Voisiko joskus järjestää Naisten liigan ottelun ennen miesten Liigan ottelua? Esimerkiksi Nordiksella HIFK:n naisten ja miesten peliä pääsisi katsomaan samalla lipulla?
Näitä on ollutkin. Viimeksi ennen koronaa. Muun muassa juuri HIFK sekä Kärpät ja TPS ovat järjestäneet tällaisia tuplaottelutapahtumia lähimenneisyydessä. Näissä suurin ongelma on seurojen pitkäjänteisyyden puute. Seurat kokeilevat yhden kerran ja toteavat, että eihän naisten otteluun tullutkaan 5000 katsojaa. Tuollaisia tuplapelitapahtumia pitäisi olla säännöllisesti joka kausi ja mielellään vielä useamman kerran vuodessa. Silloin ne katsomäärät voisivat kasvaa hiljalleen.
Eniten noissa tapahtumissa on ollut naisten pelissäkin katsojia silloin, kun ensiksi on pelattu miesten ottelu ja heti sen perään niin pian kuin mahdollista naisten ottelu.
Toisin päin eivät ole olleet niin suuria menestyksiä. Siihen on oikeastaan kaksi syytä. Moni katsoja ei tule naisten pelin vuoksi aikaisemmin miesten otteluun, mutta jo valmiiksi hallissa ollessa saattaa jäädä miesten ottelun jälkeen katsomaan naisten peliä. Toinen syy on, että miesten liigaottelussa on ymmärtääkseni tietty aika, minkä hallin täytyy olla vapaa muusta ohjelmasta varsinkin ennen ottelun alkua. Se puolestaan tarkoittaa myös sitä, että naisten ottelun pitää alkaa todella paljon ennen miesten ottelua, jotta he ehtivät "pois alta" ennen miesten hallivarauksen alkua. Silloin ei ole enää käytännössä kyse samasta tapahtumasta, vaan kahdesta eri pelistä, joiden välissä on noin 1,5-2 tuntia "tyhjää".
Tänään esimerkiksi Hämeenlinnassa alkoi naisten peli harjoitushallissa klo 14 ja miesten peli seinän takana liigahallissa klo 17. Jos nuo ottelut olisi pelattu samassa hallissa niin naisten peli olisi pitänyt alkaa viimeistään klo 13 tai varmaankin jo klo 12.30. Miesten hallivaraus alkoi klo 15 ja varsinaisella peliajalla päättynyt naisten ottelu päättyi klo 15:58. HPK:n naisten pelissä oli 160 katsojaa, mikä on tämän kauden Naisten Liigassa ihan hyvä lukema. Sen jälkeen pelatussa miesten ottelussa oli 3652 katsojaa. Naisten peliin oli myös sellainen porkkana, että 10 € lipun ostaessaan sai vielä kaupan päälle seisomakatsomolipun miesten otteluun.
Silloin kun naisten ottelu on ollut miesten pelin jälkeen, niin käytännössä naiset ovat päässeet hyvin pian miesten ottelun päättymisen jälkeen lämmittelemään ja sen jälkeen peli on alkanut heti jäänajon jälkeen. Tässä järjestyksessä ottelutapahtuman onnistuminen edellyttää tietysti myös sitä, että miesten peli alkaa normaalia aikaisemmin, jotta naisten pelin alku ei mene ihan iltamyöhäälle, joka alkaa puolestaan verottaa katsojien määrää etenkin pienempien katsojien osalta. Esimerkiksi joku miesten ottelu klo 15 ja naisten ottelu klo 18 lauantaina voisi toimia ihan hyvin. Ehkä vielä myös klo 16 ja 19. Klo 17 alkava normaali lauantaiottelu tarkoittaisi jo sitä, että naisten peli alkaisi noin klo 20 ja iso osa katsojista lähtisi varmaankin pois jo ajankohdankin vuoksi. Oma lukunsa on sitten, että naisilla on monesti seuraava peli jo sunnuntaina keski- tai iltapäivällä ja senkään vuoksi eivät voi pelata lauantaina lähes keskiyöhön asti.