Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Naisten maajoukkue

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Museoesine, 15.11.2009 klo 19.35.

 1. Lainaus:
  Tätä samaa olen ihmetellyt hälyn alettua. En vaan voi ymmärtää miten koko kauden ringetteä tahkonnut pelaaja saa erivapauden. Mutta kuten sanoin ykköskorin pelaaja on etuoikeutettu. MInulle koko kausi ringetteä = sitoutuminen 10%. Esittää Mustonen julkisuudessa sitten mitä tahansa.

  YLE linkki Tapanin arvojärjestyksestä.

  Suomen mestaruus MM-mitaleja tärkeämpi - Leijona-hyökkääjä jää pois Kanadan-reissulta | Yle Urheilu | yle.fi
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2016 klo 18.10
 2. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  En ehtinyt ihan kisojen alkuun, mutta väsäsin kuitenkin naisten MM-kisoille oman ketjunsa.

  Naisten MM-kisat 2016 | Jatkoajan keskustelupalsta

  Hienoa nähdä, että muutkin palstan nimimerkit ovat otteluita seuranneet nyt, kun ne ovat helposti nähtävillä Ylen TV-lähetyksissä ja Areenassa.
   
 3. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kanada ja Usa liian vahvoja jälleen kerran. Nmj:n pelissä toki paljon hyvää, esimerkiksi plokattuja kiekkoja
  enemmän kuin aikaisemmin, alivoimapeli tiivistä eikä kummassakaan pelissä Suomelle tehty ylivoimamaalia, maalivahtipeli totutusti hyvällä tasolla ja nyt uskallettiin pelata kiekollisena omassa päädyssä eikä jouduttu roiskimaan kiekkoja vain keskialueelle kuten monesti on käynyt. Suomelta puuttui molemmista peleistä Michelle Karvinen mikä kyllä näkyi, mutta myös Usalta puuttui Hilary Knight joten siltä osin ainakin Usa pelissä puntit menivät vähintään tasan. Nmj:n iso tavoite on tietenkin olympialaisissa ja mm kisoissa päästä pelaamaan finaalissa ja vielä voittaa finaali. Jo finaalipaikka edellyttää joko Usan tai Kanadan voittamista. Kuinka realistista se nyt nähdyn perusteella on? Toki yhden pelin voittaminen on mahdollista jos kaikki menee nappiin ja vastustajalla ei ole se ihan paras päivä, mutta kyllä joukkueella vieläkin on matkaa siihen että voisimme lähteä voittamaan pelejä siten että pelkkä oma peli riittää siihen että kamppaillaan tasapäisesti voitosta. Mielestäni on hyvä asia että nyt joukkue uskaltaa pelata kiekollisena myös omassa päädyssä, mutta siinä on myös joukkueen yksi heikkouksista eli omasta päästä lähtö kestää liian kauan ja kun Usa tai Kanada pääsee puolustamaan pelin alta niin vaikeaksi menee. Parhaat paikat Suomi sai aina kun päästiin nopeasti pois omalta alueelta. Esimerkiksi Usa pelin ensimmäisessä erässä Venla hoville avautui hyvä paikka viedä Suomi johtoon tilanteesta joka lähti nopeasta Noora Tuluksen käännöstä Usan menetettyä kiekko Suomen siniviivan tuntumassa ja samoin Suomen paras paikka lähti tilanteesta jossa Usa ylihyökkäsi ja Petra Nieminen sai kiekon ja käänsi pelin nopeasti päästen Susanna Tapanin kanssa 2 vs 1 hyökkäykseen. Vaikka kamppailupelaamisessa Niemisellä on toki tekemistä Usan ja Kanadan kaltaisia maita vastaan, niin todella taitava pelaaja hän on vaikka ikää ei paljon vielä ole. Niemisen taidoista hyvä esimerkki on juuri se Suomen paras maalipaikka jonka hän järjesti Tapanille. Nieminen pelasi omalta alueelta suoraan kohti Usan maalia ja pakotti Usan pakin pelaamaan Niemistä vastaan ja juuri oikealla hetkellä syötti pakin edestä Tapanille joka laukoi ihan hyvin, mutta hienosti torjui Usa:n maalivahti sen tilanteen. Suomen viisikko peli oli muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ihan tiivistä ja maalinedustaa Suomi puolusti ihan hyvin, vaikka Usan 4 maalista 3 tehtiin maalinedustalta.
  Ensimmäinen Usan maali oli valitettavan hyvä esimerkki siitä että jos vähänkin jätät taitavalle pelaajalle tilaa maalin edessä niin verkko heiluu. Suomen puolustaja oli ihan Usa:n pelaajan vierellä, mutta ei pelannut mailaa pois kun pystysyöttö maalin takaa tuli ja sen jälkeen olikin jo riittävän paljon myöhässä.
  Usan 4 maali oli sitten taas malliesimerkki siitä kun lähdetään omasta päästä hitaalla lähdöllä ja Usa kerkesi ryhmittyä puolustamaan. Suomi pyrki väkisin hyökkäysalueelle, mutta Usa riisti kiekon Suomen hyökkäyssinisellä ja käänsi pelin kohti Suomen maalia. Usa hyökkääjä meni paremman luistelun takia Suomen puolustajan ohi ja 3 Suomen pelaajaa pelasi samaa Usan hyökkääjää vastaan ja tausta jäi auki.
  Mitä sitten pitäisi tehdä jotta Usa ja Kanada olisi lyötävissä? Tietenkin ylivoimapeli pitää toimia silloin kun ylivoimalle pääsee. Voisiko suomi pelata rohkeammin? Lähteä rohkeasti paineistamaan heti kun menetetään kiekko? Nyt Suomi vetäytyy keskialueelle träppiin todella herkästi. Jos pelataan träpillä niin voisiko träppiä pelata hieman ylempänä kuin nyt jossa Suomen hyökkääjät vetäytyvät keskialueen puolelle.
  Vaikka Suomi ei juuri pitkiä hyökkäyksiä saanut kummassakaan pelissä niin sekä Kanadan että Usan pakkien pelistä hyökkäysalueen sinisen tuntumassa kannattaa ottaa oppia. Pakit liikkuivat kiekollisena viivassa todella hyvin ja pyrkivät hakemaan laukaisupaikkaa kohdasta jossa maski on suoraan maalivahdin edessä.
  Ja varmaan isoin oppi voisi olla se kuinka peli käännetään omalta alueelta nopeasti. Turnaus on vielä kesken ja edessä on kaksi peliä Ruotsia vastaan. Toivottavasti Suomi saa maalihat auki Ruotsi peleissä ja onnistumisia silläkin saralla. Aikaa vielä kevään kisoihin ja olympialaisiin varsinkin on, mutta niin on valmennuksella ja joukkueella töitäkin, jotta vihdoinkin näkisimme Nmj:n finaalissa.
   
 4. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kotiturnaus takana. Eipä yllätyksiä sijoitusten suhteen nähty. Nmj:lle kaksi voittoa Ruotsista ja varsinkin perjantain pelissä Suomi oli kentällä ylivoimainen, mutta maalinteko oli vaikeaa. Lauantain pronssiottelussa peli oli huomattavasti tasaisempaa, vaikka sitäkin Suomi hallitsi. Vain yksi pelaaja eli Riikka Välilä pääsi kahteen tehopisteeseen (1 + 1) ja jos muita onnistujia hakee niin kaikissa neljässä pelissä pelanneista pelaajista Välilä, Nieminen ja Tapani onnistuivat pääsemään tehotilastossa plussan puolelle. Miksi maalinteko on vaikeaa Suomelle? Kuten päävalmentaja Mustonen haastattelussa totesinkin niin tukitoimet eivät ole riittävällä tasolla, mutta myös laukausten laadussa jäämme jälkeen paljon sekä Kanadalle ja Usalle. Sitten yksi iso tekijä on myös erittäin paljon kehittynyt maalivahtipeli. Suomella riittää edelleen kansainvälisen tason maalivahteja, mutta muut ovat ottaneet tällä saralla Suomea kiinni reilusti. Päävalmentaja Mustonen on asettanut joukkueelleen hienon, mutta kovan tavoitteen 2018 olympialaisiin. Yksi asia millä tuota tavoitetta yritetään saavuttaa on se mistä jo tuolla sm-sarjan otsikon alla puhuinkin, eli Suomessa pelaavat maajoukkuepelaajat yritetään saada ensi kaudeksi poikien mukaan harjoittelemaan.
  Isoimpana ongelmana tässä mielestäni on se että ainakin tämän joukkueen pelaajista yli puolet pelasi muualla kuin Suomessa ja näiden pelaajien seuroihin ei luonnollisesti Suomen liitto pysty vaikuttamaan.
  Puolustajista jotka olivat alkuperäisessä kokoonpanossa vain kaksi pelaa sm-sarjaa. Kuortaneen joukkue on myös mielenkiintoisessa tilanteessa ensi kaudella. Missä joukkueessa Kuortaneen maajoukkuepelaajat harjoittelevat? Lähtevätkö vuodeksi pois Kuortaneelta vai käyvätkö harjoituksissa Seinäjoella tai Vaasassa?
  Siirtyminen poikien joukkueisiin harjoittelemaan parantaa varmasti pelinopeutta kokonaisuudessaan, koska pitää pystyä pelaamaan kovemman paineen alla, pitää pystyä syöttämään pienempään tilaan ja pitää pystyä pelaamaan pienemmässä tilassa nopeasti kovemman paineen takia ym ym. Pelin kääntäminen nopeasti oli yksi isoimpia ongelmia Usa:aa ja Kanadaa vastaan ja tähän siirtyminen poikien mukaan auttaa paljon, mutta se ei tietenkään riitä jos pari puolustajaa joukkueesta siirtyy poikien mukaan. Maalintekoon poikien mukaan siirtyminen vaikuttaa myös pelinopeuden kautta, mutta laukausten laatu ei parane sillä että siirrytään poikien mukaan, joten muutakin on päävalmentaja Mustosen keksittävä jotta tavoite olisi realistinen. Toki varmasti Mustosella on muitakin keinoja kuroa isojen maiden eroa umpeen ja onkin mielenkiintoista nähdä mitä nämä toimet ovat.
   
 5. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Juha Lindhän tuota eht tauolla avasi, ymmärsin niin, että mukana olisi kymmenkinta suomessa pelaavaa maajoukkuelaista. Myös niin, ettei nämä neidot osallistu pelkästään pelilliseen treeniin, vaan heille luodaan viikottaiset treeniohjelmat oheisharjoitteineen. Näin ulkomuistista referoituna, ihan fiksulta tuo kuulosti. Ilmeisesti p- amerikassa tätä on noudatettu jo pidemmän aikaa.
   
 6. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 7. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 8. Maaginen mailavirtuoosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät & NHL
  Upea voitto Suomen naisilta. Iso henkinen kynnys on nyt ylitetty ja on mielenkiintoista nähdä minkälainen peli tulee jenkkejä vastaan.
   
 9. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
  45 minuutin kohdalla rupesin katsomaan FIN-USA:aa ja Suomi pelasi hyvin ja pääsi tasoittamaan 3-3:een. USA meni kuitenkin he 8 minuuttia ennen loppua johtoon. Suomella pääsi pelaamaan 5 minuuttia ennen loppua puolitoistaminuuttia 2 miehen ylivoimaa, mutta viivalta lähteneet vedot paukkuivat plekseihin. Usa voitti siis 5-3.

  tänään kello 22.30 olis puolivälieräottelu Ruotsia vastaan.
   
 10. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Pahoittelut itsemoderoinnista, mutta itse ainakin tykkäisin, jos MM-kisoja koskevat viestit kirjoitettaisiin tuonne Naisten MM-kisojen viestiketjuun. Olisi helpompaa seurata keskustelua yhdessä ketjussa.

  Naisten MM-kisat 2017 | Jatkoajan keskustelupalsta
   
 11. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Talvilajien urheilijoille 770 000 euroa apurahoja - Artikkeli - OKM - Opetus- ja kulttuuriministeriö

  Kahdeksalle olympialaisiin valmistautuvalle maajoukkuepelaajalle myönnettiin ennen juhannusta valtion urheilija-apuraha. 5000 euron verottoman apurahan saavat:

  Jenni Hiirikoski
  Riikka Välilä
  Linda Välimäki
  Minttu Tuominen
  Noora Räty
  Sara Säkkinen
  Ronja Savolainen
  Petra Nieminen

  * * *

  Kai tässä samassa viestissä voi vielä mainita, että Noora Räty teki ammattilaissopimuksen juuri perustettuun ja CWHL:ään liittyvään Kunlun Red Starsin naisjoukkueeseen. Kiinalaisjoukkue pelaa siis Kanadan naiskiekkoilun korkeimmalla sarjatasolla ja yrittää samalla nostaa myös maajoukkueen tasoa ennen vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisia. Käytännössä tuon joukkueen on suunniteltu olevan kiinalaispelaajien osalta käytännössä yhtä kuin Kiinan maajoukkue. Kiinalaispelaajien lisäksi joukkueesta löytyy sitten Noora Rädyn ja Kelli Stackin kaltaisia huippupelaajia näyttämässä esimerkkiä sekä kannattelemassa kaukalossa kanadalaisia vastaan.
   
 12. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Nmj lähes lopullisella olympiajoukkueella kauden tärkeimpään harjoitusturnaukseen?
  Joukkueen kokoonpano on seuraava:
  Maalivahdit: Noora Räty, Meeri Räisänen ja Eveliina Suonpää.
  Puolustajat: Rahunen Isa, Lindstedt Rosa, Kilponen Anna, Hiirikoski Jenni, Jalosuo Mira, Savolainen Ronja, Viitasuo Ella. Hyökkääjät: Hovi Venla, Välimäki Linda, Rajahuhta Anniina, Tapani Susanna, Välilä Riikka, Nieminen Petra, Niskanen Tanja, Kärnä Sari, Nuutinen Emma, Hakala Sanni, Säkkinen Sara, Saari Saila, Karvinen Michelle. Ketkä sitten voisi murtautua olympiajoukkueeseen tuon ryhmän ulkopuolelta? Hyökkääjistä voisi tulla kysymykseen ainakin Luleå:n Noora Tulus ja Usa:n yliopistosarjassa pelaava Vilma Tanskanen.
  Puolustajien osalta loukkaantumisista kärsinyt Bluesin Minttu Tuominen lienee vahvin ehdokas lopulliseen joukkueeseen jos muutoksia pakistoon tulee. Kahden kokoonpanossa olevan maalivahdin osalta tilanne lienee selvä eli ykkösmaalivahtina kisoihin lähtee Noora Räty ja kakkosena Meeri Räisänen. Kolmannen maalivahdin paikalle Suomella sitten löytyykin tarjontaa jopa enemmän kuin puolustajille ja hyökkääjille yhteensä. Suomessa kun tunnetusti riittää laadukkaita maalivahteja ja voidaankin sanoa että moni liigaa pelaava maalivahti joka ei sovi Suomen joukkueeseen olisi monessa muussa maassa ainakin kahden kokoonpanossa olevan maalivahdin joukossa. Nimistä voisi mainita Ilveksen Vaattovaaran, Bluesin Silvosen,
  Kärppien Oksmanin ja Keisalan sekä Kalpan Kuuselan. Usa ja Kanada ovat leirittäneet joukkueitaan jo useamman kuukauden ja onkin kiva nähdä kuinka Nmj pystyy nuo suurmaat haastamaan näin muutama kuukausi ennen kauden huipennusta.
   
 13. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Olympia unelma elää vai elääkö? Nmj:n päävalmentaja Mustonen on aivan oikein puhunut julkisuudessa
  kovasta tavoitteesta eli olympiafinaaliin pääsemisestä. Miltä tilanne näyttää nyt? Jos nations cup otteluiden lisäksi lasketaan kaksi harjoitusottelua Kanadaa ja Usaa vastaan niin neljässä pelissä Nmj pystyi tekemään Usalle / Kanadalle yhteensä 3 maalia ja omiin meni 22 maalia. Suosikin paineita ei Nmj:llä ainakaan ole.
  Toki pitää muistaa että Usa ja Kanada leirittävät omia joukkueitaan ihan eri mittakaavassa kuin Suomessa pystytään tekemään, mutta siitä huolimatta pelottavan isolta tuo ero tuntuu. Ennen kauden alkua puhuttiin paljon siitä että Nmj:n pelaajat pitää saada poikien mukaan harjoittelemaan ja näin onkin käynyt, mutta onko joukkueet jossa pelaajat harjoittelevat sittenkään riittävän hyviä ja muutenkin onko harjoittelu osattu rakentaa oikein poikien, naisten joukkueen sekä omatoimisen harjoittelun osalta? Jos sitten katsotaan nations cup otteluita niin päävalmentaja Mustonen on puhunut kamppailupelaamisesta ja kovasta pelistä, mikä ei tietenkään tarkoita jäähyjen ottamista, mutta nyt kyllä Nmj otti aivan liikaa jäähyjä. Neljässä nations cup pelissä Nmj sai yhteensä 50 minuuttia jäähyjä! Vastustaja teki turnauksessa 7 ylivoimamaalia eli yhtä monta maalia kuin Suomi onnistui tekemään koko turnauksessa. Vastaavasti Nmj:n ylivoima ei kovin tehokasta ollut ja Suomi onnistui ylivoimalla tekemään vain kaksi maalia. Sitten oma lukunsa oli myös tämä
  maalivahti sekoilu. Kuka on joukkueen ykkösmaalivahti? Tässä turnauksessa jos missä joukkueen ykkösmaalivahdin olisi pitänyt pelata ainakin Usa ja Kanada pelit sekä sijoitusottelu. Eikö valmennuksella ole vielä tietoa ykkösmaalivahdista? Tilastojen perusteella ei johtopäätöksiä toki pidä vetää, mutta ei yhdelläkään maalivahdilla tilastot ole sitä mitä voittavalla maalivahdilla tulee olla. Ainakin Usa pelissä meni muutama helppo maali jota ei noissa peleissä voi mennä jos haluaa voitosta pelata. Mitä sitten pitää tapahtua jotta olympiafinaali olisi mahdollinen? Ainakin maalivatipelin on parannuttava, joukkueen kärkipelaajien Karvisen ja Hiirikosken johdolla on onnistuttava paremmin. Jäähyjä ei voi tuolla tavalla ottaa ja vastaavasti oma ylivoima on saatava tehokkaammaksi. Muutenkin koko joukkueen on pystyttävä pelaamaan koko 60 minuuttia erittäin hyvin eikä ”ohi” vaihtoja saa tulla yhtään. Nyt nähdyllä kamppailupelaamisella ei Usa tai Kanada pelejä voiteta, sillä nyt joitakin maaleja tuli siten että oman maalin edustalla kyllä oltiin ihan oikealla paikalla, mutta ei vain pelattu sitä vastustajan mailaa pois tai oman kiekottoman pelaajan puolustaminen unohtui hetkeksi ja se riittää Usalle ja Kanadalle. Hyvä asia on tietenkin se että edelleen Suomi on vahvin ehdokas pronssille, mikä sekin on loistava saavutus, mutta pelottavan lähelle tuo Ruotsi tulee kun kisat lähenee.
   
 14. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Joukkue kotimaan olympialeirille valittu:

  Maalivahdit:
  Suonpää Eveliina, Lukko Rauma
  Räisänen Meeri, HPK Hämeenlinna
  Räty Noora, Kunlun Red Star Kiina

  Puolustajat:
  Rahunen Isa, Kärpät Oulu
  Lindstedt Rosa, HV 71 Ruotsi
  Kilponen Anna, Univ. of Quinnipiac USA
  Hiirikoski Jenni, HC Luleå Ruotsi
  Jalosuo Mira, MN Whitecaps USA
  Savolainen Ronja, Luleå Hockey Ruotsi
  Savander Eve, Team Kuortane
  Tuominen Minttu, Blues Espoo
  Viitasuo Ella, Blues Espoo

  Hyökkääjät:
  Välimäki Linda, Ilves Tampere
  Rajahuhta Annina, Kunlun Red Star Kiina
  Tapani Susanna, Lukko Rauma
  Välilä Riikka, HV 71 Ruotsi
  Tanskanen Vilma, Mercyhurst University USA
  Nieminen Petra, Team Kuortane
  Niskanen Tanja, KalPa Kuopio
  Nuutinen Emma, Mercyhurst University USA
  Hakala Sanni, HV 71 Ruotsi
  Tulus Noora, Luleå Hockey Ruotsi
  Säkkinen Sara, Team Kuortane
  Saari Saila, Kärpät Oulu
  Karvinen Michelle, Luleå Hockey Ruotsi

  Ja loppuun vielä linkki Jatkoajan uutiseen, jossa kerrotaan tarkemmin aiheesta:
  http://www.jatkoaika.com/Uutiset/na...3-ulkomailla-pelaavaa-naiskiekkoilijaa/196755
   
 15. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Nmj:lle voitto Japanista ja harmittava tappio Ruotsille. Suomi toki hallitsi selvästi myös Ruotsi peliä ja loi aivan riittävän määrän paikkoja voittaakseen ottelun, mutta mielestäni noin selkeästä hallinnasta huolimatta ei Nmj kuitenkaan pystynyt luomaan ihan ykkösluokan maalipaikkoja niin paljon kuin tilastot voisi antaa ymmärtää. Ruotsi puolusti ja boxasi keskustan ihan hyvin ja lopusta huolehti loistavasti pelannut maalivahti Sarah Berglind. Ruotsin maalivahdin pelistä huokui sellainen itseluottamus ja rauhallisuus jota olisi kaivannut Nmj:n pelaajilta löytyvän. Vaikka luulisin että suurimmalla osalle joukkueesta on jo ilmoitettu että ovat joukkueessa olympialaisissa niin jotenkin näytti että Nmj:n pelistä olisi puuttunut se viimeinen terävyys tehdä maaleja. Liekkö sitten joillain pelaajilla hienoinen kipsi päällä jos valinta ei ole selvä? Suomen maalissa pelanneelle Noora Rädylle peli oli vaikea koska tilanteita tuli harvakseltaan, mutta silti tuon tason maalivahdin olisi pitänyt pystyä Ruotsin ensimmäinen maali estämään pelaamalla etutolppa kiinni. Toiselle maalille Räty ei voinut mitään. Muutenkin Ruotsin ensimmäinen maali oli sellainen joita ei vaan saa tulla jos olympialaisissa haluaa tapella mitallista saatikka Usan tai Kanadan voittamisesta. Vaikka Suomi olikin vajaalla juuri ennen maalia eikä Tapani ehtinyt jäähyltä puolustamaan niin Suomella oli 4 pelaajaa oman maalin edustalla Ruotsin kolmea vastaan eikä silti pystytty puolustamaan tilannetta pois. Kaikki lähti siitä kun Emma Nuutinen meni paineistamaan huolimattomasti joutuen puolustamaan väärältä puolelta ja Ruotsin Fanny Rask käytti tilanteen hienosti hyväkseen järjestäen Julia Östlundille paikan tehdä maali. Räty oli menettänyt mailansa ja Rosa Lindstedt antoi oman mailansa Rädylle vaikka noissa tilanteissa ei puolustajan pitäisi ikinä antaa mailaa maalivahdille vaan hyökkääjän. Lisäksi merkkausvirheiden johdosta ja Nuutisen huolimattomasta pelaamisesta johtuen Suomen pelaajat puolustivat kahta Ruotsalaista pelaajaa neljällä niin saatiin aikaan tilanne jossa Ruotsin alivoimainen 3 vs 4 tilanne maalin edessä kääntyi 3 vs 2 tilanteeksi Ruotsille. Jos Lindstedt pienen virheen Ruotsin ensimmäisessä maalissa tekikin niin hän paikkasi virheen hienolla laukauksella Ruotsin maalin yläkulmaan ja siinä vaiheessa luulin että peli kääntyy Nmj:lle mutta niin ei nyt käynyt. Toivottavasti tänään Saksaa vastaan Nmj saa maalihanat kunnolla auki niin tilanne näyttää taas paremmalta, mutta silti on Mustosella valmennusryhmänsä kanssa vielä paljon tekemistä ennen olympialaisia. Ainakin ylivoimapeli pitäisi saada tehokkaammaksi jos Usaa ja Kanadaa halutaan haastaa.
   
 16. Matbus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Turnaus päättyi Venäjän voittoon Suomen tehottomuuden vuoksi, vaikka Suomi Venäjän kaatoikini. Itse näin Ruotsi pelistä viimeisen erän ja Venäjä pelin katsoin kokonaan, ja muutamia huomioita näkemästäni: Suomi hallitsee kiekkoa lähes suvereenisti, ja vastustaja saa joskus yleensä Suomen virheestä laukauksen/tekopaikan. Laukausten laadussa olisi paljon parantamisen varaa, varsinkin laukauksen saamisessa maalille asti, koska usein se jää jonnekin välille ja täten laukaustilastot eivät kerro koko totuutta.

  Oman arvioni mukaan Suomi on käytännössä ainoa maa, koka pystyy edes jollakin tavalla haastamaan Kanadan ja USA:n, tosin vaatii huippu pelin. Olisi tosiaan mukavaa nähdä minkälaisiin suorituksiin naisemme pystyisivät, jos saisivat mahdollisuuden panostaa kiekkoon tosissaan. Uskon, että nykyisestä tasosta kivuttaisiin useampi pykälä ylöspäin.
   
 17. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Nmj päätti kotiturnauksen hienoon 3 – 0 voittoon Venäjästä. Päävalmentaja Mustonen totesi haastattelussa että eurooppalaiset joukkueet eivät edes pyri pelaamaan Suomea vastaan ja onkin siinä ainakin osittain oikeassa. Tämä vastustajien tapa pelata nosti kyllä myös esille sen Nmj:n isoimmain ongelman tällä hetkellä ja se on maalinteon tehokkuus. Kuinka sitten tehdä enemmän maaleja tuollaisissa peleissä missä Nmj hallitsee peliä ja vastustaja pyrkii tukkimaan vain keskustaa ja oman maalin edustaa?
  Kaikki lähtee siitä hetkestä kun Suomi riistää kiekon vastustajalta niin nyt suunnanmuutospelaaminen oli hidasta ja näin annettiin vastustajan ryhmittyä puolustamaan. Kuten kaikki tietää vastustaja on aina heikoimmillaan silloin kun se on menettänyt kiekon. Pelit eurooppalaisia vastaan pitäisi pystyä ratkomaan sillä että riiston jälkeen lähdetään hyökkäämään 4 pelaajan voimin nopeasti tai ainakin puolinopeasti ja toinen tapa on sitten se perinteinen eli ylivoimapeli. Ylivoimapeli on sitten se asia joka pitää toimia jotta Usa ja Kanada olisi kaadettavissa. Ja helppo on olla nimimerkki Matbusin kanssa samaa mieltä että laukausten laadussa olisi parannettavaa varsinkin jos vertaa Usaan ja Kanadaan. Toki pitää muistaa että Suomen tehokkain hyökkääjä Michelle Karvinen pelasi vain 2 peliä ja kuten päävalmentaja Mustonen totesikin niin Saksaa vastaa Karvisen tasoinen pelaaja olisi pystynyt tekemään tarvittavat maalit jotta Saksa olisi katunut jo varsinaisella peliajalla, mutta kyllä tehoja pitää löytyä laajemmalla rintamalla. Nyt sitten lienee olympianäytöt annettu ja ainakin toivottavasti Nations cup turnaukseen tammikuussa Nmj lähtisi lopullisella olympiajoukkueella. Maalivahtien osalta nyt viimeistää pitäisi rauhoittaa tilanne ja kertoa kuka on se maalivahti jolla kisoihin lähdetään. Todennäköisesti se on Noora Räty. Muutama puolustaja pelasi joitain pelejä turnauksessa hyökkääjinä ja onkin mielenkiintoista nähdä lähteekö Nmj kisoihin 7 puolustajalla vai useammalla ja peluuttaa sitten tarvittaessa joitakin puolustajia hyökkääjinä. Hyökkääjien osalta voisi sanoa että 3 kenttää on aika selviä valintoja, mutta viimeisistä paikoista käydään kyllä kovaa kisaa.
   
 18. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Aika odotetulla kokoonpanolla Nmj lähtee kisoihin. 12 pelaajaa tulee kotimaan sarjasta ja 11 ulkomaan sarjoista. Tämä ulkomailla pelaavien määrä olympiajoukkueessa on Nmj:n historian suurin. Mustosen valintakriteerit: sopivuus rooliin, sopeutuminen ryhmään, urheilullisuus ja pelitaito. Varmasti kaikki täyttää nuo kriteerit, mutta lähdetäänkö kisoista hakemaan pronssia vai uskotaanko oikeasti siihen että jopa finaalipaikka on mahdollinen? Uskon ja toivon että Nmj:n tavoite on pelata finaalissa niin siihen nähden olisi ollut mahdollista valita joukkueeseen vielä muutama pelaaja Pohjois-Amerikan sarjoista jossa pelaajat ovat tottuneet pelaamaan Kanadalaisia ja Usaa vastaan.

  Usa ja Kanada ovat saaneet valmistautua kisoihin paljon paremmin kuin Suomi, mutta ensimmäistä kertaa myös Suomella on ollut tavallaan jo useamman vuoden kestävä projekti saman valmentajan johdolla kohti olympialaisia. Toisaalta nyt ulkomailla pelaavat pelaajat ovat seurajoukkueissa tottuneet aika erilaiseen pelitapaan kuin kotoisessa sarjassa niin onkin kiva nähdä kuinka maajoukkueen leiritys on riittänyt pitämään yllä Mustosen ajamaa pelitapaa.
  Onnea ja menestystä kisoihin NMJ!

  Maalivahdit:

  18 Räisänen Meeri, HPK Hämeenlinna
  31 Suonpää Eveliina, Lukko Rauma
  41 Räty Noora, Kunlun Red Star, CHN
  Puolustajat:
  2 Rahunen Isa, Kärpät Oulu
  4 Lindstedt Rosa, HV 71, SWE
  6 Hiirikoski Jenni, Luleå Hockey, SWE
  7 Jalosuo Mira, Kärpät Oulu
  8 Viitasuo Ella, Blues Espoo
  15 Tuominen Minnamari, Blues Espoo
  88 Savolainen Ronja, Luleå Hockey, SWE
  Hyökkääjät:
  9 Hovi Venla, Univ. of Manitoba, CAN
  10 Välimäki Linda, Ilves Tampere
  11 Rajahuhta Annina, Kunlun Red Star, CHN
  13 Välilä Riikka, HV 71, SWE
  19 Nieminen Petra, Team Kuortane
  22 Nuutinen Emma, Mercyhurst University, USA
  23 Hakala Sanni, HV 71, SWE
  24 Tulus Noora, Luleå Hockey, SWE
  26 Säkkinen Sara, Team Kuortane
  27 Saari Saila, Kärpät Oulu
  33 Karvinen Michelle, Luleå Hockey, SWE
  61 Niskanen Tanja, KalPa Kuopio
  77 Tapani Susanna, Lukko Rauma
   
 19. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Riikka Välilä on kyllä kova. Pelannut aikuisten maaotteluita jo 1989, ja lopettanut uransakin kahteen kertaan välillä, silti käytännössä naisten kärkisentteri.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Onko mukana kyseenalaisia valintoja tai valitsematta jättämisiä? Ainakin vanha kunnon jyrä Karoliina Rantamäki uupuu listalta vai onko jo lopettanut?
   
 21. Snagari Jäsen

  Naisten maajoukkue päätti harjoitusleirin Suomen päässä jatkoaikavoittoon KJT-Haukkojen B2-ikäluokan (U17) joukkueesta. Maalintekijät Niskanen, Välilä ja Karvinen. Vielä 10 vuotta sitten naisten maajoukkue sai tukkäpöllyä C-junioreiden (U16) SM-sarjassa. Nyt voitto vuotta vanhemmista pojista, toki B2-sarjana heikompi. Eteenpäin on menty?
   
 22. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  "Onko mukana kyseenalaisia valintoja tai valitsematta jättämisiä? Ainakin vanha kunnon jyrä Karoliina Rantamäki uupuu listalta vai onko jo lopettanut?"

  Kyllä Karo Rantamäki vielä pelaa Venäjällä.


  "Naisten maajoukkue päätti harjoitusleirin Suomen päässä jatkoaikavoittoon KJT-Haukkojen B2-ikäluokan (U17) joukkueesta. Maalintekijät Niskanen, Välilä ja Karvinen. Vielä 10 vuotta sitten naisten maajoukkue sai tukkäpöllyä C-junioreiden (U16) SM-sarjassa. Nyt voitto vuotta vanhemmista pojista, toki B2-sarjana heikompi. Eteenpäin on menty?"

  Kyllä Nmj:n peli ja kokonaisuutena naisten kiekko on mennyt paljon eteenpäin vaikkapa niistä ajoista kun Karoliina Rantamäki pelasi ensimmäisen kerran maajoukkueessa ja tulee menemään jatkossakin. Laji on vielä uusi ja nyt on kulunut vasta 20 vuotta kun olympialaisissa naiset oli mukana ensimmäistä kertaa. Miehillä tulee kuluneeksi jo 98 vuotta kun jääkiekko oli mukana ensimmäistä kertaa ja aika paljon on siinä ajassa peli muuttunut myös miesten puolella.
   
 23. Fullhazard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mielenkiintoista, että Ilves johtaa naisten Liigaa, mutta heidän joukkueestaan valittiin ainoastaan yksi pelaaja olympialaisiin. Nordicbetin kertoimien perusteella Suomi on kolmossuosikki. itse kuitenkin kuulin sellaista huhua, että Venäjä olisi kolmanneksi kovin joukkue. Suomi ja Ruotsi tulisivat hieman perässä. Minulla ei kuitenkaan ole mitään tietoa naisten jääkiekosta, vaikka Sotshin kisoista tuli pari matsia katseltua.
   
 24. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Ensimmäinen peli takana.
  Suomi oli alkuun ottavana osapuolena, mutta uskalsi myös paineistaa ylhäältä. Erän keskivaiheilla Usan vauhti oli niin kova että paineistaminen ylhäältä ei enää oikein onnistunut vaan Suomi joutui vetäytymään keskialueen träppiin ja sekin toimi hyvin eikä Usa kovin montaa ykkösluokan maalipaikkaa pystynyt luomaan ja ne paikat jotka Usa pystyi rakentamaan Noora Räty hoiti hienosti. Kyllähän Usan keskustaan pääseminen on vaikeaa, mutta loppuerästä Suomi pääsi hyökkäämään ja pitämään kiekkoa Usan päädyssä joka johti lopulta hienoon maaliin jonka pohjusti Suomi kiekon yksi lahjakkaimmista pelaajista Petra Nieminen tarjoillen Venla Hoville paikan ja Venla laukoi hienon maalin.

  Toinen erä oli täysin Usan. Alkuun Suomi pelasi hyvää alivoimaa eikä Usa pystynyt luomaan ihan huippupaikkoja ja Suomikin pääsi pari kertaa iskemään vastaan. Sitten kun jäähyjä rupesi tulemaan enemmän pelin painopiste siirtyi lähes täysin Suomen päätyyn ja vain Noora Rädyn huikea erä esti sen että Usa johti vain 2 – 1. Tosin Usa sai ensimmäisen maalin vähän ilmaiseksi kun Säkkinen meni väärälle puolelle ja Usan pelaaja sai ilmaiseksi tilaa ja viimein toisesta riparista löi kiekon sisään.

  Usan 2 – 1 maali oli sitten näyte Usan huikeasta yksilötaidosta. Lindstetdin isku jäi hieman vajaaksi eikä Tapanin tuplauskaan auttanut ja Brianna Decker pelasi hienosti kiekon Hilary Knihgt:lle ja Knight siirsi kiekon Kendall Coynelle joka laukoi kiekon hienosti aivan maalin yläkulmaan.

  Kolmanteen erään Suomi tuli hyvin ja erä oli tasainen. Kahden ylivoiman myötä Suomelle tuli mahdollisuus tasoittaa peli, mutta ei siinä onnistunut vaikka ylivoima olikin parempaa kuin monesti aikaisemmin Usaa vastaan.

  Kyllähän taas nähtiin että kansainvälisissä peleissä pelataan ihan eri säännöillä kuin kotoisissa sarjoissa. Mielestäni tuomarit onnistui hyvin vaikka Niskasen jäähy ei ollut pelin hengen mukainen ja tuli kevyesti.
  Kansallisissa sarjoissa olisi tullut paljon jäähyjä noin fyysisessä pelissä.

  Hienoa Suomen kannalta oli ainakin se että kauden aikana kenties hieman alle tasonsa maajoukkueessa pelannut Noora Räty palasi tasolleen ja antoi Suomelle mahdollisuuden voittaa. Luisteluvoimassa Suomi on toki vielä jäljessä eikä silloin pidä lähteä perässä luisteluun vaan pelata vielä enemmän keskustan kautta.
  Onko Usa sitten kaadettavissa? Mielestäni kyllä on, mutta kyllähän se vaatii täydellisen onnistumisen eikä yhtään lahjamaalia saa antaa. Usa oli hyvä, mutta ei minun mielestäni niin hyvä kuin olisi voinut odottaa.
  Tästä on hyvä jatkaa ja toivotaan että se ensimmäinen voitto Kanadasta olympialaisissa tulee tiistaina.
   
 25. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Mira Kuisma, 31, valittiin U18-maajoukkueen päävalmentajaksi. Pelaajaura Kärpissä, parit arvokisat kokenut varaveskana. Kärppien päävalmentajana edelleen jatkavalla Kuismalla vyöllään kahden viime kevään mestaruudet. 2011 alkanut valmentajaura sisältänyt myös kaksi visiittiä Itävallan U18-apuvalmentajana.

  Mahtaneeko olla ensimmäinen nainen maajoukkueiden päävalmentajana? Ainakin moderneina aikoina.


  Aikusten puolella Naisleijonat 23-25.8 pelattavaan Tshekin EHT-turnaukseen

  To 23.8 16.30 Ruotsi
  Pe 24.8 20.00 Tshekki
  La 25.8 16.30 Venäjä

  Maalivahdit:
  1 Silvonen Jenna, Blues Espoo
  31 Räty Noora, Kunlun Red Star CHN

  Puolustajat:
  4 Lindstedt Rosa, HV71 SWE
  6 Hiirikoski Jenni, Luleå HF SWE
  8 Savolainen Ronja, Luleå HF SWE
  12 Karppinen Aino, Kärpät Oulu
  14 Laitinen Nelli, Blues Espoo
  15 Tuominen Minnamari, Blues Espoo
  28 Viitasuo Ella, Blues Espoo

  Hyökkääjät:
  5 Holopainen Elisa, KalPa Kuopio
  7 Tapani Susanna
  9 Hovi Venla
  10 Välimäki Linda, Ilves Tampere
  11 Rajahuhta Annina
  13 Välilä Riikka, HV71 SWE
  18 Nieminen Petra, Luleå HF SWE
  19 Niskanen Tanja, KalPa Kuopio
  20 Nilsson Matilda, KalPa Kuopio
  21 Rakkolainen Emmi, Blues Espoo
  24 Tulus Noora, Luleå HF SWE
  25 Karjalainen Ida, Ilves Tampere
  33 Karvinen Michelle, Luleå HF SWE


  Kevään kotikisoja ennakoiva tiedotustilaisuus maanantailta

  Leijonat.fi - Naisleijonien pelaajat arvioivat MM-kotikisojen ohjelman: "Odotan kotikisoja enemmän kuin olympialaisia" - Tallenne tiedotustilaisuudesta