viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kukaan ei napannut Scherbakia. Schlemko laitettu tänään waiverseihin. Bergevin tuskin on pahoillaan, jos joku nappaa. Aikamoinen hutihan tuo Schlemkokin on ollut.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Kukaan ei napannut Scherbakia. Schlemko laitettu tänään waiverseihin. Bergevin tuskin on pahoillaan, jos joku nappaa. Aikamoinen hutihan tuo Schlemkokin on ollut.
Vieläköhän NiKHLita mahtaa jossain saada mahdollisuuden?

Schlemko on selvä keissi; kesällä 2017 housuun valahtaneiden paskojen siivous jatkuu ja hyvä niin. Alznerin ja Schlemkon kaltaisten veteraanien, jotka eivät ole millään osa-alueella erityisen päteviä, roikuttaminen juulsenien, kulakien ja fleuryjen kustannuksella ei edistä mitään.

Yksi positiivinen liike lisää.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Hyvät kisat Habseiltä tänä vuonna! En odottanut Primeaun paikkaa ykkösveskarina, ja Ylönen sekä Romanov menivät myös heittämällä plussan puolelle. Poehling oli kova, mutta sitä häneltä sopi odottaakin. Joni Ikonen on ollut ikävästi loukkaantuneena jo pitkään, joten hän ei päässyt näyttämään kykyjään. Ikoselle voisi tehdä hyvää saada yksi täysi kausi tutussa ympäristössä. Ylösen tilanne on sen sijaan kinkkisempi. Hän voisi mielestäni siirtyä AHL:ään jo nopeastikin, mutta Liigan alemman puoliskon jengissä saa toisaalta mukavasti vastuuta..

Hyvä junnuturnaus oli mukava piristysruiske kauden keskelle, koska Habsin tekeminen on ollut melko tuskaisaa seurattavaa tällä kaudella. Jos matseja katsoo joku puolueeton, saattaa tuo nuoren joukkueen maalirikas koohotus olla viihdyttävää seurattavaa. Fanin silmin taas ei saa missään vaiheessa mielenrauhaa, kun pakka voi hajota millä hetkellä hyvänsä. Oma pää vuotaa voimakkaasti, eikä johtoasemassa voi olla varma yhtään mistään. Tämä on toki täksi kaudeksi valittu strategia, mutta toivottavasti Price ei menetä hermojaan pitkän kauden aikana. Montrealhan on laukaisutilastoissa ihan hyvin mukana peleissä, mutta todellisuudessa vaaralliset paikat menevät aina vastustajalle, joskus jopa selvästi. Hyvä esimerkki on edellinen peli Nashvillen isäntänä. Vedot menivat jotain 25-25, mutta Saros ei joutunut venymään läheskään samaa määrää kuin Price. Heikkoja vastustajia vastaan Montreal näyttää vielä ihan hyvältä ja voittoja tulee joskus jopa hallitusti. Keskitasoa ja kovia vastaan homma onkin sitten tuota sekasortoa alas- ja puurtamista ylöspäin. En tiedä ansaitseeko tuolla pelillä playoffpaikkaa. Kunnollinen ylivoima auttaisi tietysti paljon!

Suzuki ei tosiaan ollut maaginen, joten hänelle tekee hyvää ensi kausi farmissa. Siellä ei voi enää dominoida pelkällä taidolla. Kotkaniemen ja Danaultin positiiviset otteet antaa tietysti Suzukille mahdollisuuden siirtyä laitaan NHL:ssä, joka helpottaa paljon nuoren tekemistä. On tosin sanottava, että Montrealin tuleva laituriosasto on todella pieni ja epäfyysinen. Drouin,Domi,Suzuki,Gallagher,Lehkonen,Armia kuulostaa näppärältä, mutta tuohon tarvitaan kyllä lisää voimaa vaikka nykyään pelataankin suht pehmeää änäriä. Senttereistä Kotkaniemi ja Danault eivät myöskään ole mitään voimamiehiä. Suzukin kyvyt pitää tietysti ensin testata, mutta aika vaikea on sanoa kuka tuosta olisi paras treidata. Nopeasti olisi helppo sanoa Drouin, mutta hän ei toisaalta ole päässyt vielä pelaamaan kunnon sentterin kanssa, mikä vääristää arviota.

Jos miettii vahvistuksia, niin ainakin puolustusta pitäisi vahvistaa. Hyökkäys on hieman tasapaksu, mutta sinne ei kannata mitään Bergevinin ihannoimia tsemppaajia enempää hankkia. Tietenkin joku Simmonds kelpaisi, mutta hinta on varmaan kova.
En tiedä mitä ”Bergevinin tsemppaaja” tarkalleen tarkoittaa, mutta kyllä hyökkäys kaipaa nimenomaan kokoa ja kahden suunnan osaamista. Taitoa sieltä löytyy jo paljon, eikä sellaisia miehiä voi oikein tuoda lisää ellei joku lähde ulospäin. Toinen juttu on vielä se, ettei tähän kauteen ole mitään järkeä panostaa isolla. Puolustuksen vahvistaminen ei siis maksa hintaansa vain tämän kevään osalta. Tilanne on hieman tukala, kun hyvää varausta ei voi enää saavuttaa tällä kaudella ja maksimi on toisaalta ykköskierroksen putoaminen playoffeissa. Viisikkojen vuotamisen estäminen veisi joukkueen pudotuspeleihin suurella todennäköisyydellä ja toisaalta se ei maksa siirtorajalla niin paljon kuin laadukas tai edes keskihyvä pistetykki.

Puolustuksessa on toki omat ongelmasa, esim Benn-Kulak höntyili aika eeppisesti taas viime pelissä. Näkisin silti suuren puutteen siinä, että joukkueessa on kaksi sentteriä jotka vasta opettelevat lätkää huipputasolla. Normaalisti joukkueessa on korkeintaan yksi tällainen ja usein sentterit opettelevat peliä myös laidassa. Se näkyy aika raa’asti kentällä kun joko Domi tai Kotka joudutaan laittamaan suureen rooliin. Molemmat ansaitsisivat suojattuja minuutteja ja paljon yv-aikaa, mutta nyt Domi joutuu kentälle kaikissa tilanteissa. Tätä tapahtuu jopa ottelun lopuissa kun pitäisi puolustaa johtoa, ja jälki on odotetun hirveää. Domi pyörii usein omissa vailla päämäärää, ja tuplaa lopulta puolustajan pitämään mieheen, joka jättää hänen miehen täysin vapaaksi. Se on sitten Pricesta kiinni meneekö omiin vai ei.

Vaikka Domi on ollut positiivinen näky Galchenyukin jälkeen, niin hänen yhteistyö Drouin’n kanssa on kuitenkin ollut lähes samanlainen itsemurha kuin Alexin kanssa viime kaudella. Varsinkin kovempia jengejä vastaan jälki on ollut rumaa. Pahin esimerkki oli kuitenkin Rangersin luona vierailu syksyllä. Domin kenttä päästi tuossa matsissa jotain 5 maalia ja ilman Pricea olisi mennyt 3-4 lisää. Tuo peli olisikin voinut päättyä ihan hyvin vaikka 15-5. Tuo ilta oli Canadiensin kausi pienoiskoossa. Weberin paluu on onneksi jämäköittänyt jengiä edes jonkinverran. Alkukaudesta liian isoja minuutteja syöneet pakit ovat pääseet heille sopivampaan rooliin 4-6 pakiksi. Mete ja Juulseen ovat myös päässeet ajoittain mukavasti farmiin! Kausi olisi ollut pitkä nuorille miehille, jos he olisivat joutuneet vetämään täydet ottelut aivan limitillä. Nyt he pääsevät itselleen hieman sopivammalle sarjatasolle.

Jos menestys olisi ollut välttämätöntä tällä kaudella, olisi Plekanecin pitäminen joukkueessa ollut tietysti järkevintä. Silloin olisi ollut kaksi varmaa sentteriä, jotka saa pelata paljon tasakentin, ja muut hoitaa sitten ylivoiman. Domi olisi päässyt samalla laitaan missä hänestä olisi vielä enemmän hyötyä. Nyt kuitenkin päätettiin, että nuorten kehitys menee tämän kauden edelle, ja se on ihan kunnioitettava päätös. Samalla voitiin kokeilla Domia, koska ensi tai viimeistään sitä seuraavalla olisi jo liian myöhäistä. Nyt ei tarvitse ainakaan arvailla miten olisi käynyt jos hän olisi saanut pelata paljon keskellä. Plekanecin kannalta oli erittäin ymmärrettävää ettei hän suostunut pelaamaan nelosessa. Kun joukkueen sentterit ovat noin kokemattomat, ei laadukkaan konkarin tarvitse tyytyä jämäminuuteille. Paluu Tshekkiin on ihan oikea ratkaisu, vaikka hienon Habs-uran päätös olikin hieman ikävä samaan tapaan Markovin ja Koivun kanssa.

Lehkonen on erittäin hyvä 2-3 ketjun pelaaja/alivoima,josta kirjoitetaan liian vähän.
Lehkonen on todellakin aliarvostettu suomalainen! Johtunee siitä että hänestä on paljon hyötyä myös pisteiden ulkopuolella, eikä se ole mediaseksikästä missään päin maailmaa. Artturi on kuitenkin ollut hieno laituri oikeastaan koko Habs-uransa ajan! Pitää myös muistaa että hänen kaudestaan muodostui aika erilainen nyt kun hän päätyi Kotkaniemen viereen. Tuossa roolissa pitää opettaa nuori sentteri ison liigan tavoille ja toimia eräänlaisena lapsenvahtina. Jos Lehkonen olisi päässyt esimerkiksi ketjuun Domi-Plekanec-Lehkonen, olisi tehoja tullut enemmän kun olisi voinut keskittyä lähinnä tehoiluun Domin kanssa. Artturi on kuitenkin joukkuepelaaja, joten Canadiensin tulevien vuosien menestys ajaa hänen kohdallaan varmasti yksittäisen kauden tehojen edelle.

Mainittakoon vielä että Alexander Galchenyuk jr on pelannut joulukuun alusta asti laiturin paikalla Kojooteissa. Kun otetaan loukkaantumiset huomioon, niin siinä ei siis mennyt kovin montaa peliä kun Tocchet tajusi asian oikean laidan. Dan Bylsma puhui tästä samasta hyvin kesällä. Jos kaksi kokenutta valmentajaa näkee asian samalla tavalla, on vaikea nähdä miten pelaaja voisi muuttua sentteriksi yhdessä kesässä. Galchenyuk olisi hyvä sentteri KHL:ssä, joten jännä nähdä tekeekö hän uransa häviävien NHL-joukkueiden pistemiehenä vai lähteekö isänsä jalanjäljissä hakemaan mestaruutta Moskovan Dynamosta.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ihan hyvä, että siellä ei ole yllättävän hyvän alkukauden jälkeen alettu keulimaan, vaan jatkettu kesällä päätetyllä linjalla. Nyt varmasti maksetaan oppirahoja, mutta ne on aina pakko maksaa. Onkin mielenkiintoista nähdä, että mitä Bergevin tässä tekee. Tuskin lähtee kovin helposti varauksista luopumaan, kun Timminsin recordi viime kausilta näyttää lupaavalta. Ensi kesänä saattaa olla UFA-markkinat harvinaisen hyvät, jota kautta Habsitkin voivat napata jonkun pelimiehen, jos Bergevin enää uskaltaa kenellekään tarjota mitään. Bergevin tuskin laittaisi pahakseen, jos Schlemkon ulostaminen kautta saisi ensi kaudelle pari milliä ylimääräistä.

Jos pudotuspelipaikka alkaa karkaamaan, niin on tuolla edelleen ihan hyvät saumat saada lupaava pelaaja jostain sijalta ~12. Ensi kesänä kuulemma ensimmäinen kierros on varsin korkeatasoinen. Eiköhän Bergevin katso hyvin tarkkaan lähelle deadlineä mitä tapahtuu. Voihan olla, että hän ei vahvista joukkuetta ollenkaan, vaikka deadlinellä näyttäisi hyvältä tulosten suhteen. Ehkä hakee vain Bennillä jonkun 3. kierroksen varauksen pois.
 

La vague

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien, TPS, Djurgårdens IF
On kyllä melko huolestuttavaa, että kotonakin otetaan turpaan matseissa, jotka olis kyllä voitettavissakin. Sinänsä tuo Wild-ottelu ei ollut läpeensä huonoa, mutta maaleja kyllä tarvis saada aikaan. Pelon sekaisella jännityksellä odotan mitä tuleman pitää.
 
"Nos bras meurtris vous tendent le flambeau, à vous toujours de le porter bien haut."

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Nälkä kasvaa syödessä. Onhan tämä joukkue nyt kuitenkin ylisuorittanut kaikkiin kauden ennakko-odotuksiin nähden ja se, että joukkueen heikkoudet tulee pitkän kauden aikana entistä enemmän esille on vain väistämättömyys.

Jotenkin kuitenkin itse nautin tästä tilanteesta. Joukkue pelaa laukaisurikasta lätkää ja vaikka laatupaikat menisi vastustajalle on todella monen tilaston osalta asiat odotuksiin nähden aikaansa edellä. Jos joukkueelle piti Bergevinin sanoin tehdä reset niin tässä on sen suhteen askelmerkit enemmän kuin kohdallaan.

Tarvittavia siivoiluja on tehty kiitettävään tahtiin. En ole ihan kaikista samaa mieltä, mutta pääasia että nyt näyttäisi olevan taas jatkuvuus ajamassa kokonaiskuvaa eteenpäin aiemman poukkoilun sijaan. Seuraava kiperä kysymys joka Montrealin on ratkaistava on case Hudon. Vastuuta pitäisi antaa ja toisaalta myös pelaajan itsensä lunastaa.

Deadlinelle voi ihan hyvin lähteä katsomaan tilannetta. Mitään ei ole pakko tehdä, mutta tarvittaessa voidaan myös enemmän kannun perässä koohottavia jeesata kaupoilla, jos hinta on sopiva. Ainoa iso virhe jota siellä voitaisiin tehdä olisi laittaa ostohousut isosti jalkaan ja yrittää saada kokeneempi pelaaja joka jää lopuksi rentaliksi.

Jos kokeneempia pelaajia mielitään vahvistuksiksi niin katseet tulisi olla kesän UFA kattauksessa.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Eihän tässä nyt ole kuin yksi oikea vaihtoehto deadlinella ja se on myydä ne palaset mille ei ole käyttöä enää tulevilla kausilla (Tatar!). Muut konkarit on sen verran turhakkeita, että kukaan ei ota edes ilmaiseksi (Alzner, Schlemko nyt etunenässä). Kaikkein huonoin vaihtoehto tulevaisuuden kannalta on taas juuri ja juuri yltää siihen villi kortti-paikalle ja tippua ekan kiekan jälkeen, mitä Habs on tehnyt jo ihan tarpeeksi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Eihän tässä nyt ole kuin yksi oikea vaihtoehto deadlinella ja se on myydä ne palaset mille ei ole käyttöä enää tulevilla kausilla (Tatar!). Muut konkarit on sen verran turhakkeita, että kukaan ei ota edes ilmaiseksi (Alzner, Schlemko nyt etunenässä). Kaikkein huonoin vaihtoehto tulevaisuuden kannalta on taas juuri ja juuri yltää siihen villi kortti-paikalle ja tippua ekan kiekan jälkeen, mitä Habs on tehnyt jo ihan tarpeeksi.
Kyllä tuollaiselle alle 30-vuotiaalle ja mahdollisesti 30 maalin/60 pisteen pelaajalle on varmasti käyttöä Habseissäkin. Tietenkin, jos Tatar alkaa hyytyä, niin sitten pitää miettiä. Sama tietenkin pätee muitakin pelaajia.

Pitää muistaa, että ei ne Suzuki ja Poehling vielä ensi kaudella mitään tähtipelaajia NHL:ssä. Hyvä jos pääsevät edes pelaamaan The Showssa ensi kaudella. Molemmille AHL taitaa olla seuraava askel. Isot minuutit ja rooli Lavalissa kasvattaa hyvin. Ylösen ja Romanovin kannattaa jatkaa kehittymistä omissa liigoissaan. Ylönen veti hyvin Pelicansissa MM-kisojen alla, mutta tulokaskausi Liigassa on ollut osittain epätasainen. Ikosen taasen pitää saada itsensä kuntoon ja tehdä jonkinlaiset tehot Liigassa, ennen kuin kannattaa edes puhua NHL:stä.

Habseillä on siitä hyvä tilanne, että moni pelaaja vielä kehittyy, joten mitään sukupolven muutosta ei tarvitse tehdä lähivuosina. Ikänsä puolesta Domin, Drouinin, suomalaisten, Danaultin, Meten, Reillyn ja Kulakin pitäisi vielä kehittyä. Tuossa on puolet joukkueesta. Enkä uskon Gallagherin, Byronin, Tatarin, Shawin, Weberin, Pricen ja Petryn alkavan vielä hiipumaan pariin kauteen. Neloskenttä voisi olla parempi, mutta nykyinen kolmikko/nelikko on hyvin halpa, joten sekin pitää laskea eduksi. Suurin ongelma on tosiaan, että Alzner sekä Schlemko sitovat turhakkeina aivan liikaa rahaa. Sitten on tosiaan tuo Hudon, onko hänen tasonsa tämä vai löytyykö sieltä jotain enemmän? Itse olisin valmis treidaamaan Hudonin ja Armian, jos tilalle saadaan pykälän tai pari parempi pelaaja. Tietenkin toivon, että molemmat pystyvät nostamaan tasoaan selvästi, mutta hieman epävarmalta se näyttää.

Voisin kuvitella, että Montreal saattaisi olla kiinnostavakin kaupunki/seura monen silmissä. Joukkueen pitäisi kaiken järjen mukaan kehittyä ja pari lupaavaa pelaajaa tulossa omastakin takaa. Rentaleihin ei kannata sortua, jos ei ole varmuutta jatkopahvista.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tarvittavia siivoiluja on tehty kiitettävään tahtiin. En ole ihan kaikista samaa mieltä, mutta pääasia että nyt näyttäisi olevan taas jatkuvuus ajamassa kokonaiskuvaa eteenpäin aiemman poukkoilun sijaan. Seuraava kiperä kysymys joka Montrealin on ratkaistava on case Hudon. Vastuuta pitäisi antaa ja toisaalta myös pelaajan itsensä lunastaa.
Olen edellä kirjoitetusta kokonaisuutena pitkälti samaa mieltä, joukkueen rakennuksessa vaikuttaisi vihdoin olevan hallittu ote vuosien haulikkoammunnan jälkeen.

Erityisesti lainattuun kappaleeseen liittyen ihmettelen, kuinka sementoitu ketjukokoonpano on ollut kauden alusta alkaen, kun samaan aikaan tavoitteiden asettelussa ollaan ihan perustellusti pitäydytty järkitasolla. Mitä hävittävää olisi, jos Hudoneille, Scherbakeille ja Pecoille antaisi satunnaiset näyttöpaikat top-6:ssa ihan vaan sen toteamiseksi, antavatko merkkiää kykenevänsä ottamaan siellä tonttia? Byronin ja Shaw:n kelvollisuus stunttaamaan on ollut tiedossa jo pitkään.

Deadlinelle voi ihan hyvin lähteä katsomaan tilannetta. Mitään ei ole pakko tehdä, mutta tarvittaessa voidaan myös enemmän kannun perässä koohottavia jeesata kaupoilla, jos hinta on sopiva. Ainoa iso virhe jota siellä voitaisiin tehdä olisi laittaa ostohousut isosti jalkaan ja yrittää saada kokeneempi pelaaja joka jää lopuksi rentaliksi.
Bergevin teki eilisessä pressissään tavallisen selväksi, että joukkueen tulevaisuus ei ole deadlinella kaupan, ellei vastine ole erittäin merkittävä, jos silloinkaan. Toivottavasti lupaus pitää. Sen sijaan kirjoittamattomien rivien välistä on helppo lukea, että ainakin osasta veteraaneja ollaan hyvinkin valmiita luopumaan. Juuri Schlemkon waivaamista selkeämpää signaalia tästä ei voi antaa, Alznerin kun olisi voinut heivata alas ilman waiver-uhkaakin

Luulisin myös, että tarjouksia joukosta Benn, Petry, Niemi, Byron, Hudon ollaan halukkaita kuulemaan lyömättä luuria suoraan korvaan. Miksei myös edellä mainitusta Tatarista, mutta tämä taitaa ainakin toistaiseksi olla Bergevin v1.2:n ensimmäinen näyttösulka päähineessä.

Puhtaasti capin vuoksi Canadiens ei ole pakotettu tekemään mitään liikkeitä. Caphittiin on matkaa pirusti, eikä uusia monen miljoonan sopimuksia ole väännettäväksi kuin muutama.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Kyllä tuollaiselle alle 30-vuotiaalle ja mahdollisesti 30 maalin/60 pisteen pelaajalle on varmasti käyttöä Habseissäkin. Tietenkin, jos Tatar alkaa hyytyä, niin sitten pitää miettiä. Sama tietenkin pätee muitakin pelaajia.
Tatarin 5,3 millin soppari pitäisi todellakin ulostaa deadlinella nyt, kun kaveri on löytänyt peli-iloa, koska en nää, että Tatar tekee enää koskaan yli ennätystään 56p taalaliigassa. Tatar oli Vegasilta käytännössä salary dump Habsin suuntaan Pacioretty kaupassa. Jos nyt parantuneilla otteilla joku maksaa tyyliin 2*2nd tai 2nd + hyvä junnu deadlinella pitäisi Bergevinin miettimättä painaa liipaisinta.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Aleksandr Romanov pelasi kyllä hurjan hyvät kisat ja ei ole mielestäni saanut kaikkea ansaitsemaansa hehkutusta. Kahdeksan pistettä ja +12 toki kielivät nekin erinomaisista otteista, mutta omaan silmään pelasi muutenkin todella vahvasti. Osaa antaa tarkkoja syöttöjä ja sijoittuminen puolustusalueella on erittäin hyvällä tasolla. Suorituksen arvoa nostaa ennestään se, että Romanov on ikänsä puolesta edustuskelpoinen vielä ensi vuodenkin turnauksessa.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tatarin 5,3 millin soppari pitäisi todellakin ulostaa deadlinella nyt, kun kaveri on löytänyt peli-iloa, koska en nää, että Tatar tekee enää koskaan yli ennätystään 56p taalaliigassa. Tatar oli Vegasilta käytännössä salary dump Habsin suuntaan Pacioretty kaupassa. Jos nyt parantuneilla otteilla joku maksaa tyyliin 2*2nd tai 2nd + hyvä junnu deadlinella pitäisi Bergevinin miettimättä painaa liipaisinta.
Vähän riippuu kuka korvaa Tatarin, jos korvaaja on tasoa "armia", niin ei kannata. Tietenkin pitää katsoa mikä on tilanne muutenkin, jos on vielä saumat pudotuspeleihin, niin ei varmasti nosta hurraa-huutoja pelaajiston keskuudessa, jos joukkuetta aletaan heikentää. Lisäksi Habsien osuus Tatarin palkasta on 4,8 milliä. Mikä tietysti helpottaa kauppaamista.

Olen samaa mieltä, että Tatar-kauppa näyttää tällä hetkellä ryöstöltä, joten niin pitkään kuin näyttää hyvältä, ei kannata ehdoin tahdoin laittaa lihoiksi. Tietenkin aina riippuu siitä mitä on tulossa vastineeksi. Katsotaan nyt miten Tatarin kausi tästä etenee.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Price saa sitten yhden ottelun pelikiellon, kun ei osallistu All-star -otteluun. Pelikielto on ennen tai jälkeen All-star -taukoa. Hyvä niin, saa pienen huilin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Niemi, Tatar ja Petry palauttivat Habsit voittokantaan. Hyvä näin! Niemi on torjuntaprosenttienkin valossa pelannut viime pelit hyvin. Alkukaudesta hän päästi maalin vähemmän kuin vastustaja ja se riitti voittoon, nyt on tarjonnut mahdollisuuden voittoon ilman maalijuhlaa. Toivottavasti Habs-johto antaa Niemelle vastuuta ja Pricelle näin huiliaikaa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Petry on erityisen kiinnostava tapaus deadlinea ajatellen. Puolustajien pistepörssin sija 10, hyökkäystehoissa vertailukelpoinen vaikkapa Josin, Suterin, Ristolaisen ja Hedmanin kanssa. Suuntana pisteiden valossa selkeästi uran paras kausi, 50-55 pistettä ei ole ollenkaan mahdottomuus. 31-vuotiaaan, hyvin liikkuvan, oikealta ampuvan pakin, jolla on jokseenkin siedettävää sopimusta ($5,500,000) vielä tulevat kaksi kautta jäljellä, luulisi kiinnostavan useampia cupista tosissaan kisaavia joukkueita.

Petryllä on toki NMC + Modified NTC, johon tukien voi valita 15 joukkuetta, joihin ei halua tulla kaupatuksi. Koska Petry on luutinut koko uransa jokseenkin mutaporukoissa, tämä tuskin kieltäytyisi tullakseen kaupatuksi todellisen contenderin riveihin. Vastinetta on hankala arvata, mutta eiköhän tuolla kelpo prospektin tai myöhäisen ykkösen + prujut voisi kalastaa. Neljä vuotta sitten Canadiens taisi maksaa Petrystä lopulta 2nd (Jonas Siegenthaler) + 4th (Caleb Jones), joten selkeät voitot on jo haalittu, mutta vastine ei myöskään voisi millään järjellä jäädä tuolle tasolle.

Kerron tässä nyt varmana tietona, että jos Habs on reilun kuukauden päästä yhä tosissaan playoff-paikassa kiinni, Petry on ja pysyy, ja hyvä niin. Jos pleijaripaikka taas on jo selvästi karannut, Petry kaupataan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Toisaalta kun kerrankin alkaa löytyä edes pari laadukasta puolustajaa, niin heti ollaan niitä heittämässä pois. Sama hyökkääjien osalta. Eiköhän tässä ole kuitenkin tarkoitus parantaa joukkuetta, eikä vuodesta toiseen ampua itseään jalkaan. Jos puolustajista halutaan eroon, niin eiköhän aloiteta vaikka Schlemkosta ja Alznerista, eikä toiseksi parhaasta puolustajasta. Muuten siellä on kohta Schlemko taas top4-puolustajana. Tietenkin, jos Colorado tarjoaa sitä Ottawan ykköskierroksen varausta, niin sitten kannattaa miettiä. Jos pelaavista puolustajista joku treidataan, niin veikkaan Benniä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Tatarilla ja Petryllä molemmilla 2v jäljellä sopparia. Tämän jälkeen heistä pitäisi taas maksaa UFA-hintaa. Jos molemmista saa kunnon korvauksen deadlinella nyt, kannattaa se enemmin kuin pitää kiinni väkisin ja menettää UFAna, kun ei haluta enää maksaa yhtä korkeaa hintaa. Habs ei voita mitään useampaan vuoteen, joten esim. molempien myyminen tässä vaiheessa, kun molemmat pumppaavat renkaitaan hyvällä kaudella, ei merkitsisi muuta kuin parempaa pick/prospect-poolia
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tatarilla ja Petryllä molemmilla 2v jäljellä sopparia. Tämän jälkeen heistä pitäisi taas maksaa UFA-hintaa. Jos molemmista saa kunnon korvauksen deadlinella nyt, kannattaa se enemmin kuin pitää kiinni väkisin ja menettää UFAna, kun ei haluta enää maksaa yhtä korkeaa hintaa. Habs ei voita mitään useampaan vuoteen, joten esim. molempien myyminen tässä vaiheessa, kun molemmat pumppaavat renkaitaan hyvällä kaudella, ei merkitsisi muuta kuin parempaa pick/prospect-poolia
Tätä kautta ei myöskään voiteta koskaan mitään, jos parhaat pelaajat vaihdetaan aina lupauksiin. Ei niitä lupauksia voi ikuisesti haalia. Tällä kaudella Montreal ei voita ehkä muuta kuin sympatiat, mutta kokeilu pudotuspeleissä on jo monelle pelaajalle hyvää kokemusta. Parin vuoden kuluttua voi joukkue olla jo valmis menestymään, jos pelaajat jatkavat kehittymistä. Parhaita pelaajia ei voi siis jatkuvasti treidata pois, koska sopimus joskus loppuu. Jos kahden vuoden kuluttua ei joukkue ole mennyt eteenpäin, niin sitten pitää miettiä uutta resetiä. Nyt kuitenkin joukkue on menossa oikeaan suuntaan ja on etuajassa suunnitelmiin nähden.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Tätä kautta ei myöskään voiteta koskaan mitään, jos parhaat pelaajat vaihdetaan aina lupauksiin. Ei niitä lupauksia voi ikuisesti haalia. Tällä kaudella Montreal ei voita ehkä muuta kuin sympatiat, mutta kokeilu pudotuspeleissä on jo monelle pelaajalle hyvää kokemusta. Parin vuoden kuluttua voi joukkue olla jo valmis menestymään, jos pelaajat jatkavat kehittymistä. Parhaita pelaajia ei voi siis jatkuvasti treidata pois, koska sopimus joskus loppuu. Jos kahden vuoden kuluttua ei joukkue ole mennyt eteenpäin, niin sitten pitää miettiä uutta resetiä. Nyt kuitenkin joukkue on menossa oikeaan suuntaan ja on etuajassa suunnitelmiin nähden.
Joukkue meni oikeaan suuntaan, kun palasia alettiin myymään hyvään hintaan (Pacioretty, Plekanec, yms.) samalla parantaen omaa prospektipoolia, mutta tätä pitää jatkaa vielä kausi tai kaksi. Tällä rungolla ei mennä ohi ensimmäisestä kierroksesta ja jos tähtäin (kuten MB:llä on ollut oikeastaan koko ajan) on selviytyä pleijareihin ja toivoa, niin sitten jotain on metsässä. Tämä tosin jo tiedettiin ja ongelma on, että jos Habs jotenkin nyt taas selviää pleijareihin MB osti taas itselleen lisäaikaa.

Habsilla on hyviä palasia (Domi, Drouin, Kotka, Lehkonen, Danault, Gallagher, Juulsen) ja ne omat tähdet (Price, Weber). Mutta tosiasia on, että edes Suzuki, Romanov ja Poehling ei vielä tee Habsistä kunnon contenderia. Pakiston tulevaisuus on todella niukka. Hyökkäyksessä tilanne on parempi, mutta ei todellakaan hyvä. Price ja Weber eivät kannua tule Habsissa nostelemaan se on melko varmaa ja jos nyt taas palataan siihen toivotaan toivotaan pleijareissa tyyliin, ei kukaan muukaan. Habs on tässä mielessä viime vuosien Toronto, jossa laastareilla yritettiin pitkään rakentaa joukkuetta, kunnes lopulta pakon edessä myönnettiin, että ei onnistu ja tuloksen näkee.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Lehkonen ja Danault ovat "hyviä palasia", mutta esim Tatar ja Armia eivät ole ?
Ei se nyt tietenkään noin mustavalkoista ole. Tottakai Armia ja Tuna ovat tämän hetken rosteriin hyvin sointuvia palasia, Tatar on ollut ehkä joukkueen suurin positiivinen yllätys.

Habs on kiistatta refresh-tilassa, jonka seurajohtokin on vahvistanut (rebuild-sanaa halutaan kaihtaa kuin ruttoa). Realistinen menestystähtäin lienee n. 2-3 vuoden päässä, jolloin koviksi luettujen lupausten Suzuki, Poehling, Romanov, Fleury, Brook, toivotaan kykenevän ottamaan joukkueessa isoa roolia.

Siten kyse on siitä, onko Armia 2M$+ -sopimuksella alaketjuissa oleellinen osa tuota tulevaa kokoonpanoa. Tatariin ja Petryyn pätee osin sama, mutta sillä erotuksella, että molemmat pelaavat lähes career-seasonia, jolloin vastine heistä deadlinella voi sopivassa myötävireessä olla tukevasti ylimitoitettu.

Jos oletetaan, että em. tulokkaat lunastavat lupauksensa ja @habsniac :n mainitsema nykyinen nuori runko ja tähdet ovat vielä parin kauden päästä kasassa, 2020-21 joukkue saattaisi näyttää vaikka seuraavalta:

Domi - Kotka - Drouin
Suzuki - Danault - Gallagher
Byron - Poehling - Lehkonen
??? - Evans - ???

Romanov - Weber
Mete - Juulsen
Brook - Fleury

Luonnollisestikaan kaikki tulokkaat eivät varmasti paikkansa lunasta, osa nykyisistä pelaajsta ei ole enää mukana ja uusiakin signauksia on varmasti tuohon mennessä tehty, mutta olennainen kysymys on, onko tuon kaltaisessa kokoonpanossa vielä tilaa 30-v, 4,8M$ Tatarille saati 33-v, ~6,5M$ Petrylle, vai kannattaisiko heillä tehdä "bitcoinit" nyt, kun arvo on huipussaan.

Toki myöskään riittävän veteraanipresenssin merkitystä ei sovi väheksyä, lisätietoja vaikka Edmontonista.
 

RedPower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Armian tilannettakin täytyy seurata nyt keväällä pidemmällä jaksolla,loukkaantumisen jälkeen,kun pääsee taas vauhtiin.Ei hän mikään pistelinko ole,mutta tärkeä pelaaja joukkueelle kokonaiskuvassa.Täällä on sellaisia arvostelijoita,jotka eivät ole katsoneet otteluita,vaan ainoastaan tilastoja otteluista,ja tämän jälkeen esittävät näiden jälkeen miten joukkue rakennetaan!!!

Niemi ja Armia ovat olleet joukkueelle hyvin tärkeät palaset.Niemi on pelannut jopa paremmin mitä ehkä voisi odottaa,verattuna Priceen ja hänen palkkaansa !

Price on kyllä suurin floppi palkkaansa nähden,13-15 M$ about per kausi eikä pysty pelaamaan montaa peliä peräkkäin,kun on taas Niemi haettava torjuntavuoroon ja pelastamaan koko paletti.

Ehkä nyt niiden arvostelijoiden kannattaisi katsoa otteluita vähän enemmän ja miettiä Habseja joukkueena,eikä tilastojen perusteella.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
@Siivu tuossa ylempänä hyvin laittoi pakettiin mitä ajoin takaa.
Armian tilannettakin täytyy seurata nyt keväällä pidemmällä jaksolla,loukkaantumisen jälkeen,kun pääsee taas vauhtiin.Ei hän mikään pistelinko ole,mutta tärkeä pelaaja joukkueelle kokonaiskuvassa.Täällä on sellaisia arvostelijoita,jotka eivät ole katsoneet otteluita,vaan ainoastaan tilastoja otteluista,ja tämän jälkeen esittävät näiden jälkeen miten joukkue rakennetaan!!!

Niemi ja Armia ovat olleet joukkueelle hyvin tärkeät palaset.Niemi on pelannut jopa paremmin mitä ehkä voisi odottaa,verattuna Priceen ja hänen palkkaansa !

Price on kyllä suurin floppi palkkaansa nähden,13-15 M$ about per kausi eikä pysty pelaamaan montaa peliä peräkkäin,kun on taas Niemi haettava torjuntavuoroon ja pelastamaan koko paletti.

Ehkä nyt niiden arvostelijoiden kannattaisi katsoa otteluita vähän enemmän ja miettiä Habseja joukkueena,eikä tilastojen perusteella.
Nyt kannattaa ottaa ne Suomi-lasit silmiltä ja katsoa asiaa objektiivisemmin. Kaveri, joka on liittynyt 3kk sitten foorumille, todennäköisesti Kotkan mukaan tulon myötä, huutelee, että ei olla katsottu pelejä.

Sulle voin kertoa, että on tullut seurattua joukkuetta muutenkin kuin tilastoista. On eletty Therrienin&DD aikakausi. Kestetty Bergevinin joukkueen hajotus ja itsensä nolaaminen. Katsottu vierestä miten Molson sokeasti luottaa saunakaveriinsa. Nähty miten Hamiltonin annettiin olla täysi vitsi. Miten ykköskentän keskellä on peluutettu kolmea eri laituria. Nähty se vuosi millä Price pelasi itselleen diilinsä, koska Bergevinillä ei ollut mitään tehtävissä. Tästä käteen on jäänyt yksi reissu konfferenssifinaaleihin ja melko levällään oleva paketti duunareita.

Olen ollut kriittinen Molsonin ja Bergevinin touhuille jo pitkään ja vasta muutama vuosi sitten, kun Bergevin todella ryssi, huomattiin samat asiat täälläkin.

Nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan, mutta kuten sanoin sitä pitää vielä jatkaa, eikä palata siihen toivotaan toivotaan mentaliteettiin. Se että joukkue ylisuorittaa ei ole merkki siitä, että kaikki olisi nyt hyvin.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Kuinka huti Schlemko on ollut, oliko huono sekä omassa päässä ja hyökkäyspäässä? Kummallako puolen miestä on peluutettu?
Itseäni ainakin harmitti aikanaan miehen lähtö, Sharksissahan mies pelasi pääosin oikealla puolen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy