Se on totta, että enemmän miehiä harrastaa jääkiekkoa kuin naisia. Sorretaanko siis niitä vähiä naisharrastajia, vai saavatko he vuoroja samassa suhteessa harrastajien määrään?
Tuonne toiseen ketjuun jo tätä avasin. Sekä naisten - että miesten kiekko ovat olympialajeja ja kansainvälisesti liitetty sinne kilpaurheilun aateliin. Tämän vuoksi valtio tukee liittoa eli jääkiekkoa, ei sukupuolia, vaan jääkiekkoa. Kun puhutaan arvostuksesta ja arvottamisesta tuossa on se pointti. Kokonaisuuden, eli jääkiekon pitäisi olla sukupuolille sama ponnistaa eteenpäin. Kumpaisetkin tarvitsee hyvän junioripolun pelaajien tuottamiseksi ja kumpaisellakin, niin miehillä, kuin naisilla on sama päämäärä.
Harrastelijat harrastaa ja kustantelevat itse sen harrastuksensa myös jääkiekossa, eikä niillä saa olla järjellä ajateltuna olla arvotukseen ja marssijärjestykseen perustetta sitä muuttaa.
Moni on täällä käynyt vannomassa, ettei koskaan menisi naisten kiekkoa katsomaan, mutta perusteena millekään se on maho. Veikkaan, ettei moni muukaan olympialaji saisi heistä katsojia, mutta katsojien määrä ja viihdyttävyys ei kuitenkaan ole kriteeri olympia urheilussa ja toki kaikesta ei kaikkien tarvitse pitääkään, ihan hyvin voi mennä katselemaan frisbeegolfia ja jättää nykyaikaisen viisi ottelun tai soudun kiinnostuksen kohteistaan sivuun, mutta niin kauan, kun lajilla on olympia urheilun status, sillä on urheilun hierarkiassa oikeutus tasapuoliseen tukeen niin lajina, kuin harrastajanakin.
Tämän perusteella olen asioista kirjoitellut ja vaatinut liitolta kurssin oikaisua tasapuolisemmaksi tukemiseksi ja toivonut seuroilta kykyä pysyä muuttuvan maailman kyydissä ja jopa oppia sitä hyödyntämään toiminnassaan, koska niissä on avain sen naisten kiekon tasoon, ihan samoin kuin aikanaan on ollut miestenkin kiekon tasoon.
Monille, jotka toitottavat, että hommatkoon ämmät itse sponssinsa faktana se, että sponssit seuraa näkyvyyttä, ei päinvastoin. Siksi liiton käsissä on tuoda esiin arvostus ja panostaa olympia lajia sen ansaitsemaan näkyvyyteen lajiryhmässään, kyllä ne sponssit ja jossain vaiheessa se yleisökin äärelle löytävät ja tämänhän me jo tiedämme esimerkeistä historiasta.
Lainatussa lienee ajatus, että kun vuoroja on yhtä paljon, ne on yhtä arvokkaita, vaikka toisilla ne olisi ilta - ja toisilla pelkästään aamuyöstä. Jos minulta kysytään, pitäisi vuorojen ja määrien jakautua statuksen, ei muun mukaan.