Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana PJPT, 22.06.2018 klo 02.18.

 1. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Siis vertaatko oikeasti maalivahtien paremmuutta pelkällä torjuntaprosentilla? Voisiko esim. olla, että Niemi on saanut kakkosmolarina hieman helpompia matchuppeja kuin Price?
   
 2. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Joukkue tekee enemmän maaleja kuin aikaisemmin?
   
 3. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  En vertaa Niemeen
   
 4. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No huono ja huono kun torjuntaprosentti on kuitenkin yli NHL:n keskiarvon.
   
 5. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Jos muistaa millaista lätkää Habsit pelasivat pari vuotta sitten, niin se selittää monta tilastoeroa tähän kauteen.
   
 6. Grainger Jäsen

  Lainaus:
  No, mutta tuon muistaminen/tietäminen on mahdotonta useille porilaisinvaasion jäsenille...

  Tilastoanalyysi on siitä hauskaa, että voimme todeta Kotkaniemen kehityksen taantuneen viime kaudesta, jolloin hän teki 29 pistettä tämän hetken 22 pistettä vastaan. Myönnettäköön toki, että pelasi viime kaudella enemmän otteluita kuin on tällä kaudella tähän mennessä pelannut, mutta pelaa nyt parempien ketjukaverien kanssa.
   
  Vislami tykkää tästä.
 7. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Byronille kolmen pelin pelikielto Florida-pelin taklauksesta. Näinköhän Peca/Hudon saavat hieman vastuuta? Molemmille pelit ja paremmin pelannut saa toisen pelin.

  Grant McCagg (ex-scoutti tms.) ehdottaa Twitterissä, että Habsit vaihtaisivat Byronin ja Juulsenin Puljuun ja toisen kierroksen varaukseen. Tuo voisi olla hyvä treidi, mutta vasta kesällä. Pulju on kolmikon heikoin pelaaja, joten ei vahvistaisi Montrealia loppukaudesta. Eikä tässä nyt kannata alkaa joukkuetta heikentämään.

  Kesällä tuolla saisi tilaa palkkakaton alle ja näkisi mihin Fleury/Brook -kaksikko kehittyy. Puljulle pääsy "suomalaisjoukkueeesen" voisi tehdä hyvää. Ylipäätään maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää hänelle.
   
 8. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Ihan hatusta heitetty trade proposalhan tuo on, joten ei ansaitse sen ihmeempää painoarvoa, mutta mielestäni älyttömän tyhmä ehdotus kuitenkin. En ymmärrä, miksi Habsin kannattaisi moiseen riskikauppaan ryhtyä varsinkaan, kun palkkakaton kanssa ei ole mitään ongelmia. Vaakakupeissa on:

  Byron
  • 29-vuotias perusvarma 20-maalin AV-spesialisti
  • joka on saatanan nopea ja työteliäs
  • ja joka on tiettävästi erittäin arvostettu kaveri kopissa, tästä osoituksena A rinnassa
  Juulsen
  • 21-vuotias ykköskierroksen varaus, joka on 44 pelaamassaan NHL-matsissa kerännyt lähinnä vain kehuja,
  • joka taklaa ja blokkaa joukkueen parhaalla keskiarvolla
  • ja josta voi melko suurella todennäköisyydellä odottaa top-4 pakkia
  sekä

  Puljujärvi
  • 20-vuotias ykköskierroksen varaus, joka hädin tuskin mahtuu Oilersin kokoonpanoon,
  • joka ei ole kyennyt antamaan kummoisiakaan näyttöjä edes McDavidin laidalla,
  • jonka pään kestävyyttä arvuutellaan kovasti
  • ja jolla on suunnilleen yhtä suuri todennäköisyys päätyä yakupoviksi kuin NHL:n runkopelaajaksi
  Edmontonin 2. kierroksen varaus
  • Suunnilleen jostain kierroksen toiselta neljännekseltä
  • josta lienee sellainen ~30% mahdollisuus poimia NHL:n pysyvästi päätyvä pelaaja, jollaisia Habsin palaset jo ovat

  On tietysti mahdollista, että Pulju saa toisessa joukkuessa duplot loksahtamaan kohdalleen ja tästä kehittyy mikkorantanen, mutta pidän tätä tällä erää varsin epätodennäköisenä.

  Jos korkeamman profiiilin kauppoja deadlineen mennessä tehdään, niillä pitäisi pyrkiä saamaan joukkueeseen taatusti valmiita nuoria palasia, joista on suuremmalla varmuudella pitkässä juoksussa enemmän iloa kuin surua. Ei high risk - high glory -hakuja, jotka voivat epäonnistuessaan rampauttaa edellisistä kerrasta jo hyvää vauhtia toipuvan, tervehenkisen joukkueen.
   
  LostHorizon, viljelmo & Fat Cat tykkäävät tästä.
 9. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Ei tuota tosiaan kannata tehdä kauden aikana. Ellei sitten joukkue romahda seuraavan kuukauden aikana. Eikä välttämättä sittenkään. Tuossa on tosiaan se riski, Edmonton saa kaksi NHL-tason pelaajaa ja Montreal ei yhtään. Puljusta tulee fiilis, että liian helposti ja lian paljon, liian nuorena. Jotain pitäisi Edmontonin laittaa lisäksi.

  Tällä kaudella ei ole ongelmia palkkojen kanssa, mutta jos kesällä haluaa hankkia jotain UFA-markkinoilta, niin palkkojen kanssa menee tiukoille. Tietenkin, jos pääsee eroon Alznerista ja Schlemkosta, niin tilanne on ihan eri. Noista tuskin ihan helposti pääsee eroon.
   
 10. RedPower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Kolme hienoa voittoa peräkkäin,maalivahdit hyvässä iskussa ,kuten myös Gallagher mutta riittääkö Columbusta vastaan.

  Nyt mitataan Habsien taso.
   
 11. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Kova suoritus vieraissa Blue Jacketsia vastaan! Olisi mukava lukea näkemyksiä pelin katselleilta? Kolmas matsi peräjälkeen, jossa laukaukset reilusti vastustajalle, mutta pisteet kotiin. Price on ollut viimeisissä pelaamissaan kymmenessä matsissa todella vakuuttava paria ohimatsia lukuun ottamatta.

  Armiasta tuli seurahistorian ensimmäinen samassa pelissä kaksi tyhjiin tehnyt pelaaja. Melko yllättävää, kun sitä historiaa on takana jonkin verran. Offensive blackholeksi parjattu Lehkonen keräsi taas kehut ja mojovan pluslukeman. Vaikka maalinteko ja tehoille pääsy on yhä todella takkuista, tämän karvauspelin ansiosta syntyy tukuttain tilanteita vastustajan päätyyn. Köyhän miehen jerelehtinen taatusti.

  Itäinen konferenssi taitaa olla ennätystiukka. Ainoastaan Bolts on karannut, mutta sijojen 2-8 välillä on vain kaksi pistettä. Habs nyt viiden pisteen turvin kiinni ensimmäisessä villin kortin paikassa, mutta toisaalta vain pisteen päässä konferenssin kakkospaikasta. Tulee erittäin mielenkiintoinen alkukevät seurattavaksi. Pleijareista pystyy vielä helposti tippumaankin, mutta liigan pohjakymppiin alkaa olla melkoinen tekemisen paikka.
   
  viljelmo tykkää tästä.
 12. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Taitaa pysyä tuo tilastokummajainen edelleen voimissaan, kun ensimmäinen Armian maali ei virallisissa tilastoissa taida olla tyhjiin tehty. Maali ammotti kyllä tyhjyyttään, mutta Korpisalo ei ollut ehtinyt maalin syntyessä vaihtoaitioon asti, oli itseasiassa rientämässä takaisin maalilleen maalin syntyessä.

  Montrealilla alkoi nyt melko poikkeuksellinen jakso, kun otteluohjelmassa ei ole yhtään vierasottelua peräti 26 päivään, ainoastaan seitsemän kotiottelua. Otteluohjelma tarjoaa mahdollisuutta nyt tarttua tiukemmin kiinni playoff paikkaan ja valmistautua tärkeisiin runkosarjan kevätkauden peleihin.
   
  Siivu ja Oto Hascak tykkäävät tästä.
 13. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Totta virkat, virallisessa otteluraportissa maali on merkitty tasakentällisin tehdyksi. Blue Jacketsilla on maalin syntyessä kentällä jo kuusi kenttäpelaajaa, mutta myös veska, joten mielenkiintoinen tulkittava. Engels tuota taisi ennenaikaisesti seuraennätyksenä uutisoida.
   
 14. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Tylsä matsi, ei mikään jääkiekon riemuvoitto. Paikat tulivat kummallekin hiukan varkain. Armia maalien lisäksikin näkyvin suomalainen. Korpisalo pelasi toki hyvän pelin.
   
 15. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Nojaa, yhtä näkymättömiä olivat kaikki kotimaiset. Peca piti yksilötaidollaan huolen, että ainakin tuon yhden kolmikon pyristelyt jäivät h-alueella vähiin. Eipä tuo ottelu tosiaan suurempaa viihdettä tarjonnut. Tila ja aika oli molemmissa päädyissä aivan nollissa.
   
 16. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Recapin perusteella sanoisin, että Korpisalo oli huonosti sijoittunut. :)
   
  Siivu tykkää tästä.
 17. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Oli tosiaan turhan reipas sivuttaisliike Korpilta ja takakulma jäi hivenen auki.
   
 18. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Jos pakit ei pidä siniviivaa, niin jonkunhan se täytyy tehdä.
   
 19. La vague Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien, TPS, Djurgårdens IF
  Lainaus:
  Peli sarjaa "puolustettu taisteluvoitto". Ei kovin katsojaystävällistä lätkää, mutta tulos sitäkin parempi. Mielestäni pysyttiin hyvin Julienin ennakkosuunnitelmissa. Puolustettiin tarkasti ja vähistä maalipaikoista saatiin maalit tehtyä. Onneksi maalit oli sentään pelin junnaavuuden keskellä komeaa katseltavaa. Tosin Jackets oli kyllä yllättävän kesy läpi matsin.

  Tuntuu tuo olevan Habsien vahvuus tällä hetkellä. Kun taitoa ei parhaimpiin nähden niin paljon riitä, vedetään pisteitä Pricen, pelin jäädyttämisen ja muutamien maalipaikkojen käytön avulla. Näkyy myös noissa monen pelin laukaustilastoissa.

  Tärkeä voitto ja huippua huomata, että porukassa ainakin löytyy tahdonvoimaa tärkeiden voittojen ottamiseen.
   
 20. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ensi yönä sitten kauden heikosti pelannut Flyers, jolla maalilla nuori lupaus. Habseillä varmaan Niemi maalilla. Ennakkoon voisin veikata Flyersin voittoa, koska sen verta monta hyvää peliä takana Habseillä. Perinteisesti jossain välissä työnteko loppuu ja luullaan voittavan pelkästään ilmestymällä paikalle.
   
 21. auvo11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Tulee mieleen suomen mj pelit, siistii tsiikaa ku periaatteessa ei oo kun voitettavaa ku lähtee altavastaajana,
  Tietenkin olisi kiva joskus lähtee kunnon ennakko suosikkina mut näillä mennään nyt.
   
 22. lasaleiko Jäsen

  Joskus muutama vuosi sitten en ikinä tykännyt, kun Habsilla oli peli Flyersia vastaan. Silloin Flyers oli huomattavasti tasokkaampi nippu ja no, niin ehkä myös Canadiens, mutta silti tuntui aina varmalta tappiolta. Nyt kun Flyers on ligian pohjilla, Habsilla hyvä vire ja mitä vielä, niin arvelin että eiköhän tuosta tule ihan mukava peli Habs-näkökulmasta.

  Väärin meni arvaus, loppulukemat Flyersille 5-2. Ensimmäinen erä hyvin hallussa ja laukaukset 11-1(?) kotijoukkueelle, vaan ei kelvannut tehdä maaleja. Toisaalta kävi myös tuuri kun Flyers suti pari kertaa ohi tyhjän maalin.

  Toisen erän lopulla Flyers rankaisi lyhyen ajan sisällä kahdesti ja sieltä ei ollut enää nouseminen kotijoukkueella, mitä nyt kolmannessa erässä pariin otteeseen kavennettiin ero kahteen. Niemi pelas oikeinkin hyvän pelin, piti kotijoukkueen torjunnoilalan mukana vielä toisessa erässä kun Flyers nousi ylivoiman myötä kuskin paikalle. Flyersin maalit olivat semmoisia ettei oikein jätetty maalivahdille edes mahdollisuuksia torjua.

  Tatar tasoitteli tilastojaan kun innostui edellispäivänä maalin tekoon, Flyersia vastaan tuhlaili kaikki lukuisat maalipaikkansa. Ylivoima oli vähemmän yllättäen taas ala-arvoista. Tuskinpa tuo mihinkään enää muuttuukaan.

  Ei tämän parempaa recapia irtoa kun peli pyöri varsinkin 2. erän lopun jälkeen enemmän taustalla muuta tehdessä, kuin itse peliä katsoessa. Tästä joukkueelle 10 päivän huili ja sitten kohti loppukautta uudella innolla.

  Mukava nähdä mihin se sitten riittää, nyt kuitenkin sarjataulukossa joukkue on vielä mukavan korkealla. En silti pistäisi pahitteeksi, vaikka oltaisiin DL:lla myyjän roolissa etenkin jos joku pidempää playoff runia tavoitteleva seura iskee kunnon tarjouksia pöytään. Pelataan sitten jäljelle jääneillä, nuorella ja kokemattomalla porukalla niin pitkälle kevääseen kuin pelejä riittää. Jos mennään pudotuspeleihin, niin ei siitä näille kokemattomille kavereille haittaakaan ole saada maistiaisia niistä karkeloista. Ja mihinkään korkeampaan 1. kierroksen varausvuoroon ei taida enää mahdollisuuksia olla. Tämä joukkue vaikuttaa siltä, että mitään pidempää syöksykierrettä ei tule, vaikka välillä heikompia jaksoja onkin. Sen verran monta kaveria oikealla asenteella isoissa rooleissa siellä on nyt pelaamassa. Ja oikeastaan kaikki vielä sellaisia joiden en näe oikein missään tilanteessa siirtyvän pois tämän kauden aikana, lukuunottamatta Gallagheria, ehkä.
   
 23. La vague Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien, TPS, Djurgårdens IF
  Lainaus:
  Näinhän se meni, niin kuin viljelmo ennakoi. Eka erä erittäin viihdyttävää ja nopeaa kiekkoa. Mutta, mutta..sen jälkeen menetettiinkin peli täysin hallusta. Lopussa vähän yrittämistä vielä, mutta kun kaveri teki aina maalin jälkeen vastaavan toiseen päähän, ei jännitystä oikein päässyt syntymään. Toisaalta hyvä ottaa tämä pakollinen tilastotappio (toivottavasti vain sellainen) juuri Flyersin kaltaista jengiä vastaan.

  Lainaus:
  Julien tuntui olevan yv-surkeudesta pelin jälkeisessä haastattelussa melko neuvoton. Kuulemma luonnollisestä yritetty panostaa, mutta kun ei ratkaisut ja kuviot vaan jostain syystä lähde ylivoimalla. Samat äijät pärjää ja monesti loistaakin viidellä viittä vastaan, mut toisen ollessa vajaa alkaa maila tutisemaan. Pään sisällähän tää tuntuu olevan. Toivottavasti tohon saataisiin edes hiukan parannusta. Liigan huonoimmalla yv:llä ei kyllä pitkälle pötkitä.

  Mut positiivista, että Domi on heränny viime peleissä! Nyt tuntuu olevan vähän enemmän sellasta oikeeta himoa maalintekohommiin eikä jää pelkkään naapurin härnäämiseen nauru huulilla. Ja myös Niemen otteet vakuuttanut siitä, että on tosiaan kaks maalivahtia, jotka voi kehään laittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2019 klo 14.57
 24. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Onneksi siellä meni muidenkin joukkueiden tulokset sopivasti Habsien kannalta. Toisaalta voi sanoa, että juuri nyt olisi pitänyt pystyä voittaa.

  Tuo yv on kyllä mystinen juttu. Muller tuskin saa lähteä kesken kauden, mutta mono saattaa heilahtaa kauden jälkeen.
   
 25. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Armia alkanut selkeästi palautumaan pitkästä telakkareissusta. Melkoisen huikeaa tekemistä joka osa-alueella. Saattaa olla että kaupataan kesällä lol.

  E: Kiikaritehoilla valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi.

  SItten 9 pvän tauko. Tuntui tuo 3 pvääkin jo liian pitkältä!
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2019 klo 05.19
  RedPower ja Oto Hascak tykkäävät tästä.