Miten voi olla mahdollista, että tälle ruuista parhaimmalle ei ole omaa ketjuaan? No, se korjattakoon nyt.
Aitoa oikeaa mustaamakkaraa on tietysti Tapolan musta. Savupojat on toinen valmistaja, mutta mauissa on kyllä hirmuinen ero.
Mustamakkara kuuluu syödä sellaisenaan ilman mitään perunoita tai muita härpäkkeitä, puolukkahillon tai Tapolan mustamakkarakastikkeen kanssa. Kyytipoikana nimenomaan kevytmaito.
Meikäläinen ei muutoin hirveästi puolukasta perusta ja maitokin on normaalisti rasvatonta, mutta mustamakkaran kanssa juon kevytmaitoa.
Parhaimmillaan mustamakkara on tietysti Tampereella Tammelantorilta tai Laukontorilta tuoreeltaan ostettuna. Autenttinen tamperelaismaisema, tuore, pehmeä mustamakkara ja kyytipoikana pieni kahden desin maito. Marketeista sitä saa myös kuumana, mutta ei se ikinä ole samaa tasoa, ellei satu osumaan paikalle juuri kun se kuljetus tulee. Torilla se on toki myös vähän arvokkaampaa, mutta laatu maksaa aina.
Joskus iski kesälomamatkalla mustan himo ja löytyihän sitä Lapistakin marketista. Ihan hyvää siitä tuli uunissa lämmittämällä, mutta ei todellakaan tuoreen veroista.
Niin, ja mustaamakkaraa pitää ostaa joko pötköissä tai rahalla. Eli esim. "pari pötköä" tai "parilla eurolla", ei mitään gramma- tai kilomääreitä. Ellei halua osoittautua juntiksi.
Näin kesäisin sitä mustaa tulee syötyä useammin, parhaimmillaan 3-4 kertaa kuussa. Normaalisti ehkä kerran kuussa.
Aitoa oikeaa mustaamakkaraa on tietysti Tapolan musta. Savupojat on toinen valmistaja, mutta mauissa on kyllä hirmuinen ero.
Mustamakkara kuuluu syödä sellaisenaan ilman mitään perunoita tai muita härpäkkeitä, puolukkahillon tai Tapolan mustamakkarakastikkeen kanssa. Kyytipoikana nimenomaan kevytmaito.
Meikäläinen ei muutoin hirveästi puolukasta perusta ja maitokin on normaalisti rasvatonta, mutta mustamakkaran kanssa juon kevytmaitoa.
Parhaimmillaan mustamakkara on tietysti Tampereella Tammelantorilta tai Laukontorilta tuoreeltaan ostettuna. Autenttinen tamperelaismaisema, tuore, pehmeä mustamakkara ja kyytipoikana pieni kahden desin maito. Marketeista sitä saa myös kuumana, mutta ei se ikinä ole samaa tasoa, ellei satu osumaan paikalle juuri kun se kuljetus tulee. Torilla se on toki myös vähän arvokkaampaa, mutta laatu maksaa aina.
Joskus iski kesälomamatkalla mustan himo ja löytyihän sitä Lapistakin marketista. Ihan hyvää siitä tuli uunissa lämmittämällä, mutta ei todellakaan tuoreen veroista.
Niin, ja mustaamakkaraa pitää ostaa joko pötköissä tai rahalla. Eli esim. "pari pötköä" tai "parilla eurolla", ei mitään gramma- tai kilomääreitä. Ellei halua osoittautua juntiksi.
Näin kesäisin sitä mustaa tulee syötyä useammin, parhaimmillaan 3-4 kertaa kuussa. Normaalisti ehkä kerran kuussa.