Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Naisten maajoukkue

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Museoesine, 15.11.2009 klo 19.35.

 1. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Olisi melkein voinut lainata koko tekstin: ensimmäinen ns. kriittinen kirjoitus, jossa oli jokin pointti. Oli ymmärretty jotain lajista, sen lähtökohdista, ongelmista ja jopa tarjottiin tolkun kehitysratkaisuja. Eli mee nyt pois täältä, täällähän puretaan omia gigaluokan ongelmia suhteessa toiseen kauhistuttavaan sukupuoleen, ihan liian moninaiseen ja suureen maailmaan ja omaan pienempään... tuota, vaikka sieluun. Tai sitten listataan naisten urheilun olemassaoikeutta sen mukaan, missä nettinörtit näkee eniten perseitä. Priceless.
   
 2. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Lainaus:
  Hieman OT: puutun tähän sen verran että vaikka itse tykkäänkin kommentoida niitä urheilevien naisten piukkoja peppuja ja kertoilen kun bongaan jonkun mielestäni kauniin naisurheilijan niin itselleni nuo seikat on vain sellainen kiva lisämauste moniin lajeihin. Ja sanotaanko näin että naisten lätkän puolesta puhumiseen tämä peppujen bongaus ei oikein peittävien varusteiden takia edes onnistuisi. Ja minä ainakin löydän naisten lätkästä paljon hyvää vaikka se aikalailla eri peli onkin kuin miesten lätkä on. Tuleehan siinä tietenkin näin miesten peleihin verrattuna aika helppoja merkkausvirheitä ja pelissä on miehiin verrattuna paljon puutteita mutta siitä huolimatta naisten lätkälläkin on paikkansa ja mielestäni sen kehittymiselle on eduksi että se on mm olympialaji.
   
 3. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  LisäOT: no offense eli ei ollut tarkoitettu ylettömän henkilökohtaiseksi vittuiluksi:). Tämän ketjun, muutamien viestien ja niiden "perustelujen" taso vain on ollut (välillä) niin jäätävää luokkaa, ettei sanotuksi saa.
   
 4. Anne73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas Stars
  Isot onnittelut naisleijonille olympia pronssista !! Hieno suoritus...varsinkin kun vastassa oli ruotsi :)

  ONNEA!!
   
 5. Fordél Jäsen

  Naisleijonilta todella vakuuttava esitys pronssipelissä ja oikeastaan koko turnauksessa. Peli parani koko turnauksen ajan ja Ruotsipelissä oli (ainakin itselle) koko ajan selvää, että Suomi ottaa mitallit. Varsinkin kun peli meni jatkoajalle, oli selvää, että kun kentällä on paremmin tilaa, pääsee Suomi pyörittämään entistäkin paremmin peliä. Ja tulihan se maali sieltä ja mitallit kaulaan, kova saavutus kun muistetaan mitä panostuksia Ruotsi oli tehnyt näihin kisoihin!

  En ole naislätkää seurannut juuri muuten kuin arvokisoissa, mutta oli hienoa nähdä, että Suomella alkaa löytyä samanlaista peli-identiteettiä kuin miehillä. Maalivahtipeli on aivan maailman terävintä kärkeä ja peli perustuu hyvään joukkuepeliin sekä liikkeeseen (jota tosin pitää edelleen kehittää). Maalinteko tosiaan tökkii niin kuin miehillä, joten laukausten laatuun vielä parannusta ja pelirohkeutta lisää niin kenties pääsemme haastamaan seuraavissa kisoissa Kanadan ja USA:n vieläkin paremmin.
   
 6. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Epäilen kovasti, vaikka tällaisia tavoitteitahan on mitalihuumassa heitelty ilmaan jo ihan joukkueen johdon taholtakin.

  "Kyllä me tavoitellaan Sotshista kultaa, Sieppi vakuuttaa."

  http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1995631

  Itselläni kun vaan on sellainen mielikuva, että joskus ollaan oltu paljon lähempänä Kanadaa ja Usaa kuin nyt. Kun Naganossa 1998 vielä hävittiin molemmat matsit 2-4, niin tämän jälkeen kyyti on ollut kylmää. Salt Lake Cityssä tuli turpaan yhteislukemin 3-12, Torontossa lukemin 3-13, ja nyt ei saatu maaliakaan (yhteislukemat 0-11).

  No ainahan siitä saa tavoitella kultaa. Tuo tavoite on vain 10 kertaa epäuskottavampi kuin Vancouverin virallinen mitalitavoite, 12 mitalia. Kunhan nyt saisi edes sitä pronssia Sotshissa.
   
 7. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Niin itse en puhunut mistään kullasta vaan Kanadan ja USA:n paremmasta haastamisesta. Neljässä vuodessa kerkeää tapahtumaan vaikka mitä. Jos suomalaisia naiskiekkoilijoita saadaan esim. rapakon taakse tuona aikana vieläkin enemmän, kehittyy samalla myös suomalainen jääkiekko ja sen lippulaiva A-maajoukkue.
   
 8. Wingman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Valmentajien hautuumaa
  Suomen naisjääkiekon kehittyminen kyllä vaatii sen että yhä useampi nuori pelaaja lähtee rapakon taakse pelaamaan niitä kunnon pelejä, eikä höntsäile jossain Suomen mutasarjoissa. Karvinen nousi eilen esille siinä mielessä että hän on nopea ja uskaltaa haastaa vastustajan pakkeja. Muut pelaajat tuntuu lähinnä roiskivan kiekkoa päätyyn tai kuljettavan sitä kulmaan. Varsinkin se maali oli jotain sellaista mitä ei olla muilta kuin USA-Kanada akselilta aikaisemmin nähty. Toivotaan että hänen esityksensä on esimakua siitä mihin Suomen naisjääkiekko on pikkuhiljaa menossa.

  Edit: ja olen myös sitä mieltä että naisten kiekolla on paikkansa talviolympialaissa. Aika kuluu ja taso laajenee. Turha itkeä tasoeroista kun katsoo miesten jääkiekon historiaa.
   
 9. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  99-00 mm-kisoissa ollaan haastettu pohjoisamerikkalaiset vielä aivan tosissaan, maalin tappioita kautta linjan. 1999 kotikisoissa johdettiin -omien muistikuvieni mukaan- välierää jenkkejä vastaan pitkään, mutta lopulta jyräsivät 3-1 voiton. Tän jälkeen on ollut tilastoscouttauksen perusteella aika synkkää, vuoden 2001 mm-kisoista alkaen turkkia on pöllytetty oikein kunnolla.

  Pimeä jakso päättyi Kiinassa 2008, kun USA kaatui jatkolohkossa jatkoajalla 1-0 ja Kanadallekin hävittiin vain 4-2 (laukaukset maalia kohti tosin 34-12). Liekö tulevat olympialaiset tähtäimessä kiristetty ruuvia, sillä viime kevään kotikisoissa kyyti oli jälleen kylmää ja Vancouverin tasoeron näki kaikki.

  Joo, kultakantaan neljässä vuodessa on ehkä turhan kova tavote, mutta ehkä tärkeintä saavuttaa se ajatusmalli että voidaan joku päivä tosissaan haastaa nikkarit. Muutaman lahjakkaan urheilijan, resursseja ja ammattimaista työtä se tietenkin vaatii.

  Lainaus:
  Ja tietenkin tuota.
   
 10. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Myöhästyneet onnittelut myös täältä suunnalta Naisleijonille, hieno voitto Ruotsista ja oli hauska nähdä kuinka iloisia Suomen naisleijonat oli saavutuksestaan ja on aina tunteita herättävää nähdä onnenkyyneleitä. Hyvä tytöt ja koittakaa kestää myös tuota meidän miesten harrastamaa seksististä läppää tämän pelailun ympärillä. Eilinen pronssipeli oli jännä ja kyllä se jatkoaikamaali sai hyppäämään pystyyn. Hieno fiilis.

  Ja seuraaviin olympialaisiin mennessä toivottavasti eroa Kanadaan ja USA:han on saatu kirittyä pienemmäksi, aikaa on riittävästi jos vain halua ja tahtoa löytyy riittävästi, enkä usko että se jää pelaajien halusta kiinni vaan taustavoimien pitää ottaa tämä asiakseen.

  Aikanaan Suomi haastoi Kanadaa ja USA:ta paremmin kun meiltä löytyi sellaisia naisten kiekon huippuja kuten taiturimainen Riikka Nieminen, hurjasti laukova Kirsi Hänninen jotka saivat hyvin tukea vahvalta Petra Vaarakalliolta. Nykyisistä pelaajista tällaisten huippujen vanaveteen nostaisin Michelle Karvisen, Jenni Hiirikosken ja Noora Rätyn. Tsemppiä naisleijonille ja kiitokset hienosta pronssimitalista, se on voitettu mitali!
   
 11. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=2012701&pos=hl-ur-1

  Michelle Karvinen on merkitty Rödovre Mighty Bullsin kokoonpanoon, eli siis Tanskan miesten pääsarjajoukkueen kokoonpanoon. Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun suomalaisnainen pelaisi miesten pääsarjajoukkueessa, ja ensimmäinen kerta myös Tanskassa.

  Michelle Karvinen pitäisi varmaan nimetä miesten maajoukkueen "syväkurkuksi" ennen Saksan MM-kisoja, sillä Suomihan kohtaa noissa kisoissa Tanskan. Karvinen voisi kertoa vinkkejä tanskalaispelaajista, joita vastaan hän kenties on jo itse päässyt pelaamaan.

  Kova saavutus kuitenkin Michelleltä!
   
 12. arska89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, Tappara, Koovee, TamU
  Saakohan miehet taklata naisia ja päinvastoin?
   
 13. lihaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Miesten sarjat ovat avoimia sarjoja. Kentällä jokaista pelaajaa (poislukien veskarit) koskee identtiset säännöt. Jos kiekollista Michelleä ajelee pelkällä vartalolla sääntöjen mukaan joku satakiloinen jyrä ja neidin (rouvan) ura katkeaa siihen niin peli jatkuu ilman jäähyjä. Sori vaan pikku Michelle!
   
 14. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Lainaus:
  Ensiksi sen satakiloisen jyrän pitäisi osua Michelleen ja onhan tuo jo pelannut miesten kanssa (ei tosin pääsarjatasolla) aikasemminkin, joten eiköhän Michelle ole jo saanut tutustua miesten harrastamaan ajeluun ja muihinkin vartalokontakteihin. Ainahan voi toki sattua kun Michelle varsin pieni sinne miesten keskelle on, mutta ei Michelle kai ensimmäinen pienikokoinen pelaaja miesten sarjoissa kuitenkaan ole. Varsin rohkea tyttö jos nyt siis pääsee pelaamaan tuonne.
   
 15. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Tanskan pääsarja on aika kova sarja - varmasti suurin piirtein mestistasoa.

  Se naispuolinen Gretzky, niinkuin Wickenheiseria tavataan kutsua, pelasi Mestistä eikä kai pärjännyt edes vähää alusta (10 ott. 0+0). Tosin Suomi-sarjan loppusarjassa edeltävältä kaudelta suht kovat tehot (11 ott. 1+6=7 4 min).

  Ja jos Wickenheiser oli tuolloin ylivoimainen naispelaaja maailmassa, sopii olettaa, että hän on Michelleä aika paljon parempi pelaaja.

  Haiskahtaa siis väkevästi mainostempulta tuolta kyseiseltä seuralta.

  Sitten voidaan keskustella, kuinka järkevää tuo on Michelleltä. Meinaan vain, että jos siellä joku sitten vetäiseekin hänet aivan pystyyn.

  Vaikka yleensähän miehen käytöstä ohjaa vaistomainen suojelurefleksi naista kohtaan - eli varotaan satuttamasta. Sillähän miespelaajat kautta linjan perustelevat kielteisyyttään naispelaajien miesten sarjassa pelaamista kohtaan. Ihan sama millä tasolla. Ja vaikka kyseinen naispelaaja pärjäisikin taidollisesti.

  Nyt kun sanon näin, Michelle heittää heti ekassa matsissa häkin tai pari ja ajaa jonkun 94 kiloisen kaapin pystyyn. Olisiko ihan vähän siistiä? :D

  Vaikka en uskokaan sen pidempään uraan tuossa sarjassa, nostan silti hattua rohkeasta ratkaisusta. Kun säännöt sen kerran sallivat, niin tämä ratkaisuhan osoittaa vain ja ainoastaan suurta kunnianhimoa, mikä on urheilijalle aina hyvä asia. Eli siis onnea ja menestystä vaan! :)
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2010 klo 01.24
 16. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Lisätään sen verran tähän kohtaan, että ainakin MTV3:n mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta kun naisjääkiekkoilija pelaa jonkun maan pääsarjassa. Eli aika historiallinen tapaus kyseessä. Tempaus on tunnustus osin tansakalaiselle Karviselle hienoista otteista ja mitallista olympialaisissa. Ei siis mikään mainoskikka vaan tunnustus.

  Linkki MTV3:n uutiseen koskien Karvisen debyyttiä miestenpeleissä.
   
 17. arska89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, Tappara, Koovee, TamU
  Tämän taisi jäädä Karviselta haaveeksi. Jokin estää liittyen siihen Jenkkien yliopistosarjaan.
   
 18. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
 19. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Nostanpa ketjun.

  Oli nimittäin sen verran upean näköistä peliä tämäniltainen MM-puolivälierä Ruotsia vastaan!. Vajaassa vuodessa on kyllä menty isoin askelin eteenpäin. Kanadalta tuli takkiin vain 2-0, ja huomennahan kanukit ovat sitten välierässä uudestaan vastassa. Vaikka Kanada vei avausottelun laukaukset selvästi, niin Suomella oli paikkoja myös, mm. Rantamäen läpiajo. Kaiken lisäksi menneissä universiadeissa naisleijonat pelasivat historiansa ensimmäistä kertaa finaaliottelussa ja laittoivat sielläkin Kanadan ahtaalle, ottelu ratkesi vasta aivan loppuminuuteilla.

  Uusia lupaavia kykyjä näyttää ilmestyvän kuin sieniä sateella. Michelle Karvinen on saanut jo seurakseen muun muassa Susanna Tapanin, joka on todella taitava hyökkääjä ja vasta 18-vuotias. Jenni Hiirikoskesta puolestaan on kehittynyt naiskiekon Sami Vatanen. Muita taitotasoltaan silmiin pistäneitä olivat ainakin Tanja Niskanen, hienot jalkakikat 3-0-maalissa heittänyt Minttu Tuominen ja Essi Hallvar.

  Tulevaisuus näyttää valoisalta Naisleijonilla.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2011 klo 00.41
 20. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Jo vain. Naisleijonissa on koko 2000-luvun näkynyt Suomen maajoukkueita (ja junnutyötä) vaivaavat ongelmat tavallaan sekä etuajassa että räikeämmin, koska pelaajamassaa on niin helvetin paljon vähemmän ja tasoerot ovat arvokisoissa miehiä suuremmat (tai no, miten sen nyt ottaa... vrt. esim. Vancouver:).

  Kärjistäen: idioottimaisen yksisilmäinen pyrkimys "urheilullisuuteen" sai em. seikkojen - plus sen, että naiset kiekossa noin yleisesti ottaen tekevät aina mitä käsketään ja yleensä vielä 50 prosenttia päälle - kanssa aikaan, että joukkue oli täynnä 4000 cooperissa juoksevia kilttejä luistelukoneita, joista kukaan ei nähnyt kentällä puolta metriä enempää eteensä, saati että olisi osannut tehdä peliä ja maaleja (tai pelata kovaa). Katastrofi saavutti huippunsa J. Lukkarila -nimisen vitsin aikaan Salt Lake Cityssä, jonka jälkeen kurssia käännettiin sekä valmennuksessa, liitossa että pelaajien keskuudessa.

  Sukupolvenvaihdoksenkin pahimmat karikot ovat takana. Nuoria tyttöjä siellä on valtavasti vieläkin, mutta ne ovat juuri noita karvisia, tapaneja ja hallvareita; ajoissa hommat aloittaneita ja kunnolla niitä tehneitä junnuja, jotka ovat taas saaneet opetella PELAAMAAN. Kanadan ja USA:n kiinni saaminen voi olla jo väestöpohja- ja lajikulttuurisyistä aika utopistista, mutta iso kuva näyttää suht hyvältä. Ei vähiten siksi, että harrastajamäärä on kasvanut 20 vuoden paikallaan junnaamisen jälkeen tuhansilla.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2011 klo 12.31
 21. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Olisin voinut lainata koko tekstisi, mutta tyydyin nyt tuon loppukaneetin lainaamiseen. Sinänsä voidaan varmaan olla samaa mieltä siitä, että tulevaisuus näyttää ihan kivalta suomalaisittain. Uutta sukupolvea on nousemassa sisään jne.

  Kuitenkin kun puhutaan maailman absoluuttisesta huipusta eli USA:sta ja Kanadasta, niin kyllähän se tasoero vain edelleen vuonna 2011 on melkoinen. Numeraalisesti kaksi tiukkaa peliä kanukkeja vastaan, mutta nopea vilkaisu tilastoihin kertoo karua kieltään ja kaiken tarpeellisen ottelusta. Suomen maalivahti Noora Rädylle välierässä Kanadaa vastaan 74(!!) torjuntaa kun Kanadan maalivahdille niitä kertyi 15. Maalithan menivät Kanadalla 4-1. Oikeasti, Suomi ei ikäpäivänä voita kumpaakaan noista kahdesta suuresta jos vastusta laukoo omaa maalia kohti sen 25 kutia per erä siinä missä itse päästään kokeilemaan pari hassua kertaa vastustajan maalivahtia.

  Näistä tasoeroista aina niin puhutaan ja siitä miten Suomi on ottanut maailman kärkeä kiinni. Minusta tasoero ei ole tuumaakaan kaventunut vaikkapa viimeisen 10 vuoden aikana. Kärjen takana taso on kohentunut ja tiivistynyt ja enää Suomikaan ei voi lähteä kisoihin varman pronssimitalistina, mutta sehän tekee vain hyvää kilpailulle.
   
 22. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Onnea MM-Pronssista. Tiukille meni, mutta jatkoerässä tuli ratkaisu.
   
 23. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Oli muuten Anne Helinilta suhteellisen huikeat kynät voittomaalissa. Mutta olihan huikean jännittävä kolmas erä ja jatkoaika. Kyllä Venäjän joukkueeltakin osaamista löytyy.
   
 24. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Pelin kulusta ja tasosta ei teksti-tv:tä enempää tietoa, mutta nämä lähes tavaksi tulleet ratkaisut erien lopussa/jatkoerissä lämmittävät aina. Moisesta kun ei ole Suomen lätkämaajoukkueissa tai missään palloilulajissa varsinaisesti ylitarjontaa.
   
 25. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Onkohan Venäjä kehittynyt oikeasti vai mistä nämä tulokset kertovat? Yleensä Venäjä on hävinnyt neljälle suurelle (Kanada, USA, Suomi, Ruotsi) selvin lukemin, mutta nyt tuli voitto Ruotsista, naisten asteikolla tiukka peli USA:a vastaan ja Suomen pakottaminen jatkoerään.