Muiden maiden maajoukkueet

  • 138 069
  • 405

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Voi olla ettei Panarinilla ole asiaa Venäjän maajoukkueeseen, postasi instagramiin kuvan Navalnyn perheestä tekstillä #vapaanavalny

2019 ilmaisi myöskin kantaansa.
Mielenkiintoista seurata.

Kaikki ei mene Venäjällä aina kuten loogisesti ajatellen olisi pääteltävissä. Ainakaan, jos ihminen on riittävän lahjakas ja hyvä jossakin tai rikas.

Panarin on kihloissa Oleg Znarokin nuoremman tyttären kanssa. Vaikka Znarokin huhutaan ajautuneen riitoihin Roman Rotenbergin kanssa SKA-kausiensa aikana, niin häneltä löytyy käsittääkseni yli 10 vuoden takaa toimivia suhteita tämän setään.

Venäjän jääkiekko ylätasolla näyttäytyy erikoisena verkostona. Kaikki ei liene aina niin, miltä näyttää...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tricolori Hochein eli Romanian osalta on viime aikoina ollut surullisempaa aikaa.

Etenkin kun sen nk. Kultaisen Sukupolven edustajia on poistunut taivaallisempiin kiekkokaukaloihin pelaamaan aika paljonkin.

Muun muassa aiemmin usein Kiekkovuosien yhteydessä puhumani nk. Eliittipuolustaja Mihail Lucian 'Goe' Popescu menehtyi 31.1 eli ei montaa päivääkään sitten.

Popescu oli hyvin monessa Tricolori Hochein pelaamassa turnauksessa mukana vuosien varrella ja nimekkäin tapahtuma varmasti joskin tuolloin kovin nuorena hänelle oli Lake Placid 1980 Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen muodossa missä Romania yhdessä Ijs-Oranjen eli Hollannin kanssa eivät edes olleet turnauksen huonoimpia.

Tricolori Hochei oli turnauksessa tasapelissä Ijs-Oranjen kanssa 8:lla tilalla ja Ijs-Oranje oli lopulta omalla 9:llä tilalla muiden määrittävien erojen kuin suorien pisteiden turvin.

Tricolori Hochei voitti tuolloin Länsi-Saksan maalein 6-4 ja Ijs-Oranje Puolan maalein 5-3.

Muissa peleissä oli vaikeampaa joskin Jääkarhut eli Norja oli hävitä Tricolori Hocheille ja Japani Ijs-Oranjelle ennen tasapeliä.

Kovissakin tappiopeleissä nämä joukkueet yleensä sinnittelivät ensimmäisen ja jopa toiseenkin erään asti ajoittain liiankin hyvin huippumaiden makuun.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tuo on oikeastaan aika helvetin hienoa. Toivon että Alatalo pääsee Sveitsin maajoukkueeseen,. Tyyppiä ei ikinä arvostettu niin paljon että olisi leijoniin kutsuttu. Olihan meillä aikoinaan myös Juha Kaunismäki ja Eerikki Koivu jotka pelasivat Norjan maajoukkueessa jopa mm-kisoja asti. En muista onko muita kansalaisuuden vaihtaneita suomipoikia, arvaan että on.

Jääkarhuissa mukana on ollut Kaunismäen ja Koivun lisäksi mukana aikanaan myös Jorma Virtanenkin.

Muista maista puhuttaessa Jään Kenguruilla eli Australialla on ollut myös melko paljon kotimaisia pelaajia tai suomensukuisia pelaajia.

Nimekkäimpänä Arto Kalevi eli A.K Malste.

Itävallan paidassa vuoden 1978 C-sarjan MM-kisoissa Espanjassa pelasi suomalaisista puhuttaessa Pentti 'Pena' 'Hyde' Hyytiäinen.

Eli onhan noita tosiaan ollut.
 

MegaForce

Jäsen
Jos joku tietää Sveitsin ja Saksan jääkiekosta tarpeeksi tai tuntee pelaajia, olisi mielenkiintoista avata ketju myös niiden olympiajoukkuetta ajatellen.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Leijonat, U20, Hiihto, YU
Jos joku tietää Sveitsin ja Saksan jääkiekosta tarpeeksi tai tuntee pelaajia, olisi mielenkiintoista avata ketju myös niiden olympiajoukkuetta ajatellen.
En nyt uutta ketjua avaa mut pienellä scouttauksella Sveitsi saa ihan hyvän nipun jalkeille. Maalivahdeista ei mitään tietoa. Noin puolella joukkueen pelaajista tällä kaudella nhl-pelejä.


Josi C - Weber
Kukan - Siegenthaler
Sbisa - Diaz A
Fora

Fiala - Hischier A - Meier
Niederreiter - Suter - Kurashev
Andrighetto - Malgin - Corvi
Hollenstein - Haas - Hoffmann
Cunti Herzog
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Josi C - Weber
Kukan - Siegenthaler
Sbisa - Diaz A
Fora

Fiala - Hischier A - Meier
Niederreiter - Suter - Kurashev
Andrighetto - Malgin - Corvi
Hollenstein - Haas - Hoffmann
Cunti Herzog
Hyökkäysosastolle heittäisin Cuntin ja Corvin edelle Tristan Scherweyn. Näkisin soveltuvan paremmin nelosketjun laitaan ja alivoimalle ja avaisi Hofmannille paikkaa ylemmistä tulosketjuista. Muita pelaajia taistelemaan paikasta olympiajoukkueeseen Christoph Bertschy ja näkisin myös Sven Bärtschillä olevan mahdollisuudet joukkueeseen. Luca Cuntille on vaikea nähdä käyttöä, ei mahtunut edes Pyeongchangin europelaajista koottuun ryhmään. Nuoremmista pelaajista Valentin Nussbaumer on pelannut aikamoista tykkikautta heti siirryttyään Bielistä Davosiin ja jos ensimmäiset 22 ottelua Bielissä tuottivat erittäin heikot 0+2, Davosiin siirron jälkeen kasassa on 20 otteluun 6+11. Ikää on vasta 20v ja jos sama tahti jatkuu, tulee myös taistelemaan paikasta joukkueeseen. Puolustusosastolle mielenkiintoisena nimenä toinen 20-vuotias pelaaja, eli Janis Moser, joka toimii Bielin kapteenina ja on koko NL:n puolustajien pistepörssin kuudentena ja yhdet MM-kisatkin jo takana. En kyllä itse usko Nussbaumerin tai Moserin olevan olympialaisissa, mutta siinä on kaksi nuorta nimeä, jotka ovat kehityksen jatkuessa tällaisena potentiaalisia haastajia.

Maalivahtiosasto lienee Leonardo Genonin komennossa ja tuonne kaveriksi Reto Berraa tai nuorempia veskareita, eliteprospecsts-skouttauksella Gauthier Descloux, Niklas Schlegel, Joren van Pottelberghe tai AHL:ssä pelaava Gilles Senn, Descloux ja Schlegel Genonin tapaan pienempikokoisia maalivahteja.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Latvia saa jalkeille hyvän joukkueen, jos selviää karsinnoista eteenpäin:

Ehlers - Matthews - Stamkos
Comtois - Tavares - Hughes
Necas - Dubois - Nugent-Hopkins
Thomas -Toews - Hayes

+Sissons, Cousins, Deslauriers, Blais, Turris, Haas, Evans, Cizikas, Norris, Rodrigues, Stephens, Reaves, Girgensons, Balcers

Burns - Jones
Ellis - Hughes
Graves - Demers
Gudas

+Myers, Toews, Johns, Jaros, Djoos

Jones
Saros
Greiss
 

Pardus

Jäsen
Latvia saa kotikisoihinsa oikeastikin kovavireisen Rodrigo Abolsin. Alla 35 pisteen runkosarja SHL:ssä, taskussa jatkosopimus ja nyt aloittanut playoffit iskien kahteen ensimmäiseen otteluun tehot 3+3. Abolsin laitureina Örebron ykkösketjussa pelaavat Robin Kovacs ja Borna Rendulic.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
@Naamavelli mietin aluksi, että mitä ihmettä oikein selität, kun aamutuimaan katsoin viestiäsi ennen kuin tajusin. Miksiköhän latvialaisten nimet loppuvat niin monesti s-kirjaimeen? Vähän sama kuin venäläisten nimet loppuvat v-kirjaimeen.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia saa kotikisoihinsa oikeastikin kovavireisen Rodrigo Abolsin. Alla 35 pisteen runkosarja SHL:ssä, taskussa jatkosopimus ja nyt aloittanut playoffit iskien kahteen ensimmäiseen otteluun tehot 3+3. Abolsin laitureina Örebron ykkösketjussa pelaavat Robin Kovacs ja Borna Rendulic.

Jos Abols johdattaa Örebron välieriin ja pystyy vielä taistelemaan finaalipaikasta edes jotenkin, niin se on kyllä kova temppu suht keskinkertaisen joukkueen ykkössentterinä! Heillä taitaa toki olla vastassa kauden toinen yllätysjoukkue Leksand, eli vähän tuuriakin että on 2 pienempää jengiä vastakkain ekalla kierroksella. Entinen NHL-veska Enroth on toki kova vahvistus luukulle, eli kaikki ei ole Abols-Rendulic varassa. Toivottavasti Abols pysyy kasassa tänä keväänä. Hän loukkaantui edellisissä MM-kisoissa epäonnisesti heti turnauksen alussa, mikä romutti joukkueen viimeisenkin syvyyden..

Muuten Latvian keskikaista saattaa olla aika kapealla pohjalla kotikisoissa, Abolsin niskaan taitaa pudota turhankin kova vastuu. Olympiajengin 3 sentteri Zemgus Girgensons on ollut koko kauden loukkaantuneena eikä ehdi parantua kuin aikaisintaan Olympiakarsintoihin. Toinen kärkisentteri Theodors Bluegers on pelannut repaleisen kauden loukkaantumisen kanssa ja Penguins on menossa vielä pleijareihin. Ei ole siis mitään tietoa pääseekö Bluegers kisoihin vaikka Pens tippuisikin ajoissa.

Kunnollisia sentterejä ei siis ole kuin yksi ja jos joku sentterilaituri tyyliin Kaspars Daugavins/Miks Indrasis hoitaa toisen kärkihepan paikan, niin joukkueeseen pitäisi silti etsiä vielä kaksi sentteriä. Heidän tasonsa tulee olemaan selvästi huonompi kuin kolmen kärkimiehen. Puolustavaan rooliin olisi tarjolla tunnollinen mutta vanheneva Andris Dzerins sekä Tshekin välierissä tällä hetkellä taisteleva Maris Bicevskis. Kiekollisesti taitavia mutta yleispeliltään enemmän laituria muistuttavia taiteilijoita ovat taas Jukureistakin tuttu Martins Dzierkals sekä Montrealin farmista täksi kaudeksi Kai Suikkasen Itävallan jengiin siirtynyt Nikita Jevpalovs.

Mielenkiintoista nähdä mitä Bob Hartley keksii sentteriensä kanssa. Homma ei tule olemaan helppo. Tänään Hartley tosin keskittyy suuren ja mahtavan Kazanin lyömiseen, jotta pääsisivät vääntämään ZSKAn kanssa finaaleihin, joten valmentajan ajatukset eivät ole vielä hetkeen kotikisoissa..
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon LATAM Cup Etelä-Amerikan viime vuosien tärkeimpänä turnauksena on näillä näkymin ikävässä asemassa tilanteensa suhteen.

Jääkiekon LATAM Cupiin ovat ilmoittautuneet ainakin seuraavat maat osin ajalta ennen koronaa ja osin koronan aikana ja ne ovat tietenkin olleet seuraavat:

Kolumbia

Meksiko

Jamaika

Argentiina

Brasilia

Argentiinan B-maajoukkue tai Argentiinan C-maajoukkue (Tämä tosin tilanteen mukaan mikäli osin korona-ajan välillä tuohon turnaukseen innostuneet Bolivia, Ecuador tai Peru eivät tule mukaan turnaukseen.)

Puerto Rico (Osin on hieman vielä auki, että tuleeko vai ei mukaan turnaukseen.)

Venezuela (Tulee kyllä turnaukseen mikäli vain rahat riittää kun maa todella on edelleen hyvin ikävässä ja tuhoisassa tilanteessa omalla tavallaan. Pari vuotta sitten teki kyllä jo sen ihmeen pääsemällä mukaan turnaukseen.)

Chile

Dominikaaninen Tasavalta (Aiemmin tämä maa ei halunnut tulla turnaukseen, mutta koronan pitkityttyä siellä ollaan ainakin näillä näkymin ilman ihmeitä kyllä valmiita tulemaan kun saivat tosiaan lisäaikaa miettiä asioita halki. Tosin tietenkin kaikki osin on koronastakin kiinni.)

Costa Rica (Tällä maalla asema oli aiemmin tuntematon eikä varmaankaan todennäköisesti ollut tulossa turnaukseen, mutta koronan pitkityttyä tämänkin maan piirissä on tapahtunut jääkiekollista liikehdintää. Siten tämäkin maa vaikuttaisi tulevan turnaukseen. Tosin tietenkin kaikki osin on koronastakin kiinni.)

11-12 maata on tulossa tai muutoin tuttuun tapaan putoajia osin täydennetään joidenkin maiden B-maajoukkueella tai C-maajoukkueella.

Maalistan tilanne joukkueittain perustuu 21.6.2020 olleeseen tilanteeseen kuten myös alkuvuoden 2021 tilanteeseen.

LATAM Cup tältä vuodelta tietenkin on edelleen vaarassa peruuntua osin juurikin koronaviruksen takia tai sen laantuessakin juurikin tällä hetkellä olevien matkustusrajoitusten takia.

LATAM Cup pelattaneen siten tänä vuonna jo valmiiksi arvioitua myöhemmin kun huhtikuulta 2021 turnaus on tätä kerrottaessa peruttu, se pelataan lokakuussa 2021 aikaisintaan ja huonoimmillaan jopa niinkin myöhään kuin vuoden 2021 marraskuussa.

Kaikki on pitkälti riippuvaista koronasta tai sen ajan/jälkeisajan tulevista matkustusrajoitteista.

Yhdysvaltain aiempien levottomuuksien takia myös muitakin pelipaikkoja on pohdittu kuten esimerkiksi Meksikoa tai Kanadaakin, mutta tuolloin ongelmana tulee jälleen myös korona.

Onneksi myös itse turnaukseen sinällään on vielä paljonkin aikaa ja vielä enemmän olisi siirrettynä tänäkin vuonna.

Päivämäärät ovat turnauksen tapahtuessa 14.10-17.10.2021 ja marraskuulle siirtyessään päivämäärät varmaankin pysyvät samoina.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Arabi Cup on jälleen harmittavasti peruttu ja siirretty eteenpäin kiitos koronan.

Samalla on puhuttu myös siitä, että turnaus olisi enää vain yhden vuoden turnaus eikä enää yhteisturnaus kuten aiemmin oli.

Toisin sanoen Jääkiekon Arabi Cup kausiluontoisena eli 2020-2021 on enää tosiaan ilman ihmeitä vain Jääkiekon Arabi Cup 2021 pelkästään.

Aiemmat päivämäärät olisivat olleet jo aiemman viivytysten jälkeen 3.3.2021-14.3.2021 tai 3.4.2021-14.4.2021, mutta tosiaan turnaus siirtyi nyt joulukuulle 2021 eli mahdollisimman lähelle vuoden loppua todellakin riittävän pitkän valmisteluajan ja koronan toivottavaa päättymistä toivoen.

Turnaus joulukuussa pelattaneen samoilla päivillä, mutta asia selvinnee lokakuussa tai marraskuussa eli lähempänä itse turnausta.

Paljon kyllä edelleen riippuu koronasta ja sen matkustusrajoituksista.

Melko monet arabimaat tai Afrikan maat ovat olleet tulossa turnaukseen mikäli vain pystyvät.

Pääasialliset maat aina isäntämaata eli Kuwaitia, Egyptiä ja vaikkapa Omania myöten ovat edelleen tulossa, mutta välillä pieniä soraääniä on tullut esimerkiksi viivytyksistä johtuen Libanonilta jolloin heillä voi ehkä jatkuvien peruutusten myötä tulla yleinen sen joukkueen peruutus tätä menoa nyt ainakin puhuen.

Toivon mukaan saataisiin vain pelattua kun Jääkiekon Afrikan Cup on viime aikoina kieltämättä toki koronankin tietäen viettänyt melko vahvaa mediahiljaisuutta ihan aiheellisessa lehdistössäkin siinä missä Persianlahden maiden lehdistö ei oikeastaan ole missään vaiheessa lainkaan viettänyt niin kauan hiljaisuutta asiassa.

Edes niinkin vähän melko tavallisesti urheilusivuilla vähän asiaa kertovasta aiheesta kuin jääkiekko juurikin noissa maissa.

Kuwaitin, Arabiemiraattien ja Omanin lehdissä ainakin asiaa tästä turnauksesta on säännöllisesti pidetty yllä.
 

Pardus

Jäsen
Puolassa pelataan sunnuntaista keskiviikkoon Three Seas Cup, johon osallistuvat isäntämaan lisäksi Viro, Latvia U23 ja Liettua.

Jussi Tupamäen suojatit turnaukseen:

mv
Villem-Henrik Koitmaa (HC Panter)
Aleksandr Kolossov (Narva PSK)

p
Hendrik-Paul Laosma (Haukat)
Eduard Slessarevski (Harjun Kiekko)
Konrad Kudeviita (Borlänge jun.)
Sander Stetski (HC Panter)
Artjom Anufrijev (Haukat)
Rico Velja (HC Vipers)
Patrick Kookmaa (HC Panter)

h
Vadim Vasjonkin (Tønsberg Vikings)
Rasmus Kiik (TuTo U20)
Artjom Gornostajev (Muik Hockey)
Nikita Puzakov (Haukat)
Emil Svartbro (Tyresö/Hanviken)
Nikita Kirillov (Narva PSK)
Andre Linde (Haukat)
Morten Jürgens (Jukurit U20)
Artemi Aleksandrov (Nittorps IK)
Mark Viitanen (TuTo)
Kirill Lodeikin (IK Guts)
Andrei Rozinko (HC Everest)
Fabian Hast (Tyringe)
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

Pardus

Jäsen
Latvia U23 samaiseen turnaukseen:

mv
Jānis Voris
Bruno Brūveris

p
Gunārs Skvorcovs
Ņikita Mateiko
Miks Tumānovs
Gvido Jansons
Arvils Bergmanis
Patriks Ozols
Daniels Goršanovs
Dāvis Orniņš

h
Nikolajs Jeļisejevs
Deniss Fjodorovs
Frenks Razgals
Raimonds Mikus Vītoliņs
Daniels Mūrnieks
Rihards Puide
Gustavs Millers
Rūdolfs Polcs
Kristaps Skrastiņš
Toms Andersons
Roberts Petrovičs
Deniss Vilmans
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aiemmin pelattu, toissa päivänä päättynyt Jääkiekon Kolmen Maan Turnaus eli Harom Nemzet Torna Unkarissa päättyi murheellisen niukasti isännille.

Kyseinen turnaus oli tietenkin yksi koronan takia tulleita kausiturnauksia, pienempien maiden tai keskikastin maiden MM-kisoihin valmistavia turnauksia.

Tässä tulokset:

Harom Nemzet Torna Unkarissa Huhtikuussa 2021

15.4.2021: Unkari-Itävalta 0-1

16.4.2021: Itävalta-Valko-Venäjä 1-5

17.4.2021: Unkari-Valko-Venäjä 2-3

Pistetilanne

Valko-Venäjä 6 pistettä

Itävalta 3 pistettä

Unkari 0 pistettä

Valko-Venäjä voitti, Itävalta oli toinen ja Unkari oli kolmas ja viimeinen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Puolassa tosiaan pelataan Kolmen Meren Cupia, mutta turnaus kestää itsessään vain 21.4.2021 asti kun Kroatian vetäydyttyä koronan takia turnaus lyhentyi kolmella päivällä.

Eilisen ottelut päättyivät seuraavasti:

Kolmen Meren Cup Puolassa Huhtikuussa 2021

18.4.2021: Liettua-Latvia U23 0-5

18.4.2021: Puola-Eesti 6-1

Tänään pelataan ottelut Puola-Liettua ja Latvia U23-Eesti ja ylihuomenna vielä ottelut Eesti-Liettua ja Latvia U23-Puola.

PS. Saa nähdä, että otetaanko Latvian nuorempien maajoukkuepuolelta vielä pelaajia mukaan jopa varsinaiselle maajoukkuepuolelle. Kauden harvoissa peleissä nyt tai viime vuosina siellä on ollut ihan hyviäkin pelaajia etenkin ajoittain.
 

Pardus

Jäsen
Viron kautta aikain nuorimmalta miesten maajoukkueelta (keski-ikä alle 22v) hyvä tulos.

Saa nähdä, että otetaanko Latvian nuorempien maajoukkuepuolelta vielä pelaajia mukaan jopa varsinaiselle maajoukkuepuolelle.

Sama kävi mielessä, että varmaan pääsee vielä leirille jos todella onnistuu tässä turnauksessa.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry

Barys Nur-Sultanin ruotsalaispuolustaja Viktor Svedberg vaihtoi odotetusti Kazakhstanin paitaan ja edustaa maata suurella todennäköisyydellä kevään mm-kisoissa. Harmittavasti uutisessa ei ole näkyvissä Kazakhstanin leiriryhmää, mutta oletettavasti siellä useita kaksoiskansalaisuuden omaavia jälleen on. Leiriryhmän varmaan löytäisi netin syövereistä jos osaisi kyrilliset aakkoset.
 

Pardus

Jäsen

Barys Nur-Sultanin ruotsalaispuolustaja Viktor Svedberg vaihtoi odotetusti Kazakhstanin paitaan ja edustaa maata suurella todennäköisyydellä kevään mm-kisoissa. Harmittavasti uutisessa ei ole näkyvissä Kazakhstanin leiriryhmää, mutta oletettavasti siellä useita kaksoiskansalaisuuden omaavia jälleen on. Leiriryhmän varmaan löytäisi netin syövereistä jos osaisi kyrilliset aakkoset.
Kuusi länsimaalaista kahden passin miestä näyttäisi olevan.

Henrik Karlsson, Jesse Blacker, Darren Dietz, Viktor Svedberg, Curtis Valk ja Nigel Dawes.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös