Mainos

Muiden maiden maajoukkueet

  • 165 695
  • 498

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kreikassa on käsittääkseni pitkästä aikaa ainakin pelattu myös maan kansallista omaa jääkiekkoliigaa.

Ainakin yritys pelata sitä kuluneena vuonna oli vakavin aikoihin.

Ateenan Jäähalli ja Oreokastron Jäävuoren Jäähalli (Toisin sanoen tuo Jäävuoren Jäähallin osuus on tietenkin suomennettu sponsorinimi Iceberg Hallista/Iceberg Centeristä. Itse Oreokastron Jäävuoren Jäähalli on uudelleen nimetty ja myös sentään auttavasti kunnostettu entinen Thessalonikin Jäähalli.) ovat toimineet Kreikan Liigan tai Hellas-Liigan näyttämönä tänä vuonna ja ompa peräti Junior Hellas-Liiga (Käytännössä maan toiseksi korkein sarjataso jonka edellisestä pelikerrasta vakavammin taitaa olla vielä varsinaista Kreikan Liigaakin kauemmin kulunut aikaa.) saatu myös pyöräytettyä käyntiin.

Kreikan Liigassa pelasivat seuraavat joukkueet:

Iptameni Ateena

Soturit Ateena

Avantes Chalkida

Jään Vartijat Thessaloniki

Panserraikos Serres

Tarandos Moschato

Junior Hellas-Liigassa pelasivat seuraavat joukkueet:

Iptameni Ateena Juniorit

Jään Vartijat Thessaloniki Juniorit

Tarandos Moschato Juniorit

Panserraikos Serres Juniorit

Miesten puolella Tarandos Moschato diskattiin ja hylättiin sarjasta toistuneiden luovutusten ja laittomien pelaajien käytöstä, mutta itse saman joukkueen Juniorit voittivat Junior Hellas-Liigan ensimmäisen osuuden eli maan kummassakin Liigassa käytössä olleen nk. Kevätkierroksen/Kevätsarjan/Runkosarjan tänä vuonna. Täysin pisteittä sarjassa ainakin tiettävästi jäivät Panseirraikos Serres niin miesten kuin junioreiden puolella.

Aikuisten puolella toistaiseksi tietenkin nk. Kevätkierroksen/Kevätsarjan/Runkosarjan voittaja tietenkin on Iptameni Ateenasta mikä käytännössä on koostumukseltaan myös Kreikan A-maajoukkue jääkiekossa.

Kesän lopussa elokuussa tai lähtökohtaisesti syyskuussa aivan lopullisesti kesän jälkeen pelataan maan kummassakin Liigassa käytössä oleva/tuleva nk. Syyskierros/Syyssarja/Mitalisarja mikä päättyy tarpeen ja tilanteen vaatiessa syyskuun lopussa tai aivan lokakuun alkupäivinä tarpeen mukaan pelattavaan Loppuotteluun tai Loppuottelun Uusintaotteluun Hellas-Liigasta tai Junior Hellas-Liigasta.

Iptamenin joukkueesta puhuen siellä ainakin pelaa paljon melko nimekkäitä pelaajia ja tutuin on tietenkin Joukkuekapteeni Georgios Kalyvas.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aasian jääkiekkomaista puhuen tosiaan mahdolliseen Jääkiekon Haasteturnaukseen tuntuu olevan tulossa kyllä maita, mutta niiden kyky edes oikein rakentaa joukkueita on kyseenalainen tai ainakin ongelmissa.

Melkein kaikki aiemmat Aasian Jääkiekon Haasteturnaukseen osallistuneet maat tuntuvat haluavan paikkaa jo Jääkiekon MM-ohjelmasta tietenkin 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinnasta tai jopa välillä ihan 3. Divisioonasta/3-divisioonasta.

Lähivuosina varmaankin juuri suuren kysynnän ja tarjonnan vuoksi saatetaan perustaa tai sitten vain uudelleen nimetä mahdollisesti muutaman vuoden sisällä tämän hetken 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinta Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonaksi/4-divisioonaksi eli periaatteessa vanhemman ajan kirjainten mukaan nimeten Jääkiekon MM-kisojen E-sarjaksi joka on ollut vain epävirallisena käytössä hyvin vähän aikaa koko jääkiekon historiassa. Varsinkin miesten puolella vaikka Naisten tai Juniorien puolelle tilanne on ollut hieman toinen, mutta ei sielläkään sitä ole näkynyt liikaa.

Toinen vaihtoehto saattaisi olla vain 3. Divisioonan/3-divisioonaan tietenkin B-lohkon tai sarjalohkotason luominen ja sitten jättää edelleen tuo 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinta ennalleen.

Melkein kaikki kynnelle kykenevät Aasian kiekkomaat tosiaan ovat ilmaisseet halunsa parempaan, mutta toistaiseksi jo perinteisten lähtijöiden tai enää oikeastaan vain osin enää Aasian Haasteturnauksessa pysyttelevistä maista muuten puhuttaessa eräänlaiset empijät ovat tällä hetkellä Jään Tiikerit eli Malesia ja Filippiinit.

Mongolia liittyisi varmaan muuten mukaan niin Aasian Haasteturnaukseen kuin MM-ohjelmaan kun se on siellä ennen pelannut, mutta maalla ei ole jäähallia/jäähalleja ja kun on niin ne eivät ole IIHF:n määrityksen mukaisia.

Ainakin toistaiseksi on myös niitäkin maita Aasiassa joilla ei vain vielä riitä resurssit jääkiekossa pidemmälle.

Pelkästään Aasian Haasteturnaukseen toistaiseksi jääviä maita ovat ainakin Intia, Nepal ja Vietnam joista ensin mainittu kärsii niin rahapulasta kuin pelaajapulasta ja jälkimmäisillä ongelmana on osin jäsenkelpoisuuteen ja keskeneräisiin jäähallihankkeisiin liittyvät seikat (Kathmandun ja Hanoin Jäähalliin vaikkakin Vietnamissa on muutama muukin paikkakunta ehdolla jäähallien rakennusta varten. Vietnamissa paikalliset kiekkoliiton edustajat ovat odottaneet rahasummia Jään Lohikäärmeiltä eli Kiinalta tai Japanilta vaikkakin myös naapurimaiden kuten Thaimaan tai Hong Konginkin rahoitus kelpaisi.) enemmän kuin esimerkiksi pelaajaongelmat. Ainakin jälkimmäisessä maassa on innostusta riittänyt kun kiinalaiset alasarjajoukkueet ovat maassa vierailleet näytösluonteisissa ottelutapahtumissa.

Sitten on tietenkin mielenkiintoinen maa jolla tuntuu hieman takavuosien ja takavuosikymmenten Kuwaitin tapaan olevan ongelmia jääkiekon ylläpidossa.

Tämä maa on Qatar jossa ei oikein osata päättää, että suunnataanko voimavarat lähempään Arabi Cupiin vai keskitetäänkö voimavarat sitten tähän Aasian Haasteturnaukseen.

Qatarista ei ainakaan rahaa lievästi sanottuna puutu kuin paljon kohutut ja paheksutut Jalkapallon MM-kisatkin tulevat Qatariin ja jääkiekkoonkin luulisi liikenevän rahaa melkoisen paljon. Tosin pelitaso ei hirvittävästi ole häikäissyt maan maajoukkueesta puhuttaessa jääkiekosta silloin kuin ovat pelanneet.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Muista maista puhuttaessa erityisen eksoottiselta kuullostava uusi turnaus on näillä näkymin korvaamassa entisen Jääkiekon Pan-America Cupin/Pan-Amerikan Turnauksen nimenomaan jo toistakin kertaa kun viime syksynä pelattiin jo ensimmäinen uusi turnaus.

Kyseessä on siis Jääkiekon Latinalaisen Amerikan Cup eli lyhenteeltään Jääkiekon LATAM Cup/LatAm Cup.

Viime syksynä pelattiin tämä turnaus ensi kertaa, tulokset siitä olivat seuraavat ja pahoittelut mikäli nämä tulokset ovat jo aiemmin mainittu jossakin:

LATAM Cup/LatAm Cup 2018 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa (Alun perin piti olla Meksikossa Mexico Cityn muutamassakin eri jäähallissa ja erikoisimmillaan Chilessä Santiagon Jäähallissa, mutta siellä ei sentään pelattu. Toisaalta ei pelattu Meksikossakaan. Kun Chilessä ei pelattu kisoja niin sen maajoukkue jäi pois turnauksesta.)

LATAM Cup/LatAm Cup 2018 Alkuerät

9.11.2018

Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Argentiina 2-7

Kolumbia-Venezuela 12-1

Argentiina-Brasilia 5-2

Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Venezuela 11-5

Kolumbia-Brasilia 3-0

10.11.2018

Argentiina-Venezuela 10-5

Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Brasilia 4-2

Kolumbia-Argentiina 5-0

Venezuela-Brasilia 5-3

Kolumbia-Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team 9-1

LATAM Cup/LatAm Cup 2018 Välierät

11.11.2018

Kolumbia-Venezuela 13-0

Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Argentiina 5-4

LATAM Cup/LatAm Cup 2018 Loppuottelu

Kolumbia-Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team 12-3

Tulevaan tämän vuoden LATAM Cupiin/LatAm Cupiin nähden viime vuoden erikoisesta maalierosäännöstä joka ei saa Alkuerissä olla erotukseltaan 9 maalia ja Välieriä ja mahdollisia pudotuspelejä (Joita ei viime vuonna pelattu Puolivälierien tai tätä alempien Neljännesvälierien muodossa.) ajatellen maalierosääntö ei saanut olla 10 maalia niin tästä maalierosäännöstä ollaan luopumassa.

Lisäksi ollaan näillä näkymin pelaamassa kyseinen turnaus Argentiinan Liigan, Brasilian Liigan ja Chilen Liigan tämän hetken pelisääntöjen mukaan.

Kyseisten maiden sarjoissa niin jäähallien pienen koon kun yleensäkin erikoisen tason johdosta pelataan vain kaksi erää ja kestoltaan ne ovat hieman pidempiä normaaliin jääkiekkoerään nähden eli 25 minuuttia.

Siihen tulee sitten tietenkin vielä tarpeen mukaan jatkoajat päälle jolloin ne ovat kestoltaan vaihtelevasti pelistä riippuen 5-20 minuuttia, enintään kuitenkin ylärajaltaan 25 minuuttia silloin kun pelataan kyseisten maiden liigojen Loppuottelu tai Mestaruuden Uusintaottelu eli tavallaan normaalin jääkiekon kolmas erä on jo jatkoaika.

Brasilian Liigassa kuten Argentiinan Liigassa oli takavuosina käytössä myös jatkoajan rajaus eli enintään jatkoajalla jatkoeriä sai olla kaksi joista keskimäärin ajat olivat jalkapallon mukaiset 15 minuuttia ja tuolloin enimmäisraja jatkoajan jatkoerällä oli ottelun tärkeydestä riippuen 20 minuuttia jonka jälkeen oli sitten Rangaistuslyöntilaukauskilpailu.

Chilen Liigassa oli hieman joidenkin Aasian maiden alasarjojen jääkiekkotyyliin varsinaisen peliajan jälkeen osin myös joidenkin Aasian maiden jalkapalloa vastaavasti Rangaistuslyöntilaukauskilpailu heti varsinaisen peliajan jälkeen aivan kuten myös jalkapallossa Rangaistuspotkukilpailu!

Tänä vuonna LATAM Cup/LatAm Cup ainakin toivon mukaan pidetään tällä kertaa ihan jo selvän ilmoitetusti etukäteen Yhdysvaltain Coral Springsissä Floridassa 6.9-8.9.2019 ja siihen osallistuvat seuraavat maat:

Argentiina

Brasilia

Chile (On palaamassa edellisen vuoden kiukuttelujen jälkeen kuitenkin ainakin näillä näkymin tähän turnaukseen. Mikäli ei tule niin Meksikosta on jälleen lähdössä B-maajoukkue/Select/Select Team ja mikäli sekin peruu niin erikoisesti paikkaa on hakenut myös Costa Rica, Panama ja muutama muukin Etelä-Amerikan tai Keski-Amerikan maa kuten ainakin Keski-Amerikan maista Dominikaaninen Tasavalta.)

Kolumbia

Meksiko tai Meksiko B/Select/Select Team (Meksikon tapauksessa myös maan A-maajoukkue on aiemmin ilmaissut kantansa tulosta ja kiinnostuksesta, mutta nöyryyttävän kotiturnauksen jälkeen MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan 2B-sarjalohkossa tilanne on näillä näkymin muuttumassa vain Meksiko B/Select/Select Team-suuntaukseen tuttuun tapaan.

Mahdollisesti eivät myöskään ole tulossa jolloin Chilen tapaan sen paikan saattaa ottaa Costa Rica, Panama, Dominikaaninen Tasavalta tai jokin muu Etelä-Amerikan maa.)

Venezuela (Uskomattomista maan olemassaoloakin uhkaavista talousvaikeuksista ja maan humanitaarisesta katastrofista johtuen on uskomatonta jo viime vuoden tapaan, että maa pystyy ainakin näillä näkymin lähettämään joukkueensa turnaukseen. Mikäli ei ymmärrettävistä syistä esimerkiksi Chileen tai Meksikoon nähden pysty sitä tekemään niin ottajia sen paikalle kyllä löytyy.)

Puerto Rico (Uusi tuttavuus ja saattaa hyvinkin voittaa turnauksen mikäli on tarpeeksi alemmissa Yhdysvaltain alasarjoissa pelaavia kavereita joukkueella tarpeeksi mukana kun aletaan pelata tosipelejä. Paikallisilla asukkailla pelaten voi olla kyyti melkoisen kylmääkin, mutta kaiken kaikkiaan ovat pelanneet asemaansa nähden hyvinkin ainakin historiallisissa ja myös lähivuosien näytösotteluissakin.)

Jamaika (IIHF:n lievästi sanottuna erikoinen uusi tulokas viime vuosilta myös jääkiekon parista on erikoisesti kehunut olevansa jopa Talviolympialaisissa 2022, mutta taisi mennä sekin kommentti loppupelissä myös siellä päässä mahtavan huumorin piikkiin.

Toisaalta onhan Jamaikalta nähty tiettävästi niin hiihtäjiäkin historian saatossa kuin varmasti myös ainakin Eddie 'The Eagle' Edwardsin jälkeen vuoden 1988 Calgaryn Talviolympialaisten erikoisin valopilkku eli Jamaikan Kelkkailun Maajoukkue.

Jääkiekkomaajoukkue Jamaikallakin voi olla ainakin aluksi melkoinen näky. Mikäli tosin saa sitten kiekkoilusta otteen jäällä niin onko sitten kuitenkaan niin huono kuin sitten vaikkapa lähialueen muut jääkiekkomaajoukkueet?)

LATAM Cup tai LatAm Cup tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen tapahtuma lähivuosille mikäli vain sitä pystytään tulevina vuosinakin järjestämään ja innokkuus säilyy.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä kesänä on pelattu kesäaikaan yksi uusimpia ja mielenkiintoisia turnauksia varsinkin Afrikassa.

Madaraka Cup tai Madarakan Päivä Cup Keniassa on kieltämättä ollut mielenkiintoinen näytönpaikka uudelle, potentiaalisesti jonakin päivänä jääkiekkoon liittyvältä Afrikan maalta.

Verrattuna muutamaan muuhun Afrikan maahan kuten Kameruniin tai Namibiaan, ei ainakaan Keniaa voi yrittämisen puutteesta syyttää viime vuosina jääkiekon suhteen.

Nairobissa on ollut Panarin Jäähalli kuuluisassa Panarin Hotellissa jo hyvinkin kauan aikaa olemassa varsinkin jos kaikki edeltävät nimet sille lasketaan.

Nykyisessä ja ainakin ihan järkevään jääkiekkoon toistaiseksi riittämättömänä juurikin pienen koonsa takia se on ollut olemassa vuodesta 2016 lähtien.

Kenian maajoukkueella pelipaidassa kieltämättä on hyvin edustettuina vihreä, punainen ja musta väri ohuine valkoisine raitoineen, mutta ennen kaikkea hieno leijonatunnus hieman nostalgisen oloisesti taiteiltuna vaikkapa brittien, tanskalaisten tai suomalaisten vastaavia leijonatunnuksia mukaillen ainakin kruunaa peliasun.

Tuossa Madarakan Päivän Cupissa pelattiin kolmella kolmea vastaan jääkiekkoa maalivahtien kanssa ja neljällä neljää vastaan vain mikäli maalivahteja ei ollut jäällä juurikin Panarin Jäähallin pienuuden takia.

Suomalaisväriä Kenian vastustajana muun muassa olleen Afrikan Eurooppa Teamin mukana edusti Erik Lundberg.

Afrikan Eurooppa Team on näinä vuosina enimmäkseen pelannut satunnaisesti ennen Kenian kohtaamista satunnaisia näytösotteluja Marokossa, Algeriassa ja Tunisiassa ja kaukaisemmassa historiassa Kamerunissa, Namibiassa ja Etelä-Afrikassa tietysti Afrikan kovinta jääkiekkomaata vastaan.

Lisäksi mukana oli myös hyvin alhaisen taitotason omaavia yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia joukkueita joissa mukana oli muun muassa myös Kyle McCarter.

Herrat Lundberg ja McCarter kun varsinaisina oikeana päivätyönään ovat ihan vain maidensa suurlähettiläitä Suomen ja Yhdysvaltain Suurlähetystöstä.

Kenian jääkiekon tulevaisuus onkin mielenkiintoista kun nyt pelaavan joukkueen keski-ikä ja jääkiekon aloitusikä pitäisi saada laskettua sinne 20:n ikävuoden tietämille ja mieluiten lasten ja junioreiden tasoa hieman ylemmäksi lähtökohtaisesti.

Toisin sanoen lapsille ja junioreillekin yritetään järjestää vastaavaa toimintaa lähivuosille.

Tähän asti kun Keniassa parikymppinen jääkiekon pelaaja on ollut äärimmäinen harvinaisuus kun enimmäkseen se on ollut kolmekymppisten tai tätäkin vanhempien pelaajien aluetta olla maajoukkueessa kaikessa harvinaisuudessaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Kreikassa on käsittääkseni pitkästä aikaa ainakin pelattu myös maan kansallista omaa jääkiekkoliigaa.

Ainakin yritys pelata sitä kuluneena vuonna oli vakavin aikoihin.

Ateenan Jäähalli ja Oreokastron Jäävuoren Jäähalli (Toisin sanoen tuo Jäävuoren Jäähallin osuus on tietenkin suomennettu sponsorinimi Iceberg Hallista/Iceberg Centeristä. Itse Oreokastron Jäävuoren Jäähalli on uudelleen nimetty ja myös sentään auttavasti kunnostettu entinen Thessalonikin Jäähalli.) ovat toimineet Kreikan Liigan tai Hellas-Liigan näyttämönä tänä vuonna ja ompa peräti Junior Hellas-Liiga (Käytännössä maan toiseksi korkein sarjataso jonka edellisestä pelikerrasta vakavammin taitaa olla vielä varsinaista Kreikan Liigaakin kauemmin kulunut aikaa.) saatu myös pyöräytettyä käyntiin.

Kreikan Liigassa pelasivat seuraavat joukkueet:

Iptameni Ateena

Soturit Ateena

Avantes Chalkida

Jään Vartijat Thessaloniki

Panserraikos Serres

Tarandos Moschato

Junior Hellas-Liigassa pelasivat seuraavat joukkueet:

Iptameni Ateena Juniorit

Jään Vartijat Thessaloniki Juniorit

Tarandos Moschato Juniorit

Panserraikos Serres Juniorit

Miesten puolella Tarandos Moschato diskattiin ja hylättiin sarjasta toistuneiden luovutusten ja laittomien pelaajien käytöstä, mutta itse saman joukkueen Juniorit voittivat Junior Hellas-Liigan ensimmäisen osuuden eli maan kummassakin Liigassa käytössä olleen nk. Kevätkierroksen/Kevätsarjan/Runkosarjan tänä vuonna. Täysin pisteittä sarjassa ainakin tiettävästi jäivät Panseirraikos Serres niin miesten kuin junioreiden puolella.

Aikuisten puolella toistaiseksi tietenkin nk. Kevätkierroksen/Kevätsarjan/Runkosarjan voittaja tietenkin on Iptameni Ateenasta mikä käytännössä on koostumukseltaan myös Kreikan A-maajoukkue jääkiekossa.

Kesän lopussa elokuussa tai lähtökohtaisesti syyskuussa aivan lopullisesti kesän jälkeen pelataan maan kummassakin Liigassa käytössä oleva/tuleva nk. Syyskierros/Syyssarja/Mitalisarja mikä päättyy tarpeen ja tilanteen vaatiessa syyskuun lopussa tai aivan lokakuun alkupäivinä tarpeen mukaan pelattavaan Loppuotteluun tai Loppuottelun Uusintaotteluun Hellas-Liigasta tai Junior Hellas-Liigasta.

Iptamenin joukkueesta puhuen siellä ainakin pelaa paljon melko nimekkäitä pelaajia ja tutuin on tietenkin Joukkuekapteeni Georgios Kalyvas.
Nyt on pakko kysaista lahdetta Kreikan Liigan pelaamiselle. Itse en ole tormannyt missaan uutisiin ja ainakaan Ateenan jaahalli ei ollut koko aikaa jaadytettyna manna talvella. Haluaisin kylla Liigan alkavan jalleen mutta tarkennusta tiedustelisin lahteeseen/lahteisiin
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nyt on pakko kysaista lahdetta Kreikan Liigan pelaamiselle. Itse en ole tormannyt missaan uutisiin ja ainakaan Ateenan jaahalli ei ollut koko aikaa jaadytettyna manna talvella. Haluaisin kylla Liigan alkavan jalleen mutta tarkennusta tiedustelisin lahteeseen/lahteisiin

Minulla on oikeastaan kaksikin lähdettä ja kaiken uhalla julkaisen niistä nyt toisen koska kyseinen sivusto on valitettavasti tunnettu virusalttiudestaan tai sitten jostain käsittämättömästä syystä aina kun menen itse kyseiselle sivustolle niin virustorjuntani alkaa jostakin syystä aina käymään liian kovalla laukalla, mutta tässä on ainakin yksi lähde:

http://www.internationalhockey.net/...tional-Championships-2019&p=291176#post291176
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Minulla on oikeastaan kaksikin lähdettä ja kaiken uhalla julkaisen niistä nyt toisen koska kyseinen sivusto on valitettavasti tunnettu virusalttiudestaan tai sitten jostain käsittämättömästä syystä aina kun menen itse kyseiselle sivustolle niin virustorjuntani alkaa jostakin syystä aina käymään liian kovalla laukalla, mutta tässä on ainakin yksi lähde:

http://www.internationalhockey.net/...tional-Championships-2019&p=291176#post291176
Ok, eli kevatsarjana pelattu, itse tsekkailin tilannetta talven aikana hallilla. Taytyy pistaa korvan taakse ja kayda kurkkimassa peleja eksotiikan vuoksi
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jään Lohikäärmeillä eli Kiinalla tunnetusti on ollut loppupelissä yllättävänkin pitkää ja historiallista perinnettä harjoitella suomalaisia seurajoukkueita vastaan.

Ainakin mikäli en ole erehtynyt niin uusimmat ottelut ainakin vielä viime vuoden puolella olivat Jään Lohikäärmeiltä lokakuun-joulukuun väliseltä ajalta Suomesta.

Viime vuoden lokakuussa Jään Lohikäärmeet majoittuivat Suomessa ja tiedä sitten, että miten monta harjoitusottelua pelasivat kaikkiaan vai oliko kyse vain leiriytymisestä ilman pelaamista?

Jään Lohikäärmeet olivat leirillä Vuokatissa 15.10.2018 lähtien ainakin tietääkseni ja pelasivat niin Suomi-Sarjan kuin myös 2. Divisioonan/2-divisioonan joukkueita vastaan.

Varmaankin ehkä nk. Rautaliigan puolelta pitäisi katsella mikäli siellä oltiin lokakuun-joulukuun alla Jään Lohikäärmeiden vierailuista tarkempia kuin mitä itse tuolloin olin.

Poikkeuksellisesti normaalista kaavastaan Jään Lohikäärmeet kohtasivat myös Espoon Bluesin A-Junioreiden Akatemia-joukkueen eli Blues A-Akatemian 18.12.2018 valitettavasti tuntemattomalla lopputuloksella.

Joka tapauksessa ainakin 19.12.2018 keskiviikkona Suomi-Sarjan Haukat voittivat Jään Lohikäärmeet vasta jatkoajalla maalein 4-3.

Sen sijaan 2. Divisioonan/2-divisioonan Sipoon Susia tai oikeammin nykyään ehkä enemmän englanninkielisen nimensä johdosta Sipoon Wolfeja vastaan Jään Lohikäärmeet olivat varsinkin joko 21.12.2018 tai 22.12.2018 papereissani olevan ottelun mukaan alakynnessä etenkin sen ensimmäisen erän yhteydessä.

Lopulta myös Jään Lohikäärmeet hävisivät sipoolaisille maalein 4-9 mikä ei mainetta paranna heidän osaltaan.

Sipoon Wolf/Susi hävisi sitten itse vuorostaan LUH:lle eli Lawrence University Hockeylle harjoitusottelun maalein 3-5 kun olivat tosiaan hekin Sipoossa pelaamassa.

Päivityksenä äskeiseen muiden ottelujen mietintään totean, että Jään Lohikäärmeet kävivät pelaamassa myös tänä vuonna juhlavuottaan 2. Divisioonassa/2-divisioonassa viettävään tai myös jo tavallaan viettäneen PJK:n eli Pyhäjoen Joki-Kiekon kanssa ja voittivat sen 24.11.2018 pelatussa ottelussa maalein 5-3.

Tätä ennen 11.11.2018 eli viime vuoden Isänpäivänä Jään Lohikäärmeet voittivat 2. Divisioonassa/2-divisioonassa pelaavat Ylivieskan Jääkarhut eli YJK:n maalein 5-4.

7.12.2018 Jään Lohikäärmeet kohtasivat LiKi:n eli Limingan Kiekon voittaen sen maalein 3-2 ja 28.12.2018 TeKi:n eli Raahen Teräs-Kiekon tilanteen ollessa valitettavasti tuntematon tulokseltaan ellei sitä ole muualla Jatkoajassa mainittu.

Paljoakaan näistä otteluista ei sanottu, mutta Raahen alueen heikompia jääkiekkojoukkueita vastaan Jään Lohikäärmeiden sanottiin voittaneen kaikki ottelut niitä vastaan ennen tuota TeKi:n kohtaamista kuten myös kaikki vakavammatkin divarijoukkueet ennen 7.12.2018 pelattua ottelua Limingan Kiekkoa vastaan.

Yksi mahdollinen voitettu joukkue vakavammista joukkueista puhuttaessa saattoi olla ennen 11.11.2018 kohdattu 2. Divisioonan/2-divisioonan Sotkamon Kiekko eli SoKi ennen noita tuon 11.11.2018 päivämäärän Ylivieskan Jääkarhuja.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime joulukuussa 1.12.2018 ja 2.12.2018 Japanin Nuorten Maajoukkue eli Japanin Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue pelasi Suomessa ainakin pari ottelua joista ensimmäinen ottelu oli Espoon Bluesin A-Junioreiden Akatemia-joukkue eli Bluesin A-Akatemian ja toinen ottelu oli Haukkojen A-Junioreita vastaan.

Tosin on paha sanoa, että miten ottelut päättyivät kun niistä kuten tuosta yllä olevasta Jään Lohikäärmeiden vastaavasta ottelusta Bluesin A-Akatemiaa vastaan ei löytynyt tulostietoja.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Etelä-Amerikan jääkiekossa sattuu ja tapahtuu.

Tai on ainakin sattunut näin kesän mittaan ennen pian tulevaa LATAM Cupia/LatAm Cupia.

Venezuelan mahdollisesti peruessa siirtonsa sinne voidaan nähdä jälleen yksi uusi tulija kenties jääkiekossa kansainvälisesti.

Nimittäin Ecuador.

Ecuadorin jääkiekosta puhuen siinäkin maassa kiekkoa on harjoitettu niin historian saatossa kuin nykyäänkin. Quiton Jäähallissa tosin maan ainoan jäähallin osalta siellä pelataan vain kun siellä on tarvetta maan harvoille kansallisen sarjatason peleille tai maajoukkueen peleille ja erittäin satunnaisille harjoituksille.

Quiton Jäähallissa pelataan kolmella kolmea vastaan jääkiekkoa.

Muutoin pelaajat käytännössä harrastavat sisähallissa pelaamista salibandya muistuttavine lajeineen, maahockeyta tai rullakiekkoa jääkiekon pelaamista kuvaharjoitellen sen sivussa.

Silloin kun on vakavemmasta harjoituksista kyse ja jääkiekkoa on ollut pakko harrastaa vähän paremmissa oloissa tai vaativampia määriä niin näinä vuosina Ecuadorin pelaajat ovat tehneet isoimmillaan lentoja tietenkin Meksikoon, Yhdysvaltoihin tai Kanadaan, mutta huomattavan enimmäkseen on menty kustannusten takia naapurimaihin eli Brasiliaan, Argentiinaan ja Chileen joista viime vuosina erityisesti Chileen etenkin nyt kuluneen vuoden, viime vuoden ja kaikkiaan vajaan parin vuoden aikana.

Tänä vuonna Ecuador osallistui Jääkiekon Patagonia Cupiin Chilessä joka on LATAM Cupin/LatAm Cupin kilpailija.

Tunnetaan myös toiselta nimeltään Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo.

Edellisenä vuonna Argentiina voitti Chilen Patagonia Cupin Loppuottelussa maalein 9-2 näin ohimennen viime vuotta muistaen.

Tänä vuonna Patagonia Cupissa pelasivat Chile, Argentiina, Ecuador ja Chilen B-maajoukkue Brasilian valitettavasti peruessa tulonsa kun huhuissa oli mukaan tulossa myös Boliviakin peruneen Venezuelan ja Kolumbian tilalle mikä ei tosiaan lisää Venezuelan mahdollisuuksia kenties tulla myöskään LATAM Cupiin/LatAm Cupiin.

Tämän vuoden tulokset tulevat Patagonia Cupista tähän alle kun pelattiin viime vuodesta poiketen vain Alkuerät ja Alkuerien jälkeen Loppuottelu kun turnaus oli vain kaksi päivää kestävä jossakin välissä tätä heinäkuuta kun valitettavasti tuloksia nimenomaan myös tarkkojen pelipäivämäärien osalta ei löytynyt:

Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2019

Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2019 Alkuerät

Chile B-Chile 0-7 (Tämä pelattiin ainoana otteluna turnauksen ensimmäisenä päivänä kun loput Alkuerät ja Loppuottelu pelattiin samana päivänä.)

Chile B-Argentiina 2-10

Ecuador-Chile 0-5

Chile-Argentiina 3-2

Chile B-Ecuador 1-2

Argentiina-Ecuador 4-2

Copa Pataconica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2019 Loppuottelu

Chile-Argentiina 3-2

Chile voitti turnauksen, Argentiina oli toinen, Ecuador oli kolmas ja Chilen B-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen.

Kaikkiaan tässä turnauksessa pelattiin viime vuodesta poiketen Santiagon Jäähallin jäälaitteiston ongelmien takia mielenkiintoisesti Chilessä luonnonjäillä heti Jääkiekon Chilen Liigan loppumetreillä ja ennen kuin enintään 2 kuukautta kestävä Chilen pysyvän jään talvikausi olisi ollut ohi. Edellisenä vuonna pelattiin Argentiinassa niin Buenos Airesin Jäähallissa kuin erittäin pienessä Ushuaiassa sen jäähallissa.

Ottelut pelattiin Zanartun Laguunilla juuri Puerto Williamsin ulkopuolella Navarinon Saarella.

Ajoittain ottelut pelattiin ja lopetettiin erittäin myöhään illalla tai yöllä nimenomaan luonnonjäillä pelaamisen takia.

Vielä kenties sensaatiomaisempaa oli, että tässä turnauksessa pelasi myös Chilen Naisten A ja B-maajoukkueet ja Ecuadorin Naisten Maajoukkue.

Naisten puolella tosiaan Ecuador voitti, Chilen A-maajoukkue oli toinen ja B-maajoukkue oli kolmas ja viimeinen kun Argentiina ja Brasilia eivät halunneet lähettää Naisten Maajoukkuetta eikä Brasilia tehnyt sitä lopulta edes Miestenkään puolella!

Chilessä jääkiekko tuntuu ainakin kasvavan Copa Hermandad Patagonican eli tuon Patagonia Cupin voittopokaalin pokkaamisen myötä verraten erittäinkin kovaa vauhtia Argentiinaan ja Brasiliaan verrattuna myös pelaajamääriltään kun miettii kaikkea.

Chilessä on jo 2000 pelaajaa ja koko ajan kasvavaan päin on pelaajamäärät menossa siinä missä Argentiinassa oli vielä pari-kolme vuotta sitten alimmillaan enää 1023 pelaajaa ja tällä hetkellä on 1060 pelaajaa. Argentiinalla vielä sen 5-10 vuotta sitten oli nuo nyky-Chilen pelaajamäärät ja kaikkein korkeimmillaan on ollut useampia tuhansia pelaajia.

Eniten tippunein määrä jääkiekkoilijoita on Brasilialla jolla nykyisin on enää vain 330 pelaajaa koko maassa kun parhaimmillaan juuri Brasiliassa oli eniten jääkiekkoilijoita ja enemmän kuin Argentiinalla tai Chilellä ikinä on ollutkaan, mutta tilanne Brasiliassa 1980-luvulla, 1990-luvulla ja vielä varhaisella 2000-luvulla oli toista luokkaa jääkiekon suhteen kuin miten nykyään maalla menee.

Olosuhteet jäähallien suhteen Brasiliassa ovat kyllä olleet parhaimmat historian saatossa ja vieläkin Etelä-Amerikan mittapuulla menettelevät, mutta kaikkiaan yllättävänkin suuri innostuksen puute esimerkiksi Argentiinan ja Chilen tilanteeseen verrattuna on ongelma maan jääkiekollista tulevaisuutta ajatellen.

Chilellä ongelmana tuntuvat olevan lähinnä rahahuolet ja jäähallien rakentamishankkeiden hitaus siinä missä Argentiinalla on jäähallipuoli nykyään ehkä parhaimmassa kunnossa, mutta ei juurikaan sitten muutoin varaa laajennella niitä tai luoda uusia jäähalleja nykyistä enempää.

Chilessä kuitenkin äärettömän lupaavana asiana on kuitenkin jo perinteisten miesten A ja B-maajoukkueen ja naisten A ja B-maajoukkueiden lisäksi äärettömän myönteisenä uutena joukkueina Chilen Nuorten A ja B-maajoukkueet.

Chilen Nuorten A ja B-maajoukkueet ovat siinä määrässä poikkeuksia Argentiinan ja Brasilian Nuorten Maajoukkueisiin verrattuna, että ainakin vielä toistaiseksi uutena asiana Chilen Nuorten Maajoukkueet ovat Alle 16-Vuotiaiden juniorimaajoukkueita enimmäkseen.

Argentiinalla on Alle 17-Vuotiaiden, Alle 18-Vuotiaiden, Alle 19-Vuotiaiden ja Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkueita siinä missä Brasilialla on vain Alle 19-Vuotiaisiin asti Nuorten Maajoukkueita nykyään.

Tämä on tilanne Brasiliassa kun Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue lakkautettiin pari vuotta sitten enintään olleella ajalla.

Muutkin Nuorten Maajoukkueet ovat Brasiliassa käytännössä jatkuvan lakkautusuhan alla siinä missä Argentiinassa voidaan vielä kenties nuorten tulevaisuus jääkiekossa vielä turvata ja Chilessähän asiat ovat kasvu-uralla!

Myös Ecuadorissakin vaikutetaan heräävän jääkiekon suhteen ja jos ei sitten miehissä niin naisissa ainakin tunnutaan kaikessa olemattomaltakin kuullostavassa vähäisyydessäänkin heräävän ainakin mikäli käytännössä aika lailla tyhjästä koottu naisten joukkue voittaa paljon pidempään harjoitelleet Chilen vastaavat naisten joukkueet noinkin helposti kuin mitä voittivat!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
IIHF:n Kongressissa ei tänä vuonna tullut muutamien viime vuosien tapaan uusia jäseniä ainakaan tietääkseni yhtä ainakaan täysjäsenten puolelle.

Lähinnä tällä hetkellä jäsenyyskuvioidensa kanssa tilannettaan miettivät Algeria, Saudi-Arabia, Uzbekistan ja Pakistan joista Pakistania huomioimatta kaikki voisivat olla lähivuosina täysjäseniä kun kaikilla näillä tosiaan sitä öljyrahaa on takana ja Uzbekistanilla tietysti oli kiekkohistoriaa isommin Neuvosto-Uzbekistanin aikana.

Algeria tietysti myöskin on pelannut Marokon ja Tunisian kanssa kiekkoa myöskin.

Saudi-Arabia onkin sitten varakas kysymysmerkki kun homma sillä ja Qatarilla on aika samanlainen tällä hetkellä kun Saudi-Arabia vaikuttaisi empivän samalla tapaa Jääkiekon Arabi Cupin ja MM-kisojen ohjelmaan tulemisen välillä.

Pakistanilla homma onkin epävarmempaa ja taitaa jäädä täysjäseneksi ainakin liittyminen aika lailla puheen tasolle ilman ihmeitä kun naapurimaa Intialla tänä vuonna on ollut jääkiekossa juhlavuosi ja sen kunniaksi ei kovin kummoista osallistumista paljon ollut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Patagonia Cupin edellisen vuoden ottelutulokset löytyivät kokonaisuudessaan.

Tuolloin pelattiin tietenkin Argentiinan Buenos Airesin ja Ushuaian Jäähallissa niiden otteluja viime elokuussa.

Harmittavasti ympäri kansainvälistä kiekkomediaa nuo ensi kertaa pelatun turnauksen päivämäärät ovat sotkettu jolloin en niitä valitettavasti tähän laita isommin, mutta lähtökohtaisesti ne pelattiin joko 5.8.2018-9.8.2018 tai 15.8.2018-19.8.2018 välisenä aikana.

Maajoukkueita itsessään oli kuusi kappaletta, mutta kaikkiaan vain kolmesta maasta kun Kolumbia ja Venezuela peruivat tulonsa mukaan tähän turnaukseen viime vuonna jotta olisivat voineet osallistua LATAM Cupiin.

Maajoukkueet olivat kisaisäntä Argentiinan A, B ja C-maajoukkue, Chilen A ja B-maajoukkue ja Brasilia yksinään A-maajoukkueella kun maa päätti viime hetkellä peruuttaa Kolumbian ja Venezuelan peruutusten jälkeen omien B ja C-maajoukkueidensa lähettämisen mukaan turnaukseen.

Viime vuonna pidemmän pelaamisen johdosta pelattiin tässä turnauksessa myös Välierät, Pronssiottelu ja Sijoitusottelu kaiken päätteeksi Alkuerien jälkeen.

Tässä tuloksia viime vuodelta tästä toivottavasti lähivuosille erittäin mielenkiintoiseksi kasvavaksi turnauksesta haastamaan LATAM Cupia:

Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2018

Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2018 Alkuerät

Argentiina-Brasilia 10-4

Argentiina-Argentiina B 10-1

Brasilia-Argentiina B 5-4

Chile-Argentiina C/Team Tierra del Fuego/Team Fuego/Team Unidos 6-1 (Argentiinan C-maajoukkue näin muuna huomiona tunnetaan tosiaan Team Tulimaana, Team Tulena ja joskus myös Team Tulena ja Jäänä tuon kyseisen maajoukkueen erikoisen liekkikuvioita sisältävän tavallisen Argentiinan A-maajoukkueen peliasun takia jossa tietenkin erotuksena siitä myös mukana on kristallikuvioita ja lumihiutaleita luomaan tunnelmaa peliasuun ja myös Team Unidoksena joukkue tunnetaan.

Argentiinan C-maajoukkue on koottu eri puolilta Tulimaata ja muutoin paikkakunnittain useimmiten näinä vuosina Ushuaiasta ja Tolhuinista. Se on ero kun Argentiinan B-maajoukkue on koottu jääkiekossa yleensä vain joko Ushuaiasta tai Buenos Airesista ja sellaisista Argentiinan A-maajoukkueen pelaajista jotka eivät siihen millään mahdu, ovat liian nuoria tai eläkeläisiä.

Toisinaan Argentiinan C-maajoukkue käyttää erikoisesti pelaajia Falklandin tai Malvinasin Saarilta jolloin joskus sitä on nimitetty myös Team Falklandiksi tai Team Malvinasiksi kansainvälisessä jääkiekkomediassa ja silloin kun joukkueessa siis pelaa noita pelaajia, mutta viime vuoden Patagonia Cupissa sieltä päin ei pelannut ketään pelaajaa.)

Chile-Chile B 2-1

Chile B-Argentiina C/Team Tierra del Fuego/Team Fuego/Team Unidos 6-3

Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2018 Välierät

Argentiina-Chile B 7-3

Chile-Brasilia 7-0

Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2018 Sijoitusottelu

Argentiina C/Team Tierra del Fuego/Team Fuego/Team Unidos-Argentiina B 4-3

Copa Pataconica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2018 Pronssiottelu

Brasilia-Chile B 7-3

Copa Pataconica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2018 Loppuottelu

Argentiina-Chile 9-2

Patagonia Cupin voitti viime vuonna siis Argentiina, Chile oli toinen, Brasilia oli kolmas, Chilen B-maajoukkue oli neljäs, Argentiinan C-maajoukkue oli viides ja toiseksi viimeinen ja Argentiinan B-maajoukkue oli melkoisena sensaationa tosiaan kuudes ja viimeinen turnauksessa.

Viime vuonnakin oli nähtävissä, että Argentiina ja Chile pystyivät olemaan selvästi Brasiliaa edellä ainakin tämän hetken jääkiekossa A-maajoukkueillaan ja Chile on periaatteessa ainakin menemäisillään tai jo mennyt tämän vuoden aikana nopeasti Argentiinan ohikin jääkiekossa. Lähivuosina ainakin menee varmasti jos ei muka tänä tai ensi vuonna mene kun sitä kaikkea jääkiekkoinnostusta Chilessä ajattelee.

Brasilia oli tosiaan hävitä pitkään Argentiinan B-maajoukkueellekin kun oli Alkuerissä tappiolla maalein 2-4 pitkään ennen kuin lopulta sitten voittivat. Muuten menikin mollivoittoisasti mitä nyt sentään Pronssiottelussa oikeasti vähän piristyivät pelaamaan kun siihen asti turnaus oli tuntunut olevan melkoista pakkopullaa ja jäällä jäähyjäkin nähtiin melkoisen runsaasti.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aiemmin uutta tulemistaan jääkiekossa tehnyt ja suomalaisiakin seuroja vastaan otellut Portugalin jääkiekkomaajoukkue on tosiaan pelannut vuosina 2017-2018 vuoden 2017 kevään uudelleen tulemisensa jälkeen Jääkiekon Kehityksen Turnauksessa/Kehitys-Cupissa eli vielä toisin sanoen IIHF Development Cupissa.

Siinä Portugali on tosiaan kohdannut muutamia eri maita joista osa on myös ennenkin pelannut MM-ohjelmassakin, mutta jotka eivät tiukentuneiden sääntöjen tai muiden seikkojen takia pysty juuri nyt siihen osallistumaan.

Vuonna 2017 eli pari vuotta sitten tuossa yllä olevien nimitysten lisäksi myös Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnauksena tunnetussa tapahtumassa kohtasivat Andorrassa pidetyssä turnauksessa seuraavat maat:

Andorra

Irlanti

Marokko

Portugali

Nämä ottelut pelattiin 29.9.2017-1.10.2017 ja ne päättyivät seuraavasti:

Jääkiekon Kehityksen Turnaus/Kehitys-Cup/Kehittyvien Maiden Turnaus 2017 Alkuerät

29.9.2017

Andorra-Portugali 2-3

Irlanti-Marokko 2-10

30.9.2017

Portugali-Irlanti 4-9

Andorra-Marokko 3-9

Irlanti-Andorra 5-3

Marokko-Portugali 11-2

Jääkiekon Kehityksen Turnaus/Kehitys-Cup/Kehittyvien Maiden Turnaus 2017 Pronssiottelu

1.10.2017

Andorra-Portugali 3-5

Jääkiekon Kehityksen Turnaus/Kehitys-Cup/Kehittyvien Maiden Turnaus 2018 Loppuottelu

1.10.2017

Marokko-Irlanti 11-4

Marokko voitti turnauksen, Irlanti oli toinen, Portugali kolmas ja Andorra jäi koti-isäntänä turnauksen viimeiseksi neljännellä tilalla.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime vuonna Portugalin jääkiekkomaajoukkue pelasi jälleen Jääkiekon Kehityksen Turnauksessa/Kehitys-Cupissa/Kehittyvien Maiden Turnauksessa.

Tällä erää kun Andorrassa ei haluttu pelata turnausta uudelleen ja kun Makedonian Skopjen Jäähalli ja Portugalin Elvasin Jäähalli olivat turnaukseen sopimattomassa kunnossa niin erikoisesti turnaus päätettiin pitää Saksassa Füssenissä.

Irlannilla kun ei tuossa vaiheessa kuten ei tiettävästi tälläkään hetkellä ole jäähallia/jäähalleja vaikka historiallisesti on tietenkin ollut usein vähintään yksi ja parhaimmillaan useita ellei peräti ainakin tietääkseni useita kymmeniä eri jäähalleja.

Nykyisin ja tietenkin jonkin aikaahan jo Irlannin maajoukkuepelaajathan käyvät tosiaan Pohjois-Irlannissa tai Iso-Britannian mannermaan puolella harjoittelemassa pelejään.

Joka tapauksessa näistä erikoisuuksista huolimatta maat olivat seuraavat kun Saksan osalta kaikkein alhaisimmatkin maajoukkueet ja seurajoukkueet nähtiin liian vahvoiksi itse varsinaisille turnausosallistujille edes näytösmielessäkin niin seuraavat Saksassa pidetyssä turnauksessa viime vuonna:

Portugali

Andorra

Makedonia

Irlanti

Nämä ottelut pelattiin 19.11.2018-21.11.2018 ja ne päättyivät seuraavasti:

Jääkiekon Kehityksen Turnaus/Kehitys-Cup/Kehittyvien Maiden Turnaus 2018 Alkuerät

19.11.2018

Irlanti-Makedonia 2-3

Andorra-Portugali 2-11

Andorra-Makedonia 4-9

Irlanti-Portugali 4-12

20.11.2018

Makedonia-Portugali 5-4

Andorra-Irlanti 4-6

Jääkiekon Kehityksen Turnaus/Kehitys-Cup/Kehittyvien Maiden Turnaus 2018 Välierät

20.11.2018

Portugal-Irlanti 10-1

Makedonia-Andorra 6-3

Jääkiekon Kehityksen Turnaus/Kehitys-Cup/Kehittyvien Maiden Turnaus 2017 Pronssiottelu

21.11.2018

Andorra-Irlanti 7-8

Jääkiekon Kehityksen Turnaus/Kehitys-Cup/Kehittyvien Maiden Turnaus 2018 Loppuottelu

21.11.2018

Makedonia-Portugali 9-3

Makedonia voitti turnauksen, Portugali oli toinen, Irlanti oli kolmas ja Andorra neljäs ja viimeinen turnauksessa.

Tänä vuonna onkin vielä mielenkiintoista odotella, että milloin tämä turnaus pelataan kun vielä tietoa siitä ei ole.

Syyskuussa, lokakuussa tai marraskuussa tietoa tulee lisää enemmän tai vähemmän varmaankin niiden aikana.

Toivottavasti Portugali olisi siellä mukana kuten parina viime vuonna on ollut. Irlannillekin toivoisi parempia päiviä heidän jääkiekkoonsa, mutta synkkiä pilviä tuntuu olevan näkyvissä ilman ihmeitä kun ei vain sitä omaa jäähallia ole.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Panarin Jäähallissa oli tämän vuoden elokuussa Kenian Jääkiekkomaajoukkueella kansainvälisiä erikoisvieraita.

Tällä kertaa Venäjältä Olimpiskaya Sbornayan eli periaatteessa eräänlaisen nk. Olympiajoukkueen muodossa tällä kertaa tietenkin erittäin heikkotasoisena sellaisenaan.

Tämä Olimpiskaya Sbornaya on vuosikymmenten ja myös Neuvostoliiton aikakauden vastaavan mukaan vaihdellut vahvuudeltaan heikoimmillaan täysin alle amatööritason tai jääkiekkoa aloittelevien nuorten tai vanhojen miesten joukkueesta jonkinlaisen eri Venäjän jääkiekkosarjojen, useimmiten alempien sellaisten tähdistöjoukkueen ja vahvimmillaan käytännössä entisaikojen Punakoneen Yhdistelmämaajoukkueen tai Alemman Punakoneen Yhdistelmämaajoukkueen eli Punakone A-B tai B-A ja B-C tai C-B-maajoukkueen väliltä.

Tämä sama päti ja on pätenyt tietenkin myös Venäjän aikakauden eri maajoukkueisiin.

Seuraavanlaisin tuloksin Kenia tosiaan pelasi tätä erikoista venäläisjoukkuetta vastaan:

Kenia-Olimpiskaya Sbornaya 7-7

Kenia-Olimpiskaya Sbornaya 4-6

Panarin Jäähallia on ehdotettu tämän vuoden, ensi vuoden tai viimeistään vuosien 2021-2023 mittaan tulevan uuden Jääkiekon Nairobi Cupin pelipaikaksi edellyttäen, että toivon mukaan tulevien vuosien laajennuksilla saataisiin sinne täysimittainen jäähalli.

Mikäli ei saada niin kompromissinä tämä uusi turnaus pelattaisiin varsinkin kiirehdittynä Kiekko-Panttereiden tai näinä päivinä Kiekko-Sarvikuonojen eli Etelä-Afrikan Pretorian Jäähallissa.

Se vaikuttaa todennäköiseltä varsinkin jos pelataan etenkin vielä tämän vuoden tai ensi vuoden aikana jo tämä uusi turnaus.

Vuoteen 2025 mennessä ilman muuta taloudellista huonontumista Keniassa pitäisi olla täysimittainen jäähalli joka oltaisiin rakentamassa juurikin Panarin Jäähallin laajennuksena ja muutama pienempi jäähalli lisää.

Mikäli Nairobi Cup pelataan tämän vuoden aikana tai ensi vuonna niin seuraavat maat ovat jo ilmoittautuneet siihen:

Marokko

Algeria

Tunisia

Egypti

Etelä-Afrikka

Kenia

Myös tuleville vuosille nämä maat ovat olleet kiinnostuneita tekemään yhteistyötä Kenian Jääkiekkoliiton kanssa mikäli tämä turnaus ei toteutuisikaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Japanin Nuorten Maajoukkueen eli Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkueen otteluja Suomesta löytyi vuodelta 2006, lisäksi myös tuo kateissa ollut ottelu Bluesin A-Akatemiaa vastaan ja muutama muukin kotimainen nuorten seurajoukkueottelu viime vuodelta joskin tuota Espoon Bluesin Akatemian pääjoukkuetta vastaan huomioimatta ei valitettavasti tarkoilta päivämääriltään.

Myös tuo Haukkojen A-Junioreita pelattu ottelu 2.12.2018 jää hämärän peittoon ihan tulokseltaankin siinä missä nuo muut ottelut vain tarkoilta päivämääriltään.

Tässä tuloksia:

Japanin Nuorten Maajoukkue Suomessa 2006 ja 2018

2006

Jokerit Juniorit-Japanin Nuorten Maajoukkue 0-7 (Tosiaan tämä ottelu pelattiin Helsingissä, mutta harmittavasti tarkkaa päivämäärää tälle ottelulle ei sanottu.)

HeKi eli Heinolan Kiekko-Japanin Nuorten Maajoukkue 2-5 (Tosiaan tämä ottelu pelattiin Heinolan sijaan erikoisesti Vantaalla, mutta harmittavasti tarkkaa päivämäärää tälle ottelulle ei sanottu.)

2018

HPK Alle 20-Vuotiaat-Japanin Nuorten Maajoukkue 9-3 (Tämä ottelu pelattiin Vierumäellä.)

Pelicans Alle 20-Vuotiaat-Japanin Nuorten Maajoukkue 6-1 (Tämä ottelu pelattiin Vierumäellä.)

1.12.2018

Espoon Blues A-Akatemia-Japanin Nuorten Maajoukkue 7-3
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kolmisen vuotta sitten helmikuussa 2016 Buz Milli Hokeyi Takimi eli toisin sanoen Turkin Jääkiekkomaajoukkue kävi pelaamassa Suomessa seurajoukkueita vastaan kolmen ottelun verran.

Tämä kiertue on toki mainittu ennenkin, mutta laitan tähän liittyen tiedot paremmin tähän yhtenä kuin kolme erillistä viestiä yhtä erillisiin seurajoukkueiden topikkeihin.

Vastustajat ja tulokset olivat seuraavat nyt kun tarkat ottelumäärät ainakin sellaisenaan löytyivät:

Turkki-Vierumäki United A-Juniorit 3-4 (Ottelu pelattiin Vierumäen Jäähallissa 12.2.2016.)

Turkki-HJK A-Juniorit 2-6 (Ottelu pelattiin Paloheinän Jäähallissa Helsingissä 15.2.2016 Ystävänpäivän jälkeisenä maanantaina sinä vuonna.)

Turkki-Haukat 1-9 (Ottelu pelattiin Järvenpään Jäähallissa 17.2.2016 tuolloisena keskiviikkopäivänä ja Haukat tosiaan kolme vuotta sitten oli 2. Divisioonan/2-divisioonan joukkue.)

Erityisen hyvin eivät ottelut Turkilla tosiaan menneet, mutta tietääkseni Turkin A-maajoukkue ei ollut tätä ennen ja parin vuoden takaista reissuaan huomioimatta käyneet Suomessa kuin aivan korkeintaan kerran aiemmin silloista Team Finlandia vastaan tai sitten sen asemasta SR-Teamia/HC Stormia vastaan pelaamassa varsinkin tuossa seurajoukkuetilanteessa Vaasassa vuosien 1997-2008 aikana.

Näistä tapauksista ja vuosista puhuttaessa todennäköisin oli aivan tuon erikoisen seuran ensimmäisten joukossa ulkomaisten kohtausjoukkueiden listalla ja Team Finlandin tapauksessa vuosina 1997-1999 ennen Espanjaa ja Kreikkaa vastaan pelattuja ottelukiertueita.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Latinalaisen Amerikan Cup eli lyhenteeltään Jääkiekon LATAM Cup/LatAm Cup pelattiin viime viikonvaihteessa 6.9.2019-8.9.2019.

Viime syksynä pelattiin tämä turnaus ensi kertaa sen nyt lopullisesti varmistuttua tätä edeltäneen Pan-Amerikka Cupin pysyväksi korvaajaksi ja tänä vuonna tulokset siitä olivat seuraavat ja pahoittelut mikäli nämä tulokset ovat jo aiemmin mainittu jossakin:

LATAM Cup/LatAm Cup 2019 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

LATAM Cup/LatAm Cup 2019 Alkuerät

6.9.2019

Brasilia-Argentiina 3-9

Chile-Venezuela 4-8

Jamaika-Kolumbia 5-0 (Jamaikan ensimmäinen virallinen jääkiekkovoitto tuli tässä ottelussa.)

Argentiina C/Team Malvinas/Team Falkland-Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team 3-1(Tänä vuonna Argentiinan C-maajoukkue koottiin tai on koottu kauden toistaiseksi pelattuihin otteluihin Malvinasin tai Falklandin Saarilla pelaavista pelaajista.

Silloin kun se on koottu Ushuaian, Tolhuinin, Tulimaan tai Buenos Airesin pelaajista niin silloin se tunnetaan nimillä Team Tierra del Fuego/Team Fuego/Team Unidos.)

Brasilia-Kolumbia 2-6

Venezuela-Meksiko C/Team Bandidas/LMEH Team/Estrellas Team 5-3 (Meksikon C-maajoukkue on käytännössä koottu näinä vuosina useimmiten niistä pelaajista jotka eivät mahdu Meksikon A tai B-maajoukkueeseen ja lisäksi käytetään tosiaan Meksikon Liigan eli LME:n tai LMEH:n eli Liga Mexicana Eliten tai Liga Mexicana Elite Hockeyn nimeä.

Lisäksi on käytetty nimeä Tähtien Joukkue/Tähdistöjoukkue eli Team de las estrellas/Estrellas Team joka vuorostaan tietysti on käytännössä Meksikon Liigan All-Star-joukkue.

Alkuperäinen vanha nimitys Meksikon C-maajoukkueelle ennen ammattimaisempaa Meksikon Liigaa jääkiekossa oli Team Bandidas joka nykyään itse asiassa enemmän on Meksiko Naisten A-maajoukkueen kutsumanimi erotuksena tästä kaikesta.)

Argentiina B-Puerto Rico 2-11 (Puerto Rico kieltämättä pyöritti ihme kyllä enimmäkseen paikallisista koostuneella miehistöllään melkoisenkin hyvää ja vahvaa Argentiinan B-maajoukkuettakin. Olisin odottanut enemmän tällaista tulosta jos siellä olisi ollut selviä Yhdysvaltain mantereen edustajia tai kanadalaisia vahvistuksia.)

Jamaika-Argentiina 8-4 (Jamaika pystyi melkoisen sensaatiomaisesti iskemään Argentiinan A-maajoukkueenkin kanveesiin toisin kuin ennen ottelua uskottiin. Kieltämättä Argentiina ehkä kyllä hieman liikaa tuhlasi voimiaan silloisella olettamuksella Brasilian kustannuksella elvistelyyn jäällä.)

Brasilia B-Argentiina C/Team Malvinas/Team Falkland 1-4

7.9.2019

Chile-Meksiko C/Team Bandidas/LMEH Team/Estrellas Team 2-12 (Melkoista Chilen pyörittelyä oli kyllä tämä ottelu ja varsin yllättäen kun enemmänkin ehkä Meksikon B-maajoukkue/Meksiko Select/Meksiko Select Team olisi voinutkin pyöritellä tuollaisia lukemia Meksikon A-maajoukkueesta puhumattakaan.)

Argentiina-Kolumbia 3-8

Puerto Rico-Kolumbia B 5-2

Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Brasilia B 3-2

Jamaika-Brasilia 7-0 (Jamaika jatkoi hämmästyttämistä kerta kaikkiaan tässäkin vaiheessa turnausta sillä alun perin ennen turnausta Brasilian katsottiin juuri olevan se ehkä juuri ja juuri tuurilla ainoa voitettava joukkue koko turnauksessa. Tämäkin tappioluku kuvastaa Brasilian jääkiekon nykytilanteen valtavaa kuopassa olemista.)

Kolumbia B-Argentiina B 3-0

Alkuerien päätteeksi lohkovoittajat Välieriin, lohkokakkoset ja lohkokolmoset Puolivälieriin ja heikoimmista Alkuerien joukkueista Chile sai pääsyn viimeisenä Puolivälieriin kun ilman turnaukseen osallistunutta Meksikon A-maajoukkuetta myös Alkuerien toiseksi viimeinen maa pääsi mukaan erikseen.

Brasilian A-maajoukkue oli turnauksen karmein ja maaleja päästävin pettymys jäällä lievästi sanottuna kun jopa Brasilian oma B-maajoukkuekin oli sitä parempi, mutta ei Chilekään tosiaan paljoa paremmin etenkään Alkuerissä pelannut.

LATAM Cupissa/LatAm Cupissa ei viime vuonna pelattu Puolivälieriä kun tänä vuonna päätettiin pitää ensi kerran Puolivälierät kun Neljännesvälierät nähtiin ainakin vielä tarpeettomiksi ja tietenkin viime vuonnakin pelattiin Välierät.

Meksikon A-maajoukkueen tai jonkun muun kutsunsa peruneen maan kuten Costa Rican, Bolivian tai Ecuadorin ollessa mukana myös Alkuerien toiseksi viimeisen maan eli tässä tapauksessa mahdollisuuksien mukaan Chilen pelit olisivat olleet tiensä päässä.

LATAM Cup/LatAm Cup 2019 Puolivälierät

7.9.2019

Argentiina-Meksiko C/Team Bandidas/LMEH Team/Estrellas Team 3-4 (Argentiinan putoaminen jo Puolivälierissä oli pieni sensaatio kyllä kaikkiaan.)

Kolumbia B-Brasilia B 1-3 (Brasilian B-maajoukkue tosiaan tuntui ottelun jälkeen tuulettavan tätäkin voittoa kuin maailmanmestaruutta kun niin huonosti on mennyt tällä maalla jääkiekossa muutoin kaikkiaan.)

Kolumbia-Chile 11-2 (Chilen melkoisin harppauksin kehittyneen jääkiekkoinnostuksen ylläpidolle tämä oli melko kova isku, että hävitään peräti näinkin isoin lukemin toki viime vuonna tämän turnauksen voittaneelle maalle.

Argentiinan tappion kaltainen niukka häviäminen olisi ollut henkisesti paljon parempi juttu kuin liikajäähyt ja käytännön täydellinen mokaaminen jäällä sinänsä vähemmin harjoituksin ja resurssein kauteen pelaavalle joukkueelle. Toisin sanoen nähtiin kaksi melkoisen järisyttävää yllätystä tässä turnauksessa.)

Argentiina B-Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team 0-5 (Argentiinan B-maajoukkue ei tehnyt maaliakaan, mutta sinänsä huomattavasti kovempitasoisen Meksikon hieman alemman maajoukkueen hyvä haastaminen oli sille välillä jopa parempaa mainosta kun Argentiinan oman A-maajoukkueen suorittama möhläys johtoasemasta tappioon.)

Meksikon C-maajoukkue/Team Bandidas/LMEH Team/Estrellas Team, Brasilian B-maajoukkue, Kolumbian A-maajoukkue ja Meksikon B-maajoukkue/Meksiko Select/Meksiko Select Team Välieriin joissa tosiaan oli panosta, mutta hieman eri tavalla kuin viime vuonna mistä kerron niiden yhteydessä pelitulosten jälkeen.

LATAM Cup/LatAm Cup 2019 Välierät

8.9.2019

Brasilia B-Puerto Rico 0-6

Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Argentiina C/Team Malvinas/Team Falkland 2-3 (Jatkoaika tarvittiin ottelun voittajan selvittämiseksi.)

Kolumbia-Venezuela 7-4

Meksiko C/Team Bandidas/LMEH Team/Estrellas Team-Jamaika 0-6

Välierävaiheessa kieltämättä nähtiin hieman erikoisuuksia vaikka varsinaisesti tälle vuodelle ei ollut erillisiä viime vuoden tapaisia pistesääntöerotuksia muutoin tässä turnauksessa koska muutoin osa alempien sijojen joukkueista eivät olisi päässeet Puolivälieriin.

Puolivälierien ja Välierien pisteiden erotuksella ja Alkuerien pisteiden mukaisesti parhaiten sijoittuneimmat joukkueet pääsivät LATAM Cupin/LatAm Cupin Loppuotteluun ja uutena pidettyyn LATAM Cupin/LatAm Cupin Pronssiotteluun jota ei viime vuonna pelattu.

Lisäksi LATAM Cupin/LatAm Cupin Pronssiottelu toimi myös LATAM Cupia/LatAm Cupia sponsoroineen Amerigolin nimityksen mukaisena Amerigol Cupin Loppuotteluna ja yksi LATAM Cupin/LatAm Cupin Sijoitusotteluista toimi myös parhaiten pistesijoittuneiden joukkueiden osalta Amerigol Cupin Pronssiotteluna muun ollessa vain tavallinen turnauksen Sijoitusottelu.

Pistesijoittelun sääntö ja myös hieman tuo Puolivälierien ja Välierien pelaaminen tuollaisella erikoisuudella kuvasti hieman Stanley Cupin pelaamista NHL:ssä sillä LATAM Cupin/LatAm Cupin Välieriä sanottiin myös Amerigol Cupin Konferenssifinaaleiksi/Amerigol Cupin Finaaleiksi.

LATAM Cupin/LatAm Cupin Loppuotteluun matkasivat Kolumbia ja Jamaika turnauksen superyllättäjänä, LATAM Cupin/LatAm Cupin Pronssiotteluun ja Amerigol Cupin Loppuotteluun matkasivat Puerto Rico ja Argentiinan C-maajoukkue/Team Malvinas/Team Falkland.

Amerigol Cupin Pronssiotteluun matkasivat Venezuela ja Meksikon C-maajoukkue/Team Bandidas/LMEH Team/Team Estrellas kun taas Brasilian B-maajoukkueen ja Meksikon B-maajoukkueen/Meksikon Selectin/Meksikon Select Teamin oli tyytyminen vain LATAM Cupin/LatAm Cupin Sijoitusotteluun.

LATAM Cup/LatAm Cup 2019 Sijoitusottelu

8.9.2019

Brasilia B-Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team 1-3

Amerigol Cup 2019 Pronssiottelu LATAM Cupin/LatAm Cupin 2019 Toisena Sijoitusotteluna

8.9.2019

Venezuela-Meksiko C-Team Bandidas/LMEH Team/Team Estrellas 2-3

LATAM Cup/LatAm Cup 2019 Pronssiottelu Amerigol Cupin 2019 Loppuotteluna

8.9.2019

Puerto Rico-Argentiina C/Team Malvinas/Team Falkland 2-6

LATAM Cup/LatAm Cup 2019 Loppuottelu

8.9.2019

Kolumbia-Jamaika 2-3 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan ratkaisemiseen Jatkoajan jälkeen.)

Jamaika voitti käytännössä täydellisenä ensikertalaisena ja kaikki yllättäneenä nk. Jään Svimbaajina LATAM Cupin/LatAm Cupin 2019 mestaruuden, viime vuoden voittaja Kolumbia oli tällä kertaa erittäin niukasti toinen, Argentiinan C-maajoukkue/Team Malvinas/Team Falkland oli kolmas ja Amerigol Cupin voittaja, Puerto Rico oli neljäs ja Amergol Cupin toinen, Meksikon C-maajoukkue/Team Bandidas/LMEH Team/Team Estrellas oli viides ja Amerigol Cupin kolmas.

Muista sijaluvuista puhuttaessa Venezuela oli kuudes, Meksikon B-maajoukkue/Meksiko Select/Meksiko Select Team oli seitsemäs, Brasilian B-maajoukkue oli kahdeksas, Argentiina oli yhdeksäs, Chile oli kymmenes, Kolumbian B-maajoukkue oli yhdestoista, Argentiinan B-maajoukkue oli kahdestoista ja toiseksi viimeinen ja Brasilia oli kolmastoista ja viimeinen joukkue turnauksessa.

Meksikon A-maajoukkue kun ei tosiaan turnaukseen tullut ja se ihan vähän kyllä söi Jamaikan yllätysvoiton arvoa, mutta erittäin hienosti Jamaika kyllä pelasi ja toisin sanoen yllätti kaikki turnauksessa josta rohkaistuneena Jamaikan Kiekkoliitto on lähivuosille sopinut erittäin paljonkin pelimatkoja ja harjoitusleirejä eri puolille Yhdysvaltoja ja Kanadaa kun halutaan heti olla positiivisen vahvoja alusta alkaen.

Ihan ei Jamaikan Kiekkoliiton huumorinheittoon Talviolympialaisista 2022 puhuttaessa ehditä, mutta jonakin päivänä tällä innokkuudella mitä on paljon aikaan saatu heti kun maa vain IIHF:n puolelle lopullisesti liittyi niin Jamaika voi kenties ollakin sitten jonakin päivänä siellä.

LATAM Cupin muista puhuttaessa tänä vuonna varmaan ehkä huonoin muutos sinänsä muutoin oli tuo erikoisen rinnakkaisturnauksen pelaaminen ja ihan hyvin olisi näin periaatteessa jälkikäteen Brasilian A-maajoukkueenkin laskea mukaan Puolivälieriin kun kaikki muutkin erittäin huonostikin ajoittain pelanneet joukkueet sinne pääsivät.

Sääntömuutosten osalta puhuttaessa tuo viime vuoden pistesääntö unohdettiin mikä oli myös hyvä juttu vaikkakin paljon selkeämpi juttu olisi ollut Alkuerien jälkeen pelata Neljännesvälierät vielä ennen Puolivälieriä ja pudottaa niissä joukkueita jolloin sitten olisi vielä voitu pelata normaalilla määrällä eli 8 joukkueella Puolivälierät ja 4 joukkueella Välierät ennen Pronssiottelua ja Loppuottelua.

Ainakin niin olisi ollut selvempää kuin pelata Välierävaiheessa mukaan tullutta erikoista Amerigol Cupia sen sivussa tuotepalkintona vaikka NHL-henkisyyden kuvastaen tämän kerran tuollaisen poikkeuksena voikin hyväksyä, mutta ei erityisen mielellään tulevaisuudessa.

Yhtä lisäerää koskemaan ihan normaalin jääkiekon mukaista sellaista kuten myös jääkiekon erien ajan yleistä kansainvälistä asettamista koskevaksi on puhuttu tuleville vuosille ja mahdollisesti ihan jo ensi vuodeksikin. Kun nythän on pelattu viime vuonna ja tänä vuonna Argentiinan Liigan, Brasilian Liigan ja Chilen Liigan tämän hetken pelisääntöjen mukaan.

Kyseisten maiden sarjoissa niin jäähallien pienen koon kun yleensäkin erikoisen tason johdosta pelataan vain kaksi erää ja kestoltaan ne ovat hieman pidempiä normaaliin jääkiekkoerään nähden eli 25 minuuttia.

Siihen tulee sitten tietenkin vielä tarpeen mukaan jatkoajat päälle jolloin ne ovat kestoltaan vaihtelevasti pelistä riippuen 5-20 minuuttia, enintään kuitenkin ylärajaltaan 25 minuuttia silloin kun pelataan kyseisten maiden liigojen Loppuottelu tai Mestaruuden Uusintaottelu eli tavallaan normaalin jääkiekon kolmas erä on jo jatkoaika.

Brasilian Liigassa kuten Argentiinan Liigassa oli takavuosina käytössä myös jatkoajan rajaus eli enintään jatkoajalla jatkoeriä sai olla kaksi joista keskimäärin ajat olivat jalkapallon mukaiset 15 minuuttia ja tuolloin enimmäisraja jatkoajan jatkoerällä oli ottelun tärkeydestä riippuen 20 minuuttia jonka jälkeen oli sitten Rangaistuslyöntilaukauskilpailu.

Chilen Liigassa oli hieman joidenkin Aasian maiden alasarjojen jääkiekkotyyliin varsinaisen peliajan jälkeen osin myös joidenkin Aasian maiden jalkapalloa vastaavasti Rangaistuslyöntilaukauskilpailu heti varsinaisen peliajan jälkeen aivan kuten myös jalkapallossa Rangaistuspotkukilpailu!

Meksikon A-maajoukkueen poissaolon lisäksi turnauksesta puhuttaessa huono juttu oli myös Patagonia Cupin superyllättäjän varsinkin naisten puolella eli Ecuadorin poissa oleminen.

LATAM Cup/LatAm Cup pelattiin tänä vuonna ensi kertaa myös naisten puolella. Siellä nähtiin Argentiina, Brasilia, Kolumbia ja Meksiko kun Chile tai Chilen B-maajoukkue naisten puolelta ja Patagonia Cupin Naisten superyllättäjä Ecuador eivät tosiaan tulleet turnaukseen.

Meksikon naisten joukkue olisi todennäköisesti murskannut kaikki maanrakoon, mutta heiltä puuttui melkoinen voimamimmi nimeltä Claudia Tellez ja useita muitakin hyviä pelaajattaria jolloin siten tosiaan Argentiinalla, Brasilialla ja Kolumbialla oli mahdollisuudet yllätyksiin.

Tellezin tai vaikka hänen vielä puuttuessaan nuo muut pelaajattaretkin olisivat kyllä järjestäneet turnauksesta Meksikon mimmien suvereenin näytöksen.

Etenkin kun Meksikohan pelaa Naisten MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan sarjalohkossa 2A/C1. Claudia Tellez tosiaan pelaa Naisten CHL:ää mikä on myös kova saavutus ja mikäli ei ihan huippuvuodet kesken lopu niin voi olla ensimmäisiä naisten kovimmillakin Yhdysvaltojen sarjatasoilla pelaavia meksikolaispelaajiakin.

Lopulta turnauksen voitti kuitenkin naisten puolella Argentiina, Kolumbia oli toinen, Meksiko oli kolmas ja Brasilia neljäs ja viimeinen erittäin karmeita maalisateita torjuneena, mutta myös päästäneenäkin.

Tosin kyllä Brasilian leidit jäällä piristyivät pelaamaan uskomattoman upean LATAM Cupin/LatAm Cupin Naisten Pronssiottelun kun hävisivät Meksikolle vain maalein 0-1!

Erittäin hienoa viihdettä olivat kyllä tämän vuoden LATAM Cupin/LatAm Cupin ottelut kaikkiaan ja tästä turnauksesta voi hyvinkin tulevaisuudessa tulla melkoisenkin seurattu turnaus.

Jamaikalla ainakin myös heidän yllätysvoittonsa on noteerattu erittäinkin korkealle ja mikäli nämä voitot kovinkin usein jatkuvat niin MM-ohjelmaakin 5-10 vuoden kuluessa kannattaa harkita erittäin tarkkaan sinne menemisen osalta kun taso kerran riittää.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilen tosiaan IIHF julkisti jo pari päivää sitten salaisesti tai oikeammin ei edes salaisesti, mutta pikemmin uusien jäsenmaidensa kiekkoliittoihin antamansa ilmoituksen mukaan uudet enemmän tai vähemmän vahvat yhteistyöjäsenensä ja palautti myös yhden jo olemassa olevista jäsenistään lisäksi täysjäsenten joukkoon.

IIHF:n nyt enemmän tai vähemmän periaatteessa uudet kunnon jäsenmaat ovat seuraavat ja lisäksi alle tulee vielä tietenkin nyt täysjäseneksi palannut maa heti näiden periaatteessa uusien jäsenmaiden jälkeen joiden jäsenyyttä on siis vahvistettu ja sulkuihin tulee muita asioita näistä maista puhuttaessa:

Algeria (Algeriallakin on tosiaan jääkiekkoa ollut jo pidemmän aikaa ja viimeinkin oli aika päästä jäseneksi kunnolla periaatteessa kolmantena maana koko Afrikassa sinänsä.)

Kolumbia (Tämä maa tosiaan ottaa ehkä rohkeimman askeleen kun koko Etelä-Amerikan jääkiekkoa miettii ja kun Brasilia, Argentiina ja Chile eivät sitä uskaltaneet ottaa itse edes huomattavasti paremmista jääkiekollisista resursseistaan huolimatta historiallisesti tai nytkään arvioituna nimenomaan kun se korottaa jäsenyyttään.

Nuo kolme aiempaa jäsenmaata ovat vaihtelevasti olleet välillä vain rullakiekkoa harrastavia maita jääkiekonkin harrastamisesta huolimatta.)

Iran (Teollisesti ja viime vuosina merkittävästi jääkiekkoon erittäin lyhyellä aikavälillä panostanut maa vaikkakin enimmäkseen kulisseissa jonka jääkiekon kehitys voi pysähtyä Lähi-Idän levottomuuksiin tai ongelmiin Yhdysvaltojen kanssa mikäli kaikkein vakavimmat tapahtumat ikinä toteutuisivat maata kohtaan, mutta toisaalta ne merkitsisivät mittaamatonta inhimmillistä kärsimystä muullekin urheilulle ja ihmiselämälle toteutuessaan.)

Libanon (Tämänkin maan vahvistuminen jäsenistöön oli melko iso yllätys kun levottomuutta riittää sielläkin tai on pikemmin sanottuna riittänyt historiallisesti. Paljon on kyllä vielä tehtävääkin.)

Uzbekistan (Tashkentin Dynamolla ja ajoittain saman joukkueen yhteistyöjäsenenä tai jopa samana seurana tunnettu Tashkentin Binokor olivat maan kiekkoilun kantavia voimia Neuvosto-Uzbekistanin aikana ja vihdoin tämäkin maa tosiaan otti jääkiekkonsa suhteen askeleen eteenpäin kun enää ei ole nk. Suuri Keittäjä Islom Karimov maata johtamassa. Lisäksi maassa pyörii pieni neljän joukkueen jääkiekkoliiga jossa tosiaan on nk. Uusi Binokor, nk. Uusi Tashkentin Dynamo selvästi historiallista vastaavaa heikompana, Humo ja Semurg.)

Täysjäseneksi palannut maa on tietenkin näillä näkymin kenties jo pelannut tai ainakin ensi kuussa ja viimeistään parin kuukauden kuluttua nk. Syyskierroksensa/Syyssarjansa pelaavan Hellas-Liigan maa eli tietenkin Kreikka joka on vihdoin ja viimein saanut myös jäähalliasiansa kuntoon ja käytännössä ikioman uuden kattojärjestönsäkin joskin Hellenistisen Talviurheiluliiton alaisuudessa, mutta kuitenkin silti omanaan.

Toki ainoa vakava ongelma Kreikan jääkiekollisessa kehityksessä voisi olla maan muut talousvaikeudet mikä on vaikuttanut myös maan muuhunkin urheiluun.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Edellisessä viestissä kerrottujen uusien jäsenmaiden enemmän tai vähemmän tavallaan sellaisina ainakin joidenkin maiden osalta niiden tilannetta käydään vähän enemmän läpi tässä viestissä kun välttämättä niiden asiat eivät olisi mahtuneet mukaan viime viestissä:

Algerian osalta sillä on tällä hetkellä 97 ammattimaisesti harjoittelevaa tai pelaavaa aktiivipelaajaa. Lisäksi Algeriassa on Setifin Jäähalli ja Algiersissa on nk. Vanha Jäähalli ja nk. Uusi Jäähalli.

Lisäksi nousee vielä Barakin Jäähalli joko ihan ikiomana reilun kunnolliset sääntömitat täyttävänä jäähallina tai vaihtoehtoisesti siitä tulee Barakin Ostoskeskuksen Jäähalli osana tuota Barakin Ostoskeskusta jonka rahoituksesta on käyty Algeriassa melkoista keskustelua muutenkin kun siitä olisi tarkoitus tehdä Afrikan suurin ostoskeskus.

Algeria tunnetusti on ollut Arabi Cupeissa ja muutamassa muussakin jääkiekkotapahtumassa melko aktiivisesti vuosien varrella mukana ja tärkein avustaja ja rahoittaja jääkiekon parissa on ollut IIHF:n lisäksi Ranskan Jääkiekkoliitto.

Silloin kun harjoitteluolot eivät ole olleet tyydyttävät kuten usein eivät niin Algerian maajoukkueen pelaajat ovat pelanneet useimmiten Ranskassa pelejään, mutta tietenkin myös paljon muuallakin.

Iranilla vuorostaan on 203 ammattimaisesti harjoittelevaa tai pelaavaa aktiivipelaajaa joista 100-103 lähteistä riippuen miehiä tai naisia mikä kieltämättä on Islaminuskon yhtenä kiihkeimpänä maana melkoinen erikoisuus.

Iranilla on 6 jäähallia ja 23 jääkiekkoseuraa joista tosin osa on pelaajamäärän vähyyden takia melko toimimattomia kun muutama vuosi sitten Iranilla oli enemmän jääkiekossa pelaajia kuin nykyään huolimatta muutoin tapahtuneesta kehityksen paranemisesta maassa kun nyt sentään jäähalleja on jo muitakin kuin vain Teheranin Jäähalli käytössä.

Iranilla on viime vuosina ollut innokkaan kiihkeää kiekkoilua jota voisi kai verrata 1980-luvun lopun tai 1990-luvun alun Turkin kiekkomaajoukkueen vastaaviin kiihkeisiin, mutta taidottomuudessaan erittäin rajuihin tempauksiin jäällä. Viime vuosina kovien otteiden lisäksi Iran muistetaan jääkiekossa lähinnä Aasian Talviurheilukisojen osalta joukkueen diskaamisesta laittomien pelaajien käytöstä johtuen ja siitä aiheutuneesta mielipahasta.

Turkin Jääkiekkoliitto kuten myös melkein vasta-alkaja Turkmenistanin Jääkiekkoliitto ovat tukeneet Irania IIHF:n ohella viime vuosina eniten.

Kolumbiassa on vuorostaan tällä hetkellä 72 ammattimaisesti harjoittelevaa tai pelaavaa aktiivipelaajaa joista 47 pelaajaa on miehiä ja 25 naisia ja ajoittain aktiivipelaajien määrän ollessa vähän tuota suurempi on käytetty tilapäistä B-maajoukkuettakin.

Bogotan Jäähallia huomioimatta Kolumbialla on ilmiselvä ongelma kun sillä on vain 1-3 kappaletta jääkiekon pelaamiseen käytännössä täysin sopimatonta pienjäähallia mikä tietysti on parempi kuin Ecuadorilla näin esimerkiksi heikäläisten Quiton Jäähalliin nähden ja sen olemisena maan ainoana jäähallina kun niitä vain laajennettaisiin kooltaan, mutta Brasiliaan, Argentiinaan, Chileen ja 1-2 vuoden sisällä myös Jamaikaan verrattuna tilanne on naurettavan heikko ja Kolumbian täytyisikin se pikaisesti saada ratkaistua.

Libanonissa on vuorostaan tällä hetkellä 76 ammattimaisesti harjoittelevaa tai pelaavaa aktiivipelaajaa joista 36-40 pelaajaa lähteistä riippuen ovat joko miehiä tai naisia.

Libanonilla on ongelmana se, että sillä ei myöskään juuri ole minkäänlaisia kunnollisia jäähalleja vaan on paljon pienempiä jäähalleja jotka eivät juuri tosin käytännön pelaamiseen sovellu.

Viimeinen suurempi jäähalli maassa oli nk. Vanha Beirutin Jäähalli jossa tosin on vuoden 2009 lähtökohtaisen sulkemisen jälkeen pelattu erittäin vähän jääkiekkoa jos lainkaan ennen ainakin sen tiettävää purkamista ja juuri siitä syystä rakennettiin nk. Uusi Beirutin Jäähalli, mutta viime vuonna alkaneiden laajennustöiden myötä ennen pitkää tietenkin kokomittaisessa jäähallissa maajoukkueen pelaajat voivat ainakin toistaiseksi käyttää vain sen pientä osaa jossa pelialue on vain mitoiltaan 20x20 eli todella pieni.

Uusiakin jäähallihankkeita on vireillä juurikin ymmärrettävän remonttitilanteen takia Beirutin Jäähallissa, mutta ei juurikaan rahoitusta niille.

Siten Libanonilla tosiaan on omat vaikeutensa ja välillä tuntuu kyllä siltä, että maassa tunnuttiin kiirehdityn turhankin nopeasti jääkiekon pariin vaikka innokkuutta toki on ja hyvä niin.

Uzbekistan onkin sitten vahvin ja perinteisin olemaan lähivuosina myös MM-ohjelmassa.

Neuvosto-Uzbekistanin aikana Tashkentin Dynamo tai mahdollisesti jääkiekollisen yhteistyön myötä ajoittain seuran historiassa nimeltään Tashkent-Binokorin Dynamo kilpailevan seuran kanssa yhdistyneinä pelasi uskomattoman tuntuisesti parhaimmillaan Neuvostoliiton toiseksi korkeimmalla jääkiekon sarjatasolla.

Aiemmin esitelty Uzbekistanin seurajoukkue Humo on myös ottanut melkoisenkin jättiläisen loikan kun seura näillä näkymin pääsi pelaamaan tai oli ehdolla pelaamaan hyvin todennäköisesti sille aivan liian kovaa sarjatasoa eli Vysshajaa eli VHL:ää joka tietenkin pienen ikuisuuden ajan on ollut Venäjän toiseksi korkein sarjataso. Humolla on nykyisin myös nk. Reservijoukkue joka sitten pelaa tietenkin niin Uzbekistanin kiekkosarjaa kuin myös Kazhakstanin Liigassa.

Ja tietenkin Humo pelaa myös Uzbekistanin kiekkosarjassa mikäli siltä kiellettiin ennen kautta Vysshajan lisenssi.

Tashkentin Jäähalli on tietenkin jo avattu ja useita nousee kiitos uusien hallitusten maassa pikavauhtia lähivuosina ja ainakin lähivuosikymmenenä.

Uzbekistanilla on tällä hetkellä nopean alun jälkeen viime vuosina ollut 369-621 pelaajaa hieman lähteestä riippuen kun junioripelaajia välillä lasketaan tilastoihin ja välillä ei kun aiemmin oli Uzbekistanissa enintään tuo 369 pelaajaa joista 252 pelaajaa oli junioreita kun maan kiekkotoimintaa erittäin pitkästä aikaa käytännössä tyhjästä uudelleen käynnistettiin ennen tilanteen vakiintumista vuosi-kaksi sitten nykyiselleen.

Hallinnollisella puolella muiden maiden maajoukkueista puhuttaessa Chilen kiekkokehitykselle tuli hieman takapakkia kun edelleen se haluaisi mieluummin jääkiekollisesta innokkuudestaan huolimatta pysyä enemmän liitännäisjäsenenä IIHF:ssä kuin selvänä yhteistyöjäsenenä siinä missä esimerkiksi Argentiina ja Brasilia nyt myös Kolumbian kanssa ovat sellaisia.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Portugalin Jääkiekkomaajoukkueesta puhuttaessa sen tunnustelut ovat edelleen jatkuneet niin Suomeen kuin paljon muuallekin.

Tosin ainakaan vielä toistaiseksi mitään varmaa ei ole siitä, että tuleeko Portugali milloin pelaamaan Team Finlandia eli Suomen C-maajoukkuetta vastaan tai mahdollisesti sen sijaan alasarjojen joukkueita vastaan.

Pari vuotta sitten Portugali sai jääkiekossa ensikosketuksen suomalaisiin alasarjojen ja harrastetason seurajoukkueisiin joita on kuvattu tämän alueen uusimman osion ensimmäisessä viestissä ja missä Portugalin jääkiekollisia vaiheita on taustoitettu.

Portugalin tämän hetken tilanne tosiaan on melko huono sinänsä kun Porton, Lissabonin ja Estorilin Jäähallihankkeet eivät ole ilman aivan todellisempia ihmeitä toteutumassa ainakaan ennen vuotta 2021 eikä siinäkään tapauksessa rakenneta täysmittaisesti muuten kuin enintään yksi jäähalli.

Portugalissa on melkein täysin olemattoman jääkiekon lisäksi leikattu rahoitusta ainakin viime vuoden ja tämän vuoden aikana viideltä muultakin siinä maassa merkittävältä urheilulajilta kansallista rahoitusta mikä ei helpota niiden asemaa.

Ainoastaan jalkapallon asema Portugalissa on yritetty turvata, mutta jopa sielläkin paikallisella tasolla on aivan viime aikoina leikattu rahoitusta rajuiten viime vuosien mittapuulla.

Se tietysti koskee lähinnä kansallista alemman tason jalkapalloa kun taas ylimmät sarjatasot puhumattakaan sitten maajoukkueesta nauttivat toistaiseksi edelleen voimassa olevaa rahoitusta.

Saattavat saada jopa lisärahoitusta joskin uhkauksia on kuulunut lopullisesti voimaan tulevista leikkauksista mikäli Portugali ei esimerkiksi voittaisi Jalkapallon MM-kisoja 2022 ja sen myötä maailmanmestaruutta.

Huonommilla sijoilla rahoitus jalkapallossa tietenkin leikkautuisi entisestään, mutta se jalkapallosta.

Itse jääkiekon puolella Portugalissa tosiaan on noista yllä luetelluista jäähallihankkeista toteutumassa Lissabonin Jäähalli mikäli toteutuu kun sinne on ollut vahvin tilaus ja kun Lissabonin kaupunginisillä on ollut aikomus saada itselleen muun muassa Euroopan Urheilun Kulttuuripääkaupungin pääpalkinto lähivuosina.

Kuten vaikka vuonna 2020 tai 2021 ja sen saamiseksi Portugalissa on tosiaan viime vuosina edistetty hyvinkin vähän harrastettuja lajeja maassa kuten myös jääkiekkoakin.

Jääkiekon osalta puhuttaessa Portugali sai lohdutuspalkintona sentään sen tiedon, että Elvasin Jäähallin ohella myös Sertasin Jäähallia aletaan käyttää huomattavasti entistä aktiivisemmin jääkiekon pelaamiseen jatkossa kun jäädytysvarat ja huoltovarmuus ovat taattu ainakin vuoteen 2021 asti.

Lisäksi Sertasissa ja Elvasissa niiden jäähalleja ollaan laajentamassa pienimmäksi mahdolliseksi viidellä viittä vastaan käytävään pelaamiseen mikä on myös hyvä uutinen.

Portugali oli jälleen mukana myös Espanjan Granadassa pidetyssä kansainvälisessä seurajoukkueturnauksessa.

Portugali kohtasi jääkiekossa lopulta tällä kertaa jo etukäteen ilmoitetusti Espanjassa Granadan Jäähallissa pidetyssä alasarjojen kansainvälisessä seurajoukkueiden turnauksessa Espanjan ja Norjan alasarjojen tai harrasteseurojen kanssa yhdessä.

Lisäksi näidenkin maiden alempien maajoukkueiden peruttua tulonsa turnaukseen myös Suomen eri alasarjojen seuroja innostui tulemaan paikalle viime vuoden huhtikuussa toistaen edellisen vuoden vastaavan tulonsa nykyään tietenkin sen ollessa jo pari vuotta vanha tapahtuma.

Tosin nyt Suomesta tuli vain kaksi joukkuetta joista toinen oli 3. Divisioonan/3-divisioonan joukkue ja toinen oli hieman nimeään muuttanut harrasteseura.

Laitan tähän alle niistä otteluista tulokset viime vuoden huhtikuulta kun näitä ei ollut varmastikaan Jatkoajassa mainittu ilman ihmeitä:

Portugalin Maajoukkue jääkiekossa Suomen seurajoukkueita vastaan huhtikuussa 2018 Granadan Jäähallissa Espanjassa

Portugali-MR. Taxi Hockey Club/MR. Taxi HC/MRHC Vantaa 2-6 ( MR. Taxi Hockey Club/MR. Taxi HC/MRHC Vantaa taitaa olla tunnettu harrasteseura Vantaalta eli nimeään hieman muuttanut aiempi Mr. Taxi/Mr. Taxi Team/Mr. Taxi Club/Mr. Taxi HC tietääkseni taksiyrittäjien ja taksikuljettajien työporukasta koottuna seurana ainakin alkujaan ja siitä sitten virinneempi jääkiekkoseura muuhunkin toimintaan toki taksialan juuriaan unohtamatta.)

Portugali-Pitäjänmäen Tarmo eli PiTa 2-3 (PiTa oli ainoa alempien divarien joukkue turnauksessa Suomen puolelta tietenkin viime vuonna 3. Divisioonasta/3-divisioonasta.)

Portugali pelasi suomalaisia seuroja vastaan 28.4.2018 ja 29.4.2018 joista ensin vastassa oli MRHC Vantaa ja sen jälkeen PiTa.

Granadan Turnaus taisi kestää muutenkin vain tuon verran tai sitten 27.4.2018 Portugali pelasi espanjalaisia ja norjalaisia alasarjaseuroja vastaan tuolloin, mutta niistä minulla ei valitettavasti ole tarkkaa tietoa sen menemisestä niin kun keskityin etsimään juurikin suomalaisten seurojen tietoa kun alasarjojen piireissä tosiaan tuo Portugali on mielenkiintoa herättänyt yllättävänkin paljon.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Edelliseen viestiin mahdollisen mahtumattomuuden takia päätin laittaa tähän vielä lisää Portugalin jääkiekollisia kuulumisia kun tänä vuonnakin Portugali on tosiaan pelannut suomalaisia alasarjojen joukkueiden tai harrasteseurojen kanssa niitä vastaan kun ei Team Finlandia eli yllä olevassa mainittua Suomen C-maajoukkuetta vain haluta käyttää ymmärrettävistä syistä.

Edelleenkään tosin ei Suomessa mikä tietysti on harmin paikka, mutta eiköhän sekin vierailu vielä joskus nähdä!

Tänä vuonnakin Portugali tosiaan oli jälleen Espanjan Granadassa pidetyssä kansainvälisessä seurajoukkueturnauksessa.

Siellä oli tuttuun tapaan jälleen espanjalaisia ja norjalaisia alasarjojen seurajoukkueita ja harrastejoukkueita.

Tällä kertaa edellisistä vuosista poiketen ei espanjalaisia tai norjalaisia alempien tason maajoukkueita ei muutenkaan lainkaan kutsuttu jolloin tämä Granadan Turnaus taitaa lähivuosina ainakin muistuttaa kenties enemmän seurajoukkueiden keskinäistä turnausta Portugalin tietenkin unohtaen laskuista juurikin maajoukkueena.

Portugalin jääkiekolliset taidot ovat kuitenkin kovaa vauhtia olleet kehittymään päin ja se on usein jo voittanutkin heikompien tason maiden seurajoukkueitakin.

Ainakin silloin kun ne ovat olleet todella heikkotasoisia ja parin vuoden mittaiselta ajalta nyt oli ainakin jo erittäin lähellä tämän vuoden otteluissa, että varsinkaan ihan suomalaisia harrastetason seuroja olisi jo yllätetty housut kintuissa siinä missä ehkä kyllä tämä suomalainen alemman sarjatasonkin ammattimainen seurajoukkue taisi melkoisen paljon vieläkin ainakin sinänsä säästellä voimiaan ja kykyjään.

Portugali myös piti ensi kertaa ainakin tiettävästi erittäin pitkään aikaan jos koskaan viime vuonna perutun harjoitusotteluleirinsä Hollannissa kun yleensä Portugalin Maajoukkue on pitänyt leirinsä kotimaassa, Espanjassa tai äärettömän harvoin Ranskassa.

Tätä ennen Portugali on viettänyt maajoukkueleiriä Hollannissa vain kerran tai aivan enintään kaksi kertaa kun Portugali oli mukana toisella näistä maajoukkueleireistä sen yhteydessä juurikin Hollannissa ottelumatkalla jälleen kaikkein heikoimpia seurajoukkuetason otteluja pelaamassa.

Suomesta tuli nyt Granadan Turnaukseen kolme joukkuetta joista yksi oli 3. Divisioonan/3-divisioonan joukkue ammattimaisena seurajoukkueena ja kaksi muuta harrasteseuroja.

Tällä kertaa Granadan Turnaus pelattiin tosin toukokuussa kun useimmiten näinä vuosina sitä on pelattu huhtikuussa.

Laitan tähän alle niistä otteluista tulokset tämän vuoden toukokuulta:

Portugalin Maajoukkue jääkiekossa Suomen seurajoukkueita vastaan toukokuussa 2019 Granadan Jäähallissa Espanjassa

Portugali-Pitäjänmäen Tarmo eli PiTa 1-2 (PiTa oli ainoa alempien divarien joukkue turnauksessa Suomen puolelta tietenkin tänä vuonna 3. Divisioonasta/3-divisioonasta. PiTa tuntui aika paljonkin säästelevän voimiaan pelissä ja edistyksestä huolimatta PiTa oli erittäin selvästi edellä Portugalia kiekollisessa pelaamisessaan. Tosin parin vuoden edistys on kuitenkin noteerattu seurassa tai toivottavasti ainakin tullaan noteeraamaan sillä Portugalikin kehittyy kyllä jääkiekossa kaiken aikaa ja se alkaa olla jo kaikkein heikoimpien mahdollisten kotimaisten alimpien divareiden joukkueiden tasoa.)

Portugali-HC Lätkäjätkät/HC Lätkä Jätkät/Lätkä Jätkät/Lätkäjätkät 1-2 (Tämä kotimainen seura on tosiaan harrasteseura ja varsin erikoinen seura ainakin tietääkseni Pohjois-Karjalasta kotoisin olevana ellen nyt ihan erehdy ja ellei seura muuttanut jossakin vaiheessa jonnekin muualle päin Suomea.

Tämä seura on pelannut muun muassa Alasatakunnassa sijaitsevia harrasteseuroja tai seurajoukkueita vastaan ja on pelannut myös Kontiolahden Kajastustakin vastaan. Historiallisesti on pelannut myös 2. Divisioonan/2-divisioonankin tason joukkueita vastaan kotimaisesti ottamalla niiltä harjoituksissa valitettavan näyttävästi usein kuokkaansa.

HC Lätkäjätkät ajoittain tuloksiin merkityistä eri nimistään huolimatta oli selvästi eniten vaikeuksissa Portugalia vastaan ja voitto meni nyt jo hyvin täpärälle sillä erittäin myöhään pääsivät edes tasoihinkaan ja Portugali painosti yllättävänkin tehokkaasti ja vain hyvistä maalivahdeista oli kiinni se, että Portugali ei mennyt ehkä ensi kertaa kotimaista seurajoukkuetta vastaan menojaan.)

Portugali-MR. Taxi Hockey Club/MR. Taxi HC/MRHC Vantaa 1-2 (Tämä taksimiesten joukkue tietenkin on harrastetason joukkue ja tälläkin oli vaikeutensa, mutta sentään HC Lätkäjätkiin verrattuna vähän enemmän ja selvemmin kyettiin panemaan vastaan ja ajoittain kyllä Portugali sai kiittää pienestä tappiostaan lähinnä maalivahtipelaamistaan.

Toisaalta Portugali oli kyllä selvästi suomalaisen harrasteseuran tasolla yllättäen pelottavankin hyvä aina viimeiseen erään asti liikepelissään kotimaista harrasteseuraamme vastaan eli Portugali hallitsi laukauksia ja liikepeliä, mutta taksimiesten ylpeys joukkueena nappasi voiton harvoin ja tarkoin laukauksin kun liikepelaaminen jäi selvästi jo Portugalin jalkoihin ennen kun väsy iski Portugalille.

Tosin HC Lätkäjätkistä poiketen taksimiesten joukkue pystyi nousemaan selvästi Portugalia epämiellyttävästi sitä vastaan tasoihin nopeammin eli vaikka tappio tulisikin niin kyllä taksimiehetkin ovat erittäin kova mittapuu Portugalille vieläkin. Ei tosin Portugalin edistyessä siltikään enää kauan.)

Portugali pelasi suomalaisia seuroja vastaan ottelunsa samana päivänä eli 5.5.2019 joista ensin vastassa oli PiTa, sitten HC Lätkäjätkät ja lopuksi MRHC Vantaa.

Granadan Turnaus taisi kestää muutenkin vain päivämäärien 4.5.2019-5.5.2019 välisen ajan tai sitten myös 3.5.2019 Portugali pelasi espanjalaisia ja norjalaisia alasarjaseuroja vastaan tuolloin päivämäärillä 3.5.2019 ja 4.5.2019, mutta niistä minulla ei valitettavasti ole tarkkaa tietoa sen menemisestä niin kun keskityin etsimään juurikin suomalaisten seurojen tietoa kun alasarjojen piireissä tosiaan tuo Portugali on mielenkiintoa herättänyt yllättävänkin paljon.

Nykyhetken mietteinä mielestäni Portugali on tosiaan jo kova luu harrastetason jääkiekkoseuroille ja ehkä kaikkein alimpien mahdollisten kotimaisten sarjatasojen divisioonien joukkueille joskin niiden täytyy sitten ollakin jo todella huonoja jopa ihan sarjatasollaan eli Jääkiekon 4. Divisioonassa/4-divisioonassa tai 5. Divisioonassa/5-divisioonassa tai tätä alemmissa vakavan tason seurajoukkuekiekkoilussa silloin kun noita sarjoja harrastetaan.

Muussa tapauksessa vieläkin se suorituskatto taitotasossa taitaa hyvinkin pyöriä Portugalille 3. Divisioonan/3-divisioonan joukkueissa. Vielä kuluu useita vuosia ellei ehkä pahimmillaan vuosikymmen ennen kuin 3. Divisioonan/3-divisioonan taso ylittyisi, mutta Portugalin erittäin nopea edistyminen antaa kyllä toivoa paremmasta.

Ainakin tason parannuttua tuo odotusaika on lyhyempi kuin ennen, mutta oikeastaan mikä tahansa 2. Divisioonan/2-divisioonan joukkue olisi Portugalille jo ylimaallinen.

Kuten aika lailla vieläkin erittäin iso osa 3. Divisioonan/3-divisioonankin joukkueista joskin tietenkin sarjatasoa alemmalla sellaisten ihan supertason jyrääjien määrä kotimaisittain puhuttuna on vähentymään päin ja tuokin arvio perustui lähinnä parin vuoden takaiselle tilanteelle aikaa ennen Portugalin edistymistä jääkiekossa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vaikka meinasin aluksi laittaa tämän tiedon jopa peräti ihan tuonne RIP-ketjuun asti niin päätin harkinnan jälkeen laittaa sen tänne.

Ennen mahdollista pureutumista seuraavassa viestissä Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisoihin ja sen eri maiden tilanteisiin se huonompi uutinen tosiaan on se, että Malesian Maajoukkueen eli Jään Tiikereiden yksi maan omista legendoista eli Ton Tee Teh on tosiaan menehtynyt varhain eilisaamuna auto-onnettomuudessa kollegansa kanssa kolarissa saamiinsa vammoihin ensiavusta huolimatta.

Ton Tee Teh oli menehtyessään 43-vuotias ja oli kertaalleen lähtökohtaisesti lopettanut jo maajoukkueuransa pari vuotta sitten edellisiin Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisoihin Malesiaan eli kotikisoihinsa, mutta päätti vuoden tauon jälkeen palata vielä kiekkoilemaan Jään Tiikereihin ainakin tämän vuoden ajaksi jatkaen siitä enimmillään parisen vuotta ja sittä eteenpäin vain Malesian oman jääkiekollisen menestyksen mukaan.

Muutoin Ton Tee Teh pelasi tietenkin kotimaansa pääsarjatasolla.

Herra Tehistä jäi mieleen ainakin ajoittain erittäin persoonallinen luistelutyyli ja verraten hyvän hyökkäyspelin pyörittäminen varsinkin nuorempina päivinään kun hänhän kuului jo Malesian maajoukkueeseen vuonna 1998 ja siitä eteenpäin tietenkin aina menehtymiseensä saakka vuoden tauosta huolimatta.

Isompia turnauksia hänen osaltaan mieleen jäi 2007 Aasian Talviurheilukisoista ja vuosien 2008-2013 Jääkiekon Aasian Haasteturnauksesta joissa hän tietenkin oli myös mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat tosiaan tullaan tänä vuonna pelaamaan Filippiineillä kun kaksi vuotta aiemmin ne pelattiin tietenkin Kuala Lumpurissa Malesiassa.

SM Mallin Jäähallissa tai Pasayn Jäähallissa pidetään nuo Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat tänä vuonna ja kyseinen jäähalli on tuttu viime vuodelta Aasian Jääkiekon Haasteturnauksen pitämisestä.

Toinen vaihtoehto olisi ollut pitää kisat Manilan Jäähallissa lähellä itse Manilan Metropolia, mutta siellä sattuneiden poliittisten ongelmien vuoksi ja kun Pasayn Jäähallilla oli jo selvää pitokokemusta niin ne sitten päätettiin pitää siellä.

Filippiinit kisaisäntänä, Jään Tiikerit eli Malesia, Jään Elefantit eli Thaimaa, Singapore ja Indonesia ovat tulossa pelaamaan kisat kun Intia taas kerran katsoi parhaaksi vetäytyä kisoista.

Ennakkosuosikit ovat hyvin todennäköisesti parin vuoden takainen yllättäjä Filippiinit kisaisäntänä, aiempi ennakkosuosikki Malesia ja tietenkin jo nyt myös MM-ohjelmassakin lopullisen virallisesti debyyttinsä tehnyt Thaimaa jolla tosin Jään Elefanttien osalta on kokemusta ilman muuta ollut nuorten puolella virallisesti tätä aiemmin.

Singaporella ja Indonesiallakin voi olla mahdollisuutensa kisojen kestäessä vaikkakin ne ovat hyvin ohuet ja erittäin riippuvaiset myös suosikkijoukkueiden mahdollisista menetyksistä ja vaikeuksista riippuen.

Viiden joukkueen turnauksessa 1.12.2019-8.12.2019 pelataan Alkuerät, Välierät, Pronssiottelu ja Loppuottelu.

Saa nähdä, että miten käy.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös