Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Muiden maiden joukkueista puhuttaessa ympäri maailmaa jyllännyt koronavirus on vienyt paljon myös monia muitakin jääkiekkotapahtumia varsinkin pienemmiltä mailta niistä puhuttaessa.

Muun muassa useita Jääkiekon Aasian Haasteturnauksia on menetetty ja oikeastaan jo kaikki aivan viimeistä myöten tänä vuonna kun Singaporessa pelattava ja joissakin lähteissä aiemminkin jo peliajaltaan lykätty tuon turnauksen osalta 27.4.2020-1.5.2020 noina päivinä pidettävä tapahtuma peruuntui myös kokonaan sen sijaan, että olisi pelattu myöhemmin toukokuussa tai vaikkapa kesäkuussa.

Peruuntuminen tapahtui alustavasti 10.3.2020 ja vahvistettiin tietenkin eilen monen muunkin perutun turnauksen tapaan.

Vaihtoehtoisesti sekin voidaan pelata vain myöhemmin tämän vuoden puolella lukemattoman monen muun vastaavan Jääkiekon Aasian Haasteturnauksen kanssa.

Itse jääkiekon muista pienemmistä maista puhuttaessa Irlannin ja Portugalin jääkiekkoilut jäi harmittavasti näkemättä maaliskuussa.

Näistä Irlannin Maajoukkue olisi pelannut paluupelinsä ensi kertaa vajaaseen pariin vuoteen tosiaan Yhdysvalloissa ja myös Irlannin Poikien Maajoukkue eli Alle 18-Vuotiaiden Maajoukkue olisi pelannut Yhdysvaltain NCHL-sarjan joukkuetta DePaulia vastaan.

DePaulhan on seurana Chicagon alueelta lähtöisin ja on pelannut NCHL-sarjassa tänä vuonna Playoff-kaudelle asti ennen kuin tippui Concordia Falconsia vastaan pelatun ottelusarjan jälkeen.

Irlanti ei tosiaan ole vuoden 2018 jälkeen pelannut otteluakaan kun tilanne on ollut maajoukkueen kannalta se mikä on ollut eli hyvin lohduton alkaen vuodesta 2013 lähtien kun Irlannin oma jäähalli suljettiin ja ennen kuin vähintään ainakin yksi kunnon jäähalli tulee jälleen Irlantiin niin IIHF:n peleihin asiaa tosiaan ei ole.

Irlannin pelaajat ovatkin siten enimmäkseen pelanneet erittäin harvoja muita ottelujaan lähinnä Iso-Britanniassa ja erityisesti Pohjois-Irlannissa päin.

Portugalin tilanne on ollut vuorostaan reilusti parempi kuin Irlannin aivan lähivuosina aiemminkin usein kertomieni viestien jälkeen.

Portugalilla on tänä vuonna muutenkin ollut erittäin paljon harjoituspelejä kaudelle jälleen tuttuja espanjalaisia, ranskalaisia ja hollantilaisia seurojakin vastaan kuten myös niiden erittäin alhaisia maajoukkueitakin vastaan.

Tänä vuonna erikoisuus olisi ollut mahdollisesti myös suomalaisten alasarjojen seurajoukkueiden osalta kohdata Italian alasarjatason joukkueita.

Niille ei vain kuitenkaan ollut tilausta koronaviruksen tai osin myös suomalaisten alasarjaseurojenkin epäilevän tilanteen takia.

Portugalin tämän vuoden kohokohta maajoukkueena ennen tunnettua Espanjan Granadan Turnausta tänä vuonna olisi ollut Jääkiekon Gladiaattorien Turnaus.

Jääkiekon Gladiaattorien Turnaus olisi ollut ilman peruuntumistaan jo yhdeksäs sellainen ja josta pitääkin ehkä lähiaikoina kirjoitella enemmänkin.

Turnaus olisi pelattu Hollannissa tänään ja huomenna.

Jääkiekon Gladiaattorien Turnaus vuonna 2020 olisi pitänyt sisällään seuraavat maajoukkueet kun Jään Lohikäärmeiden eli Kiinan B-maajoukkue tai siihen rinnastettava nk. Alempi Yhdistelmämaajoukkue Kiinalle tai Jään Lohikäärmeille eli Kiinan B-C-maajoukkue nimellä China North Stars ei saanut pelilupaa koronaviruksen takia:

Ijs-Oranje B eli Hollannin B-maajoukkue

Ijs-Oranje C eli Hollannin C-maajoukkue

Jong Ijs-Oranje eli Hollannin Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue (Tämä nimettiin turnaukseen varajoukkueena kun itse Ijs-Oranje eli Hollannin A-maajoukkue nähtiin aivan liian kovaksi turnaukseen jossa olisi ollut mukana vain alempia maajoukkueita lähtökohtaisesti. Jong Ijs-Oranjea pidettiin paikallisten lehtien mukaan myös hyvänä joukkueena turnaukseen kun edelleen hinku varsinaiseen Ijs-Oranjeen nyt valitettavasti peruuntuneiden oman sarjatason MM-turnauksen kisoihin oli kova.)

Sveitsin B-maajoukkue

Sveitsin C-maajoukkue

Iso-Britannian B-maajoukkue (Tässä olisi ollut Iso-Britannian MM-leiriltä pudonneet brittipelaajat lisättynä joillakin skotlantilaisilla. Vaihtoehtoisesti tämä joukkue olisi käyttänyt nimeä Team England johtuen siitä, että myös skotit itse halusivat pelata turnauksessa omalla joukkueellaan eli Team Scotland.)

Iso-Britannian C-maajoukkue tai Team Scotland (Tässä olisi ollut enimmäkseen viimeiset sellaiset brittipelaajat jotka eivät olisi mahtuneet MM-leirille, ne jotka haluaisivat lopettaa tai ovat jo lopettaneet maajoukkueuransa kuitenkaan vielä lopettamatta täysin jääkiekkouraansa seurapuolella ja tietenkin iso joukko skottilaisia pelaajia.

Iso-Britannian Jääkiekkoliitossa kun on viime vuosina keskusteltu ajoittain kuohuvastikin esimerkiksi Skotlannin oman maajoukkueen palauttamisesta maahan ainakin silloin tällöin pelattaviin otteluihin.

Historiallisesti tietenkin on ollut olemassa Skotlannin oma maajoukkue, mutta sekin tietenkin 1990-luvun aikana lakkautettiin perinneotteluja huomioimatta osin IIHF:n sääntömuutostenkin vuoksi.

Skotteja on British Lionsin riveissä tietenkin nähty ennenkin. Lähivuosina tai tänä vuonnakin tämä alin brittien maajoukkue on koottu tosiaan mielenkiintoisesti skoteista ja kun he halusivat kovasti omaa joukkuettaan niin hollantilaisjärjestäjät olisivat sellaisen myöntäneet jolloin olisi nähty yllä olevan todetusti tässä turnauksessa Team England ja Team Scotland.)

Portugali (Tämä olisi totta vieköön ollut todella huikea näytönpaikka sinänsä tälle joukkueelle. Tämän kauden harjoituspeleissä kun Portugali useimmiten on ollut jo erittäin tehokas eikä todellakaan enää ihan Espanjan, Ranskan tai Hollannin ihan alasarjatason joukkueet Belgian vastaavista puhumattakaan enää tälle pärjää. Espanjan Granadan Turnauksen pelaaminen on ollut järkevä veto tälle joukkueelle. Toivottavasti Portugali nähdään pian toki mahdollisista ennakkoluuloista huolimattakin pian Suomessa uusimpana jääkiekkomaajoukkueena!)

Valitettavasti koronaviruksen vuoksi Portugalinkin tilanne jääkiekossa vaikuttaa jäävän tänä vuonna erittäin vähiin kun seuraava Granadan Turnaus Espanjassa todennäköisesti suomalaisia alasarjatason seurajoukkueita sisältävänä sellaisena on ehkä jäämässä perutuksi kun senhän pitäisi olla vuorossa toukokuussa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aivan täysin ei tosiaan Irlannin maajoukkue jäänyt sittenkään peleittä ollessaan Yhdysvalloissa maaliskuussa.

Irlanti nimittäin palasi jääkiekkoareenoille pelaamalla näytösottelun poikkeusoloissa tietenkin ilman yleisöä erikoisesti Chicagon Palolaitoksen omaa jääkiekkojoukkuetta vastaan ja myös voitti ottelun.

Jatkoajalla tosin hieman dramaattisen oloisesti ja melkoisen säästellen näillä näkymin isäntien osalta.

Muusta jääkiekosta puhuttaessa koronan kaltainen vitsaus alkaa uhata hiljalleen myös jopa jääkiekon nk. Kesämaita.

Kesämaalla tarkoitan tässä ja muutoinkin tarkoitetaan niitä maita jossa jääkiekkoa pelataan Suomesta katsottuna kesällä.

Näitä maita ovat esimerkiksi Jään Kenguruiden ja Jään Mustien tai entisten Jään Kiivien kotimaat eli Australia ja Uusi-Seelanti.

Uuden-Seelannin Liigassa muun muassa avaukset ovat siirretty 15.5.2020 alkamaan aikaisintaankin, mutta käytännössä puhutaan tietenkin viivästymästä kesäkuulle, heinäkuulle tai elokuullekin kiitos koronaviruksen aiheuttaman tilanteen.

Kauden aloitus voi pisimmillään lähtökohtaisesti venyä syksyynkin.

Edes erillään olevat selkeät saarvaltiotkaan maailmassa eivät tunnu pysyvän tästä vitsauksesta turvassa.

Ainoa hyvä juttu tosin on tavallaan siinä, että Australian Liigaan tai Goodal Cupiin nähden Uuden-Seelannin Liiga on tosin pituudeltaan lyhyempi eikä niin hirveän pitkään kausi sinänsä kestäisi muutenkaan joskin nykyisin kun pelataan pudotuspelikausiakin sinänsä pidempään kuin ennen niin siinä sitten onkin omat vaikeutensa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy