MM-välierä 09.05: Suomi-Venäjä

  • 11 183
  • 134

CtrlAltDel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Rankkarivalintoja on turha kritisoida. Lopputulos olisi ollut sama, vaikka laukomassa olisi ollut joku toinen kokoonpano. Jatkoajan pelaaminen jäi enemmän harmittamaan. Silloin olisi voittoa pitänyt hakea ahneemmin. Häviöän osasi jo aavistaa siinä vaiheessa, kun rankkareihin mentiin.
 

Bandana

Jäsen
Voi herranen aika sentään!

Suomen pelistä tulee mieleen Timo Tuomen aikainen Blues.
Jumalaton määrä laukauksia mutta ei mene sisään, vastustajalla ei edes kymmentä vetoa ja silti ei voiteta.

Meinas pumppu pysähtyy kun katto niitä vetäjiä!

Rintanen,Koivisto,Pirjetä... ei jumalauta!

Minne jäi Kallio,Hagman,Pärssinen?!?!

Nyt on semmonen fiilis että ei pronssipeli voisi vähempää kiinnostaa, mutta huomenna on taas hirvee taistelufiilis pelissä.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Joo. 38-8. Tähän kiteytyy kaikki se, miksi Suomi hävisi tämän matsin.

Osaako joku täällä kertoa, millaista peliä Suomen junnutoiminnassa nykyisin pelataan? Luvut yllä antavat olettaa, että ainakin vielä hetki sitten siellä kasvatettiin näitä anttiaaltoja. Vääntöä piisaa, taitoa ei. Tämä turnaus ruumiillisti koko ongelman: duunareilla ei mitään kirkkaita mitaleja voiteta.

Rankkukisan tuloksen tiesi etukäteen jo siitä, että vastapuolen pelureilla moni nimi on ov-päätteinen. Halusiko Ara siis todistaa jotakin sillä kun valitsi Suomen vetäjiksi jo aikaisemmin epäonnistuneen nyhvön, pakin ja penkinlämmittimen? Ojanen oli jo edes jotenkin järkeenkäypä, yritys olikin hyvä, mutta Sokolov oli katsonut Dominaattori-show'ta videolta.

Hagman? Pärssinen? Miettinen? Ainoat edes jotenkin snaipperia muistuttavat miehet leijonalaumassa. Penkillä. Kallio ja OJ:kin olisivat kelvanneet ennen näitä vetäneitä taiteilijoita.

Tulisi nyt edes Tre Kronor pronssimatsiin. Että olisi jotakin jännitettävää. Slovakialle saa minun puolestani, jos se hurrille häviää, jo antaa pronssit etukäteen. Ei kiinnosta.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Ei, ei, ei!!!

Viestin lähetti n0lla
Siis ei, ei, ei!!!


On alkanut usko Aravirtaan vähentymään tämän turnauksen edetessä, vaikka onhan pronssipelikin hyvä saavutus

No ei todellakaan ole hyvä saavutus.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kuka narri siellä Jereä haukkuu???Jorma kun olisi saanut laukoa rankkarin niin olisi vetänyt suoraan siniseltä sisään.
Itse olisin laittanut laukojiksi Pärän,Hagmanin,Miettisen,Päällikön ja vaikka Viitakosken.Norrena maaliin niin olisi vähän sekoitettu Neukkujen peliä.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Aravirta on työnsä tehnyt.

Puukäsi-Pirjetän luistellessa rankkaria ampumaan minulta pääsi vapautunut nauru. Millään perusteella ei voi tuota ratkaisua Aravirralta käsittää. Kukahan olisi ollut viimeinen ampuja? Lydman?

Ike
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin yksinkertaista:Suomi kaatui käsien puutteeseen.
Harmi että NHL:stä ei ollut saatavilla tän vuoden kisoihin vaikkapa paria paria kunnon käsiä(Koivu,Kapanen jne.)
Joukkueella joka on täynnä työhevosia ei voi voittaa mestaruuksia.Rintasen valitseminen rankkarikisaan oli järkyttävä moka Aralta.Missä oli Hagman,missä oli Kallio??? Penkillä tietty.
Tom Koivisto onnistuu Karjala-turnauksessa pistimään rankkarin sisään ja sillä perusteella saa ampua pilkun MM-välierässä???!!!

Jeren olisi pitänyt ampua jatkoajan lopussa kiekko reppuun aivan avoimesta paikasta.Laukaus oli järkyttävän huono!!!
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei, ei, ei, ei, ei, ei,EEEEEEEEEEEIIIIII, tuollaisella pelillä ei voi hävitä, ei millään. Venäjä oli ihan vastaantulija, mutta miksi niitä maaleja ei saada taaskaan millään. Venäjä suorastaan tyrkytti esim. sillä 2+2 jäähyllään lopussa Suomelle maalia, mutta viimeistely oli aivan surkeaa. Pelillisesti parempi joukkue hävisi.

Ajaudutaan rankkarikisaan, jossa sitten vedetään joka kerta suoraan päin Sokolovia, miksi ei harhauteta? Ojanen oli ainut joka osasi vetää edes jonkunlaisen rankkarin. Markkanenkin oli kyllä aivan surkea rankkarikisassa, venäläisten harhautukset purivat aivan liian helposti.


Rupesi kyllä ärsyttämään nuo esim. Tapio Suomisen kysmykset pronssipelistä. Itselleni on suoraansanottuna ihan sama, miten siinä käy. Kulta oli ainut, mitä tuolta joukkueelta voi odottaa.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rankkareista

Suomen rankkareiden vetäjien tehdyt maalit turnauksessa olivat

Rintanen 1 maali
Koivisto 2 maalia (pakki!)
Pirjetä 0 maalia
Ojanen 2 maalia

missä olivat

Pärssinen 3 maalia
Hagman 4 maalia

Aika erikoiset valinnat vetäjiksi. Pirjetä?

Mun valinnat olisi ollut

Norrena
Lind
Hexi
Noksu
Kisamaskotti

Näillä meni.
 

Tuoppi

Jäsen
Viestin lähetti mixu
Kuka narri siellä Jereä haukkuu???Jorma kun olisi saanut laukoa rankkarin niin olisi vetänyt suoraan siniseltä sisään.

Jaa-a!! Jerehän taisi osua maalia kohti jotakuinkin kolme/neljä kertaa koko turnauksen aikana. Kaksi maalia joten aika hyvä viimeistelyprosentti siitä kyllä tulee:D :rolleyes:
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Sama paska jatkuu edelleen. Montako kevättä tätä saa vielä kestää? Viimeisin voitettu mitali oli Naganon pronssi. Sen jälkeen on tullut pelkkiä hävittyjä mitaleja. Ketä enää kiinnostaa pronssiottelu?

Ja aina sama kaava toistuu. Joukkueessa on näitä niin hyviä hengenluojia, joiden arvo on pukukopissa huipussaan. Mutta missä ovat maalintekijät? Luulisi, että jos NHL:stä ei kerran miehiä vapaudu, niin maailman toiseksi parhaasta kiekkosarjasta löytyisi miehiä, jotka osaavat laittaa laatan reppuun. Ja onhan niitä muutama tässäkin joukkueessa. Mutta missä roolissa? Liigan maalikuningas Vesa Viitakoski pelaa näissä kisoissa puolustavassa roolissa, samalla kun ykkösketjun laidalla raataa sentteri, jonka parhaat avut ovat puolustuspäässä. Toisaalta taas Raimo Helminen, jonka parhaat vuodet ovat ehdottomasti takanapäin tuntui pelaavan lähes joka toisessa vaihdossa. Ja oli kaiken lisäksi kentällä kahden Venäjän maalin aikana. Peluutus on aivan perseestä. Tätä vain korosti rankkarikisan ampujat. Kuumat pelaajat Hagman, Miettinen ja Kapanen saivat katsoa sivusta kun kentällä kävivät epäonnistumassa neitikiekkoilija Sveitsistä, pakki ja pari muuta turnauksessa vähän esillä ollutta pelaajaa. Ja jos huomenna Suomi voittaa pronssia ja joku viitsii juhlia sitä, niin pienet ovat juhlan aiheet.....
 
Viimeksi muokattu:

Femma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voihan...

Miten ihmeessä Ara voi valita tuollaiset pelaajat ampumaan rankkareita? Oliko se sitä, että he todennäköisesti epäonnistuvat kuin tekisivät maalin? Ojanen oli kyllä jo jonkinlainen valinta, mutta nuo muut... Mitäs sitten jos joku olisikin saanut sen sisään ja viimeisiä oltaisi viety, olisiko vim. ampuja ollut ehkä Norrena? Kiitos Ara vaan taas kerran! Tästä on vain yksi tie, ylöspäin, onneksi!
 

xps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit (silloin ennen.. ja taas kerran)
Nyt meni Araa kohti kaikki sympatiat,jotka Jokeriajoilta jäi.
Rankkarikisa oli kuin suoraan pahasta unesta,ei saatana.Studiossa Pietilä&co kohtelee valmentajia ja pelaajia silkkihansikkain,tulee kyllä Tamia ikävä.Markkasta tappiosta ei ehkä pitäisi syyttää,mutta kyllä oli niin munatonta peliä kyseiseltä ämmältä että huhhuh..

Markkasta,Rintasta ja Jokista en halua nähdä enää ikinä maajoukkueessa.
 

drakon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Uskooko täällä joku, että toisilla valinnoilla rankkarikisa olisi ollut voitettavissa? Ihan turha niistä valinnoista on kitistä. Ara valitsi selkeästi kokeneita pelaajia ampumaan, sillä parikymppisillä olisi voinut maila tutista pahasti.

Mielestäni oli selvää, ettei voittoon ole mahdollisuuksia jos sitä ei varsinaisella peliajalla saada. Henkilökohtaisessa taidossa suomalaiset ovat niin paljon jäljessä muihin huippumaihin nähden. Vuodelta 1992 löytyy edellinen voitto rankkarikisoista, eikö?

Valmentajan vaihto ei muuta puukäsiä mailavirtuooseiksi.
 

Hese

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idän ihme
Perkeleen ryssät, kyllä nyt ketuttaa. Kyllä tuo maalien teko on näköjään tuolle joukkueelle tuskaa, hyvistäkään paikoista ei saada sisään.

Ja ne rankkarit... voi herranjestas ei maalin maalia niistäkään. Ja rankkareiden laukojat herätti ainakin meikäläisessä pientä ihmetystä, mutta kyllä Aravirta osaa, vai osaako? Ja se Venäjän pelityyli, ei saatana nyt lähen ottamaa verenpainelääkkeitä...
 

CIA

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hämeenlinnan Pallokerho, HKP, Chievo, Newcast
Järkevää ARAlyysiä

Suomen kansainvälisen jääkiekkoilun taso on laskemassa, osasyy on se että maajoukkueen pelaajat vaihtuvat hyvin vähän. Samoja naamoja vilisee ja selkeät kaveriporukat ovat valmiina. Osasyy on myös se, että Aravirta on liian pelaajaläheinen valmentaja. Jokaisen tappion jälkeen hän menee pelaajien luokse palaveriin, jossa hän lohduttaa ja pyyhkii kyyneleet pelaajilta. PÄÄVALMENTAJAKSI ON SAATAVA AMMATTIMIES, JOKA OSAA OLLA SAMALLA DIKTAATTORI, MUTTA MYÖS HYVÄ TAKTIKKO. Aravirran porukalle tulee aina takkiin jatkoajoilla tai rankkarikisoissa.

Suomen maajoukkue rypee ilman Sami Kapasta, Selännettä tai Koivua. Näiden miesten avulla Suomi olisi edennyt finaaliin. Uutta polvea on saatava maajoukkueeseen. Nimimiehet ja saunakaverit pois. Suomen on saatava välillä näihin arvoturnauksiin altavastaajan asema harteilleen, tämä onnistuisi mikäli joukkue täytettäisiin Pekka Tirkkosen tai Tommi Miettisen kaltaisilla tuntemattomilla pelaajilla. Tälläisellä joukkueella voisi lähteä joka otteluun pelaamaan ilman paineita ja tulosta voisi tulla.

Suomen joukkueelle ihan oikein. Suomen pelaajien rahallinen arvo oli huomattavasti korkeampi Venäjän vastaavaan verrattuna, mutta suurempi sydän ja uskallus voittaa ratkaisi homman Venäjälle. Tämä on vain loistavaa jääkiekolle.

Tosin vaikka Suomi olisi finaaliin selviytynytkin, niin paukuthan loppuisivat taas viimeistään sinne kun ns. kova joukkue olisi tullut vastaan.

Rami Summanen päävalmentajaksi!
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ei auta itku. Venäjä teki paikoista maalit, pääsi niillä rankkareihin ja voitti, mutta jumalauta että minua sapettaa tuo rankkarikisasääntö. Voiko typerämpää ideaa olla ratkaista MM-kisojen välierä? Millä tasolla rankkarikisa mittaa joukkuepelaamista, joka on kuitenkin koko pelin perusta? Olo olisi varmasti keveämpi jos Suomi olisi hävinnyt pelikentällä, joukkue joukkuetta vastaan. Tuo rankkariasia pitäisi IIHF:ssä ottaa nyt todella tapetille.

Ehdotankin seuraavaan MM-välierään, että Suomi kasaa kentälle kuuden yli 200 kiloisen miehen lihamuurin oman maalin edustalle, joka blokkaa . Vaihtopenkillä istutetaan ottelun ajan viittä Janne Tähkä -tyyppistä kynäilijää, jotka astuvat kehiin vasta rankkareissa.

Oikeastaan tämä koko Arakausi huvittaa kaikessa surkeudessaan. Kultaa ei tule, ei sitten millään. Kyllä on kiekkoliitossa kärpäsiä päässä, jos tuo sama hahmo heiluu vielä seuraavissa kisoissa penkin päässä. Ei sillä, että Ara huono valmentaja olisi, kyllähän tilastot puhuvat puolestaan, mutta uutta herätystä leijonat kaipaa.
 

kallu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti drakon
Uskooko täällä joku, että toisilla valinnoilla rankkarikisa olisi ollut voitettavissa?

Mina ilmoittaudun.

Siis: uskon, etta toisilla valinnoilla rankkarikisa olisi ollut voitettavissa, nailla valinnoilla rankkarikisa ei ollut voitettavissa.

Kuka tietaa, vaikka turpiin olisi tullut toisillakin valinnoilla, mutta haluaisin nahda jonkun toisenkin henkilon (Aravirran lisaksi siis), joka olisi valinnut samat tyypit tuossa tilanteessa.
 

JOKER

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT
Jerestä

Viestin lähetti mixu
Kuka narri siellä Jereä haukkuu???Jorma kun olisi saanut laukoa rankkarin niin olisi vetänyt suoraan siniseltä sisään.
Itse olisin laittanut laukojiksi Pärän,Hagmanin,Miettisen,Päällikön ja vaikka Viitakosken.Norrena maaliin niin olisi vähän sekoitettu Neukkujen peliä.

En nyt varsinaisesti haukkunut. Valmentajienhan vika se on kun Jereä pitää väkisin peluuttaa joka ylivoimassa vaikka tulosta ei tule Noista paikoista jota Jerellä on ollut olisi pitänyt tehdä ainakin 6 maalia jeren saldo 2maalia Laukaus on todella kova mutta kun ei mene putkien väliin !!Lopussa oli tosiaan jerellä Pärän jätöstä lähes tyhjä maali edessä, mutta kun olisi saanut edes lähelle No samapa tuo Suomi on surkea!! Aravirralla on aina lähes hyvä mieli vaikka mitä tapahtuisi. Ara pois, mutta kuka tilalle???? Tamminen?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Markkasta koskevaan ketjuun kirjoitinkin jo, että miksi rankkarit ammuttiin eri päihin? 30 minuuttia höylättiin lähes täysin Venäjän päädyssä ja Suomen maalin edusta oli puhdas ja kirkas kuin koskenkorva. Kyllä siinä kelpaa ryss.. siis venäläisten kieputella.

Tuomarilta jälleen munatonta touhua. Ensimmäisessä erässä hykertelin tyytyväisenä hyvää tuomarityöskentelyä, mutta jälleen kummasti pilli katosi kesken ottelun taskuun. Sitä neljän minuutin ylivoimaakaan ei olisi tullut ilman valpasta linjatuomaria. Harmittaa vaan, kun tuollaisella sumputuksella voitetaan pelejä. Minä ainakin toivon venäläisten tappiota ylihuomenna, oli vastustaja kuka tahansa.

Miksi ylivoimalla kokeiltiin sekoiteltuja ketjuja kokoamalla hyökkääjät kolmesta eri ketjusta, jolloin kukaan ei tiennyt mitä tehdä. Löysä-Lasse otettiin pelaavaan kokoonpanoon aika ajoin Viitakosken tilalle, miksi? Että kaikilla olisi kivaa ja että kaikki pääsisivät pelaamaan?
Suomalaisilta muutenkin munatonta touhua Prkl...

Miksi, miksi, miksi...
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Tamista puheenollen: hyllytettiinkö mies? Selkeä yleisösuosikki, mutta kummasti vain Sakke the Ympäripyöreä oli aina Suomen matseja kommentoimassa siitä lähtien, kun Tami kehtasi kysyä Aralta vähän asiakysymyksiäkin.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yksi lainaus Mertarannalta:

Voi hyvä isä sentään, mitä tyyppejä täällä on.

Suomen jääkiekon maajoukkue hävisi, mutta onneksi meillä on tänne internetin äärelle kerääntynyt joukko todellisia voittajia. Voittajia, jotka jokaisen tappion jälkeen osaavat tulla haukkumaan kaikki ne, jotka alunperinkään uskalsivat yrittää mitään. Se on suomalaista se. Minähän tiesin, että teistä ei mihinkään ole! Onneksi itse olen sankari sohvanperukalla.

MM-kisojen piti tuskin ketään edes kiinnostaa, mutta silti ollaan itku kurkussa potkimassa valmentajaa, maalivahtia ja puolet kenttäpelaajista pihalle. Omat suosikit voivat tottakai jäädä.

Rankkarivalinnat olivat mielestäni melko kelvolliset, vaikka Viitakosken, Kallion tai Pärssisen siellä olisin voinut nähdäkin. Hagmanin rankkutaidoista en tiedä mitään. Senior jatkaa huumorilinjalla. Eniten maaleja tehneet pelaajat rankkareita vetämään. Joopa-joo sanon minä. Sinne pitää laittaa ne, jotka parhaiten osaavat maaleja nimenomaan rankkareista tehdä. Niitä ei ollut, vaikka Rintanen ja Koivisto jossain Eurohockey-tour tai MM-lämmittelypelissä tänä vuonna molemmat tyylikkäästi sisään laittoivatkin. Kaakku olisi lisäksi ilmeisesti neuvonut ampumaan pienestä sivuttaisliikkestä harhautuksen sijasta ja niinhän pojat tekivätkin - Ojanen teki omat johtopäätökset ja olikin lähimpänä maalia.

Norrena olisi oman mieleni mukaan ollut parempi veska rankkareissa, mutta koska viimeksi hän on pelannut. Olisi ollut liian kylmä ratkaisu Aravirralta laittaa hänet tolppien väliin. Jos Norre olisi epäonnistunut, niin minkälainen meteli täällä silloin olisi. Veli Venäläiselle se on ihan sama kuka maalissa on.

L-Mies

P.S. Kaikkihan sen tietää, että Suomi hävisi, koska Nummelin ei pelannut.

Lisäys CIA:lle

Lähetetään matkaan Pasi Nielikäinen, Santeri Heiskanen, Jani Virtanen, Miika Elomo, Pauli Levokari, Toni Mäkiaho, Mikko Ruutu, Mikko Kuparinen, Sami Torkki, Marko Mäkinen, Pekka Kangasalusta, Timo Willman, Sami Karjalainen ja loput paikat voidaan täyttä C-junnusta kasvamaan korkoa. Oltaisiin varmasti altavastaajia ja sitten jyrättäisiin puun takaa mestaruuteen.
 
Viimeksi muokattu:

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Mitenkään väheksymättä kenenkään ammattitaitoa uskoisin että valmennusjohdolla oli aika hyvä käsitys noista rankkareiden laukojista. Pirjetän en ole ennen nähnyt moista ampuvan, mutta muut ovat kyllä uittaneet tilaisuuden saadessaan aika hyvällä prosentilla sisään - mitä ilmeisimmin myös maajoukkueen harjoituksissa.
Oma veikkaukseni on, että viides ampuja olisi ollut joko Timonen tai Niinimaa. Katsotaan paljastaako Arajuuri tuota huomenna.

Parempi voitti joka tapauksessa. Venäjä pelasi fiksusti ja kävi tekemässä tarvittavat maalit. Huikeita pilkkuja - ei ollut kaukana etteivätkö olisi panneet kaikkia sisään.
Suomella oli jalkeilla aika kädetön joukkue etenkin hyökkäyspään osalta ja ratkaisijoita ei löytynyt.
Paljon hehkutetut Teletapit pyörivät taaskin kovissa peleissä ainoastaan kulmissa ja muissa ketjuissa ei sitten käsiä ollut tippaakaan. Jossain mättää ihan junnuvalmennuksesta lähtien. Kaikki Suomi-pojat ovat tyyleiltään valettu samaan muottiin - ja nimenomaan hyökkääjät.

Suomella on viimeisen kymmenen vuoden aikana noussut säännöllisesti kv. otteluita ratkomaan pystyviä pelaajia esiin yhden käden sormilla laskettava määrä. Selänne on tehnyt niitä, Koivu on tehnyt niitä, Peltonen on tehnyt niitä, Kapanen on tehnyt niitä ja Lehtinen on tehnyt niitä.
Miksi muut eivät siihen pysty, vaikka yrittäjiä on kyllä riittänyt. Kovia työhevosia tai nurkissa pyöriviä siittiöitä jotka hyytyvät 'suuria' vastaan. Jutilakin oli kovempi sniper, kuin vaikkapa yksikään tämän joukkueen pelaaja. Hagmanissa saattaa sentään olla ainesta jahka saa vielä vähän kokemusta alle.

Semmosta. Älkää nyt kukaan hypätkö apinakiikkuun tämän vuoksi. Kyllä niitä kisoja tulee ja vielä joskus voitatte ja sitten SE ON SIINÄ!

Pahoittelen omasta puolestani, snif :)
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Joka helvetin vuosi tää sama kohtalo. Aina! Paikkoja kyllä tarjottiin, mutta ei sitten ollu onneekaan mukana. Tää MM-kisojen pelisysteemi on kyllä ihan perseestä. Olis pitäny pelata siihen asti kunnes jompi kumpi tekee maalin. Suomi voitti vedot 100-0. Pikkusen ottaa taas pattiin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös