Muiden maiden maajoukkueet

  • 131 376
  • 373

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Liiga ja SM-Liiga tosin ovat niin samoja asioita tai melkein samoja asioita, että niistä puhuttaessa en ole tainnut kuin ihan vain kerran käyttää tuota erotusta lähinnä TV-lähetysten puolen jutuissa ja silloinkin vain puhtaan varmuuden vuoksi jonkin vuoden 2005 MTV3:n ottelun väärinkäsityksen välttämiseksi.

Suomen Mestaruus-Liiga ei kyllä itselleni tulisi mieleenikään kirjoittaa kun varsinkin nykyään se olisi tarpeetonta ja olisi kenkku myös virallisenakin nimenä.

Multa loppui rautalanka. Kiitos silti mielenkiintoisista katsauksista jääkiekon pikkumaiden osalta!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat tai myös Jääkiekon Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 ovat tosiaan tänään alkaneet Filippiineillä.

Itse otteluohjelma on seuraavanlainen kun turnausta pelataan aiemmin kerrotun mukaisesti 1.12.2019-8.12.2019 Filippiineillä SM Mallin/Pasayn Jäähallissa ja kun maina ovat Filippiinit, Jään Elefantit eli Thaimaa, Jään Tiikerit eli Malesia, Singapore ja Indonesia:

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat/Jääkiekon Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat/Jääkiekon Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 Alkuerät

1.12.2019

Indonesia-Thaimaa

Malesia-Filippiinit

2.12.2019

Singapore-Indonesia

3.12.2019

Thaimaa-Malesia

Filippiinit-Singapore

4.12.2019

Indonesia-Filippiinit

5.12.2019

Malesia-Indonesia

Thaimaa-Singapore

6.12.2019

Singapore-Malesia

Filippiinit-Thaimaa

Alkuerien neljä parasta maata pääsevät tietenkin 7.12.2019 pelattaviin Välieriin ja Alkuerien huonoimman ottelut päättyvät päivämäärään 6.12.2019.

8.12.2019 pelataan Pronssiottelu ja Loppuottelu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämän päivän ottelut ovat toistaiseksi sujuneet seuraavalla tavalla yllä mainitussa turnauksessa seuraavalla tavalla:

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat/Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 Alkuerät

1.12.2019

Indonesia-Thaimaa 0-14 (Jään Elefantit jyräsivät Indonesian mennen, tullen ja palatessa. Indonesian kunniaksi kuitenkin on sanottava se, että muun muassa Kuwaitiin nähden ei ollut ollenkaan ihan niin huono kenttäpelaajiltaan jäällä sinänsä edes viime vuosien vasta-alkajaksi jääkiekossa kun Jään Elefanteilla oli kokemusta juurikin myös valitettavasti Talviolympialaisten Karsintojen jatkokamppailuista poisjääneenä juurikin niistäkin.

Tosin suurimman osan ottelua Jään Elefantit pystyivät pelaamaan myös merkittävästi säästellen heti kun Indonesian luistelutaito vähänkin tuli ottelussa ilmi.

Siten Jään Elefantit tutulla romuluisella luistelullaan päihittivät hyvin selkeästi tämän maan ja päihittää ilman ihmeitä loputkin tässä turnauksessa.

Pari vuotta sitten tappiot Indonesialla olivat myös melko samanlaisia.

Tosin jatkoa ajatellen tämän vielä hyväksyy nyt kun pahin on Indonesialle takana, puhutaan kuitenkin turnauksen parhaimmasta ja muutenkin viime aikojen Kaakkois-Aasian jääkiekon nopeimmin nousevasta maajoukkueesta, muiden pitäisi olla Jään Elefantteja heikomman tason maita edes jotenkin ja ainoa varsinainen mittapuu tai sen yritys turnauksessa on Singapore.

Mikäli parin vuoden takaisia tappiolukemia tulisi vielä heitäkin vastaan niin sitten ivallisesti voisi väittää Kuwaitilla ainakin olevan edes jotakin toivoa voittaa joku maa jääkiekossa ja se ehkä olisi tämä.)

Malesia-Filippiinit 1-15 (Tämä ottelu päättyi murskaavasti Jään Tiikerien eli Malesian jouduttua isäntämaan täytekokoelmiin jääkiekollisesti puhuttaessa.

Jään Tiikerit tuntuvat dramaattisesti huonontuneen vaikka ei edesmenneen Jään Tiikereiden legendapelaajan Ton Tee Tehin poismenonkaan pitäisi tai olisi pitänyt näin tuntuvasti heikentää Jään Tiikereiden iskukykyä turnausta ajatellen.

Filippiineillä oli toki otteluarvioissa pieni ylivoimaetu joka tapauksessa kun pelataan heidän kotiareenallaan, mutta ei näin iskevää etua pitänyt heillä olla.

Pahimmillaankin se 0-3, 0-5, 0-6 tai aivan enintään 0-7 tappio lisättynä mahdollisesti tappiota helpottavilla 1-3 maalilla Filippiinien verkkoon oli Jään Tiikerien hampaattomana kiekkopäivänä kyllä odotettavissa, mutta ei näin rajua tappiota kuitenkaan!

Kun näin huonoa kerran on pelaaminen jo isäntämaata vastaan niin Jään Elefanttien jyräystä vastaan tuolla pelillä ei Jään Tiikereillä ole toivoakaan.)

Tämän päivän ottelut alkoivat Filippiinien Aikaa Klo 15 ja 19 eli Suomen Aikaa Klo 9 ja Klo 13.

Huomisen ainoa ottelu 2.12.2019 Singapore-Indonesia alkaa Filippiinien Aikaa Klo 19 eli Suomen Aikaa Klo 13 ja samoin menetellään myös 4.12.2019 ainoassa ottelussa Indonesia-Filippiinit.

Pari ottelua sisältävät päivät eli 3.12.2019, 5.12.2019 ja 6.12.2019 noudattavat tämän päivän pelattujen ottelujen kellonaikoja kuten myös Välierät, Pronssiottelu ja Loppuottelu omina pelaamisen päivinään eli 7.12.2019 ja 8.12.2019.

Huomisen ainoa ottelu tosiaan on hyvin pitkälti erittäin todennäköisten turnausjumbojen keskinäinen vääntö, mutta toisaalta Singaporen mahdollisuudet yllättää jatkossakin ovat paremmat kun Singapore vasta aloittaa turnauksen ottelunsa ja kyllä on muutenkin ollut kauden peleissä parempi kuin Indonesia.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisoissa ollaan edetty toistaiseksi seuraavalla tavalla kun eilen pelattiin yksi ottelu ja tänään pelataan kaksi ottelua joista toinen on jo pelattu ja toinen alkaa 23 minuutin kuluttua tätä kirjoittaessa:

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat/Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 Alkuerät

2.12.2019

Singapore-Indonesia 8-2 (Tässä ottelussa varsinkin ensimmäinen erä oli yllätysten iltaa enteilevä kun Indonesia ei suostunutkaan Singaporen ajattelemaan paraattimarssiin sitä vastaan.

Indonesia pisti painetta Singaporea kohtaan ajoittain yllättävänkin hyvin ja kun edelleen miettii tätä maata niin se ei todellakaan ihan niin huono ole kuin miltä se ehkä on näyttänyt.

Tuhoisaa oli kuitenkin päästää kaksi maalia ensimmäisen erän loppumetrejä kohti 14 sekunnin sisällä ja sen jälkeen mikään ei ollut entisensä.

Tosin ei Singaporekaan ihan heti kyennyt etulyöntiasemaan vaan tärkeää oli tehdä se usein ratkaiseva avausmaali pattitilanteen ratkaisua varten toisessa erässä minkä myötä sitten tie voittoon oli Singaporelle auki.

Jään Elefanttien eli Thaimaan suorittaman hyvin lempeänkin jyräyksen jälkeen olisi voinut luulla, että Indonesialla ei olisi mitään rakoa pysyä tahdissa oikeastaan koko turnauksen aikana. Näin ei suinkaan ollut eikä sen edes oikeastaan tarvinnut hävetä missään vaiheessa itseään jäällä.

Tosin vastustajankin mittapuun ainakin vielä toistaiseksi on oltava sellaiseen peliin tietenkin erittäin vaatimatonta luokkaa. Ilman muuta tämä maa kuitenkin Kuwaitin voittaa tulevaisuudessa jääkiekossa mikäli vain kehityspolku jatkuu yhtä suotuisana.

Tosin rahalla ja olosuhteilla sitten ennen pitkää varmaankin Kuwait saattaisi porskuttaa eteenpäin mikäli päättäjiä kiinnostaisi lähellekään niin paljon tilanne jääkiekossa siellä oikeasti kuin mitä esimerkiksi Indonesiassa on Thaimaan viime vuosien tapaan itse alkanut kiinnostaa todella paljonkin.

Tiedä sitten, että riittääkö energiaa lähivuosille samalla tapaa nyt kun ainakin melko hyvä alku eteenpäin menossa aiempaan nähden on Indonesian kohdalla saatu sinänsä?)

3.12.2019

Thaimaa-Malesia 16-0 (Toisin kuin Indonesian kanssa niin Jään Elefantit eivät lähteneet peruuttelemaan paljoakaan ainakaan heti alkuun. Myöhemmin kyllä peruuttelivat kun näkivät miten hampaattomaksi ja ihan kynnettömiksikin Jään Tiikerit paljastuivat.

Mikäli joitakin vuosia sitten joku olisi ennustanut tällaista lopputulosta minulle tai minä itse olisin ennustanut näin jollekin näiden maiden jääkiekosta isommin tietävälle niin olisin itsekin nauranut sen jutun kertojalle tai itselleni aika helkkarinkin paljon saatikka sitten, että miten paljon minulle olisi varmasti naurettu.

Jään Elefanteilla oli kyllä tietenkin Olympiakarsinnoistakin otetta, mutta eihän sen tasoeron nyt pitäisi olla näin murskaavaa kuitenkaan.

Etenkin kun pitkin ottelua näytti siltä, että Jään Elefantit tuplaavat tai jopa triplaavat lopputuloksen, Jään Tiikerit eivät onnistuneet saamaan maalin maaliakaan ja jopa Indonesian kaltainen, aikaisemmin Jään Tiikereiden helppo suupala aamiaiseksikin on toistaiseksi tehnyt enemmän maaleja turnauksessa kuin se!

Jään Tiikereillä on totaalisesti pakka sekaisin kun kaikkea muuta miettii ja Jään Elefantit alkavat nyt olla hyvin lähellä muutenkin melko selvää turnausvoittoaan tällä menolla.)

Filippiinit-Singapore (Tämä ottelu alkaa pian ja siinäkin on omalla tavallaan jännitystä paljonkin ilmassa. Filippiinit kisaisäntänä voi viedä tämän ottelun mahdollisesti rumin lukemin, mutta Singapore voi myös yllättää eikä sen tilanne jäällä nyt niin huono ole tätäkään maata vastaan tai olisi mikäli ei pelattaisi Filippiineillä.)

Huomenna eli 4.12.2019 pelataan tietenkin yksi ottelu eli Indonesia-Filippiinit ja tämän päivän pohjalta onkin mukava nähdä, että pystyykö Indonesia yllättämään Filippiinit samalla tapaa kuin Singaporen ainakin alkuun tai jopa ehkä pitkin otteluakin!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämän päivän ottelut Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisojen otteluista ovat takana ja niistä käyn lähinnä tässä viestissä läpi ottelua Filippiinit-Singapore:

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat/Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 Alkuerät

2.12.2019

Singapore-Indonesia 8-2 (Mietteet yllä olevassa viestissä.)

3.12.2019

Thaimaa-Malesia 16-0 (Mietteet yllä olevassa viestissä.)

Filippiinit-Singapore 5-3 (Tästä ottelusta tuli totisesti uskomaton jännitysnäytelmä tasolleen!

Singapore ahdisti kisaisäntiä minkä ehti ja tarjosi viihdettä koko rahan edestä ottelussa. Sekuntia ennen ensimmäisen serän loppua Singapore totisesti mykisti kotiyleisön menemällä jopa johtoon isäntiä nöyryyttäväsi maalein 0-1!

Ottelun toisessa erässä Filippiinit laittoi vauhtia luisteluunsa selvästi aiempaa enemmän ja pääsikin tasoihin, mutta sen jälkeen ottelusta tuntui tulevan totista vääntöä puolin ja toisin.

Jäähyjä jaeltiin yllättävänkin leppoisasti suhteessa pelin kiihkoon ja tempoon nähden.

Joidenkin rajuimpiin pienempien maiden kohtaamisiin nähden nyt oli onneksi historiallisen Jugoslavian tai Pohjois-Korean nk. Voimanelikon aikakauden täysruhjonnan sijaan jäällä enemmän vain perinteistä estelyä, kampitusta tai koukkaamista kuitenkin lievemmin ottein kuin mitä voisi pahimmillaan olettaa jääkiekon pienempien maiden ollessa kyseessä.

Ottelun ollessa päätöserässä entistäkin jännittyneempää taistoa kiihkeimmän vauhdin ollessa jo käytetty tulikin sitten 7 minuuttia ennen loppua 2-1 maali isännille.

Ja mitä vielä:

Singapore iski 18 sekunnissa kuin tyhjästä itsensä tasoihin!

Toisaalta Filippiinit vastasivat kutsuun ja peli olikin pian sentään taas isännille maalein 3-2.

Tämän olisi pitänyt tarkoittaa isännille jo voittoa, mutta yksi heidän pelaajistaan alkoi kuitenkin kontaktitilanteen jälkeen pelata ilman kypärää jäällä ja sitä eivät toimitsijat hyväksyneet kerrankin ihan saman tien viheltäen kun aiemmin vihellyksissä oli ollut vähän turhankin leppoisaa otetta ajoittain.

Kun sallittu aika ilman kypärää tuli täyteen niin siitähän ilman välitöntä kypärän uudelleen laittoa päähän tulee automaattisesti 2 minuutin jäähy.

Tämä virhe toki ottaen huomioon ottelun kiihkonkin oli maksaa voiton Filippiineille tiukassa paikassa.

Singapore meni tasoihin maalein 3-3.

Ja oli menettää tasapelinsä melkein heti suhteellisen typerään puolustuspään koukkaukseen.

Toimitsijoiden osalta se tuntui muutamaan aiempaan rikkeeseen nähden menneen vähän turhankin helposti sellaiselle pelaajalle joka muuten ottelussa ei ollut koukannut ja kun se meni vielä Singaporelle mikä varsinkin maan valmentajistossa herätti aikamoisia vastalauseita.

Jatkoaika ottelussa oli erittäin lähellä, mutta Singaporen käsittämättömät ja siihen asti enemmänkin kuin upean ottelun pelaanneen maalivahdin taakseen päästämät kamalat kaksi uskomatonta hörppymaalia längistään omaan pömpeliin ensin 10 sekuntia ennen loppua ja sitten vielä muutenkin 2 sekuntia ennen ottelun päätöstä maksoi pisteet ja tuotti äärimmäisen kamalan pettymyksen heille ja isännille helpotuksen huokauksen.

Filippiinit voitti ottelun siis maalein 5-3.

Tuota karmeaa 10 sekunnin tapausta huomioimatta kaikkiaan upea ottelu Singaporen kaltaiselta maalta kyllä oli ja tuollaisella esittämisellä edes puoliksikin jääkiekossa alkaa näyttää hyvältä maan osalle tulevina vuosina.

Tosin silti on vielä kyllä matkaakin kuljettavana. Etenkin maalivahtipelissä ja osin puolustuksessa on toivomisen varaa. Kun ei maalivahtikaan maalla nyt niin huono ole, mutta ei tuollaisia vain saisi tapahtua.

Ehkä Indonesian tai vaikka Kuwaitin maalivahdille saisikin tuollaisia hörppyjä tapahtua ja tapahtuikin varsinkin Kuwaitille, mutta ei Singaporelle.

Ainakaan toivon mukaan ei tämän jälkeen.

Kisaisännille taas tuollainen pelaaminen kuin mitä pelattiin tänään niin tuottaa kyllä valitettavasti erittäin kovan ja todennäköisen murheellisen illan heille silloin kun Jään Elefantit eli Thaimaa asettuu vastaan.

Ajoittain Filippiinien pelaaminen oli tosiaan turhankin laveaa, toisinaan liian kapeaa lähtösuuntauksiltaan ja karvauksiltaan ja siihen vielä päälle joukkue tunnuttiin yllättävän jäällä housut kintuissa mihin reagoitiin liikajäähyillä ja mihin vain vastustajan osittainen samaan sortuminen esti pahemmalta nöyryytykseltä.)

Huomenna eli 4.12.2019 pelataan tietenkin vain yksi ottelu eli Indonesia-Filippiinit josta puhuttaessa Filippiinit tuskin enää sinänsä lähtee näin leväperäisesti pelaamaan kuin mitä lähti tähän otteluun ja jos lähtee niin sitten kyllä ansaitseekin tappionsa mikäli sellainen sensaatiomaisesti on tullakseen.

Ivallisesti tosin puhuttuna nyt saattaa perseilyyn ollakin varaa isännillä toisin kuin lopulta olikaan Singaporea vastaan ainakin mikäli lähtökohdat pitävät paikkansa ja kun Indonesiakin tuhlasi rajallisia voimiaan aiempaan sankarointiinsa juuri Singaporea vastaan.

Sen sijaan 5.12.2019 pelataan jälleen kaksi ottelua ja ne ovat seuraavat:

Malesia-Indonesia (Jään Tiikereitä on tässä turnauksessa nöyryytetty toistaiseksi varsin kamalasti ja nyt kyllä pitäisi niitä pisteitä tulla. Kerta kaikkiaan on pakko.

Muussa tapauksessa tämä alkaa olla kyllä maan mustin tapahtuma sitten...

No varmaankin reilusti ennen vuotta 1998 ajatellen maan jääkiekkoa tai joskus ihan 1990-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa oli tuollaista sen pelaamisen kanssa viimeksi eli hyvin karmean näköistä kohellusta vailla tuloksia. Ihan tasonsa mittapuunkin jääkiekossa turnaus on ollut kamala.

Jään Tiikerit eivät takuulla halua varmastikaan tulla myöskään Kaakkois-Aasian omaksi Brasilian Jääkiekkomaajoukkueeksi näinä päivinä kun muistaa missä karmeassa tilanteessa on Etelä-Amerikan perinteisesti yhden hienoimman jääkiekkomaankin tilanne nykyaikana.)

Thaimaa-Singapore (Jään Elefantit hoitavat kyllä tämän ottelun, mutta missään tapauksessa ei kuitenkaan kannata ottaa mallia kisaisännistä tämän maan hoitelun kanssa. Ainakaan vastaavanlaisessa jäätyöskentelyssä ja liikajäähyjen määrässä.

Singapore on pelannut sankariottelunsa, mutta pystyvätkö he toistamaan sankaritekonsa?)

Mielenkiinnolla jään seuraamaan tilannetta.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilen ja tänään Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisoja on tosiaan jatkettu, eilisen ja tämän päivän ottelut Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisojen otteluista ovat takana ja käyn niistä läpi tulokset ja mietteet:

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat/Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 Alkuerät

4.12.2019

Indonesia-Filippiinit 1-8 (Indonesia pisti kisaisännille jälleen eteen vastoin olettamuksia erittäinkin hyvän taistelunäytöksen pystyyn. Filippiinit painostivat kaikin voimin, mutta yllättyivät vastarinnasta aika paljonkin.

Kaikkiaankin isännät joutuivat jonkinlaiseen lamaannuksen tilaan kun ennen kisoja niiden heittopussiksi ennustettu joukkue on kyllä sellainen, mutta se on sellaiseksi aivan liiankin turhan kovatasoinen ja tulevina vuosina ei voi siitä enää heittopussina oikeasti tämän vuoden jälkeen käytännössä enää puhua.

Ei varsinkaan mikäli noin hyvin jatkuu kehitys kun on jatkunut. Ennen ensimmäistä erää ja sen päätöstä Filippiinit eivät tehneet kuin 2 maalia tilanteessa missä esimerkiksi Jään Elefantit olisivat ajat sitten painuneet menojaan jonkinlaiseen 30-0 johtoon nyt ainakin ja kunnon maaleina sen 10-0 tai 15-0 johtoon.

Indonesian sitkeys ja sinnikkyys tuotti tulosta toisessa erässä maalin johdosta jolloin Filippiinien valmennus ryhtyi yksinkertaisesti pelaamaan aikaa ja väsyttämään vastustajansa kun muutakaan järkevää keinoa ei tuntunut olevan ja kun Filippiinien omatkin kenttäpelaajat alkoivat vähän liiankin ahtaalle laitettuna sortua levottomuuksiin.

Lopulta sitten kolmannessa erässä toki Indonesia oli voimiltaan ihan loppu ja sitten alkoivatkin isäntien maalijuhlat sen 43 minuuttia arvioitua myöhässä näin ivallisesti lausuttuna ja muutoin ehkä tosiasiallisesti sen puoli tuntia myöhässä koska eihän Filippiinien kenttätyöskentely ollut oikein edes paraatimarssiin edellyttävällä tasollakaan vastoin odotuksia pois lukien ihan alkuminuutteja jonka jälkeen jännitysnäytelmä olikin kaikkea muuta kuin isännille miellyttävää.

Maalintekointo loppui aina siihen paikkaan kun Indonesian iskevä puolustus ja onnistuneet kiekonriistot tekivät sen mahdottomaksi.

Indonesiaa pystyi tappiostaan huolimatta kehumaan melkein kaikessa paitsi kiihkeän energisyyden tuottamasta liikajäähyjen otosta ja sitten tietysti parista-kolmesta erittäin luvattomasta päästöstä selän taakse pömpeliin maalivahtien osalta muutoin tietenkin joukkueen juhlitumpana sankarina olosta kaikkiaan huolimatta.

Valitettavasti Indonesia hävisi rumasti ottelun jota se ei tietenkään voinut ainakaan ennakkoarvioissa voittaa tai myöhemminkään välttämättä esityksestään huolimatta, mutta menestyksellisen pelaamisen olisi voinut yrittää hyödyntää vaikka tasapeliksi tai sitten edes yrittää minimoida tappiolukemia jotenkin.

Tulevaisuutta ajatellen Indonesian olisi vähän pakko kyllä parantaa ajoittain luokatonta maalivahtipeliään joskin kyse voi olla myös vain oikeankin yksinkertaisesti maalivahtien oman harjoittelunkin puutteesta enemmän kuin vallan monella muulla oikeasti kehittyneellä ja silti melko erittäinkin varsinkin suomalaisella mittapuulla arvioiden huonommalla jääkiekkomaalla. Liikajäähytkin olisi parempi jättää väliin.)

5.12.2019

Malesia-Indonesia 5-4 (Jään Tiikerit tulivat jäälle menestysnälässä pidettynä ja tätä aiemmin varmasi sen sellaiseen pariin vuosikymmeneen suhteellisesti arvioiden pahiten nöyryytettynä joukkueena turnauksessa. Indonesialla turnauksen ilopillerinä tuntui edelleen virtaavan tekemisen menossaan jäällä positiivista liike-energiaa.

Malesialla oli paikkansa ottelussa, mutta ensimmäinen erä oli kyllä turhauttavan luokatonta selvästi paremmalta joukkueelta.

Kun maaleja ei tullut niin ei tullut mistä Indonesia keräsi irtopisteitä tilanteesta missä monelta oikeasti jääkiekon kääpiömaalta olisi ajat sitten loppunut peli-ilo ja ne olisivat joutuneet jyrän alle pelattuaan sen yhden ainoan mahdollisen teoreettisen unelmaottelun turnauksessa häviten sitten koko ajan rumin lukemin lopun turnauksen ajan tai joskus ihan alun alkaenkin.

Toinen erä olikin sitten helpottavampi Jään Tiikereille kun Indonesia alkoi taas tuttuun tapaan ottaa hieman liikaa jäähyjä. Ehdottomasti Jään Tiikereiden hampaattomuuden ja kynnettömyyden osoitti se, että se ei kyennyt ylivoima-asemassakaan ratkaisevaan voittoon vastustajastaan vaan alkoi välillä itsekin perseillä jäällä minkä ehti.

Nöyryyttävintä oli myös menettää se toki erittäin isoilta osin myös Indonesian maalivahdin sankaroinnin tuloksena pieneksi jäänyt 4-1 johtokin!

Lopulta oltiin tasapelissäkin kolmannessa erässä 4-4 ennen kuin sitten lopulta Indonesia otti yhden ratkaisevan typerän jäähyn liikaa.

Toki Malesiakin otti myös jäähyn, mutta se ei paljon auttanut kun sitten tärkeässä kulmasta aloituksen tilanteessa Indonesian puolustus tuntui torkkuvan tärkeän tilanteen jälkilöylyssä, teki maskia maalivahdille ja kun väistö tuli niin tilaa jäi Jään Tiikereiden pelaajan rannelaukaukselle ja siten Jään Tiikerit tekivät ratkaisevan voittomaalin 5-4 joskin ottelua oli kyllä jäljellä vielä tuon maalin tullessa 4 minuuttia ja 10 sekuntia.

Toisaalta niiden minuuttien ja lyhyiden sekuntien aikana Indonesialla ei ollut toivoakaan tehdä järkevästi tasoitusmaalia ja kun vielä jatkuvasti omissa päädyissä uhkasi soida niin maalivahtia ei voinut vetäyttää jäältä pois ja kun voitiin niin kuudella pelaajalla tuli liian vähän ottelussa järkevää aikaa tasoitusta varten.

Siten Jään Tiikerit voittivat vihdoin ja viimein turnauksessa maalein 5-4, mutta voitto tuntui kamalalta Pyrrhoksen Voitolta. Etenkin kun niin paljon turnauksesta alkujaan odotettiin parempaa. Turnauksen nk. Jumbojen Ottelu oli kaikkea muuta kuin hyvää mainosta Jään Tiikereille tai Malesian jääkiekkoilulle.)

Thaimaa-Singapore 12-2 (Jään Elefantit olivat jälleen jään valtiaita erittäinkin selvästi läpi ottelun ja toisin kun aiemmin sillä ei ainakaan Filippiineihin verrattuna ollut mitään erityisempiä paineita koko ottelussa jälleen ehkä pienen empimisen jälkeen. Singapore pani vastaan, mutta kyllä tällä kertaa ja ainakin vielä nyt lähivuosina tämä vastustaja on liian kova sille.

Ainoa nk. Kauneusvirhe Jään Elefanteille oli tosiaan päästää ensi kertaa koko turnauksessa maaleja edes jotenkin joskin toinen niistä oli siinä mielessä kieltämättä ihan vähän enemmän kiusallinen heti ottelun ensimmäisenä jolloin ensi kerran edes vähänkin aikaa Jään Elefantit olivat turnauksessa tappiolla!

Muutoin kyllä jyräämisen makua oli ilmassa läpi ottelun ja kyllähän mikäli vähänkin olisivat todella halunneet laittaa peliin vauhtia lisää niin sitä varmasti romuluisesta luistelustaan tutut Jään Elefantit olisivat varmasti peliin pistäneet.

Singaporen osalta vauhti alkoi alun pyristelyjen jälkeen loppua kesken. Singaporen kunniaksi on kuitenkin todettava, että se edes onnistui ongelmistaan huolimattakin siinä missä esimerkiksi Jään Tiikerit eli Malesia ei onnistunut eli maalinteossa.)

Alkuerien päätteeksi huomenna 6.12.2019 pelataan myös tulevan Itsenäisyyspäivänkin kunniaksi näin kotimaisittain sanottuna vielä kaksi ottelua ja ne ovat seuraavat:

Singapore-Malesia (Singaporella olisi tilaisuus yllättää ja tehdä melkoinen temppu jäällä Jään Tiikereiden hampaattomuuden edessä ottamalla siitä voitto tai tasapelikin.

Jään Tiikerit ovat varmasti menestyksen makuun päästyään turnausnöyryytyksestä huolimatta erittäin vaarallinen vastustaja eivätkä he nousukasta eli tässä tapauksessa Singaporea pitkään silmissään katsele.

Tosin pitääkseen uskottavuutensa Jään Tiikereiden on kuitenkin kyettävä näyttämään pelissä iskukykynsä mieluiten heti alkuun.

Nurkkaan ajettu nk. Vanha Raidakas on oikeastikin erittäin vaarallinen kissapeto ja niin ovat myös Jään Tiikerit Malesiastakin.)

Filippiinit-Thaimaa (Kisaisännät vastaan Jään Elefantit. Alkuerien osalta tämä ottelu on varmasti odotetuin ja vaikka tietenkin tämän ottelun voitto tai tappio ei sinänsä ihan välttämättä ratkaise mitään jatkon kannalta niin Jään Elefanteille teoreettinenkin tappio olisi ikävä henkinen kivilasti yhtä henkiseen reppuselkään.

Tasapelikin voisi olla jossain määrin kiusallinen Jään Elefanteille. Etenkin kun he ovat eläneet odotuksilleen turnauksen parhaimpana joukkueena ja kun he tosiaan ovat pelanneet myös Talviolympialaisten Karsintojenkin kaltaisessa tapahtumassa.

Kisaisäntien osalta voitto saattaisi hieman tilanteesta riippuen olla uskomaton juttu mistä maassa puhuttaisiin pitkään tai sitten vain tuurivoitto kun tasoero on varsinkin Jään Elefanttien todella nopean viime vuosien kehittymisen suhteen Filippiineille epäedullista luokkaa.

Filippiineillä on vähemmän hävittävää joten paha sanoa mitään todella suurempaa ennen kuin ottelu olisi ohi. Joskin tappiolla isäntämaalla olisi tietysti omat mietteet käsiteltävänään ja jatkopelit sitten tosiaan olisivat vastustajasta kiinni, että miten pitkälle voidaan mennä ja miten menestys todentuu oikein myös tulevia vuosia ajatellen.)

Alkamisajat otteluille ovat edelleen samat eli Suomen AJassa Klo 9 ja Klo 13.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Muiden maiden maajoukkueista puhuttaessa mielenkiintoinen turnaus missä tosiaan ainakin oman aikansa heikoimpia maajoukkueita on ollut mukana niin on ollut muun muassa Meksiko 1980-luvulla.

Tuolloin jääkiekossa maa oli melkoisen alkeellisissa asemissa ja huolimatta tietenkin tietyllä tapaa alkeellisena pysymisestäkin on Meksikossa kyetty menemään eteenpäinkin kyllä aika paljon 1980-luvun päivistä.

Tuo 1980-luvun jääkiekkoilua koskeva viime päivien kovasti miettimäni asia koskien Meksikoa ja itse asiassa 1980-luvulla ja muutoin vuonna 2001 mahdollisesti sitä vuotta koskien Brasiliaa on näillä mailla ainakin ollut mielenkiintoinen tilanne mahdollisesti pelata sellaisessa turnauksessa jotka näille maille eivät olisi sinänsä tarkoitettu.

Kyseessä olisi siis keskimäärin aina Yhdysvalloissa pidettävä Charles M. Schulzin Turnaus joka paremmin sanottuna on vuodesta 1982 lähtien tunnettu Jääkiekon Ressun Turnauksena, mutta vähitellen etenkin nykypäivään tullessa jatkuvan englantilaisuuslörpöttelyn valossa Jääkiekon Snoopyn Turnauksena kun herra Schulz sattui tosiaan olemaan kyseisen koirahahmon ja Tenavat-sarjakuvan luoja.

Kyseinen turnaus eli Jääkiekon Ressu/Snoopy Cup myös vaihtoehtoiselta nimeltään tosiaan on erittäin pitkälti todellisuudessa tunnettu veteraanien joukkueiden MM-kisoina jossa tosin mukana on myös seurajoukkueitakin.

Näihin päiviin mennessä on ollut ainakin 43 maata mukana jollakin joukkueella kun turnaus pelattiin ensi kerran vuonna 1975.

Suomesta on ollut mukana turnauksessa Veteraanien Maajoukkue ja tietenkin eläkeläispelaamiseen erikoistuneita joukkueita aina 40-vuotiaista ylöspäin vaikka tosiaan tuo turnaus eniten vetää puoleensa 50-70 ikävuoden entisiä pelaajasuuruuksia jäälle.

Paljon vanhempiakin pelaajia kuin vain 70 vuotta täyttäneita pelaajia on turnauksen historiassa kyllä nähty.

Pyynikin Haukat saattoivat olla mukana turnauksessa silloin kun Meksiko siellä pelasi vahingossa erheellisesti ihan omalla maajoukkueellaan kun alun perin piti sieltä tulla maan omia kiekkoveteraaneja pelaamaan tai muussa tapauksessa Pyynikin Haukat muutoin olisivat kohdanneet Meksikon muutoin vain tietenkin Meksikossa matkalla sitten niihin kisoihin.

Brasilialla sattui myös vastaavanlainen ongelma tai sen ainakin piti turnaukseen osallistua vuonna 2001.

Muutoin muista maista puhuttaessa ainakin Japanista ja Australiasta on tullut turnaukseen ihan veteraanimaajoukkueitakin historian varrella.

Ja tietenkin myös Ruotsista ja Norjasta on tullut seurajoukkueita tai veteraanimaajoukkueita turnaukseen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Itsenäisyyspäivänä suomalaisittain eli 6.12.2019 on pelattu edelleen kaksi ottelua Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisoista ja näihin tuloksiin päättyivät Alkuerät:

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat/Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 Alkuerät

6.12.2019

Singapore-Malesia 14-3 (Ajoittain tässä ottelussa piti kyllä nipistää itseäni ja todeta, että ei tämä ole tosiaankaan mitään unta hyvänä tai pahana vaan Jään Tiikereistä tehtiin tosiaan talja Singaporen paikallisen klubitakan seinälle tai lattialle näin leikillisesti todettuna.

Malesia ei ennen toista erää tehnyt maalin maaliakaan sortuen liikajäähyilyyn ja ylipäänsäkin karmeaan perseilyyn läpi ottelun. Varmasti pitkästä aikaa kauhein näkemäni Jään Tiikereiden ottelu.

Singapore johti jopa jo 8-0 ennen kuin viimein täysin shokissa oleva Jään Tiikerit tai välillä melkein kuin nk. Tiikerinpennut jäällä näin joukkueen häpeästä puhuen saivat edes maalin. Tosin ottelun lopputulokseen sillä ei ollut paljonkaan mitään väliä.

Singaporen jääkiekolle varsinkin tällaisella tuloksella tämä on todella iso juttu ja Malesian suoritus on hävettävintä aikoihin ja hieman vaatimattomimmista maista puhuen Malesian otteet jäällä toivat mieleen hieman viime vuosien kiinnostumattoman ja masentuneen oloisen Meksikon noin parin-kolmen viime MM-turnauksen osalta alemmista MM-kisojen Divisioonista puhuttaessa.

Jään Tiikerien kiekkohistoriassa tämä on varmasti yksi mustimpia tuloksia ikinä kun tällaisia lukemia olisi odottanut lähinnä Jään Elefanteilta eli Thaimaalta tai sitten joltain huomattavasti Malesiaa paremmalta jääkiekkomailta nimenomaan pelin tason osalta kaikkiaan.)

Filippiinit-Thaimaa 1-10 (Kisaisänniltä oli ainoa hyvä osa ottelua lähinnä sen ensimmäinen erä ja suurin vaivoin aikaan saatu yksi ainoa maalikin toisessa erässä. Jään Elefantit eivät tosin ihan niin selviä jyräyksessään olleet kuin miten olisi voinut olettaa juurikin ensimmäisessä erässä, mutta myös toisessa erässäkin.

Ilman muuta Jään Elefantit johtivat helpostikin 0-3 kisaisännille epäedullisina, mutta siltikin sellaista pientä hapuilua esiintyi ja ensi kertaa oikeastaan koko turnauksessa Jään Elefantit joutuivat terästäytymään otteluun.

Tosin missään nimessä eivät liian kauan ja kyllä muutamaa turhaa sooloilua huomioimatta Jään Elefantit luistelivat Filippiinit pyörryksiin jäällä ja vain selvästi ottelun loppua kohti taas otettu löysäilyvaihe esti pahempaa jääkiekollista menetystä isännille kuin miten kävi. Suvereeni lopputulos siis Jään Elefanteille.)

Alkuerien päätteeksi tulee tähän niiden pistetilanne:

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat/Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 Alkuerät Pistetilanne

Thaimaa 12 pistettä

Filippiinit 9 pistettä

Singapore 6 pistettä

Malesia 3 pistettä

Indonesia 0 pistettä

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisojen Välieriin huomenna 7.12.2019 matkaavat Thaimaa, Filippiinit, Singapore ja mielestäni tämän karmean turnauksen myötä oikeastaan aika ansaitsemattomasti hampaattomuudestaan ja kynnettömyydestään johtuen Jään Tiikerit eli Malesia. Indonesian ottelut päättyivät tietenkin sitten tähän ja oikeastaan ne päättyivät jo eilen kun tänään heillä ei olisi ollut muutenkaan pelejä.

Turnauksen ilopillerille jäällä ja turnauksen aikana paljonkin kehittyneelle joukkueelle ei tällaista lopputulosta olisi toivonut, mutta ei voi mitään.

Jatkoon päästessä Indonesialla olisi ollut tänään myös tärkeä välipäivä huomista ajatellen jatkoon mahdollisesti selvitessä.

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisojen/Jääkiekon Etelä-Aasian Urheilukilpailujen Välierät huomenna 7.12.2019 ovat seuraavat:

Jääkiekon Kaakkos-Aasian Kisat/Jääkiekon Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 Välierät

7.12.2019

Jään Elefantit-Jään Tiikerit (Jään Elefantit käytännöllisesti sanoen tallovat Jään Tiikerit jalkoihinsa, mutta Malesialla tietysti on se kuuluisan lottovoiton kaltainen todennäköisyys yllättää täysin surkeasta turnauksestaan huolimatta Thaimaa juuri tässä pelissä ja päästä sitten Loppuotteluun turnauksessa.)

Filippiinit-Singapore (Tämä voi ennakkoon nähden oikeastaan olla erittäin mielenkiintoinenkin ottelu. Kisaisännät tuskin haluavat hävitä Singaporelle mikäli nyt ihan pakko oli hävitä vielä Thaimaalle. Singaporella on taas mahdollisuus päästä unelmiin kiinni totisesti Loppuottelun muodossa, mutta pronssikin varmasti kelpaa mielihyvin turnauksesta.)

Tuttuun tapaan ottelut alkavat Klo 9 ja Klo 13 Suomen Aikaa.

Samoin menetellään myös ylihuomenna 8.12.2019 olevassa Pronssiottelussa ja Loppuottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisojen Välierät ovat pelattu ja ne päättyivät tänään pelattujen ottelujen osalta seuraavasti:

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat/Etelä-Aasian Urheilukilpailut 2019 Välierät

7.12.2019

Jään Elefantit-Jään Tiikerit 15-0 (Thaimaa ei totisesti antanut Malesialle mahdollisuutta. Aivan minimaalisellakin säästelyllä se pystyi lievästi sanottuna tallomaan maan jalkoihinsa ja tekemään kieltämättä ottelusta hieman lekkeripelin makuisen sellaisen.

Murskavoitto Thaimaalle oli siis hyvin selvä juttu läpi ottelun ja kaikki muu olisi ollut Malesian osalta lottovoittoa kotiin päin tässä ottelussa.)

Filippiinit-Singapore 3-4 (Tässä ottelussa todella oli mahtavaa taistelua ja upeaa urheilujuhlan tuntua niin pienille maille jääkiekossa kuin mitä nämä olivat.

Kisaisännät johtivat, mutta menettivät dramaattisesti sinänsä vertailukelpoisesti ja valitettavasti isännille erittäin kasvoja häpäisevän niukan johtonsa ennakko-odotuksissa eli johdon 2-0 lopulta toisen erän tasapeliin.

Kun 11 minuuttia ja 47 sekuntia ottelua oli jäljellä hiljensi Singapore muutenkin alun riehakkaasti iloitelleen kotiyleisön erittäin vakavailmeisiksi menemällä johtoon 2-3.

Sitten alkoi kieltämättä ajoittain turhankin väkivaltaiseksi äitynyt koukkimisen, huitomisen ja muun runnomisen riemujuhla kun siihen mennessä ottelu oli ollut verraten siistiä jäähyiltään.

Filippiinit tekivät huikean riskin epätoivon ajamana eli minuutti ja 9 sekuntia ennen loppua otettiin maalivahti pois heti kun aloitus salli ja tehtiin sitten maali.

Sen jälkeen oli enää noin minuutti jäljellä ottelua maalivahdin tietenkin palatessa isännille maalille. Dramaattisesti Singapore järkytti kisaisännät tekemällä uskomattomasti läpi ottelun kamppaileena aina tietyllä tapaa alakynnessä, mutta aina myös oikeaan aikaan maalinsa tehneinäkin vielä sen ratkaisevan maalin 21 sekuntia ennen ottelun päätöstä.

Tosin oli menettää sen hyvin lähellä olleen voiton vielä 12 sekuntia ennen loppua kun Filippiinit vetäytti vielä kerran maalivahtinsa pois ja draamaa aiheutti vielä 7 sekuntia ennen ottelun loppua Singaporelle tullut jäähy!

Erityisen törkeäksi tilanne nähtiin muka siinä, että Singapore yhtä samalla tavalla muka viivytteli peliä isäntien mielestä mistä kohtaa toimitsijoita kohtaan tuli aikamoinen buuausmyrsky Singaporen kannattajilta. Tosin draaman kaari sai huipentua.

Lopulta Filippiinit eivät saaneet maalia ja Singaporelle tämä oli melkein kuin olisi tullut maailmanmestaruus kotiin!

Filippiinit olivat hävinneet Singaporelle maalein 3-4 ja kisaisännille tämä ainakin tuntui valmennuspuolella ja joukkueen pomojen puolella olevan tunnetilaltaan kuin olisivat perheenjäsenet juuri potkaisseet tyhjää.

Järkytyksen päälle tuli kuitenkin hieman tekopyhällä asenteella turhaa raivostumista ja kiukuttelua osalta pelaajista ja ei valmennuspuoli paljoa sitä kiukkua tuntunut kykenevän hillitsemään.

Ikävä ja tietyllä tapaa nolo juttu kyllä maalle oli hävitä Singaporelle, mutta Singaporeakin vastaan olisi pitänyt jo aiemminkin olla enemmän hereillä kun ratkaisupaikassa hekin tuntuvat venyvän paljon uskomattomimpiinkin suorituksiin kuin miten heitä on tähän mennessä jääkiekossa kohdeltu.

Maa ei myöskään ole mikään Indonesia vaikka eräänlainen nk. Super-Indonesia maa voisi olla vähän samaan tapaan kuin miten esimerkiksi Arabiemiraatit jääkiekollisilta tavoiltaan ovat kuin nk. Super-Kuwait.

Joskin nk. Super-maiden omassa vertailussa ainakin tällä haavaa Singapore on tulevaisuudessa tällä menolla ja tällaisin esityksin Arabiemiraatteja parempia.)

Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisojen Loppuotteluun matkaavat nyt siis Jään Elefantit eli Thaimaa ja Singapore huikean turnauksen pelanneena yllättäjänä ja Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisojen Pronssiotteluun matkaavat nöyryyttävän niukan tappionsa myötä Filippiinit ja Malesia.

Huomenna 8.11.2019 ottelut pelataan Pronssiottelun osalta Klo 9 Suomen Aikaa ja Loppuottelun osalta Klo 13 Suomen Aikaa.

Ennakoista puhuttaessa Singapore on ollut huikea, mutta kyllä maa hyvin pitkälti loppuun asti voimansa kulutti tähän sankaritekoonsa jolloin Jään Elefantit ovat jo melkein varmasti turnausvoittaja.

Jään Tiikereille eli Malesiallekin kävi kuitenkin vertailuksi lopulta helkkarinkin kehnosti sen yleisesti ottaen hyvään aiempaan asemaan nähden ja tämän päivän tapaan Singapore voi tosiaan venyä ehkä vielä sen viimeisen kerran mahtavaan ihmetekoon tai ainakin edes hieman pakottaa Jään Elefantteja pelaamaan kovemmin kuin mitä tähän asti oikeastaan koko turnauksessa sinänsä.

Singaporessa tämä tilanne varmasti on paikalliselle jääkiekkoilulle erittäin kova juttu voitettiinpa tosiaan Jään Elefantit tai ei.

Filippiineille vuorostaan halutaan varmasti ainakin paljon satsattuun turnaukseen nähden ottaa sen päätteeksi ehdottomasti pronssimitali eikä mitään vähempää.

Maa ei tosiaan ole leikkituulella, mutta vielä uusi tappio Malesiallekin etenkin Jään Tiikereiden tämän hetken hampaattomuuden ja kynnettömyyden tiedostaen olisi kyllä viimeinen kamelin selän katkaiseva korsi kisaisännille.

Jään Tiikereille taas mahdollinen pronssi muutoin karmaisevan turnauksen päätteeksi olisi kuin balsamia haavoihin.

Huomenna sen sitten näkee, että miten käy!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Arabi Cup on Lähi-Idän tai Persianlahden maissa ollut lähivuosina yllättävänkin merkittävä vuositapahtuma sen alueen jääkiekkomaille.

Useimmiten siinä pelaa tai on ehdolla pelaamaan yllättävän monikin Persianlahden tai Lähi-Idän maa.

Keskityn tällä kertaa enemmän sen nykyaikaan kun aiemminkin edeltäviäkin vastaavia turnauksia on pelattu, mutta välillä erittäin satunnaisesti ja yleisempinäkin niistä ei ole ollut harmittavasti saatavilla tarkempia tulostietoja.

Turnausta nykyisessä muodossaan on pelattu vuodesta 2008 lähtien aina vuosittain tai joka toinen vuosi hieman tilanteesta vaihdellen.

Eri vuosilta tuloksia laitan seuraaviin viesteihin kun tänä vuonna turnaus mahdollisesti vielä pelataan ihan vuoden lopulla tai siirrettynä vuoteen 2020 ja sen osuudesta tulee viime vuoden Arabi Cupin pelien läpikäynnin jälkeen asiaa koska se liittyy vahvasti myös Jääkiekon Afrikan Cupiin.

Turnauksesta menonsa siihen peruuttaneita lukemattomia muita Lähi-Idän maita kuten Libanonia, Irania ja Irakia näin esimerkiksi en aio siinä mainita.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 2008 pelattiin Jääkiekon Arabi Cup ensimmäisen kerran.

Turnaus pelattiin 16.6.2008-20.6.2008 Arabiemiraateissa Zayedin Sports City Ice Rinkin eli Zayedin Urheilukaupungin tai Urheilun Kaupungin Jäähallissa.

Arabiemiraatit tai myös toisinaan Arabiemiirikuntien Liittona tunnettu maa kisaisäntänä, Kuwait viime vuosien yhtenä huonoimpana tunnettuna jääkiekkomaana joskin kummallista kyllä Kuwait ei tuolloin ollut niin huono kuin nykyään eikä vielä pitkään aikaan muutenkaan, Marokko ja Algeria.

Tällaisin tuloksin pelattiin kun turnauksessa mukana olivat Alkuerät, Välierät, Pronssiottelu ja Finaali:

Jääkiekon Arabi Cup 2008 Arabiemiraateissa

Jääkiekon Arabi Cup 2008 Alkuerät

16.6.2008

Arabiemiraatit-Marokko 9-0

Kuwait-Algeria 8-2

17.6.2008

Arabiemiraatit-Algeria 6-2

Kuwait-Marokko 6-3

18.6.2008

Arabiemiraatit-Kuwait 3-2 (Jatkoaika tarvittiin ottelun ratkaisuun.)

Marokko-Algeria 9-6

Jääkiekon Arabi Cupin 2008 Alkuerien jälkeen pistetilanne oli seuraava kun kaikki pääsivät pelaamaan tietenkin Jääkiekon Arabi Cupin 2008 Välieriä:

Jääkiekon Arabi Cup 2008 Alkuerät Pistetilanne

Arabiemiraatit 6 pistettä

Kuwait 5 pistettä

Marokko 2 pistettä

Algeria 0 pistettä

Jääkiekon Arabi Cup 2008 Välierät

19.6.2008

Arabiemiraatit-Algeria 10-4

Kuwait-Marokko 9-0

Jääkiekon Arabi Cupin 2008 Loppuotteluun matkasivat Arabiemiraatit ja Kuwait ja Jääkiekon Arabi Cupin 2008 Pronssiotteluun matkasivat Algeria ja Marokko.

Ne menivät seuraavasti:

Jääkiekon Arabi Cup 2008 Pronssiottelu

20.6.2008

Marokko-Algeria 7-5

Jääkiekon Arabi Cup 2008 Loppuottelu

20.6.2008

Arabiemiraatit-Kuwait 4-1

Arabiemiraatit voittivat siis Jääkiekon Arabi Cupin 2008 mestaruuden, Kuwait oli toinen, Marokko oli kolmas ja Algeria oli neljäs ja viimeinen.

Vuonna 2009 Jääkiekon Arabi Cup yritettiin järjestää Kuwaitissa Kuwait Cityn Jäähallissa pelattavana turnauksena, mutta 10 vuotta sitten turnaus peruuntui sinä vuonna.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Toinen Jääkiekon Arabi Cup nähtiin vuonna 2010 kun tällä kertaa Kuwaitissa onnistuikin vuoden 2009 Jääkiekon Arabi Cupin peruuntumisen jälkeen turnauksen järjestäminen.

Siltikin turnaus oli silloin vaarassa peruuntua pitkään tuona vuotena.

Alkuperäiseen aikaan kun osalle siihen ilmoittautuneista joukkueista ei käynyt pelaaminen.

Muun muassa Marokko ja Algeria olivat valmistautuneet tuolloin pelaamaan 6.2.2010-13.2.2010 Etelä-Afrikassa pidettävässä Jääkiekon Afrikan Cupissa jonka piti olla tietenkin alkujaan se kaikkien aikojen ensimmäinen sellainen laajamittaisena turnauksena Afrikassa.

Ikävä kyllä siitäkin turnauksesta monet maat peruivat tulonsa kokonaan ja kun lopulta Etelä-Afrikka, Marokko ja Algeria uhkasivat jäädä pelaamaan turnausta vain kolmestaan vihellettiin Kiekko-Panttereiden Kotiluolasta Pretoriasta käsin homma poikki ja koko turnaus peruuntui kokonaan useaksi vuodeksi.

Oikeastaan lopulta tuon turnauksen eli Jääkiekon Arabi Cupin 2010 lykkäytyminen tammikuulta tai helmikuulta 2010 myöhemmäksi aikaa oli lopulta elintärkeä onnenpotku.

Se kun antoi lisäaikaa turnauksen byrokraattisten ja taloudellisten ongelmien hoitoon ja toi tietenkin mahdollisuuksia muillekin Lähi-Idän tai Persianlahden maille osallistua siihen paremmin.

Ikävä kyllä Marokko ja Algeria peruivat tulonsa myös Jääkiekon Arabi Cupiin 2010 lykkäyksestä huolimattakin.

Tuolloin normaaliin yksinkertaiseen sarjajärjestelmään ja sellaisena pelattuun turnaukseen olosuhteiden pakosta osallistuivat neljän maan turnaukseen Kuwait kisaisäntänä, tuolloisen parin vuoden takainen Arabi Cupin 2008 voittaja Arabiemiraatit, Saudi-Arabia ja Oman.

Tulokset olivat seuraavat Kuwait Cityn Jäähallissa Kuwaitissa vuoden 2010 toukokuussa päivämäärillä 25.5.2010-30.5.2010 pelatun turnauksen jälkeen kun välipäivä oli 28.5.2010 ja muina päivinä pelattiin:

Jääkiekon Arabi Cup 2010 Kuwaitissa

25.5.2010

Kuwait-Saudi-Arabia 10-3

26.5.2010

Oman-Arabiemiraatit 0-11

27.5.2010

Kuwait-Oman 5-0

Saudi-Arabia-Arabiemiraatit 1-14

29.5.2010

Oman-Saudi-Arabia 1-3

30.5.2010

Kuwait-Arabiemiraatit 1-4

Jääkiekon Arabi Cup 2010 Pistetilanne

Arabiemiraatit 9 pistettä

Kuwait 6 pistettä

Saudi-Arabia 3 pistettä

Oman 0 pistettä

Arabiemiraatit voittivat Jääkiekon Arabi Cupin 2010 mestaruuden, Kuwait oli toinen, Saudi-Arabia oli kolmas ja Oman oli neljäs ja viimeinen.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 2012 pelattiin Jääkiekon Arabi Cup kolmannen kerran.

Turnaus pelattiin 28.5.2012-1.6.2012 Arabiemiraateissa Zayedin Sports City Ice Rinkin eli Zayedin Urheilukaupungin tai Urheilun Kaupungin Jäähallissa.

Arabiemiraatit oli kisaisäntänä, Kuwait, Oman ja Bahrain olivat maat turnauksessa mukana kun Saudi-Arabia, Marokko ja Algeria peruivat tulonsa turnaukseen.

Tällaisin tuloksin pelattiin kun turnauksessa mukana olivat vuoden 2010 poikkeaman jälkeen vuoden 2008 Jääkiekon Arabi Cupin tapaan Alkuerät, Välierät, Pronssiottelu ja Finaali mitkä ovat olleet siitä lähtien aina mukana:

Jääkiekon Arabi Cup 2012 Arabiemiraateissa

Jääkiekon Arabi Cup 2012 Alkuerät

28.5.2012

Kuwait-Bahrain 13-2

Arabiemiraatit-Oman 8-1

29.5.2012

Kuwait-Oman 11-0

Arabiemiraatit-Bahrain 16-0

30.5.2012

Bahrain-Oman 5-10

Arabiemiraatit-Kuwait 3-2 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin ottelun ratkaisuun.)

Jääkiekon Arabi Cupin 2012 Alkuerien jälkeen pistetilanne oli seuraava kun kaikki pääsivät pelaamaan tietenkin Jääkiekon Arabi Cupin 2012 Välieriä:

Jääkiekon Arabi Cup 2012 Alkuerät Pistetilanne

Arabiemiraatit 8 pistettä

Kuwait 7 pistettä

Oman 3 pistettä

Bahrain 0 pistettä

Jääkiekon Arabi Cup 2012 Välierät

31.5.2012

Kuwait-Oman 11-1

Arabiemiraatit-Bahrain 12-0

Jääkiekon Arabi Cupin 2012 Loppuotteluun matkasivat Arabiemiraatit ja Kuwait ja Jääkiekon Arabi Cupin 2012 Pronssiotteluun matkasivat Oman ja Bahrain.

Ne menivät seuraavasti:

Jääkiekon Arabi Cup 2012 Pronssiottelu

1.6.2012

Oman-Bahrain 5-1

Jääkiekon Arabi Cup 2012 Loppuottelu

1.6.2012

Arabiemiraatit-Kuwait 3-1

Arabiemiraatit voittivat Jääkiekon Arabi Cupin 2012 mestaruuden, Kuwait oli toinen, Oman oli kolmas ja Bahrain oli neljäs ja viimeinen.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 2014 pelattiin Jääkiekon Arabi Cup neljännen kerran.

Turnaus pelattiin 6.6.2014-12.6.2014 Kuwaitissa Kuwait Cityn Jäähallissa.

Kuwait oli kisaisäntänä, Arabiemiraatit, Oman ja Qatar olivat maat turnauksessa mukana 5 vuotta sitten kun Saudi-Arabia ja Bahrain peruivat tulonsa turnaukseen.

Vanhemmista turnauksen maista puhuttaessa Marokko ja Algeria alkoivat olla enemmän noihin aikoihin sitoutuneita Afrikan maiden omiin keskinäisiin jääkiekko-otteluihin tai sitten harjoitusotteluihin Ranskaa ja Espanjaa tai niiden maiden alasarjojen seurajoukkueita vastaan pelattaviin peleihin.

Tällaisin tuloksin pelattiin kun turnauksessa mukana olivat Alkuerät joissa pidettiin yksi välipäivä 8.6.2014, Välierät, Pronssiottelu ja Finaali:

Jääkiekon Arabi Cup 2014 Kuwaitissa

Jääkiekon Arabi Cup 2014 Alkuerät

6.6.2014

Qatar-Arabiemiraatit 1-7

Oman-Kuwait 0-6

7.6.2014

Arabiemiraatit-Oman 8-3

Kuwait-Qatar 10-5

9.6.2014

Oman-Qatar 9-3

Kuwait-Arabiemiraatit 0-2

Jääkiekon Arabi Cupin 2014 Alkuerien jälkeen pistetilanne oli seuraava kun kaikki pääsivät pelaamaan tietenkin Jääkiekon Arabi Cupin 2014 Välieriä:

Jääkiekon Arabi Cup 2014 Alkuerät Pistetilanne

Arabiemiraatit 9 pistettä

Kuwait 6 pistettä

Oman 3 pistettä

Qatar 0 pistettä

Jääkiekon Arabi Cup 2014 Välierät

10.6.2014

Arabiemiraatit-Qatar 6-2

Kuwait-Oman 4-2

Jääkiekon Arabi Cupin 2014 Loppuotteluun matkasivat Arabiemiraatit ja Kuwait ja Jääkiekon Arabi Cupin 2014 Pronssiotteluun matkasivat Oman ja Qatar.

Ne menivät seuraavasti:

Jääkiekon Arabi Cup 2014 Pronssiottelu

12.6.2014

Qatar-Oman 7-2

Jääkiekon Arabi Cup 2014 Loppuottelu

12.6.2014

Arabiemiraatit-Kuwait 5-0

Arabiemiraatit voittivat Jääkiekon Arabi Cupin 2014 mestaruuden jälleen kerran, Kuwait oli toinen, Qatar oli yllättäen kolmas ja Oman oli neljäs ja viimeinen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 2016 pelattiin Jääkiekon Arabi Cup viidennen kerran.

Turnaus pelattiin 28.1.2016-2.2.2016 Qatarissa Dohan Jäähallissa ja hienon, osin italialaisittain lainatun suunnittelunsa ja sponsorointinsa mukaisesti nimetyllä Villagion Jääareenalla kun vanhaa ja alkuperäistä Dohan Jäähallia laajennettiin kunnollista jääkiekon turnaustakin varten ja sittemmin osin uudelleen nimettiinkin.

Qatar oli kisaisäntänä, Arabiemiraatit, Oman ja Kuwait olivat maat turnauksessa mukana 3 vuotta sitten kun Saudi-Arabia ja Bahrain peruivat tulonsa turnaukseen.

Vanhemmista turnauksen maista puhuttaessa Marokko ja Algeria alkoivat olla enemmän noihin aikoihin sitoutuneita tuttuun tapaan Afrikan maiden omiin keskinäisiin jääkiekko-otteluihin tai sitten harjoitusotteluihin Ranskaa ja Espanjaa tai niiden maiden alasarjojen seurajoukkueita vastaan pelattaviin peleihin.

Puhumattakaan vihdoin ja viimein ennen pitkää toteutuneesta Jääkiekon Afrikan Cupista 2016 joissa ne tietenkin olivat mukana.

Tällaisin tuloksin pelattiin kun turnauksessa mukana olivat tällä kertaa välipäivättömät Alkuerät, Välierät, Pronssiottelu ja Finaali:

Jääkiekon Arabi Cup 2016 Qatarissa

Jääkiekon Arabi Cup 2016 Alkuerät

28.1.2016

Kuwait-Oman 17-1

Qatar-Arabiemiraatit 0-10

29.1.2016

Arabiemiraatit-Oman 8-0

Qatar-Kuwait 4-7

30.1.2016

Arabiemiraatit-Kuwait 7-0

Qatar-Oman 5-3

Jääkiekon Arabi Cupin 2016 Alkuerien jälkeen pistetilanne oli seuraava kun kaikki pääsivät pelaamaan tietenkin Jääkiekon Arabi Cupin 2016 Välieriä:

Jääkiekon Arabi Cup 2016 Alkuerät Pistetilanne

Arabiemiraatit 9 pistettä

Kuwait 6 pistettä

Qatar 3 pistettä

Oman 0 pistettä

Jääkiekon Arabi Cup 2016 Välierät

1.2.2016

Arabiemiraatit-Oman 5-0

Kuwait-Qatar 3-5 (Tämä oli omalla tavallaan shokkitulos ja suurin piirtein tästä ottelusta alkaen Kuwaitin jääkiekollinen olemus ja tulokset ovat alkaneet mennä kohti nykyistä syöksykierrettään.)

Jääkiekon Arabi Cupin 2016 Loppuotteluun matkasivat Arabiemiraatit ja Qatar ja Jääkiekon Arabi Cupin 2016 Pronssiotteluun matkasivat Oman ja Kuwait.

Ne menivät seuraavasti:

Jääkiekon Arabi Cup 2016 Pronssiottelu

2.2.2016

Oman-Kuwait 4-5 (Hädin tuskin Kuwait voitti enää edes Omania eikä tulevaisuudelle muutenkaan tunnuttu paljon hymyilevän tämän jälkeen.)

Jääkiekon Arabi Cup 2016 Loppuottelu

2.2.2016

Arabiemiraatit-Qatar 5-0

Arabiemiraatit voittivat Jääkiekon Arabi Cupin 2016 mestaruuden jälleen kerran, mutta tällä kertaa Kuwaitin sijaan Qatar oli toinen, Kuwait tällä kertaa enää niukasti kolmas ja Oman neljäs ja viimeinen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime vuonna pelattiin Jääkiekon Arabi Cup kuudennen kerran.

Se pelattiin 18.12.2018-22.12.2018 juurikin viime joulukuussa Kuwait Cityn Jäähallissa.

Siellä pelasivat seuraavat maat kun tietenkin Kuwait oli kisaisäntä:

Kuwait

Arabiemiraatit

Oman

Bahrain

Saudi-Arabia

Valitettavasti viime vuonna ei kolmen vuoden takainen Jääkiekon Arabi Cupin hopeamitalisti yllättäen eli Qatar ei lähettänyt joukkuetta turnaukseen kun maa muutenkin on empinyt sitä, että jatkaisiko se Jääkiekon Arabi Cupissa pelaamista, Jääkiekon Aasian Haasteturnauksessa pelaamista vai ilmoittautuuko se Jääkiekon MM-ohjelmaan.

Viime vuonna pelatussa turnauksessa tuttuun tyyliin pelattiin Alkuerät, Välierät, Pronssiottelu ja Finaali.

Joista hieman erikoisesti meneteltiin kun järjestäjät halusivat supistaa Alkuerät päättymään jo päivää aikaisemmin eli 20.12.2018 kuin mitä piti.

Siten pelattiinkin sitten niiden viimeisenä päivänä peräti kuusikin ottelua joista osa piti alun perin pelata vasta 21.12.2018 jolloin Välierät alun perin pelattavalta päivältä 22.12.2018 siirrettiin erilleen Pronssiottelusta ja Loppuottelusta juurikin alkamaan päivää aiemmaksi eli 21.12.2018.

Tältä turnaus näytti siis viime vuonna:

Jääkiekon Arabi Cup 2018 Alkuerät

18.12.2018

Kuwait-Bahrain 5-0

Arabiemiraatit-Oman 5-0

19.12.2018

Kuwait-Oman 5-0

Arabiemiraatit-Bahrain 5-0

20.12.2018

Bahrain-Oman 12-8

Arabiemiraatit-Saudi-Arabia 8-3

Saudi-Arabia-Oman 11-3

Kuwait-Saudi-Arabia 4-3

Arabiemiraatit-Kuwait 4-1

Bahrain-Saudi-Arabia 1-6

Jääkiekon Arabi Cupin 2018 Alkuerien jälkeen pistetilanne oli seuraava kun enää kaikki eivät päässeet pelaamaan Jääkiekon Arabi Cupin 2018 Välieriä:

Jääkiekon Arabi Cup 2018 Alkuerät Pistetilanne

Arabiemiraatit 12 pistettä

Kuwait 9 pistettä

Saudi-Arabia 6 pistettä

Bahrain 3 pistettä

Oman 0 pistettä

Arabiemiraatit, Kuwait, Saudi-Arabia ja Bahrain Jääkiekon Arabi Cupin 2018 Välieriin ja Omanin ottelut päättyivät turnauksen osalta siihen viime vuonna.

Jääkiekon Arabi Cupin 2018 Välierät pelattiin viime vuonna seuraavasti:

21.12.2018

Kuwait-Saudi-Arabia 8-1

Arabiemiraatit-Bahrain 5-0

Jääkiekon Arabi Cupin 2018 Loppuotteluun matkasivat Arabiemiraatit ja Kuwait ja Jääkiekon Arabi Cupin 2018 Pronssiotteluun matkasivat Saudi-Arabia ja Bahrain.

Ne menivät seuraavasti:

Jääkiekon Arabi Cup 2018 Pronssiottelu

22.12.2018

Saudi-Arabia-Bahrain 12-8 (Tämä voitto herätti omalla tavallaan paljonkin huomiota Saudi-Arabiassa kun aiemmin ei ollut paljoakaan jääkiekko maassa uutisarvoa herättänyt kuin satunnaisesti ja pois luettuna tietenkin maan edellistä selvempää mukana olemista Arabi Cupissa.

Ja tietenkin melkein Arabiemiraattien voittamista kun jostain syystä Arabiemiraatit joko löysäili ihan erittäin urakalla ottelussa tai muuten vain joutui käsittämättömänä mokana erittäinkin yllätetyksi.)

Jääkiekon Arabi Cup 2018 Loppuottelu

22.12.2018

Arabiemiraatit-Kuwait 11-7 (Tässä ottelussa Arabiemiraatit menivät selvästikin voittoon, mutta osasta ottelua tuntui tulevan aika keskinäinen lekkeripeli kun Kuwait sai sitten laukoa välillä ihan viime aikojen maan jääkiekkoa katsellen suorastaan naurettavankin helppoja osumia Arabiemiraattien maalivahdin selän taakse.

Näki kyllä ainakin osin, että nyt säästellään Arabiemiraattien osalta ottelussa ja paljonkin.)

Arabiemiraatit voittivat Jääkiekon Arabi Cupin 2018 mestaruuden jälleen kerran, Kuwait taas kerran oli melkein ikuisen kakkosen tapaan toinen, Saudi-Arabia oli kolmas, Bahrain neljäs ja Oman viides ja viimeinen mikä on ollut melko murheellista myöskin tavallaan melko aktiivisesti jääkiekkoa Lähi-Idässä ja Persianlahdella harjoittaneelle maalle.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä vuonna saatetaan pitää Jääkiekon Arabi Cup tai sitten se tullaan siirtämään ihan loppuvuoden sijaan alkamaan alkuvuodesta 2020 näillä näkymin jälleen kerran Kuwaitissa ilman ihmeitä.

Jääkiekon Afrikan Cup liittyy kuvioon siten, että sekin saatetaan pelata myös ihan tänä vuonna loppuvuodesta tai sitten ensi vuonna alkupuolella vuotta.

Varsinainen sitovuus Jääkiekon Arabi Cupiin liittyy taas siinä siten, että se saatetaan pelata jälleen aiemmin kerrottuna viime vuoden tapaisena Jääkiekon Arabian-Afrikan Cupina tai Jääkiekon Afrikan-Arabian Cupina.

Kun mukana on myös Afrikan maista varmasti Egypti niin silloin se tunnetaan tietenkin Jääkiekon Farao Cupina/Faaraoiden Cupina.

Paikkana olisi siis nyt paremmassa kunnossa olevan Kairon Jäähalli Egyptissä tai sitten tietenkin Kuwait Cityn Jäähalli Kuwaitissa.

Milloin ei ole poissa kuvioista se, että tämä turnaus voidaan tuntea taas tänä vuonna tai ensi vuonna viime vuoden tapaan mahdollisten Afrikan maiden kuten Egyptin tai Kenian jäähallien ongelmien myötä myös Jääkiekon Arabian Farao Cupina/Faaraoiden Cupina.

Ja tietenkin on myös mahdollista, että Jääkiekon Afrikan Cup voitaisiin vieläkin pelata lähtökohtaisessa maassaan eli Kenian Nairobi Cupina.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Afrikan Cupista tai Jääkiekon Arabi Cupista tänä vuonna tai ensi vuonna puhuttaessa niille on tällä hetkellä kaksi päivämäärää.

Ellei Kenia saa tietenkään asioitaan kuntoon tai yksinkertaisesti ellei sitten sitä juurikin ennen pitkää pelata Jääkiekon Nairobi Cupina Keniassa sitten paljon myöhemmin ensi vuonna tai muutaman vuoden kuluttua huonoimmassa tapauksessa niin tässä tapauksessa ne kaksi päivämäärää ovat nämä:

Jääkiekon Afrikan Cup, Jääkiekon Farao Cup/Faarao Cup, Jääkiekon Arabian-Afrikan Cup/Jääkiekon Afrikan-Arabian Cup ja Jääkiekon Arabian Farao Cup/Faaraoiden Cup ja Jääkiekon Nairobi Cup 2019 tai 2020:

Tämän vuoden puolella ne pelattaisiin 15.12.2019-21.12.2019 ja muutoin tammikuussa 2020 vaihtelevasti heti vuoden alkupäivinä aikaisintaan 1.1.2020 alkaen aina 7.1.2020 saakka ja muutoin lähtökohtaisesti 15.1.2020-21.1.2020.

Lisäksi on vielä mahdollista, että turnaus voitaisiin lykätä vielä helmikuulle jolloin pelattaisiin 1.2.2020-9.2.2020.

Tuona ajankohtana helmikuussa 2020 on pelaaminen mahdollista tai olisi mikäli tuolloin ei pelattaisi myös ihan varmasti viimeistään ensi vuoden Jääkiekon Arabi Cupia.

Se tosiaan pitkästä aikaa olisi peräkkäisenä tai melkein perättäisenä vuotena kun nykyään ja ihan viime aikoina ollaan haluttu tehdä Jääkiekon Arabi Cupista jälleen ihan vuosittainenkin turnaus mitä se oli erittäin vanhoina aikoina ja siitä pienin tauoin nykymuodossaan tarkoitettu vuosina 2008-2010 joskin välissä vuoden 2009 turnaus tietenkin peruuntui.

Kieltämättä järjestävillä tahoilla on vielä melkoisia järjestämisen ongelmia selvitettävänään joskin ne voivat tietenkin vielä yhdistyä tosiaan yhteiseksi turnaukseksi kuten viime vuonna tehtiin.

Joskin tietenkin viime vuonna pelattiin myös rinnakkaisesti Jääkiekon Arabi Cupia.

Mikäli mennään eri teitä niin siinä tapauksessa varmaankin Jääkiekon Nairobi Cup pelataan tulevan vuoden varsinaisena oikeana Jääkiekon Afrikan Cupina paljon myöhemmin ja vain osa tämän hetken Jääkiekon Afrikan Cupiin ilmoittautuneista maista menee pelaamaan sen sijaan sitten tuota yhteisenä pidettävää Jääkiekon Arabian Faaraoiden Cupia.

Jolloin sitä varsinkin vielä sen tullessa järjestetyksi tänä vuonna ajoissa voisi pitää taas kerran nimestään huolimatta ainakin lähimpänä mahdollisena tämän vuoden Jääkiekon Afrikan Cupina sen tietenkään vieläkään olematta ihan varsnaisesti sellainen taaskaan kun edellinen varsinainen Jääkiekon Afrikan Cup pelattiin kolme vuotta sitten.

Itse maat mitkä ovat nyt ilmoittautuneet toistaiseksi Jääkiekon Afrikan Cupiin, Jääkiekon Nairobi Cupiin tai vaikka hätätapauksessa tuohon Jääkiekon Arabian Faaraoiden Cupiin ovat seuraavat:

Egypti

Kuwait

Tunisia

Algeria

Arabiemiraatit

Libanon

Kenia

Kamerun

Norsunluurannikko

Nigeria

Uganda

Namibia

Libya

Djibouti

Näistä mainituista maista vain kuusi ensimmäistä maata ovat täysin varmoja maita turnaukseen ja Kenia vain mikäli se saa taattua Nairobin Jäähallin kunnon tai laajennustyöt ajoissa loppuun.

Muussa tapauksessa Kenia peruu homman varsinkin nyt ihan tämän vuoden lopun ja suurin piirtein sen tulevan vuoden tammikuun ja helmikuun osalta.

Tulevan vuoden myöhemmän vaiheen kuten kesän tai syksyn aikana voi olla tilanne toinen ja ainakin vähän parempana kohti ratkaisua mentäisiin.

Ellei sitten juurikin ajeta täytenä kärkihankkeena juurikin Jääkiekon Nairobi Cupia 2020 tai sitten senkin epäonnistuessa vaikkapa lähivuosille vuodesta 2021 eteenpäin.

Tilanne on niin, että Kenian ei tarvitsisi kuluttaa erittäin vähäisiä matkavaroja Egyptin Kairoon puhumattakaan sitten tosiaan Kuwaitiin Kuwait Cityn Jäähallin matkaa varten mikäli pelataan yhteisturnaus.

Nuo seitsemän Afrikan maata eli Kamerun, Norsunluurannikko, Nigeria, Uganda, Namibia, Libya ja Djibouti tuntuvat olevan lähes olemattomalla tiedotuksella liikkeellä joten ne tuskin tulevat pelaamaan turnaukseen huolimatta siitä, että ne eivät ole virallisesti perunneet tuloaan turnaukseen.

Murheellisesti peruneitakin maita on jo ollut ja ne eivät aio tulla ainakaan Jääkiekon Afrikan Cupiin tai tuohon Jääkiekon Arabian Faraoiden Cupiin pelaamaan:

Marokko (Murheellista kehitystä sillä se ei aio tulla myöskään pelaamaan Jääkiekon Arabi Cupiinkaan. Ainoa turnaus mihin Marokko osallistuu on ehkä kenties vain ja ainoastaan Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus joka tänä vuonna valitettavasti peruuntui niin ensi vuonna se menisi siihen jos se vain pelataan. Toki yksittäismaaotteluja muuten maa vaikuttaisi pelaavan ensi vuonna kuten on pelannut tänäkin vuonna.)

Etelä-Afrikka (Kiekko-Pantterit tai Kiekko-Sarvikuonot eivät myöskään valitettavasti aio tulla pelaamaan mihinkään mainittuun turnaukseen mikä syö varsinkin Jääkiekon Afrikan Cupin tulevaisuudelta uskottavuutta tietyllä tapaa erittäinkin paljon. Hyvin murheellinen tilanne muutenkin taantumasuunnassa olevalle maalle jääkiekossa.)

Bahrain (Ei aio tulla Jääkiekon Afrikan Cupiin tai tuohon Jääkiekon Arabian Faraoiden Cupiin, mutta saattaa tulla pelaamaan Jääkiekon Arabi Cupiin.)

Iran (Bahrainin tapaan maa ei tule juurikin tuohon Jääkiekon Afrikan Cupiin tai tuohon Jääkiekon Arabian Faraoiden Cupiin, mutta saattaa tulla pelaamaan Jääkiekon Arabi Cupiin.)

Oman (Bahrainin ja Iranin tapaan maa ei tule juurikin tuohon Jääkiekon Afrikan Cupiin tai tuohon Jääkiekon Arabian Faraoiden Cupiin, mutta saattaa tulla pelaamaan Jääkiekon Arabi Cupiin.)

Qatar (Bahrainin, Iranin ja Omanin tapaan maa ei tule juurikin tuohon Jääkiekon Afrikan Cupiin tai tuohon Jääkiekon Arabian Faraoiden Cupiin, mutta saattaa tulla pelaamaan Jääkiekon Arabi Cupiin. Mahdollisesti Qatar keskittyy myös Aasian Haasteturnaukseen tai hakee jopa MM-ohjelmaan milloin toistaiseksi niukkoja rahoja säästääkseen se aikoo keskittyä niistä kaikista vain yhteen kerrallaan.)

Saudi-Arabia (Bahrainin, Iranin, Omanin ja Qatarin tapaan maa ei tule juurikin tuohon Jääkiekon Afrikan Cupiin tai tuohon Jääkiekon Arabian Faraoiden Cupiin, mutta saattaa tulla pelaamaan jääkiekon Arabi Cupiin. Muutoin tilanne on hyvin samanlainen Qatarin kanssa toistaiseksi. Se siten keskittyy myös vain Aasian Haasteturnaukseen tai hakee jopa MM-ohjelmaan, mutta se Qatarin tapaan voi keskittyä toistaiseksi niistä kaikista vain yhteen kerrallaan toistaiseksi olevien rahavarojen puutteen vuoksi.)

Jääkiekon Arabi Cupin puolelle toistaiseksi täydellä varmuudella ovat ilmoittautuneet Kuwait, Egypti ja Arabiemiraatit, mutta käytännössä enemmän maita on vielä varmasti tulossa mukaan.

Libanon ainakin on ilmaissut erittäin vahvan halun pelata Jääkiekon Arabi Cupissa mikäli mahdollista ja on halunnut järjestää Jääkiekon Arabi Cupin 2021 tai 2022 heti kun Beirutin Jäähalli olisi laajennustöiltään valmis.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikojen suhteen mielenkiintoinen maa on ollut viime vuosien jääkiekollinen pieni komeetta nimeltä Makedonia.

Tai nykyisin tietenkin kiitos Kreikan kanssa olevan valtiollisen nimikiistan mukaisesti Pohjois-Makedonia, mutta käytän siitä varsinkin nyt kun aion tulevissa viesteissä puhua vanhempien aikojen maan pelaamista turnauksista niin Makedonian nimeä.

Saa nähdä, että miten jatkossa tai tulevina vuosina kun tulee enemmän vuosia tuon uuden nimen kanssa niin tulee varmaankin sitä sitten enemmän käytettyä.

Makedoniassa tuntui joitakin vuosia sitten siltä, että alkuvauhti ja innokkuus jääkiekossa oli huikeaa.

Tosin kun saivat Skopjen Jäähallinsa pystyyn niin siihen innokkuus sitten tuntui lopahtavan ja ennen pitkää pelaajamäärätkin romahtivat alun parhaimmillaan lähelle toisesta tuhannesta nykyiseen varsin murheelliseen tasoonsa.

Lisäksi Skopjen Jäähallilla on ollut pitkin näitä vuosia omat ongelmansa kuten oli myös Bosnian ja Hertsegovinan Sarajevonkin Jäähallilla.

Ajoittain senkin myötä maassa on huonoimmillaan ollut vain yksi tekojäätärata käytössä ja joitakin vanhoja kaukaloja missä kiekkoa on pelattu.

Tietenkin vain huonoimmillaan, mutta ei normaalitapauksissa ja paremmista ajoista kuten osana silloista Jugoslaviaa ei voi puhuakaan samassa lauseessa.

Joka tapauksessa nyt tilanne vaikuttaisi olevan paranemassa kun Skopjeen on tulossa vihdoin ja viimein uusi jäähalli eli Centar Fleet Center ja lisäksi lähivuosina on nousemassa jäähalleja Strumicaan, Ohridiin, Bitolaan, Tetovoon, Gostivariin, Kavadarciin ja Kumanovoon.

Näistä tosin aivan varmasti täysin kyetään rakentamaan vain Centar Fleet Center Skopjeen kun muiden osalta saatetaan joutua teettämään niille paikkakunnille hieman vanhempien aikojen suomalaisittain puhuttaessa Porin Jäästadionin kaltaista ratkaisua mukaillen tilapäisratkaisu eli ne olisivat katettuja jääratoja joiden pohjille sitten tulevat ne varsinaiset jäähallit lähivuosina.

Mikäli nuo kaikki toteutuisivat niin Makedoniassa olisi sen 8-10 jäähallia hieman tilanteesta riippuen.

Seuraavissa viesteissä käsiteltävä Makedonian Maajoukkueen tai ainakin entisten nk. Aurinkopaitojen tai nk. Aurinkojoukkueen ehkäpä yksi vuoden tärkeimpiä turnauksia on ollut maan oma ja yleensä Skopjen Jäähallissa pelattava Jääkiekon Makedonia Cup tai myös pitopaikkansa mukaisesti Jääkiekon Skopje Cup.

Siellä on useimmiten näinä vuosina pelannut vuodesta 2013 alkaen erilaisia Balkanin maajoukkueita.

Niistä juttua tulee seuraavissa viesteissä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Makedonia Cupia tai myös toiselta nimeltään Jääkiekon Skopje Cupia on tosiaan pelattu vuodesta 2013 lähtien tietenkin sen pitomaassa eli Makedoniassa melkein aina.

Ikävä kyllä turnauksista ihan ensimmäinen eli vuoden 2013 Jääkiekon Makedonia Cup jouduttiin pelaamaan Skopjen Jäähallin jään huonon kunnon vuoksi lopulta Bulgariassa, mutta muut vastaavat Makedonia Cupit ovat pelattu Skopjen Jäähallissa.

Ensimmäiseen, kieltämättä erikoisesti Bulgariassa pidettyyn ja siirrettyyn Makedonia Cupiin osallistuivat tietenkin Makedonia, Bulgaria A, B ja C-maajoukkueillaan ja Puolakin C-maajoukkueellaan vaikka pitkään B-maajoukkuettakin mietti.

Pitkälti kun oli kuitenkin Makedonia kyseessä ja homma tuolloin oli vielä melko uutta.

Pitkästä historiallisesta perinteestä huolimattakin.

Nimitän myös tätä turnausta yksinkertaisesti Jääkiekon Makedonia Cupiksi niin se on helpompi omaksua ja säästyy kirjoitustilaakin.

Tässä tuloksia maaliskuussa 2013 1.3.2013-3.3.2013 pelatusta Jääkiekon Makedonia Cupista 2013 poikkeuksellisesti Bulgariassa sinne siirrettynä ja yksinkertaisen sarjajärjestelmän mukaan pelatun sellaisen osalta:

Jääkiekon Makedonia Cup 2013

1.3.2013

Puola C-Bulgaria B 2-1

Bulgaria-Bulgaria C 6-2

2.3.2013

Makedonia-Bulgaria 3-5 (Tuolloin Makedonian otteita kehuttiin huikeaksi kun tiedettiin joukkueen taso ja toisaalta myös Bulgarian A-maajoukkueenkin silloinen erittäin huono tilanne jääkiekossa.)

Bulgaria C-Puola C 2-6

Bulgaria B-Makedonia 5-0 (Toisaalta Makedonia tuntui luistelleen lihaskimppunsa pyörryksiin asti Bulgarian A-maajoukkuetta vastaan niin ihme ei ollut, että virtaa ei riittänyt sitten Bulgarian B-maajoukkueellekaan.)

Bulgaria-Puola C 1-3 (Tämä oli Bulgarialle ja sen A-maajoukkueen jääkiekkohistorialle yksi varmasti synkimpiä päiviä koskaan, mutta maan ollessa jääkiekollisissa pohjamudissa ei tämäkään nyt ihan tavaton tilanne olisi ollut todistaa.)

Bulgaria C-Bulgaria B 2-0 (Tämä oli melkoinen yllätys sinänsä joskin jääkiekon silloisissa pohjamudissa Bulgariassa sen alemmat maajoukkueet olivat hyvinkin tasaisia keskenään.

Joukkueet noista alemmista maajoukkueista Bulgariasta puhuttaessa kun kootaan keskimäärin tai ainakin tuolloin koottiin silloisesta Jääkiekon Balkan-Liigasta mikä siis oli Bulgarian entinen toiseksi ja silloin tällöin kolmanneksi korkeimman sarjatason yhdistelmäsarja lähimaiden vastaavien heikon laatutason sarjojen vastaavista sarjoista.)

3.3.2013

Puola C-Makedonia 11-2 (Tässä ottelussa näki kyllä Puolan C-maajoukkueen tasoeron suhteessa Makedoniaan ja teoreettisinkin kykyjen kattoraja silloiselle Makedonialle tuli kyllä hyvin äkkiä vastaan.)

Makedonia-Bulgaria C 1-2 (Tässä ottelussa Makedonia itse asiassa oli erittäinkin lähellä Puolan C-maajoukkueen mankelin alle jyräyksen jälkeen silti voittaa kun pitkin peliä se itse asiassa johti erittäin kauankin. Lopulta hävisi niukasti.)

Bulgaria-Bulgaria B 2-1 (Melkoinen tahtojen kehimistaistelu keskenään mikä lopulta päättyi aika vaivaannuttavan tuntuiseen voittoon Bulgarian A-maajoukkueelle, mutta silloisessa Bulgarian jääkiekon pohjamudissa ei tuokaan tulos ihmekään ollut. Jatkoaika tarvittiin voittajan ratkaisuun.)

Jääkiekon Makedonia Cup 2013 Pistetilanne

Puola C 12 pistettä

Bulgaria 8 pistettä

Bulgaria C 6 pistettä

Bulgaria B 4 pistettä

Makedonia 0 pistettä

Puolan C-maajoukkue voitti Jääkiekon Makedonia Cupin 2013, Bulgarian A-maajoukkue oli toinen, Bulgarian C-maajoukkue oli kolmas, Bulgarian B-maajoukkue oli neljäs ja Makedonia oli viides ja viimeinen siirretyssä kotiturnauksessaan vieraalla maalla Bulgariassa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Makedonia Cup 2014 oli toinen kaikkiaan ja lopullisesti ensimmäinen täysin Makedoniassa Skopjen Jäähallissa pelattu sellainen viisi vuotta sitten.

Jääkiekon Makedonia Cupiin 2014 osallistuivat Makedonia, Bulgaria, tuolloin ja sittemminkin melko surkeassa tilanteessa jääkiekkoilunsa kanssa painiva ja paininut Kreikka ja Serbian C-maajoukkue.

Jääkiekon Makedonia Cupissa 2014 meneteltiin pelillisesti kahden päivän turnauksessa niin, että saman tien pelattiin Jääkiekon Makedonia Cupin 2014 Välierät ja niiden jälkeen Jääkiekon Makedonia Cupin 2014 Pronssiottelu ja Jääkiekon Makedonia Cupin 2014 Loppuottelu seuraavana päivänä.

Tällaiset olivat tulokset:

Jääkiekon Makedonia Cup 2014

Jääkiekon Makedonia Cup 2014 Välierät

15.11.2014

Serbia C-Bulgaria 7-3 (Niin paha tosiaan oli Bulgarian kiekkoilun tilanne tosiaan tuolloin, että Serbian C-maajoukkuekin intoutuessaan pystyi melkoiseen löylytykseen tuolloin. Tuolloin odotettiin sellaista tulosta enemmän Serbian A tai B-maajoukkueelle tuollaisena voittona ja Serbian C-maajoukkueellekin enintään vain hyvin niukkaa voittoa Bulgarian A-maajoukkueesta joten tuollainen tulos aikanaan oli melkoisen tyrmäävä.)

Makedonia-Kreikka 16-1 (Tämä oli aikanaan erittäin rohkaiseva ja jopa uskomatonkin tulos Makedonian jääkiekkoilun osalta ja murskaavan huono tietenkin Hellakselle eli Kreikan maajoukkueelle jääkiekossa. Joskin Kreikan hyvinkin synkät historialliset ongelmat tiedostaen se ei ollut ihme joskin noin hurjalla lopputuloksella kyllä oli.)

Jääkiekon Makedonia Cupin 2014 Loppuotteluun matkasivat Makedonia ja Serbian C-maajoukkue ja Jääkiekon Makedonia Cupin 2014 Pronssiotteluun nöyryytetty Bulgaria ja vähemmän yllättäen Kreikka.

Jääkiekon Makedonia Cup 2014 Pronssiottelu

16.11.2014

Bulgaria-Kreikka 11-0 (Tämä oli erittäin suvereenia joskin verraten flegmaattista Bulgarian näytöstä. Etenkin kun nolosti Kreikka pystyi aika hyvinkin torjumaan Bulgarian kärkihyökkäyksiä mikä kyllä taas korosti Bulgarian historiallistakin hyökkäysongelmaa jääkiekossa. Sentään maaleja ei Kreikka saanut.)

Jääkiekon Makedonia Cup 2014 Loppuottelu

16.11.2014

Makedonia-Serbia C 5-4 (Tämä oli sensaatiomainen tulos ainakin Makedoniassa ja ei kovinkaan hyvää mainosta Serbian C-maajoukkueelle. Niin hurjasti Makedonia viiletti kotiyleisönsä edessä, että sitä ei välttämättä olisi kyennyt hillitsemään edes Serbian B-maajoukkue. Itse Serbian A-maajoukkue olisi kyllä sitten pistänyt stopin riemujuhlille.

Toki Makedonia varsinkin Serbian C-maajoukkuettakin vastaan loppumetreilläkin alkoi jo väsyä, että varmaankin noutaja olisi silti hyvästä pelistä huolimatta silloin tullut Serbian B-maajoukkuettakin vastaan.

Etenkin kun Serbian B-maajoukkueessakin on jo melko kovia nimiä ajoittain pelaamassa joskin ei sentään ihan vielä Jugoslavian B-maajoukkueen kovuuden historiallista mainetta se ei ole kyennyt kantamaan, mutta muun muassa Balkanin Liigan joukkueita se on kyllä nuijinut maanrakoon harjoituskauden otteluissa.)

Jääkiekon Makedonia Cupin 2014 voitti siis kisaisäntä Makedonia itse, Serbian C-maajoukkue oli toinen, Bulgaria oli kolmas ja Kreikka neljäs ja viimeinen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Makedonia Cup 2015 oli tähän asti laajin Jääkiekon Makedonia Cup ainakin joukkuemääriltään kun viime vuosina joukkuemäärät sinänsä ovat pienentyneet, mutta joukkueiden taso on noussut ainakin hieman enemmän jo A tai B-maajoukkueiden pohjaisempaan suuntaan kuin vain myös C-maajoukkueiden suuntaan.

Neljä vuotta sitten ihan vielä sellainen tilanne ei ollut.

Jääkiekon Makedonia Cupiin 2015 osallistuivat seuraavat maat ja maajoukkueet alustavasti:

Makedonia

Kreikka

Slovenian A-maajoukkue

Slovenian B-maajoukkue

Slovenian C-maajoukkue

Bulgarian A-maajoukkue

Bulgarian B-maajoukkue

Bulgarian C-maajoukkue

Serbian C-maajoukkue

Bosnia ja Hertsegovina

Ennen pitkää nin Slovenian A-maajoukkue ja Bulgarian A-maajoukkue päättivät olla osallistumatta turnaukseen. Slovenian A-maajoukkueen vetäytyminen säästi ainakin muut joukkueet käytännössä melkoiselta jääkiekolliselta tuholta.

Bulgarian A-maajoukkueen vetäytyminen taas vaikutti hieman edellisten vuosien kaltaiseen tilanteeseen nähden lähinnä ainakin osasta joukkueita miettien kasvojen säilyttämisen yritykseltä mikäli olisi hävitty.

Tosin muista joukkueista puhuttaessa Slovenian B ja C-maajoukkuekin nähtiin melkein liiankin ylivoimaisina turnaukseen etenkin alustavasti.

Lopulliset Jääkiekon Makedonia Cupiin 2015 osallistuneet maat ja joukkueet olivat siis seuraavat kun täydentämään kahta vetäytymistä otettiin mukaan Serbian B-maajoukkue:

Makedonia

Kreikka

Slovenian B-maajoukkue

Slovenian C-maajoukkue

Bulgarian B-maajoukkue

Bulgarian C-maajoukkue

Serbian B-maajoukkue

Serbian C-maajoukkue

Bosnia ja Hertsegovina

Bulgarian ja Slovenian A-maajoukkueiden vetäytymiset vaikuttivat hieman turnausjärjestelyihin.

Turnauksesta poistettiin turhiksi julistetut 14.11.2015 pelattavaksi aiotut Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 Sijoitusottelut Viidennen ja Kahdeksannen Sijan väliltä ennen Makedonia Cupin 2015 Välieriä ja niiden jälkeen.

Lisäksi poistettiin myös turnauksen päätöspäivältä eli 15.11.2015 pelattavaksi aiotut yleiset Sijoitusottelut Seitsemännestä Sijasta ja Viidennestä Sijasta ennen Makedonia Cupin 2015 Pronssiottelua ja Loppuottelua.

Joukkueiden laajuuden takia Makedonia Cupin 2015 Alkueriä pelattiin kolmessa lohkossa ja turnausjärjestelyjen myötä huolimatta kehoitetuista lisäyksistä laittaa poistettujen ottelujen tilalle ja joidenkin joukkueiden toivomuksesta Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 Puolivälieriä ei niitä koskaan lisätty mukaan turnaukseen kun ne nähtiin turhina.

Mikäli ne olisivat kelvanneet niin niille ei vain ollut turnauksessa järkevää paikkaa.

Jääkiekon Makedonia Cupia 2015 pelattiin ajoittain erittäin varhain aamusta aloitettuina peleinä ja toisinaan otteluja pelattiin erittäinkin myöhään illalla päättyneinä.

Jääkiekon Makedonia Cup 2015 pelattiin siis seuraavanlaisin tuloksin kun pelattiin Alkuerät, Välierät, Pronssiottelu ja Loppuottelu:

Jääkiekon Makedonia Cup 2015

Jääkiekon Makedonia Cup 2015 Alkuerät

13.11.2015

Lohko A

Makedonia-Slovenia C 1-3 (Tätäkin tulosta kehuttiin aikanaan paljon etenkin Makedonian suhteen. Slovenian C-maajoukkue totisesti ainakin tuolloin oli vaatimaton eikä sen meno ole kovinkaan parantunut noista vuosista, mutta silti joukkueen olisi monien mielestä pitänyt kyetä parempaan joskin voi olla myös ollut aikamoinen säästelykin takana siltä.)

14.11.2015

Lohko A

Slovenia C-Kreikka 4-2 (Tämä oli yllättävänkin kova taistelu Kreikalta kun pääsivät ihan tuoreilla voimilla pyörittämään peliä joskin tähän sankaritekoon uhrattiin oikeastaan kaikki mahdolliset voimat mitä olisi tarvittu kisaisäntiä vastaan.)

Kreikka-Makedonia 1-8 (Tässä kohtaa Makedonia hyödynsi urotöistään väsyneen Kreikan olotilaa ja meni voittoon alun hankaluuksien jälkeen lopulta yllättävänkin helposti.)

13.11.2015

Lohko B

Bulgaria C-Slovenia B 1-13 (Tämä tosiaan oli kyllä karmean näköistä pyöritystä kohti umpihuonoa Bulgarian C-maajoukkuetta kohtaan ihan matalankin oloisella temmolla pelattuna.)

Bosnia ja Hertsegovina-Slovenia B 1-8 (Tämäkin tosiaan oli erittäin karmean näköistä pyöritystä kohti vaatimattomia bosniakkeja, mutta toisaalta bosniakkeja piti kunnioittaa hyvistä yrityksistä puolustaa maalejaan ja maalivahditkin osasivat torjua hyvinkin kiekkoja. Ylivoimalle ei kuitenkaan voitu mitään.)

14.11.2015

Lohko B

Bulgaria C-Bosnia ja Hertsegovina 1-3 (Melkoinen nöyryytys Bulgarialle joskin onneksi vain sen C-maajoukkueelle ja hieno juttu bosniakkien osalta.)

13.11.2015

Lohko C

Serbia B-Serbia C 6-0

Bulgaria B-Serbia C 4-2

14.11.2015

Lohko C

Serbia B-Bulgaria B 4-2

Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 Alkuerien jälkeen pistetilanne oli tämä kun erikoisesti yhdestä lohkosta pääsi kaksi joukkuetta jatkoon ja muista vain lohkovoittaja:

Jääkiekon Makedonia Cup 2015 Alkuerät Pistetilanne

Lohko A

Slovenia C 6 pistettä

Makedonia 3 pistettä

Kreikka 0 pistettä

Lohko B

Slovenia B 6 pistettä

Bosnia ja Hertsegovina 3 pistettä

Bulgaria C 0 pistettä

Lohko C

Serbia B 6 pistettä

Bulgaria B 3 pistettä

Serbia C 0 pistettä

Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 Välieriin matkasivat 6 tunnin levon myötä samana ottelupäivänä Slovenian C-maajoukkue, Makedonia, Slovenian B-maajoukkue ja Serbian B-maajoukkue. Loppujen joukkueiden ottelut osin vastalauseidenkin muodossa päättyivät siihen turnauksen osalta.

Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 Välierät menivät seuraavasti:

Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 Välierät

14.11.2015

Slovenia B-Makedonia 6-3 (Tämä oli vielä Slovenian C-maajoukkuettakin vastaan käydyn ottelun jälkeen Makedonialta aikanaan vielä hämmästyttävänkin paljon kovempi suoritus vaikka vastustaja tietysti säästelikin.

Osin kyllä Makedonian maalivahtipelaamista oli asiasta myös runsas kiittäminen ja myös vähän Slovenian selvästi taidokkaampien B-maajoukkueen liikajäähyilyä ottelussa milloin he pelasivat yllättävänkin usein läpi ottelun alivoimalla.)

Slovenia C-Serbia B 3-1 (Tämä oli itse asiassa yllättävänkin vaikea ottelu taas kerran Slovenian C-maajoukkueelle jonka taso ei tuolloin eikä nykyäänkään kovin paljon päätä ole huimannut, mutta siltikin parempaan olisi pitänyt pystyä.

Serbian B-maajoukkueella ilman muutamaa onnetonta virhettä ja osin turhia paitsioansaan menemisiä olisi saattanut tulla yllätysvoittokin.)

Slovenian B-maajoukkue ja Slovenian C-maajoukkue matkasivat Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 Loppuotteluun ja Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 Pronssiotteluun matkasivat Makedonia ja Serbian B-maajoukkue.

Jääkiekon Makedonia Cup 2015 Pronssiottelu

15.11.2015

Makedonia-Serbia B 2-1 (Tämä oli lopullisen paljon riemua herättänyt juttu ympäri silloisia Makedonian sanomalehtiä ja jopa Makedonian TOTAL TV näytti ottelun suorana lähetyksenä Makedoniassa.

Joskus tuo kanava kirjoitetaan myös vain Total TV, mutta laitoin sen isolla osin Suomessa nettitelevision katsojalukuihin keskittyneen Total TV-palvelusta erottamiseksi siitä. Tuo kyseinen kanava Makedoniassa eli TOTAL TV näyttää myös MM-kisoja ja myös NHL:n otteluja.)

Jääkiekon Makedonia Cup 2015 Loppuottelu

15.11.2015

Slovenia B-Slovenia C 1-0 (Yllättävän tiukka taistelu Slovenian alempien maajoukkueiden kesken vaikkakin varmasti enemmän ja taidokkaampaa pelaajakokemusta omaavat B-maajoukkueen jäsenet olisivat voineetkin järjestää halutessaan melkoisen maalijuhlan.)

Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 voitti Slovenian B-maajoukkue, Slovenian C-maajoukkue oli toinen, Makedonia oli maan jääkiekkoilun riemuksi kotiturnauksessaan kolmas ja Serbian B-maajoukkue oli vaivaantuneesti neljäs.

Erillisten muiden pistetaulukoiden pohjalta kun Jääkiekon Makedonia Cupissa 2015 Puolivälieriä ei ollut niin Bulgarian B-maajoukkue oli viides, Bosnia ja Hertsegovina oli kuudes, Serbian C-maajoukkue oli seitsemäs, Kreikka oli kahdeksas ja Bulgarian C-maajoukkue oli yhdeksäs ja viimeinen turnauksessa.

Mikäli kohutut ja poissa pidetyt Jääkiekon Makedonia Cupin 2015 Puolivälierät olisi pidetty niin niihin olisi saanut osallistua turnauksen neljän parhaan lisäksi tietenkin vielä myös Bulgarian B-maajoukkue, Bosnia ja Hertsegovina, Serbian C-maajoukkue ja Kreikka jolloin vain Bulgarian C-maajoukkue olisi jäänyt niistä ulos.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Makedonia Cup 2016 palasi pienempiin uomiinsa kolme vuotta sitten kun enää vain neljä joukkuetta pelasi kyseisessä turnauksessa.

Se tarkoitti paluuta yksinkertaiseen sarjajärjestelmään.

Turnaukseen osallistuivat tietenkin kisaisäntä Makedonia, Serbian B-maajoukkue, Bulgarian B-maajoukkue ja Slovenian C-maajoukkue.

Välillä vaikutti myös, että Slovenian B-maajoukkue saataisiin mukaan.

Ikävä kyllä niin ei käynyt ja välillä kyllä tuntuukin siltä, että osin tietysti Slovenian B-maajoukkue olisi ollut liian ylivoimainen turnaukseen edelleen.

Toisaalta ei Slovenian B-maajoukkue vuotta edeltäneessäkin Jääkiekon Makedonia Cupissa nyt ihan ylitsepääsemättömän ylivoimainen maa ollut ainakin silloin kun se vain saatiin omalta mukavuusalueeltaan pois.

Ja joissakin kauden harjoitusotteluissa Slovenian B-maajoukkue konttasi tuona vuotena vaivaannuttavan samalla tapaa kuin mitä viime vuosina on kontannut Slovenian A-maajoukkuekin vakavista peleistä puhuttaessa.

Se kertoi ainakin siitä, että turnaukseen osallistumalla Makedonialla, Bulgarian B-maajoukkueella ja Serbian B-maajoukkueella olisi ollut edes jonkin mahdollisuus sitä vastaan.

Tässä tulokset kieltämättä näyttävästä pienestä turnauksesta kolmen vuoden takaa:

Jääkiekon Makedonia Cup 2016

9.12.2016

Makedonia-Serbia B 8-1 (Tämä oli kyllä Serbian B-maajoukkueelta yksi sen kaikkien aikojen huonoimpia pelejä suhteellisesti nyt ainakin joskin selvää oli kyllä, että Makedonian taso oli noussut ja kun iskun paikkakin oli olemassa.

Etenkin Serbialla oli sinä vuonna muutenkin tosiaan helkkarin huono B-maajoukkue muutenkin pelaajistoltaan koossa kauden peleissä. Varmasti huonoin moniin vuosiin tai vuosikymmeniin turnauksessa. Makedonialle tämä oli jälleen hyvää mainosta maan jääkiekolle Makedonian TOTAL TV:n lähetyksessäkin.)

Slovenia C-Bulgaria B 8-1 (Slovenian C-maajoukkue tosiaan ei edellisvuoden ajoittaisiin kompurointeihinsa nähden nyt antanut yhtään armoa tavallaan periaatteessa alakynnessä sinänsä nimellisesti olevana joukkuetta yhtä nimellisesti isommalleen maatasossa siis.)

10.12.2016

Slovenia C-Serbia B 5-0 (Tämä oli hieman tasokkaampi ottelu, mutta ei paljon kun sitä vertaa Bulgarian B-maajoukkueen tilanteeseen. Paremmalla B-maajoukkueensa koostumuksella Serbialla olisi ollut kyllä keinonsa vastata Slovenian C-maajoukkueenkin tilanteeseen. Tuona vuotena ja tuona päivänä ei ollut.)

Makedonia-Bulgaria B 8-4 (Kisaisänniltä jälleen todella huippuluokan suoritus ja Bulgarian B-maajoukkueen osalta kuten Serbiankin B-maajoukkueen osalta aika kamalaa syvissä vesissä uiskentelua.)

11.12.2016

Serbia B-Bulgaria B 5-6 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan määrittämiseen tässä erittäin katkeran tasaisessa ottelussa. Tappio ei ollut raivostuneille Serbian B-maajoukkuepelaajille miellyttävä.)

Makedonia-Slovenia C 6-2 (Jälleen kerran uskomaton isäntäjoukkue venyi yhtä uskomattomaan suoritukseen kun Slovenian C-maajoukkue tuntui tosiaan olevan hukassa jäällä tai sitten muulla tavalla joukkue löi voitettavan ottelun lekkeripeliksi.

Jälleen kerran tasolla mitä Makedonia esitti olisi voinut olla vastassa melkein jo Slovenian B-maajoukkuekin ainakin silloin mikäli sen pelaajisto vain olisi ollut ihan erittäin vaatimattomista maan seurajoukkueista koottu pystyyn. Tosin ei kyllä muutoin tietenkään.)

Jääkiekon Makedonia Cup 2016 Pistetilanne

Makedonia 9 pistettä

Slovenia C 6 pistettä

Bulgaria B 2 pistettä

Serbia B 1 piste

Jääkiekon Makedonia Cupin 2016 voitti siis Makedonia kisaisäntänä, Slovenian C-maajoukkue oli toinen, Bulgarian B-maajoukkue oli kolmas ja Serbian B-maajoukkue oli neljäs ja viimeinen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pari vuotta sitten Jääkiekon Makedonia Cup 2017 oli peruuntua melkein kokonaan.

Syy sille oli siinä, että ei ollut löytyä lainkaan joukkueita pelaamaan koko turnaukseen.

Lopulta löytyi kaksi yllättävää joukkuetta.

Ensimmäinen löytyi Saksasta jolloin ainoan kerran koko muutoin aina maajoukkueilla pelattavassa turnauksessa mukana oli oikeastaan seurajoukkue ja toinen oli tietenkin maajoukkue joka kuitenkin voisi myös olla nimeltään enemmän seurajoukkue tai sellaiseksi sitä on toisinaan sen maassa sanottu.

Makedonia kohtasi siis seuraavat kaksi joukkuetta mistä taustoitusta seuraavaksi:

Bayerische All-Stars Team (Tämä joukkue tunnetaan myös nimellä BEL All-Stars tai Team BEL mikä toisin sanottuna on siis Saksan Jääkiekon Baijerin Liigan tai Bayerische Eishockey Ligan tai myös Jääkiekon Bayernligan yhdistelmäjoukkue mikä pelaa tosiaan sellaisia Saksan maajoukkuepelejä pääsääntöisesti mihin muut Saksan varsinaiset maajoukkueet eivät kykene osallistumaan.

Tämä tuli mukaan kun alun perin Jääkiekon Makedonia Cupiin 2017 ajateltiin pari vuotta sitten myös vain saksalaisia seurajoukkueita alemmista liigoista eli Regionalligasta, Landesligasta ja Bezirksligasta.

Joista todennäköisimmin Bezirksligasta. Vertailun vuoksi Bezirksliga on Saksan jääkiekkoilun seitsemänneksi korkein sarjataso kun taas Bayernliga on Saksan neljänneksi korkein sarjataso.

Team BEL on muuten pelannut historiansa saatossa myös suomalaisiakin erittäin alhaisen sarjatason seurajoukkueita vastaan historiansa aikana mistä tulen kertomaan myös myöhemmin.)

Lotulul Divizia (Tämä on itse asiassa Romanian C-maajoukkueen kutsumanimi. Kyseinen joukkue tunnetaan myös Lotul Diviziana.

Tuollaisenaan tai nk. Divisioona-Maajoukkueena siinä pelaavat yksinkertaisesti sellaiset pelaajat jotka eivät millään mahdu Tricolori Hocheihin eli Romanian A-maajoukkueeseen tai Lotulul Nationatulin tai Tricolori Hochei B:n eli Romanian B-maajoukkueeseen jota myös nk. Kansalliseksi Joukkueeksi kutsutaan silloin tällöin.

Romanian B-maajoukkue tunnetaan myös toisinaan nimellä Lotul Nationatul tai Lotulul Nationalei johon tarpeen tullen lisätään erotukseksi B joskin romanialaiset kyllä tietenkin useimmiten tietävät eron kun A-maajoukkue on sen verran kuitenkin persoonallisesti helppo erottaa.

Romanian C-maajoukkueeseen pääsevät tai joutuvat lähinnä Campionatul de Hochein eli Romanian Liigan ihan kaikkein huonoimmat mahdolliset pelaajat tai sitten niiden jälkeen Divizia A:n, Divizia B:n ja Divizia C:n pelaajat kun nuo muut sarjat eli Diviziat A:sta C:n puoleen asti ovat tietenkin maan toiseksi korkeimmasta sarjatasosta asteittain pieneneviä sarjatasoja.

Kirjoitan tuon kutsumanimestään huolimatta mieluiten selkeyden vuoksi Romania C:nä tässä tapauksessa.)

Jääkiekon Makedonia Cup 2017 pidettiin siis kolmen joukkueen yksinkertaisen sarjajärjestelmän turnauksena ja tulokset siitä tulevat tähän alle:

Jääkiekon Makedonia Cup 2017

8.12.2017

Makedonia-Team BEL 3-7 (Tämä oli kieltämättä hämmästyttävän sitkeä esitys kisaisänniltä ja aikamoinen arvonalentuma saksalaisvierailta. Bezirksliigan tai ihan aivan kaikkein surkeimmilta mahdollisilta saksalaisilta seurajoukkueilta tuollaista odottaisi, mutta ei Team BEL:ltä ainakaan siinä vaiheessa.)

Team BEL-Romania C 3-3 (Tämäkin oli aikamoista tervanjuontia vielä siinä vaiheessa turnausta Team BEL:ltä, mutta toki nyt vastustaja sentään oli oletettavasta surkeudesta huolimatta kuitenkin lähtökohtaisesti helkkarin paljon kovempaa tasoa kuin Makedonian A-maajoukkue on tai olisi ollut vielä joitakin vuosia sitten.)

Makedonia-Romania C 5-2 (Tämä oli uskomaton voitto kisaisänniltä kun tosiaan Romanian C-maajoukkue oli toisaalta luistellut itsensä aika tavalla pyörryksiin jo Team BEL:n kaltaista joukkuetta vastaan. Siltikin sen olisi kyllä pitänyt voittaa Makedonia melko isoinkin lukemin odotusarvoisesti.)

9.12.2017

Makedonia-Romania C 1-2 (Tällä kertaa sentään kisaisännät hävisivät, mutta edelleenkään eivät paljon mikä kyllä paljon kertoi Romanian C-maajoukkueen murheista.)

Makedonia-Team BEL 5-2 (Tämä ottelu oli Makedonialle pari vuotta sitten kuin jälleen olisi voitettu maailmanmestaruus juhlimisen tasossa.

Ja onhan se uskomaton saavutus kun puhutaan kuitenkin jo Saksan jääkiekon neljänneksi korkeimman sarjatason All-Stars-joukkueesta!

Eri asia olisi ollut mikäli kyseessä olisi ollut juuri ja juuri ihan huonoimmat saksalaiset jääkiekkoseurat yleensä tai Bezirksliigan tason seurajoukkueet.)

Team BEL-Romania C 4-2 (Tällä kertaa tuli voitto Team BEL:lle, mutta ei hirveän isoin numeroin mikä kyllä vaikkapa verrattuna joukkueen yllättäneeseen Makedoniaan nähden vaikutti melkoiselta pettymykseltä toki lähtökohtaisesti huomattavasta kovuudesta huolimatta.)

10.12.2017

Team BEL-Romania C 3-0 (Edelleen Team BEL tuntui säästelevän aika tavalla ottelussa tai sitten Romanian C-maajoukkue pisti nyt kampoihin. Tosin voimia ehtyi ja niin ei olisi tavallaan pitänyt tehdä kun seuraavassa ottelussa se kostautui pahemmin.)

Makedonia-Romania C 4-0 (Makedonia pystyi hyödyntämään Romanian C-maajoukkueen täysväsymyksen, mutta myös hyvällä maalivahtipelillään teki tyhjäksi Romanian C-maajoukkueen maalintekoyritykset. Romanian C-maajoukkueelle turnaus oli suhteellisen häpeällisen mollivoittoinen.)

Makedonia-Team BEL 3-7 (Tällä kertaa Team BEL palautti marssijärjestyksen ennalleen, mutta edelleenkin tuntui uskomattomankin vaikealta sen osalta palauttaa käytännössä taitotasossa vieläkin erittäin alkeellinen joukkue sinänsä kuriin ja järjestykseen huomattavastikin suurin numeroin.

Tai sitten meni kyllä kunnolla varmasti lekkeripeliksi ottelu saksalaisten puolelta jollakin tapaa.

Jälleen joku Bezirksliigan joukkue tai jokin ihan saksalainen harrastetason jääkiekkoseura voisi tällaisia ongelmia kärsiä normaalisti tai ihan enimmillään joku Landesliigan eli Saksan kuudenneksi korkeimman sarjatason putoajaseura Bezirksliigaan kausittain!)

Jääkiekon Makedonia Cup 2017 Pistetilanne

Team BEL 13 pistettä

Makedonia 9 pistettä

Romania C 4 pistettä

Jääkiekon Makedonia Cupin 2017 voitti Team BEL Saksasta sen yhtä saksalaisena seurajoukkueena, Makedonia oli toinen ja Romanian C-maajoukkue oli kolmas ja viimeinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös