijonat nykyään on. Toimittajia on kuitenkin turha syyttää juttujen tekemisestä, sillä joukkueessa ei näköjään julkisuudenhallinta toimi ollenkaan. Ei turnausta ilman kohua.

Yksi tärkeimpiä asioita joukkueissa on nykyään se, että joukkue näyttää ulospäin yhtenäiseltä. Tämä ei naisleijonissa ainakaan toimi tällä hetkellä. Kun ollaan oikeasti ammattimaisia, niin tämä asia on ensimmäisiä, joita laitetaan kuntoon.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Eihän tästä tietenkään saisi tehdä sukupuolikysymystä, mutta ei siltä ajatukselta oikein voi välttyäkään, kun vertaa esimerkiksi miesten ja nuorten maajoukkueiden toimintaa ja niiden ehkä suurinta vahvuutta eli yhteistyön ja joukkuehengen voimaa tähän naismaajoukkueen viime vuosien toimintaan.

Toivoisin ihmisten ottavan mukaan näihin pohdintoihin sitten sitä perspektiiviäkin, eli millaista touhu oli, kun oltiin miestenkin puolella vielä puoliammattilainen kiekon kehitysmaa. Minusta nämä naisten "kohut" on vielä kovinkin laimeita, verrattuna siihen mitä kaikkea miesten puolella on saatu kohelletuksi. Pelkästään joukkuevalinnat olivat vuotuinen show kaikkine "tietäjineen" ja vaikuttajineen ja tämä oli vasta yleensä lähtölaukaus. Oli kuppikuntia, ryyppyreissuja ym, ym. sentään leidit eivät ole vielä saaneet lakkoa aikaiseksi, jonka onnistui maajoukkue tekemään, kun Liitsolan kanssa ei napannut. En edes muista mitä kaikkea kurvia siellä kaikkien kädettömyydellä saatiin aikaan. Voisi olla jopa hauska pelata ns. sotapeli siirtämällä nuo miesten toilailut someaikaan, silloinhan toki 2/3 kohelluksista painettiin vaikenemisen muurin taa, varsinkin, jos asia koski jotain pelaajaa isompaa pukumiehen kädettömyyttä. Muistanpa jopa jonkun valmentajan kisojen jälkeen ilmoittaneen, ettei halua enää maajoukkuetta koskaan valmentaa, niin on sakeaa touhu.

Naisten kohdalla mennään sitten samoin kompuroiden, mutta laimeammassa muodossa. Ammattimaisuutta voi vaatia vasta kun pelaajat on oikeasti ammattilaisia, eikä omin kustannuksin stipendien avulla treenaavia hallien jämä aikoina, siinä perspektiiviä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Maikkari haastatteli Meeri Räisästä juuri hetkeä ennenkuin tuo hyllyttämisuutinen tuli julki. Räisäseltä kysyttiin, millaista nykyisen päävalmentajan Juuso Toivolan alaisuudessa on pelata.

– En mä osaa mitenkään kommentoida tätä asiaa. Valmentaja on, kuka on, ja me pelaajat tehdään parhaamme siellä kentällä. En mä osaa kommentoida sen enempää.

 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, Detroit Red Wings, IPV
En ymmärrä tätä kohua Räisäsen twiitistä. Isäänsä ei saisi onnitella? Ainahan rivien välejä voi tulkita toki miten haluaa. :)
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Jos Tapani ja Räty on tiedetty vaikeiksi persooniksi, niin kyllä Räisänenkin vetää nyt alta riman. Sosiaalisen median kaupallisuuden kanssa paljon työskentelevänä hänen pitäisi mielestäni ymmärtää, että jos päivitys on tulkittavissa väärin, niin se on ollut silloin huonosti tehty somejulkaisu. Räisänen ei näytä edes haluavan hillitä häneen siirtynyttä kohua, vaan heittelee lisää vettä myllyyn typerillä ja piilovittuilevilla kommenteilla.

Harmittaa seurata sivusta tätä sekoilua. Ei kisoja ilman kohua. Jonkinlaista ilmapiirin puhdistustahan tuo joukkue nyt huutaa.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Eihän tästä tietenkään saisi tehdä sukupuolikysymystä, mutta ei siltä ajatukselta oikein voi välttyäkään, kun vertaa esimerkiksi miesten ja nuorten maajoukkueiden toimintaa ja niiden ehkä suurinta vahvuutta eli yhteistyön ja joukkuehengen voimaa tähän naismaajoukkueen viime vuosien toimintaan.
Ei tietenkään pitäsi tehdä sukupuolikysymystä, mutta nämä nyt nämä joukkueurheilussa esiin nousevat asiat, samaan hiileen puhaltamisen, yhteis- ja joukkuehengen sekä toimintamallin erot tulevat esiin myös urheilun ulkopuolisessa "normaali elämässä", niin työporukoissa kuin kaveriporukoissakin.

Esim. jos nais- tai miesporukka järjestää jonkun tapahtuman vaikkapa saunaillan tai jonkun matkan, niin naisilla on hirvittävä säätäminen ja hässäkkä jo järjestelyvaiheessa kuka hoitaa mitäkin ja kuka maksaa minkäkin. Ja jälkipyykkiä ja selvitystä riittää usein myös jälkikäteen, kun kaikki tapahtumat (kuka teki mitäkin) ja kulut jaetaan sentilleen tasan. Miesporukalla homma käy sovitusti ilman säätöä, eikä sillä ole niin väliä, jos joku tekee enemmän kuin toinen, eikä kulujenkaan tarvitse mennä sentilleen tasan. Pääasia, että hommat toimii ja sujuu, ja että porukalla on hauskaa.

Edellä ollut kirjoitukseni perustuu omiin ja naisten itse kertomiin kokemuksiin. Olen ollut läheltä seuraamassa, kun naiset järkkäävät tapahtumia ja tietysti ollut jossain mukanakin (joskus osin pakostakin) ja miesporukalla nyt on luonnollisestikin tehty paljon tapahtumia ja reissuja. Näissä asioissa naisissa ja miehissä on vain valtava ero, ei sille mahda mitään. Toki yksittäisiä poikkeuksia löytyy molemmista ryhmistä. Tiedän naisia, jotka osalllistuvat mieluummin ukkoryhmien kinkereihin kuin naisten vastaaviin. Ovat juurikin kyllästyneet noihin edellä mainittuihin etukäteen säätämiseen ja jälkipyykkeihin. Ovat kertoneet, että miesporukassa kaikki käy helpommin. Siinä on myös kuulemma valtava ero, miten "julmia" naiset osaavat olla toisinaan toisiaan kohtaan. Joku, kun poistuu paikalta, niin poistuneen asiat ja elämä käydään porukalla säälimättä läpi, eikä siis useinkaan hyvällä tavalla. Toki kyllähän varmasti miehetkin sitä osaa, mutta useampikin nainen on kertonut, että se ei ole vielä mitään naisporukoihin nähden ja siksi he viettävät ennemmin aikaa miesporukoissa.

Menihän tää nyt pahasti ohi varsinaisesta aiheesta, mutta mitä tässä nyt on parin vuoden aikana tapahtumia kaukalon ulkopuolella riittänyt naistenmaajoukkueessa, niin ei voi välttyä noilta havannoilta "normaali elämän" puolelta, että heijastuuko nämä asiat myös maajoukkueissa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös