viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tietenkin voitto olisi ollut kiva. 4-2 -tilanteesta nousu tasoihin tietenkin hyvä. Varsinkin kolmannessa erässä. Kulak ja Fleury tekivät puolustuksessa tilaa Reillylle ja Folinille. Tietenkin hyvä, että on kilpailua pelipaikoista. Hyökkäyksessä voisi myös kierrättää, mutta kun Cousins ei ollut pelikuntoinen, niin eihän siellä ole ketään jota kierrättää.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Olipa viileää viimeistelyä Armialta maalin edustalla! Tätä lisää, kiitos! Myös Kotkaniemen laser oli todella tyly.

Ei ole tarvetta pistää päätä pussiin. Neljä pistettä kuudesta mahdollisesta vaikeilta vieraskentiltä, en olisi näin hyvää alkua odottanut. Ei yhtään tappiota varsinaisella peliajalla, jos ei toki yhtään voittoakaan ja maalinteko toimii. Kääntöpuolella toki myös se, että omiin on kolissut keskimäärin 4,67 kaappia per peli ja tyhmien jäähyjen määrä on sietämätön.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Helsingin Jokerit
Porin Batman ja Robin tekivät eilen kyllä enemmän kuin tarpeeksi voiton eteen. (Porilaisen palstaveljen antama lempinimi duolle)

Kyselen edelleen missä ovat Danault ja Domi? Entäs Suzuki PV? Tuntuu että nämä kaverit joiden pitäisi Habsia kantaa ovat aivan pilvilinnoissa. Ei ole kovin kestävää, jos kolmoskentän porilaiset yrittävät ratkoa jokaista peliä. Kinkaid ei kyllä myöskään kakkosena vakuuttanut. Pari hyvää torjuntaa, mutta kokonaisuudessa paketti ihan levällään ja vaikea nähdä että pystyy Pricelle antamaan paljoa lepovuoroja.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Suzuki ei ole rapojen mukaan vakuuttanut. Laval varmaan kutsuu, kunhan Poehling saa itsensä kuntoon. Av ei tilastojen mukaan ole myöskään mennyt ihan putkeen, vaikka av-maaleja on tehtykin. Siihen nähden, että peli on vielä levällään, niin neljä pojoa vieraspeleistä on hyvä saavutus. Peli kun saadaan kuntoon, niin näyttää vielä paremmalta.

Hauskaa, että KK veti harjoituskauden kuin 10 vuoden veteraani ja kun tosipelit alkavat, niin ei ole enää paljoa farmiin lähettämisestä huudeltu. Suzuki taisi antaa kaikkensa treenipeleissä.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Taitaa Suzukin kohdalla viimeistään 9 peli olla viimeinen. Tai jo aiemmin siirto alas, jotta voi vielä ottaa uuden pyrähdyksen ylhäällä. Näillä näytöillä kuitenkin sopimuksen liu'uttaminen on enemmän kuin todennäköistä. Kotipelikokemus kuitenkin pojalle annettaneen joten muutaman näytönpaikan uskoisin vielä saavan.

Suzuki toki tekee myös paljon näkymätöntä työtä, mutta erityisesti fysiikan ja kamppailutilanteiden kanssa on parannettavaa. Jos nyt yksittäinen tilanne pitää sanoa niin lähti kiekko kuin karkki lapselta Toronto pelissä.

T-D-G oli edellisessä pelissä joukkueen paras (ei siis täysin susipaska niinkuin täältä voisi saada käsityksen) mutta toki kahdessa pelissä ollut heikohko. Parantaa pitää ja paljon, mutta toivotaan ettei Julien lähde hätäilemään, tämä on kuitenkin selkeästi ehyin kokonaisuus Montrealin ketjuista.

Ruusut ja Risut tähän asti:

+Price on Price
+Maalinteko jakautuu kuten pitääkin. Se on elinehto tälle joukkueelle.
-Puolustus kusee yhtä lahjakkaasti kuin maalinteko toimii. Yhteispelissä on vielä paljon hakemista.
-Jäähyt, jäähyt, jäähyt
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ensi yönä tosiaan jo seuraava peli. Otteluohjelman tekijöille sattunut varmaan joku virhe, kun jo kauden neljännessä pelissä päästään pelaamaan kotona. Eihän tämä ollut kuin kuudes vuosi putkeen, kun Habsit aloittavat kauden vieraissa.

Price aloittanee, se lienee selvää. Reilly&Folin taisivat vetää ihan hyvin, joten saa nähdä jatkavatko. Cousinsin pelikunnosta ei ole tietoa, joten hyökkäyksessä ei välttämättä nähdä muutoksia. Itse olen sitä mieltä, että rosterin pitäisi olla niin leveä ja tasokas, että näihin peräkkäisinä iltoina pelattaviin peleihin pitäisi pystyä vaihtamaan tuon kolme pelaajaa. En jaksa uskoa, että siitä on oikein mitään hyötyä istuttaa jotain kaveria 13 peliä poppareilla ja todeta hänen pelaavan puolentoista kuukauden tauon jälkeen paskasti (yllätys), ja takaisin poppareille.

Suzuki saa varmaan tuon kotipelin tai kaksi (la olisi Bluesia vastaan). En tiedä onko häntä järkeä tiputtaa yliopiston puolelle. "Rautaliigassa" joutuisi pelaamaan vastaavassa tilanteessa olevia lupauksia, sekä myös rutinoituneita ammattilaisia, vastaan illasta toiseen. Siellä tulisi kovuutta ja rasitusta. Lisäksi jos vetää hyvin ja kun tulee loukkaantumisia, niin voisi vetää myös Habs-nutussa. Suzukilla on kuitenkin potentiaalia vetää top6-roolissa, kun nuo mccarronit yms. ovat kuitenkin lähtökohtaisesti alempien kenttien pelaajia. Poehling tietenkin omaa potentiaalia vetää myös tuloskentässä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Bergevin on kuulemma menossa joulukuussa tapaamaan Romanovia Moskovaan. Romanovin sopimus loppuu tähän kauteen ja Montreal haluaisi hänet Kanadaan jo mahdollisesti heti kun kausi KHL:ssä loppuu. CSKA luonnollisesti haluaisi pitää Romanovin ja pystyvät tarjoamaan enemmän kuin Habsit tulokassopimuksen puitteissa. Tai Habsit voivat lyödä sopimukseen paljon bonuksia, jolloin se olisi kilpailukykyinen, mutta samalla tuollainen sopimus söisi pohjaa muilta tulokassopimuksilta. Romanov on lupaava ja käsittääkseni ottanut kehitysaskelia, mutta ei hän kuitenkaan ole mikään superlupaus. Toivottavasti Romanov haluaa NHL:ään ja on valmis pari vuotta pelaamaan hieman pienemmällä palkalla, kuin mitä ehkä saisi KHL:ssä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Taitaa Suzukin kohdalla viimeistään 9 peli olla viimeinen. Tai jo aiemmin siirto alas, jotta voi vielä ottaa uuden pyrähdyksen ylhäällä. Näillä näytöillä kuitenkin sopimuksen liu'uttaminen on enemmän kuin todennäköistä. Kotipelikokemus kuitenkin pojalle annettaneen joten muutaman näytönpaikan uskoisin vielä saavan.
Eihän Suzukin sopimus enää voi liukua. Ainakin mitä CapFriendlysta lunttasin. Eli sinällään taitaa olla ihan sama kauanko on ylhäällä.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Helsingin Jokerit
Kysytään nyt änärin itselle tutuimmalta keskusteluryhmältä, että miltä sivustolta saisi tarkasteltua pelaajien palkkoja? Ehkä hakusana ollut vähän hakusessa (pun) tms. kun en vielä järkevää sivua ole löytänyt.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Eihän Suzukin sopimus enää voi liukua. Ainakin mitä CapFriendlysta lunttasin. Eli sinällään taitaa olla ihan sama kauanko on ylhäällä.
Näin minäkin olen ymmärtänyt Suzukin kohdalla. Ikää on "jo" 20 vuotta ja liuku on tehty jo kahdesti, ensin Vegasissa ja viime kaudella Habsissa.

Romanov-keissistä tulee taatusti mielenkiintoinen. Jos ei kyse nyt ihan eliittilupauksesta olekaan, niin Romanoviin kohdistuu taatusti Fleuryn ja Brookin ohella suurimmat toiveet mallia Emelin v2.0. Pelaa kuitenkin jo nyt kovaa miesten liigaa kolmosparissa ja hyvin on pelannutkin. CSKA:lla on varmasti intressit yrittää pitää Romanov riveissään. Siinä on mielenkiintoinen raha vs. career aspirations -tilanne selvitettäväksi...
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Perinteinen Buffalo-matsi tähän väliin. Ottelun olisi voinut jättää katsomatta, koska Habs löytää vuodesta toiseen uusia tapoja hävitä nämä ottelut. Ensimmäiset 30 minuuttia olivat täysin joukkueen hallussa, mutta Montreal ei onnistunut tappamaan matsia momentuminsa aikana. Tatar jatkoi tosiaan peruspeliään. Jalat eivät liiku punaviivan omalla puolella, joten jäähyjä ja/tai pahoja paikkoja syntyy liikaa. Mies oli tänään vain -1, mutta istui kahden maalin aikana jäähyllä, joten luvuksi voisi ihan hyvin merkata -3. Jos Tatar olisi iskenyt 1 maalin tolppalaukauksen sijaan, niin hänen saldonsa olisi puhdistunut edes jonkin verran. Buffalo ei saanut mitään aikaan ylivoimansa ulkopuolella ottelun alussa, joten matsin olisi pitänyt olla jotain 0-3 puolessavälissä, mutta idioottimaisten jäähyjen takia se olikin tasan! Lopulta Sabres oli lähellä voittaa matsin suoraan, joten pisteeseenkin voi olla tavallaan tyytyväinen.

Pakistossa oli kierrätystä joka on ihan hyvä backtoback tilanteessa. Hyökkäyksessä olisi kiva nähdä samaa, mutta se menee turhaksi kikkailuksi jos farmista nostellaan kavereita yksittäisen matsin takia. Montreal voisi mielestäni käyttää useammin tätä taktiikkaa, että ykkösvahti pelaa jälkimmäisen ottelun. Joukkue on yleensä huono peräkkäisen illan matsissa, joten kakkosvahti joutuu liian usein tekemättömään paikkaan. Kinkaidin poikittaisliike näytti ainakin 67 kertaa paremmalta kuin Niemen vastaava. Suzuki on ollut tosiaan heikko, joten Paul Byronia voisi käyttää välillä hänen tilallaan. Jahka Cousins on terve, niin hän toimii taas nelosessa. Nelosketju on ollut ylipäätään hyvä viime keväänä ja nyt kauden alkuun. He eivät ole niin usein kusessa koko vaihtoaan kuin takavuosien heikoimmat neloset. Toisaalta he saavat painetta vastustajan päätyyn ihan ok tahdilla, josta syntyy tilanteitakin aina välillä. Poehlingiä tietysti jossain vaiheessa kautta myös ylös, mutta hänen on hyvä totutella alkuun AHL:ssä.

Vaikka tämä tappio oli täysin turha, niin 4 pistettä on kuitenkin hyvä alku vieraista. Olisin ollut tyytyväinen jopa 3 jos se olisi annettu ennen kauden alkua näistä matseista. Ensi yönä kotiavaus ja siitä voi tulla ihan mitä tahansa! Alivoimaa olisi kiva saada hiljalleen kuntoon, mutta joku painoarvo lienee siinäkin, että ensimmäiset vastustajat olivat keskimääräistä parempia ylivoimalla. Jännä nähdä mitä tapahtuu, kun vastaan tulee hieman heikompia pakkopelejä.

Habsin nopeus on ollut myrkkyä Red Wingsille viime vuosina. Toivottavasti se aiheuttaa sekaannusta myös tällä kaudella. Ylivoimaa pitäisi päästä pyörittämään vähän enemmän kuin 4 minuuttia illassa. Vaikka muitakin virheitä sattuu tällä hetkellä paljon, niin momentumin tappavat pakottamattomat rangaistukset lienevät karsittavien listan kärkipäässä. Detroit on Tatarin entinen joukkue, joten 2-3 pisteen ilta on erittäin odotettavissa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
700 pelin Thompson pelasi muuten hienosti siinä Armian av-maalissa. Malttoi pitää kiekkoa hyökkäysalueella ja odottaa Armian liikkeen maalille, sitten nappisyöttö lapaan ja armoitettu maalintekijä Armia hoiti loput. Tuollaista odotankin Thompsonilta. Hienoa!

Mielenkiintoista nähdä mitä puolustajaosastolla tapahtuu, jos Juulsen pääsee joskus pelikuntoon. Siinä olisi silloin mahdollista treidata yksi pakki vaikka Jetseihin. Tietenkin Fleuryn voi huoletta laittaa farmiin. Ehkä Folin menee myös läpi waiverseista, mutta Reilly tuskin enää menee. Folinilla saattaisi olla jotain treidiarvoa, tyyliin 4. tai 5. kierros. Katsotaan nyt ensin saako Juulsen itseään ikinä kuntoon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Habsin nopeus on ollut myrkkyä Red Wingsille viime vuosina. Toivottavasti se aiheuttaa sekaannusta myös tällä kaudella.
Ei ole nopeuden kanssa mitään ongelmaa, mutta Carey Pricea ei pystytä voittamaan millään.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Eihän Suzukin sopimus enää voi liukua. Ainakin mitä CapFriendlysta lunttasin. Eli sinällään taitaa olla ihan sama kauanko on ylhäällä.
Äh. Näin juuri. Kiitos korjauksesta. Se tuo Kotkaniemen nuoruus ja kun Suzuki ei ollut oma pick saa sekoilemaan näiden liukumien kanssa. :)

Eli sanotaan sitten että Suzuki pelaa 30 ylhäällä ja Poehlingin kanssa kirittävät toisiaan.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
700 pelin Thompson pelasi muuten hienosti siinä Armian av-maalissa. Malttoi pitää kiekkoa hyökkäysalueella ja odottaa Armian liikkeen maalille, sitten nappisyöttö lapaan ja armoitettu maalintekijä Armia hoiti loput. Tuollaista odotankin Thompsonilta. Hienoa!
Tuossa tilanteessa näkyi tosiaan Thompsonin kokemus. Moni pelaaja ei olisi tuossa malttanut, vaan olisi syöttänyt Armialle heti siihen sumppuun.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
McCarron meni läpi waiverseista. Sinänsä ihan ymmärrettävää, että jos joku olisi hänet poiminut, niin olisi pitänyt pitää NHL-rosterissa ja McCarron on vasta toipumassa pelikuntoon. Nyt McC saa hakea rauhassa pelikuntoaan Lavalissa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Vähemmän yllättäen Habsit vetää sitten alkukauden heikoimman pelinsä kotiavauksessa. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin mestari-Bluesia vastaan nähdään ihan eri asenteella vetävä jengi. Taas tulee yllätyksenä, että pelkästään kentällemeno ei riitä voittoon.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ilmeisen ansaittu kotiavauskyykkäys. Highlightien perusteella Red Wings oli ensimmäisen erän täysin kuskin paikalla, vain Price piti pään pinnan yläpuolella. Armialta taas hieno maalipaikan teko itselleen ja loistava laukaus! Ehdottomasti Habsin positiivisin yllätys tähän asti.

Kovin yllättävää sen sijaan ei taida kenellekään olla, että puolustus vaikuttaa olevan pahasti kuralla. Reilly-Folin -kokeilun voisi varmaan näiden kahden näytöksen jälkeen kuopata. Chiarot toheloi kiekon kanssa pelottavasti hyökkäyssinisellä, eikä ainakaan toistaiseksi vaikuta positiiviselta pelotteelta puolustuspäässäkään. Metestä ei taida olla ykkösparin pakiksi, eikä Weberkään vaikuta enää muutaman vuoden takaiselta itseltään. Jos taantuu samaa vauhtia edelleen, tästä saattaa muodostua Habsille ikävä rasite, kun sopimusta on vielä seitsemän vuotta jäljellä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Jännä juttu sinänsä, että neljällä AHL-tason pakilla ei pärjää. Drouin <-> Serga näyttää aina vaan huonommalta ja huonommalta paniikkiratkaisulta.

PS. Tatar olisi todellakin pitänyt myydä viime deadlinella kalliilla, koska tämän kaltainen kehitys oli niin nähtävissä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jännä juttu sinänsä, että neljällä AHL-tason pakilla ei pärjää. Drouin <-> Serga näyttää aina vaan huonommalta ja huonommalta paniikkiratkaisulta.

PS. Tatar olisi todellakin pitänyt myydä viime deadlinella kalliilla, koska tämän kaltainen kehitys oli niin nähtävissä.
Yllätys, että habsniac kaivautuu esiin, kun tulee heikompi esitys.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Yllätys, että habsniac kaivautuu esiin, kun tulee heikompi esitys.
Kyllä olen seurannut ketjua koko ajan, mutta eipä ole ollut sen enempää sanottavaa. Eikä tämäkään kommentti koskenut pelkästään viimeisintä peliä. Tatar on ollut aivan järkyttävän huono koko alkukauden ja pakisto on reikäjuustoa ála Jets, sillä erolla, että Jets voittaa silti pelejä.

Edit:
Lisätään nyt vielä, että yksi syy miksi omalta suunnalta ei ole oikein mitään ollut tänne annettavaa on se, että joukkue on kokonaisuudessaan aivan retuperällä. Hyökkäys on edelleen kokoelma 2.-4. ketjun kavereita ilman kunnon ykkösentteriä ja pakisto on aivan hirveässä kunnossa, eikä siihen ole näkyvissä mitään helpotuksia. Tämän hetkinen Julienin johtama joukkue on niin hajuton, mauton, tylsä ja vailla mitään suuntaa, että en ole katsonut ainuttakaan peliä kokonaan varmaan vuoteen. Ja kaikki tästä lepää yhden ja ainoan ihmisen harteilla, joka sääliksi on saanut pitää pestinsä jo 8(!) vuotta. 8 vuotta "draftin kautta rakkennusta" ja mitä on saatu aikaan? 8 vuoden aikana Habs ei ole draftannut/kehittänyt yhtään top 6 hyökkääjää tai top 4 puolustajaa. Yksikään oma kasvatti ei ole tehnyt yli 30 maalia tai yli 60 pistettä.

En odota tältä kaudelta mitään. Ehkä innostus joukkueeseen palaa, kun johtoa/valmennusta tuuletetaan kovalla kädellä.
 
Viimeksi muokattu:

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Sellainen konttaus. Todella vaikealta näyttänyt parissa viime pelissä se paineen purkaminen omasta päästä. Hirveää sohimista ja vähän ehkä hunollakin tuurilla ne irtopalat on löytäneet tiensä järjestään vasustajan lapaan. Saanut välillä hämmästellä kuinka helponnäköiseksi vastustaja tekee tuon saman homman omassa päässä.

Ärsyttävää että Armian YV-syöttöpinna merkittiin lopulta Tatarille, koska kiekko oli ilmeisesti hipaissut mailanvarressa röyhöttövään erkkarin karvaan. Ei näyttänyt hidastuksen perusteella kyllä osuvan.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Juulsenin paluun, tai paremminkin uran jatkumisen osalta on taas pientä toivon kipinää. Noah on taas luistimilla ja hänet tiputettiin Lavaliin kuntoutumaan: Montreal Gazette. Täytyy todella toivoa, että päänsäryt saatiin hoidettua huolella pois ja Juulsen pääsee taas täysipainoisesti mukaan. Olisi todella tärkeä palanen puolustukseen.

8 vuotta "draftin kautta rakkennusta" ja mitä on saatu aikaan? 8 vuoden aikana Habs ei ole draftannut/kehittänyt yhtään top 6 hyökkääjää tai top 4 puolustajaa. Yksikään oma kasvatti ei ole tehnyt yli 30 maalia tai yli 60 pistettä.
Voinet samaan syssyyn nimetä ne kaikki kahdeksan vuoden aikana Canadiensin varausvuoroilla saatavilla olleet 30 maalin tai 60 pisteen pelaajat, joiden nimi ei ole Aho tai DeBrincat? Galchenyuk oli toki riskihaku, joka meni tunnetusti pahasti metsään, mutta poiki sentään asiallisen vastineen. Ei kovin moni muukaan joukkue ole noilla varausvuoroilla mitään tähtisikermää rakentanut.

Joukkueen rakentaminen tuona aikana ansaitsee kritiikkiä, kuten täällä on sataan kertaan keskusteltu, mutta huono draftaaminen ei kritiikin kohteeksi kuulu. Canadiensilla on (taas) yksi liigan vahvimmista prospect pooleista, joka toivottavasti realisoituu tällä kertaa paremmin kuin kymmenen vuoden takainen edellinen versio.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy