Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Naisten Liiga 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana Poropaimen, 21.03.2017 klo 17.57.

 1. Poropaimen Jäsen

  Nyt jos koskaan on hyvä aika avata lanka seuraavalle kaudelle, sillä juuri tänään Jääkiekkoliitto tiedotti naisten SM-sarjan vaihtavan ensi kaudeksi nimeä. Jatkossa sarjan nimi on Naisten Liiga. Toinen uudistus on kaksi lisäpeliä runkosarjaan, nämä sisältyvät kaudenavauksena pelattavaan turnaukseen Tampereella.

  Kausi 2017-2018 tulee siis olemaan historiallinen. Nimi ja logo (Jatkoajan uutinen aiheesta) jakavat epäilemättä mielipiteitä, mutta askeleet kohti ammattilaissarjaa ovat varmasti kaikille mieluisia. Niin pieneltä kuin ne saattavat tässä vaiheessa vielä tuntuakin.

  Naisten SM-sarjan kausiketjuja Jatkoajassa:
  2016–17
  2015–16
  2014–15
  2013–14
  -
  2011-12
  2010-11
  2009-10
  -
  2005-06
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017 klo 12.25
 2. Poropaimen Jäsen

 3. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Kiitos @Poropaimen ensi kauden ketjun avaamisesta. Tosiaan varmaan ihan viisasta avata jo tässä vaiheessa, kun naisten pääsarjan muutoksistakin tiedotettiin. Vaikka sarjan nimi vaihtuukin, niin laitan silti tähän ketjun alkupäähän linkkejä naisten SM-sarjan aiempiin kausiketjuihin. Helpottaa ainakin keskustelupalsta-arkeologeja, jos ei muita. Saatan myöhemmin täydentää samaa viestiä, jos katson, että ketjun alkupäässä olisi hyvä olla jotain yleistä tietoa sarjaan tai kauteen liittyen.

  Kuten noita vanhoja kausiketjuja lukemalla huomaa, niin keskustelu on ollut enimmäkseen aika vaatimatonta. Itselläkin on jäänyt tällä kaudella kirjoittamiset aika vähiin. Onneksi @kilpakiekko on jaksanut kirjoittaa säännöllisesti yhteenvetoja joukkueiden edesottamuksista. Toivottavasti naiskiekon profiilin nostaminen lisää keskustelua myös täällä Jatkoajassa.

  Naisten SM-sarjan kausiketjuja Jatkoajassa:

  2016–17
  2015–16
  2014–15
  2013–14
  -
  2011-12
  2010-11
  2009-10
  -
  2005-06
   
 4. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Sitten voisi ottaa kantaa tuohon naisten jääkiekon pääsarjan nimen vaihtamiseen.

  Ensiksi täytyy todeta, että on hienoa, kun jääkiekkoliitto reagoi jotenkin kärkipelaajien joukkopakoon Ruotsiin ja SM-sarjajoukkueiden mm. taloudellisiin haasteisiin. Nimenvaihdon ja uuden logon lisäksi konkreettisista uudistuksista on tihkunut julkisuuteen vielä aika vähän tietoja. Ilmeisesti uuden liigan valmentajat saavat jonkinlaisen mentorointiohjelman ja naisten pelejä nostetaan jäähallivarauskategorioissa ylöspäin. Hyviä muutoksia kumpikin. Ilmeisesti tämä muutos ei ainakaan suoraan muuta naisten pääsarjaa ammattilaissarjaksi, vaikka se lienee tavoite jossain kaukana tulevaisuudessa. Ihan oikea tavoite mielestäni, vaikka juuri nyt ei valitettavasti realismia.

  Minua saa halutessaan sanoa nostalgikoksi tai muutoksenvastustajaksi, mutta en ihan täysin ymmärrä, miksi näiden esillä olleiden muutosten vuoksi piti muuttaa nimeä ja heittää roskiin SM-sarjan 35-vuotias historia. Jos vertaa vaikka miesten SM-sarjan muutosta SM-liigaksi, niin silloin tapahtui paljon konkreettisia muutoksia, jotka toimivat perusteluna uuden sarjan luomiselle. Näkyvin muutos oli tietysti pudotuspelien ilmestyminen mestaruuden ratkaisemiseksi, mutta merkittävin muutos oli miesten pääsarjan siirtyminen selkeästi itsenäisen organisaation alle. Naisten Liigan kohdalla ei ymmärtääkseni ole näin suuria muutoksia tiedossa, vaan pelijärjestelmä jatkuu suurin piirtein muuttumattomana ja sarja yksiselitteisesti Jääkiekkoliiton alaisuudessa.

  Jos nimeä piti vaihtaa, niin miksi ihmeessä nimeksi valittiin Naisten Liiga?

  Näyttää vähän samanlaiselta sekoilulta kuin miesten SM-liigassa vuonna 2013. Toki on johdonmukaista, että naiskiekolla on Naisten Liiga, kun miesten SM-liigaa markkinoidaan Liigana. Itse asiassa olen toisinaan kuullut, kuinka naiskiekkoon vihkiytymättömät puhuvat naisten pääsarjasta naisten liigana. Puheessa jääkiekon naisten SM-sarja on myös aika kankea rimpsu, joten sikäli uudelle nimelle oli kyllä tilausta.

  Naisten Liiga on mielestäni kuitenkin huono valinta. Jos vaikka Googleen kirjoittaa hakusanaksi naisten liiga, niin ainakin itselleni hakusanat nostavat ensimmäiseksi osumiksi jalkapallon naisten pääsarjan kotisivun, Wikipedia-sivun ja Twitter-tilin. Tämä valittu linja aiheuttaa vain lisää sekaannuksia. Jääkiekkoliitossa ei ole ilmeisesti vaivauduttu edes googlettamaan, mitä heidän uudellä brändillään jo löytyy netistä. Tai sitten kiekkoliitossa ollaan niin ylimielisiä muita lajeja kohtaan, että eivät edes välitä tällaisesta sekoittamisesta.

  Jos nimi piti vaihtaa, niin miksi ei valittu nimeksi vaikka Naisten kiekkoliiga tai esimerkiksi Revontuliliiga mestareille jaettavan Aurora Borealis -palkinnon mukaan. Kaikki urheilua vähänkään seuraavat tietävät, mistä puhutaan, kun puhutaan vaikka Valioliigasta ja Veikkausliigasta tai Leijonista, Huuhkajista, Helmareista sekä Susijengistä. Tämä jääkiekossa nähty liiga-sanan omiminen on yhtä naurettavaa kuin että Leijonat alkaisivat puhua itsestään vaan Maajoukkueena.

  SM-sarja -nimen alla jatkamallakin olisi voinut nostaa naiskiekon profiilia Suomessa. Joka väittää, että tuon brändin alla on jo toteutettu kaikki, mitä on toteutettavissa, valehtelee. Moni naiskiekkoa seuraava on jo pitkään kaivannut sarjalle omia kotisivuja. Sarjalla on 35-vuotta pitkä historia tilastoineen ja tarinoineen. Noita ei vaan tuoda missään esille. Sen sijaan profiilia aiotaan nostaa luomalla tyhjästä uusi muovinen liiga. Mielestäni tuo on jonkinlainen pyllistys myös taaksejääneiden vuosikymmenien pioneerityölle naiskiekossa.

  Tiedotustilaisuuden ajankohta oli myös todella erikoinen. Samana päivänä alkoi miesten puolivälierät. Ainakaan täällä Tampereella ei varmaan ketään kiinnostanut joku naisten liiga, kun Tappara ja Ilves kohtasivat pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Ei vaikka naisten pääsarjaan saatiin kaksi peliä lisää ja avausturnaus tänne Tampereelle. Reilu viikko myöhemmin olisi ollut paljon parempi hetki, kun naiskiekko pääsee muutenkin hieman paremmin valokeilan alle MM-kisojen mukana.

  RIP Naisten SM-sarja 1982-2017
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017 klo 10.22
 5. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Erittäin hyviä pointteja. Esikuvana tässä on kai käytettykin juuri jalkapalloa, jossa vastaavanlainen nimenmuutos tehtiin viitisen vuotta sitten. Kovin typerää on juu se, että nyt mennään samalla nimellä ja tapellaan näkyvyydestä saman hakusanan alla futiksen kanssa. Brändäys oli mielestäni tarpeen, mutta sen olisi voinut tosiaan innovoida paremmin. Ja joo, tämän olisi voinut tiedottaa myöhemmin keväällä tai kesällä. Vaikka heti naisten MM-kisojen jälkeen, kun tähän linkittyi tuo Mustosen päätoimisuus. Se lieni ainoa syy, miksi tiedotus piti änkeä tähän samaan tilaisuuteen naisten maajoukkueen lähdön kanssa. Vai meinaako Mustonen lomailla median tavoittamattomissa heti kisojen jälkeen seuraavat 2-3 kk?
   
 6. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Voi taustalla olla toki sekin, että MM-tiedotuksen myötä paikalla oli ns. maksimimäärä lehdistöä. Naisten SM-sarjan oma tiedotustilaisuus joskus myöhemmin ei varmastikaan olisi vetänyt yhtä paljon porukkaa.

  Mielestäni hyvätkin puolet tuossa uudessa nimessä, tämän myötä meillä on sekä miesten että naisten Liiga. Naisten sarjan vaivihkainen hivuttautuminen mielikuvissa äärimmäisen tuotteistetun miesten Liigan alle voi olla hyvinkin järkevää, sillä lopputulemana se saattaa hyötyä paljonkin Liigan menestyksestä ja maineesta.

  Logosta vähän kaksijakoiset ajatukset. Toisaalta hyvä että se on ikään kuin samaa sarjaa Mestiksen logon kanssa (=yhtenäisyys, yhdistyy mielikuvissa Mestikseen), mutta toisaalta taas jokin täysin oma olisi saattanut onnistuessaan parantaa tätä uutta tuotetta huomattavasti. Niin sanotusti safe bet, en tuomitse valintaa. Ihan ok logohan se on.

  @lunde Hyvä huomio, tuli tehtyä ehkä vähän hätiköiden tuo aloituspostaus. Lisäsin listasi siihen jatkuvuuden säilyttämiseksi.
   
 7. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Joo, tämä se oikea syy ilmeisesti oli. Todennäköisesti omana asianaan olisi voitu kuitata tiedotteella. Tosin nytkin Emma Terho joutui kiirehtimään siviilitöihinsä tilaisuudesta, enkä minä ainakaan yhtään hänen haastatteluaan aiheesta löytänyt mediasta koskien tätä aihetta. Ehkä Yle tarttuu tähän vielä jossain vaiheessa Mustosen ja/tai Terhon kanssa. Sportmagasinetiin pitää varmaan toiveet asettaa.
   
 8. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  Periaatteessa joo, mutta tässä tapauksessa maksimimäärä saattoi olla aika pieni. Itse veikkaan, että mediaa olisi ollut myöhemmin enemmän paikalla, jos se olisi kuitenkin kytketty johonkin naisleijonien tiedotustilaisuuden yhteyteen. Naisten MM-kisatkin kiinnostavat mediaa vielä tässä vaiheessa aika vähän, kun samana päivänä alkoi miesten SM-liigan puolivälierät. Tuo kisojen jälkeen tehtävä tiedotustilaisuus, jota @BrDead ehdotti, olisi ollut paljon järkevämpi ratkaisu. Parin viikon päästä SM-liigan pudotuspeleissäkin on vähemmän joukkueita jäljellä, mutta miesten MM-kisat eivät paina vielä pahasti päälle.
   
 9. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 10. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Historian ensimmäinen liiga ketju on avattu. Hienoa! En osaa ottaa kantaa tuohon ajankohtaan, mutta samaa mieltä nimimerkki lunden kanssa siitä että onneksi liitossa edes pyritään reakoimaan tuohon pelaajien siirtymiseen Ruotsiin.
  Sitten on kyllä lähinnä surkuhupaisaa tuo liigahallituksen puheenjohtajan Heikki Hiltusen näkemykset asiassa. Miesten liigajoukkueet eivät osaa nähdä naisten joukkueita kuin kuluina jotka Hiltunen haluaisi vierittää liiton niskaan. Summatkin ovat Hiltusella ”hivenen yläkanttiin”
  Sitaatti Hiltusen lausunnoista ”Hiltusen mukaan haaste on kuitenkin se, että monella Liiga-seuralla olisi vaikeuksia laittaa rahallisesti alkupanosta naisten joukkueeseen. Hiltusen mukaan nuorten SM-sarjan joukkueen pyörittäminen kustantaa noin 250 000 – 300 000 euroa. Naisten Liiga-joukkueen pyörittäminen voisi olla jopa enemmän riippuen pelimatkojen etäisyyksistä.”
  Kysyin asiaa yhdeltä nuorten liigaa pelaavan seuran joukkueenjohtajalta niin hän kertoi että heidän a nuorten budjetti on noin 150 000 euroa. Tämä summa sisältää jo esimerkiksi päätoimisen valmentajan ja tietysti muidenkin valmentajien palkat. Kärppien a nuorten budjetti voi olla tuossa Hiltusen mainitsemassa 250 – 300 tuhannen haarukassa kun matkat ovat pitkät ja nuorten liigassa pelataan runkosarjassa 48 ottelua kun taas ensi kaudella naiset pelaa liigassa 30 ottelua. Yhdenkään naisten joukkueen budjetti ei ole 250000 euroa saatikka enemmän kuten Hiltunen lausunnossaan epäilee.
  Miksi sitten Ruotsissa tilanne on parempi?
  Kaikki lähti pakosta. Ruotsissa junioriseurat eivät saa tukea yhteiskunnalta jos sekä pojilla että tytöillä ei ole samanlaisia mahdollisuuksia harrastaa. Koska Ruotsissa yhteiskunnan tuki on merkittävää niin seuroilla ei käytännössä ollut mahdollisuuksia kuin laittaa asiat kuntoon. Tämän saman luulisi onnistuvan Suomessakin koska kyse on verorahoista. Miksi sitten monet SHL seurat ottivat naisten joukkueita siipiensä suojiin?
  Onko asia puhtaasti hyväntekeväisyyttä tai tuoko naisten joukkueiden tukeminen lisää SHL seuroille katsojia? No tuskin juuri katsojia lisää tuo, mutta ei myöskään ole pelkästään hyväntekeväisyyttä.
  Ei ole sattumaa että Ruotsissa SHL seuroille sponsorien maksamista summista pieni osa ohjataan naisten joukkueille, koska Ruotsissa yritykset ymmärtävät arvojen ja brändin merkityksen yritysten liiketoiminnassa huomattavasti paremmin kuin Suomessa. Siksi ei ole ihme että Ruotsista löytyy myös kuluttaja markkinoille suuntautuvia maailmanlaajuisia jättiyrityksiä huomattavasti enemmän kuin Suomesta. Ruotsissa SHL seurat voivat markkinoida kokonaisvaltaista pakettia jossa on mukana niin miehet kuin naiset ja se taas tarkoittaa monelle sponsorille heidän arvojensa mukaista toimintaa ja siksi panostus voi olla jopa hivenen suurempaa kuin olisi jos vain tuettaisiin miesten joukkuetta. Olen myös kuullut että HV71 olisi saanut kokonaan uuden ja jopa aika merkittävän sponsorin sen takia kun he ottivat myös naiset mukaan ja tämä siitä syystä että se sopi yrityksen arvoihin ja sen lisäksi he näkevät että se kasvattaa yrityksen brändin arvoa.
  No meillä Suomessa on vielä pitkä matka Ruotsin tasolle, mutta hienoa että nyt edes yritetään tehdä jotain ja onhan myös positiivisia asioita lähiaikoina tapahtunutkin. Yhtenä esimerkkinä näistä vaikka juuri päättynyt historian viimeisen sm-sarjan finaalit jotka huipentui Raksilassa kotijoukkueen kultajuhliin yli 1800 katsojan edessä.
   
 11. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naisten maajoukkueen MM-info eli tilaisuus, jossa Naisten Liigasta kerrottiin julkisuuteen ensimmäisen kerran, on nähtävissä videona vielä jälkikäteenkin.

  Varsinainen tiedotustilaisuus alkoi kohdassa 04:30

  Kokosin videon perusteella seikkoja, jotka muuttuvat sarjan nimen ja logon lisäksi. Videolla muutoksista kertoo jääkiekkoliiton hallituksen jäsen Emma Terho (kohdasta 11:20)
  Lainaus:
  Jotenkin ironista ja naiskiekolle kuvaavaa on se, kun kolmen minuutin puheenvuoron jälkeen siirrytään seuraaviin asioihin ja tilaisuudesta vastaava tiedottaja toteaa toimittajille:"Emma joutuu nyt lähtemään päivätöihin, mutta kommentteja voi pyytää puhelimella."


  Lainaus:
  Itsekin vähän ihmettelin noita Hiltusen esille nostamia lukuja. Oma käsitykseni on ollut, että naisten SM-sarjajoukkueen vuosibudjetti on viisinumeroinen lukema eroja. SM-sarjan finaalien aikaan Helsingin Sanomat julkaisivat jutun Espoo Unitedin ja naisleijonien Linda Välimäestä. Runkosarjan paras maalintekijä sekä pistepörssin voittaja kertoi Espoossa parantuneesta taloudellisesta tilanteesta näin:
  Lainaus:

  Jos kertoo tuon 1 500 euroa vaikka 25:llä, joka on tyypillinen määrä pelaajia yhden kauden aikana, päästään 37 500 euroon. Vaikka pelaajien kausimaksujen lisäksi olisi vielä joukkueen hankkimia sponsoreita, niin puhutaan varmasti vielä viisinumeroisesta summasta. En ymmärrä, mistä Hiltunen repii nuo mainitsemansa summat. Noilla summilla naisille voitaisiin jo maksaa pelaamisesta pieniä summia.

  Ymmärtäisin nimenmuutoksen Naisten Liigaksi paremmin, jos sarjassa tapahtuisi samalla tuollainen Ruotsin kaltainen muutos, jossa naisten pääsarja liitettäisiin tiiviimmin miesten SM-liigan yhteyteen niin brändinä ja tiedottamisessa kuin taloudellistenkin seikkojen osalta. Tosin tuollainen muutos on hankala niin kauan kuin miesten SM-liiga on itsenäinen sarja ja naisten pääsarjasta vastaa jääkiekkoliitto. Muutosta ei selvästikään ole tapahtumassa samantien ja uuden logon yhteys miesten Mestiksen logoon hämmentää tilannetta entisestään. Miesten Mestiksen logo Wikipediassa. Uuden Naisten Liigan logo leijonat.fi-sivustolla.

  Jääkiekkoliiton oma leijonat.fi-sivusto toteaa jo ensimmäisessä uutta sarjaa koskevan uutisen otsikossa, että Naisten SM-sarja siirtyy historiaan. Minua tuo ainakin surettaa. Niin paljon potentiaalia heitetään hukkaan. Sen sijaan, että brändiä rakennettaisiin 35 vuotta pelatun sarjan tarinoiden sekä pelaajien ja taustahenkilöiden elämäntyön päälle, kaikki muuttuu juhlapuheissa paremmaksi jollain muovisella logolla ja geneerisellä nimellä, joka taistelee näkyvyydestä muiden korkeamman tai saman profiilin sarjojen kanssa. Ei ole ihme, että moni maajoukkuepelaaja on jo lähtenyt aavan meren tuolle puolelle satumaahan nimeltä Ruotsi.
   
 12. Lainaus:
  Eli talousvaikeuksissa olleella Bluesilla ei ollut heittää avustusta naisille, vaan nämä pelasivat omakustannehintaan. Ja nyt Salonojan laittaessa ulkopuolista rahaa, sitä on riittänyt naisillekin? 1500 kausimaksua pitäisi moni junnujoukkue ihanan halpana.
   
 13. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Bluesilla ei tosiaan tainnut olla mahdollisuutta naisten joukkueen taloudelliseen tukemiseen ainakaan viimeisinä vuosina. Tosin ymmärtääkseni naisten joukkue oli aikaisemmin itsenäinen organisaatio. Nyt sen sijaan kuuluvat selkeämmin United-lajiperheeseen. Espoolaiset voinevat korjata, jos olen ymmärtänyt väärin.

  Naisten pääsarjatason joukkueet ovat yleensä seurojen junioritoiminnasta vastaavan yhdistyksen alaisuudessa, eivätkä SM-liigaa pelaavien osakeyhtiössä, jotka pyörittävät liigajoukkueiden lisäksi yleensä myös A-juniorijoukkueita. Ymmärtääkseni miesten SM-liigajoukkueiden organisaatiot eivät juuri ole tukeneet naisia taloudellisesti tai muutenkaan.
   
 14. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naiskiekon pelaajasiirtojen seuraaminen on paikoitellen melkoista salapoliisityötä, kun sarjan ja seurojen tiedotuspolitiikka on, mitä on. Jääkiekkoliiton seurasiirtosivuilta löytyy kuitenkin jo muutaman SM-tason pelaajan siirtoja.

  Kuortaneelta siirtyy Petra Keromaa KalPaan ja Anni Hietaharju Ilvekseen. Tampereelle siirtyy myös viime kaudella 500 SM-sarjaottelun rajan rikkonut Riikka Noronen sekä maajoukkuesentteri Linda Välimäki. Viime vuoden trendi kokeneiden pelaajien paluusta Tampereelle siis jatkuu.

  Edelliset yhdeksän kautta Hämeenlinnassa pelannut HPK-kapteeni Noronen on pelannut Ilveksessä kolmella kaudella viime vuosikymmenen alkupuolella. Jyväskyläläisen kiekkokoulun kasvatti on edustanut pitkän uransa aikana SM-sarjassa myös Jypiä ja Catsia sekä yhden kauden ajan Tapparaa.

  Ylöjärveltä lähtöisin oleva Välimäki ehti pelata Ylojärven Ilveksessä kaksi ja Tampereen Ilveksessä viisi kautta ennen seitsemän kautta kestänyttä menestyksekästä jaksoa Espoossa. Välimäki vahvisti siirron myös Twitterissä. Osuvasti tieto siirrosta osui aika lähelle uutisia Espoo Unitedin talousvaikeuksista. Näillä uutisilla ei kuitenkaan ole välttämättä mitään tekemistä toistensa kanssa.
   
 15. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Vaihtelevista lähteistä on käynyt ilmi jälleen muutama seurasiirto.

  Maajoukkueen kesäkuun leirikokoonpanosta kertonut uutinen sisälsi myös siirtouutisen, kun viime kaudella Linköpingissä pelannut Minnamari Tuominen palaa Espooseen.

  KJT kertoi Facebookissa hankkineensa tolppien väliin Espanjan maajoukkuevahdin lisäksi myös kanadalaisvahdin. Amanda Schubert pelasi viime kaudella maajoukkuehyökkääjä Venla Hovin seurakaverina Manitoban yliopiston joukkueessa.

  Jääkiekkoliiton seurasiirtosivu paljasti, että KJT:ssä käy ovet myös toiseen suuntaan. Tinja Haukijärvi ja Emmi Rakkolainen siirtyvät Espooseen sekä Johanna Siira Tampereelle.

  Rauman Lukko julkisti omatoimijaksolle lähtevän kokoonpanon. Listalla oli myös neljä edellistä kautta HPK:tä edustanut raumalaislähtöinen Maija Otamo.

  Ymmärtääkseni kesäkuun loppuessa päättyy pelaajien vapaa siirtoaika, joten jokaisen joukkueen runko alkanee olla jo kasassa. Viime kesänä muutama joukkue julkisti Lukon tavoin sen hetken kokoonpanon. Toivottavasti näemme kuun vaihtuessa muiltakin joukkueilta samanlaisia listauksia.
   
 16. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Elokuu lähestyy ja kohta joukkueiden kokoonpanoistakin alkaa varmaan kuulua enemmänkin uutisia. Muutama joukkue on kuitenkin liittynyt Rauman Lukon seuraan raottamalla salaisuuksien verhoa.

  Kärpät avasi pelin noin viikko sitten julkaisemalla harjoitusrinkinsä kokoonpanon noin viikko sitten. Uusina niminä joukossa ovat Kuortaneelta siirtyneet Niina Koukkula ja Camilla Reinikainen. Ringissä on 33 pelaajan nimet ja Kärpät kertoivatkin julkistavansa alkavan kauden joukkueen tiistaina 1.8.2017. Oletettavasti tuosta laajasta ringistä karsittavat nimet pelaavat tulevalla kaudella Kärpät Akatemiassa, joka aloittanee kautensa naisten Mestiksen karsintasarjassa.

  Kesän aikana runsaasti uusia pelaajia hankkinut Ilves julkaisi myös tämän hetken kokoonpanon Facebook-sivuillaan tällä viikolla. Tässä ketjussa aiemmin mainitsemattomia pelaajia ovat Ida Karjalainen, Kati Koskelin ja Elli Suoranta. Toissa kaudella karsintasarjaan erittäin nuorella kokoonpanolla joutunut Ilves on tulevalla kaudella erittäin kokenut joukkue, kun konkariosastokin jatkaa pelaamista Johanna Koivulan, Satu Niinimäen, Merja Halmetojan ja Anne Tuomasen johdolla.
   
 17. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  KJT, HPK ja Kuortane ovat liittyneet kokoonpanonsa julkaisseiden seurojen joukkoon. Linkit vievät joukkueiden Facebook-sivuille.

  KJT on tuttuun tapaan menettänyt jälleen muutaman kärkipelaajansa Espooseen, mutta sitäkin tutummin korvaavia pelaajia on haalittu rohkeasti Suomen rajojen ulkopuolelta. Sensaatiomaisen espanjalaisvahdin ja aiemmin uutisoidun kanadalaisvahdin lisäksi KJT:n kokoonpanoon tuo eksoottista ulkomaalaisväriä Meksikon maajoukkueen hyökkääjät Maria Chavez ja Bertha Gonzalez. Jännä nähdä, kuinka heidän pelit sujuvat Suomen pääsarjatasolla.

  Viime kaudella pronssipeliin yltänyt HPK on nuorentunut kovasti ja kärkipään pelaajia on siirtynyt etenkin Ilvekseen ja Lukkoon. Sen sijaan tolppien väliin hämeenlinnalaiset saivat maailman eliittiin kuuluvan Meeri Räisäsen.

  Kuortane on tuttuun tapaan menettänyt valmistuneita tai lukion loppusuoralla olevia pelaajia sarjan muihin joukkueisiin. Osa heistä on luonnollisesti suunnannut seuraan, josta aikanaan siirtyivät Kuortaneelle.

  KalPa ja Espoo eivät ole vielä julkaisseet kokoonpanojaan.

  Seurasiirtoja seuraamalla voi kuitenkin todeta, että KalPan merkittävin pelaajahankinta on maalivahti Tiina Ranne, joka siirtyi Hämeenlinnasta pois Räisäsen tieltä. Jos kaikki viime kauden maalivahdit jatkavat Kuopiossa, niin KalPalla on käsissään kolmen kovatasoisen maalivahdin trio.

  Espoossa lienee tällä hetkellä niin paljon kysymysmerkkejä tulevaisuuden kanssa, että siellä ei ole ehditty julkaisemaan kokoonpanoa. Aiemmin ilmi tulleet Minttu Tuomisen, Tinja Haukijärven ja Emmi Rakkolaisen siirrot ovat ainakin tällä hetkellä merkittävimmät lisäykset heidän pelaajarinkiin.

  Vahvasti mestaruuskamppailuun runsailla pelaajahankinnoilla ilmoittautunut Ilves julkaisi jo aiemmin pelaajarunkonsa, mutta tällä viikolla Ilveksen Twitter-tilillä uutisoitiin vielä kahdesta uudesta pelaajasopimuksesta. Ennen neljän kauden visiittiä Yhdysvaltojen yliopistokaukaloihin Ilveksessä pelannut Viivi Vaattovaara palaa Tampereelle, kuten myös viime kaudella Ruotsin Leksandissa pelannut tamperelaiskasvatti Jenna Suokko.

  Tieto naisten pelaajasiirroista on tuttuun tapaan sirpaleina netissä ja jäähallien käytävillä, mutta jonkinlaista yhteenvetoa löytyy vaikka Elite Prospectsin siirtosivulta. Osa siirroista näyttää uupuvan tuoltakin tai tulevan viiveellä, mutta juuri parempaakaan ei ole tarjolla.

  Jääkiekkoliiton virallinen seurasiirtolista on hyvä lähde myös, jos jaksaa seuloa liiton eri sarjojen tuhansien pelaajasiirtojen joukosta naisten siirtoja.
   
 18. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Jos tieto pelaajasiirroista on sirpaleina pitkin maailmaa, niin samaa voi sanoa myös naisten liigajoukkueiden harjoitusotteluiden osalta. Tässä kuitenkin jonkinlaista yhteenvetoa harjoitusotteluista, joita löysin joukkueiden Facebook-sivuja läpi kahlaamalla.

  Ensimmäiset ottelut pelataan jo alkavalla viikolla, kun kotimaan kaukaloissa on mahdollisuus nähdä venäläinen SKIF. Ymmärtääkseni pitkään joukkueessa pelannut suomalaisen naiskiekon elävä legenda 39-vuotias Karoliina Rantamäki pelaa joukkueessa myös alkavalla kaudella. Harvoja tilaisuuksia nähdä Rantamäen vielä pelaavan, kun hän ei kuulu enää olympialaisiin valmistautuvaan maajoukkuerinkiinkään.

  15.8. klo 19.00 Ilves - SKIF (RUS), Valkeakosken Wareena
  17.8. klo 18.30 HPK - SKIF (RUS), Hakio
  19.8. klo 12.00 Ilves - SKIF (RUS), Tesoma 1 (Tampere)
  19.8. klo 16.30 Espoo United - Pietarin Dynamo (RUS), Pajulahti
  20.8. klo 11.00 Espoo United - Pietarin Dynamo (RUS), Pajulahti
  20.8. klo 14.15 KJT - SKIF (RUS), Kerava 2
  22.8. klo 17.00 Espoo United - SKIF (RUS), Tapiola 2
  26.8. klo 12.00 Espoo United - HPK, Tapiola 2
  26.8. klo 18.30 KJT - Mäntsälän JääTiikerit, Kerava 2
  27.8. klo 13.30 Espoo United - HPK, Hämeenlinna
  29.8. klo 18.30 Kuortane - SUI, Kuortane
  30.8. klo 18.30 Kuortane - SUI, Kuortane
  31.8. klo 18.30 Kuortane - SUI, Kuortane
  2.9. klo 18:30 Espoo United - HaKi C2, Lohja
  2.9. klo xx.xx Ilves - HPK, Tampere
  11.9. klo 18.30 Kuortane - RUS, Kuortane
  12.9. klo 18.30 Kuortane - RUS, Kuortane
  14.9. klo 18.30 Kuortane - RUS, Kuortane

  Tiedot harjoitusotteluista on siis poimittu joukkueiden Facebook-sivuilta, joten kannattaa tarkistaa lähempänä peliä suoraan kotijoukkueelta tarkemmat tiedot.

  Muokattu: päivitetty harjoitusotteluiden listaa
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2017 klo 14.02
 19. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naisten pääsarjatason menestyneimmän joukkueen yllä leijuu tällä hetkellä synkkiä pilviä. Kyllä lasken EU:n Bluesin perilliseksi, vaikka juhlivatkin viime kesänä "seurahistoriansa ensimmäistä mitalia". Tämä saattaa selittää, miksi Espoon suunnalta on tiedotettu niin nihkeästi kokoonpanoista ja oikeastaan kaikesta muustakin.

  Blues Juniorsin tiedote perjantailta 11.8.2017 sisältää naisten liigajoukkuetta koskevan kappaleen ja se on huolestuttavaa luettavaa.
  Lainaus:
  Menemättä asioiden edelle, olisi erittäin surullista, jos toisella kaudella peräkkäin naisten pääsarjatasolla nähtäisiin samanlainen tilanne kuin JYPin kanssa vuosi sitten. Varsinkin kun kyseessä on Bluesin/Unitedin kaltainen erittäin menestynyt ja perinteinen suomalaisen naiskiekon lippulaiva.

  Muokattu:
  Olisi näköjään pitänyt lukea päivän uutiset ensiksi. Ilta-Sanomat ja Jatkoaika ehtivät jo uutisoida Salonojan lopettavan Unitedissa kaikkien naistenjoukkueiden toiminnan. Ilta-Sanomien uutisessa ei kuitenkaan vielä ihan täysin haudata naisten jääkiekkojoukkueen tulevaisuutta.

  Lainaus:
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2017 klo 14.18
 20. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Bluesin/Unitedin taru saattaa jatkua alkavalla kaudella HIFK-brändin alla uutisoi Yle.
  Lainaus:
  Helsingin Sanomat on saanut uutiseensa myös valmentaja Sami Haapasen kommentin asiasta.
  Lainaus:
   
 21. ohiveto1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
 22. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Tässä vielä muutama tiedote aiheesta

  -Bluesin kotisivut
  -leijonat.fi

  Hieno uutinen, että joukkue on saanut asiat järjestykseen kaukalon ulkopuolellakin. Samoin on hienoa nähdä, että nimenomaan Blues palaa kaukaloihin. Jos miesten puolella seura kantoikin joillekin muovista leimaa, niin naiskiekossa asia oli aivan toisin ja vuosi sitten olikin haikeaa nähdä perinteikkään ja menestyneen joukkueen fuusioituvan United-nimen alle.

  Tästä tosin herää kysymys, mihin viime kausi sijoittuu Bluesnaisten historiankirjoituksessa. Onko esim. viime kevään "seurahistorian ensimmäinen mitali" osa Bluesin saavutuksia pitkällä aikavälillä? Uuden Bluesin voinee katsoa jatkavan ainakin vanhan Bluesin ja sitä edeltäneen Kiekko-Espoon tarinaa, vaikka taustayhdistys onkin ymmärtääkseni eri. Unitedista en ole ihan varma. Joka tapauksessa kaikki nuo joukkueet ovat perineet edeltäjänsä sarjapaikan ilman alempiin sarjoihin putoamista. Jos en ole täysin väärässä, niin myös Kiekko-Espoo taisi periä EKS:n sarjapaikan 90-luvun alkupuolella.

  Samat kysymykset jatkuvuudesta ovat isomminkin Naisten Liigan yllä. Lasketaanko SM-sarjan saavutukset ja tilastot edelleen jotenkin yhteen vai alkaako tilastointi Naisten Liigan myötä nollasta? Tämä tietysti ei ole ollut Jääkiekkoliitolle suuri ongelma aiemminkaan, kun tilastointi on muutenkin alkanut joka kausi nollasta. Viralliset uratilastot ovat näkyneet korkeintaan jääkiekkokirjan takasivuilla ja sielläkin vasta muutaman kauden ajan.

  Tilastot ja muut menneisyyden asiat ovat tietysti toissijaisia kaukalossa nyt pelattavan jääkiekon edessä. Väittäisin, että niilläkin on kuitenkin merkitystä vähintään sen tarinan ja identiteetin kannalta, joka voisi tuoda katsomoihin muitakin kuin pelaajien sukulaisia.
   
 23. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Bluesin eilisen tiedottamisen ja kotisivujen julkaisemisen yhteydessä julkaistiin myös joukkueen kokoonpano. Samalla sieltä paljastui yksi seurasiirto lisää, jota en ainakaan itse ole huomannut muista lähteistä. Kanadalainen Danielle Rozon liittyy muiden KJT:sta Espooseen siirtyneiden pelaajien joukkoon.

  Jääkiekkoliiton seurasiirtosivu puolestaan kertoo toiseen suuntaan tapahtuvasta pelaajaliikenteestä ainakin Sofia Nuutisen KJT-siirron verran.

  KalPa taitaa olla viimeinen joukkue, joka ei ole vielä tiedottanut tulevan kauden kokoonpanoaan.

  Tesoman upouudessa jäähallissa pelattavaan avausturnaukseen on nyt enää 11 päivää jäljellä. Paikallisena täytyy sanoa, että uusi jäähalli on hieno ja puitteet mahtavat tuollaiselle avausviikonlopulle. Tosin hieno tapahtumahan tuo on ollut aiempinakin kausina Hämeenlinnassa.
   
 24. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Ensimmäinen liigakausi alkamassa ja ainakin Espoossa on riittänyt tekemistä kesän aikana, mutta hienoa että asiat on nyt järjestyksessä ja sarja saadaan vietyä läpi 8 joukkueella. Itselläni nykyinen työ vie ainakin viikon – kaksi kuukaudessa ulkomaille joten ihan niin paljon ei enää pysty sarjaa seuraamaan, mutta toivottavasti Lunde ja muutkin päivittelevät palstaa niin pysytään kartalla missä mennään.
  Ennakkoon joukkueita tarkastellessa voitaneen joukkueita jakaa seuraaviin kasteihin.

  Ennakkosuosikit
  Blues
  Vaikka Välimäki jättää ison aukon Bluesin hyökkäykseen niin silti laatua löytyy edelleen Bluesin hyökkäyksestä ja erittäin vahva puolustus vahvistui entisestään kun Minttu Tuominen palasi Espooseen.
  Bluesin puolustus on niin hyvä että valmentajana jatkava Sami Haapanen saattaa peluuttaa Tuomista myös hyökkääjänä kauden aikana. Maalivahtiosasto on aika pitkälle viime kaudella hyvin onnistuneen Jenna Silvosen varassa, mutta ainakin Mari Koivisto pystyy myös pelaamaan voittoja Bluesille

  Ilves
  Vahvistui tuntuvasti kun usealla kaudella pistepörssin voittanut maajoukkuepelaaja Linda Välimäki
  siirtyi Ilvekseen. Myös yli 500 sm-sarjapelin konkari Riikka Noronen on edelleen iso vahvistus joukkueelle.
  Muitakin uusia pelaajia Ilveksessä nähdään ja voitaneen sanoa että Ilveksellä on vahva hyökkäys, vahva puolustus ja hyvä maalivahti niin Ilvestä voitaneen pitää ykkössuosikkina runkosarjan voittajaksi. Valmentajana jatkaa Mari Saarinen.


  Haastajat:
  Kärpät
  Menetti Mira Jalosuon ja Johanna Koiviston myötä paljon puolustuksesta, mutta hyökkääjien osalta
  jo viimekaudella sarjan laajimmalla materiaalilla pelannut Kärpät on saanut Camilla Reinikaisen ja Niina Koukkulan myötä lisää syvyyttä. Kärppien maalivahteina jatkaa sama kolmikko kuin viime kaudellakin ja se on koko sarjan paras. Mira Kuisma jatkaa päävalmentajana.

  Kalpa
  Pelasi hienon viime kauden ja nyt lähtee haastamaan sarjan kärkiporukoita hivenen vahvistuneella joukkueella kun Emma Ritari palasi puolustukseen ja ennestään vahvaan hyökkäykseen leveyttä tuo Kuortaneelta siirtynyt Petra Keromaa. Maalivahti Tiina Ranne siirtyi myös Kuopioon, joten maalivahdeista ei
  menestys jää Kuopiossakaan kiinni kun myös viimevuosien maalivahdit Iina Kuusela ja Jenna Juutilainen jatkavat Kalpassa. Päävalmentajana jatkaa Marjo Voutilainen


  Kuortane
  Petra Niemisen johdolla kauteen lähtevä Kuortane on nyt tilanteessa jossa joukkueen kärkipelaajat ovat
  olleet jo pari vuotta Kuortaneella ja nyt jos koskaan on se hetki kuin tuo joukkue voi menestyä!
  Hyökkäykseen Kuortane pystyy rakentamaan pari ratkaisuihin pystyvää ketjua ja jos puolustaja Eve Savander saisi ehjän kauden viime kauden loukkaantumisien jälkeen niin puolustuskin on ainakin kahden kentän osalta hyvällä tasolla. Maalivahteina jatkaa Tiia Pajarinen ja Oona Mäki. Päävalmentajana totutusti Jari Risku.

  Alempi keskikasti / häntäpää
  Lukko
  Joukkue vahvistui Maija Otamon myötä merkittävästi ja Susanna Tapanin pelatessa joukkue tulee pärjäämään paremmin kuin viime kaudella eikä maalilla jatkavan Eveliina Suonpään tarvinne torjua ihan samanlaisia kiekkomääriä kuin viime kaudella. Muutenkin Lukon materiaali on leveämpi ja parempi kuin viime kaudella sekä nyt on jo yksi kausi sm-sarjaa takana niin uuteen kauteen on helpompi lähteä.
  Päävalmentajana jatkaa Hannu Roos.

  Hpk
  Nuorentui entisestään kun Riikka Noronen ja muutama muukin pelaaja jätti joukkueen. Sai tilalle muutamia lupaavia nuoria jotka tavoittelevat paikkaa N-18 maajoukkueessa, mutta vielä ei ole aika kypsä
  siihen että he pystyisivät astumaan Norosen jättämiin saappaisiin. Suurin vahvistus on ilman muuta maalille
  tuleva maajoukkuemaalivahti Meeri Räisänen, mutta kova on työ Räisäsellä jos kerho haluaa menestyä
  Päävalmentajana jatkaa Marko Rahikainen

  Kjt
  Menetti enemmän kuin sai tilalle. Maalinteko oli Kjt:lle jo viimekaudella vaikeaa ja Rakkolaisen sekä Rozonin lähdön jälkeen maalinteko voi olla vieläkin vaikeampaa. Kuka tekee Kjt:n maalit? Maalivahdiksi tuli Pohjois-Amerikassa pelannut Amanda Schubert joka onkin Kjt:n kovin vahvistus alkavalle kaudelle.
  Päävalmentajana aloittaa Mikko Touronen.

  Kauden päätteeksi liigassa ei pelata karsintoja vaan kaudelle 18 – 19 liiga laajenee 10 joukkueen sarjaksi.
  Toivottavasti sarja pysyisi mahdollisimman tasaisena ja kamppailu viimeisistä play off paikoista säilyisi loppuun asti jotta mitään ”luovuttamisia” ei tulisi koska kenelläkään ei ole pelkoa tippua sarjasta.
   
 25. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Viikonlopun avausturnauksen kiinnostavimmat ottelut ennakkoon ovat lauantaina kun
  viime kauden finalistit Kärpät ja Blues kohtaavat ja sunnuntaina alkavan kauden kaksi suurinta
  suosikkia Ilves ja Blues kohtaavat. Kaikissa kolmessa joukkueessa nähdään vuoden 2018 olympialaisiin ehdolla olevia pelaajia.
  Kärpät – Blues
  Ilman sairastumisia tai loukkaantumisia Bluesin maalilla nähtäneen Jenna Silvonen. Ainut pieni miinus Bluesin puolustuspäässä on maalivahtiosaston kapeus. Silvonen pelasi loistavan viime kauden, mutta mikä on Mari Koiviston kunto? Tosin Bluesin puolustus on niin vahva että tuskin vastustajat kovin paljon maalipaikkoja saavat ja maalivahdin onkin helppo pelata noin vahvan puolustuksen takana. Nimet Ella Viitasuo, Mira Huhta, Tea Villilä ja Minttu Tuominen muodostaisivat lähes jokaisessa liigajoukkueessa kahden ensimmäisen kentän pakkiparit. Hyökkäys ei ole toki niin vahva kuin viime kaudella koska Välimäkeä ei kukaan yksin pysty paikkaamaan, mutta mielenkiintoista on nähdä löytyykö Anniina Rajahuhdalle uusi ”tutkapari” ja miten Kjt:sta siirtyneen Daniella Rozon ja Emmi Rakkolainen löytävä maalijyvän kun pääsevät pelaamaan parempaan joukkueeseen.
  Kärppien osalta aloittavaa maalivahtia on vaikea ennakoida, mutta olipa maalilla Keisala, Oksman tai Airaksinen niin lähtökohtaisesti Kärpät saa aina hyvän maalivahdin pelaamaan ja onkin niitä harvoja seuroja jossa taso maalivahti osastolla ei laske vaikka olisi yksi tai kaksi loukkaantumista. Puolustus heikkeni viime kaudesta ja nyt viime kauden parhaan puolustajan Isa Rahusen Rooli joukkueessa on kasvanut entisestään.
  Myös Reetta Lindholm oli hyvä viime kaudella, mutta nyt Oulussa on paikka uusille vastuunkantajille puolustajina. Vai palaako Saija Tarkki vielä puolustajaksi? Kärppien hyökkäyksen on Saila Saaren johdolla onnistuttava hyvin jos pisteitä Blues pelistä Kärpät meinaa saada. Blues lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

  Ilves – Blues
  Ilveksen aloittava maalivahti Blues pelissä lienee Vilma Vaattovaara ja maalivatien kaksintaistelussa tulee tässäkin pelissä kova. Puolustus Ilveksellä on myös vahva, mutta ei toki ihan niin hyvä kuin Bluesin vastaava.
  Hyökkäyksen mielenkiintoisin pelaaja on tietenkin entistä seuraansa vastaan pelaava Linda Välimäki. Pystyykö heti ratkaisemaan entistä seuraansa vastaan? Hyökkäys on Ilveksellä kenties sarjan kovin, vaikka myös Kärppien hyökkäys on hyvä ja materiaali laaja niin Ilveksellä löytynee enemmän tulivoimaa Välimäen, Kärnän, ja Norosen johdolla . Ilves saa helposti kasaan kolme ratkaisuihin pystyvää hyökkäyskenttää.
  Tässä jos missä pelissä Bluesin puolustus saa todellisen haasteen. Tasainen peli odotettavissa ja kenties Ilves on hienoinen ennakkosuosikki kotipelissään.