Emme tiedä tarkalleen millä tasolla päätökset on tehty mutta kyllähän esim. suomalaista rikollisuutta käsittelevissä artikkeleissa on mainittu myös viranomaislähteitä nimeltä vaikka kyseessä eivät, ymmärtääkseni, ole olleet korkeimman mahdollisen tahon päättäjät vaan nämä alemman tason henkilöt, eivät nyt kuitenkaan kenttätyöntekijät tms.
Tässä voin aika suurella itseluottamuksella väittää, että olet väärässä. Nyky käytäntö on, että lähteet jotka mainitaan nimellä on juuri korkeimmat mahdolliset tahot tai kyseisen viranomaisen tiedottaja. Siis mikäli kommentoidaan jotain päätöstä. Tähän on olemassa ihan perus juriidiset syyt. Kuka sanoo ja mitä sanoo ja kuka kantaa juriidisen vastuun. On hieman, ei paljon mutta jonkin verran kokemusta julkishallinnon tiedottamisesta.
Luulen, että kyseisessä artikkelissa on kysymys siitä, että "viranomainen" on se päätös ja perustelut päätöksestä. Eli journalisti on nostanut viranomaisen väittämät jostain dokumentista.
Luin tässä kyseisen artikkelin uudelleen, ehkäpä hivenen toisella silmällä - eikä se enää silmääni niin paahsti särähtänyt. Vaikka kyseessä oli kyseisen henkilön haastattelu ja hänen kokemuksensa asiasta niin seuraavat pari kohtaa olisivat minusta kaivanneet tarkennusta, (jonka asiansa osaava toimittaja olisi voinut kaivaa esille, vaikkapa kysymällä asiaa Saidilta - kysymällä, että keitä kyseiset tahot tms. ovat).
Lainaus HS:n artikkeli 9.1.2009:
Said kertoo pitäneensä yhteyttä Suomessa syntyneeseen poikaansa, vaikka viranomaiset väittävät muuta.
Saidin mukaan viranomaisten väite hänen oman äitinsä asumisesta Somaliassa on perätön.
Muuten artikkeli vaikutta nyt tasaisemmalta kokonaisuudelta kuin ensimmäistä kertaa sen luettuani. Tämä näin omana mielipiteenäni.
vlad.
Tästä propsit sulle. Harva pystyy tähän. Yleensä takerrutaan ensiraktioon mikä saa usein ihmiset vaikuttamaan hölmöiltä.
Lueskeltuani tätä ketjua niin nämä HS-konspiraatioteorioiden huudot tuntuivat hieman ylimitoitetiulta. Artikkeli ei minusta missään vaiheessa tuntunut mitenkään räikeesti kantaaottavalta.
Se mikä moneltä jää tiedostamatta on se tosiasia, että journalismissa ei ole kysmys objektiivisuudesta. Kannattaa käydä katsomassa JSN:n sivuilta mitkä on journalistin työohjeet. Perustuslaissakaan ei mainita sanaa objektiivisuus. Syy tähän on, että objektiivisuus ei ole käytännössä mahdollista ja harvoin edes pyrkimyksenä suotavaa. Lehdistön rooli on keskustelun aloittaminen ja se, että me tällä asiasta jupistaan on todiste siitä, että hesari on hommansa hoitanut. Mikäli lehti valehtelee, niin sitten asia ihan toinen.
Huomioitavaa on se, että kyllähän me, siis suurin osa täällä osaa keskustella asiasta asiallisesti. Olen oppinut täällä paljon enemmän kuin seuraamalla Halla-ahon ja vihernaisten ja vasemmistonaisten kinastelua. He ovat yhdessä osoittaneet minulle sen surullisen faktan miten keskinkertaisia ja dialogiin kykenemättömiä meidän nyky-politikot oikeasti ovat.