Ilmoitukset

Nimimerkki Nahkizz paljastui heti palstauransa aluksi trolliksi, joten passitimme hänet saman tien ulkoruokintaan.

Nimimerkin killswitch tuotanto ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Nimimerkki sporttipappa on laitettu viikoksi katsomon puolelle rauhoittumaan Jokerit-osioon kirjoitetun henkilökohtaisen hyökkäyksen jäljiltä.

Nimimerkki Cobol kuittasi itselleen viikon pelikiellon turhasta ja provosoivasta ketjunavauksestaan Jokerit-osiossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Naisten maajoukkue

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Museoesine, 15.11.2009 klo 19.35.

 1. Shinny Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
  Mira Kuisma johdatti sitten tyttöjen U18-joukkueen ensi kertaa välieriin sitten vuoden 2011. Niin monta puolivälieräpettymystä mahtunut tähän väliin niin oli jo aikakin tyttöjenkin puolella päästä taas mitalipeleihin. Aika trilleri tuli tästäkin puolivälierästä kuten Ruotsia vastaan kun pari minuuttia ennen loppua Ruotsi meni 2-1 johtoon, mutta Nelli Laitinen kontrasi ilman maalivahtia pelatessa puolen minuutin sisällä pelin jatkoajalle, jossa sitten Elisa Holopainen ratkaisi pelin Suomelle. Kärkipelaajat olivat siis vireessä, vaikka Holopaisen jäähyt kolmannessa erässä meinasivat kääntyä Suomen turmaksi. Viime vuonnahan Ruotsi venyi hopealle, tiputtaen Kanadan välierissä, tehden historiaa 2008 alkaen järjestetyissä U18-kisoissa. Tämä Suomen ikäluokka pärjännyt kyllä hyvin Ruotsia ja muita Euroopan maita vastaan, ja ensi vuodelle paikka kovempaan A-lohkoon on varmistettu. Välierä USAta vastaan alkaa klo 6 lauantaiaamuna, näkyy IIHF:n Youtubesta.

  Taaksepäin katsoen, vuoden 2011 pronssijoukkueessa pelasi mm. Susanna Tapani (nyk. TPS), Isa Rahunen (Luleå), Noora Tulus (Luleå), Anna Kilponen (Quinnipac NCAA), Saana Valkama (Vermont NCAA), Suvi Ollikainen (St. Cloud NCAA), Isabella Portnoj (TPS). Käytännössä kaksi kärkikentällistä niistä kisoista pelaa edelleen maajoukkuetasolla, joten voidaan odottaa, että tästäkin joukkueesta nousisi muitakin tulevia maajoukkuepelaajia naisten puolelle huippulupausten Holopaisen ja Laitisen lisäksi.
   
  predsfan tykkää tästä.
 2. predsfan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Suomalaiset dominoivat jokaista peliä alkusarjassa ja myös karsintapeliä pääosin mutta maaleja tuli tosi vähän joka pelissä. Yksilötasolla Suomi oli laadukkaampi, mutta joukkuepelaaminen on kyllä lapsenkengissä verrattuna esim. Ruotsiin joka pelasi ainakin pudotuspelissä jo aika kypsää ja tehokasta viisikkopeliä. Suomalaiset kuskailivat kiekkoa ja hyökkäysalueella varsinkaan ei syöttöpeliä hirveästi nähty. Suomen tytöt on tosi taitavia mutta lieneekö junnusarjat ja naistenjoukkueet niin epätasaisia että joukkuepelaamisen taidot ei kehity.
   
 3. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Tyttöleijonien pelit nähtyäni täytyy olla samaa mieltä, että etenkin hyökkäyspelaamista on vaivannut yksilöyrittäminen ja tehottomuus. Suomi on etenkin alkusarjan peleissä saanut siirrettyä paineen hyökkäysalueelle, mutta maalinteko on ollut todella vaikeaa. Valtaosa siitä on tosiaan jäänyt turnauksen piste- ja maalipörssiä johtavan Elisa Holopaisen yksilötaidon varaan.

  Mielestäni puolustussuuntaan Suomella on ollut paremmin paketti kasassa. Toki sielläkin on tapahtunut yksittäisiä nukahduksia ja mustia hetkiä, jotka ovat vähämaalisissa otteluissa nostaneet vastustajan tasoihin tai jopa johtoon.

  Japani tasoitti toisen erän lopulla heti Suomen avausmaalin jälkeen. Puolustuskannalla koko ottelun ollut Sveitsi sai kavennusmaalin kolmannen erän alussa ja minuutti myöhemmin tasoitti numerot ylivoimalla 2-2:een. Tsekki tasoitti kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta Suomi sai tehdä voittomaalin tyhjiin, koska Tsekki olisi tarvinnut 3 pisteen voiton välttääkseen karsinnan. Ruotsi tasoitti toisen erän lopulla, vaikka Suomi oli hallinnut sitä erää ja iski ylivoimalla johto-osuman kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista.

  Hyvänä puolena voi kuitenkin todeta, että Tyttöleijonien kantti on kestänyt nämä takaiskut ja joukkue on noussut tasatilanteesta tai tappioasemasta voittoon jokaisessa ottelussa. Ennen Ruotsi-ottelua Suomi ei ollut ollut turnauksessa tappiolla sekuntiakaan, joka on tietyllä tavalla aina ihan hyvä merkki joukkueen puolustamisesta.

  Allekirjoitan tuon huomion yleisemminkin, että naisten peleissä ratkaisut syntyvät monesti yksilösuoritusten kautta, eikä sovitun joukkuepelaamisen tai kuvion kautta. Kärkipelaajat saavat myös hurjasti peliaikaa, joka ei näytä jakautuvan yhtä tasaisesti kuin miesten sarjoissa. Osaltaan tuo johtuu pelaajien keskinäisistä taitoeroista. Samalla täytyy sanoa, että monesti tämä kyllä tekee peleistä ihan viihdyttäviä.

  Ihan näin katsomosta pelejä seuranneena olen alkanut kallistua sille kannalle, että esimerkiksi Naisten Liigan joukkueissa ei pidetä sovitusta joukkuepelistä kiinni yhtä kurinalaisesti kuin miesten huippujoukkueissa. Toki joukkueissa on tämänkin osalta eroja. Naisleijonat ovat tässä mielestäni jonkinlainen poikkeus, mutta samat maajoukkuepelaajat saattavat seurajoukkueissaan pelata ihan eri tavalla ja "varastaa" viisikkopelaamisesta halutessaan ratkaista otteluita yksin. Nämä huomiot tosiaan katsomosta käsin omin silmin pelejä seurattuani. Minulla ei ole tarkkaa tietoa, mitä joukkueet ovat sopineet pelaamisesta ja kuinka hyvin pelaajat noudattavat sitä.

  Tyttöleijonien runko muodostuu Kuortaneen urheilukoulun pelaajista. Muihin Naisten Liigan joukkueisiin verrattuna Kuortaneen koululaiset harjoittelevat yhdessä paljon ja se kyllä näkyy melko organisoituna pelaamisena etenkin mitä pidemmälle sarjakausi etenee. Toki nuoret pelaajat antavat Naisten Liigassa kokeneemmille tasoitusta fysiikan ja monesti ihan vielä kehittyvien pelitaitojenkin osalta. En tiedä sitten, minkälainen haaste on opettaa tyttöleijonien/Kuortaneen pelitapaa muista joukkueista tuleville pelaajille. Ainakaan minä en pysty sanomaan, että Suomen yksilöyrittäminen johtuisi varsinaisesti Kuortaneen ulkopuolelta tulevista pelaajista. Tällä kaudella on vielä sekin haaste, että tyttöleijonien päävalmentaja ei ole Kuortaneen valmentaja, vaan hänen arkensa menee Kärppien valmentamisessa.

  Siitä näkökulmasta onkin mielenkiintoista, että juuri tänä vuonna tyttöleijonat onnistuivat voittamaan puolivälierän hävittyään ne järjestäin vuoden 2011 pronssin jälkeen. Mielestäni Suomella ei ole nyt mitenkään poikkeuksellisen paljon parempia pelaajia kuin aiempina vuosina. Jos jotain, niin ehkä joukkue on pelaajamateriaaliltaan tasaisempi.
   
  predsfan tykkää tästä.
 4. predsfan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Nimenomaan puolustus ja maalivahtipeli oli joka joukkuella aika hyvässä kuosissa joka osaltaan johtaakin siihen että edes taitavat pelaajat ei yksilöyrittämisellä pääse mitenkään helposti hyville maalipaikoille. Tässä viimeisessä Ruotsi ottelussa näkyi myös että Suomen omasta päästä lähtö oli usein hyvinkin vaikeaa, varmaankin Ruotsin prässi oli tehokasta mutta jotenkin se kuuluisa ykkössyöttö jäi lähtemättä ja kiekkoa leivottiin ja siirreltiin siellä omassa päässä. Hyvää oli todellakin se että henkistä kanttia näkyy olevan ja porukka näyttää kauttaaltaan laadukkaalta. Ehkä Holopainen, Vainikka ja joku kolmas jonka nimeä en muista erottuu vielä taidollisena kärkenä.
   
 5. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  4-0 Yhdysvalloille avauserän jälkeen ja aina vaikea toinen erä vasta edessä. Toki jenkit olivat valtava ennakkosuosikki otteluun, mutta otteluun lähtö valitettavasti epäonnistui.

  Päävalmentaja Mira Kuisma kertoi voitollisen puolivälierän jälkeen, että ikäluokka ei ole pariin vuoteen kohdannut Yhdysvaltoja. Valitettavasti se näkyi. Suomi ei ollut yhtään valmis alussa.

  USA tuli otteluun pohjoisamerikkalaisella tempolätkällä ja pian syntyikin avausmaali, kun maalin etukulmalta löytyi vapaa hyökkääjä. Toisessa maalissa Suomen pakki harhautti hienosti kaksi karvaajaa, mutta sitten yksinkertainen avaussyöttö keskelle valui pitkäksi. Oman pään aloituksen jälkeen väsynyt Suomi jäi mankeliin ja maali oli vain ajan kysymys. Kolmatta maalia edelsi oikeastaan ensimmäinen vähänkään pidempi Suomen hyökkäys. USA sai kuitenkin 2-1-vastahyökkäyksen ja kiekko oli jälleen Suomen maalissa. Erän lopulla syntyi vielä neljäs osuma ylivoimalla, kun Yhdysvallat laukoivat irtokiekon maalin edestä verkkoon.

  Ainoat hetket, jolloin Suomi pärjäsi, oli kun pelin tempo oli hitaampi ja USA:n ahnaat karvaajat pystyttiin ohittamaan kiekottelemalla. Niitä oli valitettavasti vähän, eikä Tyttöleijonat saanut laskettua tempoa riittävästi Suomelle edulliseksi.

  Vaikea nähdä, että Suomi nousee enää tästä voittoon, mutta toimikoon ottelu hyvänä näytöksenä, missä maailman kärki menee ja valmistautumisena huomiseen pronssiotteluun.

  Ensi vuotta ajatellen turnaukseen valmistauminen täytyy hoitaa eri tavalla, koska B-alkulohkon kaltaista otteluiden hallintaa ja voittomarssia ei ole luvassa. A-lohkossa Suomi kohtaa nopeammat sekä vahvemmat pohjoisamerikkalaiset ja oikeastaan ainoastaan Venäjän kanssa Tyttöleijonat lähtevät samalta viivalta.
   
 6. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko