lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kesäkuun loppuessa lienee aika viimeinen päättää edellinen kausi ja avata keskusteluketju Naisten Liigan kaudelle 2018–19.

Linkkejä aiempiin kausiketjuihin

10 joukkuetta

Jo viime kaudella oli tiedossa, että Naisten Liiga kasvaa kahdella nousijalla kymmenen joukkueen sarjaksi. Sen vuoksi Naisten Liiga ei järjestänyt ollenkaan karsintoja, vaan luvassa oli kaksi paikkaa Mestiksen parhaille joukkueille. Uusina joukkueina Naisten Liigassa nähdään TPS Turusta ja Vaasan Sport. TPS on pelannut naisten pääsarjatasolla viimeksi kaudella 2003–04. Tuon ranskalaisen visiitin lisäksi turkulaiset pelasivat naisten SM-sarjassa viisi kautta 1990-luvulla. Sport on pelannut pääsarja tasolla viimeksi kaudella 1994–95. Kaikkiaan vaasalaiset ovat pelanneet naisten SM-sarjassa 8 kautta, joista kuusi kautta peräkkäin vuosina 1983–1989.

Naisten pääsarjatasolla on nähty kymmenen joukkuetta viimeksi kaudella 1984–85. Silloin SM-sarjassa pelasi 13 joukkuetta. Tosin kaikki joukkueet eivät pelanneet toisiaan vastaan, vaan runkosarja oli jaettu kolmeen lohkoon. Nykyisten pudotuspelien sijaan pelattiin neljän joukkueen kaksinkertainen loppusarja, johon pääsi alkulohkojen parhaat joukkueet. Tosin lohkoilla oli jonkinlainen erikoinen keskinäinen paremmuusjärjestys, koska Etelälohkosta pääsi loppusarjaan suoraan HJK ja EVU. Keskilohkossa Tampereen kakkosjoukkue Ilves-Kiekko pelasi ensiksi uusintaottelun alkulohkon toisesta sijasta tasapisteisiin päätyneen SaiPan kanssa. Sen jälkeen Keskilohkon voittaja kohtasi kahdesti loppusarjan karsinnassa Pohjoislohkon kakkosen Ässät. Ilves-Kiekko kohtasi loppusarjan karsinnassa kahdesti Pohjoislohkon voittajan Vaasan Sportin. Tamperelaisjoukkueet voittivat molemmat karsinnat ja etenivät loppusarjaan, jonka päätteeksi Ilveksen naiset juhlivat ensimmäistä Suomen mestaruuttaan. Kun myös Ilveksen miesten joukkue voitti SM-liigan, tamperelaiset olivat tätä kevättä ennen viimeisin seura, joka on voittanut jääkiekossa Suomen mestaruuden samalla kaudella niin miesten kuin naistenkin sarjassa. Kärpät onnistui siis samassa nyt keväällä 2018. Kauden 1984–85 sarjataulukkoa voi tutkailla tarkemmin vaikka Elite Prospectsin tilastoista.

Uusi pelaamistapa

Jääkiekkoliitto julkaisi toukokuussa Naisten Liigalle uuden pelaamistavan. Ilmeisesti häntäpään joukkueiden otteluissa viime kaudella nähdyt murskalukemat säikäyttivät liiton ja naftaliinista kaivettiin vanha keino alkusarjasta sekä ylemmästä ja alemmasta jatkosarjasta. 10 joukkueen kaksinkertaisen alkusarjan jälkeen (18 peliä/joukkue) joukkueet jaetaan siis viiden joukkueen jatkosarjoihin (12 ottelua/joukkue). Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta etenee aiempien vuosien tavoin suoraan pudotuspelien välieriin ja sijojen 3-5 joukkueet puolivälieriin. Alemman jatkosarjan voittaja selviää puolivälieriin ja kaksi viimeistä jatkavat runkosarjan jälkeen karsintasarjassa.

Naisten pääsarjatasolla ehdittiinkin pelaamaan syksystä 2012 lähtien koko runkosarja kaikkien joukkueiden kanssa yhdessä osassa. Kauteen 2011–12 verrattuna tulevan kauden järjestelmä eroaa siten, että alempi jatkosarja pelataan kokonaisuudessaan liigajoukkueiden kesken. Kaudella 2011–12 alempi jatkosarja oli karsintasarja, johon osallistui kolme joukkuetta naisten SM-sarjasta ja kolme joukkuetta I divisioonasta. Kaksi parasta joukkuetta varmisti silloin pääsarjapaikan eli silloin SM-sarjan joukkuemäärä laski yhdellä kahdeksaan, jolla Naisten Liigaakin pelattiin viime kaudella.

Naisten Liigan näkyvyys ja linkkejä seuraamisen avuksi

Naisten jääkiekko oli päättyneellä olympiakaudella ajoittain hyvin esillä. Koska vuoden päästä pelataan MM-kisat Espoossa, naiskiekkoilijat saanevat nauttia medianäkyvyydestä tulevallakin kaudella. Toivottavasti nämä kaksi peräkkäistä kautta juurruttavat tilanteen samanlaiseksi pidemmällekin ajalle. Toki viime vuosien kehitys on johtanut siihen, että yhä harvempi maajoukkuepelaaja esiintyy kotoisissa Naisten Liigan kaukaloissa, mutta eiköhän Naisten Liigakin oman osansa saa tuosta näkyvyydestä.

Netissä naiskiekkoa ja sen tapahtumia voi seurata useassakin paikassa. Varsinaisia kotisivuja sarja ei ole vielä vuoden takaisesta profiilin nostosta huolimatta vielä saanut ollenkaan, mutta niiden virkaa hoitaa jääkiekkoliitolla omassa leijonat.fi-portaalissa sarjalle omistettu oma uutisosio. Tuloksia ja tilastoja voi katsella liiton tulospalvelusta sekä pelaajasiirtoja voi yrittää bongata liiton seurasiirtosivulta (kaikki Suomen viralliset siirrot samassa pitkässä listassa pelaajan nimen mukaan aakkosjärjestyksessä).

Leijonat.fi - Naisten Liiga
Otteluohjelmat ja tilastot - Suomen Jääkiekkoliitto
Jääkiekkoliiton seurasiirtosivu

Jatkoajan verkkolehti on jo usean kauden ajan panostanut ihan kiitettävästi naiskiekkoon. Uutisoinnin selkäranka on ollut raportit lähinnä Naisleijonien sekä Naisten Liigan tapahtumista sekä näiden oheen liittyvät kattavammat pelaajahaastattelut tai jutut jostain tietystä aiheesta. Edelleen hatunnosto siihen suuntaan ja tsemppiä tärkeään työhön naiskiekon esillä pitämisessä.

Naiskiekko | Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Valitettavasti aktiivisin keskustelu naiskiekosta käydään edelleen Suomi24-keskustelupalstalla, jolla keskustelun taso ei useinkaan huimaa päätä. Jaksan edelleen toivoa, että tuo muuttuu ja Jatkoajan laadukkaampi keskustelupalsta kaappaa tuon valtikan itselleen. Ehkä näin käy jo tulevalla kaudella.

Naisten jääkiekko - Suomi24 Keskustelut

Kattava tilastosivusto Elite Prospects on paras paikka seurata naisten jääkiekon tilastoja maailmanlaajuisesti. Työ näyttäisi olevan historiallistenkin tilastojen edeltä vielä kesken, mutta noinkaan kattavasti ei naiskiekon tilastoja ole ollut julkisesti saatavilla yhdessä paikassa. Naisten SM-sarjan ja Liigan sarjataulukot löytyvät koko sarjan historian ajalta sekä pelaajatilastoja löytyy palvelusta jo 2000-luvun alusta asti. Lisää näyttäisi tulevan koko ajan. Tosin vapaaehtoistyön luonne vaikuttanee niin, että tahti on hieman epätasaista. Viime kaudella alkoi näkyä myös jo jonkin verran naisten seurasiirtoja, jota voi tervehtiä ilolla.

Elite Prospects - Women's Transactions
Elite Prospects - Liiga (W)

Naisten jääkiekkokin on parasta paikan päällä, mutta tarvittaessa sitä voi seurata melko hyvin myös videostriimien kautta. Viime kaudella pelit oli nähtävissä Fanseat-palvelun kautta. Heinäkuussa Ilta-Sanomat uutisoi, että Naisten Liigan ottelut näkyvät jatkossa saman Sanoma-konsernin Ruutu+-palvelussa. Otteluvideoinnin järjestäminen on ymmärtääkseni Fanseatin tavoin jatkossakin kotijoukkueen harteilla. Ainakin aiemmilla kausilla joitakin yksittäisiä teknisiä haasteita lukuunottamatta melkein kaikki ottelut on ollut mahdollista katsoa myös videoina. Osa joukkueista järjesti striimeihin jopa selostuksen ja haastatteluja erätauoille. Jännä nähdä, muuttuuko kuvio Ruudun kanssa jotenkin. Tämän lisäksi osa joukkueista latasi omille sosiaalisen median kanavilleen otteluiden maalikoosteita. Toivottavasti Sanoma koostaa Miesten SM-Liigan otteluiden tavoin keskitetysti maalikoosteet. Helpottaisi varmasti naiskiekon seuraamista, nostaisi lajin näkyvyyttä ja madaltaisi sponsorien kynnystä lähteä tukemaan naisjoukkueita.

Ruutu+

Yksi tietolähde on tietysti seurojen omat nettisivut ja sosiaalisen median palvelut (Facebook & Twitter). Niidenkin tarjoama informaatio on vaihtelevaa joukkueesta riippuen. Luonnollisesti mikään Naisten Liigan joukkue ei ole tiedottamisessa lähelläkään NHL- tai SM-liigaseuroja, mutta sellaisen odottaminen olisikin aika kohtuutonta. Tiedottamisessa on kuitenkin nähty monen joukkueen osalta hienoja kehitysaskelia.

Blues / United
-Kotisivut
-Facebook
-Twitter

HPK
-Kotisivut
-Facebook
-Twitter

Ilves
-Kotisivut
-Facebook
-Twitter

KalPa
-Kotisivut
-Facebook
ei Twitter-tiliä

KJT Haukat
-Kotisivut
-Facebook
-Twitter

Kuortane
Ei kotisivuja
-Facebook
-Twitter

Kärpät
-Kotisivut
-Facebook
-Twitter

Lukko
-Kotisivut
-Facebook
-Twitter

Sport
-Kotisivut
-Facebook
-Twitter

TPS
-Kotisivut
-Facebook
-Twitter

Muokattu 27.8.2018
Lisätty TPS:n Twitter-tilin osoite ja muokattu liigan videoinnista kertovaa kappaletta.
 
Viimeksi muokattu:
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toivottavasti kaikki joukkueet on ihan tosissaan mukana. Muistan joskus 90-luvulla olleeni katsomassa naisten peliä, jossa kohtasivat Kiekko-Espoo ja Sport. Vaasalaisilla oli 7 kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. Tarkkaa lopputulosta muista, mutta Kiekko-Espoo teki yli 50 maalia ja Sportkin onnistui pari kertaa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Valitettavasti monille joukkueille tuntuu olevan edelleen jonkinlainen realiteetti, että varsinkin vieraspeleissä kokoonpano voi olla hyvin kapea. Yhden maalivahdin ja kahden kentällisen kokoonpanot eivät olleet kovin harvinaisia esim. Lukolle viime kaudella. Tämähän on ihan suoraa seurausta siitä, että töiden ja opiskelujen vuoksi pelaajilla ei ole välttämättä mahdollisuutta lähteä pelireissulle toiselle puolelle Suomea, vaikka pelit pelataankin pääosin viikonloppuisin.

Kapeista kokoonpanoista huolimatta Naisten Liigassa ei tuollaisia 50 maalin pelejä ole nähty. Pahimmat lukemat viime kaudella olivat luokkaa 15-0, joka on toki sekin liikaa, kun pienempi tasoero joukkueiden välillä olisi kaikkien kannalta parempi asia. Siksi kymmenen joukkueen sarjaksi laajeneminen ei ole välttämättä juuri nyt hyvä asia, vaikka toki kaksi joukkuetta isompi pelaajamassa saakin nyt kokemusta kovista peleistä. Toivottavasti runkosarjan jakaminen alku- ja jatkosarjoihin toimii lääkkeenä tähän edes jotenkin.

Harva joukkue pelaa muutenkaan edes normaalitilanteessa neljällä ketjulla, vaikka esim. Kuortane pelaakin niin johdonmukaisesti. Kärkipelaajat keräävät monessa joukkueessa sen verran paljon minuutteja, että kolme ketjua on aika normaali. Silloin on ihan turhaa istuttaa neljättä ketjua vaihtopenkillä koko peliä, kun kolmannenkin ketjun vastuu jää usein pieneksi.

Mihin kukakin sitten vetää rajan tosissaan mukana olemiseen? Itse näkisin, että kaikki Naisten Liigan joukkueet ovat mukana tosissaan siinä missä vaikka miestenkin Liigassa kaikki ovat. Samalla tavalla menestys on lähtökohtien näkökulmasta todennäköistä vain osalle joukkueista.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Jääkiekkoliiton tulospalvelusta löytyy nyt Naisten Liigan alkusarjan otteluohjelma. Otteluiden alkamisajat puuttuvat vielä, mutta pelipäivät ovat kuitenkin jo nähtävissä. Otteluohjelma paljastaa, että avausviikonlopun turnaus, joka pelattiin viime vuonna Tampereella ja parina aiempana vuonna Hämeenlinnassa, järjestetään tänä vuonna Oulussa ja kaksipäiväinen turnaus pelataan 8.-9.9.2018. Kaikki 10 joukkuetta pelaavat 18 ottelua alkusarjassa, jonka viimeinen kierros pelataan sunnuntaina 25.11.2018. Sama ohjelma paljastaa, että avausviikonlopun kaksi ottelua eivät ole viime kauden tapaan ylimääräisiä pelejä normaalien kierrosten lisäksi, vaan jokainen joukkue pelaa omista koti- ja vieraspeleistään yhden Oulussa. Kahden Oulussa pelattavan ottelun lisäksi jokainen joukkue pelaa siis 8 koti- ja 8 vierasottelua.

Avausviikonlopun ottelut

8.9.2018

HPK–Blues
Lukko–KJT Haukat
KalPa–Sport
Kärpät–Ilves
TPS–Kuortane

9.9.2018
Ilves–KalPa
Kuortane–HPK
Sport–Lukko
Blues–Kärpät
KJT Haukat–TPS

Avausviikonlopun otteluissa on jälleen ennakoitu vastakkain lähinnä samoista sijoista taistelevia joukkueita ja siksi esimerkiksi puolustava mestari Kärpät kohtaa Ilveksen sekä Bluesin ja sarjanousijat TPS ja Sport mittaavat tasonsa viime kauden peränpitäjiä Lukkoa ja KJT Haukkoja vastaan. Toivottavasti avausviikonloppuna säästytään räikeimmiltä murskalukemilta.

Aiempien kausien ja vaikka viime kevään finaalien perusteella Oulussa järjestetään varmasti hieno avausviikonloppu. Naisten Liigan näkyvyyden puolesta toivon, että myös media löytää paikalle, vaikka turnaus järjestetäänkin kaukana Kehä kolmoselta. Pelien näkemisen kannalta etäisyys ei ole välttämättä suuri ongelma muidenkaan joukkueiden kannattajille, vaikka Ouluun onkin matkaa. Kärpät on hoitanut otteluiden videoinnin hienosti ja oletettavasti näitäkin otteluita pääsee seuraamaan nettistriimin kautta.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Suoratoistopalvelu vaihtuu

Heinäkuussa kuultiin, että Naisten Liigan ottelut näkyvät jatkossa Sanoma-konsernin Ruutu+-palvelussa. Fanikameraformaatti tarkoittanee, että otteluvideoinnin järjestäminen on Fanseatin tavoin jatkossakin kotijoukkueen harteilla. Ainakin aiemmilla kausilla joitakin yksittäisiä teknisiä haasteita lukuunottamatta melkein kaikki ottelut on ollut mahdollista katsoa myös videoina. Osa joukkueista järjesti striimeihin jopa selostuksen ja haastatteluja erätauoille. Jännä nähdä, muuttuuko kuvio Ruudun kanssa jotenkin. Tämän lisäksi osa joukkueista latasi omille sosiaalisen median kanavilleen otteluiden maalikoosteita. Toivottavasti Sanoma koostaa Miesten SM-Liigan otteluiden tavoin keskitetysti maalikoosteet. Helpottaisi varmasti naiskiekon seuraamista, nostaisi lajin näkyvyyttä ja madaltaisi sponsorien kynnystä lähteä tukemaan naisjoukkueita.

Ilta-Sanomien uutinen
Ruutu-palvelun tiedote
Jääkiekkoliiton tiedote

Harjoitusotteluiden tuloksia

Naisten Liigan joukkueet ovat ehtineet pelaamaan elokuussa jo useamman harjoitusottelun muita liigajoukkueita, Mestis/Suomi-sarja-joukkueita, ulkomaisia joukkueita ja omien seurojen poikajoukkueita vastaan. Tässä listaa otteluista ja tuloksista, joita löysin joukkueiden kotisivuja sekä Facebook- ja Twitter-tilejä kahlaamalla. Listalta saattaa puuttua otteluita ja tuloksia, koska naiskiekon tiedottamiseen tottuneena tällaistenkin asioiden selvittäminen on paikoitellen melkoista salapoliisityötä. Jos jokin ottelu puuttuu tai tulos on väärin, niin laittakaa vaikka yksityisviestiä minulle, jotta voin korjata listaa.

4.8. Blues-HIFK 10-0
11.8. KJT Haukat-Blues 0-11
12.8. TPS-Sport 6-2
16.8. HPK-Ilves 1-9
18.8. Blues-KJT Haukat 12-0
19.8. HPK-HIFK 2-2
19.8. TPS-KJT Haukat 2-3 VL
21.8. SK Gornyi (RUS)-KJT Haukat 6-0
22.8. HPK-Blues 2-4
22.8. TPS-SK Gornyi (RUS) 0-10
24.8. KJT Haukat-EKS 4-1
24.8. Lukko-SK Gornyi (RUS) 2-5
25.8. Blues-HPK 1-0
25.8. Lukko-Sport 4-7
25.8. KJT Haukat-HIFK 0-1 JA
25.8. Ilves-SK Gornyi (RUS) 3-9
26.8. Ilves-Sport 9-1
26.8. TPS-HIFK 3-2 VL
29.8. Blues-TPS 10-0
31.8. Haninge Anchors (SWE)-Lukko 0-7
1.9. AIK (SWE)-Lukko 10-2
1.9. HIFK-KJT Haukat 1-2 JA
4.9. Blues-Japanin maajoukkue 5-4 RL
6.9. Ilves-Japanin maajoukkue 2-3 RL
 
Viimeksi muokattu:
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Sarjan alkuun on aikaa viikko, joten tässä jonkinlaista yhteenvetoa kesän pelaajasiirroista, kun jokaisen joukkueen osalta on vihdoinkin jonkinlainen runko tiedossa. Todennäköisesti tästä puuttuu vielä joitakin pelaajia, mutta viimeistenkin salaisuuksien yltä hävinnee verho Oulun avausviikonloppuna.


BLUES

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu
Kokoonpano joukkueen kotisivulla (tätä kirjoittaessa vielä viime kauden kokoonpano)

Uudet pelaajat

Janina Aro (Kuortane)
Mette Manninen (KJT/HAKI U16)
Sofia Nuutinen (KJT)
Annina Rajahuhta (Kunlun, CWHL)

Lähteneet pelaajat

Matilda Eriksson -> TPS
Miressa Mäkelä -> HIFK
Minni Lehtopelto -> TPS
Juulia Salonen -> TPS
Uche Udeh -> TPS
Elviira Ylitalo -> Lukko

Muuta

Toissa kaudella KJT:ssä ja viime kaudella Ruotsin HV71:ssä pelannut Alba Gonzalo oli Bluesin kokoonpanossa 4.8. harjoitusottelussa HIFK:iä vastaan. Hänen siirtoa ei ole vielä julkaistu, mutta epävirallisten tietojen perusteella hän torjuu espoolaisten maalilla alkavalla kaudella.


HPK

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu
Kokoonpano joukkueen kotisivulla

Uudet pelaajat

Mirka-Maria Kuivikko (Puhti)
Riikka Oinonen (LeKi)
Kiia Simola (Kuortane)
Salla Sivula (Ilves)

Lähteneet pelaajat

Anniina Kaitala -> Ilves
Kreetta Kulhua -> Ilves
Emilia Varpula -> Lukko

Muuta

HPK-maalilla viime kaudella torjuneen maajoukkuemaalivahti Meeri Räisäsen alkavan kauden seuraa ei ole vielä julkistettu. Näyttäisi siltä, että se ei ole ainakaan HPK, jolla on kokoonpanossa jo kolme maalivahtia.


ILVES

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu
Kokoonpano joukkueen Facebook-sivuilla

Uudet pelaajat

Anniina Kaitala (HPK)
Anni Keisala (JYP)
Kreetta Kulhua (HPK)
Jenna Juutilainen (KalPa)
Johanna Juutilainen (KalPa)
Oona Rouhiainen (Tappara pojat)
Helmi Teivaala (SDE HF, SDHL)

Lähteneet pelaajat

Merja Halmetoja -> lopetti, siirtyi huoltajaksi
Sari Kärnä -> lopetti
Satu Niinimäki -> lopetti
Salla Sivula -> HPK
Vilma Vaattovaara -> Englantiin opiskelemaan/lopetti?

Muuta

Anne Tuomanen ilmeisesti jatkaa kuitenkin uraansa, jos jotain voi päätellä hänen twiitistään.

Mitä tekevät viime kauden pelaajat Anni Rantanen, Johanna Koivula, Tiina Saarimäki, Kati Koskelin, Sini Mikkola, Meri Murtola, Jasmi Leppänen ja Emilia Saarela?

Joukkueen valmennuskin muuttuu, kun Mari Saarisen seuraajaksi palkattiin miesten puolelta sekä SM-liigapelaajana, että valmentajana meritoitunut Jarmo Jamalainen.


KALPA

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu
Kokoonpano joukkueen kotisivulla (tätä kirjoittaessa sivulla ei ole vielä sisältöä)

Uudet pelaajat

Vilma Hokkanen (JYP)
Jutta-Janita Suomalainen (JYP)

Lähteneet pelaajat

Jenna Juutilainen -> Ilves
Johanna Juutilainen -> Ilves


KJT HAUKAT

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu
Kokoonpano joukkueen kotisivulla

Uudet pelaajat

Jeannette Andersson (Jää-Tiikerit)
Helen Puputti (Brynäs IF)
Kristen Molina (Amherst College)
Viola Rauhamaa (Jää-Tiikerit)
Janika Rossi (Jää-Tiikerit)
Alanna Serviss (Providence College)
Hanna Udd (Jää-Tiikerit)
Leire Villar (S.A.D. Majahonda, ESP)

Lähteneet pelaajat

Oona Koukkula -> Kuortane
Alina Lappalainen -> Jukurit
Lotta Leskinen -> Kuortane
Nenna Mehtonen -> HIFK
Sofia Nuutinen -> Blues
Ida Pasanen -> Kärpät
Lotta Reinikainen -> Kärpät


KUORTANE

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu

Uudet pelaajat

Tea Koljonen (Jukurit/SaiPa/Puhti)
Oona Koukkula (KJT)
Aino Laitinen (IPK)
Lotta Leskinen (KJT)
Aleksandra Nurminen (Uplakers)
Sofianna Sundelin (Ässät)
Nea Tervonen (Uplakers)
Lisette Täks (Puhti)

Lähteneet pelaajat

Janina Aro -> Blues
Sini Karjalainen -> Univ. of Vermont
Neea Lehtimäki -> Sport
Oona Mäki -> TPS
Petra Nieminen -> Luleå HF
Jenniina Nylund -> St. Cloud State Univ.
Tiia Pajarinen -> Sport
Eve Savander -> Ohio State Univ.
Kiia Simola -> HPK
Sara Säkkinen -> Ohio State Univ.
Piitu-Liina Tervo -> TPS

Muuta

Joukkueen kokoonpano on tuttuun tapaan vaihtunut paljon kesän aikana. Lisäksi Kuortane-projektin alusta asti valmentajana toiminut Jari Risku siirtyi Unkarin naismaajoukkueen päävalmentajaksi. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä vaikuttaa joukkueen tuloksiin. Alkavalla kaudella on erityisen tärkeää pärjätä heti alusta asti, koska kaksinkertaisen alkusarjan jälkeen joukkueet jaetaan marraskuun lopulla ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Kuortane on perinteisesti ollut parhaimmillaan keväällä, kun joukkue hitsautuu kauden aikana paremmin yhteen.


KÄRPÄT

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu
Kokoonpano joukkueen kotisivulla

Uudet pelaajat

Julia Ahlskog (Hermes)
Aino Karppinen (RoKi)Ida Pasanen (KJT)
Lotta Reinikainen (KJT)

Lähteneet pelaajat

Janette Jokikokko -> TPS


LUKKO

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu
Kokoonpano joukkueen kotisivulla

Uudet pelaajat

Roosa-Maria Leino (PaRa)
Johanna Niemi (LeKi)
Tuuli Ollikainen (SaiPa)
Veera Ollikainen (SaiPa)
Katriina Saarenmaa (Rockets)
Emilia Varpula (HPK)
Karoliina Vuorenmaa (Virkiä)
Elviira Ylitalo (Blues)

Lähteneet pelaajat

Emmi Isaksson -> Rockets
Inka-Julia Laine -> PaRa
Eveliina Suonpää -> Linköping HC, SDHL
Jonna Tapaninen -> PaRa

Muuta

Viime kaudella osan otteluista pelannut maajoukkuehyökkääjä Susanna Tapanin nimeä ei ole näkynyt kokoonpano- ja siirtouutisissa. Ilmeisesti TPS saattaisi olla Turussa asuvalle ja työskentelevälle myös vaihtoehto Länsi-Suomen uutisen mukaan.


SPORT

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu
Kokoonpano joukkueen kotisivulla

Uudet pelaajat

Neea Lehtimäki (Team Kuortane)
Melisa Mörönen (Virkiä)
Tiia Pajarinen (Team Kuortane)

Lähteneet pelaajat
?


TPS

Leijonat.fi-joukkuesivu
Tulospalvelun kokoonpanosivu
Eliteprospectsin joukkuesivu
Kokoonpano joukkueen kotisivulla

Uudet pelaajat

Lotta Ansas (Rockets)
Matilda Eriksson (Blues/Salo HT)
Olivia Gustafsson (Rockets)
Janette Jokikokko (Kärpät)
Minni Lehtopelto (Blues)
Oona Mäki (Team Kuortane)
Hilda Pietilä (Rockets)
Elina Saarinen (Rockets)
Juulia Salonen (Blues)
Piitu-Liina Tervo (Team Kuortane)
Uche Udeh (Blues)

Lähteneet pelaajat
?

Muuta

Sarjanousija saattaa saada kovan luokan vahvistuksen, koska maajoukkuehyökkääjä Susanna Tapani asuu ja työskentelee Turussa. Länsi-Suomi kirjoitti asiasta enemmän.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Lunde onkin jo tuonut erittäin hyvin eri seurojen pelaajasiirtoja esiin ja jos tuosta nyt jotain yhteenvetoja haluaa tehdä niin viikonloppuna alkavaan sarjaan ennakkoon kovimmat joukkueet ovat Ilves, Blues ja hallitseva mestari Kärpät. Sen jälkeen onkin mielenkiintoista, koska Kalpa, Hpk, ja Kuortane ovat heikentyneet, mutta esimerkiksi sarjanousija Tps on vahvistunut viimekaudesta joten onkin mielenkiintoista nähdä minkälaiseksi sarjan keskikasti tulee muodostumaan. Sarjassa tullaan näkemään muutama mielenkiintoinen paluumuuttaja, josta varmaan mielenkiintoisin on Bluesiin palaava Anniina Rajahuhta, mutta toisaalta sarjasta poistuu kenties Suomi kiekon lupaavin tulevaisuuden pelaaja eli Petra Nieminen. Jos tässä näin ennen kauden alkua pitäisi tehdä alkavan kauden "all stars" kenttä näin ennakkoon niin muodostaisin sen seuraavasti: Hyökkääjät: Susanna Tapani, Linda Välimäki ja Elisa Holopainen. Puolustajiksi nimeäisin Isa Rahusen ja Minttu Tuomisen. Maalivahdiksi Johanna Oksmanin. Saa nähdä kuinka oikeaan osuu vai nähdäänkö sarjassa uusia ratkaisijoita. Toivottavasti ainakin uusia nuoria pelaajia nousee esiin ja samalla taistelemaan paikoista ensi keväänä pelattaviin MM kotikisoihin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Näkisin Kärppien, Ilveksen ja Bluesin olevan todennäköisiä ylemmän jatkosarjan joukkueita. Kärppien laadukas ja leveä kokoonpano on kärsinyt kaikista vähinten menetyksiä ja Ilves sekä Blues ovat muutoksista huolimatta edelleen kilpailukykyisiä haastajia. Ilveksen hyökkäys on laadukas, kun taas Bluesin vahvuudet ovat etenkin puolustuksessa ja tolppien välissä.

Myös KalPan kokoonpano on Juutilaisten menetyksistä huolimatta pysynyt aika hyvin kasassa, joten joukkue lienee neljäs tuossa porukassa.

Viidennen joukkueen tilanne onkin mielenkiintoinen. Pronssijoukkue Kuortane hajosi kesällä ehkä tavallistakin enemmän palasiksi ja päävalmentajan vaihtumisen myötä alkanee muutenkin uusi aikakausi projektissa, kun Kuortaneen valmentaja ei ole samalla myös tyttöleijonien valmentaja. Kuortane on usein ollut parhaimmillaan keväällä ja marraskuun loppu saattaa tullakin nuorelle joukkueelle liian aikaisin.

HPK lähtee kauteen viime kauttakin nuoremmalla kokoonpanolla. Joukkueen selkäranka Meeri Räisänen pelaa tulevalla kaudella jossain muualla ja muutama muukin avainpelaaja siirtyi Ilvekseen.

Viime kaudella muiden kyydistä pudonneet Lukko ja KJT Haukat vaikuttavat lähtökohtaisesti kisaavan TPS:ää ja Sportia vastaan karsintasijoitusten välttämisestä.

Sport on saanut muutaman liigatason vahvistuksen, mutta muuten joukkue luottaa enimmäkseen samaan kokoonpanoon kuin Mestiksessä. TPS on puolestaan pystynyt houkuttelemaan kokeneita pääsarjatason pelaajia Espoosta, Kuortaneelta ja Oulusta. Lisäksi turkulaisten tolppien välissä torjui jo viime kaudella Isabella Portnoj, joka valittiin keväällä 2015 SM-sarjan pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Jos kaikki menee nappiin Turussa ja samaan aikaa Kuortane ja HPK tai jopa KalPa hieman kompuroi, TPS saattaa pelata ylemmässä jatkosarjassa.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Samaa mieltä kuin lunde TPS:n mahdollisuuksista, mutta KalPan osalta myös viimekauden pakit on vaihtuneet aika paljon, kun ainakin nykyisen kokoonpanon mukaan viimevuotisista pakeista puuttuu suurin osa joista isoimmat menetykset lienevät Lotta Toivanen ja Emma Ritari.

KalPan hyökkäys Johanna Juutilaisen lähdöstä huolimatta on parempi kuin muilla keskikastin joukkueilla. Itse katsoin yhtä maajoukkueen tapahtumaa ja siellä KalPan Elisa Holopainen oli todella hyvä ja siitä syystä hänet tuohon "All stars"-kenttään nostinkin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Naisten Liigan kausi saatiin tänään käyntiin täydellä 5 ottelun kierroksella Oulussa. Puitteet ovat naiskiekolle poikkeuksellisen hienot Oulussa. Matkaa on toki muilta paikkakunnilta melkoisesti ja aiempien vuosien Hämeenlinnassa ja Tampereella pidetyistä avausturnauksista poiketen peleihin on sisäänpääsymaksu. Voi toki olla, että lipputulot jaetaan jotenkin kaikkien joukkueiden kesken, koska nythän avausviikonlopun ottelut eivät ole viime vuoden tavoin "ylimääräisiä" ja Kärppiä lukuunottamatta jokainen joukkue menettää yhden kotipelin.

KalPa-Sport 7-4
ottelun tilastot

Kauden ensimmäinen ottelu oli avauserän jälkeen jo 2-0 kuopiolaisille. Toisen erän puolivälin lähestyessä Sport kavensi, mutta KalPa iski muutaman minuutin päästä kaksi maalia 12 sekuntiin. Vaasalaisten selkäranka ei kuitenkaan katkennut tähän, vaan sarjanousija iski parissa minuutissa kaksi maalia ja toiselle erätauolle mentiin KalPan maalin johdossa lukemissa 4-3. Kuopiolaiset tekivät kolmannessa erässä kuitenkin kolme maalia ja ottelun viimeisellä sekunnilla syntynyt Sportin kavennusmaali tuli vaasalaisten kannalta liian myöhään. Maajoukkueessakin tänä syksynä esiintynyt KalPa Matilda Nilsson laukoi tehot 4+2 ja ketjukaveri Tanja Niskanen keräsi pisteet 1+4.

Kärpät-Ilves 1-2
ottelun tilastot

Viime kevään finaalin revanssi aloitettiin seremonialla, jossa mestaruusviiri nousi Raksilan hallin kattoon. Ottelu oli alusta asti tiukka ja avausmaalia saatiin odottaa toiseen erään asti. Ilves lähti omalta alueelta nopeaan vastahyökkäykseen ja Anniina Kaitala jatkoi 2-1-hyökkäyksessä Linda Välimäen syötön oululaismaaliin. Jos avauserä oli tasaista vääntöä ja toinen erä hienokseltaan vieraiden, niin kolmannessa erässä kiekkoa piti kotijoukkue. Ilves tyytyi puolustamaan ja yrittämään vastahyökkäyksiä. 56 minuutin jälkeen vieraiden puolustusmuodostelma kuitenkin repeili liitoksistaan, kun Kärpät iski näyttävän rintamahyökkäyksen muodossa ja Saija Tarkki sai siirtää kiekon tyhjältä takakulmalta maaliin. Kotiyleisön ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun kolme minuuttia myöhemmin erän viimeisellä minuutilla Ilves iski jälleen kerran vastaiskusta. Ida Karjalainen sai puolestaan nostaa Linda Välimäen syötön takakulmalta Susanna Airaksisen ohi.

Lukko-KJT Haukat 3-2 VL
ottelun tilastot

Tapahtumien valossa tämä ottelu sujui enimmäkseen raumalaisten hallinnassa, mutta keravalaiset onnistuivat iskemään tasoituksen kahdesti. Kun KJT Haukkojen tuore maalivahti Alanna Serviss ehti kiekon tielle 42 kertaa, ottelun ratkaisu siirtyi voittomaalikilpailuun. Lisäpisteen kohtalo ratkesi, kun raumalaiset kieputtivat kiekon kolmesti maaliin ja keravalaiset onnistuivat vain kertaalleen.

HPK-Blues 3-2
ottelun tilastot

Päivän suurin yllätys nähtiin ykköshallin toisessa ottelussa. HPK iski johto-osumat terävästi sekä ensimmäisen, että toisen erän alussa. Iida Haakana viimeisteli hieman ennen ottelun puoliväliä kypärätempun laukomalla kiekon näyttävästi etunurkan yläkulmaan Jenna Silvonen olkapään yli. Blues kavensi heti seuraavassa vaihdossa 13 sekuntia myöhemmin, mutta sen jälkeen ottelussa ei nähty enää maaleja, vaikka Blues paine vyöryi ottelun edetessä yhä hurjemmin kohti HPK-maalia. Blues kuormitti kovasti sentteriksi siirtyneen Minttu Tuomisen ja Annina Rajahuhdan tähdittämää kentällistä. Viime kaudella Suomi-sarjan LeKissä torjunut Riikka Oinonen piti kuitenkin sitkeän HPK-puolustuksen ja vähän myös onnettaren avustuksella kiekon maalista pois päätössummeriin asti.

TPS-Kuortane 3-13
ottelun tilastot

Lauantain viimeisessä ottelussa sarjanousija TPS maksoi vielä kovia oppirahoja Kuortaneen vikkeläkinttuisia lukiolaisia vastaan. Välillä tuli mieleen vähän lapsuuden Neuvostoliitto-Suomi-pelit, kun kuortanelaiset vyöryivät kohti TPS-maalia neljän ketjun voimin vauhdilla ja kiekon kiertäessä näyttävästi lavasta lapaan. Kiekot menivät myös kovalla prosentilla sisään, kun Kuortane pelasi kiekkoa systemaattisesti kohti maalia, jossa oli aina vähintään yksi sinivalkoinen pelaajaa ohjaamassa ja tekemässä maskia viime kauden seuratoveri Oona Mäen edessä. Tässä vaiheessa kautta on vaikea sanoa, oliko murskanumerot enemmän Kuortaneen hyvyyttä, joukkueiden tasoerosta johtuvaa vai sarjanousijoiden ensimmäisen ylimääräistä jännitystä. Toivottavasti kyse oli vain yhdestä epäonnistuneesta valmistautumisesta ja romahduksesta, eikä ensimmäinen osoitus sarjan laajentamisen ikävämmistä seurauksista. Vaikka se tuskin olisi muuttanut numeroita merkittävästi, turkulaisten kokoonpanosta puuttui nimekkäät hyökkääjät Susanna Tapani ja Maija Otamo. Myös Isabella Portnoj katseli vaihtoaitiosta kaikki 13 takaiskua. Ehkä häntä säästeltiin sunnuntain otteluun KJT Haukkoja vastaan. Muuten on vaikea ymmärtää, miksi Oona Mäki joutui kestämään koko pommituksen tolppien välissä. Otanta on toki minimaalinen, mutta tämän pelin perusteella TPS ei näyttäisi ottavan paikkaa ylempään jatkosarjaan ainakaan Kuortaneen kustannuksella. Mielenkiintoista nähdä myös, kuinka Kuortaneen peli kulkee ennakolta kovempia joukkueita vastaan. Suuresta vaihtuvuudesta huolimatta joukkueen peli ei näyttänyt juurikaan hakevan uomiaan.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Näin ensimmäisen viikonlopun jälkeen ei tietenkään pidä tehdä mitään isompia johtopäätöksiä, mutta kun seurasin noita ennalta kärkeen oletettuja joukkueita niin Ilves oli vahva Kalpaa vastaan siihen saakka kunnes 4 - 0 tilanteessa päästi Kalpan mukaan peliin oman huolimattomuuden ja Kalpan erittäin hyvässä vireessä olevien Matilda Nilssonin ja Tanja Niskasen onnistumisien myötä. Mielenkiintoista nähdä minkälaiset kentät Kalpan valmennus rakentaa sitten kun Elisa Holopainen on mukana. Mielestäni Ilveksen hyökkäys on kahden kärkiketjun osalta sarjan paras, mutta jos Kalpa laittaa Elisa Holopaisen tuohon Niskasen ja Nilssonin rinnalle niin siinä voi hyvinkin olla koko sarjan paras kenttä hyökkääjien osalta. Kärpät hävisi ensimmäisen pelin Ilvekselle, mikä ei oikeastaan yllättänyt koska Ilves on erittäin hyvä joukkue ja aika monesti käy niin että kun on näitä mestaruusviirin nostamisia niin ajatus ei välttämättä ole ihan siinä missä pitäisi ja Ilves olisi voinut ratkaista pelin jo toisessa erässä kun sillä oli erittäin hyviä paikkoja tehdä tarvittavat maalit mutta Kärppien maalilla Susanna Airaksinen oli todella hyvä ja piti Kärpät mukana pelissä. Jotenkin olisi voinut luulla että Kärpät tulee sunnuntaina peliin sillä asenteella että Bluesilla ei juuri mahdollisuuksia ole, mutta Kärpät oli täysin altavastaaja ensimmäisessä erässä ja vain viime kevään play off pelien paras pelaaja Johanna Oksman piti Kärpät mukana pelissä. Toinen ja kolmas erä olikin sitten mielestäni Kärppien selkeästi parhaat ja ehjimmät erät koko viikonloppuna ja lopulta voitto Bluesista oli ansaittu, vaikka toki Blues olisi voinut ratkaista pelin ensimmäisessä erässä tehokkaalla viimeistelyllä. Kun tuli nostettua tuossa esille Kärppien maalivahdit niin pitää myös samaan maalivahtien onnistujien joukkoon nostaa Hpk:n voiton Bluesia vastaan torjunut Riikka Oinonen ja Tps:n jo "konkari" maalivahti Isabella Portnoj. Erittäin hyvät maalivahdit on tälläkin kaudella lähes jokaisella joukkueella. Kenttäpelaajista nousi esille Kalpa Matilda Nilsson tehojen myötä, mutta väittäisin myös että kamppailuvoimaa on Nilssonille tullut lisää viime kaudesta ja Nilsson onkin ollut ihan oikeutetusti maajoukkueen mukana kesän leirityksessä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
@kilpakiekko tuossa kertasikin jo tapahtumat Blues-Kärpät sekä Ilves-KalPa -otteluista, joihin minulla ei ole juurikaan lisättävää.

Blues-Kärpät 2-3
ottelun tilastot

Ilves-KalPa 5-3
ottelun tilastot

Sunnuntain muista otteluista voisin kirjoittaa hieman.

Kuortane-HPK 3-2 JA
ottelun tilastot

Kuortane karkasi kahden maalin johtoon avauserässä, jossa HPK otti viisi jäähyä. Toisessa erässä tilanne kääntyi toisinpäin, kun Kuortane keräsi neljä alivoimaa ja HPK nousi tasoihin kahdella ylivoimamaalilla. Tosin erän puolivälissä alivoimalla läpiajoon karkaamassa ollut Kuortaneen Kiia Nousiainen kaadettiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Viivi Vainikka ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan HPK:n Salla Sivulaa. Kolmas erä oli jäähyjenkin puolesta tasaisempi, eikä osumia syntynyt lisää varsinaisella peliajalla. Lisäpisteen kohtalo ratkesi aika pian jatkoajan alussa. HPK sai 2-1-hyökkäyksen, jonka vastahyökkäyksestä Kuortaneen Emilia Vesa siirsi irtokiekon HPK-maaliin.

KJT Haukat-TPS 1-2 JA
ottelun tilastot

Ottelussa päästiin maalin makuun 15 sekuntia ennen avauserän loppumista, kun TPS iski siirretyn rangaistuksen aikana avausosuman. KJT Haukat tasoitti pelin ylivoimalla toisen erän alussa, kun Espanjan maajoukkuepuolustaja Leyre Villar laukoi ensimmäisen maalinsa Naisten Liigassa. Seuraava maali nähtiinkin vasta jatkoajalla, kun Espoosta Turkuun siirtynyt Uche Udeh huudatti Ouluun asti matkanneita päätykatsomon turkulaiskannattajia. @kilpakiekko kehuikin jo Isabella Portnoj'n 42 torjunnan urakkaa. Keravalaisten maalilla molemmat viikonlopun ottelut vakuuttavasti torjunut NCAA-maalivahti Alanna Serviss lienee myös kauden aikana joukkueelleen arvokkaampi kuin painonsa kultaa. Turkulaisten pelaajista jäi erityisesti mieleen myös jatkoaikamaalin syöttänyt sähäkkä ja taitava pienikokoinen sentteri Pauliina Salonen, joka on vasta 13-vuotias.

Sport-Lukko 5-3
ottelun tilastot

Sport karkasi jo kahden maalin johtoon, kun tasoitti toisessa erässä ottelun. Sport siirtyi uudestaan johtoon, mutta Lukko tasoitti vielä ennen toista erätaukoa. Kolmatta oli takana viisi minuuttia, kun Sport iski 18 sekunnin välillä kahdesti. Lukko otti aikalisän, mutta ottelussa ei nähty enempää osumia. Näin vaasalaiset saavuttivat ensimmäisen voiton Naisten Liigassa ja pääsarjatasollakin kauden 1988-89 jälkeen. Vuosina 1993-95 Sport pelasi kaksi kautta Naisten SM-sarjaa ilman voittoja.

* * *

Aiemmin tulikin jo kirjoiteltua, että otteluiden striimauspalvelu vaihtui Sanoman Ruutu-palveluun. Ruudulla on kaksi tarjouskampanjaa, joiden avulla voi tukea myös valitsemaansa joukkuetta. Ymmärtääkseni osa tilauksen hinnasta menee suoraan kannattamalleen joukkueelle ja se ilmaistaan joukkuekohtaisella alennuskoodilla. Koodit kootusti tuossa alempana, niin ei tarvitse hakea niitä erikseen joukkueiden kotisivuilta tai sometileiltä.

Ruutu+ 3 kk hintaan 19,90 €
Tilaus jatkuu 3 kk:n jälkeen 9,95 €/kk. Veloitus kuukauden (30 pv) välein

NSMBLUES20E
NSMHPK20E
NSMILVES20E
NSMKALPA20E
NSMKJT20E
NSMKUORTANE20E
NSMKARPAT20E
NSMLUKKO20E
NSMSPORT20E
NSMTPS20E

Ruutu+ & Urheilulehti 3 kk erikoishintaan 39,99 €
Tilaus jatkuu 3 kk:n jälkeen hintaan 13,95€/kk (veloitus 30 päivän välein.)

NSMBLUES18
NSMHPK18
NSMILVES18
NSMKALPA18
NSMKJT18
NSMKUORTANE18
NSMKARPAT18
NSMLUKKO18
NSMSPORT18
NSMTPS18

Molemmat tarjouskoodit toimivat myös Ruutu-palvelun lahjakortti-sivulla.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Vaikka sarjaa on pelattu vasta 4 kierrosta niin voitaneen sanoa että oli sarjan päättäjiltä oikea päätös jakaa sarja kahden kierroksen jälkeen ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Ainut asia mitä olisi kenties voinut harkita olisiko ylempään jatkosarjaan voinut ottaa 6 joukkuetta ja alempaa täydentää mestis karsinnan parhailla joukkueilla. Nyt Kärpät on sijalla kuusi ja kyllähän Kärpät pelaisi ihan väärässä sarjassa jos se sattuisi jäämään alempaan jatkosarjaan. No tuskin Kärpät jää sijalle kuusi, mutta nyt näyttää siltä että sarjasta saattaisi löytyä 6 joukkuetta jotka pystyvät pelaamaan tasaisia pelejä.


Ilves jatkaa ilman pistemenetyksiä ja Ilveksen hyökkäyksen materiaali on sarjan selkeästi paras, vaikka hyviä pelaajia lopettikin viime kauden jälkeen. Lisäksi Jarmo Jamalaisen tulo päätoimiseksi valmentajaksi on tuonut paljon lisää Ilvekselle ja nyt jo esimerkiksi peluuttamisessa on isoja eroja viime kauteen verrattuna.


Mielenkiintoa taisteluun 5 parhaan joukkoon pääsyyn on tuonut Hpk:n, Kuortaneen ja Kalpan hyvä kauden aloitus. Kuortaneen joukkue vaihtuu joka vuosi, mutta nyt Kuortaneen jätti poikkeuksellisen hyviä pelaajia, mutta siitä huolimatta Kuortane pelaa hyvin. Kärpille Kuortaneesta onkin muodostunut jonkinlainen mörkö, vaikka kaksi edellistä kautta onkin päättynyt Kärppien mestaruusjuhliin niin 5 viimeistä Kuortaneella pelatusta runkosarjan pelistä Kärpät on voittanut vain yhden.

Hpk on mielestäni sarjan suurin yllättäjä tällä hetkellä, vaikka viimeisin peli Lukkoa vastaan olikin hieman nihkeä, mutta voitto siitäkin lopulta tuli ja 10 pistettä 4 pelin jälkeen on erittäin hyvä suoritus kun ensimmäisessä pelissä kaatui yksi sarjan ennakkosuosikeista eli Blues.

Kalpan tehot taas ovat taas levänneet pistepörssin kärkinimien eli Matilda Nilssonin ja Tanja Niskasen harteilla. Kalpa on tehnyt 4 pelissä 25 maalia ja kaksikko Nilsson, Niskanen on tehnyt niistä peräti 15!


Sport on pelannut aikalailla odotusten mukaan, mutta sitten valoa ei juuri tunnelin päässä näy Keravalla, Raumalla ja mielestäni sarjan suurimmalla pettymyksellä Tps:llä. Vaikka Tps sarjanousijana ei ole päässyt pelaamaan kertaakaan parhaalla kokoonpanolla, niin siitä huolimatta Tps on ollut sarjan suurin pettymys tällä hetkellä. Neljän pelin jälkeen maaliero on -30. Paljon pitää tason nousta jos ensi viikonloppuna Tps haluaa pisteitä saada kun Turussa vierailee Kalpa ja Kärpät.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Syyskuu on paketissa ja samalla Naisten Liiga jää myös parin viikon tauolle, kun Kuortane Cup kokoaa eurooppalaisia U18-maajoukkueita ensi viikonloppuna urheiluopistolle. Samalla 18 ottelun alkusarja on melkein puolivälissä, joten nyt lienee hyvä aika katsahtaa sarjataulukkoa ja pistepörssiä.

Rich (BB code):
Sarjataulukko 30.9.2018

        O 3-2-1-0 TM-PM P
----------------------------------
 1. Ilves   8. 7 0 1 0 62-15 22
 2. KalPa   8. 7 0 0 1 55-20 21
 3. Kärpät   8. 6 0 0 2 38-17 18
 4. Blues   8. 5 1 0 2 50-16 17
 5. Kuortane  8. 5 1 0 2 52-28 17
----------------------------------
 6. HPK    8. 3 0 1 4 17-30 10
 7. Sport   8. 2 0 0 6 21-46 6
 8. TPS    8. 1 1 0 6 15-53 5
 9. Lukko   8. 0 1 0 7 15-57 2
10. KJT Haukat 8. 0 0 2 6 9-52 2
Sarjataulukko ei tarjoa suuria yllätyksiä. Alkusarjan pisteet jäävät ymmärtääkseni voimaan jatkosarjaan ja molempiin jatkosarjojen lohkoihin näyttäisi syntyvän aika tasainen tilanne.

Taistelu viidennestä sijasta on tällä hetkellä kääntymässä Kuortaneen eduksi. Varsinkin Kuortaneen viime viikonlopun 3-8 voitto Hämeenlinnassa repi eroa joukkueiden välille. Kuortanehan voitti avausviikonloppuna ensimmäisen kohtaamisen jatkoajalla, joten joukkueet eivät kohtaa enää alkusarjassa. Minulla ei ole mitään HPK:ta vastaan, mutta tyttöleijonien kannalta Kuortaneen ylemmän jatkosarjan paikka ja kovatasoisemmat pelit olisivat varmasti parempi tilanne maajoukkueen näkökulmasta. Tyttöleijonien runko pelaa kuitenkin Kuortaneella, vaikka toki nuoria maajoukkuepelaajia löytyy muualtakin - myös Hämeenlinnasta.

Rich (BB code):
Pistepörssin TOP-10 sekä jokaisen joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipelaaja

 1. NISKANEN Tanja, KalPa      8. 13+23=36 4 min
 2. NILSSON Matilda, KalPa     8. 14+16=30 8 min
 3. VÄLIMÄKI Linda, Ilves      8. 17+12=29 10 min
 4. NORONEN Riikka, Ilves      8. 9+19=28 0 min
 5. KARJALAINEN Ida, Ilves     8. 9+16=25 14 min
 6. VAINIKKA Viivi, Kuortane    8. 12+ 7=19 0 min
 7. TARKKI Saija, Kärpät      8. 8+10=18 6 min
 8. RAJAHUHTA Annina, Blues     8. 7+10=17 8 min
 9. KULHUA Kreetta, Ilves      8. 2+14=16 4 min
10. SUOKKO Jenna, Ilves       8. 7+ 8=15 2 min

25. SUONIEMI Pauliina, Sport    8. 3+ 7=10 0 min
29. TAPANI Susanna, TPS       5. 7+ 1= 8 4 min
30. YLITALO Elviira, Lukko     8. 5+ 3= 8 6 min
43. HAAKANA Iida, HPK        8. 3+ 3= 6 12 min
50. ANDERSSON Jeannette, KJT Haukat 8. 3+ 2= 5 0 min
KalPan tehokaksikko Niskanen ja Nilsson jatkaa edelleen hurjaa pistetehtailuaan. Niskasen keskiarvo on hurja 4,5 pistettä ottelua kohden. Sarjan laajentaminen näkyy pistepörssissä väkisinkin, mutta se ei kuitenkaan himmennä kuopiolaisten hienon syksyn arvoa. Jännä nähdä, miten jatkosarjat muokkaavat pistepörssissä. Kärkipelaajienkin pistetahti rauhoittunee, kun vastassa on kovempia joukkueita säännöllisemmin. Toisaalta esimerkiksi Susanna Tapani saattaa latoa älyttömiä tehoja, mikäli TPS jää alempaan jatkosarjaan, miltä näyttää nyt vahvasti.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Hpk:lle viikonloppu oli sysimusta. 6 - 1 ja 7 - 1 tappiot ei jätä selittelyille sijaa. Jäänyt jo 7 pisteen päähän viidennestä tilasta, mutta tosin Hpk kohtaa vielä sarjassa sijoilla 7 - 10 olevat joukkueet Tps:n, Sportin, Lukon ja Kjt:n 6 kertaa ja vastaavasti sarjan pirteästi aloittanut Kalpa kohtaa saman nelikon enää kolme kertaa. Ei silti oteta mitään Kuopiolaisten vahvasta alkukaudesta mitään pois, mutta kohdannut sarjan ennakkoon kolmesta kovimmasta joukkueesta vain kerran Ilveksen ja siinä pelissä Kalpan ainoa tappio tulikin.

En toki toivo että nämä neljä viimeistä joukkuetta olisi mitään pisteautomaatteja, mutta kovan työn takana voitot muissa kuin keskinäisissä peleissä näyttää Tps:llä, Sportilla, Lukolla ja Kjt:lla olevan. Kuortane ja Blues kohtaa sijoilla 7 - 10 olevat joukkueet vielä 5 kertaa. Sarjan paras joukkue on näkemieni pelien perusteella Ilves jonka hyökkäys ja valmennus on sarjan paras ja puolustukseen tullut Anni Rantanen sekä ilmeisesti vasta tammikuussa peleihin palaava maalivahti Anni Keisala vahvistavat Ilvestä entisestään. Blues on myös parantanut ensimmäisen viikonlopun jälkeen ja onkin tällä hetkellä mielestäni Ilveksen kovin haastaja vaikka sarjasijoitus ei tätä väitettä tue. Kärpät heräilee vähitellen ja jokohan mestaruuskrapula olisi ohi? Ainakin lauantain esitys Hpk:ta vastaan oli Kärpiltä todella vahva vaikka maalivahtien torjuntamääristä sitä ei uskoisikaan. Kuortane pelaa pirteästi ja varsinkin kotikaukalossa nuorten pelaajien ennakkoluulotonta pelaamista itseään vanhempia ja kokeneempia pelaajia vastaan on kiva katsella.

Tps on alisuorittanut materiaaliinsa nähden. Mikä Turussa mättää? Suurin osa pelaajista pelaa ja yrittää niin kuin pitääkin, mutta muutamat kärkipään pelaajat alisuorittavat räikeästi. Muutamat pelaajat kiekon menetyksien jälkeen tekevät laajoja kaarroksia ja selkä suoristuu aika helposti sekä varastavat hyökkäyksiin lähdöissä. Mutta toki pitää ymmärtää että sarjanousijalla yleensä on aika vaikeaa ja siihen nähden Tps:n ja Sportin vaikeudet ovat ihan ymmärrettäviä ja Sport on pelannut ihan odotusten mukaisesti.

Sen sijaan ymmärrystä ei enää oikein riitä enää tuonne Keravan ja Rauman suuntaan. Lukko pelannut koko sarjassa olonsa ajan aika "samalla"
tavalla eikä kehitystä ole juuri näkynyt, mutta vielä vähemmän sitä kehitystä on näkynyt Keravalla. Kjt on pyrkinyt rakentamaan pelaajapolkuja ja Kjt:n junioritoiminta on ihan mallikasta, mutta miksi mitään ei tapahdu liigajoukkueessa? Kamppaili muutama vuosi sitten Kalpan kanssa tasaisesti pääsystä play off peleihin, mutta suunta on muuttunut ja valitettavasti väärään suuntaan.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Ilveksen vahva vire kestää. Kuten jo useasti on tullut todettua että Ilveksen materiaali on hyökkäyksen osalta sarjan paras, mutta nyt myös viisikko puolustaminen on parempaa kuin viime kaudella. Sunnuntain pelissä Kärppiä vastaan Ilves puolusti paremmin kuin Kärpät vaikka Kärpät on yleensä se joukkue joka tunnetaan hyvästä puolustuspelaamisesta. Toki Kärpät pystyi luomaan tilanteita ja virheitä sattui myös Ilveksen puolustukselle esimerkiksi Ilveksen pelatessa ylivoimalla Kärppien Saila Saaren läpiajo oli seurausta huolimattomasta pelaamisesta.
Yksi syy Ilveksen hyvään vireeseen ja myös puolustuspelaamiseen on varmasti myös viimekaudesta muuttunut peluuttaminen. Nyt kuormaa jaetaan huomattavasti tasaisemmin kuin viime kaudella.

Myös Ilveksen ykkösmaalivahti Camilla Kortesniemi on pelannut hyvin ja onkin mielenkiintoista nähdä mitä sitten tapahtuu kun Anni Keisala palaa takaisin. Joka tapauksessa Camilla Kortesniemi on pystynyt haastamaan hyvin keskinäisissä peleissä sarjan parhaat maalivahdit Kärppien Johanna Oksmanin ja Bluesin Jenna Silvosen

Kalpa jatkaa sarjakakkosena ja hirmuisessa vireessä on Kalpan Tanja Niskanen ja Matilda Nilsson. Voisi toki ajatella että Kalpa on liikaa tehokaksikon varassa, mutta nyt kun myös Elisa Holopainen pelasi ensimmäiset pelinsä tällä kaudella niin hän tuo lisää mahdollisuuksia Kalpan hyökkäykseen. Lauantaina Holopainen ei vielä pelannut Kalpan ykköskentässä, mutta Sunnuntaina Hämeenlinnassa Kalpan valmennus oli kasannut yhteen kenties sarjan parhaan kentän Niskanen - Holopainen - Nilsson.
Tanja Niskanen on ollut jo vuosia sarjan parhaita pelaajia, mutta nyt tuo pistetehtailu keskimäärin 4,2 pistettä per peli on todella kova lukema.

Kolmantena sarjassa on Blues ja jos Ilveksellä on sarjan laadukkain hyökkäys niin Bluesilla on sarjan paras puolustus ja myös hyökkäys on ollut Bluesilla tällä kaudella mielestäni erittäin tehokas jos ihan sarjan ensimmäisiä pelejä ei oteta mukaan.
Ensi viikonlopun mielenkiintoisimmat pelit pelataankin Espoossa kun lauantaina Blues kohtaa Kalpan ja sunnuntaina Bluesin vieraaksi saapuu sarjakärki Ilves. Näissä peleissä Bluesin puolustus joutuu koville, mutta helppoa ei ole Kalpan eikä edes Ilveksen Tapiolassa päästä huippupaikoille ja vaikka välillä pääsisikin niin Bluesin Jenna Silvonen on yksi sarjan vaikeimmin ohitettavia maalivahteja joten helpolla ei Kalpan tehopelaajat eikä Ilveksen hyökkäys Linda Välimäen johdolla varmasti pääse.

Neljäntenä yhden ottelun muita joukkueita enemmän pelannut Kuortane on pelannut erittäin pirteästi ja varsinkin Viivi Vainikka on löytänyt hyvän maalivireen ja on 14 tehdyllä maalilla koko sarjan viidenneksi paras maalintekijä. Ainut tahra Kuortaneelle tuli viikko pelissä Sportille kärsityssä tappiossa, mutta muuten joukkue on pelannut pirteästi ja tulee menemään ylempään jatkosarjaan, mikä on erittäin hyvä asia nuorten pelaajien kannalta.

Viidentenä oleva Kärpät on ollut hienoinen pettymys syyskaudella ja jokin asia on Oulussa nyt pielessä, sillä Kärppien peli ei ole kuin hetkittäin sitä mitä tuolla ryhmällä voisi olla. Toki pitää muistaa että Kärpillä oli myös viime keväänä erittäin vaikea jakso runkosarjan lopulla, mutta sitten kun play off pelit alkoi joukkue oli juuri niin hyvä mitä mestaruuden voittamiseen tarvitaan. Toki Kärpät on vain kahden pisteen päässä sarjakakkosesta Kalpasta joten kaikki on sarjassa vielä auki.

Hpk on jo lähes varmasti ulkona ylemmästä loppusarjasta. Käytännössä Hpk:n pitäisi voittaa tulevana viikonloppuna ensin lauantaina Sport ja sunnuntaina kotona Kärpät niin silloin pienen pieni toivon kipinä voisi olla jäljellä, mutta sittenkin se vaatisi joko Kuortaneen tai Kärppien täydellisen romahtamisen ja siihen en kyllä usko.

Sarjan jakautumien on siis erittäin hyvä asia ja varsinkin ylemmässä jatkosarjassa tullaan varmasti näkemään hyviä ja tasaisia pelejä. Tasaisuudesta kertoo myös sarjatilanne jossa sarjakärki Ilveksen ja sarjassa viidentenä olevan Kärppien piste-ero on vain 5 pistettä ja sijalla 2 - 5 olevat joukkueet ovat kahden pisteen sisällä.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Sarjan tyvipäässä Sport voitti viikon vieraspelissään Kuortaneen, mutta lauantain kotipelissä Kärpät oli liian kova. Tps puolestaan jatkoi Hpk:n tuskaa lauantaina ja sunnuntaina sitten Blues oli ylivoimainen vastustaja Turussa. On ymmärrettävää että sarjanousijoilla on ensimmäisellä kaudella vaikeaa, mutta jotenkin näyttää että niin Tps:llä kuin Sportillakin menee oman pään puolustuspelaaminen liian herkästi noppa vitosessa seisoskeluun ja irtokiekkoihin reakoiminen on hidasta. Varsinkin Tps:llä monesti oman maalin edustalla on oma puolustaja, vaikka ketään vastustajaa ei ole lähelläkään ja tämä johtaa tietenkin siihen että jossain on sitten ylivoimatilanne vastustajalla ja sen jälkeen peli menee "juoksemiseksi" ja sattuu paljon merkkausvirheitä ja kuten nyt Blues Turussa tekee noista paikoista kyllä maaleja.

Mutta sekä Sport että Tps on onnistuneet kasvattamaan jo useamman pisteen kaulan sarjassa jo useamman vuoden pelanneisiin Lukkoon ja Kjt Haukkoihin ja sitä voidaan pitää hyvänä suorituksena sekä Tps:llä että Sportilla.
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Sen sijaan ymmärrystä ei enää oikein riitä enää tuonne Keravan ja Rauman suuntaan. Kjt on pyrkinyt rakentamaan pelaajapolkuja ja Kjt:n junioritoiminta on ihan mallikasta, mutta miksi mitään ei tapahdu liigajoukkueessa? Kamppaili muutama vuosi sitten Kalpan kanssa tasaisesti pääsystä play off peleihin, mutta suunta on muuttunut ja valitettavasti väärään suuntaan.
Kjt antaa kenties vähän tasoitusta pelaajamateriaalissa. Mutta kaikkein suurimman tasoitukset antaa Päävalmentajan osalta. Siitä en tiedä eikö halukkaita ole ollut, vai onko nykyinen katsottu parhaaksi, mutta metsään mennään. Valmennus on monilta osin todella heikkoa. Reagointia pelin sisällä ei tapahdu ollenkaan: näillä on menty ja niin mennään nytkin. Harjoituksissa ei todellakaan vaadita laadukasta tekemistä ja se näkyy kentällä.

Fysiikkavalmennus on nähtävästi ihan positiivisella tasolla.

Onhan siellä menty muutamassa muussakin asiassa vähän talous edellä puuhun, joten mielenkiinnolla odotan saavatko ensi kaudeksi enää joukkuetta ollenkaan kasaan, oli sarjataso mikä tahansa.
 
#nuorijanälkäinen #jälleenrakennus

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
KJT:n ongelma on ollut myös, että Naisten SM-sarjaan/Liigaan sisäänajetut pelaajat siirtyvät heti muihin seuroihin, kun kehittyvät pääsarjatason runkopelaajaksi. Etenkin pääkaupunkiseudun kovassa pelaajakilpailussa Blues on täydentänyt joukkuettaan Keravalta, kun on menettänyt pelaajia ulkomaille. Myös nousua hakevan HIFK:n riveistä löytyy entisiä KJT-pelaajia. Toki taustasyyt voivat olla resursseissa, joukkueen kilpailukyvyssä, valmennuksessa yms. mutta fakta on kuitenkin, että KJT olisi kilpailukykyisempi joukkue, jos edes osa listan pelaajista pelaisi edelleen Keravalla.

Elite Prospectsin Where Are They Now -listalta voi esimerkiksi katsoa, missä KJT:ssa pääsarjatasolle nousseet pelaajat ovat nyt. Listalta löytyy muun muassa:

Miisa Klemola, HIFK
Nenna Mehtonen, HIFK
Sanna Kolehmainen, HIFK
Miressa Mäkelä, HIFK
Tinja Haukijärvi, Blues
Emmi Rakkolainen, Blues
Ida Pasanen, Kärpät
Lotta Reinikainen, Kärpät
Oona Koukkula, Kuortane
Lotta Leskinen, Kuortane
Matilda Nilsson, KalPa/Naisleijonat (nyt toki jo viides kausi Kuopiossa)
Ronja Savolainen, Luleå/Naisleijonat
Johanna Siira, Ilves
Janina Enström, Lukko

Sitten vielä pari pelaajaa, jotka nousivat SM-sarjaan Kuortaneella ja pelasivat sen jälkeen Keravalla ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistään:

Suvi Ollikainen, St. Cloud State Univ. (NCAA)
Vilma Tanskanen, Mercyhurst Univ. (NCAA)/Naisleijonat
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
KJT:n ongelma on ollut myös, että Naisten SM-sarjaan/Liigaan sisäänajetut pelaajat siirtyvät heti muihin seuroihin, kun kehittyvät pääsarjatason runkopelaajaksi.
Siirtyvät myös ennen kehittymistään runkopelaajiksi. Miksi siirtymistä tapahtuu? Muutama tapaus viime kausilta ainakin lähtenyt etsimään "ammattimaisempaa" tekemistä. Mutta Turha murehtia pois lähteneitä kun näillä on pelattava mitä on käytössä.

Tänään tappio pelissä tuli muuten reagointia valmennukselta. 0-5 maalin jälkeen ei enää nelosta kentällä näkynyt. Juu tuossa maalissa tuli kentällisellä pari virhettä ja maali. Mutta siellä otti lukua aika moni pelaaja/kenttä ennen tuota, muttei niihin reagoitu. Tuon jälkeen upposi vielä 8 maalia omiin, joten ei ehkä nelosen paskuus ollut syynä vain tappioon. Päin vastoin nelosen karvaus oli myrkkyä Kalpalle useamman kerran ja estivät hyvin hyökkäyksiin lähdöt.

Osa pelaajista saa tehdä mitä vain tahi olla tekemättä, mutta siellä se peliaika vain odottaa seuraavassa vaihdossa. Voi tuntua pientä vitutusta istua penkin päässä hyvin pelanneena, kun toinen vääntää minuutteja ollen ihan sukka.

Miespuolustus on aivan älytön lähtökohta tuolla materiaalilla. Siellä kadottaa ensin yksi ja sitten toinen pelaajansa ja siitähän se riemu repeää.
 
#nuorijanälkäinen #jälleenrakennus

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
No vaikka Kjt Haukkoja onkin tullut kritisoitua niin toivottavasti seurassa keksittäisiin nopeasti jotain millä joukkueen kurssia voisi kääntää.
Itse en pysty joukkueen valmentajaan sinällään ottamaan kantaa, kun en häntä tunne, mutta tietenkin valmentaja voi ja varmaan pitääkin vaatia joukkueelta täysillä yrittämistä harjoituksissa, mutta siitä huolimatta näen asian niin että kyllä kilpasarjaa pelaavan pelaajan tulee itse vaatia itseltään jokaisessa treenissä sitä että tekee asiat täysillä ja niin hyvin kuin pystyy. Pakottaminen ei varmasti johda parhaaseen tulokseen eli kaikki lähtee viimekädessä pelaajan omasta tekemisestä.

Kun sarjataulukkoa katsoo niin aika helppo on todeta että jos teet maaleja keskimäärin alle yhden per peli niin vaikea on pärjätä ja se maalinteko on varmaankin joukkueen suurin ongelma jota ei ole helppo ratkaista ainakaan nopeasti. Toinen iso ongelma on tietenkin se että omissa soi aivan hirvittävästi, mutta puolustuspelin kuntoon laittaminen voisi onnistua hieman helpommin.

Nimimerkki Sunnuntai tuossa ylhäällä kritisoi myös joukkueen pelitapaa ja kieltämättä varmaan tämä yleinen suuntaus tämän päivän kiekossa eli pyritään paineistamaan heti ylhäältä ja pelataan omassa päässä pelaaja vastaan pelaaja ei välttämättä ole se ihan paras tapa tämän hetkisessä tilanteessa olevalle Kjt Haukkojen joukkueelle, vaikka ei Kjt Haukat nyt ihan täysin näiden "uusien" virtausten mukaan toki pelaa.

Millä tavalla sitten Kjt Haukkojen kannattaisi pelata?
Varmasti omissa ei verkko heiluisi niin paljon jos joukkue ei paineistasi ollenkaan hyökkäysalueella vaan heti kiekon menetyksen jälkeen
kaikki 5 pelaajaa tulisi pelin alle ja karvaus tapahtuisi vain ohjaamalla ja keskusta tukkoon. Omassa päässä voi toki pelata myös paikka / aluepuolustusta, mutta sitäkin pitää osata pelata. Oman maalin edustan "ylimiehittäminen" myös varmasti voisi laskea maalimääriä, mutta kuinka mukavaa olisi pelata tuollaista kiekkoa? Joku varmasti on sitä mieltä että kun kyse on kilpaurheilusta niin silloin pitää pelata sillä tavalla mikä tuo joukkueelle parhaan mahdollisen tuloksen, mutta itse kyllä en pidä tuollaisesta kiekosta jossa ollaan lähes koko ajan passiivisia, eikä se myöskään kehitä pelaajia.

Mitä sitten tulee näihin nimimerkki Lunden esille nostamiin pelaajien poislähtemisiin niin siihen seurassa vain olisi pystyttävä keksimään jokin ratkaisu että ei käy niin että nuoret pelaajat menee ensin Kjt Haukkoihin pelaamaan jotta saavat peliaikaa ja kun ensimmäisten vuosien aikana on kehitytty pelaajana ja suurimmat virheet jääneet pois niin sitten siirrytään johonkin seuraan jossa voi menestyä.
Tilanne ei seuralla ole todellakaan mikään helppo kun naapurissa on erittäin menestynyt seura Blues ja jos menet Bluesiin niin tiedät että lähes aina joukkue pelaa mitaleista. Tähän ongelmaan Keravalla ei varmaan ole helppoa ratkaisua tai jos olisi niin varmaan se olisi jo tehty.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Tulipa lähdettyä eilen sunnuntaina katsomaan paikanpäälle ennakkoon tasaista sarjan kärkikamppailua Blues - Ilves. No myöhästyin ottelun alusta ja kun viimein katsomoon pääsin peliä oli pelattu noin 13 minuuttia ja taululla 4 - 0 Bluesille. Se siitä tasaisuudesta. Olipa Blues todella hyvä ja vastaavasti Ilves heikko eikä oikein pärjännyt millään osa-alueella. Voihan olla että tämä oli Ilvekselle vain tilastotappio, mutta olisi luullut että kärkipeli ja vastassa kovakuntoinen Blues olisi sytyttänyt, mutta ei.

Bluesin voitto ei niiden noin 47 minuutin aikana jonka ottelusta näin ollut missään vaiheessa uhattuna. Jos oikein laskin niin Ilves ei tuon 47 minuutin aikana olisi peliä voittanut vaikka olisi jokaisesta hyvästä maalipaikasta tehnyt maalin, sillä niin hyvin Blues puolusti että Ilveksen todelliset maalipaikat oli todella vähissä. Esimerkiksi Ilveksen ensimmäistä maalia ei oikein voi maalipaikaksi laskea kun Kreetta Kulhuan omalta siniviivalta heitetty purkukiekko meni maaliin. Sattuu niitä virheitä hyvälle maalivahdillekin. Muuten Jenna Silvonen Bluesin maalissa pelasi hyvin nollaten esimerkiksi Yin Tuorilan läpiajon ja muutamat muut Ilveksen maalipaikat, mutta siihen nähden miten hyvä Ilveksen hyökkäys on maalipaikkoja se loi nyt todella vähän.

Ilveksen heikosta puolustuspelaamisesta kertoo aika paljon Minttu Tuomisen tekemä 5 - 0 maali, jossa Minttu haki kiekon oman maalin edustalta ja yhdellä keskialueen seinäsyötöllä pelasi itsensä maalipaikalle eikä Minttu erehtynyt. Vaikka Ilves pelasi tilanteessa vajaalla niin ei noin helppoja maaleja saa antaa jos nykykunnossa olevan Bluesin meinaa voittaa.

Bluesin puolustus on toki sarjan paras, mutta myös hyökkäys on nyt hyvässä vireessä ja kokonaisuutena Blues luisteli Ilvekseltä jalat alta.
Bluesin pelistä tulee mieleen viime kevään Kärpät joka finaalissa kaatoi juuri Ilveksen. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka Kärpät pystyy kovakuntoisen Bluesin haastamaan ensi lauantaina kun Blues matkaa Ouluun. Kärpät on ollut hieman vaisu alkukaudesta ja selvänä ennakkosuosikkina Blues Raksilaan tulee.
 

Mustanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Perkules, että mukava lueskella näitä juttuja, kun tämä jatkoaika ei saa niitä toimitettuna aikaiseksi. Hiukan kärsii visuaalisuus mutta mukavan tiiviisti on tarinaa väsätty. Kiitoksia osallistujille!
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Siirtyvät myös ennen kehittymistään runkopelaajiksi. Miksi siirtymistä tapahtuu? Muutama tapaus viime kausilta ainakin lähtenyt etsimään "ammattimaisempaa" tekemistä. Mutta Turha murehtia pois lähteneitä kun näillä on pelattava mitä on käytössä.
Tästä on kuulunut ennenkin, eräältä entiseltä joukkueen jäseneltä kuulin että valmentaja on saattanut jo harjoitusten alkaessa ilmoittaa ettei tulekkaan hallille. Tekstiviestillä.
Joukkueenjohtajakin kuulemma oma persoonansa, on perinyt kausimaksuja ns. naamakertoimilla.
Toki olettama että samat naamat ovat mukana kuin aikaisemmin, nimiä en nyt satu muistamaan tarkemmin.
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy