Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana PJPT, 22.06.2018 klo 02.18.

 1. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Ilmeisen kova suoritus Armialta kyllä, tilastoihinkaan ei juuri negatiivissävytteisiä merkintöjä mahdu. Ei silti kannata väheksyä sopimusteknisiä haasteita jatkon osalta, vaikka kuinka lollittaisi. Toivon kyllä, että Armia Habsissa jatkaisi. Myös vaihteeksi askiin päässeeltä Hudonilta vallan kelvollinen peli.

  Galchenyukin tasoitusmaalin hylkääminen mikrometrin paitsiona lähes harmitti, ei ihan. Haastosääntöjen pitää toki olla absoluuttisia, kun sellaiset on laadittu, mutta ei tuota olisi väärin huutavaksi vääryydeksikään tuomita.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2019 klo 11.48
 2. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Sieltä kun Armia lyö pöytään jonkun 4 milliä kaudesta toiveen, niin siinähän Bergevin ihmettelee.
   
 3. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Kyseiset haasteet loistavat Montrealissa poissaolollaan. Varsinkin Armian kaltaisten bottom6 pelaajien kohdalla.

  4 milliä kaudesta ? No eikai nyt sentään. Tai mikäs siinä jos yltyy loppukaudesta esim 0.55 P/GP tahtiin. Siinä tapauksessa olisi heittämällä 4 millin väärti.
   
 4. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Kauden lopussa loppuu sopimus kahdeksalta pelaajalta. Tilaa palkkakaton alla on 16-20 milliä. Jos jokaiselle RFA/UFA-pelaajalle maksetaan 2 milliä, niin siihenhän tuo meneekin. Tietenkään kaikki eivät saa tuota kahta milliä ja jotkut ehkä enemmänkin. Hyökkääjien osalta UFA-markkinat ovat hyvät, mutta suurin tarve Habsien osalta olisi tuolle vasemman puolen pakille. Vaikea sanoa miten innokkaasti MB on lähdössä UFA-markkinoille, mutta ei tuolla liikaa liikkumavaraa ole. Aina pitää hieman jättää liikkumavaraa deadlinelle yms.
   
 5. La vague Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien, Djurgårdens IF, TPS
  Lainaus:
  En ole kovin suuri Armian ystävä, mutta täytyy myöntää, että nyt löytyi hyvää tekemistä. Energistä raatamista pitkin pelin.

  Lainaus:
  Joo, tällaset tauot on kyllä kidutusta kun on tottunut tiheämpään pelitahtiin. Toivottavasti tauko tekee hyvää, ainakin Carey saa kaipaamaansa lepoa. Kokonaisuutena oli kyl energinen ilme Arizonaa vastaan. Ja saatiinhan siitä ylivoimamaalikin aikaseksi. Oli pitkästä aikaa ihan ylivoiman näköistä tekemistä!
   
 6. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Niinkö? Mitä nyt neljään tulevan vuoden sopimuksenalaiseen bottom-6:n pelaajaan on sidottuna $9,550,000, avg $2,387,500. Jos Chaputin haluaa laskea mukaan viidenneksi, niin $10,225,000 ja keskiarvo tippuu parin miljoonan nurkille.

  Päinvastoin kuin sanot, Montrealin etu on juuri nyt, että top-6 on erityisen edullinen ja tulee sitä olemaan vielä ainakin parin kauden ajan. Antaako se tulevaisuutta ajatellen järkiperusteiset syyt sijoittaa bottom-6:n suhteettoman paljon rahaa, joka tavalla tai toisella estää rahan sijoittamisen jatkossa sinne missä sitä mahdollisesti eniten tarvittaisiin?

  Vielä kerran alleviivattuna ilman alleviivausta: Armian pitäisi olla joukkueessa kymmenen kertaa mieluummin kuin ikävistä vaivoista kärsivän, ylipalkatun Shaw:n tai Deslauriersin. Mutta jos tilanne olisikin kesällä se, että pitää päättää reilun kahden miljoonan Armian ja potentiaalisen ~7-8 miljoonan sateentekijän välillä, vaihtoehtoja ei ole. Jos tuosta riipaisee vaikka Shaw:n palkan alta pois, tilanne muuttuu olennaisesti ja Armia olisi huippujuttu.

  Armia on ollut joukkueeseen helvetin hyvä lisä ja toivottavasti asiat asettuvat siten, että on sitä myös jatkossa. Ikävä kyllä vanhat ja ylimitoitetut sopimukset eivät välttämättä tee sitä ihan läpihuutojutuksi. Mitään muuta en yritä enkä ole yrittänyt sanoa.
   
 7. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Erittäin ikävät huhut kertovat, että Noah Juulsenin ura olisi pahimmassa tapauksessa katkolla kasvojen hermovaurion vuoksi. Taustalla marraskuun matsi, jossa tämä sai kiekon kahdesti naamaansa. Virallinen tieto on toistaiseksi vain yläraajavamma, joka vaatii lepoa.

  Toivottavasti huhut osoittautuvat vääriksi, vaikka niitä nyt useampikin lähde kaiuttaa. Juulsen tekisi todella ison aukon kaavailtuun top-neloseen ja erityisesti tämä olisi kova takaisku nuorukaiselle itselleen.

  Twitter - Eric Engels.
   
 8. Grainger Jäsen

  Tarkennetaan sen verran, että kyseessä ilmeisesti nimenomaan näköhermon vamma. Ei kuulosta kovin hauskalta kohtalolta juuri NHL-uraansa ja unelmaansa aloittelevalle 21-vuotiaalle jannulle.

  Toivottavasti kaveri toipuu.
   
 9. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Tämä Juulsenin loukkaantuminen tietysti kuulostaa huolestuttavalta. Saattaa isossa kuvassa tietenkin vaikuttaa lähivuosien varauspolitiikkaan, kun Juulsenin piti olla se lähivuosien bottom4-pakki oikealle puolelle. Jos siis käy niin, että ura loppuu tähän. Tietenkin tuo saattaa vaikuttaa myös lyhyellä aikavälillä treideihin yms.
   
 10. La vague Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien, Djurgårdens IF, TPS
  Lainaus:
  Tiedotteessa ainakin sanotaan, että ”Canadiens organization is expecting Noah to make a full recovery”. Tämä voi toki olla vain tiedotussananhelinääkin, mutta ainakin antaa toivoa, ettei olisi täysin toivoton tilanne.
   
 11. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Juulsen oli heti alusta todella pitkän pätkän erinomainen lisä tuohon puolustukseen. Muutamaan otteeseen tuli mieleen Jacob Trouba tuota tarkkaillessa. Sitten alkoi hajoilla paikat ja taso tipahti. Viimeisimpänä tuo kaksi kiekkoa lärviin- onnenpotku. Onkohan silmän seinämä/pohja saanut sitten hittiä. Kuulostaa jokatapauksessa äärimmäisen epäonniselta tuo hermovaurio.
   
 12. jimmyrecard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Predators
  Näyttää siltä, että kaikki kolme Lehkonen Armia Kotkaniemi pelaa tänään samassa ketjussa, onko tämä tavallista vai joku kokeilu?
   
 13. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ennen tätä peliä olivat pelanneet 51:15 minuuttia yhdessä 5vs5 pelissä. Muuten Kotkaniemi on pelannut suurimman osan ajasta jommankumman kanssa. Armian kanssa 143:45 ja Lehkosen kanssa 254:10. Ilman kumpaakaan 141:25.
   
 14. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  On pelannut useamman pelin tällä kaudella yhdessä.
   
 15. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Enpä muista milloin olen noin surkeaa maalintekoa nähnyt jääkiekossa kuin Habsit. Pelin olisi pitänyt päättyä 5-2 tai 6-2, edes kohtalaisella viimeistelyllä. Kolme kertaa taisivat päästä vetämään tyhjiin, mutta aina ohi maalin tai ohi kiekosta. Lopulta umpisurkean paska maalinteko maksoi pisteen. Ihan turha pistemenetys.

  Benn on ihan yllättävän näppärä kiekon kanssa kynäilemään, mutta muuten erittäin heikko peli. Varsinkin tyhmä jäähy 1. erässä rikkoi Montrealin momentumin ja lopulta Devils teki yv-maalia.

  Toivottavasti huomenna osuvat hieman paremmin paikoista sisään. Pricen pitäisi avata, joten tulee maalille hieman rauhallisuutta. Devilsin toisen maalin voi laittaa osin Niemen piikkiin.
   
 16. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  No plaah. Pari erää näytöstyyliin aivan yhtä päätyä. Tullaan taas siihen klassiseen, että kun et itse tee.
   
 17. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Hyvä veto Julienilta erottaa lopultakin Domi ja Drouin toisistaan. Se oli jo paperilla hyvin samanlainen kokeilu kuin viime vuoden ykköskenttä joka oli pahimmillaan EA Sports-tyyppinen Galchenyuk-Drouin-Pacioretty. Ei tarvinnut paljon arvailla paljon tulee paikkoja omiin ja momentumin tappavia alivoimia yms. Julien piti tuon ketjun kasassa ainakin kahden miehen voimin varmaan senkin takia, että joukkue onnistui tankkaamaan itsensä lähelle Dahlinia. Nyt sitä ei jaksettu katsella koko kautta, ja homma on ollut heti paremman näköistä. Domin pistepotentiaali on ehkä alhaisempi muiden laiturien kanssa, mutta joukkue ei myöskään ole tappiolla illasta toiseen.

  Yksi kauden vaikeimmista hommista on ollut se, että Habs löytää tavat päätyä tappiolla vaikka ottelun ekat 20-30min olisivat sinällään hyvät. Vastustajat ovat päässeet johtoon todella heppoisesti ja pystyneet sitten puolustamaan johtoaan. Montreal on parhaimmillaan kun vastustajat joutuvat ottamaan riskejä ja Habs pääsee iskemään repaleisia viisikkoja vastaan. Surkeat erikoistilanteet ovat toki oma saagansa, mutta tämä kausi onkin vielä opettelua monella saralla.

  Tammikuun otteet olivatkin parempia kuin marras-joulukuun pahimmillaan täysin karmeat matsit. Viisikot pysyivät paremmin kasassa, eikä Price joutunut pelastamaan joukkuetta läheskään niin usein kuin alkukaudesta. Price on ollut odotetun hyvä kauden alkuviikkojen hapuilun jälkeen. Joukkueen surkea peli piti tilastot heikkoina pitkään, mut nyt nekin ovat nouseet kun ryhmä on pelannut edes vähän sinnepäin. Olisi ylipäätään mukava nähdä Pricen tilastot ennen ja jälkeen Weberin paluun. Pelkästään tämä huippupakki teki aika paljon joukkueen pelille, vaikka heikko kausi jatkuikin vielä viime vuoden puolella.

  Paul Byronin pelikielto oli jotain hyvin perinteistä NHL:n suunnalta. Byron ei ole todellakaan rikoksenuusija ja sai silti 3 ottelua kakkua. Olisi hauska nähdä se päivä kun joku ykkösketjun tähti saa samanlaisesta töötistä yli 1 ottelua. Uusijoiden lellittely on sitten vielä asia erikseen. Jos tuosta tulee 3, niin Marchandin olisi pitänyt istua jotain 75 ottelua katsomossa viimeisten vuosien aikana..

  Montrealin tappioputki Minnesota Wildia vastaan on jotain käsittämätöntä! Jos minun pitäisi määrittää keskinkertainen NHL-joukkue, niin katse kääntyisi ensimmäisten joukossa Wildiin. He ovat olleet jo vuosikaudet joukkue joka on ihan ok, mutta menestysmahdollisuuksia ei todellisuudessa ole. Sijoitus onkin ollut pitkään konferenssin 6-10. Tästä huolimatta Montreal häviää tälle ryhmälle ainakin 90% tehokkuudella. Lännen joukkueet ovat toki Habsille vaikeita muutenkin, mutta kovempiakin kaatuu kuitenkin suht hyvin (Blues, Stars yms).

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Hyökkäyksessä on tosiaan ylitarjontaa tällä hetkellä. Shaw'n voisi puolestani treidata seuraavien viikkojen aikana nyt kun mm. Armia on aloittanut hyvin. Shaw on vielä kaiken kukkuraksi pelannut aika hyvän kauden, joten hänellä voisi olla jopa vaihtoarvoa. Tomas Tatar on toinen eräänlainen ulkopuolinen hyökkääjä tulevaisuutta ajatellen. Hän voi kuitenkin mielestäni pelailla jengissä vielä ensi kaudella ja tehdä sen perus 20+30 vaikka liukuukin pelin ulkopuolella. Tatarin voisi treidata sitten vuoden päästä. Pitää muistaa että Seattlen laajennusdrafti lähestyy, joten Tatarin treidiä ei voi viivyttää liikaa. Harva GM varmaan haluaa suojata Tomasin tyyppistä pelaajaa, joten hänestä pitäisi olla hyötyä ennen draftia. Yleensä löytyy joku epätoivoinen joukkue joka kokeilee onneaan jos tarvitsevat pistemiestä taistelussa playoffpaikasta.

  Muuten Montreal voisi mielestäni lähteä seuraavaan kauteen tämän vuoden rungolla. Puolustus vaatii toki pitkällä tähtäimellä vasenta pakkia, mutta tappavaa hätää siihen ei ole, koska mestaruutta ei tavoitella vielä ensi kaudella. Jos joukkueen materiaali pysyisi maltillisena, niin Seattle ei pääsisi rokottamaan liian hyvää pelaajaa tai sinne ei tarvitsisi lähettää hyviä varauksia lisäsuojan saamiseksi. Vaikka ylimääräisistä hyökkääjistä päästäisiin eroon, niin viimeisistä hyökkäyssuojista pitäisi päättää Armian, Byronin ja mahdollisen uuden hankinnan väliltä. Puolustuksen varman nimet ovat tietty Weber ja Petry. Kolmas nimi on kysymysmerkki. Mete menettää ymmärtääkseni suojansa, joten hän on potentiaalinen nimi. Silloin ei oikein voisi hankkia liian hyvää top4-kaveria ennen draftia.
   
  La vague ja Oto Hascak tykkäävät tästä.
 18. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Eipä taida olla tarvetta,näytti vähän pahalta tuo Byronin loukkaantuminen.
   
 19. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Ihmettelen, jos sieltä ei murtumaa Byronin kädestä löydy. Pelaajan reaktiot olivat sen kaltaiset. Lähellä on loppukauden missaaminen, tai ainakin lähelle. Shaw taitaa palata läpsystä kehiin, jollei sitten Agostino tai Chaput käy yhden pelin stunttaamassa.

  Kauden alussa odotin Lehkosen olevan paras suomalainen kenttäpelaaja. Pakko sanoa, että porilaiset ovat menneet ohitse. Ainakin, jos otanta on pari viimeistä peliä. Eilen Kotkaniemeltä hyvä maali tärkeään paikkaan. Onneksi jatkoajalla McD ja Draisatl missasivat 2 vs 0 -hyökkäyksen ja Drouin laittoi sitten itseluomastaan paikasta sisään.

  Ottelussa oli muuten n. 20 scouttia paikalla eri joukkueista. Edmonton tekee varmaan lähiaikoina kauppoja, mutta eiköhän siellä jotain Habs-pelaajaakin tarkkailtu.
   
 20. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Ihan kivat matinealäpsyttelythän nuo olivat ainakin moneen edellisvuotiseen verrattuna, vaikkei intensiteetti kummassakaan kohonnut merkittäviin sfääreihin. Plakkariin kuitenkin kolme pistettä neljästä mahdollisesta, joten hirveän pettynyt ei voi olla.

  Byronin loukkaantuminen vaikutti miehen reaktion perusteella pahalta. Luultavasti jotain napsahti poikki vasemmasta kädestä ja kausi saattoi olla siinä. Tämä olisi joukkueelle erittäin huono uutinen niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin. Näen silti sieluni silmin, miten piru Hudonin olkapäällä nauraa sisäänpäin. Hudonia ei sovi yrityksen puutteesta syyttää, jos toki tulosta ei tullutkaan.

  Gallagher ei vaikuta olevan oikein entisessä kuosissaan. Jotenkin arastelee tunkemasta paraatialueelleen maalin eteen, josta tekee normaalisti 90% tehoistaan. Hyvänä esimerkkinä kolmannen erän nousu kiekon kanssa vasenta laitaa pitkin puoliksi pakin ohi, josta heitti sokkosyötön toiseen laitaan, jossa ei ollut sieluakaan. Vanha Gallagher olisi runtannut tuossa pakin edestä täysillä maalille, vaikka se olisi maksanut pari hammasta ja kylkiluuta.

  Danaultille vaatimattomat 21+ minuuttia peliaikaa, jokseenkin pelkästään viisaita ratkaisuja ja täydellistä dominointia aloitusympyrässä. Alkaa lähennellä joukkueen tärkeimmän hyökkääjän roolia, ellei sitä jo olekin. Samaa ei voi sanoa Matt Pecasta, joka oli jo Devilsiä vastaan niin turha suhari, että ihmettelin suuresti nähdessäni tämän Chaputin sijaan eilisessä kokoonpanossa. Jalka liikkuu kyllä, mutta mitään muuta ei tapahdukaan. Jos elävien kirjoissa olisikin kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti vielä 15 hyökkääjää, ei pitäisi olla kahta sanaa siitä, kenelle livautetaan matkalippu Lavaliin.

  Armian ja Lehkosen hääräystä on hieno seurata, ensimainittu kaivaa kiekon tilanteessa kuin tilanteessa omille ja jälkimmäinen taas ei juuri väärin erehdy sijoittumaan. Sääli vaan, että hyökkäyssuuntaan ei tahdo syntyä yhtään mitään.

  Pakeista Reilly on kyllä pelottavan epävarma tapaus ja vasemmalla laidalla olisi todella tarvetta isolle laastarille. Deadlinella voi tietysti taas haaveilla fowlereista ja klefbomeista, mutta vähissä ovat kauppa-artikkelit, joilla tällaisen saisi kaapattua jos ja kun lupauksista pidetään kynsin, hampain kiinni. Pickejä toki olisi kaupanpäällisiksi aika liuta.

  Edit: Ai niin, piti mainita vielä Jeff Petryn huikea takakarvaus McDavidin ja Draisatlin 2-0 hyökkäyksessä jatkoajalla. Kannattaa katsoa vaikka kolmannenkin kerran, Petry on halutessaan suorassa luistelussa huikean nopea!

  Kotkaniemestä en viitsi edes aloittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2019 klo 09.31
 21. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Petry tosiaan hienosti pelasi tuon ja-tilanteen loppuun asti ja pääsi riittävästi häiritsemään. Silti pitää kommentoida, että hän myös mielestäni nousi hieman liikaa edeltävässä hyökkäyksessä ja pelasi näin itsensä ulos. Ehkä luotti luisteluunsa, joka riittänee 99%:ia pelaajia vastaan. Nyt vaan oli McD vastassa. Onneksi vastustajat tötöilivät osittain itse tuon hyökkäyksen.

  Toivottavasti Hudon nyt käyttää mahdollisuuden hyväksi, jos sellainen Byronin loukkaantumisen takia tulee. Tai sitten MB treidaa Hudon + pick johonkin käyttökelpoisempaan/laadukkaampaa laituriin.

  Miltähän olisi kausi näyttänyt, jos KK:n asemesta olisi varattu Zadina? Zadina on vetänyt AHL:n puolella 0,5 pts/peli tahtia. Olisi hauska tietää joskus, että olisiko Habsit ottaneet KK:n, vaikka olisivat saaneet varata ykkösenä. Puolustuksen oikea kaista olisi ollut Weber-Petry-Dahlin, jos Dahlin olisi ollut mahdollista saada. Vasemmalla paras pakki on Mete...
   
 22. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mistä muuten tämä "KK" tulee? On somessa tullut useasti vastaan ja olen sitä ihmetellyt.
   
 23. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tietääkseni K(ot)K(aniemi). Syytä en tiedä miksi joku tuollaisen on keksinyt. Ilmeisesti kotopuolessa käytettävä Jepu, ei istunut sikäläisten suuhun.
   
  Fat Cat tykkää tästä.
 24. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  En tiedä onko tarina lähellekään aukoton, mutta palstoilla Kotkaniemelle annettiin hetikohta draftin jälkeen lempinimi KKid oletettavasti siitä syystä, että sukunimen kirjoittaminen saati lausuminen on paikallisille sula mahdottomuus samalla lailla kuin Arturri Lekhosen tapauksessa.
   
 25. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eikä meikäläisen pari vuotta sitten lanseerama Porin Barkovikaan ole ilmeisesti ottanut tulta alle Isossa Showssa... eikä kyllä sen enempää pienemmässäkään.
   
  teppana tykkää tästä.