On hieno asia, että Räty palaa Naisten Liigaan. Tuo kuvio vaikuttaa silti todella omituiselta. Mitataanko koesopimuksella Rätyä vai HPK:ta? Rädyn taso tiedetään ja Noora tietänee viime kaudesta myös HPK:n organisaation tason. Mihin koesopimusta siis tarvitaan, jos tarkoituksena on pelata koko kausi Hämeenlinnassa?
Koska tuo kuvio haiskahtaa omituiselta, niin vuosien aikana kyynistynyt naiskiekon seuraaja eli allekirjoittanut epäilee, että tarkoituksena ei ole edes pelata koko kautta, vaan kyseessä on vain HPK:n markkinointitempaus, mikä sopii myös Nooralle, kun sattumoisin hänen elämäkertansakin ilmestyy juuri nyt lokakuussa. Kirjan promoamista varten hänen tarvinnee olla joka tapauksessa Suomessa.
HPK hankki kesällä maalivahtiosastolle kaksi Naisten Liigaan hyvää maalivahtia. Ilveksessä Anni Keisalan aseenkantajaksi jumiutunut Salla Sivula olisi saanut kasvattajaseurassaan vihdoinkin aidon mahdollisuuden olla ykkösmaalivahti, kun maajoukkuevahti siirtyi Ruotsiin. Ilmeisesti HPK:n lupaama paketti houkutti kuitenkin enemmän. HPK hankki kirittäjäksi myös Ranskan maajoukkuerinkiin kuuluvan Margaux Mamerin, joka saapui Suomeen kehittyäkseen entistä paremmaksi maalivahdiksi.
Nyt kumpaakin maalivahtia uhkaa penkillä tai katsomossa istuminen ainakin lokakuun ajan. Se ei kehitä ketään ja Sivulan kohdalla HPK on tehnyt saman tempun jo aiemminkin. Tamperelainen oli HPK:n ykkösvahti kaksi kautta 2018–20 ja teki jatkosopimuksen kolmannesta kaudesta jo
toukokuussa 2020. Vain päiviä ennen sarjan alkamista HPK hankki kuitenkin
syyskuussa 2020 maajoukkuemaalivahti Meeri Räisäsen. Nyt sama tilanne toistuu ainakin tämän lokakuun ajan. Toki Räty ja Räisänen ovat sen tason maalivahteja, että jokaisella Naisten Liigan joukkueella olisi suuri houkutus ottaa heidät riveihinsä.
Mikä on Rädyn sitoutuneisuuden aste HPK:n menestymiseen? Hän on edelleen varmasti loistava maalivahti tolppien välissä ollessaan, mutta mitä tällainen kuvio tekee joukkuehengelle? Räty itsekin sanoi muutama päivä sitten
Ilta-Sanomien haastattelussa, että Ruotsissa voisi olla avoimia paikkoja hänelle. Onko tämän lokakuun koesopimuksen todellinen ajatus vain pelailla jossain sen aikaa, että esim. Ruotsista aukeaa hänelle rahakkaampi sopimus? Vai tarjoaako HPK Rädylle jopa paikan näyttää nykytasonsa ruotsalaisille joukkueille? Olisihan sekin tavallaan koesopimus, vaikka sitä ei ole tuohon tarkoitukseen yleensä käytettykään. Jääkö Hämeenlinnaan vain savuavia rauniota, jos Räty jatkaa marraskuussa matkaa Ruotsin rahakkaampiin kaukaloihin?
Viime kaudellahan Räty palasi syyskauden jälkeen monivuotiseen kiinalaisjoukkueeseensa ja epäilemättä paremman toimeentulon ääreen. Silloin HPK hankki kevätkaudeksi tilalle Rädyllekin PWHPA-boikottikuvioista tutun kanadalaisen Kassidy Sauvén. Sauvé siirtyy tällä kaudella Jenna Suokon pelikaveriksi PHF:n Buffalo Beautsiin. Sauvén boikotti lienee siis myös päättynyt.
Tässä haiskahtaa vähän hieman susannatapanimainen tähtipelaajan mahdollisuus tehdä mitä huvittaa, koska pelaaja on niin hyvä, että joukkueilla on kiusaus tehdä edes lyhyt sopimus erikoisillakin reunaehdoilla. Joukkueurheilussa tuollaiseen sisältyy suuria riskejä. Toivottavasti epäilykseni osoittautuvat turhiksi ja myös Sivula ja Mameri hyötyvät jotenkin tästä kuviosta. En tosin tiedä, miten se voisi tapahtua käytännössä.