Naapurisota – HIFK vs. Jokerit

  • 363 751
  • 1 176

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei enää Helsingin paikallispelejä... ikinä? Kyllä on kummallinen tunne. IFK tietysti se, mitä seurataan nyt ja aina, mutta kyllähän mukava osa hikisiä talvi-iltoja on ollut vääntää esim. täällä Jatkoajassa Jokerifanien kanssa paikallismatsien tapahtumista sun muusta. Kummallista ajatella, että tulevaisuudessa monet käyvät katsomassa kenties kummankin jengin pelejä, kun vastakkainasettelu ja viharakkaussuhde hälvenee ja Jatkiksessa Jokerifanit käyvät omia keskustelujaan TOJ:n kanssa omassa karsinassaan KHL-osiossa.

Aika haikeaa, olen kuitenkin sitä ikäluokkaa, jonka aikana Jokerit ja IFK ovat aina olleet samassa sarjassa ja nämä väännöt olivat iso juttu lapsuuden pihapeleissä ja ala-asteen välitunneilla. "IFK vai Jokerit?" on aina ollut sellainen perusaihe tässä kaupungissa.

No, onneksi on Blues...

e. uus yritys.
 
Viimeksi muokattu:

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Ei enää Helsingin paikallispelejä... ikinä?

No ei ilmeisesti Jokereita vastaan. Mutta on niitä paikallispelejä pelattu muitakin vastaan. Kiffenillä ja HJK:lla taitaa olla kolme mestaruuttakin kummallakin. Ne tosin ovat ajalta, jolloin Ilveskin välillä menestyi :)

Pidemmällä aikavälillä on todennäköistä, että Helsingistä tai ainakin pääkaupunkiseudulta nousee taas kolmas seura Liigaan. Resurssit ja väestöpohja tarjoavat siihen hyvät edellytykset. Stadi on kyllä jäämässä meille ainakin toistaiseksi.

Jokerien voittaminen oli kivaa ja sitä se on ensi kaudellakin. Sitten tulee uudet jengit voitettavaksi. Kuka muistaa enää Töölön Vesaakaan muusta kuin nimestä menneisyydestä ...

Lisätään vielä tähän, että ensi kaudella siis pelataan Stadissa otteluita
HIFK - Хельсинки Джокеры. Kannattaa alkaa opetella vaan kyrillisiä kirjaimia, jos aikoo Venäjän suuntaa mennä. Tuo Хельсинки Джокеры sopii erityisen hyvin esimerkiksi autotarraksi:)
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ei enää Helsingin paikallispelejä... ikinä?

Itse toivoisin, että Talviklassikko pysyisi. Vaikka pisteitä ei jaettaisikaan, niin tuossa olisi aineksi todelliseksi klassikoksi. Kaksi joukkuetta, kaksi sarjaa, vain yksi voittaja. Aivan varmasti molempien joukkueiden faneihin tuo uppoaisi vaikka pisteitä ei jaettaisikaan.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Hämmentävää, ettei Stadin ykkösjoukkueen asemasta tarvitse käydä enää kamppailuja ja keskusteluja. Taitaapi asetelma olla jatkossa kiveen hakattu. Jos allekirjoittaneesta parikymmentä vuotta halleissa pyörineenä tuntuu, ettei liiga ole enää entisensä, niin voin vain kuvitella mitä naapurin päässä tällä hetkellä liikkuu.

Onnea Jokereille Harkimon valitsemalla tiellä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hämmentävää, ettei Stadin ykkösjoukkueen asemasta tarvitse käydä enää kamppailuja ja keskusteluja. Taitaapi asetelma olla jatkossa kiveen hakattu.
....

Miten sen nyt ottaa. Niin kauan, kun joukkueet pelaavat täysin eri sarjoissa, en näe tilannetta oikein vertailukelpoisena. Jos tämä olisi mennyt vaikka niin, että molemmat olisivat pelanneet esim. 1. divisionaa/Mestistä parikymmentä vuotta putkeen ja Jokerit olisi saavuttanut pelaamalla liigapaikan, tuntisin varmasti jonkinlaista alemmuuskompleksia. Nyt kun puhtaasti bisneksellä toinen siirtyy eri sarjaan, tilanne vain on se, että Jokerit pelaa KHL:ää ja HIFK pelaa SM-liigaa ja olkoon niin siihen asti, kun... no, on niin.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei enää Helsingin paikallispelejä... ikinä?

Kysymysmerkki on aiheellinen, sillä en millään jaksa uskoa, että KHL voi vain kasvaa kasvamistaan läpi Euroopan. Tämä on vain alkua, kun kun muut kuin venäläiset eivät ole vielä valmiita. Jossain vaiheessa, kun KHL kattaa koko Euroopan ja kun joukkuemäärä on aivan liian suuri, tulee se hajoamaan kappaleiksi. Tällöin tulee syntymään mm. pohjoismaiden oma sarja, jossa Jokeri- ja IFK-fanit pääsee taas venyttelemään esinahkojansa.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kysymysmerkki on aiheellinen, sillä en millään jaksa uskoa, että KHL voi vain kasvaa kasvamistaan läpi Euroopan. Tämä on vain alkua, kun kun muut kuin venäläiset eivät ole vielä valmiita. Jossain vaiheessa, kun KHL kattaa koko Euroopan ja kun joukkuemäärä on aivan liian suuri, tulee se hajoamaan kappaleiksi.

Totta. Tähän mennessä Euroopassa yksikään kansainvälinen jääkiekko-sarja ei ole menestynyt, joten miksi KHL menestyisi. Koko sarja on iso kupla jonka venäläisseurat ja koko liiga on muutaman namusedän rahojen varassa. Toivottavasti Jokerien talous on vastaisuudessakin kestävällä pohjalla jotta seura voi jatkaa toimintaansa kun KHL hajoaa.

Tulee mieleen kun Champions Hockey League startattiin kovalla uholla kunnes koko sarja tuli rytisten alas avauskauden jälkeen. Silloin pelkkä Gazpromin vetäytyminen kaatoi tuon upean luomuksen. CHL:ään verrattuna KHL on kyllä kestännyt jo pitkään.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Hämmentävää, ettei Stadin ykkösjoukkueen asemasta tarvitse käydä enää kamppailuja ja keskusteluja. Taitaapi asetelma olla jatkossa kiveen hakattu.

Niin on. Jokerit tulee olemaan PK-seudun ykkösseura siitä lähtien, kun lähtö KHL:n tapahtuu. IFK:n kohtalona on jatkossakin löytää joukkueeseensa keskiluokan pelaajia, Jokerit hankkii sitten asteen kovempaa tavaraa.

Ja sitten ihan vakavasti: Paikallispelit ovat ainoa asia, joita s/m-liigasta jää oikeasti ikävä. Tulukee mukaan isoin poikain peleihin!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse toivoisin, että Talviklassikko pysyisi. Vaikka pisteitä ei jaettaisikaan, niin tuossa olisi aineksi todelliseksi klassikoksi. Kaksi joukkuetta, kaksi sarjaa, vain yksi voittaja. Aivan varmasti molempien joukkueiden faneihin tuo uppoaisi vaikka pisteitä ei jaettaisikaan.

Niin siis tarkoitin, että kun seurat eivät enää kilpaile samassa sarjassa, niin pakostakin kilpailutilanne ja vastakkainasettelu laimenee rajusti. Minullakin on joka kausi läheisen Jokerifanin kanssa veto, että kumpi pärjää kaudella paremmin ja puolin ja toisin yleistä naljailua läpi talven. Tämä kaikki katoaa, kun seurat ovat eri sarjoissa.

En tiedä, miten kesken kauden pelattava yksittäinen ystävyys-/harjoitusottelu pitkällä aikavälillä herättäisi tunteita ihmisissä. Varsinkin, jos Jokereista kehittyy jonkinlainen koko Suomen joukkue, jota myös aiemmin IFK:ta symppaneet peruskatsojat alkavat seurata ja joukkueesta tulee koko kaupungin ja mahdollisesti koko maan ns. oma joukkue.

Mutta siis harmi homma. Niin kuin aiemmin kirjoitin, niin monille helsinkiläisille IFK vs. Jokerit -väännöt ovat olleet osa elämää jo ala-asteelta asti ja haikeuttahan se aiheuttaa, kun paikallispelit ja asetelma katoaa. Samassa kaupungissa pelaavan jengin fanien kanssa on kuitenkin tekemisissä päivittäin arkielämässä ja se tekee siitä kilpailuasetelmasta/suhteesta intiimimmän. Kuinka moni helsinkiläinen on yhtään missään tekemisissä esim. pietarilaisten kanssa? Kenellä on duunipaikassa SKA:n tai Dynamon faneja, joille voi kuittailla?

Jalkapallolla on iso mahdollisuus, jos HIFK kykenee lähitulevaisuudessa nousemaan Veikkausliigaan ja jollain tasolla kilpailemaan HJK:n kanssa. En tiedä, kuinka realistista tuo tosin on.
 
Viimeksi muokattu:
No onhan meillä mahdollisuus nauttia siitä jos PiTa tai Karhukissat taas nousevat jaloilleen;). Onnea toki kaikille joiden mielestä viimeisimmät muutokset ovat hyviä.
 
Varsinkin, jos Jokereista kehittyy jonkinlainen koko Suomen joukkue, jota myös aiemmin IFK:ta symppaneet peruskatsojat alkavat seurata ja joukkueesta tulee koko kaupungin ja mahdollisesti koko maan ns. oma joukkue.

Tähän on varmaankin pitkä tie, varsinkin hc-fanien osalta. Itselleni on vaikea kuvitella IFK- tai kärppäfanin hurraavan jokerien puolesta, ainakin niin pitkään kuin näillä seuroilla menee suhtkoht hyvin.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun osaltani naapurisota on päättynyt. Jokerit ei herätä enään mitään tunteita. Se on vain yksi tuntematon seura muiden khl joukkueiden seassa. Vielä vuoden se tuossa maailman tärkeimmän sarjataulukon mukana pyörii, mutta ei siihen tarvitse enään huomiota kiinnittää. Kiitos ja hyvästi!
 

Andrew

Jäsen
Jollain tavalla kyllä pitäisi organisoida Jokerien ja HIFK:n kohtaaminen tulevaisuudessakin, mutta se on vaikeaa, koska otteluohjelma on niin hektinen.

Ehkä yhden Talviklassikon voisi kuitenkin aina yrittää järjestää helmikuussa.

Mielenkiintoisella tavalla pakka menee uusiksi Stadissa. Tähän mennessä se on aina ollut jääkiekossa Jokerit ja jalkapallossa HJK vastaan HIFK kummassakin lajissa, mutta nyt Jokerit pelaa sitten jääkiekossa eri sarjaa ja jalkapallossakin HIFK:llä on vielä matkaa Veikkausliigaan.

Jokerit ja HJK on ottaneet Stadissa selkeän irtioton. HIFK tarvitsee jääkiekossa uuden hallin ja jalkapallossa uudelleen organisoitua pystyäkseen vastaamaan Jokereille ja HJK:lle.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Aikataulun puolesta Talviklassiko lienee järjestyy jatkossakin, mutta koska panosta ei pisteiden muodossa 14-jälkeen ole, niin derbystä tulisi enemmän sellainen näytöspelin tapainen läpsyttely. Saattaa olla, että "KHL-Jokerit vs SM-liiga HIFK" -ottelua kokeillaan ja sen yleisömäärästä + medianäkyvyydestä sitten riippuu jatko.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Aikataulun puolesta Talviklassiko lienee järjestyy jatkossakin, mutta koska panosta ei pisteiden muodossa 14-jälkeen ole, niin derbystä tulisi enemmän sellainen näytöspelin tapainen läpsyttely.

Tämähän se ongelma on. Kun pelissä ei ole oikeaa panosta, niin suurin tunne ja koko juju katoaa. Olisihan se upeaa, kun kerran kaudessa kohdattaisiin ja taisteltaisiin veren maku suussa(vain kuvainnollisesti,ainakin yleensä) stadin mestaruudesta. Mutta ei se vaan mene niin oikeassa elämässä. Lisäksi Jokerit repäisee tässä piakkoin selvän eron rosterivertailussa, joka myös latistaa koko kuviota.

E: Tosin jokerit lienee KHL- joukkueista mukana tuossa CHL- kuviossa, tulisiko naapurisodan pelastus tuota kautta?

Nyt on minusta vähän liikaakin ilmassa fiilistä, että Jokereiden siirron myötä muut joukkueet taantuvat ja fanit siirtyvät seuraamaan vain KHL- Jokereita. Ei se noin mene, niin liigassa kuin Elitserienissä tullaan edelleen pelaamaan huippukiekkoa, vaikka Ruotsistakin joku jengi siirtyisi. Vaikutuksia tällä on, mutta ei tässä mitään syytä epätoivoon ole esimerkiksi HIFK- faneilla. Kuvion lopullinen voittajakin on vielä täysi mysteeri.
 
Viimeksi muokattu:

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Ties vaikka lähitulevaisuudessa liigassa nähtäisiin taas "tähdistöottelu." Slobo-Jokerit vs. Liiga
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kuvion lopullinen voittajakin on vielä täysi mysteeri.

Niin, onhan tässä sekin vaihtoehto olemassa että KHL:n vetovoima ei vain yksinkertaisesti riitä ja kotimaiset vaihtoehdot vievät lopulta voiton. Tämä tarkottaisi HIFK:n nousua Helsingin selväksi ykkösjoukkueeksi samalla kun Jokereita tekohengitetään itärahalla.

Jokereiden kannalta pahin skenaario olisi se että ~10 vuoden aikajänteellä fanipohja alkaisi pikkuhiljaa siirtyä IFK leiriin ja sitten jos tuo KHL-homma loppuu, rahavirrat lakkaavat ja Jokerit palaa takaisin SM-liigaan niin se on enää pikkutekijä Helsingin skenessä.

No, tämä oli vain tällainen yksi skenaario. Mutta saattaa olla täyttä totta joskus. Toki muitakin vaihtoehtoja on.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eihän tässä ole kuin kaksi häviäjää; SM-liiga ja HIFK.

Mielelläni katselisin itsekin paikallisten Palloilijoiden edesottamuksia jossakin muussa sarjassa. Jospa tuo Valtra vaikka kääntäisi katseensa tuonne itään..
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jokereiden kannalta pahin skenaario olisi se että ~10 vuoden aikajänteellä fanipohja alkaisi pikkuhiljaa siirtyä IFK leiriin ja sitten jos tuo KHL-homma loppuu, rahavirrat lakkaavat ja Jokerit palaa takaisin SM-liigaan niin se on enää pikkutekijä Helsingin skenessä.

No, tämä oli vain tällainen yksi skenaario. Mutta saattaa olla täyttä totta joskus. Toki muitakin vaihtoehtoja on.

Totta kai. Lähivuosina HIFK:n tilanne tuskin on erityisemmin uhattuna. HIFK:n kannattajat käyvät peleissä kuten ennenkin, ja jos Garden- hanke etenee, niin jopa jonkinlaista buumia voi olla ilmassa. Pitkällä tähtäimellä uhkakuva on se, että uudet kannattajat valitsevat sen tasokkaimman mahdollisuuden, eli KHL-Jokerit, ja HIFK:n kannattajakunta alkaa pikku hiljaa supeta.

Kaikki suurseurat tosin puhuvat kansainvälistymisen tärkeydestä, ja KHL:n lisäksi jotain muutakin saattaa vielä tapahtua. Ja KHL itsessään on mielenkiintoinen tarina. Sarja pyörii lähes täysin hyväntekeväisyys- periaatteella. Mitä tapahtuu, jos talous- tai valtasuhteet Venäjällä heittävät häränpyllyä? Ja mihin suuntaan koko Jokerit jatkossa kehittyy? Oletettavaa on kuitenkin, että Hjalliksen vaikutusvalta seurassa kutistuu pikku hiljaa nollaan, ja mikä on venäläisten visio seurasta ja kelpaako se perinteiselle jokeriporukalle? Jos ei, niin se on Jokereiden loppu sellaisena kuin me sen tunnemme, vaikka KHL- seura(ehkä Jokerit niminenkin) hengissä pysyisi.
 

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Helsinki ilman Jokerit-HIFK-paikallisotteluita? Siinä menee sitten Suomiurheilun suurin derby...

Jopa jalkapallossa on kansainvälisyydestä ja kansainvälisen seurakilpailun, Mestareiden Liigan, perinteikkyydestä huolimatta kansalliset sarjat ja paikalliset taistelut säilyttäneet asemansa ja suosionsa. Voi olla, että Jokerifaneille tulee ikävä, kun HIFK:ta kannnustavan naapurin Matin ja toimiston Hämeenlinnalaisen Antin kanssa ei voi enää otteluista puhua. Tämän takia itse odotin, että Suomalaisseuroja menee ylikansallisiin virityksiin useampi yhdessä.
 
Viimeksi muokattu:

Andrew

Jäsen
KHL:n vaikutus "rivalryihin" näkyy hyvin Slovan Bratislavan Wikipedia-sivulla:

HC Slovan Bratislava - Wikipedia, the free encyclopedia

Slovakian liigassa oli "rivalryja", KHL-osio on tyhjä.

Nyt kyllä et tiedä mistä kirjoitat.

Slovan Bratislavan ja Lev Prahan kohtaamiset ovat olleet jotain aivain uskomatonta KHL:ssä. Ne alkavat jo muistuttaa Barcelonan ja Real Madridin kohtaamista jalkapallossa.

Tähän vaikuttaa historia. Tshekkoslovakian aikana Bratislava ja Praha kilpailivat kaikesta.

Noita pelejä viime kaudella katsoessa sanoisin, että Jokereiden ja HIFK:n paikallsipelit olivat intensiteetiltään todella vaisuja tähän pariin verrattuna. Tunnelman aisti aina tietokoneen streamin välityksellä ja joka ikinen taklaus vietiin loppuun sekä jokaisesta kiekosta taisteltiin henkeen ja vereen.

Ja yleisö... monesti kannusti seisoen melkein koko ottelun. KHL on ollut supermenestys sekä Prahassa että Bratislavassa.
 

Andrew

Jäsen
Jokereiden kannalta pahin skenaario olisi se että ~10 vuoden aikajänteellä fanipohja alkaisi pikkuhiljaa siirtyä IFK leiriin ja sitten jos tuo KHL-homma loppuu, rahavirrat lakkaavat ja Jokerit palaa takaisin SM-liigaan niin se on enää pikkutekijä Helsingin skenessä.

En usko siihen skenaarioon, että Jokereiden tai HIFK:n kannattajat hyppisivät toistensa leiriin. Olen syntynyt ja kasvanut Stadissa, vaikea kuvitella, että joku loikkaisi toisen leiriin. Vaikka jääkiekko on vain viihdettä niin tämä on asia missä ihmiset ovat todella uskollisia.

Luulen, että jos jompikumpi joukkueista lakkaisi olemasta niin tämän joukkueen fanit etsisivät itselleen uuden joukkueen joko toisesta jääkiekko sarjasta tai sitten vaihtaisivat lajia kokonaan.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Slovan Bratislavan ja Lev Prahan kohtaamiset ovat olleet jotain aivain uskomatonta KHL:ssä. Tähän vaikuttaa historia. Tshekkoslovakian aikana Bratislava ja Praha kilpailivat kaikesta.

Tässä olet paikalliskamppailujen hengen ytimessä. Nyt kun ajatellaan KHL:ssä pelaavia joukkueita, niin keiden kanssa ajattelisit Jokereilla/Helsingillä olevan edellytykset tämmöiseen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös