MM-kisat 2013: Suomi

  • 924 944
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
KalPa
Boldaus oma.

Vielä kun kerrot, että millä logiikalla sen Lahden sinne nostaa jos Koivu saataisiin mukaan? Mikäli Koivu tulisi mukaan, niin yhtään kisapassia ei voitaisi enää leimata eli Lahteakaan ei kisoissa nähtäisi.

Aivan eipä osannut pääkoppa ajatella asiaa enää näin päin että muut vaihtomahdollisuudet menee. My bad.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tämä on täysin totta. Johan eilinen peli Ranskaa vastaan kertoi sen, että Venäjänkin voi lyödä. Se on se asenne millä Suomen pitää peliin lähteäkin. venäläisiä on ilmeisesti paljon Helsingissä peliä katsomassa ja metelöimässä. Katsotaan miten Suomalaiset vastaavat haasteeseen katsomossa. Perjantai ilta sekä aina sytyttävä Venäjä voi saada aikaan yllättävänkin kovan hurmoksen katsomossa. Tunnelmaa toki latistaa kalliit lippujen hinnat koska potentiaalisia faneja jää varmasti paljon pois..

Eiköhän asenne ole molemmilla kunnossa TÄNÄÄN. Eilen se ei Venäjällä sitä ollut. Tähän joku Matti Meikäläinen vielä sanoisi, että jos Ranska voittaa Venäjän niin miksei Suomi voittaisi?


Asenne on kuitenkin niin iso asia että ilman halua tai voitontahtoa ei tule mitään.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Monessa paikassa on ollut puhetta jostain "ärsytetystä Venäjän karhusta", niin itse en kyllä ihan täysin osta tätä teoriaa. Jos nyt ihan mututuntumalla muistelen, niin mikäli Venäjä on jossain vaiheessa turnauksen alkupuoliskoa sortunut jonkinlaiseen asennevammaan, niin kyseessä ei tosiaan ole mikään sattuma vaan siellä ihan oikeasti pelaillaan melkolailla puolivaloilla pitkin kisoja. Toki Venäjälle on tullut todella vähän tappioita viime vuosina jääkiekon MM-kisoissa, mutta mitä nyt vilkaisin esim. MM-kisoja 2011, niin silloinhan Venäjä hävisi jo heti turnauksen avauksessa löysällä pelillä Saksalle 2-0, eikä muutenkaan missään vaiheessa pelannut kovin hyvin.

Itse en ole lainkaan huolissani Suomen mahdollisuuksien suhteen tänään. Ei se Venäjäkään ole missään vaiheessa esittänyt mitään kovin erikoista peliä, vaan on yrittänyt mennä sieltä mistä aita on matalin. Onhan Suomellakin ollut omia vaikeuksia, mutta siltikin uskon Suomen voittoon. Venäjä jatkaa edelleen löysäilyään ja tulee yllätetyksi housut kintuissa.

3-0 Suomelle.
 

Sic

Jäsen
En kyllä lähde lyttäämään Venäjää yhden Ranska-läpsyttelyn perusteella. Tänään jäällä nähdään varmasti erilainen Venäjä, veikkaanpa että sieltä tullaan alusta asti kovaa päälle, ja silloin suomen heppoinen pakisto on kusessa. Luvassa voi taas olla namupasseja vastustajalle oman maalin takaa mm. Laaksolta. Eli jos Venäjä ei tähän matsiin syty paremmin kuin eilen, niin ihmettelen kyllä.

Toisaalta mitä pidemmälle mennään 0-0 -tilanteessa, niin se varmasti suosii kärsivällisempää osapuolta, eli tässä tapauksessa todennäköisesti leijonia.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Sekä Koivu että Granlund kelpaisivat minulle, eikä Nokelainenkaan välttämättä huono vaihtoehto olisi neloseen. Ei joukkueessa kuitenkaan liikaa fyysisyyttä ole. Granlund ei saanut vakiinnutettua paikkaansa NHL:ssä, mutta toisi kyllä juonikkuutta joukkueeseen roppakaupalla mukaan päästessään. Näyttöhalujakin luulisi olevan.

Se olisi syytä muistaa, että viimekisatkaan eivät menneet aivan niin huonosti kuin murskakritiikistä olisi voinut päätellä. Tyypillinen suurennuslasin alla-ilmiö negatiivisessa muodossaan.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Se olisi syytä muistaa, että viimekisatkaan eivät menneet aivan niin huonosti kuin murskakritiikistä olisi voinut päätellä. Tyypillinen suurennuslasin alla-ilmiö negatiivisessa muodossaan.
Täsmälleen. Viime keväänä itseasiassa koko tuo kultavuoden tehokolmikko oli heikossa vireessä, ja erityisesti Immonen oli aivan karseassa kunnossa. Ei Granlund itsekään ollut kummoinen, mutta selkeästi tuon ketjun paras, eikä lainkaan niin huono kuin suurin osa porukasta tuntuu muistelevan.

Sitä nyt en oikein tiedä, olisiko miehen fiksua näihin kisoihin lähteä. Alla on vaikea kausi, ja kiekollinen itseluottamus ei vaikuta olevan kovin korkealla.

En usko, että NHL-vahvistuksia enää saadaan. Koivu lienee klesana, Granlund haluaa breikin, Filppulalla loppuu sopimus ja Nokelaista tuskin kysytään. Jos Detroit sattuisi nousemaan ohi Anaheimin, niin Vatanen saattaisi lähteäkin. Jaa no joo, Komarov jos tippuu ensi yönä niin siinä on potentiaalinen vahvistus. Toivottavasti lähtisi ja Jalonen huolisi, olisi erittäin hyvä lisä tiimiin. Tuttu mies näihin ympyröihin, ja luonteeltaan sellainen, että varmasti repisi 110% joukkueelle. Ei tokikaan vahvistaisi kauheasti niitä tiimin suurimpia heikkouksia.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
No niin, jatkan taistelua tuulimyllyjä vastaan. Itsekin olen maalilla pelannut, joten uskallan ottaa kantaa.

Jos lähdetään siitä, että maalivahteja saa arvostella vain jos heihin hävitään, ollaan aika mielenkiintoisessa tilanteessa. Maalivahtiinhan hävitään yksin hyvin harvoin. Jokaista maalia seuraa yleensä myös kenttäpelaajan virhe. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että maalivahtihan on tunnetusti jääkiekkojoukkueen tärkein palanen. Tällä tasolla hävitään erittäin harvoin sen takia, että maalivahti päästää jotain roikkulöröjä maaliinsa. Sinun mukaasi tällainen olisi ainoa tilanne, jolloin veskaria saa arvostella. Toisin sanoen sinun mukaasi maalivahtipeliä ei saa analysoida ja kritisoida kuin vain silloin jos puhtaasti hävitään maalivahtiin.

Totta kai saa arvostella, ja tuo pelipaikka tuo mukanaan arvostelua ihan väkisinkin. Sitä maalivahtien on vain siedettävä, kunhan ei mennä henkilökohtaisuuksiin (esim. Tommy Salon lasten kiusaaminen koulussa Ruotsissa jne...). Turhaan teet vähän liian suoria johtopäätöksiä mielipiteistäni.

Itse olen kuitenkin ymmärtänyt maalivahdin tehtäväksi torjua muitakin paikkoja kuin vain ne, jotka pitää jokaisen torjua. Maalivahdin yksi tärkeimmistä tehtävistä on myös paikata kenttäpelaajien virheitä. Siihen Raanta pystyi eilen hyvin heikosti verrattuna USA:n veskariin. Ero maalivahdeissa oli selkeä ja siten yksi selittävä tekijä tappioon.

En yritä ollenkaan väittää, etteikö USA:lla toiminut kaiken muun lisäksi myös maalivahtipeli paremmin. Isossa kuvassa Raannalta nähtiin heikoin peli varmaan pariin kuukauteen. Sääli, että tuli USA:ta vastaan. Ilmeisesti myös Carter sekoitti pakkaa pommillaan, mutta saatte olla aika varmoja (kaikki muutkin kuin Aleksandros), että vielä Raanta näyttää närhen pelivehkeet. Riittääkö se tänään voittoon, se jää nähtäväksi.

Aiemmin jo kirjoitin siitä, että oli selvää jo ennen turnausta, että jos Suomi haluaa isoja maita voittaa, niin maalivahtipelissä ei saada ainakaan hävitä, vaan mieluummin pitää olla askel edellä. Eilen hävittiin silläkin osastolla, sen jokainen pelin nähnyt voi myöntää. Ja jos Suomi häviää suurimmalla vahvuusalueellaan, ollaan aika kusisessa paikassa.

Tämä on totta. Ja edelleen en olisi järkyttynyt, vaikka Ortio olisi aloittanut tänään Venäjää vastaan. Ortiokaan ei ole niin huono kuin Jatkoajassa väitetään.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämähän on se yksi skenaario. Mun näkemyksen mukaan skenaarioita on yhteensä kolme. Eli tämä mainittu, ja sitten riskien minimointi ja kolmas se, että haettiin "ässistämallia" ja yritettiin hakea poikkeuksellisen hyvää joukkuedraivia sitouttamalla pelaajat joukkueeseen hyvissä ajoin.

Olisiko se "ässistäminen" sitten paha asia? Ylipäätään Jalosen tyyli on ollut rauhoittaa joukkue hyvissä ajoin turhilta spekulaatioilta. Voi olla hyväkin tapa jos veden takaa ei tosiaan ole tunkua.


Näitä asioita on täällä tosiaan jo jauhetta, mutta esimerkiksi Melartin passi tuli erittäin kyseenalaistetuksi viimeistään USA pelissä, jossa ei onnistunut edes nenän hieromisessa.

Niin, siihenhän se peli käytännössä hävittiin ja kisapassin lisäksi erittäin kyseenalaiseksi tuli myös Suomen passi, syynä isänmaanpetturuus.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tälläistä pientä tähän väliin:

Saatanan Viitaluoman koomailu maksoi maalin, helvettiin jätkä sieltä heti kun Filppula / MG / herra X saadaan Suomeen ja passi käteen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vieläkö on Suomen kannattajilla vellit housussa, kun katselevat Venäjän tähtikaartia ja nyt heidän turhautumistaan. Yksi erä jäljellä ja mitään ei ole vielä voitettu, mutta nyt on jo näytetty se, että Suomi kykenee voittamaan Venäjän ja haastamaan heidät tasapäiseen peliin, aina ja kaikissa peleissä. Herätkää nyt henkiin ja lopettakaa punakoneen henkinen perseennuoleminen, kun ne ajat ovat olleet ja menneet.
 

julkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Pakko todeta, mutta tää Suomen ykkönen on poikkeuksellisen taitava Suomen ykköskentäks, ihan historiallisestikin melkee! Hieno seurata :)
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Pakko todeta, mutta tää Suomen ykkönen on poikkeuksellisen taitava Suomen ykköskentäks, ihan historiallisestikin melkee! Hieno seurata :)

huikea on ykkönen joo!

Kokonaisuutena jengi on muutenkin aika mielenkiintoinen, ei turhia NHL-pelaajia.

Toivottavasti jatketaan pitkälle, Kanadaa olisi hauska laittaa kunnolla turpaan Viitaluomilla ja Savinaisilla.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yhtäkkiä on sitten realistiset saumat lohkovoittoon. USA on aina sen verran ennalta-arvaamaton tapaus, että se voi hyvinkin kompastua joko Slovakiaan tai Saksaan ja sitten ei muuta tarvitakaan kuin että Suomi klaaraa ennakkoon ajatellen helpot Itävallan ja Latvian.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Olipas peli. Juuri, kun pääsin USA-ottelun jälkeen motkottamaan ettei Suomi pysty nostamaan tasoaan vastuksen mukaan, niin nyt pystyi. Nyt pelasi joukkue, ja heikommatkin lenkit menivät siinä mukana.

Venäjä sortui tosin venäjyyteen, eli surffailuun, itsekkyyteen ja ylimielisyyteen, mutta se ei vie voiton arvolta mitään pois. Hieno peli, kaikkiaan.

Muutama irtohuomio:
- Kontiolalta (ja koko kentältä) jälleen kerran huima esitys.
- Raanta oli hyvä, ei täydellinen suoritus mutta kouluarvosanana 9½ kuitenkin.
- Radulov ja Kovaltshuk pelasivat ihan järjettömiä minuutteja, ja yllättäen samat kaverit kävivät kuumana. Jälkimmäiselle, meidän (Devils) miehelle oli tappio liikaa, kun lopussa murjoi Pesosen silkkaa turhautuneisuuttaan.
- Suomen peluutus huomattavasti järkevämpää, ja alemmatkin kentät onnistuivat nyt.
- Peli-ilme positiivinen Suomella, yritystä riitti loppuun asti. Tyhmät tunaroinnit ja hermoilut loistivat poissaolollaan. Jos tämä taso pysyy, ei mitali ole poissuljettu asia. En muuten todellakaan olisi uskonut vielä alkuviikosta, että tällainenkin vaihde porukasta löytyy. Kunnia kuitenkin sinne minne se kuuluu.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
- Radulov ja Kovaltshuk pelasivat ihan järjettömiä minuutteja, ja yllättäen samat kaverit kävivät kuumana...

Mitenköhän jaksavat näitä minuuttimääriä tiivistahtisessa turnauksessa, etenkin kun vastustajatkin kovenevat loppua kohden..

Tänään nähtiin jo muutamia vaihtoja, jossa Ilya sekä Radulov olivat aivan hapoilla..
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Yhtäkkiä on sitten realistiset saumat lohkovoittoon. USA on aina sen verran ennalta-arvaamaton tapaus, että se voi hyvinkin kompastua joko Slovakiaan tai Saksaan ja sitten ei muuta tarvitakaan kuin että Suomi klaaraa ennakkoon ajatellen helpot Itävallan ja Latvian.

Nopeasti tilanteet vaihtuu, eilen vielä tippuminen jatkopeleistä oli hyvinkin mahdollinen. Hyvä näin, kaikesta negailusta huolimatta kiva olisi nähdä jellonat mitalipeleissä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Mitenköhän jaksavat näitä minuuttimääriä tiivistahtisessa turnauksessa, etenkin kun vastustajatkin kovenevat loppua kohden..

Tänään nähtiin jo muutamia vaihtoja, jossa Ilya sekä Radulov olivat aivan hapoilla..
Ei tämän ketjun juttuja, mutta kysyn kun tuli puheeksi. Miten tuo Iljan 5+20, joutuuko huilaamaan seuraavan matsin?
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Upea ja ansaittu taisteluvoitto. Suomi pelas joukkueena, muutama kuuma yksilö ratkas pelin. Hyvä tietysti, että joukkueesta ylipäänsä löytyy ratkaisuihin pystyvä ketju. Muitakin tietysti olisi hyvä saada mukaan pelejä ratkomaan esim. herroilta Hagman, Viitaluoma, Salminen, Savinainen, Hytönen. Näistä kavereista ei tällä hetkellä ole juurikaan apuja hyökkäyspäässä. Kunhan nyt edes pitävät takaiskumaalit nollissa ja toivotaan, että ykkönen jatkaa hyviä otteita.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ei tämän ketjun juttuja, mutta kysyn kun tuli puheeksi. Miten tuo Iljan 5+20, joutuuko huilaamaan seuraavan matsin?

Ei joudu ellei tule erikseen pelikieltoa ja Ara epäili, että tuskin tulee.

Myös Pesonen sai 5+20.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei tämän ketjun juttuja, mutta kysyn kun tuli puheeksi. Miten tuo Iljan 5+20, joutuuko huilaamaan seuraavan matsin?

ei varmaan joudu huilaamaan, ellei tule lisärangaistuksia. Ja niitä tuskin tuosta nujakasta tulee..
 

AnotherBrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canadiens
Niin ja joutuuko Pesonen huilaamaan 5+20 jäähynsä vuoksi. Huikeat tuomarit kyllä...

Pesosen rike = tarjosi naamaansa naapurin nyrkille? Mielenkiintoista. Pakko kyl heittää rispektiä kaverille, järkkäsi kuitenkin kohtuullisen oleellisen aloituksen pois Suomen alueelta. Ei mitenkään ole lisärangaistusten paikka. Kummallekaan osapuolelle.
 

StopTheRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pesosen rike = tarjosi naamaansa naapurin nyrkille? Mielenkiintoista. Pakko kyl heittää rispektiä kaverille, järkkäsi kuitenkin kohtuullisen oleellisen aloituksen pois Suomen alueelta. Ei mitenkään ole lisärangaistusten paikka. Kummallekaan osapuolelle.

Nojoo, mun mielestä selvä kakkosen paikka kyllä, mutta tuo 5+20 on vähän liikaa. Pesonen lähtee itse huitomaan (lyö ohi) ja Ilya painaa suoran suoraan leukaan. Sitä saa mitä tilaa.. Nyt sattu Jannee leukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös