MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 823 891
  • 2 480

Phåål

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Nurmijärven Kurra, HC Boners
Tämmönen laatu ja 7e sai maksaa tästäkin :/
Ois saanu varottaa ennakkoon niin ois tieny et mihin paskaan sitä taas kätensä iskee.

No joo, maikkari...what do you expect?

Itsekin aluksi kiroilin tuota kuvanlaatua aivan helvetisti kun katselin peliä Chromella, joka ei jostain syystä tue tuota Katsomon käyttämää silverlightia. Vaihdoin IE:hen, mitä en käytä ikinä koska selaimena se on sellainen susi, mutta tässä tapauksessa sain yllättyä. Kuva parani ihan tv-kuvan laatuiseksi ja erona urpå tv:n harrastelupaskaan, kuva ei pätkinyt ollenkaan.

Mielestäni noi sivuhärpäkkeet Kortelaisine yms. on ihan ok kuitenkin toteutettu tässä vaiheessa kautta verrattuna Urhon "näytämme saman insertin 8 kertaa viikossa" laatuun. Tietenkin tämä oli vasta ensimmäinen turnaus ja näitä nyt ei tarvii tehdä kuin 4 kertaa vuodessa, mutta mun mielestä ihan ok avaus Canalilta, vielä kun tuo Tami heitettäis helvettiin tuolta.

Eikä muuten kannattane tuota 7e maksaa per peli kun 30e sai koko kauden. =)
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin aluksi kiroilin tuota kuvanlaatua aivan helvetisti kun katselin peliä Chromella, joka ei jostain syystä tue tuota Katsomon käyttämää silverlightia. Vaihdoin IE:hen, mitä en käytä ikinä koska selaimena se on sellainen susi, mutta tässä tapauksessa sain yllättyä. Kuva parani ihan tv-kuvan laatuiseksi ja erona urpå tv:n harrastelupaskaan, kuva ei pätkinyt ollenkaan.

Jumatsuigula, kiitos tästä! Ihmettelin, kuinka ne kehtaa tuota lähettää :)
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mertaranta vastasi kritiikkiin keksimällä niitä juttuja joka pieneenkin väliin. Samalla syntyi muka-hauskuuksien epävirallinen Euroopan ennätys...

Tämä viesti taitaa olla kirjoitettu ennen hetki sitten näytettyä jäätävää "Mertaranta Subwayssa" pätkää. Se kyllä veti myötähäpeämittarit punaiselle. "Laita Italian BMW, siis ei BMT nimenomaan BMW". "Laita se fiftysixty" (myyjä rupeaa halkaisemaan patonkia) "Ei kun täytteet fiftysixty, en mä tiedä mitä se tarkoittaa, mutta laita kuitenkin." "Voiko tän paketin lähettää meille kotiin. Hyvä, mä annan osoitteen"...

Voi myyjäparkoja, jos joutuvat tuollaisia "vitsejä" kuuntelemaan päivät pitkät.

Mutta kuitenkin. Kokonaisuutena olen ollut ihan tyytyväinen näihin televisiointeihin ja tuskin panostus ainakaan huononee MM-kisoissa.
 

Timppa25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Löysin Maikkarin sivuilta Katsomo-passin, joka näyttää maajoukkueen pelit netissä. Mukava kiekkoilta on kylläkin todella kaukana, sillä laatu on jotain aivan järkyttävää. URHO on HD-kamaa tähän verrattuna.

Itse ostin tuon kausipassin millä näkee nämä tourit, u20-kisat ja mm-kisoihin valmistavat maaottelut. Näiden lisäksi tuo hockey night -ohjelma, jossa ainakin eilen oli hyvä keskustelu johtajuudesta. Hinta 30€. Mielestäni ei paha hinta ollenkaan (alle euro/ottelu), tuon verran olisin voinut maksaa melkein pelkistä nuorten kisoista. Sen lisäksi itselläni laatu erittäin hyvää, ei tulisi mieleenikään valittaa. Urhoon verrattuna loistava laatu täällä.

Valitettavasti urheilutapahtumien tv-oikeudet maksavat nykyään tajuttomia summia. Se ei ole Maikkarin vika. Tuo hinta on mielestäni todella reilu tuostakin materiaalista. Tietysti jos kaikilla ei yhteydet anna myöden pyörittää täydellä laadulla, niin onhan se harmi.

Kysymys lienee siitä, kuinka kauan kestää että tämä yleinen maksu-tv:n siirtyminen hyväksytään. Ei näitä vaan pysty enää ilmaiseksi näyttämään.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen lisäksi itselläni laatu erittäin hyvää, ei tulisi mieleenikään valittaa. Urhoon verrattuna loistava laatu täällä.

Tämä laatuasia selvisi minulle vasta lähetyksen jälkeen, joten my bad. Chromella katsoin, enkä älynnyt muuta edes kokeilla.

Olisikohan liikaa vaadittu noin niinkuin asiakaspalvelumielessä, että kerrottaisiin miten näkyvyys on optimoitu? Vai enkö mä huomannut tuotakaan :)?
 

scholl

Jäsen
On ollut MTV3:n (kieltäydyn käyttämästä typerää termiä Maikkari) jääkiekkolähetykset juuri sellaista soopaa kuin pahimmissa peloissani kuvittelin.

Kun lähetyksiä tehdään salattuja elämiä katsoville hönöille niin se ei saa olla kovin laadukasta. Pitää muistaa, että vaativin kirjallinen tuotos, mitä tasalakkitauno lukee, on Tukiaisen blogi. Valitettavaa on tietysti se, etteivät ihmiset tajua, että se on tuubaa, mitä katsovat. Harmi, etteivät oranssit takit tehneet paluuta.
 

Arengee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Maajoukkueet, NHL:n Suomalaiset
Ainakin itsellä tuli nyt viimeistään kahden nähdyn pelin jälkeen
kova ikävä YLEn touhuja. Tapsa, Inka, Niki ja sit se janari jonka englanti kuulostaa ihan siansaksalta. Mä ottasin noi takasin koska tahansa.

MTV3/CANAL = HMV. Kaikenmaailman köllit aiheuttaa vaan lähinnä sen, että telkkari menee heti mutelle kun kuva siirttyy pois kentältä. Tuo Aravirtakin vaikuttaa niin väsyneeltä tapaukselta.

Plussaa Sheddenistä, pakko arvostaa.
 

scholl

Jäsen
Lätkän janitoivola on ottanut Urheilulehden sivuillaan nyt tehtäväkseen kommentoida, mitä Canalin studiossa tapahtuu. Eilinen löytyy täältä. Hän kertoo mm.: "Haluan ensin sanoa terveiset arvostamalleni selostajalle Antero Mertarannalle. Hän ei saa jatkossa enää sanoa ja hassutella Leijonien valmistautumista viivelähtöön ”tuumaustauoksi”." Ei hyvää päivää.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
MTV3/Canal+ : pitäkää kiekkoilunne. Itse en aio maksaa senttiäkään kanavamaksua, että näkisin EHT:t tms:t. Jos MM-kisat todella menisivät maksullisiksi, niin hyvästi myös MM-kisat ! Olen kurkkua myöten täynnä SJL:n ahneita päätöksiä. Toivottavasti joku tilastoi näitä mielipiteitä ?

Myönteisesti ajatellen : eipä tarvitse kuunnella myöskään Mertarantaa.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Kölli Kortelainen

Laitetaanpas tämä vaikka tänne kun kuitenkin enemmän asia koskee tv-lähetyksiä, eikä niinkään karjala-turnausta.

Koomisen näköinen "käsien heiluttelija" tuo Kortelainen näissä leijonien otteluissa tuolla vaihtoaitioiden keskellä. Ei siinä muuten mitään, mutta en oikein ymmärrä, että mitä mies saavuttaa tuolla käsiensä heiluttelulla. Jotenkin tuntuu, että mies yrittää muka kovasti eläytyä ja kommentoida peliä eläväisesti, mutta kyllähän tuo käsien heiluttelu on mielestäni surkuhupaisan näköistä.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Jos viittaat NHL-lähetyksiin, niin minä en kyllä ole sieltä nähnyt tai kuullut kertaakaan 'tuubaa'. Kyllä jenkit asiantuntevan urheilulähtetyksen osaavat tehdä, kokemustakin taitaa olla ihan pikkusen enemmän kuin täällä.
En nyt mihinkään erityiseen viitannut, vaan lähinnä siihen ilmiöön, että paskakin kuulostaa aavistuksen paremmalta englanniksi (vrt. stand up -komiikka, rocksanoitukset ym.).
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Ehkä tossa Canalin hässäkässä on vähän liikaa miehitystä, mutta on tässä YLE:n ajoista menty hirveällä harppauksella eteenpäin. Sihvonen kritisoi Tammista siitä ettei jauha pelisysteemistä. Eikö siellä nyt ole jo ihan tarpeeksi miehiä avaamassa sitä pelisysteemiä? Tammisella on taito täysin suvereenin kokemuksen pohjalta nähdä kaukalon tapahtumat paitsi valmentajan niin myös pelaajien kautta ja hyvänä ihmistuntijana analysoida pelin sisällä emotionaalisia syy-seuraussuhteita, jotka ovat vähintään yhtä merkittäviä ottelun kulkuun vaikuttavia asioita kuin pelisysteemi. Tamminen kuuluu Leinjonastudioon, piste.

Aravirta on kehittynyt asiantuntijana vuosien aikana tai sitten studioisäntä ei ole aiemmin osannut lypsää oikeita asioita Arasta irti. Aralla on niin huikea kansainvälisen huipputason valmentajakokemus, että on todella kova mies studioon.

NHL:stä matkittu kentänlaitareportteri on myös hyvä lisä. Kentän laidalta kuitenkin pystyy kertomaan penkkityöskentelystä ja pääsee joukkueiden sisään. Ja Kortsu on fiksu kaveri, vaikka jostain syystä kaikki sitä lähinnä kritisoivatkin. Myös haastattelut on sujuneet hyvin. Tykkään, että siellä on vanha lätkänpelaaja haastattelemassa, koska jotenkin silloin tulee paljon asiaanpureutuvampia kysymyksiä kuin perusreportterilta, joka ei itse ole ikinä pelannut.

NHL-lähetyksiä kannattaakin apinoida, koska ne on niin hyviä.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Ehkä tossa Canalin hässäkässä on vähän liikaa miehitystä, mutta on tässä YLE:n ajoista menty hirveällä harppauksella eteenpäin.

Tarkennatko hieman, mikä on tämä hirveä harppaus? YLE:llä oli studioisäntinä Suominen ja Niikko, eli ei valittamista. Studiossa oli kommentaattoreina Kekäläistä, Tammista yms. eli samaa porukkaa kuin nytkin. Kortelaista huitomassa vaihtoaitioiden välissä eikä Sheddeniä puhumassa englantia, onko nämä sitten ne valtavat harppaukset eteenpäin? Kortelaisen pesti tuolla on ihan hyvä idea, mutta siellä vain on täysin väärä henkilö.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Ehkä tossa Canalin hässäkässä on vähän liikaa miehitystä, mutta on tässä YLE:n ajoista menty hirveällä harppauksella eteenpäin.

On aivan sama montako äijää siellä studiossa ja kentän laidalla on, jos sisältö on aivan yhdentekevää soopaa. Kuten aiemmin jo kirjoitin, MTV3:lla koko sisältö on laskettu aivan humuksen tasolle. Ylöspano on näyttävä, mutta koko ajan paistaa läpi, että juuri se on se johon on panostettu.

Kommentaattorit kävelevät usvan läpi studiossa rentoa, hidastettua "batistini-kävelyä", leijonat taklaavat ja lämivät tietokonegrafiikoissa sen perkeleesti ja Sasu Moilanen ja muut matalaääniset bassot mörisevät leijonasitä ja leijonatätä, mutta se, mitä sitten kaiken tämän visuaalisen ilotulituksen jälkeen ihmisille tarjotaan, on aivan olematonta paskanjauhantaa.

Esimerkiksi jossain hockey studiossa puhuttiin vartin verran siitä, kenestä maajoukkueen kapteeni. Tamminen pantiin kahteen kertaan höpisemään kolmea teesiä, joita oli neljä, että oma esimerkki, johtajuus ja muita suuria sanoja. Sitten välähdys toisesta studiosta, jossa kolme has been -pelaajaa toteavat tarkalleen samat asiat. Sitten vedetään kosketusnäytöltä pelaajia virtuaaliselle pelikentälle ja lopulta Tami tulee eri lopputulokseen kuin has been -pelaajat ja sitten ohjelma loppuu. Käsittämätöntä katsojien aliarviointia!
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bastilta hyvä kirjoitus.

Itse pidin tuosta miten lopussa saman pöydän äärellä oli jo kolme asiantuntijaa + isäntä. Hienointa olisi tilanne, jossa koko seitsemän ukon kööri on väkisin ahtaunut kolmelle tarkoitetun pöydän ääreen ja jokainen saisi sanoa yhden tarkkaan harkitun lauseen.

Mertsikin tuntee painetta kopissa, kun niitä populistisia heittoja kovasti kaivataan. Voin hyvin kuvitella miten joku Karhuvaara voisi käydä heittämässä ohimennen jossain Maikkarin kissanristiäisissä miten Mertsi voisi heittää väliin vielä pari kivaa letkautusta, vaikka jotain taivaskebabia.

Mertsi on fiksu kaveri ja voisi potentiaalisesti olla typerän huumorin ystävä. Olisi upea lähetys, jos Antsa joku kerta vain täydellä teholla sisällyttäisi johonkin matsiin kauhealla mölinällä kaikki kliseiset vanhat juttunsa. Nauraisin makeasti, kun se alkaisi huutamaan ikivanhaa "Ihanaa leijonat, ihanaa" jokaisen maalin jälkeen ja selostuksen joka kolmannessa lauseessa olisi joko "taivas varjele" tai "kebabkioski". Suurena huippuna olisi kun esim. Ruotsia vastaan kannustaisi ja eläytyisi loppuhetket Ruotsin puolesta.

Itse lähetys on ihan ok, varsinkin Ara on ottanut kovan roolin.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
MTV3/Canal+ : pitäkää kiekkoilunne. Itse en aio maksaa senttiäkään kanavamaksua, että näkisin EHT:t tms:t. Jos MM-kisat todella menisivät maksullisiksi, niin hyvästi myös MM-kisat ! Olen kurkkua myöten täynnä SJL:n ahneita päätöksiä. Toivottavasti joku tilastoi näitä mielipiteitä ?

Siis mitä SJL:n ahneita päätöksiä?
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko muuten niin, ettei Canal/MTV saa hankkia SM-liigan oikeuksia seuraavallakaan tarjouskierroksella? Muistelisin Urheilulehdestä jotain tälläistä lukeneeni.

Olisi muuten semihauskaa, kun Kilpailuvirasto ilmoittaisi vaikka joskus helmikuussa Maikkarille, että tämä sotii taas sitä ja tätä vastaan ja MM-kisojen oikeudet pitää myydä. Sitten huhtikuussa tyhjästä ilmestyy UoleviTV, joka ostaa MM-oikeudet viideksi vuodeksi ja lisäksi pari Karate Kidiä.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Vaikka vapaassa markkinataloudessa saa toki kilpailla vähän alalla kuin alalla, niin kyllä ottaa päähän tämä jääkiekkotarjonnan pirstaloituminen usealle eri kanavalle, joista leijonanosa on vielä maksullisia. Jos haluat katsoa NHL:ää, pitää ostaa Viasatin kanavapaketti ja kärsiä lätkän ohella kaiken maailman potkupalloliigoja. SM-liigan runkosarjasta pitää maksaa URHOtv:lle, semifinaalit on hajautettu Nelonen Pro 1, JIM:ille ja URHOtv:lle ja finaalit Nelonen Pro 1:lle. MM-kisat ja maajoukkueen pelit taas tulevat MTV3:lta maksukanavilta ja osaksi maksuttomalta puolelta ja vielä Canal Plussaltakin tulee ohjelmia. Jos kaikkia haluaisi katsoa, niin aika kalliiksi käy.

Viasat Kulta 29.95/kk
Canal Plus Total 29,90/kk
URHOtv 14,95/kk
Nelonen Pro 13,95/kk

Yhteensä 88,75/kk ja kaikki tietysti 12 kk kestotilauksina eli pakko katsella kesällä kaiken maailman Ranskan ympäriajoa ja "dennistä wimpeldonista", vaikka ei yhtään kiinnosta.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Yhteensä 88,75/kk ja kaikki tietysti 12 kk kestotilauksina eli pakko katsella kesällä kaiken maailman Ranskan ympäriajoa ja "dennistä wimpeldonista", vaikka ei yhtään kiinnosta.

Aika kovan summan sait. Minä sain kahdella paketilla, jolla näen kaikki, yhteensä 48,90 €. TVViihde Nelonen+UrhoTV 24,95 ja Canal+ Sport-paketti 23,95 €.

Tällä hetkellä minulla on tuohon hintaan tuo TVViihde + UrhoTV ja ilmaiseksi näkyy tämän kuun loppuun asti Plussan total.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
No joo, myönnetään, että en jaksanut kaivaa niin syvälle, että olisin löytänyt tuon hinnan. Arvasin, että on mahdollista saada varmaan joku pakettisetti, mutta on se melkein viisikymppiä kuussakin aika kova laaki, kun ottaa huomioon, että suurin osa tarjonnasta ei kuitenkaan kiinnosta.

Mutta onko tuossa myös Viasatin NHL?
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Tarkennatko hieman, mikä on tämä hirveä harppaus? YLE:llä oli studioisäntinä Suominen ja Niikko, eli ei valittamista. Studiossa oli kommentaattoreina Kekäläistä, Tammista yms. eli samaa porukkaa kuin nytkin. Kortelaista huitomassa vaihtoaitioiden välissä eikä Sheddeniä puhumassa englantia, onko nämä sitten ne valtavat harppaukset eteenpäin? Kortelaisen pesti tuolla on ihan hyvä idea, mutta siellä vain on täysin väärä henkilö.

Ok, ei se YLE:lläkään noiden miesten ohelta ollut mitenkään huonoa. Mutta hirveä harppaus on jo pelkästään se, että toimintaa on lähdetty kehittämään ammattimaisempaan suuntaan, keskustelua on lisätty ja mun mielestä keskustelu on nyt laadukkaampaa, johtuuko se sitten keskustelukulttuurin kehittymisestä yleensä vai siitä että tiimi on vaan saanut ammattimaisemman otteen tekemiseensä. Siellä ei myöskään pyöri nyt Inka Heneliuksia tai Jussi Saarisia, mikä on jo niin suuri harppaus että toista samanlaista tuskin enää pystytään ottamaan ilman, että maailma räjähtäisi. Kortelainen toimii yllättävän hyvin kentän laidalla ottaen huomioon että mies on käsitääkseni vasta ensi kertoja toimittajan hommissa (fiksut pärjää aina, muista Mack!).

Koska en ole vielä nähnyt kovin montaa Canalin lähetystä ja täällä tulee täysin vastakkaista mielipidettä jokaiselta käyttäjältä niin varaan oikeuden muuttaa mielipidettäni. Sisällötön höttö kuvaa hyvin Maikkarin entistä lätkätiimiä, Panu Markkanen, Essi Keskinen, Peter Ahola ja mitä näitä nyt oli. Se oli sitä käärepaperiin käärittyä paskaa.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koska olen idioottimaisen huumorin ystävä, niin mielestäni olisi mainio juttu kun ilmaan mitään ennakkoilmoitusta Moskovan turnauksessa työskentelisikin tuo Markkanen/Keskinen/Ahola-combo. Kuvitelkaapa sitä hulabaloota.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kortelainen toimii yllättävän hyvin kentän laidalla ottaen huomioon että mies on käsitääkseni vasta ensi kertoja toimittajan hommissa (fiksut pärjää aina, muista Mack!).

Mitä pitäisi muistaa, loukkasinko jotakuta? Ei Kortelainen pystymetsästä ole, monen vuoden kokemus kameran edessä olemisesta. Nuo erän aikaiset huomiot olivat ihan mukiinmeneviä, mutta edelleenkään lähetyksiin ei tarvita 15 pelaajan haastatteluja. Onneksi ne taisivat rajoittua avausmatsiin.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Hei, käsi sydämelle, onko joku joskus kuullut näissä kesken ottelua tehdyissä haastatteluissa yhtään järkevää kysymystä tai kommenttia. Siinä on ihan se ja sama onko kysyjä entinen pelaaja vai sen proverbiaalisen kebabkioskin myyjä. Pelaaja horisee jotain ennalta opeteltua puppua oman pelin pelaamisesta, luistelun lisäämisestä ja jäähyjen välttämisestä "koska ei näitä matseja boksissa istumalla voiteta." Fakta on, ettei pelaajilla ole juuri mitään taktista sanottavaa pelistä, koska keskittyvät vain omaan pelaamiseen ja siihen seuraavaan vaihtoon.

MTV3:n ongelma on, että koko kanava, itse asiassa koko konserni, pyrkii tuottamaan mahdollisimman valmiiksi pureskeltua viihdettä kaikissa omistamissaan medioissa. Jääkiekon puolella se tarkoittaa juuri tällaista nyt nähtyä satunnaisille lätkäkatsojille sopivaa keskustelun tasoa. Kaiken lisäksi homma vaikuttaa jotenkin etukäteen käsikirjoitetulta, mikä sopii urheiluun kuin hirvelle kiikarit. Kaikki kunnia Tammiselle pitkästä urasta, mutta hän edustaa juuri sellaista klisheeautomaattia, joka on kuin tehty MTV3:n formaattiin. Kaveri pystyy generoimaan normikatsojaan uppoavaa bullshitbingomateriaalia silmääkään räpäyttämättä ja vaikka tunnin yhteen menoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös