Naisten MM-kisat 25.8.–4.9.2022 Herning & Fredrikshavn, Tanska

  • 26 380
  • 270

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Lienee jo korkea aika avata tällekin arvokisaturnaukselle ketju, kun aika avauskiekon putoamiseen mitataan enää tunneissa.

Aiemmista MM-kisoista löytyy keskusteluketjut ainakin vuosilta 2001, 2008, 2015, 2016, 2017 ja 2021.
2019 kotikisoista ei ollut yleisketjua, mutta otteluseurannalle ja traumaattisen loppuottelun jälkipyykille oli omat ketjunsa.
Naisten maajoukkueesta yleisempää keskustelua löytyy tuttuun tapaan omasta ketjustaan.

Naisten MM-kisat ensimmäistä kertaa olympiavuonna

Aika pian viime vuoden elokuun MM-kisojen jälkeen IIHF päätti, että jatkossa myös naiset pelaavat olympiavuosina pääsarjan MM-kisat. Joulukuussa 2021 varmistui, että MM-kisat järjestetään Tanskassa, jonka hakemuksesta oli kerrottu jo syyskuussa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa koskaan naisten pääsarjan MM-kisoihin nousseelle Tanskalle oli otollinen hetki toimia turnauksen järjestäjänä, koska sarjapaikan säilyttäminen ei ole millään tavalla varmaa nyt kun pääsarjastakin voi taas pudota toisin kuin viime vuonna. Tanska ei ole luonnollisesti järjestänyt naisten pääsarjan MM-kisoja aiemmin.

Kisapaikkakuntina Herning ja Fredrikshavn

Molemmat kisapaikkakunnat sijaisevat Tanskassa Jyllannin niemimaalla. Keskellä niemimaata lähes Legolandin naapurissa Herningissä pelataan tasokkaamman A-lohkon alkusarjan pelit, kolme puolivälieräottelua sekä välierät ja mitalipelit. Vajaan 200 km päässä koillisesta löytyy Fredrikshavn, jossa pelataan heikomman B-lohkon alkusarjaottelut, yksi puolivälieräottelu sekä kolme sijojen 5–8 ottelua. Sijoitusotteluilla ratkaistaan seuraavan kevään MM-kisojen A-alkulohkon viides maa. Puolivälierien ulkopuolelle jäävät joukkueet eivät pelaa karsintasarjaa, vaan B-alkulohkon neljäs säilyttää sarjapaikkansa ja viides putoaa suoraan IA-divisioonaan tai I-divisioonan A-lohkoon, jos se on helpompi käsittää sillä tavalla muotoiltuna. Sitkeästi kiekkojargonissa elävää "B-sarjaa" ei ole ollut olemassa kevään 2000 jälkeen.

Osallistuvat joukkueet

A-LOHKO, HerningB-LOHKO, Fredrikshavn
Kanada​
Tšekki
YhdysvallatSaksa
SuomiUnkari
SveitsiTanska
JapaniRuotsi

MM-kisoissa pelataan jälleen kahden eritasoisen alkulohkon systeemillä, kuten on pelattu jo vuoden 2012 MM-kisoista asti. Joka turnauksen kohdalla se ihmetyttää satunnaisemmin naisten jääkiekkoa seuraavia, mutta ainakin toistaiseksi suurin syy lohkojaolle on ollut murskalukemien välttäminen kärki- ja häntäpään joukkueiden välillä. Kuten helmikuun olympialaisista muistamme, aina sekään ei riitä, vaan jopa lopulta olympiapronssia voittanut Suomi hävisi Kanadalle alkusarjassa 11–1. Jokainen voi tuosta miettiä, minkälaiset lukemat pohjoisamerikkalaiset löisivät taululle B-lohkon häntäpään maita vastaan, jos ne sattuisivat pelaamaan vaikka miesten MM-kisojen tapaan samassa alkulohkossa. Toinen suuri syy on Kanadan ja Yhdysvaltojen kohtaamisen takaaminen jo alkulohkossa, koska rapakon takana ei juuri mikään muu tunnu kiinnostavan. Toisaalta se vetääkin sitten katsojia television ääreen molemmin puolin rajaa. A-lohkosta selviää siis kaikki viisi maata suoraan puolivälieriin ja B-lohkosta kolme parasta täydentää 8 joukkueen pudotuspelivaihetta.

Maaliskuussa tapahtunut Venäjän sulkeminen IIHF:n arvokisojen ulkopuolelle vaikutti sillä tavalla, että 2019 Espoossa pääsarjan MM-kisoista pudonnut Ruotsi nousi takaisin korkeimmalle tasolle. Ruotsi ei koronan vuoksi päässyt kertaakaan yrittämään nousua IA-divisioonasta, mutta paluu tapahtui nyt kabinetin kautta täydennysmenettelyllä. Käytännössä Ruotsilla jäi väliin vain vuoden 2021 MM-kisat oltuaan sitä ennen mukana joka kerta pääsarjan MM-kisoissa. Vuoden 2020 MM-kisat jäi kaikilta väliin koronaviruksen vuoksi. Japani peri Venäjän paikan kovatasoisemmassa A-alkulohkossa. Tšekin viimevuotinen yllätystappio Japanille sijoitusotteluiden ensimmäisellä kierroksella koitui siis aika kalliiksi ja sille lähes pedattu paikka A-lohkossa lipsahtikin nyt siis Japanille.

Kisojen seuraamista auttavia sivustoja

-MM-kisojen virallinen sivusto
-MM-kisat Leijonat.fi-sivustolla
-Maalikoosteet IIHF:n Vimeo-sivulla

Otteluiden televisiointi Suomessa

TV5:n kautta näkyy vapaasti kaikki Naisleijonien pelit sekä välierä- ja mitalipelit. Jos haluaa katsoa TV5-kanavaa netin kautta (laillisesti), tarvitsee jonkun maksukanavapaketin. Joko Discoveryn oman paketin tai sitten esimerkiksi jonkun Elisa Viihteen kaltaisen paketin, jota kautta näkyy myös TV5 netin yli. Samoin tuo Discoveryn paketti tarvitsee hankkia, jos aikoo katsoa otteluita jälkikäteen tallenteina Discoveryn verkkopalvelun kautta. Discoveryn maajoukkuekiekkolähetyksistä löytyy värikästä keskustelua myös omassa ketjussaan. Nyt kolmannen arvokisaturnauksen kohdalla voi jo sanoa, että ottelut selostaa tuttuun tapaan Juhavaltteri Salminen ja kommentoijana toimii TPS-päävalmentaja Terhi Mertanen. Otteluihin löytyy myös ruotsinkielinen selostus.

Nautitaan naisten jääkiekon näyteikkunasta

Toivon, että suomalaiset löytävät ainakin toistaiseksi pienelle mediahuomiolle jääneet ja erikoiseen aikaan pelattavat MM-kisat. Samoin toivon, että kisojen ansiosta syntyy tännekin keskustelua. Vaikka se lieneekin turhaa, esitän tälläkin kerralla toiveen keskustelupalstan kirjoittajille, että keskustelu voisi keskittyä peleihin ja turnauksen tapahtumiin sen sijaan, että keskustelu rönsyilisi kaikkeen maan ja taivaan väliltä, joka sivuaa vähääkään naisten jääkiekkoa. Ennen kaikkea toivoisin, että ahdasmielisimmät provoilijat hillitsevät itsensä ja antavat meidän naiskiekkoa seuraavien nauttia MM-kisoista keskustelupalstalla vänkäämisen sijaan. Varsinkin, kun valitettavan usein keskusteluun päätyy yhä uudestaan samat kulahtaneet argumentit. Jos naisten jääkiekko ahdistaa jostain syystä, niin sitä ei ole pakko katsoa, eikä varsinkaan oksentaa sitä ahdistusta tänne keskustelupalstalle – ainakaan tähän ketjuun.

Olympialaisissa naisten jääkiekon otteluseurantaketju toimi sen verran hyvin, että sellaiselle voisi olla tilausta nyt MM-kisojenkin kohdalla.

Otteluseuranta löytyy täältä:
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Suomen joukkue
Maalivahdit (3):
Anni Keisala, s. 1997
Meeri Räisänen, s. 1989
Jenna Silvonen, s. 1999

Puolustajat (7):
Jenni Hiirikoski, s. 1987
Sini Karjalainen, s. 1999
Nelli Laitinen, s. 2002
Krista Parkkonen, s. 2002
Sanni Rantala, s. 2002
Ronja Savolainen, s. 1997
Ella Viitasuo, s. 1996

Hyökkääjät (13):
Elisa Holopainen, s. 2001
Michelle Karvinen, s. 1990
Julia Liikala, s. 2001
Petra Nieminen, s. 1999
Jenniina Nylund, s. 1999
Emmi Rakkolainen, s. 1996
Sofianna Sundelin, s. 2003
Susanna Tapani, s. 1993
Noora Tulus, s. 1995
Viivi Vainikka, s. 2001
Sanni Vanhanen, s. 2005
Emilia Vesa, s. 2001
Kiira Yrjänen, s. 2002

Suomen joukkue on nuorentunut jälleen hieman olympialaisten jälkeen. Tanja Niskanen lopetti keväällä pelaajauransa, Noora Rädyn osallistumisen elokuisiin MM-kisoihin estää sama työ kuin vuosi sitten ja polvivamman vuoksi olympialaisista sivuun jäänyt, mutta kesällä maajoukkuerinkiin palannut kokenut Rosa Lindstedt ei ole mukana Tanskassa.

Hieman uudempi ilmiö on runkopelaajina useat arvokisat pelanneiden Minttu Tuomisen ja Sanni Hakalan jättäytyminen maajoukkuetoiminnan ulkopuolelle ainakin toistaiseksi. Pelaajien päätökseen on todennäköisesti vaikuttanut kolmannet arvokisat vuoden sisään. Kuten jo viime syksynä kirjoitinkin, myös naisten MM-kisojen pelaaminen olympiavuosina on ihan tervetullut uudistus, mutta se tapahtui nyt vaan aivan liian nopeasti, kun viime vuoden MM-kisat pelattiin vasta elokuussa aivan sarjakauden kynnyksellä. Raskaiden koronakausien jälkeen maajoukkuerinkiin kuuluvat pelaajat ovat olleet nyt kaksi peräkkäistä kesää sidoksissa maajoukkuetoimintaan, mikä vaikuttaa naisten jääkiekossa helposti niin palautumiseen kuin toimeentuloonkin.


Suomen ottelut ja pudotuspelien otteluohjelma
ajat Suomen aikaa

Alkulohko:
to 25.8. klo 20.00 Suomi–Kanada
la 27.8. klo 16.00 USA–Suomi
ma 29.8. klo 16.00 Suomi–Japani
ti 30.8. klo 17.00 Sveitsi–Suomi

to 1.9.
klo 13.15 Puolivälierä 1
klo 17.15 Puolivälierä 2
klo 18.30 Puolivälierä 3
klo 21.15 Puolivälierä 4

la 3.9.
klo 15.00 Välierä 1
klo 19.00 Välierä 2

su 4.9.
klo 16.00 Pronssiottelu
klo 20.30 Loppuottelu
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Eri medioiden ennakoita

Jatkoaika
-A-lohko
-B-lohko

IIHF
-joukkueiden esittely
-harjoitusotteluiden tuloksia

The Hockey News
-Kanada
-Yhdysvallat
-muut joukkueet

The Ice Garden
-
Kanada
-Yhdysvallat
-Suomi
-Sveitsi
-Japani


NBC:n toimittaja Alex Azzi nosti omassa kisaennakossaan sen verran mielenkiintoisen asian esille, että pitää mainita se tässä vielä erikseen. Yhdysvaltojen maajoukkueen nykyinen "työehtosopimus" USA Hockeyn kanssa on voimassa elokuun loppuun asti, eikä uudesta ole vielä päästy sopimukseen. Hieman samanlainen tilanne oli vuoden 2017 MM-kisojen alla, jolloin sopimuksettomassa tilanteessa puolustavan maailmanmestarin pelaajat uhkasivat olla osallistumatta MM-kisoihin, mikäli uutta sopimusta ei synny. Lopulta silloin syntyi uusi sopimus, joka takasi pelaajien taloudellisiin korvauksiin, olosuhteisiin ja sairasvakuutuksiin huomattavia parannuksia. Käytännössä maajoukkuerinkiin kuuluminen mahdollisti heille päätoimisen jääkiekon pelaamisen ja harjoittelun.

In 2017, the U.S. women’s hockey team made headlines when players threatened to boycott that year’s world championship if USA Hockey didn’t increase player compensation and benefits. Five years later, players are preparing for Worlds while simultaneously negotiating a new contract. The U.S. players’ current one-year agreement with USA Hockey is set to expire midway through the tournament on August 31.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Suomen kokoonpano Kanadaa vastaan.

33 Michelle Karvinen – 77 Susanna Tapani – 16 Petra Nieminen
24 Viivi Vainikka – 40 Noora Tulus – 10 Elisa Holopainen
91 Julia Liikala – 28 Jenniina Nylund – 32 Emilia Vesa
34 Sofianna Sundelin – 12 Sanni Vanhanen – 25 Kiira Yrjänen
19 Emmi Rakkolainen (13. hyökkääjä)

6 Jenni Hiirikoski – 88 Ronja Savolainen
9 Nelli Laitinen – 7 Sanni Rantala
2 Sini Karjalainen – 14 Krista Parkkonen
8 Ella Viitasuo

36 Anni Keisala
(18 Meeri Räisänen)

Keisala aloittaa odotetusti maalilla ja ketjukoostumukset sekä pakkiparit näyttävät muutenkin varsin tutuilta heinä- ja elokuun harjoitusotteluiden perusteella.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
25.8.2022 iltapäiväottelut

Japani–USA 0–10

(0–4, 0–5, 0–1)
laukaukset 6–62

Turnauksen ensimmäinen ottelu päättyi odotetusti jenkkien murskavoittoon. Olympialaisten jälkeen runsaasti kokoonpanoaan uudistaneella Japanilla on todennäköisesti aika kylmää kyytiä luvassa A-lohkon alkusarjapeleissä. Puolivälierä ja mahdolliset sijoitusottelut 5. sijasta taitaa ollakin joukkueelle realistinen tähtäin, mihin ladata kaikki paukut. USA:n kokoonpanosta pisteillä erottuu etenkin Taylor Heise 0+5, Alex Carpenter 2+1, Amanda Kessel 1+2 ja Kendall Coyne Schofield 0+3

Saksa–Unkari 2–4
(2–1,0–2, 0–1)
laukaukset 28–25

B-lohkon ensimmäisessä pelissä nähtiin pienehkö yllätys, kun Unkari voitti Saksan. Tosin B-lohko on ehkä Tšekkiä lukuun ottamatta niin tasainen, että periaatteessa peleissä voi tapahtua mitä tahansa. Harmi, että B-lohkon pelejä ei näe Suomessa ainakaan kisojen TV-oikeudet omistavan Discoveryn välityksellä.


 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
25.8.2022 Suomi–Kanada 1–4
(1–2, 0–1, 0–1)
laukaukset 17-43
Ottelun tilastot

Naisleijonien peliajat
Liikala pelasi käytännössä Niemisen paikalla suihkukomennuksen jälkeen

Karvinen 22:04 – Tapani 20:18 – Nieminen 1:06
Vainikka 17:18 – Tulus 18:56 – Holopainen 15:32
Liikala 20:56 – Nylund 17:34 – Vesa 10:24
Sundelin 5:26 – Vanhanen 10:45 – Yrjänen 7:59
Rakkolainen 6:33

Hiirikoski 25:13 – Savolainen 18:15
Laitinen 18:03 – Rantala 17:09
Karjalainen 9:23 – Parkkonen 8:06
Viitasuo 13:16

Keisala 39/42 - 92,9% - 59:08
(Räisänen)

YV 0/6 - 11:07
AV 1/2 - 06:21

Aloitukset

16–28 (36,4 %) yhteensä

3–8 (27,3 %) Tapani
5–7 (41,7 %) Tulus
0–6 (0,0 %) Nylund
3–5 (37,5 %) Vanhanen

4–2 (66,7 %) Vainikka
1–0 (100 %) Yrjänen

-pöytäkirja
-laukauskartta

Suomi aloitti pelin ihan hyvin ja pääsi alussa jo ylivoimallekin. Harmillisesti ylivoima katkesi kuitenkin Petra Niemisen suihkukomennukseen, josta seuranneen viiden minuutin jäähyn aikana Kanada osui kertaalleen. Suomi ei kuitenkaan lannistunut, vaan hieman erän puolivälin jälkeen ylivoimakoostumus iski muutama sekunti Kanadan jäähyn päättymisen jälkeen tasoituksen. Tasoituksen iski Niemisen saappaisiin hypännyt Julia Liikala. Valitettavasti reilu kaksi minuuttia myöhemmin kanadalaisten kapteeni Poulin unohtui vapaaksi B-pisteelle, josta hän laukoi kiekon kliinisesti takakulmaan. Avauserässä Naisleijonat pelasi kuitenkin ihan hyvin. Kanada oli olympialaisten pyörremyrskyyn verrattuna välillä jopa hieman vaisu ja aika kuritonkin.

Toisessa erässä Naisleijonat oli perinteisesti pitkiä pätkiä jumissa omassa päädyssä. Erän puolivälin jälkeen alkoi näyttää hieman paremmalta, mutta sitten paineen purkaminen omalta alueelta epäonnistui, Suomi hävisi taistelun irtokiekosta oman maalin edessä ja Kanada siirtyi kahden maalin johtoon.

Toisessa ja kolmannessa erässä Kanada otti neljä jäähyä, mutta Naisleijonien ylivoima ei pyörinyt enää yhtä hyvin kuin avauserässä. Kolmannen erän kiri tyrehtyi liian usein yritykseen päästä edes omalta puolustusalueelta pois hiekan valuessa samaan aikaan tiimalasissa liian nopeasti. Lopulta Suomi sai hyökkäyspään aloituksen ja yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta 12 sekuntia myöhemmin kiekko oli Suomen maalissa ratkaisevasti jo neljännen kerran.

Suomi aloitti siis hyvin, mutta ote siirtyi vahvemmin Kanadalle, mitä pitemmälle peli eteni. Sentään mitään olympialaisten alkulohkon tyylistä 11–1-murskajaisia tai Turun marraskuista 8–0-selkäsaunaa ei nähty, mutta paremmasta ei ollut tälläkään kerralla epäselvyyttä.

Periaatteessa Suomella oli otteluun lähdettäessä jopa jonkinlainen iskumahdollisuus, koska Kanadan joukkueesta puuttuu tällä kertaa monta nimekästä huippupelaajaa, kuten Melodie Daoust, Natalie Spooner, Rebecca Johnston, Claire Thompson ja Erin Ambrose. Valitettavasti kanadalaisten pelaajamateriaalin leveys kestää yleensä Suomea vastaan jopa noin monen huippupelaajan puuttumisen. Ainakin nuorta sukupolvenvaihdosta läpi käyvää Suomea vastaan.

Onneksi vanhan totuuden mukaan alkusarjan ottelu on vasta lämmittelyä pudotuspelivaiheen kohtaamisia varten, joissa ratkotaan sitten jo mitalin väriä. Tästä yhtä kokemusta rikkaampana ja pää pystyssä kohti seuraavia pelejä.

Seuraava peli on lauantaina, eikä vastus juurikaan helpotu, kun USA luistelee vastaan klo 16.00 pelattavassa ottelussa.

* * *

25.8.2022 Tanska–Ruotsi 2–5
(1–1, 0–2, 1–2)
laukaukset 28–36

Ottelun tilastot

B-lohkon naapurimaiden kohtaaminen sai lentävän lähdön, kun kumpikin joukkue onnistui maalinteossa ennen kuin pelikellossa oli edes kahta minuuttia. Seuraavia maaleja saatiinkin odottaa pelin puolivälin toiselle puolelle. Ruotsi siirtyi toisessa erässä kahden maalin johtoon ja lisäsi johtoa kolmannessa erässä vielä maalilla ennen Tanskan kavennusta. Ratkaisu syntyi reilut kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun Ruotsin Hanna Olsson viimeisteli hattutempun kahden pelaajan ylivoimalla.


 
Viimeksi muokattu:

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK (RIP?)
Enpä tiennytkään, että tällaiset kisat pelataan nyt. Luin äsken uutisen, jossa kerrottiin Susanna Tapanin (lienee joukkueen tärkeimpiä pelaajia?) jättäneen MM-ottelun väliin, koska kävi Suomessa ystävänsä häissä. Kieltämättä hieman naurahdin ja kertonee jotain kisojen arvostuksesta. Voisitteko kuvitella, että miesten arvokisoissa olisi koskaan vastaavaa tilannetta? Minä en. Toki ystävän häät ovat myös tärkeä juttu. Elämä on valintoja täynnä.

Sitten kisojen jälkeen pronssimitalit kaulassa ollaan taas ulisemassa, kun ei saada rahaa. Minulle on henkilökohtaisesti se ja sama, pelaako Tapani MM-kisoissa USA:ta vastaan vai ei, mutta hänen yhteistyökumppaninaan voisin miettiä jatkoa pari kertaa.
 
Viimeksi muokattu:

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Aika turha inistä tosiaan arvostuksen puutteesta ja muusta, kun kesken kisojen lähdetään ystävien häihin poikkeen. Ota siinä sitten naiskiekkoilu vakavasti, kun ei näytä heitäkään liikaa napostelevan. Ihan kivaa harrastelua, ei siinä, jatkakaa.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Enpä tiennytkään, että tällaiset kisat pelataan nyt. Luin äsken uutisen, jossa kerrottiin Susanna Tapanin (lienee joukkueen tärkeimpiä pelaajia?) jättäneen MM-ottelun väliin, koska kävi Suomessa ystävänsä häissä. Kieltämättä hieman naurahdin ja kertonee jotain kisojen arvostuksesta. Voisitteko kuvitella, että miesten arvokisoissa olisi koskaan vastaavaa tilannetta? Minä en. Toki ystävän häät ovat myös tärkeä juttu. Elämä on valintoja täynnä.

Sitten kisojen jälkeen pronssimitalit kaulassa ollaan taas ulisemassa, kun ei saada rahaa. Minulle on henkilökohtaisesti se ja sama, pelaako Tapani MM-kisoissa USA:ta vastaan vai ei, mutta hänen yhteistyökumppaninaan voisin miettiä jatkoa pari kertaa.
Miesten puolella toimitaan sikäli fiksummin kuin Tapani eli siellä kieltäydytään koko kisoista, kun ei oikein nappaa lähteä Skoda cuppiin tai on ystävän häät kisojen aikaan.

Ja ei elokuu ole oikea aika sen paremmin naisten kuin u20 kisoille.
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paljos naiset saivatkaan valtion avustusta per pelaaja? Sitten kesken kisojen lähdetään bilettää kaverin häihin. Amount of disrespect!
 
Enpä tiennytkään, että tällaiset kisat pelataan nyt. Luin äsken uutisen, jossa kerrottiin Susanna Tapanin (lienee joukkueen tärkeimpiä pelaajia?) jättäneen MM-ottelun väliin, koska kävi Suomessa ystävänsä häissä. Kieltämättä hieman naurahdin ja kertonee jotain kisojen arvostuksesta. Voisitteko kuvitella, että miesten arvokisoissa olisi koskaan vastaavaa tilannetta? Minä en. Toki ystävän häät ovat myös tärkeä juttu. Elämä on valintoja täynnä.

Sitten kisojen jälkeen pronssimitalit kaulassa ollaan taas ulisemassa, kun ei saada rahaa. Minulle on henkilökohtaisesti se ja sama, pelaako Tapani MM-kisoissa USA:ta vastaan vai ei, mutta hänen yhteistyökumppaninaan voisin miettiä jatkoa pari kertaa.
Ei varmaan kävisi miesten puolella, tuskin myöskään USA:n tai Kanadan naismaajoukkueissa, siitä harmittavasta syystä, että siellä löytyy pelitasollisesti korvaavia vaihtoehtoja.
Suomen pelissä näkyi raskaasti se, että kaksi kärkihyökkääjää, jotka yksilötaidoiltaan ja nopeudeltaan kestää vertailun usalaisiin, olivat poissa.

Kertoohan tuo Tapanin sitoutuneisuudesta tai sen puutteesta, toivottavasti pian alkaa nuoria nousta ottamaan roolia, jotta tällaiset 'maajoukkueen kausikorttilaiset' voidaan tiputtaa ryhmästä ellei motivaatio kisoihin riitä.
Epäilen ettei naisilla noita yhteistyökumppaneita juurikaan ole, että pelkoa niiden menettämisestä ei taida olla ja muillakin pelaajilla päästään siihen pronssipeliin, mutta jos kärkihyökkääjä laskeskelee näin, niin miten nuoret voi saada uskoa siihen, että pohjoisamerikkaiset joukkueet ovat voitettavissa?
Kokeneelta ja johtavalta pelaajalta nuorten silmissä huonoa toimintaa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kun ei ole todellista kilpailua paikoista, niin joukkueeseen pääsee useampaa lajia pelaava pelaaja, jolle sallitaan vielä ilmeisesti eri vapauksia joukkueen sisällä.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Lampaanperse Susanna Tapanille. Case kertoo valitettavan paljon naisjääkiekon komentoketjusta.

Mutta eiköhän Tapani järjestä lehdistötilaisuuden, jossa alkaa vetistellä ja kertoo kuinka rankkaa on ollu itsellä suhteessa muihin....eiku se oliki joku muu.

Mutta joo, hiljaseksi vetää toiminnan ja koutsin auktoriteetin taso.

Harmittaa todella paljon muiden naispelaajien puolesta. Ja tyttöjunnujen, joille idoli on aina idoli.
 

emz1

Jäsen
Miesten puolella toimitaan sikäli fiksummin kuin Tapani eli siellä kieltäydytään koko kisoista, kun ei oikein nappaa lähteä Skoda cuppiin tai on ystävän häät kisojen aikaan.
Enpä välttämättä sulkisi pois sellaista vaihtoehtoa jossa Tapani on sanonut että aikoo jättää kisat väliin koska ystävällä on häät mutta valmennus on suostutellut kisoihin sillä että voit käydä häissä. Sikäli tässä on vielä tiedoissa aukkoja että ei tiedä onko kyseinen keissi enemmän Tapanin vai Toivolan piikissä. Vaikka valmennus olisi tuolla optiolla suostutellut niin päätös Tapanilta ottaa tuo vastaan on myös kyseenalainen.

Jotkut erittäin painavat syyt toki lasketaan ymmärrettävyyden piiriin kuten että kyseisellä ystävällä on todettu elinaikaa vuoden verran ja on halunnut saada vielä häät mutta tuollaiset ovat erittäin epätodennäköisiä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Harzan

Jäsen
Paljos naiset saivatkaan valtion avustusta per pelaaja? Sitten kesken kisojen lähdetään bilettää kaverin häihin. Amount of disrespect!
Susanna Tapani on ollut viimeiset viisi vuotta 10 000 euron apurahalla.

Melkoista myyräntyötä tekee koko naisurheilulle. Vaaditaan ammattilaisen palkkaa amatöörimäisellä sitoutumisella.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Tapani on jo jokusen vuoden käyttäytynyt todella ylimielisesti tietyissä asioissa ja vaatinut itselleen erikoiskohtelua.

Ei todellakaan ole arvostettu edes kaikkien naiskiekkoilijoiden parissa.

Sitoutuminen jos on tuolla tasolla niin pitäisi potkaista vittuun joukkueesta tuollainen.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Mielestäni salliva linja pelaajien menoihin on paljon parempi kuin tiukka ehdoton ei .
Jos vaikka Marko Anttila olisi yhden pelin pois siskonpojan rippijuhlien takia niin se on ihan ok
kunhan ei ole finaali tai pudotuspelit käynnissä.
 

Harzan

Jäsen
Mielestäni salliva linja pelaajien menoihin on paljon parempi kuin tiukka ehdoton ei .
Jos vaikka Marko Anttila olisi yhden pelin pois siskonpojan rippijuhlien takia niin se on ihan ok
kunhan ei ole finaali tai pudotuspelit käynnissä.
Salliva linja sopii hyvin, mutta siinä tapauksessa tuollaiselle hippo-kisapuuhastelulle on aivan turha vaatia mitään arvostusta, medianäkyvyyttä, parempia palkkoja tai valtion apurahoja.

Veikkaan, että kisat televisioiva tahokaan ei katsele hyvällä, että kisat eivät kiinnosta edes pelaajia. Hehkuta siinä sitten naisjääkiekkoa ja vie lajia eteenpäin.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Mielestäni salliva linja pelaajien menoihin on paljon parempi kuin tiukka ehdoton ei .
Jos vaikka Marko Anttila olisi yhden pelin pois siskonpojan rippijuhlien takia niin se on ihan ok
kunhan ei ole finaali tai pudotuspelit käynnissä.
Oletko koskaan ollut tavoitteellisen joukkueen jäsen? Missään roolissa?
Ellet sit trollaile.


Susanna Tapani ja valmennus/liitto teki karmeen karhunpalveluksen naisurheilun arvostuksen määreelle.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Meeri Räisänen ei päässyt juhlimaan kesken kisojen.
Ihan oikeutetusti lyö puukkoa selkään.

Naisjääkiekkoilu on varmaan koko olemassaolonsa ajan taistellut siitä, että heitä arvostettaisiin ja pidettäisiin tasavertasina ammattilaisina miehiin nähden ja sitten yksi hölmö menee ja vetää viemäristä alas koko sen vuosia rakennetun uskottavuuden.

Tapanin tempauksesta ei voi oikeastaan antaa mitään muuta kuin 5 Iltalehden lampaanpersettä.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei kai ne johtoryhmässä oikeasti luullut että Tapanin henkilökohtainen syy menee vain hiljaisesti läpi. Eilen ennen peliä kun Tapanin kerrottiin henkilökohtaisista syistä olevan pelistä poissa, niin valtaosa luuli että perhepiirissä on tapahtunut yllättävä vakava sairastuminen ja sen takia peli jää välistä. Mielestäni myös ihan ymmärrettävää että media kyseli johtoryhmältä siinä vaiheessa että onko Tapanin kisat kokonaan ohi. Jos johtoryhmä ei tähän osannut varautua niin ei voi kun ihmetellä. Lisäksi nämä piirit Suomessa on sen verran pienet että nykypäivänä se todellinen syy väkisinkin nopeasti selviää.

Omasta mielestäni tämä kertoo kaiken päävalmentaja Juuso Toivolan auktoriteetista. Ei todellakaan olisi Pasi Mustosen aikaan lähdetty pieniin häihin kesken kisojen.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Oletko koskaan ollut tavoitteellisen joukkueen jäsen? Missään roolissa?
Ellet sit trollaile.


Susanna Tapani ja valmennus/liitto teki karmeen karhunpalveluksen naisurheilun arvostuksen määreelle.
Myönnän ettei ole paras mahdollinen ajoitus , mennä häihin, mutta eri ihmisille eri asiat on tärkeitä ja jos pelaa loppukisat hyvin niin mielestäni ihan hyvä . Turhaa pitää kaukalossa pelaajia joiden ajatukset on aivan muualla.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat

Ei tämä kyllä tosiaan hyvä juttu ollut.
Hämmentävää oli se, että Facebookin puolella tämä Ylen julkaisu sai varsin paljon lokaa niskaansa. Kommenteissa vedottiin Sanna Mariniin ja miten naiset eivät saa juhlia, ja taisi joku liputtaa naisvihakorttiakin ilmassa.

Minua ei yllätä se, että tässä oli kohteena juuri Susanna Tapani. Hänestä on välittynyt vähän ylimielinen kuva, jonka kuvittelisi osallistuvan joukkueurheilun sijasta yksilöurheiluun. Meeri Räisänen ei varmasti sattumalta twiitannut skipanneensa isänsä kuuskymppisiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös