Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Muiden maiden maajoukkueet

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Jaws, 24.01.2012 klo 22.29.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Kun en kerta kaikkiaan löytänyt lainkaan sopivaa ketjua tälle maajoukkueelle ja ennen kaikkea Suomea koskien jollakin tavalla niin laitan sen tänne.

  Viime vuoden puolella ja oikeastaan myös pari vuotta sitten Turkin Jääkiekkomaajoukkue eli Buz Milli Hokeyi Takimi kävi tosiaan Suomessa pelaamassa ja sitä pidin tähän asti varmaan ainakin periaatteessa uusimpana tai alhaisimman tason maajoukkueena Suomessa käyneenä.

  Tämä seuraavan lukemani tiedon joukkue ei vielä Suomessa ole käynyt vaikkakin paikallisella tasolla ja suomalaisten alasarjaseurojen piireissä on ollut liikehdintää tämän maan maajoukkueen osalta kutsumiseksi myös Suomeen lähivuosina. Se olisi siinä tapauksessa ilmeisesti uusin Suomen eri alempien joukkueiden kohtaama maajoukkue ja on sitä ollut periaatteessa nytkin noin vuoden verran.

  Tämä maajoukkue jota vastaan alasarjan ja harrastetason joukkueet pelasivat Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuotena kun Team Finland eli nykypäivän Suomen C-maajoukkue nähtiin tälle järkyttävän suuren tasoeron vuoksi liian kovana joukkueena kohdata niin se oli:

  Portugalin Jääkiekkomaajoukkue.

  Tällä maalla tosiaan jääkiekko on jäänyt vaarallisen hataralle pohjalle ja huolimatta Espanjan läheisyydestä ja joistakin hyvin epävirallisista peleistä sitä vastaan lähinnä senkin maan alasarjaseuroja vastaan sen jääkiekkoilu ennen vuotta 2000 oli melkein olematonta eikä edes sen jälkeenkään paljoa toimintaa ollut. Kun Portugalin Jääkiekkoliitto ei kyennyt saamaan rahoitusta Porton, Lissabonin ja Estorilin jäähallihankkeilleen niin maan ikioma ainoa jäähalli oli vuoteen 2006 asti vuodesta 1996 eteenpäin tietenkin Palacio do Gelo Viseussa joka myös Viseun Jäähallina tunnettiin.

  Todellakin vain lainausmerkeissä koska se oli jälleen sellainen vanhempien aikojen Hong Kongin ja Taiwanin maajoukkueille tyypillinen pienjäähalli ostoskeskuksessa. Taisi se niitä isompi sentään olla, mutta se olikin ainoa hyvä puoli ja ei paljon sekään.

  Vuosina 2007-2009 Viseun Jäähallin sulkeuduttua Portugalilla ei ollut omaa jäähallia ennen vuotta 2010 jolloin se sai oman uuden jäähallinsa Elvasiin jossa se pelaa omat vieläkin erittäin harvat kansainväliset pelinsä nykyään. Lisäksi maassa on ainakin Sertan Jäähalli, mutta Sertassa pelataan keskimäärin muita lajeja ja ennen jääkiekkoa nykyisessä Sertan Jäähallissa ja sen alueella siellä pelattiin enimmäkseen Rullakiekkoa tai Maahockeya.

  Portugali kohtasi jääkiekossa siis lopulta Espanjassa Granadan Jäähallissa pidetyssä alasarjojen kansainvälisessä seurajoukkueiden turnauksessa Espanjan ja Norjan alasarjojen tai harrasteseurojen lisäksi näidenkin maiden alempien maajoukkueiden peruttua tulonsa turnaukseen myös Suomen eri alasarjojen seuroja joita innostui tulemaan paikalle viime vuoden huhtikuussa. Aluksi tuo turnaus oli tarkoitus pitää Portugalin Elvasissa sen eli Elvasin Jäähallissa, mutta siellä ei ollut kaiketi tarpeeksi tiloja niin monille seuroille kuin mitä turnaukseen tuli niin sitten piti pitää turnaus Espanjassa.

  Aluksi Suomesta piti tulla selkeitä, 3. Divisioonan, 3-divisioonan tai III-divisioonan seurajoukkueita, mutta lopulta vain yksi seurajoukkue 3. Divisioonasta, 3-divisioonasta tai III-divisioonasta tuli paikalle ja loput kaksi seuraa Suomesta olivat harrastejoukkueita jääkiekossa.

  Laitan tähän alle niistä otteluista tulokset ja pahoittelut mikäli nämä tiedot ovat jo viime vuoden puolella jossakin yhteydessä Jatkoajassa mainittu:

  Portugalin Maajoukkue jääkiekossa Suomen seurajoukkueita vastaan huhtikuussa 2017 Granadan Jäähallissa Espanjassa

  Portugali-Pitäjänmäen Tarmo eli PiTa 0-6 (PiTa oli ainoa alempien divarien joukkue turnauksessa Suomen puolelta.)

  Portugali-Pyhäjärven PPPC 1-2 (PPPC taitaa olla harrasteseura Pyhäjärveltä.)

  Portugali-Vantaan Mr. Taxi/ Mr. Taxi Team/Mr. Taxi Club/Mr. Taxi HC 0-2 (Mr. Taxi/Mr. Taxi Team/Mr. Taxi Club/Mr. Taxi HC taitaa olla harrasteseura Vantaalta ja tietääkseni taksiyrittäjien ja taksikuljettajien työporukasta tuon seuran toiminta alun alkaen liikkeelle lähti.)

  Kaikki Suomen eri seurajoukkueiden ottelut pelattiin vaihtelevasti joko saman päivän eli 23.4.2017 tai 23.4.2017-25.4.2017 välisenä aikana.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2018 klo 04.52
 2. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  Vironsuomalainen Viron maajoukkuepelaaja Marko Kettunen on tuomittu dopingainerikkomuksesta neljän vuoden kilpailukieltoon.

  Itseasiassa viikonloppuna mietin, että miksi Kettunen ei ollut Viron kokoonpanossa Liettuassa.

  Asiasta lisää IIHF:n sivuilla:
  IIHF - Estonia player suspended
   
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Kreikassa on käsittääkseni pitkästä aikaa ainakin pelattu myös maan kansallista omaa jääkiekkoliigaa.

  Ainakin yritys pelata sitä kuluneena vuonna oli vakavin aikoihin.

  Ateenan Jäähalli ja Oreokastron Jäävuoren Jäähalli (Toisin sanoen tuo Jäävuoren Jäähallin osuus on tietenkin suomennettu sponsorinimi Iceberg Hallista/Iceberg Centeristä. Itse Oreokastron Jäävuoren Jäähalli on uudelleen nimetty ja myös sentään auttavasti kunnostettu entinen Thessalonikin Jäähalli.) ovat toimineet Kreikan Liigan tai Hellas-Liigan näyttämönä tänä vuonna ja ompa peräti Junior Hellas-Liiga (Käytännössä maan toiseksi korkein sarjataso jonka edellisestä pelikerrasta vakavammin taitaa olla vielä varsinaista Kreikan Liigaakin kauemmin kulunut aikaa.) saatu myös pyöräytettyä käyntiin.

  Kreikan Liigassa pelasivat seuraavat joukkueet:

  Iptameni Ateena

  Soturit Ateena

  Avantes Chalkida

  Jään Vartijat Thessaloniki

  Panserraikos Serres

  Tarandos Moschato

  Junior Hellas-Liigassa pelasivat seuraavat joukkueet:

  Iptameni Ateena Juniorit

  Jään Vartijat Thessaloniki Juniorit

  Tarandos Moschato Juniorit

  Panserraikos Serres Juniorit

  Miesten puolella Tarandos Moschato diskattiin ja hylättiin sarjasta toistuneiden luovutusten ja laittomien pelaajien käytöstä, mutta itse saman joukkueen Juniorit voittivat Junior Hellas-Liigan ensimmäisen osuuden eli maan kummassakin Liigassa käytössä olleen nk. Kevätkierroksen/Kevätsarjan/Runkosarjan tänä vuonna. Täysin pisteittä sarjassa ainakin tiettävästi jäivät Panseirraikos Serres niin miesten kuin junioreiden puolella.

  Aikuisten puolella toistaiseksi tietenkin nk. Kevätkierroksen/Kevätsarjan/Runkosarjan voittaja tietenkin on Iptameni Ateenasta mikä käytännössä on koostumukseltaan myös Kreikan A-maajoukkue jääkiekossa.

  Kesän lopussa elokuussa tai lähtökohtaisesti syyskuussa aivan lopullisesti kesän jälkeen pelataan maan kummassakin Liigassa käytössä oleva/tuleva nk. Syyskierros/Syyssarja/Mitalisarja mikä päättyy tarpeen ja tilanteen vaatiessa syyskuun lopussa tai aivan lokakuun alkupäivinä tarpeen mukaan pelattavaan Loppuotteluun tai Loppuottelun Uusintaotteluun Hellas-Liigasta tai Junior Hellas-Liigasta.

  Iptamenin joukkueesta puhuen siellä ainakin pelaa paljon melko nimekkäitä pelaajia ja tutuin on tietenkin Joukkuekapteeni Georgios Kalyvas.
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Aasian jääkiekkomaista puhuen tosiaan mahdolliseen Jääkiekon Haasteturnaukseen tuntuu olevan tulossa kyllä maita, mutta niiden kyky edes oikein rakentaa joukkueita on kyseenalainen tai ainakin ongelmissa.

  Melkein kaikki aiemmat Aasian Jääkiekon Haasteturnaukseen osallistuneet maat tuntuvat haluavan paikkaa jo Jääkiekon MM-ohjelmasta tietenkin 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinnasta tai jopa välillä ihan 3. Divisioonasta/3-divisioonasta.

  Lähivuosina varmaankin juuri suuren kysynnän ja tarjonnan vuoksi saatetaan perustaa tai sitten vain uudelleen nimetä mahdollisesti muutaman vuoden sisällä tämän hetken 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinta Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonaksi/4-divisioonaksi eli periaatteessa vanhemman ajan kirjainten mukaan nimeten Jääkiekon MM-kisojen E-sarjaksi joka on ollut vain epävirallisena käytössä hyvin vähän aikaa koko jääkiekon historiassa. Varsinkin miesten puolella vaikka Naisten tai Juniorien puolelle tilanne on ollut hieman toinen, mutta ei sielläkään sitä ole näkynyt liikaa.

  Toinen vaihtoehto saattaisi olla vain 3. Divisioonan/3-divisioonaan tietenkin B-lohkon tai sarjalohkotason luominen ja sitten jättää edelleen tuo 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinta ennalleen.

  Melkein kaikki kynnelle kykenevät Aasian kiekkomaat tosiaan ovat ilmaisseet halunsa parempaan, mutta toistaiseksi jo perinteisten lähtijöiden tai enää oikeastaan vain osin enää Aasian Haasteturnauksessa pysyttelevistä maista muuten puhuttaessa eräänlaiset empijät ovat tällä hetkellä Jään Tiikerit eli Malesia ja Filippiinit.

  Mongolia liittyisi varmaan muuten mukaan niin Aasian Haasteturnaukseen kuin MM-ohjelmaan kun se on siellä ennen pelannut, mutta maalla ei ole jäähallia/jäähalleja ja kun on niin ne eivät ole IIHF:n määrityksen mukaisia.

  Ainakin toistaiseksi on myös niitäkin maita Aasiassa joilla ei vain vielä riitä resurssit jääkiekossa pidemmälle.

  Pelkästään Aasian Haasteturnaukseen toistaiseksi jääviä maita ovat ainakin Intia, Nepal ja Vietnam joista ensin mainittu kärsii niin rahapulasta kuin pelaajapulasta ja jälkimmäisillä ongelmana on osin jäsenkelpoisuuteen ja keskeneräisiin jäähallihankkeisiin liittyvät seikat (Kathmandun ja Hanoin Jäähalliin vaikkakin Vietnamissa on muutama muukin paikkakunta ehdolla jäähallien rakennusta varten. Vietnamissa paikalliset kiekkoliiton edustajat ovat odottaneet rahasummia Jään Lohikäärmeiltä eli Kiinalta tai Japanilta vaikkakin myös naapurimaiden kuten Thaimaan tai Hong Konginkin rahoitus kelpaisi.) enemmän kuin esimerkiksi pelaajaongelmat. Ainakin jälkimmäisessä maassa on innostusta riittänyt kun kiinalaiset alasarjajoukkueet ovat maassa vierailleet näytösluonteisissa ottelutapahtumissa.

  Sitten on tietenkin mielenkiintoinen maa jolla tuntuu hieman takavuosien ja takavuosikymmenten Kuwaitin tapaan olevan ongelmia jääkiekon ylläpidossa.

  Tämä maa on Qatar jossa ei oikein osata päättää, että suunnataanko voimavarat lähempään Arabi Cupiin vai keskitetäänkö voimavarat sitten tähän Aasian Haasteturnaukseen.

  Qatarista ei ainakaan rahaa lievästi sanottuna puutu kuin paljon kohutut ja paheksutut Jalkapallon MM-kisatkin tulevat Qatariin ja jääkiekkoonkin luulisi liikenevän rahaa melkoisen paljon. Tosin pelitaso ei hirvittävästi ole häikäissyt maan maajoukkueesta puhuttaessa jääkiekosta silloin kuin ovat pelanneet.
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Muista maista puhuttaessa erityisen eksoottiselta kuullostava uusi turnaus on näillä näkymin korvaamassa entisen Jääkiekon Pan-America Cupin/Pan-Amerikan Turnauksen nimenomaan jo toistakin kertaa kun viime syksynä pelattiin jo ensimmäinen uusi turnaus.

  Kyseessä on siis Jääkiekon Latinalaisen Amerikan Cup eli lyhenteeltään Jääkiekon LATAM Cup/LatAm Cup.

  Viime syksynä pelattiin tämä turnaus ensi kertaa, tulokset siitä olivat seuraavat ja pahoittelut mikäli nämä tulokset ovat jo aiemmin mainittu jossakin:

  LATAM Cup/LatAm Cup 2018 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa (Alun perin piti olla Meksikossa Mexico Cityn muutamassakin eri jäähallissa ja erikoisimmillaan Chilessä Santiagon Jäähallissa, mutta siellä ei sentään pelattu. Toisaalta ei pelattu Meksikossakaan. Kun Chilessä ei pelattu kisoja niin sen maajoukkue jäi pois turnauksesta.)

  LATAM Cup/LatAm Cup 2018 Alkuerät

  9.11.2018

  Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Argentiina 2-7

  Kolumbia-Venezuela 12-1

  Argentiina-Brasilia 5-2

  Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Venezuela 11-5

  Kolumbia-Brasilia 3-0

  10.11.2018

  Argentiina-Venezuela 10-5

  Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Brasilia 4-2

  Kolumbia-Argentiina 5-0

  Venezuela-Brasilia 5-3

  Kolumbia-Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team 9-1

  LATAM Cup/LatAm Cup 2018 Välierät

  11.11.2018

  Kolumbia-Venezuela 13-0

  Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team-Argentiina 5-4

  LATAM Cup/LatAm Cup 2018 Loppuottelu

  Kolumbia-Meksiko B/Meksiko Select/Meksiko Select Team 12-3

  Tulevaan tämän vuoden LATAM Cupiin/LatAm Cupiin nähden viime vuoden erikoisesta maalierosäännöstä joka ei saa Alkuerissä olla erotukseltaan 9 maalia ja Välieriä ja mahdollisia pudotuspelejä (Joita ei viime vuonna pelattu Puolivälierien tai tätä alempien Neljännesvälierien muodossa.) ajatellen maalierosääntö ei saanut olla 10 maalia niin tästä maalierosäännöstä ollaan luopumassa.

  Lisäksi ollaan näillä näkymin pelaamassa kyseinen turnaus Argentiinan Liigan, Brasilian Liigan ja Chilen Liigan tämän hetken pelisääntöjen mukaan.

  Kyseisten maiden sarjoissa niin jäähallien pienen koon kun yleensäkin erikoisen tason johdosta pelataan vain kaksi erää ja kestoltaan ne ovat hieman pidempiä normaaliin jääkiekkoerään nähden eli 25 minuuttia.

  Siihen tulee sitten tietenkin vielä tarpeen mukaan jatkoajat päälle jolloin ne ovat kestoltaan vaihtelevasti pelistä riippuen 5-20 minuuttia, enintään kuitenkin ylärajaltaan 25 minuuttia silloin kun pelataan kyseisten maiden liigojen Loppuottelu tai Mestaruuden Uusintaottelu eli tavallaan normaalin jääkiekon kolmas erä on jo jatkoaika.

  Brasilian Liigassa kuten Argentiinan Liigassa oli takavuosina käytössä myös jatkoajan rajaus eli enintään jatkoajalla jatkoeriä sai olla kaksi joista keskimäärin ajat olivat jalkapallon mukaiset 15 minuuttia ja tuolloin enimmäisraja jatkoajan jatkoerällä oli ottelun tärkeydestä riippuen 20 minuuttia jonka jälkeen oli sitten Rangaistuslyöntilaukauskilpailu.

  Chilen Liigassa oli hieman joidenkin Aasian maiden alasarjojen jääkiekkotyyliin varsinaisen peliajan jälkeen osin myös joidenkin Aasian maiden jalkapalloa vastaavasti Rangaistuslyöntilaukauskilpailu heti varsinaisen peliajan jälkeen aivan kuten myös jalkapallossa Rangaistuspotkukilpailu!

  Tänä vuonna LATAM Cup/LatAm Cup ainakin toivon mukaan pidetään tällä kertaa ihan jo selvän ilmoitetusti etukäteen Yhdysvaltain Coral Springsissä Floridassa 6.9-8.9.2019 ja siihen osallistuvat seuraavat maat:

  Argentiina

  Brasilia

  Chile (On palaamassa edellisen vuoden kiukuttelujen jälkeen kuitenkin ainakin näillä näkymin tähän turnaukseen. Mikäli ei tule niin Meksikosta on jälleen lähdössä B-maajoukkue/Select/Select Team ja mikäli sekin peruu niin erikoisesti paikkaa on hakenut myös Costa Rica, Panama ja muutama muukin Etelä-Amerikan tai Keski-Amerikan maa kuten ainakin Keski-Amerikan maista Dominikaaninen Tasavalta.)

  Kolumbia

  Meksiko tai Meksiko B/Select/Select Team (Meksikon tapauksessa myös maan A-maajoukkue on aiemmin ilmaissut kantansa tulosta ja kiinnostuksesta, mutta nöyryyttävän kotiturnauksen jälkeen MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan 2B-sarjalohkossa tilanne on näillä näkymin muuttumassa vain Meksiko B/Select/Select Team-suuntaukseen tuttuun tapaan.

  Mahdollisesti eivät myöskään ole tulossa jolloin Chilen tapaan sen paikan saattaa ottaa Costa Rica, Panama, Dominikaaninen Tasavalta tai jokin muu Etelä-Amerikan maa.)

  Venezuela (Uskomattomista maan olemassaoloakin uhkaavista talousvaikeuksista ja maan humanitaarisesta katastrofista johtuen on uskomatonta jo viime vuoden tapaan, että maa pystyy ainakin näillä näkymin lähettämään joukkueensa turnaukseen. Mikäli ei ymmärrettävistä syistä esimerkiksi Chileen tai Meksikoon nähden pysty sitä tekemään niin ottajia sen paikalle kyllä löytyy.)

  Puerto Rico (Uusi tuttavuus ja saattaa hyvinkin voittaa turnauksen mikäli on tarpeeksi alemmissa Yhdysvaltain alasarjoissa pelaavia kavereita joukkueella tarpeeksi mukana kun aletaan pelata tosipelejä. Paikallisilla asukkailla pelaten voi olla kyyti melkoisen kylmääkin, mutta kaiken kaikkiaan ovat pelanneet asemaansa nähden hyvinkin ainakin historiallisissa ja myös lähivuosien näytösotteluissakin.)

  Jamaika (IIHF:n lievästi sanottuna erikoinen uusi tulokas viime vuosilta myös jääkiekon parista on erikoisesti kehunut olevansa jopa Talviolympialaisissa 2022, mutta taisi mennä sekin kommentti loppupelissä myös siellä päässä mahtavan huumorin piikkiin.

  Toisaalta onhan Jamaikalta nähty tiettävästi niin hiihtäjiäkin historian saatossa kuin varmasti myös ainakin Eddie 'The Eagle' Edwardsin jälkeen vuoden 1988 Calgaryn Talviolympialaisten erikoisin valopilkku eli Jamaikan Kelkkailun Maajoukkue.

  Jääkiekkomaajoukkue Jamaikallakin voi olla ainakin aluksi melkoinen näky. Mikäli tosin saa sitten kiekkoilusta otteen jäällä niin onko sitten kuitenkaan niin huono kuin sitten vaikkapa lähialueen muut jääkiekkomaajoukkueet?)

  LATAM Cup tai LatAm Cup tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen tapahtuma lähivuosille mikäli vain sitä pystytään tulevina vuosinakin järjestämään ja innokkuus säilyy.
   
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tänä kesänä on pelattu kesäaikaan yksi uusimpia ja mielenkiintoisia turnauksia varsinkin Afrikassa.

  Madaraka Cup tai Madarakan Päivä Cup Keniassa on kieltämättä ollut mielenkiintoinen näytönpaikka uudelle, potentiaalisesti jonakin päivänä jääkiekkoon liittyvältä Afrikan maalta.

  Verrattuna muutamaan muuhun Afrikan maahan kuten Kameruniin tai Namibiaan, ei ainakaan Keniaa voi yrittämisen puutteesta syyttää viime vuosina jääkiekon suhteen.

  Nairobissa on ollut Panarin Jäähalli kuuluisassa Panarin Hotellissa jo hyvinkin kauan aikaa olemassa varsinkin jos kaikki edeltävät nimet sille lasketaan.

  Nykyisessä ja ainakin ihan järkevään jääkiekkoon toistaiseksi riittämättömänä juurikin pienen koonsa takia se on ollut olemassa vuodesta 2016 lähtien.

  Kenian maajoukkueella pelipaidassa kieltämättä on hyvin edustettuina vihreä, punainen ja musta väri ohuine valkoisine raitoineen, mutta ennen kaikkea hieno leijonatunnus hieman nostalgisen oloisesti taiteiltuna vaikkapa brittien, tanskalaisten tai suomalaisten vastaavia leijonatunnuksia mukaillen ainakin kruunaa peliasun.

  Tuossa Madarakan Päivän Cupissa pelattiin kolmella kolmea vastaan jääkiekkoa maalivahtien kanssa ja neljällä neljää vastaan vain mikäli maalivahteja ei ollut jäällä juurikin Panarin Jäähallin pienuuden takia.

  Suomalaisväriä Kenian vastustajana muun muassa olleen Afrikan Eurooppa Teamin mukana edusti Erik Lundberg.

  Afrikan Eurooppa Team on näinä vuosina enimmäkseen pelannut satunnaisesti ennen Kenian kohtaamista satunnaisia näytösotteluja Marokossa, Algeriassa ja Tunisiassa ja kaukaisemmassa historiassa Kamerunissa, Namibiassa ja Etelä-Afrikassa tietysti Afrikan kovinta jääkiekkomaata vastaan.

  Lisäksi mukana oli myös hyvin alhaisen taitotason omaavia yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia joukkueita joissa mukana oli muun muassa myös Kyle McCarter.

  Herrat Lundberg ja McCarter kun varsinaisina oikeana päivätyönään ovat ihan vain maidensa suurlähettiläitä Suomen ja Yhdysvaltain Suurlähetystöstä.

  Kenian jääkiekon tulevaisuus onkin mielenkiintoista kun nyt pelaavan joukkueen keski-ikä ja jääkiekon aloitusikä pitäisi saada laskettua sinne 20:n ikävuoden tietämille ja mieluiten lasten ja junioreiden tasoa hieman ylemmäksi lähtökohtaisesti.

  Toisin sanoen lapsille ja junioreillekin yritetään järjestää vastaavaa toimintaa lähivuosille.

  Tähän asti kun Keniassa parikymppinen jääkiekon pelaaja on ollut äärimmäinen harvinaisuus kun enimmäkseen se on ollut kolmekymppisten tai tätäkin vanhempien pelaajien aluetta olla maajoukkueessa kaikessa harvinaisuudessaan.
   
 7. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Nyt on pakko kysaista lahdetta Kreikan Liigan pelaamiselle. Itse en ole tormannyt missaan uutisiin ja ainakaan Ateenan jaahalli ei ollut koko aikaa jaadytettyna manna talvella. Haluaisin kylla Liigan alkavan jalleen mutta tarkennusta tiedustelisin lahteeseen/lahteisiin
   
 8. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Lainaus:
  Minulla on oikeastaan kaksikin lähdettä ja kaiken uhalla julkaisen niistä nyt toisen koska kyseinen sivusto on valitettavasti tunnettu virusalttiudestaan tai sitten jostain käsittämättömästä syystä aina kun menen itse kyseiselle sivustolle niin virustorjuntani alkaa jostakin syystä aina käymään liian kovalla laukalla, mutta tässä on ainakin yksi lähde:

  http://www.internationalhockey.net/...tional-Championships-2019&p=291176#post291176
   
 9. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Ok, eli kevatsarjana pelattu, itse tsekkailin tilannetta talven aikana hallilla. Taytyy pistaa korvan taakse ja kayda kurkkimassa peleja eksotiikan vuoksi
   
 10. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Jään Lohikäärmeillä eli Kiinalla tunnetusti on ollut loppupelissä yllättävänkin pitkää ja historiallista perinnettä harjoitella suomalaisia seurajoukkueita vastaan.

  Ainakin mikäli en ole erehtynyt niin uusimmat ottelut ainakin vielä viime vuoden puolella olivat Jään Lohikäärmeiltä lokakuun-joulukuun väliseltä ajalta Suomesta.

  Viime vuoden lokakuussa Jään Lohikäärmeet majoittuivat Suomessa ja tiedä sitten, että miten monta harjoitusottelua pelasivat kaikkiaan vai oliko kyse vain leiriytymisestä ilman pelaamista?

  Jään Lohikäärmeet olivat leirillä Vuokatissa 15.10.2018 lähtien ainakin tietääkseni ja pelasivat niin Suomi-Sarjan kuin myös 2. Divisioonan/2-divisioonan joukkueita vastaan.

  Varmaankin ehkä nk. Rautaliigan puolelta pitäisi katsella mikäli siellä oltiin lokakuun-joulukuun alla Jään Lohikäärmeiden vierailuista tarkempia kuin mitä itse tuolloin olin.

  Poikkeuksellisesti normaalista kaavastaan Jään Lohikäärmeet kohtasivat myös Espoon Bluesin A-Junioreiden Akatemia-joukkueen eli Blues A-Akatemian 18.12.2018 valitettavasti tuntemattomalla lopputuloksella.

  Joka tapauksessa ainakin 19.12.2018 keskiviikkona Suomi-Sarjan Haukat voittivat Jään Lohikäärmeet vasta jatkoajalla maalein 4-3.

  Sen sijaan 2. Divisioonan/2-divisioonan Sipoon Susia tai oikeammin nykyään ehkä enemmän englanninkielisen nimensä johdosta Sipoon Wolfeja vastaan Jään Lohikäärmeet olivat varsinkin joko 21.12.2018 tai 22.12.2018 papereissani olevan ottelun mukaan alakynnessä etenkin sen ensimmäisen erän yhteydessä.

  Lopulta myös Jään Lohikäärmeet hävisivät sipoolaisille maalein 4-9 mikä ei mainetta paranna heidän osaltaan.

  Sipoon Wolf/Susi hävisi sitten itse vuorostaan LUH:lle eli Lawrence University Hockeylle harjoitusottelun maalein 3-5 kun olivat tosiaan hekin Sipoossa pelaamassa.

  Päivityksenä äskeiseen muiden ottelujen mietintään totean, että Jään Lohikäärmeet kävivät pelaamassa myös tänä vuonna juhlavuottaan 2. Divisioonassa/2-divisioonassa viettävään tai myös jo tavallaan viettäneen PJK:n eli Pyhäjoen Joki-Kiekon kanssa ja voittivat sen 24.11.2018 pelatussa ottelussa maalein 5-3.

  Tätä ennen 11.11.2018 eli viime vuoden Isänpäivänä Jään Lohikäärmeet voittivat 2. Divisioonassa/2-divisioonassa pelaavat Ylivieskan Jääkarhut eli YJK:n maalein 5-4.

  7.12.2018 Jään Lohikäärmeet kohtasivat LiKi:n eli Limingan Kiekon voittaen sen maalein 3-2 ja 28.12.2018 TeKi:n eli Raahen Teräs-Kiekon tilanteen ollessa valitettavasti tuntematon tulokseltaan ellei sitä ole muualla Jatkoajassa mainittu.

  Paljoakaan näistä otteluista ei sanottu, mutta Raahen alueen heikompia jääkiekkojoukkueita vastaan Jään Lohikäärmeiden sanottiin voittaneen kaikki ottelut niitä vastaan ennen tuota TeKi:n kohtaamista kuten myös kaikki vakavammatkin divarijoukkueet ennen 7.12.2018 pelattua ottelua Limingan Kiekkoa vastaan.

  Yksi mahdollinen voitettu joukkue vakavammista joukkueista puhuttaessa saattoi olla ennen 11.11.2018 kohdattu 2. Divisioonan/2-divisioonan Sotkamon Kiekko eli SoKi ennen noita tuon 11.11.2018 päivämäärän Ylivieskan Jääkarhuja.
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2019 klo 14.36
 11. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Viime joulukuussa 1.12.2018 ja 2.12.2018 Japanin Nuorten Maajoukkue eli Japanin Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue pelasi Suomessa ainakin pari ottelua joista ensimmäinen ottelu oli Espoon Bluesin A-Junioreiden Akatemia-joukkue eli Bluesin A-Akatemian ja toinen ottelu oli Haukkojen A-Junioreita vastaan.

  Tosin on paha sanoa, että miten ottelut päättyivät kun niistä kuten tuosta yllä olevasta Jään Lohikäärmeiden vastaavasta ottelusta Bluesin A-Akatemiaa vastaan ei löytynyt tulostietoja.
   
 12. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Etelä-Amerikan jääkiekossa sattuu ja tapahtuu.

  Tai on ainakin sattunut näin kesän mittaan ennen pian tulevaa LATAM Cupia/LatAm Cupia.

  Venezuelan mahdollisesti peruessa siirtonsa sinne voidaan nähdä jälleen yksi uusi tulija kenties jääkiekossa kansainvälisesti.

  Nimittäin Ecuador.

  Ecuadorin jääkiekosta puhuen siinäkin maassa kiekkoa on harjoitettu niin historian saatossa kuin nykyäänkin. Quiton Jäähallissa tosin maan ainoan jäähallin osalta siellä pelataan vain kun siellä on tarvetta maan harvoille kansallisen sarjatason peleille tai maajoukkueen peleille ja erittäin satunnaisille harjoituksille.

  Quiton Jäähallissa pelataan kolmella kolmea vastaan jääkiekkoa.

  Muutoin pelaajat käytännössä harrastavat sisähallissa pelaamista salibandya muistuttavine lajeineen, maahockeyta tai rullakiekkoa jääkiekon pelaamista kuvaharjoitellen sen sivussa.

  Silloin kun on vakavemmasta harjoituksista kyse ja jääkiekkoa on ollut pakko harrastaa vähän paremmissa oloissa tai vaativampia määriä niin näinä vuosina Ecuadorin pelaajat ovat tehneet isoimmillaan lentoja tietenkin Meksikoon, Yhdysvaltoihin tai Kanadaan, mutta huomattavan enimmäkseen on menty kustannusten takia naapurimaihin eli Brasiliaan, Argentiinaan ja Chileen joista viime vuosina erityisesti Chileen etenkin nyt kuluneen vuoden, viime vuoden ja kaikkiaan vajaan parin vuoden aikana.

  Tänä vuonna Ecuador osallistui Jääkiekon Patagonia Cupiin Chilessä joka on LATAM Cupin/LatAm Cupin kilpailija.

  Tunnetaan myös toiselta nimeltään Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo.

  Edellisenä vuonna Argentiina voitti Chilen Patagonia Cupin Loppuottelussa maalein 9-2 näin ohimennen viime vuotta muistaen.

  Tänä vuonna Patagonia Cupissa pelasivat Chile, Argentiina, Ecuador ja Chilen B-maajoukkue Brasilian valitettavasti peruessa tulonsa kun huhuissa oli mukaan tulossa myös Boliviakin peruneen Venezuelan ja Kolumbian tilalle mikä ei tosiaan lisää Venezuelan mahdollisuuksia kenties tulla myöskään LATAM Cupiin/LatAm Cupiin.

  Tämän vuoden tulokset tulevat Patagonia Cupista tähän alle kun pelattiin viime vuodesta poiketen vain Alkuerät ja Alkuerien jälkeen Loppuottelu kun turnaus oli vain kaksi päivää kestävä jossakin välissä tätä heinäkuuta kun valitettavasti tuloksia nimenomaan myös tarkkojen pelipäivämäärien osalta ei löytynyt:

  Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2019

  Copa Patagonica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2019 Alkuerät

  Chile B-Chile 0-7 (Tämä pelattiin ainoana otteluna turnauksen ensimmäisenä päivänä kun loput Alkuerät ja Loppuottelu pelattiin samana päivänä.)

  Chile B-Argentiina 2-10

  Ecuador-Chile 0-5

  Chile-Argentiina 3-2

  Chile B-Ecuador 1-2

  Argentiina-Ecuador 4-2

  Copa Pataconica Hockey Hielo/Copa Patagonica Hockey sobre Hielo 2019 Loppuottelu

  Chile-Argentiina 3-2

  Chile voitti turnauksen, Argentiina oli toinen, Ecuador oli kolmas ja Chilen B-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen.

  Kaikkiaan tässä turnauksessa pelattiin viime vuodesta poiketen Santiagon Jäähallin jäälaitteiston ongelmien takia mielenkiintoisesti Chilessä luonnonjäillä heti Jääkiekon Chilen Liigan loppumetreillä ja ennen kuin enintään 2 kuukautta kestävä Chilen pysyvän jään talvikausi olisi ollut ohi. Edellisenä vuonna pelattiin Argentiinassa niin Buenos Airesin Jäähallissa kuin erittäin pienessä Ushuaiassa sen jäähallissa.

  Ottelut pelattiin Zanartun Laguunilla juuri Puerto Williamsin ulkopuolella Navarinon Saarella.

  Ajoittain ottelut pelattiin ja lopetettiin erittäin myöhään illalla tai yöllä nimenomaan luonnonjäillä pelaamisen takia.

  Vielä kenties sensaatiomaisempaa oli, että tässä turnauksessa pelasi myös Chilen Naisten A ja B-maajoukkueet ja Ecuadorin Naisten Maajoukkue.

  Naisten puolella tosiaan Ecuador voitti, Chilen A-maajoukkue oli toinen ja B-maajoukkue oli kolmas ja viimeinen kun Argentiina ja Brasilia eivät halunneet lähettää Naisten Maajoukkuetta eikä Brasilia tehnyt sitä lopulta edes Miestenkään puolella!

  Chilessä jääkiekko tuntuu ainakin kasvavan Copa Hermandad Patagonican eli tuon Patagonia Cupin voittopokaalin pokkaamisen myötä verraten erittäinkin kovaa vauhtia Argentiinaan ja Brasiliaan verrattuna myös pelaajamääriltään kun miettii kaikkea.

  Chilessä on jo 2000 pelaajaa ja koko ajan kasvavaan päin on pelaajamäärät menossa siinä missä Argentiinassa oli vielä pari-kolme vuotta sitten alimmillaan enää 1023 pelaajaa ja tällä hetkellä on 1060 pelaajaa. Argentiinalla vielä sen 5-10 vuotta sitten oli nuo nyky-Chilen pelaajamäärät ja kaikkein korkeimmillaan on ollut useampia tuhansia pelaajia.

  Eniten tippunein määrä jääkiekkoilijoita on Brasilialla jolla nykyisin on enää vain 330 pelaajaa koko maassa kun parhaimmillaan juuri Brasiliassa oli eniten jääkiekkoilijoita ja enemmän kuin Argentiinalla tai Chilellä ikinä on ollutkaan, mutta tilanne Brasiliassa 1980-luvulla, 1990-luvulla ja vielä varhaisella 2000-luvulla oli toista luokkaa jääkiekon suhteen kuin miten nykyään maalla menee.

  Olosuhteet jäähallien suhteen Brasiliassa ovat kyllä olleet parhaimmat historian saatossa ja vieläkin Etelä-Amerikan mittapuulla menettelevät, mutta kaikkiaan yllättävänkin suuri innostuksen puute esimerkiksi Argentiinan ja Chilen tilanteeseen verrattuna on ongelma maan jääkiekollista tulevaisuutta ajatellen.

  Chilellä ongelmana tuntuvat olevan lähinnä rahahuolet ja jäähallien rakentamishankkeiden hitaus siinä missä Argentiinalla on jäähallipuoli nykyään ehkä parhaimmassa kunnossa, mutta ei juurikaan sitten muutoin varaa laajennella niitä tai luoda uusia jäähalleja nykyistä enempää.

  Chilessä kuitenkin äärettömän lupaavana asiana on kuitenkin jo perinteisten miesten A ja B-maajoukkueen ja naisten A ja B-maajoukkueiden lisäksi äärettömän myönteisenä uutena joukkueina Chilen Nuorten A ja B-maajoukkueet.

  Chilen Nuorten A ja B-maajoukkueet ovat siinä määrässä poikkeuksia Argentiinan ja Brasilian Nuorten Maajoukkueisiin verrattuna, että ainakin vielä toistaiseksi uutena asiana Chilen Nuorten Maajoukkueet ovat Alle 16-Vuotiaiden juniorimaajoukkueita enimmäkseen.

  Argentiinalla on Alle 17-Vuotiaiden, Alle 18-Vuotiaiden, Alle 19-Vuotiaiden ja Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkueita siinä missä Brasilialla on vain Alle 19-Vuotiaisiin asti Nuorten Maajoukkueita nykyään.

  Tämä on tilanne Brasiliassa kun Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue lakkautettiin pari vuotta sitten enintään olleella ajalla.

  Muutkin Nuorten Maajoukkueet ovat Brasiliassa käytännössä jatkuvan lakkautusuhan alla siinä missä Argentiinassa voidaan vielä kenties nuorten tulevaisuus jääkiekossa vielä turvata ja Chilessähän asiat ovat kasvu-uralla!

  Myös Ecuadorissakin vaikutetaan heräävän jääkiekon suhteen ja jos ei sitten miehissä niin naisissa ainakin tunnutaan kaikessa olemattomaltakin kuullostavassa vähäisyydessäänkin heräävän ainakin mikäli käytännössä aika lailla tyhjästä koottu naisten joukkue voittaa paljon pidempään harjoitelleet Chilen vastaavat naisten joukkueet noinkin helposti kuin mitä voittivat!
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2019 klo 14.23
 13. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  IIHF:n Kongressissa ei tänä vuonna tullut muutamien viime vuosien tapaan uusia jäseniä ainakaan tietääkseni yhtä ainakaan täysjäsenten puolelle.

  Lähinnä tällä hetkellä jäsenyyskuvioidensa kanssa tilannettaan miettivät Algeria, Saudi-Arabia, Uzbekistan ja Pakistan joista Pakistania huomioimatta kaikki voisivat olla lähivuosina täysjäseniä kun kaikilla näillä tosiaan sitä öljyrahaa on takana ja Uzbekistanilla tietysti oli kiekkohistoriaa isommin Neuvosto-Uzbekistanin aikana.

  Algeria tietysti myöskin on pelannut Marokon ja Tunisian kanssa kiekkoa myöskin.

  Saudi-Arabia onkin sitten varakas kysymysmerkki kun homma sillä ja Qatarilla on aika samanlainen tällä hetkellä kun Saudi-Arabia vaikuttaisi empivän samalla tapaa Jääkiekon Arabi Cupin ja MM-kisojen ohjelmaan tulemisen välillä.

  Pakistanilla homma onkin epävarmempaa ja taitaa jäädä täysjäseneksi ainakin liittyminen aika lailla puheen tasolle ilman ihmeitä kun naapurimaa Intialla tänä vuonna on ollut jääkiekossa juhlavuosi ja sen kunniaksi ei kovin kummoista osallistumista paljon ollut.