MM-kisat 2013: Suomi

  • 924 788
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Voi olla, että hypelläkin oli vaikutusta, mutta muistetaanpas kuitenkin, ettei Granlundin kausi 2011-2012 ollut totaalista menestyskrapula- paskaa alusta loppuun. Aloitti syksyn hyvin, ja oli marras- joulukuussa liigan paras pelaaja. Eli voiko sanoa, että paineet ja edellisen kevään menestys olivat liikaa? Petu peluutti toisaalta Granlundia ihan surutta, ja kun sama jatkui nuorten MM- kisoissa, niin ongelmat alkoivat. Nolosti missattu rankkari varmastikin viimeisteli yhtälön. Keväällä tämä ylipeluutus + kuukauden saikku ennen poffeja(kenellä tämä ei näkyisi?) näkyi surullisesti, varsinkin kun Petun pelikirja osoittautui paskapaperiksi.

Granlundin kevätkausi 2012 oli paha pettymys, mutta aika paljon muitakin todennäköisempiä syitä romahdukselle on kuin pään sulaminen. Varmasti silti tuo jatkuva mediahypekin veronsa vaati osana kokonaisuutta. Enemmän Granlundilla on kuitenkin noita näyttöjä odotusten ylittämisestä kuin alittamisesta, vaikkakin siis viime kevät ja tämä NHL- avaus menivät vihkoon. Se oli tietysti selvää, ettei Granlund suurimpiin odotuksiin pysty NHL:ssa vastaamaan, mutta ei kuitenkaan saanut vakiinnutettua paikkaansa ylhäällä, mikä minusta oli sellainen realistinen odotus avauskaudelle.
Kylllä minä tiedän varsin hyvin miten se viime kausi Granlundilta sujui, mutta onko tämä kausi ollut niin kauheasti helpompi? Paineet on olleet kovat, hypeä on rakennettu kuinka nuori kolli menee ja vallottaa änärin jne. tuskin tätäkään kautta voi kauhean onnistuneena pitää Granlundin osalta. Toki nyt voi lopettaa kevään hyvinkin tai sitten todella huonosti. Minä en vain näe Granlundin tuomaa lisäarvoa suhteessa riskeihin. Eikä nyt todellakaan ole kyse siitä etten arvostaisi Granlundia pelaajana ja jotenkin aliarvioisin hänen kyvyt kentällä. Niillä mennään keitä valmennus sinne mukaan ottaa, nyt mennään sitten näillä. Pelottaa vaan tämä kokonaisuus, ei tarvi kuin avata naamakirja niin siellä on jo ns. karjalalippikset hehkuttamassa ilmaveiviä, ei taida ihan olla odotukset kohdillaan. Aikaa sopeutua on aikaerot jne. mukaanlukien yksi ottelu ja sekin heikkoa maata vastaan, jonka jälkeen pelataan elämästä ja kuolemasta. Ei välttämättä ole ihan helpoin paikka tulla pelaamaan, ennemminkin siinä on kaikki ainekset todelliseen floppiin, ketä tuo sitten palvelee, kysyn vaan. (en muuten olisi halunnut Koivukaan joukkueeseen samasta syystä)

Mitä tulee kenttien toimivuuteen niin sitä voi kysyä valmennukselta että miksi kaikki YV:t on pelattu käytännössä ykkösellä, kolmonen ja nelonen ei ole olleet YV:llä kertaakaan, Viitaluoma sai koittaa reilun pelin, olikohan 3 kertaa noin 30 sekunnin verran per kerta, ennen kuin korvattiin Koskirannalla ja tulos on ollut about samaa luokkaa, nelonen ei ole koittanut kertaakaan, kakkonenkin saanut joitain jämä sekunteja sieltä ja täältä. Ei se ole kauhean rakentavaa toimintaa jos onnistumiset ruokkii onnistumisia pelata käytännössä yhdellä kentällä ja sitten itkeä että kun muut ei saa mitään aikaseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Sakari Salminen on ollut minulle henkilökohtaisesti todella suuri pettymys näissä kisoissa. Odotin miehen ottavan nyt sen viimeisen askeleen kohti suuria liigoja, mutta ei ole pystynyt siihen. (Toki siirtynee silti varmaan KHL:ään) Jos Viitaluomaa ja Haatajaa ei lasketa mukaan, niin on oikeastaan Suomen joukkueen huonoin pelaaja tällä hetkellä. JP Hytönen olisi vielä pari peliä sitten saanut tämän tittelin, mutta on petrannut huomattavasti. Hagmania on aika moni dissannut myös, mutta mies on ollut mielestäni koko ajan hyvä, omassa roolissaan. Hän ei ole maalintekijänä näissä kisoissa, vaan alempien ketjujen raatajana ja onnistunut siinä hyvin. Lähes kaikki suomen pelaajat ovat ottaneet pieniä askeleita eteenpäin turnauksen edetessä, mutta Salminen ei.

Tuo on täysin totta. Salminen pelasi kisojen parhaan pelinsä avauspelissä Saksaa vastaan. Sen jälkeen Salminen on tasaisesti kadonnut kuvasta pois. Toki ketjukaverit ovat välillä vaihtuneet, mutta silti Salminen ei ole esittänyt kentällä mitään sellaista, millä ansaitsi edelleen paikan kakkosylivoimassa tai ylipäätään peliaikaa kakkosketjun minuuteilla. Salminen on pelannut keskimäärin 15 minuuttia per peli mikä on aika paljon esitettyihin näyttöihin peilaten. Edelleen Salmisella on ominaisuudet ja kyvyt olla ratkaisupelaaja ykkösketjun takana, mutta tällä hetkellä mikään vain ei oikein tue sitä. Ymmärrän kyllä Salmisen peluuttamisen kakkosylivoimassa, sillä alemmissa ketjuissa hänen ominaisuudet menevätkin täysin hukkaan ja siinä vaiheessa oikea paikka on katsomon puolella.

Todella mielenkiintoista nähdä miten ketjut muokataan ja mihin esimerkiksi Salminen sijoitetaan kun Granlund tulee kokoonpanoon.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Nyt viimeistään Salminen on näyttönsä antanut tässä turnauksessa, kakkos kentässä ja kakkos ylivoimassa pelannu koko turnauksen. Liian lapanen näihin peleihin, 10kg massaa lisää ja parin vuoden päästä koittaan uudelleen.
En ymmärrä Salmis hypetystä, ei ole näissä kisoissa esittänyt mitään mistä häntä hehkutetaan. Eilenkin oli huono, tuli mieleen säikky pupujussi joka poukkolee minne sattuu, ei saa syöttöjä perille, häviää/luovuttaa kaksinkamppalilut, pelkää kontaktia.

Pitäisikö Salmiselle antaa vielä mahdollisuus, sehän on aivan sairaan taitava, jos vaikka joskus onnistuis, jos vaikka sattuis natsaamaan Granlundin kanssa hyvin?
Vastaus on ei, ei ole vanhoja aikaisempia näyttöjä tältä tasolta, joten ei ole myöskään olemassa ketsuppipulloa mikä poksahtaa.

Seuraavaan peliin seuraavilla koostumuksilla, puolustus ennallaan:

Pesonen - Kontiola - Aaltonen

Savinainen - Granlund - Korpikoski

Haataja - Koskiranta - Pihlström

Hagman - Hytönen - Anttila

Tai vaihtoehtoisesti jos ei haluta hajoittaa Koskiranta-Korpikoski parivaljakkoa:

Pesonen - Kontiola - Aaltonen

Savinainen - Koskiranta - Korpikoski

Haataja - Granlund - Pihlström

Hagman - Hytönen - Anttila

Seuraavaksi varmaan kysytään että mitä Haataja tuolla tekee? Sehän on ihan hidas ja paska!

Mielestäni Haataja on pelannut kohtuu hyvin siihen nähden miten häntä on pompoteltu eri kentissä ja erilaisissa rooleissa, saanut pelata vaan jämä minuutteja.
Käyttökelpoinen alivoimassa, ylivoimassa ja näköjään onnistuu puolustavammassakin roolissa.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Savinaisen monipuolisuus perustelee sen että hänet voidaan tiputtaa kolmosketjuun ja silti homma hoituu. Pesosen kohdalla tilanne on toinen, varsinkin tässä joukkueessa; joko hyökkääviin ketjuihin tai katsomoon ja tähän asti nähdyn perusteella paikka ei ole ainakaan katsomossa.

Jep. Näiden kahden vertaaminen ei ole kauhean järkevää; kyse on niin eri tyypin pelaajista. Savinaisella itselläänkin tuntui olevan tutun realistinen käsitys roolistaan ykkösessä, vaikka ihan hyvinhän se meni:)

"Jos pääsee pelaamaan kahden ehkä turnauksen kuumimmassa vireessä olevan hyökkääjän kanssa, ei siinä muuta kuin yrittää kaivaa niille kiekkoja ja pysyä poissa jaloista. Sitten kun kiekko tulee lapaan maalin edessä, pakko vetää heti – en minä osaa liikoja asetella."

Itävalta säikytteli Leijonia vain hetken | Apu

Pesonen on aina kuulunut hlökoht. inhokkeihin lähinnä filmaamisensa, kovuuden puutteensa ja yleisen väistelymentaliteettinsa takia, mutta väliäkö noista, kun peli kulkee. Mutta tosiaan, varsinkin tuossa joukkueessa se paikka on ykkösessä ja ykkös-yv:ssä tai ei missään.

Ja käsiä + päätä on jengissä edelleen niin vähän, että totta helvetissä M. Granlund on tervetullut lisä. Vai onko Suomen maajoukkue jokin kauhistuttavan Kaikki pelaa -ajattelun viimeinen linnake, jossa peliaika pitää jakaa kellon kanssa eikä kukaan saa ratkaista, ettei tule mieli paha mieli? Ehkä Kontiola, Aaltonen ja Lepistö pitäisi viltittää, etteivät vaan erotu osaamisellaan joukosta? Varsinkin Kontiola, kun kehtaa tehdä kentällä vaikka mitä tehokasta, taitavaa ja silmiinpistävää - ja johtaa vielä pistepörssiäkin. Hyi.

No niin, ja takaisin reaalimaailmaan. Kun nyt vaan poika (MG) itse ei taas luule, että hänen pitää hoitaa koko joukkueen hommat=peli menee ylivelvollisuudentuntoiseksi väkisin yrittämiseksi (ja hype pidetään muutenkin joissain aisoissa, että saa keskittymisrauhan).
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Savinaisen vertaaminen Jere Lehtiseen onkin jo sitten sen tason juttua, ettei varmaan pitäisi kommentoida enempää, mutta osoittaa vain sen, kuinka pahasti mopo on karannut käsistä teillä joillakin Ässä-faneilla tämän kevään hienon mestaruuden johdosta...

Eihän Xavi vielä läheskään Jeren tasoinen pelaaja olekaan, mutta paljon hänen pelissään on samoja elementtejä nähtävissä. Kelpo kahden suunnan puolustava hyökkääjä, joka tarvittaessa pystyy myös tärkeiden maalien tekoon.

Jos Vellu pystyy peliään vielä muutaman piirun verran parantamaan, niin aineksia kyllä periksiantamattoman luonteensa puolesta on vaikka Jerenkin isoihin saappaisiin. Tosin vuosituhannen vaihteen kultaisten vuosien saavutuksiin, jolloin Lehtinen esim. karvasi parhaimmilaan vastustajalta kiekon pois kuin lapselta karkin, on monella nykypelaajista tekeminen. Kolmea kertaa ei ketään NHL:ssä sattumalta palkita parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnolla, Frank J. Selke Trophylla. 14 kautta kestänyt hieno NHL-urahan koki huipennuksensa -99 Stanley-Cupin muodossa.

2013 Dallasin kannattajat äänestivät kaikkien aikojen Starsin kokoonpanon. Jere Lehtisen kannattajat valitsivat unelmajoukkueen legendaariseen ykkösketjuun Mike Modanon ja Brett Hullin rinnalle. Hän on myös suomalaispelaajista päässyt lähimmäksi ns."kolmen kullan klubia" (mm-, olympia- ja stanley-cup voitto) Torinossahan tuo jäi Jeren osalta todella lähelle huikeassa suomen ykkösketjussa Lehtinen-Koivu-Selänne, eli kyllähän näihin saavutuksiin toki vielä "jonnin verran" matkaa Savinaisellakin on...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Minä en vain näe Granlundin tuomaa lisäarvoa suhteessa riskeihin. Eikä nyt todellakaan ole kyse siitä etten arvostaisi Granlundia pelaajana ja jotenkin aliarvioisin hänen kyvyt kentällä. Niillä mennään keitä valmennus sinne mukaan ottaa, nyt mennään sitten näillä.

No en mäkään oikeastaan, vaikka tilaus kakkossentterille kyllä on olemassa, ja siksi Mikke varmaan mukaan tuotiinkin. Oma mielipiteeni on se, että vain pudotuspeleistä ulos jääneistä joukkueista kannattaa ottaa NHL- apuja. Mahdollisten vahvistusten arvuutteleminen kesken kisojen on perseestä, ja harva on niin hyvä(Suomella ei minusta tällä hetkellä yhtään sellaista), että voisi hypätä suoraan ratkaisijan rooliin pariin viimeiseen peliin.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Aaltonen - Kontiola - Pesonen
Hagman - Granlund - Korpikoski
Salminen - Koskiranta - Savinainen
Pihlström - Hytönen - Anttila

Jotain tälläistä lähtisin itsekin kehittelemään. Ehkä Granlund ja Koskiranta vaihtaisivat paikkaa. Se kunpa näistä on sitten se kakkonen ja kunpa kolmonen on minulle aika sama. Peluuttaisin näitä kenttiä about yhtä paljon. Ylivoimaan sitten parhaat päältä ja vaikka tyyliin Savinainen - Granlund - Korpikoski.

EDIT: Toteutuakseen Granlundin pitäisi kehittää itsellee sentterin taidot, joten nämä omat suunnitelmani ovat vain turhaa spekulointia.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt onkin sitten hieman valinnanvaikeutta siinä, kenet laittaa mihinkin ketjuun.

Itse laittaisin ketjut tähän tapaan:

Aaltonen-Kontiola-Savinainen
Korpikoski-Granlund-Pesonen
Pihlström-Koskiranta-Salminen
Hagman-Hytönen-Anttila

tai

Aaltonen-Kontiola-Pesonen
Savinainen-Granlund-Salminen
Korpikoski-Koskiranta-Hagman
Pihlström-Hytönen-Anttila

Ylivoimaketjuiksi sitten:
1.Pesonen-Kontiola-Aaltonen
Hietanen-Lepistö

2.Granlund-Koskiranta-Korpikoski
Mäntylä-Laakso/Väänänen

Salmista ja Savinaista voidaan myös peluuttaa ylivoimissa.
 
Voisiko Haatajan ja Granlundin yhteispeli pelata jälleen?

Aaltonen-Kontiola-Pesonen
Haataja-Granlund-Korpikoski
Savinainen-Koskiranta-Salminen
Pihlström-Hytönen/Viitaluoma-Hagman/Anttila
 

Kyle

Jäsen
Granlundin puolesta voisi puhua sen verran, että eipä mies ole hetkeen liittynyt mihinkään jengiin yhtä pienille "hypellä" ja ennakko-odotuksilla kuin nyt leijoniin. Tällähetkellä erinomainen tilanne koska joukkue on valmis ja sisäistänyt pelitavan, eikä mikken hartioille tarvise laittaa minkäänlaisia ennakkopaineita joukkueen pärjäämisen suhteen. Vastaava tilanne kuin Korpikosken liittyessä leijonalaumaan ja jos tilannetta verrataan esimerkiksi Ruotsiin jossa Sedinin veljesten status käytännössä kattaa koko joukkueen menestyspaineet.

Uskon ja toivon että Jalonen ei lähde itsekkään kokeilemaan sen suuremmin millainen kevätvire Granlundilla on, vaan paikka löytyy tasaviisikoin pienestä roolista ja sitten ylivoimalle tuomaan käsiä. Tippuuko pelaavasta kokoonpanosta senttereistä Viitaluoma vai joku laituri, niin marssijärjestys pelimäärän suhteen pitäisi säilyttää nykyisellään Kontiola on itseoikeutettu ykkössentteri, sitten tulee Koskiranta, Hytönen ja Granlund/Viitaluoma.
Itse pistäisin pahimman jet lagin ajaksi alkuun haistelemaan joukkueen pelitapaa nelosen laitaan loistavasti kaksi viimmeistä ottelua pelanneitten Hytösen ja Anttilan rinnalle.

----

Btw. Joskus on kiva leikkiä jälkiviisasta, mutta välillä on itsetunnon kohotuksenkin paikka. Kisat on lähtenyt sanoisinko odotetusti käyntiin ja hauska lukea vanhoja kirjotuksia ennen kisoja. Pieni "ennakko" ajalta kun joukkue julkaistiin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ainakin itse lukeudun sakkiin joka ei pidä MG:n osallistumisesta turnaukseen siitä syystä, että tällä viikon rankalla rupeamalla voi olla merkittävät seuraukset hänen NHL-uraansa ajatellen. Jos hän nyt loukkaantuisi ensimmäisessä pelissään niin, että koko kesän harjoittelukausi menee aivan läskiksi niin todennäköisesti myös ensi kausi menisi yhtä mollivoittoisesti kuin tämä ensimmäinenkin. Taidoista tai peliälystä eikä mistään muustakaan sellaisesta ole Mikaelin peliesitykset jäänyt kiinni vaan yksinkertaisesti voiman puutteesta ja sitäkautta alituiseen hävityistä kaksinkamppailuista. Sen vuoksi kesäharjoittelu juuri tänä kesänä on Mikaelin kannalta oikeastaan hirvittävän tärkeää. On todella iso riski hypätä mukaan kisakoneeseen. Jokainen pelaaja tahtoo pelata ja voittaa, se on sanomattakin selvää, mutta Granlundina olisi punninnut riskejä pikkuisen tarkemmin.

Tuo on tottakai legitiimi näkökulma Granlundiin. Toisaalta juuri Minnesotan päävalmentaja toivoi Granlundin osallistumista kisoihin. Hänen ajatuksensa oli, että näistä kisoista MiG saa sitä kaivattua itseluottamusta seuraavaan kauteen onnistumisten kautta. Muuten olen samaa mieltä, Mikellä on hirveästi töitä tehtävänä kesällä: mitään paratiisilomaa ei hänen tästä kesästään tule.

Jalonen otti siis kalkyloidun riskin. Kun on ihan selvää, että venäjämatsissa nähtiin tämän jengin maksimi, siitä seuraa, että jotain Kanadaa vastaan tämäkään ei enää riitä, jos mennään päätyyn saakka. Siksi täytyy yrittää vielä saada kakkoseen tehoja: epäilemättä tämä joukkue voisi pyörittää peliä maailman tappiin saakka mitä tahansa vastaan, mutta maalien puuttuminen johtaa joka tapauksessa väistämättömään häviöön. Ainakin Kanada rankaisee virheistä armotta ja niitä on ihan tarpeeksi nähty näissäkin kisoissa Suomelta.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Seuraavaksi varmaan kysytään että mitä Haataja tuolla tekee? Sehän on ihan hidas ja paska!

Mielestäni Haataja on pelannut kohtuu hyvin siihen nähden miten häntä on pompoteltu eri kentissä ja erilaisissa rooleissa, saanut pelata vaan jämä minuutteja.
Käyttökelpoinen alivoimassa, ylivoimassa ja näköjään onnistuu puolustavammassakin roolissa.

Juuri näin, hidas ja paska :) Salminen > Haataja kylmä fakta.
Salminen on parempi:
-käsistään
-jaloistaan
-yllättävyydeltään

Salminen on huono puolustavassa roolissa mutta hyökkäävässä roolissa ainakin parempi kuin Haataja. Haatajalla on yritystä mutta ei vauhti ja tekeminen riitä millään näihin matseihin, Sakke sentään saanut JOTAIN aikaan. Uskon että Salminen - Granlund - Korpikoski on kakkosvitjana ja näin Salmisen kyvyt vihdoin nousevat esiin (?).

edit. Pelkkä ajatuskin Haatajasta kuvottaa. Jos näissä peleissä pelaa,niin rooli on 1-2 ketjuissa. Mutta kun ei riitä,niin ei riitä. Pelit kun alkavat vähenemään niin ei ole mielestäni varaa testailla että "riittäiskö tolla vielä?". Nyt toivotaan Sakelle lisää onnistumisia ja paikkoja, ja eiköhän niitä MG ole tuomassa upeiden syöttöjensä mukana.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kyllä Haataja on näyttönsä antanut ja valitettavasti ei riitä.

Ykköseen toiminut kolmikko Aaltonen - Kontiola - Pesonen. Kakkoseen Mikke keskelle ja toiseen laitaan Korpikoski. Itsellä on oikestaan sitten ihan sama onko toinen laita sitten Savinainen vai Salminen. Savinaisella ehkä tällä hetkellä hieman korkeampi itseluottamus ainakin maalinteon suhteen.

Eiköhän MG ole mukana Latvia pelissä niin siinä on aikaa hakea askelmerkkejä ja toivottavasti ne saadaan myös kohdilleen, jotta ei tarvi paniikkinappulaa sitten painella kuoleman pelissä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kyllä Haataja on näyttönsä antanut ja valitettavasti ei riitä.

Ykköseen toiminut kolmikko Aaltonen - Kontiola - Pesonen. Kakkoseen Mikke keskelle ja toiseen laitaan Korpikoski. Itsellä on oikestaan sitten ihan sama onko toinen laita sitten Savinainen vai Salminen. Savinaisella ehkä tällä hetkellä hieman korkeampi itseluottamus ainakin maalinteon suhteen.

Savinainen ykkösketjussa varmasti toimisi, mutta Pesonen siinä toimii loistavasti. Ouluun kreditit upeasta pelaajasta :) Salminen on varmasti potentiaalinen maalintekijä kun saa tuon itseluottamuksensa taivaisiin onnistumisista Granlundin kautta. Näkisin että Korpikoski enemmänkin rouhii ja taklaa ja kaivaa ja polkee kiekkojen perään, ja MG ja SS hoitavat maalinteon. Toki Korpikoskikin sen osaa.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä Haataja on näyttönsä antanut ja valitettavasti ei riitä.

Ykköseen toiminut kolmikko Aaltonen - Kontiola - Pesonen. Kakkoseen Mikke keskelle ja toiseen laitaan Korpikoski. Itsellä on oikestaan sitten ihan sama onko toinen laita sitten Savinainen vai Salminen. Savinaisella ehkä tällä hetkellä hieman korkeampi itseluottamus ainakin maalinteon suhteen.

Eiköhän MG ole mukana Latvia pelissä niin siinä on aikaa hakea askelmerkkejä ja toivottavasti ne saadaan myös kohdilleen, jotta ei tarvi paniikkinappulaa sitten painella kuoleman pelissä.

Ei Korpikoskea ja Savinaista samaan ketjuun, kiitos. Molemmat ovat loistavia jätkiä ja varsinkin Savinainen on yllättänyt aivan totaalisesti tasollaan. Ennemmin vaikka sitten niin että jompikumpi ykköseen ja toinen kakkoseen. Eihän tuo Savinaisen peluuttaminen ykkösessä olisi ollenkaan pöllömpi ajatus, kun Juhis ja Konna ovat kuitenkin niin puhtaasti hyökkääviä pelaajia, että Savinainen tasapainottaisi paremmin kuin Pesonen. Sitten taas halutaanko toimivaa Pesonen-Kontiola-Aaltonen trioa hajottaa. Melkein tuossa ykkösessäkin saisi olla rymistelijä "suojelemassa" noita Suomen kantavia voimia sitten kovempia maita vastaan. Salmisesta ja Granlundista voisi saada hyvän parivaljakon, kun taitoa ja peliälyä löytyy molemmilta. Salminen on kyllä ollut pettymys ja siitä ei voi pelikavereita syyttää. Ensimmäistä peliä lukuunottamatta ollut todella heikkoa. Haataja ei todellakaan ole mikään ratkaisu tähän ongelmaan. Ei vaan SM-liigaa dominoineilla taso riitä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Granlund saapui Helsinkiin - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - MM2013

Julkaistu 12.05.2013 13:40

Suomen jääkiekkomaajoukkueen viimeinen vahvistus Mikael Granlund saapui tänään kotimaahan.

Granlund tuli sunnuntaina Pohjois-Amerikasta Helsinkiin ja hän liittyy Leijonien vahvuuteen huomisissa harjoituksissa. Suomi ei treenaa tänään, vaan äitienpäivä on totaalinen lepopäivä. Granlundia pyydettiin mukana kisoihin, kun Mikko Koivu jäi pois kaksikon seuran Minnesota Wildin pyynnöstä. Granlundin ei tarvinnut vastausta miettiä.


Granlund on jo siis Suomessa. Hyvä. Ehtii hyvin totutella aikaeroon.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Saiko Pesonen tuosta Iljalta turpaan otosta myös suihkukomennuksen? Jäi pelin tuoksinassa väliin. Ihmettelin kyllä kun tasakentällisin pelattiin peli loppuun.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En erottaisi Korpikoskea ja Koskirantaa, heillä yhteispeli näytti toimivan. Salmiselle viimeinen mahdollisuus ja Viitaluoma ja Haataja katsomoon. Tällöin:

Aaltonen-Kontiola-Pesonen
Salminen-Granlund-Savinainen
Korpikoski-Koskiranta-Hagman
Pihlström-Hytönen-Anttila
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Olen Jyydin kanssa osittain samaa mieltä.
Kyllä Salminen pesee yllättävyydellään aina monen pelaajan, minutkin on yllättänyt huonoudellaan täysin.

Kyllähän Salminen taitava on eihän sitä voi kiistää, mutta tällä hetkellä on ihan pihalla.
Salminen on näyttönsä antanut, Savinainen tilalle.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Okei no hyvä tietää. Välillä joku Slovakiakin on ollut niin kuraa, että sitä vastaan pelattujen otteluiden tilastoiminen on vähän niin ja näin. Mutta toisaalta johonkin se raja on vedettävä eikä noita "kovia maita" voi joka kisoihin erikseen päättää. Kiitokset kuitenkin Manelle arvokkaasta arvokisatilastoinnista jo vuodesta 19xx!

Laskeehan Mane Yhdysvallatkin kovaksi maaksi, vaikka MM-tasolla Yhdysvallat on ollut paljon enemmän kuraa kuin Slovakia. Slovakian saldo 2000-luvun MM-kisoista on kulta, kaksi hopeaa (joista toinen viime vuonna) ja pronssi. Yhdysvalloilla on yksi sattumapronssi vuodelta 2004. Sitä edellinen mitali oli pronssi vuodelta 1996 ja sitä edeltävä MM-mitali onkin yli 50 vuoden takaa USA:n kotikisoista 1962. Kultaa USA kaivoi tasan 80 vuotta sitten eli vuoden 1933 kisoissa.

En oikein ole ymmärtänyt, mikä into monella on vähätellä Slovakian saavutuksia. Aika kovia tuloksia maa on itsenäisenä valtiona repinyt sen jälkeen, kun Tshekkoslovakia aikoinaan hajosi ja Slovakia joutui aloittamaan maajoukkuetaipaleensa alatasoilta. Jos yhteiseen pottiin lasketaan Tshekkoslovakian aikaiset mitalit, niin sitten onkin jo kyse vuosikymmenien kovasta kiekkoperinteestä. USA taas on yleensä pärjännyt varsin heikosti MM-tasolla ja ilman noita 1996 ja 2004 pronsseja olisi jo kyseenalaista, kuuluisiko maa edes MM-kisojen ns. koviin maihin.

Manen linja on kuitenkin ollut ihan oikea, ja kiitokset minultakin Manelle arvokkaasta tilastoinnista! Se on tietysti selvä, että jos esim. Sveitsi mitalin arvokisoista saa ja nykyinen suoritustaso jatkuu tulevissa kisoissa, niin kyllähän se täytyy sitten vähitellen kovien maiden kastiin nostaa.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Salminen on kyllä vähän pihalla näissä peleissä. Pääsee välillä paikoille muiden hyvistä syötöistä, mutta tähän mennessä ei ole saanut laitettua kiekkoa reppuun. No, tietysti voisi sanoa että hän ratkaisi ensimmäisen pelin mutta silti. Myös liigakaudella oli välillä vaisumpi vaihe jossa pisteropina tyrehtyi oikeastaan täysin ja oletin sen johtuvan KalPan yleisesti huonoista otteista ja sellaisesta "No en mäkään sitten viiti pelata"-asenteesta, mutta aika samanlaista peli kyllä oli silloinkin kuin nyt. Itseluottamus kenties hukassa ja homma lähtisi ehkä kulkemaan jos saisi yhden maalin alle, mutta sitä joudutaan ehkä odottelemaan tovi. Taitaa olla edelleen vähän liian heiveröinen mies näihin kinkereihin (mikä ei sinänsä kai yllättävää ole, kun ei SM-liigan pudotuspeleissäkään varsinaisesti loista), mutta ilman värilasejakin sanottuna silti ansaitsee mielestäni ennemmin jatkaa joukkueessa kuin Viitaluoma tai Haataja. Toisaalta Viitaluoma on puolustussuuntaan kyllä vähän parempi ehkä.
 
En oikein ole ymmärtänyt, mikä into monella on vähätellä Slovakian saavutuksia. Aika kovia tuloksia maa on itsenäisenä valtiona repinyt sen jälkeen, kun Tshekkoslovakia aikoinaan hajosi ja Slovakia joutui aloittamaan maajoukkuetaipaleensa alatasoilta. Jos yhteiseen pottiin lasketaan Tshekkoslovakian aikaiset mitalit, niin sitten onkin jo kyse vuosikymmenien kovasta kiekkoperinteestä. USA taas on yleensä pärjännyt varsin heikosti MM-tasolla ja ilman noita 1996 ja 2004 pronsseja olisi jo kyseenalaista, kuuluisiko maa edes MM-kisojen ns. koviin maihin.

Samaa mieltä sanasta sanaan. Itselläni ei ainakaan ollut tarkoitus vähätellä Slovakian saavutuksia, vaan enemmänkin todeta, että tuo huippumaan määritelmä ei ole ihan niin selkeä mitä voisi ajatella ja minkä itsekin tuot ilmi. Johonkin se raja on kuitenkin vedettävä ja noin sen itsekin vetäisin miten Mane on tehnyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös