Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Naisten maajoukkue

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Museoesine, 15.11.2009 klo 19.35.

 1. Z-hän elää Jäsen

  Lainaus:
  No tämä. Jos kyseessä olisi yksittäistapaus, sopu olisi voitu saada aikaan puolin ja toisin, kun on rauhoituttu ja puhuttu asiat halki - mutta kun kyse on toistuvasta kuviosta. Joka nyt sitten tuli esiin harvinaisen tökerösti ja harvinaisella julkisella volyymilla.

  Typerää käytöstä. Rädyltä se, ettei toiminut ja varsinkin informoinut harkitummin ja Mustoselta, että teki tästä jonkun helvetin arvovaltakysymyksen. Toisaalta, Räty ei jättänyt paljon muuhun mahdollisuuksia... eikä tämä jatkuva huutelu somessa jne. ainakaan helpota jatkoa.

  Paska juttu kaikin puolin - etenkin joukkueen tulostavoitteiden kannalta. Räisänen on kelpo maalivahti, mutta ei samaa kaliiberia kuin Räty.
   
 2. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Ihan oikea päätös valmentaja Mustoselta. Olkoon Räty vaikka kuinka hyvä, niin ei hänkään nyt maajoukkuetta suurempi ole.

  Minulla on aiemmin ollut ihan sympaattinen käsitys Noorasta, mutta tuo EHT-tapaus ja @Snagari :n mainitsema marttyyrikommentti ovat pakottaneet minua muuttamaan mieltäni Rädyn suhteen.
   
 3. bulftrik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Bruins, MM, LHC
  Rädyllä on näköjään kommenttien perusteella noussut kusi korkealle, samaa mieltä ylläolevan viestin loppuosan kanssa.
   
 4. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Ohan miesten majussakin ollut erikoisia tapauksia, tai siis Miikka Kiprusoff. Jotenkin ne on saatu hoidettua.

  Lähtökohtasesti asiat tulis hoitaa privaatisti ja kulisseissa, ellei nyt jotain täysin käsittämätöntä tapahdu. Ei tää tiimipelaajana kovin hyvää kuvaa Rädystäkään anna.
   
 5. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Pronssi on maksimisuoritus kisoista Rädyllä tai ilman ja Räisänen on riittävän hyvä ykkösveska. Sinänsä turvallinen päätös Mustoselta. Enemmän tämä sisäinen sekoilu vaikuttanee naiskiekon alunperinkin heikkoon imagoon muiden kuin lajiniilojen silmissä.
   
 6. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Onpahan päässy kaikkien iltapäivälehtien sivuille sekä YLE Urheilun päälähetyksen kärkeen. Ja urheilua ulkokaarelta seuraaville on väärin kohdeltu tyttö, nainen. Tavoite kai saavutettu.
   
 7. H.Incandenza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
  Mitä tämä kertoo Suomi-sarjan tasosta?!
   
 8. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Yksikään pelaaja, oli kuinka hyvä tahansa, ei ole joukkuetta suurempi ja maajoukkueessa pelataan aina sille joka lukee paidan etupuolella, ei sille joka löytyy paidan takapuolelta...
   
 9. Isäntä Jäsen

  Lainaus:
  Mitä tämä kapteeni on sitten tehnyt ansaitakseen sen, että kokeneet pelaajat kävelevät valmentajan luokse ja vaativat kapteenin vaihtamista? Eikös tämä kyseinen kapteeni kuitenkin ole käytännössä joukkueen paras kenttäpelaaja ja niitä harvoja (löytyykö enempää kuin kaksi?), jotka pysyvät luistelussa ja taidossa jotenkin mukana Kanadaa ja USA:ta vastaan? Vai olenko ihan hakoteillä?

  Ei kai näin saisi sanoa, mutta onhan tämä taas tavallista naisjoukkueen toimintaa. Klikkejä syntyy ja kun parisuhteetkin (tai katkenneet sellaiset) saattavat vaikuttaa merkittävästi siihen, kuka voi pelata kenenkin kanssa samassa joukkueessa, niin pitkä matka on siihen, että tästä tulisi edes jotenkin vakavasti otettava laji Suomessa. Pikemminkin mennään koko ajan kehityksessä taaksepäin. Siitä olen toki samaa mieltä, että Räty on tehnyt itsestään lajia ja joukkuetta suuremman, eikä sen pitäisi ikinä olla joukkueurheilussa hyväksyttävää.
   
 10. Lainaus:
  Puutteelliset sosiaaliset taidot, ei puhu kuin yhden JYP pelaajan kannssa, jatkuva selän takana häärääminen sekä tavoite saada päävalmentaja tukemaan omia näkemyksiään muista pelaajista jne. Summa summarum haluan olla valokiilassa ja raivaan esteet pois. Eli normi suomalaisen naiskiekkoilijan mustavalkoista ajattelua. Joko olet mun kaa tai sitten et. Ja jos et niin kärsit.
   
 11. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Olikos Rantamäen pois jättäminen pelillinen vai joku muu syy? Mietin vain...
   
 12. Molemmat. Paino naama ei miellytä puolella. Tämä on herättänyt närää pelaajistossa että Mustonen ei kunnioita pitkää uraa. Ei edes vaivaudu ottamaan yhteyttä ja kertomaan syitä. Jos miesten puolella jäät ulos päävalmentaja kertoo perustelut face to face. Mustonen on toiminut ja toimii todella ala-arvoisesti. Ei mitään kunnioitusta. Ja Rantamäki ei ole ainoa vastaavan kohtelun kohde.

  Lisäksi on Tapanin ringette joka hiertää pahasti joukkueen kemiaa. Miten voi olla mahdollista että yksi saa erivapauksia ja muilta vaaditaan 100% sitoutumista? Tapani lentää ringeten loputtua puolivälierään MM-kisoihin. Kun lisäksi on käytännössä koko kauden tahkonnut vain ringetteä.
   
 13. Vaikkei naisjääkiekko kiinnosta pätkän vertaa, niin olihan ryhdikäs päätös Jääkiekkoliitolta. Pasi Mustoselle kahden vuoden jatko ja tilanne rauhoitetaan. Lisäksi yksi syrjityksi itsensä kokeva pillittäjä tekee koko ajan hallaa omalle lajilleen omilla "totuuksillaan".
  Luojan kiitos ei ole menettänyt paikkaansa miehelle, sillä tuohon vielä bonuksena feministikortti, niin olisi maalima mallillaan.
   
 14. Lainaus:
  Siksi koska Susanna Tapani on viimeisen päälle joukkueurheilija ja kertoi tilanteestaan ihan reilusti etukäteen.

  Mielestäni Mustonen on toiminut kerrassaan hienosti ja liitto kiittää rauhoitetusta tilanteesta kahden vuoden jatkoilla. Pillittäjiä ei kaipaa kukaan ja jos on ollut joskus hyvä, ei välttämättä ole sitä nyt.

  Ja kuitenkin laji on sellainen, jossa pronssin saa jo pelkästään ilmoitatutumalla kisoihin.
   
 15. Kullervo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Suomen menestys:
  MM 2012, neljäs
  MM 2013, neljäs
  OK 2014, viides
  MM 2015, kolmas

  Melkein riitti ilmoittautuminen.

  Naisten joukkueiden valmentaminen poikkeaa melko paljon miesten joukkueiden valmentamisesta. Kun on härdelli saatu aikaiseksi ja joukuueen kemiassa on ongelmia, niin aivan varmasti vaikuttaa menestykseen negatiivisesti. Itse olisi ehdottomasti odottanut nämä kisat ja tehnyt jatkosopimuksen Mustosen kanssa vasta sen jälkeen.
   
 16. Lainaus:
  Mustonen ei ole toiminut hienosti. Ei edes uskaltanut eiliseen YLE Puhe kiekkoiltaan. Kun on nimittäin valehdellut medialle erinäisistä asioista. Mutta media ei unohda ja kaivaa tällä hetkellä faktoja ja tuovat ne joko ennnen tai jälkeen kisojen esille.

  Kello 18.03 alkaen Yle Puheella sattuu ja tapahtuu Kaitsu Kunnaksen johdolla.

  PS. Naisleijonien päävalmentajalle Pasi Mustoselle toki myös tarjottiin mahdollisuutta olla mukana lähetyksessä. Joko paikan päällä tai puhelimitse. Mustonen kieltäytyi kunniasta. Hän on case-Rädyssä sanottavansa jo sanonut.

  Ei ollut Mustosella munaa hyväksyä kutsua.
   
 17. Jatkoajan toimitus kirjoittaa:
  "Hiirikosken liike ja laukaus ovat MM-tason parhaimmistoa, ja esimerkiksi ylivoimapeli pyörii paljon hänen kauttaan." Juuri tässä on ongelma. Hiirikosken pelikäsitys ei riitä pyörittämään ylivoimaa. Seuratkaa peleissä hänen ratkaisujaan niin aukeaa.

  "Saila Saari on tällä hetkellä ylimääräisen hyökkääjän roolissa ja hänen kisapassinsa leimataan,
  mikäli Susanna Tapani ei ehdi mukaan kisoihin ringeten SM-finaaleiden vuoksi." Ja jälleen kerran. Entä jos Saila Saari sanoisi että tulen kunhan ringettekausi on ohi. Irtoaisiko Mustoselta poikkeus 100% sitoutumisen vaatimukseen. Tuskin. Mutta kun olet ykköskorin pelaaja niin saat erivapauksia. Ei voi olla vaikuttamatta joukkuehenkeen.
   
 18. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Turnausta on pelattu vasta 40 minuuttia, mutta luistelun + kiekollisten ratkasujen osalta aika kovaa valuuttaa. Kykenee jopa pitämään kiekkoa, pudottamaankin eikä vain aina puske turhan takia ylös tai roiski. Tuo toistaseks nähty kiekkokontrolli ei luonnollisesti riitä mihinkään Isoja vastaan.

  Jahas, erätauolla Naganon parhaat palat 1998. Rane Korpi penkin takana, Mertsi selostaa. Riikka Nieminen pelaa edelleen. Vastako noistakin peleistä on 18 vuotta.
   
 19. salonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Red Wings
  Kyllä Hiirikoski erottui selvästi viime yönä. Syötöt teräviä, kovia ja yleensä tarkkoja. Luistelu tietysti aivan omalla tasolla. Toki ylivoimalla se ratkaisu on lähes aina laukaus, mutta mikäpä siinä jos painuu.

  Räisänen pelas jotenkin uneliaan pelin, samoinen Karvinen. Toki näitä naisia kohtaan odotukset oli aika korkealla, mutta parantaa täytyy jos meinaa isoja haastaa näissä kisoissa.
   
 20. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Laadukas eka 20 min Suomelta, ei tuo USA ainkaan yli näyttäs kävelevän.

  Sen sijaan, Smolander on lätkäselostamossa ihan kuutamolla ja ruotsinkieliseltä selostajalta kesti viis sekuntia havaita USA:n tasoitus. Naisten kiekkoa, naiset selostaa, ihan kiva, mutta erätauolla Mertsi vetää takavuosien naisten arvokisoja 100-0. Siitä mallia.
   
 21. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Höhö, on kyllä joo melko tasokasta selostamista. Not.
   
 22. Henu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Mietin tätä samaa. Pakkoko sinne selostamoon on joku nainen tunkea vain koska kyseessä on naisten lätkää. Ja jos on niin eikö löydy selostustaitoista naisihmistä. Kommentaattorin kanssa puheleevat niitä näitä pelaajista ja välillä muistaavat kommentoida peliäkin mutta jäähyjäkään ei välttämättä huomioida mitenkään.
   
 23. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  Erikoinen tilanne muuten tehdä asiasta YLEn toimesta sukupuolikysymys. Että naisten lätkä = naisselostaja, eikä tarttee edes osata hommaansa, kunhan vaan on nainen. Jos naislätkä kiinnostaisi Suomessa edes hiemankaan isompaa jengiä, tää olisi jo noussut mediassa isommin esille. Puputti onneksi on saatu mukaan, tuo kuitenkin ihan hyviäkin näkökulmia välillä tohon touhuun. Mutta suuremmaksi osaksi toi selostus kuullostaa siltä kuin kaksi naista istuisi katsomossa juttelemassa pelistä ja kaikki on niin jees jees ihquu. Smolanderin "hehkuttaessa" Suomen maaleja myötähäpeämittarit ovat jo hajonneet ainakin allekirjoittaneella.

  Ringeten SM-finaalit sitten eivät menneet poikki kolmessa ottelussa ja tämä tarkoittaa sitä, että Susanna Tapani ei Kanadaan matkusta. Toisaalta hyvä näin. Vaikka kyseessä onkin loistava pelaaja, niin onhan tää koko järjestely ja erivapaus täysin käsittämätön asia, varsinkin kun uuden päävalmentajan tiukka, missään periksi antamaton linja on tullut muissa yhteyksissä vahvasti esille. Suomen joukkue on nyt yhtenäinen ja ei siellä Tapania kaivata, jolle arvoasteikolla joku helvetin ringeten SM-kulta on tärkeämpi asia kuin saavuttaa Suomen naiskiekolle jotain elämää suurempaa.
   
 24. Snagari Jäsen

 25. Lainaus:
  Snagari - jotta ei synny väärää kuvaa matkan tarkoituksesta niin valaisen hieman. Räty menee TSN yhtiön työmatkalle paikan päälle. Jos seuraat TSN lähetyksiä YLE sijasta niin huomaat saman.

  TSN