Pardus

Jäsen
Huh huh, Viro sitten nousi Mark Viitasen maalilla 1-4 -tappioasemasta 6-5 -jatkoaikavoittoon!

Upea päätös Jussi Tupamäen raskaalle kaudelle ja osoitus siitä, että vuoden kuluttua taistellaan tosissaan sarjanoususta, jos mukana ovat tuolloin myös Rooba, Arrak, Kombe, Mölder jne.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

Pardus

Jäsen
Päätöspäivän tulokset:

Puola - Latvia U23 4-1
Viro - Liettua 6-5 ja.

Pistepörssi top 5:

1. Frenks Razgals (LAT) 3. 6+4 = 10
2. Grzegorz Pasiut (POL) 3. 3+5 = 8
3. Patryk Wronka (POL) 3. 1+7 = 8
4. Pawel Zygmunt (POL) 3. 4+1 = 5
5. Deniss Fjodorovs (LAT) 3. 0+5 = 5

Viro top 5:

1. Andre Linde 3. 2+0 = 2
2. Mark Viitanen 3. 2+0 = 2
3. Nikita Puzakov 3. 1+1 = 2
4. Artemi Aleksandrov 3. 1+1 = 2
5. Emil Svartbro 3. 1+1 = 2

Onneksi Viron maajoukkueen nuorennusleikkaus saatiin nyt tehtyä, eikä ensi keväänä (toivottavasti) jälleen pelattaviin divarikisoihin ole enää tarvetta ottaa mukaan 80-luvulla syntyneitä. Tämän turnauksen pakistoon kun lisää Saveli Novikovin, Silver Kernan ja Daniil Kulintsevin niin riittää oikein hyvin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Portugalilla on tosiaan ollut melkoiset oltavat jääkiekkonsa osalta.

Pitkästä aikaa maassa on myös oma sellainen seurajoukkue mistä kaikki pelaajat kootaan kauden peleihin.

Aiempien Viseun Susien sijaan nykypäivän Portugalin Maajoukkue kootaan Lynce do Lusosta, Luso Lynxistä brittiläisittäin ilmaisten tai suomalaisemmin Luson Ilveksistä.

Luso itse on korkeamman pohjoisempaa, keskistä luoteis-Portugalin aluetta kaupunkina osana Mealhadaa ja jälkimmäinen yhdessä ensin mainitun kanssa lukeutuvat Aveiron Piirikunnan kaupunkeihin.

Tunnettuja seutuja mineraalivesistään ja metsistään.

Aveiron Piirikunnan pohjoisnaapuri on Porton Piirikunta, itänaapuri on Portugalin vanhempien aikojen jääkiekkopyhättö Viseun Piirikunta ja etelänaapuri on Coimbran Piirikunta.

Länsinaapuria Aveirolla Piirikuntana ei ole kun siinä kohtaa onkin jo itse Atlantin Valtameri.

Vanhempien aikojen Viseun Jäähallin tapaan seura eli Luson Ilves on koittanut pelata Luson Jäähallissa, mutta se kieltämättä on ollut riittämättömän kokoinen kuten Viseukin oli aikanaan ja muutoin seura ennen Lissabonin tai Estorilin jäähallien hankkeita on yrittänyt pelata varsin paljon ulkomailla.

Nyt korona-aikaan ei olla pelattu, mutta ennen koronaa kylläkin.

Portugalin tilanne vaikuttaa samanlaiselta kuin miltä pitkään on ollut Irlannissa ja Kreikassakin eli jäähallien pulasta tai olemattomuudesta kärsitään.

Tai on oikeammin kärsitty kun Kreikassa nykyään on jo juuri ennen koronaa tullut uusi jäähalli.

Nykyään niitä on siis kolme nk. Olympialuokan mitat täyttävää sellaista IIHF:n sääntöjenkin mukaan.

Pienempiäkin jäähalleja Kreikassa on enemmän kuin Portugalissa.

Portugalin virallinen pelaajatilanne on huono kun sellaisenaan maassa pelaa sen satakunta pelaajaa, vähän alle tai sen yli.

Se itse asiassa on huonompi kuin Filippiineillä, Jään Tiikereillä eli Malesialla ja tosiaan Kreikalla.

Jäähallitilanteesta puhuen Filippiineillä on nykyään neljäkin nk. Olympialuokan Jäähallia.

Pitkälti siitä syystä rahat lisähalleihin tulivat kun maa sai täysjäsenyyden IIHF:n osalta läpi itselleen.

Filippiinien tilanne tätä vasten on varovaisen myönteinen määrätietoisuudellaan kun pelaajakannan arvellaan kasvavan koronan jälkeen.

Jään Tiikereillä eli Malesialla tosiaan juuri ennen koronan tuloa jäähalleista puhuen tilanne oli vähän huolettavampi.

Etenkin kun Malesiassa rahamiespiirit tuntuvat ennen lisähallien tuloa vaativan menestystä mitä ei liian liikoja ole tullut viime aikoina tai vuosina.

Varsinkin Jään Elefanttien eli Thaimaan pelaaminen Talviolympialaisten Alkukarsintojen Esikarsinnassakin pantiin aika vahvasti merkille ja siitäkin paineita on tullut Jään Tiikereille.

Toisaalta Portugalin pysyminen isompiensa kyydissä vähäisistä resursseista tai pelaajamääristä huolimatta on nostattanut huomattavasti positiivisempaa huomiota kuin mitä vaikka tosiaan noilla muilla mailla.

Kun yllättävän paljon on kyllä Portugalissakin harrastepelaajia, mutta heille ei yksinkertaisesti vain ole omaa porukkaa ja osa epävirallisemmista pelaajamääristä on kirjoilla esimerkiksi Espanjassa joten siinäkin sarkaa selvityksineen riittäisi tai se oikein valjastettuna voitaisiin käyttää Portugalin jääkiekon paremman huomisen luomiseen.

Tulevasta puhumattakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy