N.Y. Rangersin tulevaisuus

  • 34 831
  • 358

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hienoa, että Mironov myytiin ainoa virhe jonka Hawks teki oli se, etteivät tajunneet jo siinä vaiheessa kun Bobo kiukutteli ensimmäisen kerran palkastaan.

Varausvuorokin oli hyvä vastine miehestä joka mm. jätti joukkueen huonosti menneen vieraskiertueen jälkeen (7gp1W6L) ja valitti keskimäärin 20 minuutin peliajastaan, sekä käänsi selkänsä pelikavereilleen vaikeana hetkenä. Itsekästä, kuten Darren Pang kuvaili tapahtunutta. Varausvuoro oli loistava vastine pelaajasta, joka on kesällä vapaa siirtymään minne haluaa ja tiettävästi etsii 4-5 miljoonan palkkaa vuodesta.

Kaupassa Rangers sai pelaajan, joita joukkeella on jo riittävästi eli ylipalkattuja alisuorittajia. Mironoville kauppa oli lottovoitto, sillä Bobo löysi vielä joukkueen joka on valmis hänelle huikeita sekkejä kirjoittamaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Broadway Bust

Nyt kun puolet kaudesta on pelattu niin katsastetaan taas vähän joukkueen esityksiä ja arvuutellaan tulevaisuutta (kai meillä sentään tulevaisuus on, no?)

Joulun jälkeen piti sen viimeisen epätoivoisen taistelun alkaa, mutta heikolta näyttää. Rangers ei ole voittanut kahta ottelua peräkkäin sitten joulukuun alun (BJ's 5-3, Tampa 4-3), saati sitten pelannut yhtään sen vakuuttavammin kuin aiemminkaan tällä kaudella.

Heti joulunpyhien jälkeen Pittsburgh kävi leikittelemässä Marian johdolla 1-6-voiton Gardenista ja Trottierin päätä oltiin vaatimassa vadille. Seuraavassa Trottierin kohtalonottelussa Blueshirts kuitenkin löi Floridan Kasparaitisin jatkoaikamaalilla hyvän esityksen jälkeen ja näin Trottier sai jatkoaikaa. Seuraavassa ottelussa Rangersille tarjottiin voittoa Tampassa, mutta tuomarointi ja tehottomuus ylivoimalla maksoivat voiton. Vuoden 2002 viimeisenä iltana Rangers teki taas sen, mitä ollaan totuttu tällä kaudella näkemään niin monen monta kertaa: solid effort huonon pelin jälkeen ja 2-0-voitto Carolinasta.

Seuraavassa kotiottelussa Capseja vastaan Mark Messierin löysä puolustuspeli kostautui kahtena Caps-maalina, muuten kotivoitto olisi ollut ilman Bondraa pelannutta Washingtonia vastaan enemmän kuin oikeutettu. Maanantaina Gardeniin saapui sitten conferenssin ykkösjoukkue Ottawa Senators, jota vastaan sinniteltiin mukana kaksi ensimmäistä erää 2-2-lukemissa. Kolmannessa erässä Holik typerä jäähy kostautui ja Sens pelasi johtoasemassa niin maltillisesti, ettei Rangers päässyt edes hyviin maalipaikkoihin, vaan Hossa ja kumppanit hakivat 2-5 voiton.

Keskiviikkona oli vastassa sitten taas Hurricanes, jota vastaan tällä kaudella onnistuttiin näköjään loistavasti. Rangers pyöritti peliä mielin määrin rollasi Lindrosin johdolla 5-1-voittoon. Eilen illalla odotukset oli taas nousussa, kun vastaan luisteli Montrealissa Habs. Dan Blackburnin epävarmat otteet ja puolustuksen olemattomuus avauserässä avittivat Habsit 3-2-voittoon.

Läpi kauden jatkunut uskomaton inconsistancy ei ota loppuakseen. Muutamassa viimeisessä pelissä Blueshirts on pysynyt ottelun ensimmäisen puoliskon hyvin mukana ja ajoittain hallinnut pelejä jopa suvereenisti, mutta on aina lopulta kadottanut peli-ilon ja yrityksen ottelun toisen puoliskon aikana. Frustrating.

Mike Dunham on osoittautunut oivaksi hankinnaksi, vaikka olisi esimerkiksi Sensien viidestä maalista voinut parempana iltana ottaa kaksi kiinni. Etenkin upeat hanskatorjunnat, joita on nähty viime aikoina useita, ovat olleet ainakin minun mieleeni. Sen sijaan en ymmärrä valmennusjohdon aivoituksia peluuttaa maalivahteja aivan päin helvettiä.

Kun Richter loukkaantui, pelasi Blackburn 19-vuotiaalle teinille uskomattomat 18 peliä putkeen ja väsyi silminnähden, mikä taas johti helppoihin maaleihin ja keskittymisen herpaantumiseen. Dunham puolestaan pelasi ennen eilisiltaa 12 peliä yhteen soittoon ja hänkin näytti ajoittain väsyneeltä. Blackburn on ollut lähes kuukauden pelaamatta ja vasta nyt Trottier heitti hänet maaliin, mutta vain eilisillaksi, sillä Dunham palaa maaliin huomenna Pittsburghissa. Ymmärrän Trottieria siinä mielin, että Blackburnin itsetuntoa jatkuva häviäminen ei ainakaan nosta, mutta koska kaveria ei voi Hartfordiinkaan lähettää niin ei ole mielestäni mitään järkeä istuttaa häntä penkillä viikkotolkulla. A game here and a game there, k?

Puolustuksesta ovat joulukuun alusta lähtien puuttuneet Leetch, Purinton ja Lefebvre. Leetchin poissaolo on ollut uskomattoman silminnähtävää. Rangersin jo ennestään huonosta ylivoimasta on puuttunut kaikki juonikkuus ja se pelintekijä, minä Brian on jo vuosia viivalla toiminut. Leetchin paluusta on kyselty paljon, mutta en osaa antaa siihen tarkkaa vastausta. B:n piti yrittää paluuta jo Caps-otteluun, mutta harjoitusten yhteydessä miehen jalka kipeytyi ja turposi jälleen, mikä on estänyt täysipainoisen luistelun viimeisten päivien ajan. Brian itse on sanonut, että ei tule takaisin ennenkuin on 100% kunnossa ja se saattaa kestää viikon tai kuukauden.

Tom Poti ja Vlady Malakhov ovat kantaneet suurimman vastuun puolustuspäässä. Kumpikin pelaa ~25 mins a night, mikä on kuitenkin verottanut tehoissa. Esimerkiksi Poti on viimeisen kuukauden aikana hiipunut selvästi sitten alkukauden, eikä ole enää lähtenyt niin hanakasti tukemaan hyökkäyksiä. Malakhov puolestaan on parantanut otteitaan jonkin verran, mutta runsas jääaika on johtanut myös hänen kohdallaan virheisiin.

Purintonin ja Lefebvren aukot ovat Cross, Lintner ja Bouchard paikanneet niin hyvin kuin ovat vain voineet. Cross ja Kasparaitis ovat pelanneet viime aikoina parina ja Kaspar onkin selvästi parantanut otteitaan Crossin tulon myötä. Joel Bouchard on ollut ehkä positiivisin yllätys pakistossa. Hän lukee hyvin peliä ja on hoitanut hommansa hyvin myös puolustuspäässä.

Boris Mironovin hankintaa moni on ihmetellyt, minä siinä mukana. Mielestäni Sather ei BoBon hankinnalla ainakaan hävinnyt mitään, joskaan tuskin mitään voittikaan, kunhan yritti parantaa osa-aluetta, jossa ei muuta olekaan kuin parantamista. Takana Mironov-kaupassa oli myös se, että miehen perässä oli myös muun muassa eräs New Jersey Devils ja Lou Lamourillo, jonka nenän edestä Slats BoBon kaappasi. Mironov on pelannut kahden pelin perusteella ihan kohtuullisesti, saldona kaksi syöttöä ja hieno taklaus heti debyyttiottelussa Carolinaa vastaan.

Puolustus on kaiken kaikkiaan menettänyt otettaan sitten alkukauden ja etenkin Leetchin loukkaantumisen. Varsinkin Poti näyttää kaipaavan Briania vierellään. Dale on poissa vielä pari viikkoa, Lefebvre yli kuukauden. Kunhan Leetch ja Purinton kuntoutuvat niin lähtökäskyn Hartfordiin saavat todennäköisesti Lintner ja Cross, jolloin pakkipari näyttäisivät seuraavanlaisilta

Leetch-Poti
Kaspar-Mironov
Malakhov-Purinton
Bouchard

Hyökkäykseen valmennusjohto on löytänyt yhden liigan parhammista ykkösnyrkeistä, Barnaby-Holik-Lindros. Kolmikko on takonut vakuuttavaa jälkeä viimeisten viikkojen aikana ja etenkin Eric Lindros on ollut kirjaimellisesti tulessa. Ottelu toisensa jälkeen E on omistanut kaukalon aina kun hän on siellä luistellut. Eric on alkanut kauden mittaan muistuttaa yhä enemmän ja enemmän sitä Lindrosia, jonka näimme muutama vuosi sitten Philadelphiassa: Road Kill Eric. Trottier on peluuttanut E:tä eivan oikein kahdessakin ketjussa silloin kun mies on ollut vauhdissa. He's been unstoppable.

Kun vierellä on vielä kaksi muuta katujyrää Barnaby ja Holik, on ketju ollut pitelemätön. Lindros on tehnyt pisteitä 13 ottelussa viimeisestä 15 kamppailusta, Holik on löytänyt maalijyvän ja Barnaby latoo maaleja 15 yhteisosuman loppuvauhdilla.

However, on ironista, että kaveri joka hankittiin Manhattanille auttamaan etenkin puolustuspelaamista, johtaa tällä hetkellä pisteitä tekevää ykköskenttää.

Buren loukkaantuminen on syönyt luonnollisesti paljon tehoja hyökkäyspäässä, sillä ennen keskiviikkoiltaa Rangersilla ei ollut BaHoLi-ketjun lisäksi muita ketjuja, joihin valmennusjohto voisi tärkeillä hetkillä luottaa. Nedved loukkaantui Canes-pelissä viime viikolla ja ei ole kaikesta huolimatta pelannut viimeisissä neljässä pelissä, eikä todennäköisesti pelaa vielä huomennakaan Pittsburghissa.

Lisäksi läpi kauden suurella sydämellä pelannut Ron Petrovicky loukkasi jalkansa ja on poissa kuvioista noin kuukauden, joten hyväksyn ne mielipiteet, joiden mukaan paremmalla tuurilla ja terveellä kokoonpanolla Blueshirts majailisi taulukossa ylempänä. Loukkaantumisia ei voi kuitenkaan syyttä kaikesta, sillä esimerkiksi Los Angeles Kingsiltä on parhaimmillaan puuttunut samaan aikaan Palffy, Deadmarsh, Allison, Scheneider etc ja joukkue on silti pärjännyt.

Kun Nedvedin sairasloma piteni ja Petron loukkaantuminen varmistui, kutsui Rangers ylös kaksikon John Tripp ja Jamie Lundmark. Tripp on paukuttanut AHL:ssa 25 maalia ja olenkin jo kauan odottanut, että koska mies saa näyttöpaikan. Canes-peliin Trottier laittoi kaksikon samaan ketjuun itsensä Mark Messierin kanssa ja tulosta syntyi heti. Näytti siltä kuin kolmikko olisi pelannut yhdessä jo viikkoja.

Etenkin The Captain on nostanut kahdessa viime pelissä tasoaan huomattavasti. Lundmark on tehnyt maalin molemmissa otteluissa Messierin esityöstä ja on muutenkin pelannut huomattavasti paremmin kuin kahden ensimmäisen visiitinsä aikana. Nyt Jamie on taklannut, taistellut kulmissa ja tehnyt töitä koko ottelun ajan.

Tripp puolestaan teki juuri sitä, mistä olen Hartfordistakin kuullut. Tripp on parkkeerannut itsensä maalin eteen ja myöskin pysynyt siellä - juuri sitä mitä tämä joukkue on kaivannut Lindrosin lisäksi. John keräsi Mironovin tapaan debyyttiottelussaan kaksi syöttöpistettä Carolinaa vastaan keskiviikkona Gardenissa.

Vaikka Messier onkin tehnyt jo 13 maalia, niin mielestäni hän saa aivan liikaa peliaikaa. Team Captain on pelannut illasta toiseen yli 20 minuuttia ottelua kohden, mikä on ainakin 4 minuuttia liikaa. Mark on 43 pelissä -7 ja on runsaan peliajan myötä sortunut ajoittain karkeisiin virheisiin. Esimerksi Capsien toinen ja Ottawan tasoitusmaali lähtivät molemmat liikkeelle Messierin henkilökohtaisista virheistä. Typerä drop pass, jonka Hossa poimi itselleen ja latasi lätkän ylänurkkaan, oli yksi tyypillisistä lapsuksista, joita Messierille on sattunut.

Sen ymmärrän, että Captain pelaa ylivoimaa, mutta alivoimapeluutuksessa Trottier tekee mielestäni virheen. Holik istuu penkillä (yeah yeah, Holik ei pelannut Devilseissäkään alivoimaa) sillä aikaa kun Messier tappaa puolet jäähystä ja väsyy. Messierin arvo joukkueelle on niin suuri ja arvostan häntä siinä määrin, että en missään nimessä halua haukkua miestä, jos jotkut niin luulevat.

Koko kauden varjojen lailla pimennossa luistellut Radek Dvorak jatkaa edelleen samalla linjalla. Mies ei taklaa, ei uskalla mennä tilanteisiin, ei pysty pitämään kiekkoa mukanaan etc...Dvo on kadottanut peli-ilon ja näköjään peliälynkin todella mysteerisesti. Aikaisemmin arvostelemani Mikael Samuelsson on viime peleissä parantanut otteitaan ja on ollut etenkin alivoimalla jälleen tärkeässä roolissa.

Gooniketju Dwyer-Tibbetts-McCarthy/Fata/Green on McCarthya lukuunottamatta pelannut hyvin. Etenkin Dwyerin otteet ovat mielyttäneet minua. Kaveri on haastanut ennakkoluulottomasti monia itseään kovempia kavereita ja selviytynyt kohtaamisista kaiken lisäksi kunnialla. Hienoa nähdä nuoria, uusia kavereita, jotka pelaavat koko sydämellään joukkueen eteen joka ilta. McCarthy on ollut flat out awful. Mitäköhän Cindyn päässä mahtaa liikkua? Mies ei tappele, eikä edes haasta enää ketään.

Ketjut ovat kahdessä viime pelissä näyttäneet seuraavanlaisilta

Barnaby-Holik-Lindros
Samuelsson-Donato-Dvorak
Lundmark-Messier-Tripp
Dwyer-Tibbetts-Fata/McCarthy/Green

kunhan Bure, Nedved ja Petro palaavat niin loppukausi voitaisiin mennä vaikkapa kokoonpanolla

Barnaby-Holik-Lindros
Petrovicky-Nedved-Bure
Lundmark-Messier-Tripp(Samuelsson)
Dwyer-Tibbetts(Samuelsson)-Dvorak

Kunhan miehistö kuntoutuu niin Tripp on todennäköisesti se, joka saanee käskyn takaisin Hartfordiin, vaikka on edukseen esiintynytkin. Ei olisi järkeä peluuttaa miestä jämäminuuteilla, antaa Tibbettsin hoitaa se homma.

Loukkaantuneista sen verran, että Bure palaa aikaisintaan tämän kuun lopulla, todennäköisesti kuitenkin vasta All Star breakin jälkeen. Nedved on day-to-day ja voi pelata maanantaina Leafs-pelissä. Petrovicky on poissa ainakin kuukauden.

Viime kaudella Rangers oli 44 pelin jälkeen 22-17-3-3...tällä kaudella saldo näyttää 44 kamppailun jälkeen 16-22-6-1, eli käänteinen viime vuoteen verrattuna. Viime kaudellahan Rangersin alamäki alkoi juuri vuodenvaihteessa, kun joukkue tahkosi 11 peliä ilman voittoa ja putosi pudotuspeliviivan alapuolelle, eikä siitä enää toipunut.

Viime kaudella kävi niin, että joukkue heräsi pelaamaan liian myöhään: 10 ottelusta 7 voittoa silloin kun pudotuspelihaaveet olivat jo menneet. Tänä vuonna vastaavaa tuskin tapahtuu, sillä joukkue ei ole 44 ottelussa antanut minulle opening nightia lukuunottamatta mitään syytä uskoa, että tämä laiva ei tällä kaudella uppoaisi.

Laskeskelin tuossa ajankulukseni, että jos meinaan tällä kaudella mennä Gardeniin katsomaan playoff-kiekkoa niin Rangersilla on vara hävitä jäljellä olevista 38 pelistä enää maksimissaan 10 - not gonna happen. Nyt olisikin tärkeintä, että likes of Lundmark, Tripp, Dwyer etc ajettaisiin sisään systeemiin ja lopetettaisiin se pelleily lähettämällä kavereita farmiin joka toinen viikko. Esimerkkejä tällaisesta toiminnasta löytyy muun muassa Malhotrasta, Heistenista ja Kloucekista.

Ennemmin ottaisin sen top 5 draft pick kuin katsoisin joukkueen missaavan pudotuspelit neljällä pisteellä.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
No niin, Rangers teki taas sen mitä olemme tottuneet koko kauden näkemään eli hieman huonompaa esitystä seurasi taas yksi tasapainoinen ottelu, josta punnerrettiin 3-1 voitto Penguinsista.

Ensimmäinen erä oli täysin Rangersin, heti alussa Nedved vei Lundmarkin ja Kasparin syötöistä 1-0-johtoon kun pääsi maalin edestä laittamaan kiekon maaliin. Kasparaitis ajoi maalille, Lundmark pääsi laukomaan, Aubin torjui ja Nedved pisti reboundin sisään. Erän loppupuolella Nedved iski toisen kerran ohjaamalla tuurilla Malakhovin kovan laukauksen sisään ja kohta perään Barnaby laittoi oman reboundinsa maaliin vahvan rynnistyksen päätteeksi.

Ottelun kohokohdat olivatkin sitten suurimmilta osin avauserässä. Toisessa erässä ei nähty juuri mitään ja kolmanessa erässä Rangers pelasi varman päälle kunnes Martin Straka kavensi loppulukemiksi 3-1.

Lemieux'n puuttuminen Pensien kokoonpanosta näkyi selvästi. Ylivoima ei pyörinyt yhtä hyvin kuin ennen ja muutenkin meno näytti vähän haluttomalta etenkin kaksikon Kovalev & Hrdina osalta.

Rangersista erottui taas kerran yksi mies ja hänen johtamansa ketju: Eric Lindros oli kentän kuningas, jota seurasivat Bobby Holik ja 7 ottelun pisteputkessa oleva BamBam. Lindros koulutti muun muassa Kovelevia useaan otteeseen ja oli lähes pitelemättömässä kunnossa. 16 pistettä 14 viime ottelussa kertoo Ericin olevan jälleen kunnossa.

Muutenkin koko joukkue pelasi kurinalaisesti ja yksinkertaisesti. Jopa Kaspar saa minulta tällä kertaa puhtaat paperit, vaikka osasyyllisenä Strakan maaliin olikin. Mironov ja Malakhov pelasivat Kasparin ohella PALJON, kolmikosta oli melkein koko ajan joku jäällä sen jälkeen kun Tom Poti joutui jättämään kaukalon avauserässä. Illemmalla pitäisi saada miehen tilasta lisää tietoa.

Ainoa asia mikä minua jäi häiritsemään oli se, että Trottier oli jostain kumman syystä rikkonut hyvän ketjun Lundmark-Messier-Tripp ja pudottanut Trippin jarrukenttään Fatan ja McCarthyn kanssa. Dvorak pelasi yli 17 minuuttia kun Tripp oli jäällä vain 8 minuutin edestä. Ihmettelen Trottsin valintaa, sillä Dvorak ei taaskaan näyttänyt yhtään mitään kun Tripp taas oli vakuuttanut kahdessa aiemmassa pelissään.

Maalissa Dunham oli hyvä. Alan pitää miehestä yhä vain enemmän ja enemmän, esitti muun muassa toisen erän lopulla yhden Rangers-uransa hienoimmista torjunnoista Kovalevin päästyä lähietäisyydeltä yrittämään maalintekoa.

Joulutauon jälkeen Rangers on sitä 1-6 Pensin pyöritystä lukuunottamatta pelannut paremmin ja paremmin, mutta kun se nyt vain taitaa olla liian vähän liian myöhään. Joulutauon jälkeen yhdeksästä pelistä on tullut 4 voittoa, 4 tappiota ja 1 tasapeli ja muutenkin peli on näyttänyt valmiimmalta ja yritteliäämmältä kuin alkukaudesta. Suuri syy tähän on Eric Lindrosissa, joka on nostanut pelitasoaan surkean alkukauden jälkeen täysin uusiin ulottuvuuksiin. Sitten kun tämä joukkue osoittaa, että se pystyy pelaamaan tällä samalla intensiteetillä edes viisi peliä yhteen putkeen niin voin harkita kantani muuttamista, mutta siihen asti pysyttelen varovaisena.

Katsastellaan vähän noita joulutauon jälkeisiä otteluita:

Rangers@Panthers 2-1 OT: Solid effort, Panthers oli pulassa ja Rangers hallitsi läpi ottelun.

Rangers@Tampa 3-5: Jäähyrikasottelu olisi voinut kääntyä ihan kummin päin vain, jos Holik olisi onistunut läpiajossaan toisessa erässä. Rangersilta taas tyydyttävä esitys, Khabibulin oli maaginen.

Rangers@Carolina 2-0: Ehkä yksi kauden parhammista Rangers-otteluista tämän iltaisen ohella. Dunham oli maalissa loistava ja Eric Lindros dominoi kenttää. Holik ja Barnaby säestivät taustalla. Hyvä peli.

Craps@Rangers 2-2: Messierin kaksi nukahdusta maksoivat pisteen. Kaikki edellytykset voittoon oli olemassa, Lindros oli taas kentän kingi.

Sens@Rangers 5-2: Kaksi erää mentiin tasalukemissa hyvällä pelillä, kunnes Dunham pääsi yhden helpon maalin ja Rangers ei onnistunut tasoittamaan vaan Sens karkasi voittoon. Tyydyttävä esitys, vaikka päätöserä olikin heikko.

Canes@Rangers 1-5: Carolinalla ei mitään jakoa. Lindros hallitsi tapahtumia miten halusi ja ketju Lundmark-Messier-Tripp oli vauhdissa. Hyvä esitys taas kerran.

Rangers@Habs 2-3: Blackburnin päästämät kaksi helpohkoa maalia ratkaisivat ottelun. Theodore Habs-maalilla oli uskomaton ja Rangers olisi voinut johtaa ilman miehen torjuntoja avauserän jälkeen vaikka neljällä maalila. Kolmas erä oli aika ponneton, Habs pelasi johtoasemassa viisaasti ja Trottier teki virheen siinä, ettei supistanut ketjuja ja peluuttanut Lindrosia kahdessa ketjussa. Tyydyttävä esitys.

Rangers@Pens 3-1: Solid, good all-round effort. Puolustus toimi paremmin kuin aikoihin ja avauserä oli ehkä parasta Rangers kiekkoa koko kaudella. Lindros teki mitä tahtoi ja olisi ansainnut enemmän tehopisteitä kuin vain yhden syötön. Ykkösnyrkki Barnaby-Holik-Lindros on yksi liigan parhaimmista tällä hetkellä.

Niinkuin näette, viimeinkin pelataan edes .500 hockeya, mutta kun pitäisi voittaa ainakin 3/4 ennenkuin games in hand etu saataisiin kumottua esim. Islandersin kohdalla.

Maanantaina Gardeniin saapuu Toronto Maple Leafs. Ottelulta en taaskaan uskalla liikoja odottaa, mutta JOS tämänpäiväinen ote vain jollain ihmeellä säilyy niin Laffsin pitäisi olla lähinnä vastaantulijan roolissa. I can only hope.

Leetch äänestettiin All Star pelin avauskokoonpanoon, mutta miehen pelaaminen ottelussa on vielä epävarmaa. Muita Blueshirts-ehdokkaita otteluun minun mielestäni olisivat ainakin Lindros, Poti ja miksei Nedvedkin.
 
Viimeksi muokattu:

chandler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,NY RANGERS
Ja jälleen voitto viimeyönä hienoa!Nyt ollaan kolmenottelun voittoputkessa mikä lienee pisin putki tällä kaudella.Kyllä se tästä lähtee uskoa löytyy edelleen,ja kunhan loukkaantuneet saadaan takaisin rinkiin ni helkutti eiköhän se playoff paikka siltä irtoo.Toivottavasti Canal lähettäis nyt ees muutaman Rangers pelin,että pääsis taas jännäämään oikein kunnolla.

Lets go Rangers!!!

ps.Barnabyhan on tulessa
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Oli kyllä todella nautittava ottelu. Caps on yksi liigan kuumimmista joukkueista ja Rangers hallitsi ottelua ajoittain mielin määrin. Kunhan pääsen töistä kotiin niin voisi vaikka pohtia lisää, mutta muutamia hajahuomioita tähän väliin. Peli oli rehtiä, vauhdikasta ja ennen kaikkea viihdyttävää.

* Dunham oli maaginen. Toisen erän lopulla Mike Grier pääsi Potin virheestä alivoimalla läpi, mutta Dunny pelasti kuin ihmeen kaupalla Potin nöyryytykseltä.

* 1-0 Jagr: Malkahov ja Mironov yrittivät molemmat pelata Jargia, mutta osuivat toisiinsa ja Kip Millerilla oli helppo työ pistää kiekko maaliin.

* 1-1 Poti: mahtava veto. Lindros toi kiekon alueelle, jätti Barnabylle, joka antoi takaviistoon Potille ja Poti vetäisi tarkan lämärin tolpan kautta sisään.

* 2-1: Karpa veti, kiekko osui Kolzigin olkapäähän ja siitä ylärimaan. Maalin edessä Messier osui kiekkoon ja ohjasi sen Bouchardille, joka pisti rystyltä ohi Kolzigin.

* Lindros oli taas ylitse muiden. Ericia ei näytä tällä hetkellä pysäyttävän mikään.

ja BamBam on todellakin tulessa...
 

apostoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JALKAPALLO, NJ Devils
Jotenkin tuntuu siltä, että HC Manhattan jää jälleen ulos pleijareista, nyt oli Flyersin vuoro kyykyttää Rangerseja(2-4). Sen sijaan Long Islandin puolella menee aika mukavasti, odotan innolla seuraavaa NY:n taistelua, jossa Islanders vie ja Reinsöös kitisee.. ; )
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Playoffs atmosphere at the Garden.

Yup, tunnelma oli parasta mitä olen aikoihin Gardenissa kokenut, mutta vähän pahu maku jäi suuhun. Rangers pelasi 20 minuuttia ja sitten unohti yhtäkkiä perusasiat. Trottierin sekoilut kenttien ja peluutusten kanssa, mikä johti intensiteetin katoamiseen sekä Messierin (taas!) kaksi virhettä vievät ainakin pisteen.

Huomenna Nassau Veterans Mausoleum täyttyy Rangers faneista kun Redwood Running Buddies (Barnaby, Holik, Lindros) tulevat omistamaan Islandin.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
THE BLUESHIRTS INVADED LONG ISLAND

In words of someone famous: LET'S GO RANGERS!

Pikapalat illan ottelusta, huomenna lisää:

* Alkulämmittelyssä jo tapahtui kun McCarthy ja Cairns aloittivat joukkopainin, joka johti lopulta tappeluun meikäläisen katsomonosassakin.

* Bam Bam oli illan pelaaja. 2 maalia melkein hat trick. Lindros ja Holik samassa ketjussa olivat taas pitelemättömiä.

* Osgood loukkasi nilkkansa aika pahan näköisesti. Mies jouduttiin kantamaan pukuhuoneeseen.

* Samuelsson pudotti Erica Cairsin, HEHEHE!
 
Viimeksi muokattu:

chandler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,NY RANGERS
Ja jälleen voitto!Viimeyönä kaatui Nashville 4-2,ja nyt on viimeisestä viidestä pelistä neljä voittoa ja playoff haaveet elävät.
Itseasiassa Rangers nousi voitollaan viivan paremmalle puolelle,vaikkakin täytyy muistaa,että muutaman pelin onkin enemmän pellanut kuin muut.
Olen ihmetettlyt,että mihin Tibbets on hävinnyt??? miestä ei ole ainakaan saamieni tietojen mukaan näkynyt kokoonpanossa,ja samalla kiinnostaa Purintonin tilanne mies oli siis ollut Islanders pelin alkulämmittelyssä mukana,mutta ei vielä ilmeisesti ole kuitenkaan pelaanut?
Onneksi Zapilta tulee lauantaina Rangers-Atlanta peli niin pääsee taas pitkästä aikaa seuraamaan peliä.Toivottavasti peli kulkee vielä silloin ja koko loppukauden tällä tavalla niin Manhattanilla pelataan kiekkoa vielä alku kesästä.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Billy Tibbets laitettiin farmiin tuossa n.viikko sitten. Hän pelailee siis Hartfordin paidassa.
Dale Purintonin tilanteesta sen verran että mies on pian tulossa takaisin kaukaloihin. Hänet on luokiteltu Day-to-Day. Eli voi olla että hänet nähdään jo huomenna Atlanta pelissä. Mutta viimeistään ens viikolla uskoisin miehen pelaavan.
 

Riz

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Purinton on itseasiassa ollut pelikuntoinen jo muutaman pelin ajan mutta siniviivalla ei ole Rangers-johdon mielesta ketaan, joka kannattaisi siirtaa sivuun Purintonin tielta. Niinpa Purintonille annettiin eilen kasky siirtya Hartfordiin kuntoustusreissulle (conditioning stint) mutta mies kieltaytyi CBA:ssa maaritettyyn oikeuteen vedoten. Purinton on kylla mielestani ansainnut paikan kokoonpanossa alkukauden nayttojen perusteella mutta ilmeisesti Sather & Co katselevat mieluummin journeyman Crossia kuin omaa kasvattimme. Purintonin tilanne selvinneen lahipaivina mutta Satherin auktoriteettihistorian tuntien, ei hyvalle nayta. Toivottavasti Dalea ei treidata vaan han saa pitaa paikan joka miehelle kuuluu.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Eilisen NY Postin mukaan, Pavel Bure saattaa olla koko loppukauden sivussa.. Kyse ei kuitenkaan ole vasemmasta polvesta (minkä takia hän on nyt poissa) vaan oikeasta, joka on leikattu jo 5 kertaa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
The ex-Islander is gone

MSG Sportsdesk ja Sportsnet.ca raportoivat, että Trottierin ura Rangersissa on tullut tiensä päätökseen.

HIRE NOLAN NOW!
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
KÖH! (meni sikarinsavua henkeen) Olipahan valinta! Noh, koska perusluonteeni on positiivinen, yritän tästäkin jotain löytää: Rangersin palkkakulut eivät kasva.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Mielenkiintoinen valinta. Sather ottaa vastuun hommista ulospäin, mutta eivätköhän Schoenenfeld ja Reilly hoida käytännön peluuttamisen. Nyt on kuitenkin koko auktoriteetti käytössä.

En suoraan sanottuna koskaan ymmärtänyt Trottierin valintaa ykköseksi. Mieshän valmensi aikoinaan Portland Piratesia, mutta ei ainakaan silloin saanut mitään aikaan. Eipä saanut Rangersissakaan materiaaliin nähden.
 

Riz

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Pikkulinnut laulavat etta Sather on saanut ilmoituksen "tulos tai ulos". Eli ilman playoffseja talla kaudella, Sather ei jatka New Yorkissa. Saa nahda mita kaikkea Sather tulee yrittamaan pitaakseen tyopaikkansa. Pelkona on tietysti vajoaminen "quick fixeihin" vaihdossa omiin nuoriin. Mutta tosiasioista on turha kiistella. Tama on nyt viimeista piirtoa myoten Satherin joukkue ja jos homma ei toimi, ei voida syyttaa kuin yhta miesta. Se on han joka joukkueen(cough, tarkotain tietysti tata kasaa nimia paperilla) on koonnut ja tasta illasta lahtien myos valmentaa. Enaa ei Glen-boy voi ratsastaa syntipukeilla vaan hanen vuoronsa on seuraavana jollei tulosta synny.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Sanoin 27.päivä joulukuuta tässä ketjussa:

Hockey is different here. 30. päivä tammikuuta tapahtuu.

:)

Viestin lähetti Jukka
Sather ottaa vastuun hommista ulospäin, mutta eivätköhän Schoenenfeld ja Reilly hoida käytännön peluuttamisen. Nyt on kuitenkin koko auktoriteetti käytössä.

Ei vaan Sather hoitaa koko peluutuksen, sillä Schoenfeld kieltäytyi kunniasta ja O'Reillylta ei edes kysytty.

Kuten Riz tuossa aiemmin jo mainitsikin niin joko Sather vie joukkueen itse pudotuspeleihin tai sitten lähtee ulos New Yorkista.

Saapa nähdä minkälainen on Gardenin reaktio tänä iltana. On ollut paljon puhetta siitä että Trottier olisi ollut vain Satherin boytoy, jolle Slats olisi jaellut ohjeita koko kauden ajan. Se nähdään tänä iltana ja lähitulevaisuudessa: väheneekö Messierin peliaika vihdoinkin? Pidetäänkö Redwood Running Buddies yhdessä? Loppuuko järjetön maalivahtien peluutus? etc.

Tosiasiahan on, että Rangers on niin syvällä että Satherilla on edessään aika mahdottomalta tuntuva tehtävä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
7 games under .500....toisilla joukkueilla 2-5 games in hand. Mitä muuta tässä pitäisi sanoa?

Another Broadway bust.

Satherin tulo penkin taakse on kyllä piristänyt peliä, mutta tulokset ovat jääneet totaalisesti puuttumaan. Maalinteko on ollut jo marraskuusta lähtien Lindrosin, Holikin, BamBam Barnabyn ja Nedvedin harteilla ja sillä ei pitkälle mennä, kuten näkyy.

En tiedä mitä tässä pitäisi edes odottaa jäljellä olevista otteluista. Toisaalta hinku playoffseihin on kova, mutta auttaako se loppujen lopuksi mitään, jos/kun ensimmäisellä kierroksella Sens voittaa puhtaasti 4-0? Ei riitä ainakaan minulle.

Ensi kesän draft tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista moniin moniin vuosiin, mistä pääsemmekin sitten seuraavaan aiheeseen. Suurin osa faneista haluaa totaaliseen joukkueen uudelleenrakennuksen ja lähestymistavan siihen miten tätä tiimiä pitäisi hoitaa....mutta siitä ja kaikesta muusta vähän lisää huomenna kunhan tämä hangover häviää.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Eli tarkoittaa sitä, että NYR ostaa kaikki aikaisempien 10 vuoden draft pickinsä takaisin joukkueeseen ja jää jälleen pleijareiden ulkopuolelle?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
4 srubs 4 Kovy

Eli tarkoittaa sitä, että NYR ostaa kaikki aikaisempien 10 vuoden draft pickinsä takaisin joukkueeseen ja jää jälleen pleijareiden ulkopuolelle?

1 down... :)

Aikamoinen paukku sieltä sitten lopulta tuli. Pelkäsin koko aamupäivän että Sather lähettää Blackburnin, Lundmarkin tai Tjutinin Pittsburghiin, mutta onneksi näin ei käynyt.

Kuten jo edellisessä viestissäni totesin niin playoff-paikka alkaa olemaan pelottavan kaukana ja Kovalev tuskin sitä takaa. Enää periaatteessa varaa hävitä vain 7 ottelua before it's all over.

Maalinteko-ongelmat pitäisi ainakin olla nyt ratkaistu, sillä Sather paljasti kaavailevansa ykkösketjuksi trioa Bure-Lindros-Kovalev, jos ei ainakaan tulivoimaa puutu.

Laukkanen on ollut todella paljon loukkaantuneena, mutta saanee Wilsonin ohella peliaikaa niin kauan kuin Brian Leetch on sivussa kuvioista.

Pittsburghiin menneistä pelaajista en ainakaan tällä hetkellä osaa jostain syystä kaivata ketään :). Bouchard oli ok puolustaja, joka teki muutaman todella tärkeän maalin, Lintner oli kiekollisena hyvä, mutta ei pärjännyt isompiaan vastaan väännöissä.

Fatalla on potentiaalia, mutta ei saanut itsestään oikein mitään irti, vaikka pääsi koittamaan useammankin ottelun Nedvedin rinnalla. Samuelsson oli Donaton ohella yksi joukkueen parhaimmista jäähyntappajista, mutta muuten todella inconsistant. Yritystä ja tsemppiä löytyi, mutta vastapainoksi Sammy taas esitti lähes jokaisessa pelissä käsittämättömiä syötönmenetyksiä.

Powerplay parani ainakin kertaheitolla nyt kun ykkösylivoimaan on Captainin tilalle laittaa Kovalev...
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Blueshirts achievements more under than over

Viimeisen kuukauden ajalta joitain ajatuksia ja katsausta tulevaan.

Kurssi näytti vihdoinkin kääntyvän kun Blueshirts voitti viisi kuudesta, joukossa unfuckinbelievable 5-0 voitto Nassau Mausoleumissa Islanderista. Joukkue pelasi kurinalaisesti ja sillä intohimolla mitä on jo muutama kuukausi odotettu. Kunnes kaikki jälleen sortui. Thrashers haki Gardenista 1-4-voiton ja seuraavana iltanan tuli turpaan niin kiekossa kuin nyrkkeilyssäkin Washingtonissa. Tätä kirjoittaessani Rangers on pelannut 7 ottelua ilman voittoa ja vajonnut season worst, 7 games under .500.

Ex-Islander Bryan Trottier sai lähteä muutama viikko sitten ja ohjat otti itse Slats. Trottier oli hiljainen, filosoiva optimisti, jolta puuttui ainakin penkin takana passion. 54 pelissä en nähnyt kertaakaan Trottsin kunnolla suuttuvan pelaajille tai tuomareille, toisin kuin apuvalmentajat Schoenfeld ja O'Reilly. Trottierin ongelmana oli se, että miehelle tarjottiin liian paljon liian aikaisin. Rookie coachina vaativan Manhattanin yleisön eteen - not a good combination.

Trottier jäi järjestään peluutuksessa muiden valmentajien varjoon; hän ei osannut vastata taktiikanmuutoksiin etc. 2-4-tappioon päättynyt Flyers-ottelu käy hyvästä esimerkistä: Kahden erän jälkeen peli oli tasan 2-2 ja kaikki näytti vielä hyvältä, kunnes Hitchcock muutti pelisuunnitelmansa aggressiiviseksi. Sen sijaan, että Trottier olisi reagoinut jotenkin Primeaun ketjun aiheuttamaan sekasortoon Messierin ketjua vastaan, hän itsepäisesti peluutti Captainia ja Samuelssonia kaksikon Primeau - Brashear ollessa jäällä. "I don't believe in matching lines", Trottier sanoi tuon tappion jälkeen. Wft?

Lindros, Holik ja BamBam pelasivat Trottierin aikana 18-20 minuuttia ottelua kohden, vaikka olisivat pelanneet kuinka hyvin. En ymmärrä miksi Trotts ei peluuttanut Lindrosia kahdessa ketjussa silloin kun E-Trainilla kulki. Miksi oman pään aloituksissa piti aina olla 42-vuotias Messier?

Lisäksi Trottier ei - niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin - koskaan mennyt joukkueen pukuhuoneeseen ottelun jälkeen lopputuloksesta riippumatta. Ja tämä on totta.

Satherin otettua ohjat voittotili on edelleen avaamatta, mutta Rangers on pelannut rehellisesti paremmin kuin Trottierin viimeisinä viikkoina. Avsia vastaan johdettiin kolmannessa erässä, kunnes Bouchardin ja Samuelssonin virheet maksoivat pisteen. St. Louisissa johdettiin 2-0 ja tultiin lopulta 2-4- tappioasemasta tasoihin hyvän yrityksen ja pelin jälkeen.

Vaikka peli on Satherin alaisuudessa parantunutkin niin itse olisin mieluummin nähnyt ykköskoutsin paikalla Schoenfeldin, joka kuitenkin kieltäytyi kunniasta ja näin Slatsille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hypätä itse perämiseen. En usko, että Glen jatkaa enää ensi kaudella valmentajana, toimitusjohtajana kuitenkin 100% varmuudella, sillä Cablevisionilla ei ole yksinkertaisesti varaa potkia Glenia ulos.

Schoenfeld tulee olemaan kesällä ykkösvaihtoehto ottamaan ohjat käsiinsä. Mulla on sellainen käsitys, että Jim näki tehtävän tässä vaiheessa sen verran mahdottomana, että ei halunnut joutua seuraavaksi syntipukiksi. Moni toivoi (me included) Nolania, heh. Mutta se valmentajista.

Kun Mike Richter loukkaantui joulukuun alussa, pelasi 19-vuotias Dan Blackburn 18 peliä putkeen ja oli parissa viimeisessä pelissään aivan lopussa. Sitten tolppien väliin hankittiinm Dunham, joka on selviytynyt hommistaan jos ei nyt loistavasti, niin vähintäänkin kelvollisesti. Dunny on ollut erittäin varma maalilla ja oli yksi pääsankareista tuon 6 pelin putken aikana, jolloin Rangers keräsi 10 pistettä 12sta. Dunham loukkaantui Sens-ottelun kolmannessa erässä ja nyt kaksi viimeistä peli maalissa on torjunut jälleen Blackburn. Dunham on hyvä maalivahti, mutta tarvitsee myös hyvän back-upin, mistä pääsemmekin sitten Blackburniin.

Blackiella on kaikista kakkosmaalivahdeista kaikkein huonoin torjuntaprosentti ja GAA. Dan ei ole huono, kyse ei ole siitä. The kid ei vain yksinkertaisesti ole vielä valmis liigaan, imo. Shoot high - beat Blackburn. Danimal on järjestään jokaisen vedon lähtiessä polvillaan, jolloin kiekot viuhuvat ylänurkkaan. Esimerkiksi Ragnarssonin 1-1-tasoitus lauantaina ei olisi mennyt maaliin, jos Blackburn olisi malttanut pysyä sekunnin kauemmin pystyssä. Caps teki 4 maalia Blackburnin olkapään yli etc... Mielestäni parasta niin Rangersin kuin Blackburninkin kannalta olisi hankkia kesällä Dunhamille luotettava apuri ja lähettää Danimal Hartfordiin kehittymään, jatkuva häviäminen ja helppojen maalien päästäminen ei tee hyvää kenenkään itseluottamukselle. Kun Dunhamin sopimus kolmen vuoden kulutta loppuu, olisi Blackburn sitten valmis astumaan ykköseksi seuraavaksi 10 vuodeksi.

Mike Richterista sen verran, että miestä tuskin nähdään enää koskaan NHL-jäillä ainakaan pelivarusteissa. Mickey ei pysty polkemaan edes kuntopyörää 15 minuuttia ennen kuin pääkipu iskee. Sen verran mitä olen miehen kanssa päässyt keskustelemaan, voin sanoa että aika heikolta näyttää. Muutama viikko sitten järjestetyssä Rangers Superskatesta Richter lähti kesken pois, sillä kovat äänet ja valot aiheuttivat miehelle pahoinvointia.

Puolustus on ollut viime aikoina...well, kohtalaista. Poti kaipaa selvästi Leetchia vierelleen, sillä mies on ollut kuin varjo alkukaudesta. Malakhov ja Mironov ovat pelanneet parina hyvin, BoBon tulo on selvästi auttanut Malakhovin peliä kun vierellä on tuttu kaveri. Kasparminus on parantanut otteitaan, mutta ei tarpeeksi. Mies on edelleenkin liian usein pois paikaltaan ja koheltaa aina jotain ylimääräistä. Vastapainoksi Kasparin kiekollinen peli on kuitenkin ollut mielestäni parempaa kuin kertaakaan tällä kaudella. Cross rauhoitti vähäksi aikaa Kasparin peliä ja kaksikko pelasikin vähän aikaa hyvää puolustuspeliä yhdessä. Purinton on huomattavasti parempi kuin viime kaudella, mutta Dale tekee Kasparin tapaan päättömiä ryntäyksiä yhmpäti kenttää. Pari on saanut alivoimalla paljon vastuuta ja on hoitanut oman hommansa kiitettävästi.

Bouchard pelasi noin 20 minuuttia ottelua kohden ennen eilistä kauppaa ja oli ihan mies paikallaan. Cross on ollut ailahteleva ja onkin joutunut luovuttamaan paikkansa Purintonille. Dalella oli aluksi vaikeuksia päästä ottelutahtiin takaisin mukaan, mutta nyt kaksi viimeisintä matsia ovat sujuneet hyvin.

Laukkanen on ollut paljon loukkaantuneena, mutta sanoi olevansa pelikunnossa piakkoin. Wilsonista en oikein mitään tiedä, mutta saa todennäköisesti peliaikaa niin kauan kuin Leetch ja Lefebvre ovat poissa. Laukkasen tilanne tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä samalla viivalla ovat ainakin Satherin ja kannattajien suosikki Purinton, Cross ja Wilson (sekä Lefebvre, kunhan kuntoutuu).

Kunhan kaikki pysyvät terveinä ja Leetch & Laukkanen ovat valmiita niin pakkiparit ovat todennäköisesti seuraavanlaiset:

Leetch-Poti
Malakhov-Mironov
Kasparaitis-Purinton/Laukkanen

Hyökkäys on ollut jo kohta 3 kuukautta vain yhden ketjun harteilla. Redwood Running Buddies of Holik, Lindros and Barnaby ovat aiheuttaneet sekasortoa jokaisessa puolustuksessa fyysisyydellään. Etenkin Lindros on pelannut alkukauden vaikeuksien jälkeen sillä tasolla, mitä E-Trainilta on odotettukin. Barnaby on ollut yksi kirkkaimmista valonpilkahduksista pimeällä kaudella. BamBam pelaisi vaikka kaksi matsia yhteen mittaan, jos olisi pakko. Holik on ollut keskellä hyvä, mutta kannattaa muistaa se tosiasia, että mies hankittiin tänne jarruketjun sentteriksi, mutta johtaa nyt ykkösketjua. Granted, loukkaantumiset ovat pakottaneet valmennusjohdon tähän ratkaisuun, mutta silti Holikin pelaaminen ykkösketjussa kertoo, että kaikki ei ole mennyt niinkuin suunniteltiin.

Nedved on tehnyt nyt viidennen kerran peräkkäin 20 maalia kaudessa ja on ollut Barnaby ohella yksi positiivisimmista yllätyksistä. Viime kauden laiskasta Nedvedista ei ole enää tietoakaan. Petrin numerot olisivat huomattavasti paremmat, jos hän ei joutuis jatkuvasti kärsimään Dvorakin haluttomuudesta. Dvo teki kaikkien yllätykseksi maalin lauantaina Phillyssa (1st goal in 16 games), mutta ei ole muuten esittänyt mitään mikä oikeuttaisi minun mielestäni edes paikkaan kokoonpanossa. Odotin, että Dvo olisi ollut mukana Kovy-kaupassa, mutta ilmeisesti miehen trade value on niin nollissa, että kukaan ei kaveria halua.

Captain Messier on 18 (?) pistettä perässä Gordie Howe'a ja kaikkien aikojen pistepörssin kakkostilaa. Mark ei itse ole sanonut lopettavansa tämän kauden jälkeen, joten jännitettävää riittää. Jos Mies ohittaa Howen ja/tai Rangers pelaa pudotuspeleissä, lyö hän varmuudella hokkarit naulaan. Captain on pelannut hyvin läpi kauden siihen nähden mitä häneltä odotettiin. Ikä näkyy kuitenkin aloituksissa ja luistelussa, kädet ovat ne samat, joilla Mark ruokki Kovalevia ja Tikkasta keväällä '94. Niin Trottier kuin nyt myös Sather ovat peluuttaneet Messieriä ykkösylivoimassa ja ykkösalivoimassa, minkä seurauksena Captain pelaa keskimäärin ~21 minuuttia ottelua kohden. Luvussa on ainakin 6 minuuttia liikaa. On aivan turhaa peluuttaa Captainia loppuun ilta toisensa jälkeen, sillä se näkyy selvästi Markin pelitason laskemisena. Mun mielestä Messieristä olisi huomattavasti enemmän hyötyä, jos hän saisi pelata täydellä intensiteetilla 15 minuuttia per game ja auttaa sitä kautta joukkuetta. Double shift Lindros instead...

Pelkäsin koko eilisen päivän Pens-kaupan varmistumiseen asti, että Jamie Lundmark lähtee Pittsburghiin, mutta onneksi Jamie saa jatkaa 33rd streetilla. Lundy on ollut kuin uudestisyntynyt sen jälkeen kun hän sai kutsun takaisin Rangersin riveihin tammikuun alussa. Nyt mies uskaltaa haastaa vastustajia ja tekee hommia kovalla itseluottamuksella. Yhteistyö Messierin kanssa on sujunut hienosti tähän mennessä. Ja mikäs sen parempi paikka oppia NHL'n tavoille kuin sama ketju yhden jääkiekon suurimman legendan kanssa.

Muista hyökkääjistä suurimmat huomiot ainsaitsee Ronald Petrovicky, joka on vähän Barnabyn tapainen pelaaja. Petro ei jätä koskaan työtään kesken ja on valmis myös pudottamaan hanskansa, jos tilanne sitä vaatii. McCarthy on hyödytön. Cindy ei tappele eikä taklaa vaan luulee näköjään olevansa The Next Brendan Shanahan. Tekisi työnsä kunnolla niin fanit voisivat olla joskus tyytväisiäkin miehen panokseen, mutta tällä hetkellä en näe McCarthylla mitään käyttöä kun Bure palaa.

Ted Donato on täyttänyt paikkansa jarruketjun sentterinä hyvin ja esiintynyt edukseen myös alivoimalla. Donato ei yritä mitään ylimääräistä vaan vain sen minkä varmasti osaa. Nyt kun Fata lähti niin Lacouture tulee varmaan saamaan Ricon paikan Donaton vierellä.

Jokos sitten päästäisiin Kovaleviin. Kuten sanoin, odotin Lundmarkin menevän Pittsburghiin ja samoin pelkäsin, että Sather lähettää Penseille Blackburnin, Garth Murrayn, Purintonin ja/tai Fedor Tjutinin sekä ykköskierroksen varauksen kesän draftissa. Mutta kuten jo monesti on tullut esille, Patrick halusi rahaa ja sitä hän myös sai. Kaikki Pittsburghiin menneet pelaajat ovat korvattavissa. Eniten ehkä jään kaipaamaan Samuelssonin työmoraalia. Perjantaina onkin sitten edessä heti mielenkiintoinen ottelu kun Pens tulee Gardeniin.

Kovalevin tulon pitäisi ratkaista vihdoinkin Rangersin maalinteko-ongelmat. Holikin ketju on tähän mennessä tehnyt varmaan puolet maaleista ja yleensä vastustajalle on riittänyt tuon kolmikon pimentäminen. Nyt Satherilla on vihdoinkin mahdollisuus levittää taitoa useampaan ketjuun ja näin pelistä saadaan taas luovaa.

Kovyhan lähti täältä aikoinaan erittäin huonoissa tunnelmissa, sillä mies rakastaa New Yorkia ja Madison Square Gardenia. Trade Pittsburghiin oli kova kolaus Alexeille ja hän vakuuttikin muutama päivä kaupan jälkeen, ettei enää koskaan pelaisi Rangers-paidassa.

Kovy on ehdottomasti yksi liigan taitavimpia ja nopeimpia pelaajia, jolle Slats voi hyvällä omalla tunnolla antaa vastuuta ilta toisensa jälkeen. Koko eilisen illan MSG Network näytti Kovalevin suorituksia tämän edellisestä New Yorkin visiitiltä ja täytyy sanoa, että kylmät väreet menivät selkää pitkin kun katselin Kovyn vievän Cheliosta 100-0.

Kovalev pystyy niin tahtoessan ratkaisemaan pelejä omalla panoksellaan. Hyökkäyksestä kun on koko kauden puuttunut eräänlainen juonikkuus. Milloin Barnaby yrittää liian hienoja syöttöjä ja milloin Nedved vaan tyytyy lyömään kiekon päätyyn, vaikka taidot harhautuksiin ovatkin olemassa.

Buren paluu tuli heti askeleen lähemmäksi, sillä Sather haluaa nyt koko arsenaalin käyttöönsä. Pavel _voi_ pelata huomenna Floridassa, todennäköisempi ajankohta paluulle taitaa olla kuitenkin perjantain Pens-ottelu. Kun Bure saadaan takaisin, pitäisi käytössä olla sellainen hyökkäys, millä pystyy pelottelemaan mitä tahansa puolustusta.

Barnaby-Lindros-Kovalev
Nedved-Holik-Bure
Lundmark-Messier-Dvorak
Lacouture/McCarthy-Donato-Petrovicky

Leetchin ja Buren puuttuminen on näkynyt etenkin ylivoimassa, sillä viivalta on puuttunut Brianin loukkaantumisesta lähtien peliä tekevä quarterback ja Burea taas kaivattaisiin tuomaan kiekko ylös ennenkuin ylivoimasta on kulunut 1:45. Nykyään ylivoimakuvio toimii seuraavanlaisesti: Poti jättää kiekon maalin takana Messierille, joka heittää punaviivan jälkeen kiekon päätyyn. Perään ryntäävät Lindros ja Holik ja Poti yrittää pitää kiekon hyökkäysalueella. Peliä pyörittää Messier, mutta lähes järjestään liian kauan. Shoot the fuckin puck!

Kovalevin tulon myötä ylivoimapeli pitäisi näyttää aivan erilaiselta. Kovy pystyy pelaamaan viivalla ja omaa mahtavan laukauksen, jolle on ollut jo kauan käyttöä. Lisäksi mies on se kaivattu puck hound, joka pystyy tuomaan pelin alueelle.

Hyökkäyksen pitäisi siis ainakin olla nyt kunnossa. Toivottavasti Slats palauttaa Lindrosin takaisin keskelle, sillä Ericin taidot eivät pisteistä huolimatta ole päässeet laidassa täysiin oikeuksiinsa.

Maalinteko-ongelmien lisäksi Rangersin alamäkeä ovat avittaneet lukuisat ja lukuisat jäähyt. Holik on ottanut jo muutaman viikon ajan jokaisessa ottelussa täysin turhia kakkosia, joista vastustaja on päässyt rankaisemaan. Purintonin jäähy ja ne viisi kakkosta yhteen menoon toisessa erässä ratkaisivat pitkälti Sens-ottelun ja Phillya vastaan lauantaina Fraser & Devorski passittivat järjestään Rangers-pelaajia jäähylle toisessa erässä - tosin ihan aiheesta.

Alivoima on toiminut - kuten jo sanoin - kohtalaisesti, mutta mikään joukkue ei pysty tappamaan ca. 10 jäähyä per game. Sather on peräänkuuluttanut kurinalaisuutta, mutta vielä sitä ei ole siinä määrin nähty, että jäähyistä oltaisiin päästy eroon.

Jäljellä on vielä 24 ottelua ja playoff-paikkaan on matkaa 6 pistettä. Tampalla on kuitenkin 3 ottelua vähemmän pelattuna ja Islandersilla 4. Pudotuspeleihin tarvitaan näin ennalta arvioiden 86-90 pistettä, mikä tarkoittaa, että Rangers (51 points) tarvitsee 35-40 pistettä selviytyäkseen kuiville. Tämä taas tarkoittaa 18 voittoa ja 6 tappiota, mikä vaikuttaa rehellisesti aika mahdottomalta, jos jotain ihmeellistä ei tapahdu. Kovalev, Bure ja Leetch kyllä auttavat, mutta riittääkö kolmikon panos? I'm doubtful.

Ensi kesän draft tulee olemaan one of the deepest drafts in 20 years. Sieltä löytyy Zherdev, Horton, Staal, Michalek, Brown, Nilsson, Coburn, Parise, Getzlaf etc...viime kaudellahan Rangers voitti 5 ottelua yhteen putkeen silloin, kun sillä ei enää ollut mitään merkitystä. Tämä vuosi ei näytä olevan yhtään erilainen ja niinpä minä ottaisin mieluummin #1 - #5 draft pickin kuin missaisin pudotuspelit 4 pisteellä ja olisin conferensissa yhdeksäs. Staal ja Horton ovat sellaisi voimahyökkääjiä, joiden perään jokainen kuolaa.

Aika hajanaisesti kirjoitin, koittakaa saada jotain selvää...

Let's Go Rangers!
 
Viimeksi muokattu:

#99#

Jäsen
Re: Blueshirts achievements more under than over

Viestin lähetti JLand
Tämä taas tarkoittaa 18 voittoa ja 6 tappiota, mikä vaikuttaa rehellisesti aika mahdottomalta

Samaa mieltä. Taitaa taas jäädä Rangerssit nuolemaan näppejään. Ei edes Kovo auta pudotuspeleihin. Tosin siirtoaikaa on vielä jäljellä...
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Tosin täytyy muistaa, että Tampan ja kumppaneiden pitää voittaa nuo games in hand ottelut hyötyäkseen niistä.

Lisäksi Rangers pelaa vielä kaikkia pahimpia vastustajiaan vastaan tällä kaudella, joten voitoille eroa saataisiin hyvin kurottua umpeen. Isles (3 ottelua vielä tällä kaudella), Panthers (2), Pens (2) ja Habs (1)-ottelut kun voitettaisiin niin kaikki näyttäisi taas valoisammalta.

Lisäksi vastassa on vielä muun muassa Devils (3) ja Philly (2). Kaikki on niin kauan omissa käsissä kuin se matemaattisesti on mahdollista. Mutta kuten jo toin esille, paljon täytyy tapahtua, että kaksi vaikkapa 9 ottelun voittoputkea saadaan aikaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Panthers/Rangers matsi on käynnissä ja Kovy on muutaman kerran käynyt jo jäällä, tuloksena yksi kiekonmenetys & yksi maalintekopaikka Nedvedin syötöstä. Ainakin toistaiseksi Alexei pelaa kakkosketjussa Nedvedin ja Petrovickyn kanssa.

Kuunnellessa Metron selostajia tuli oikein vanhat kunnon ajat mieleen. "Messier to Kovalev..." - just like in 1994.

1-0 Tom Poti ylivoimalla! Poti yritti syöttää maalille, mutta kiekko meni Jokisen luistimista omaan maaliin. Rangersilla 7 laukausta kahden ensimmäisen ylivoiman aikana, unfuckinbelievable!

1-1 Jokinen ylivoimalla vain 35 sekuntia ennen erän loppua. Dunham potkaisi reboundin suoraan Nilssonin lapaan kun Kasparaitis vain seurasi katseella vierestä ja antoi Nilsonin siirtää kiekon Jokiselle.

2-1 Sandy McGretzky. 1st goal in 33 games.

3-1 KOVY tyhjään maaliin!

Yes. 1 down, 23 to go. Kovyn debyytti oli aika odotettu. Sather peluutti Kovya välillä kahdessakin ketjussa ja suorastaan järkyttävän paljon ylivoimalla. Alexein esitys oli kyllä kaikkien odotuksien arvoinen, paremmalla onnella miehellä olisi ollut ensimmäisen erän jälkeen kasassa jo kaksi maalia. Ylivoimapeli parani välittömästi kun Kovy istutti itsensä siniviivalle Potin kanssa.

Muista uusista miehistä Wilson pelasi aikaa varmaa peruspeliä, Lacouture ei montaa kertaa kentällä käynyt alivoiman tappamisen lisäksi.

Ensimmäisessä erässä Koy pelasi yhdessä Nedvedin ja Petrovickyn kanssa, mutta toisessa erässä Sather istutti miehen oikealle laidalle Messierin ja Lundmarkin kanssa ja tämä kolmikko toimi yllättävän hyvin.

Nyt jos/kun Bure palaa kuvioihin lähiaikoina niin mun mielestä Slatsin kannattaisi kokeilla yhdistelmää Barnaby-Lindros-Kovalev ykkösketjuna ja peluuttaa Burea aluksi Messierin ja Lundyn kanssa. Kakkosen muodostaisivat tällöin Nedved, Holik ja Petrovicky.

Huomenna onkin sitten edessä mielenkiintoinen ottelu kun Penguins saapuu Gardeniin.

Tämän päivän New York Times lisäsi jälleen trade talkia raportoimalla, että Sather olisi tosissaan Jarome Iginlan perässä. Iginla trade vaatisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä Lundmarkin, mutta kun otetaan huomioon, että Iginla on 'vasta' 25 ja Lundy 22, niin why not. Mutta sitten taas toisaalta Lundmark on osoittanut merkkejä, että hänessä on runsaasti potentiaalia nousta yhdeksi liigan tähdistä. Mielelläni Iginlan ottaisin Manhattanille, jos miehen saa 'halvalla' players wise.
 
Viimeksi muokattu:

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Tanska
  • 8.00
  • 6.40
  • 1.26
Saksa vs Kazakstan
  • 1.25
  • 6.60
  • 8.00
Tshekki vs Itävalta
  • 1.10
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös