MM-kisat 2013: Suomi

  • 924 777
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomi on vaan aika sukka sota-alueella eli maalin edessä. Yv:ssä jenkit piti neliön tiiviinä eikä maalin edustalla ollut tilaa Suomen mikkihiireille. Oman yv:nsä jenkit pelasi yksinkertaisesti siten että yksi maskissa ja yksi neliön keskellä valmiina vetämään suoraan syötöstä. Yksinkertaista ja tehokasta. Mut yllätti todella se ettei jenkit hyytyneet missään vaiheessa. Ei Suomella ollut tuhannen taalan paikkoja oikeastaan yhtään. Jenkeillä kuitenkin ylärima ja Suomella ei yhtään.

Ei hävitty veskariin mutta jenkkien veskari otti kiinni ne mitä pystyi. Raanta taas olisi voinut napata pari mutta yhdellä maalilla, ja sekin aika tuurilla, ei voiteta pelejä.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Voittoon uskoin ennen peliä, mutta näköjään tuo maalipaikkojen tehottomuus nousi taas esiin. Suomi oli taas tuttuun tyyliin suurimman osan pelistä kuskin paikalla, mutta ei mene. Alan pikkuhiljaa uskomaan että nuo jenkit ja kanukit ei vaan osaa ison kaukalon peliä vaikka mikä olisi. Tottakai hekin ovat menestystä saaneet, mutta tarkoitan lähinnä sitä että jos toinen joukkue on koottu lähes pelkästään NHL-pelaajista ja toisessa ei ole yhtään (tänään siis ei yhtään) kokoonpanossa niin eron pitäisi olla suurempi.

En tiedä olenko jotenkin positiivisempi kuin muut, mutta useana vuonna Suomi pelaa mun mielestä paremmin kun vastustaja, mutta henkilökohtainen taito ratkasee pelin. Meidän Pelistä en tykkää tippaakaan, mutta Suomella on yleensä paremmat paikat kun vastustajalla, mutta ei nuo turakaiset osaa tehdä maaleja. Mitä saataskaan aikaan kun vaikka Kanada alkais pelaamaan Meidän Peliä taitavilla pelaajilla ?

Hankala sanoa kun en huippupelaaja ite ole että mikä vaikutus kaukalon koolla on, mutta kyllähän tänäänkin hallinta Suomella suurimmaks osaks oli ja paikat oli parempia ku jenkeillä selvästi. En epäile kyllä yhtään Suomen voittoa jos jenkit tulee puolivälierässä vastaan. Ne tarvii tollasen suorituksen maalivahdilta.

No täähän oli vaan yksi peli ja ei ole mitenkään poissuljettua että ens pelissä uppoo taas, mutta oli vaan jotenkin legendaarinen suoritus. Paikkoja oli vaikka kuinka, mutta ei menny.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei saatana.
Et varmaan katsonut edes koko klippiä. Eli vaikka katsomosta löytyy klippi ja samoin Tubesta. Katsomon klippi heti alusta:
Moss tulee yksin kahta pakkia vastaan, VV luistelee kuvassa oikealta Smithin kanssa tilanteeseen.
Lähtötilanne on 1vs2, Smith tulee VV:n kanssa perässä.
Sama tilanne nähtävissä Katsomon klipissä ajassa 00:32

Väänänen ei irtoa omastaan, kun sellaista ei ole. Hyökkäysalueella ainoa USA pelaaja Mossin lisäksi on Smith, jota VV pitää. Tai piti jättääkseen vapaaksi.

Edit:
olit muokkaillut.
Eli oletko ihan oikeasti sitä mieltä, tilanteessa jossa Viitaluoma pitää Smithiä siniviivalta saakka, olisi Väänäsen pitänyt hyökätä toiseksi siihen tilanteeseen. Ei voi luottaa siihen ttä Viitaluoma pitää miehen lpoppuun asti. No joo, itse asiassa ei voinut luottaa. My bad. Olisi pitänyt syöksyä siihen toiseksi mieheksi,

Ja eka mies oli pakin, Jalasvaaran: Toinen tuli oman hyökkääjäön mukana sota-alueelle
Ihme sekoilua sinulta. Mikäs sen toisen pakin rooli on siellä puolustuksessa jos ei sitten tuplata sitä ainoata vapaata miestä? Se menee johonkin kulmaan runkkaamaan? Huomaa että ei ole miehellä ollut koskaan luistimet jalassa tai joutunut näitä asioita tuolla pelatessa sopimaan, jos on tietämys tolla tasolla. Jokaisella on ruutunsa, jos sä alat sooloomaan, niin käy juurikin noin kuin kävi. Jos maali tulee siitä huolimatta että pelattiin kuten piti, niin sormea Jalosen suuntaan. Ei taidettu pelata kuten piti.

Se oli se syöttäjä Viitaluoman mies, Vitaluoma sillä kädellään osotti Väänäselle että "ota toi se on sun", se mitä luulit "tönäsyksi". Viitaluoma olisi mennyt peittään mitä pystyy (kuten pelikirjaan kuuluu), sitä laukausta ja Väänänen ottanut pakkina sen hyökääjän, ei mennyt kuten piti ja kaveri vapaana ja maali.

Mä nyt olen hyvin pahoillani että se pelaaja sattu just oleen Viitaluoma joka sinne tuli, mutta se on ihan sama kuka Möttönen se olisi ollut, niin tuo nyt vaan valitettavasti on Jalosen pelitapa ja jos et sä sen kanssa voi elää, niin ole elämättä. Mutta syytä nyt ees sitten koutsia äläkä yhtä pelaajaa, joka oli muutenkin jo väärässä paikassa.
 
Viimeksi muokattu:

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
^Jaah, ehkä sitten en katsonut Suomi-laseilla mutta mun mielestä laadukkaita maalipaikkoja Suomella ei ainakaan enempää ollut kuin USAlla. YV oli tehotonta vastuunsiirtelyä ja kiekon näennäistä liikuttamista ilman sen suurempaa rakentelua.

Enkä mä nyt tuosta pelin hallinnastakaan tiedä. Ei Suomella juurikaan mitään pitkiä kulmapyörityksiä ollut tai paljoa muutakaan.

Kun toisen laukaisuprosentti on 16 ja toisen 3 niin ei siinä juuri voittajasta jää epäselvyyttä. Jostain Suomelle saatiin 32 vetoa maalia kohti mutta moniko oli laadukas maalipaikka? Ei kyllä monikaan.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
^Jaah, ehkä sitten en katsonut Suomi-laseilla mutta mun mielestä laadukkaita maalipaikkoja Suomella ei ainakaan enempää ollut kuin USAlla. YV oli tehotonta vastuunsiirtelyä ja kiekon näennäistä liikuttamista ilman sen suurempaa rakentelua.

Enkä mä nyt tuosta pelin hallinnastakaan tiedä. Ei Suomella juurikaan mitään pitkiä kulmapyörityksiä ollut tai paljoa muutakaan.

Kun toisen laukaisuprosentti on 16 ja toisen 3 niin ei siinä juuri voittajasta jää epäselvyyttä. Jostain Suomelle saatiin 32 vetoa maalia kohti mutta moniko oli laadukas maalipaikka? Ei kyllä monikaan.

No itseasiassa minä en todellakaan kato Suomi-laseilla tai ylipäätään millään laseilla. Tykkään katsoa pelejä ja en kato edes oman "suosikki"joukkueen pelejä laseilla. Minusta se on typerää, varsinkin huomaa jatkoajassa että se vaikuttaa aivan liikaa tuomioihin. Oon varmaa kriittisempi oman joukkueen peleihin kuin muiden. Pointti oli viestissäni se, että vaikka en tykkää selittelyistä 4-1 häviön jälkeen niin Suomi oli vaarallisempi kun USA. Maalinteon huono osaaminen ja Gibsonin mainio peli teki sen että tänään USA oli parempi.

Tottakai toivon "omalle" jengille menestystä, mutta en esim. näe mitään järkeä HPK-fanien Viitaluoma viesteissä, jossa puolustellaan. Eihän sitä nyt vittu voi henk. kohtasesti ottaa jos sun lempijoukkueen pelaajaa arvostellaan. Mutta en olekkaan vissii oikee fani. Ei löydy niin paljon puusilmäsyyttä.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Jaa, mun mielestä USA pelasi tänään hyvän pelin. Alun paniikin jälkeen joukkue näytti pelaavan jonkinlaisen suunnitelman mukaan. Suomi piti kiekkoa ehdottomasti enemmän kuin USA, mutta Jenkit pitivät suomalaiset paria vahinkoa lukuunottamatta poissa maalipaikoilta.
USA:n ylivoima oli näyttävää kiekon siirtelyä ja sitä toivoisi Suomenkin opiskelevan. Ylivoimissa näki monta kertaa sitä, että jätkät liikkuu vähän ja kiekollinen liikkuu eniten. Jenkeillä kiekko liikkui niin, ettei sitä meinannut pystyä seuraamaan.
Raanta olisi voinut ottaa 1-2 ja 1-3 maalit, mutta ei Suomi Raantaan kaatunut, vaan kenttäpelaajien säätämiseen.
Niitä kovemman luokan maalintekijöitä kaivattaisi. Aaltosen paikasta kova jätkä olisi laittanut maalin kattoon ja peli yhtäkkiä Suomelle 2-1. Salmisen läpiajosta olisi pitänyt pistää kiekko häkkiin.
Tämä on mun mielipide.

Helppo olla samaa mieltä.

Uskon Aaltosen olevan tarpeeksi kova jätkä jatkossa. Roolia on nyt tarjolla ja onhan hän pelannut erinomaisesti sekä näyttänyt himoa onnistua. Vielä se askel on otettavana, että pistää paikoista sisään. Silloin kovimpiakin maita vastaan altavastaaja-Suomella on etukäteisajatuksiin nähden yllättävän kova ykkösketju.

Kakkosvitja oli kuin suunniteltu Mikko Koivua varten, joten katsotaan oliko valmennusjohdolla hiljaista tietoa taustalla, jos Minnesota putoaa ja onko Koivulla energiaa ja terveyttä lähteä mukaan.

Tuohon kun lisätään vähän kasvu- ja sankaritarinaa, niin eipä sitä koskaan tiedä mitä tästä vielä kehkeytyy.

Takaa on kiva tulla.
 
Viimeksi muokattu:

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Tasainen hyvä matsi, valitettavasti ja yllättävästi ero oli tällä kertaa maalivahdeissa. Jos Venäjää vastaan saadaan se osasto kuntoon ja peliä pykälä kiekkokontrollin suuntaan, niin voitto on mahdollinen tälläkin porukalla.

Se on jännää, että aina kun Suomi häviää tiukan kansainvälisen pelin vähämaalisesti, alkaa valitus huonosta maalinteosta. Ei sillä, etteikö se sitä olisi ollutkin, mutta tuntuu, että asiaa vähän paisutellaan liikaa. Slovakiaa vastaan Suomi oli todella paljon parempi maalipaikoissa kuin vastustaja, mutta silloin aika vähän puhuttiiin Suomen vahvasta viimeistelystä ja Slovakian heikosta hyökkäysten päättämisestä. Silloin ansio voitosta laitettiin täysin Raannan harteille. Nyt kun asetelma kääntyy päälaelleen, on syy Suomen paskassa viimeistelyssä, vaikka Gibsonin erinomaisuudella lienee myös iso osansa siinä.
Juuri näin.
 
Viimeksi muokattu:

Itäpuu

Jäsen
En kyllä nähnyt Suomen esitystä kovin hyvänä. Suorastaan käveltiin jenkkien nyrkkiin, peli eteni juuri niin kuin he halusivat. Suomi olisi voinut alussa ottaa luulot pois lepoedun turvin pistämällä kunnolla painetta pakkeihin, mutta ei. Näki aivan selvästi,että kaveri säästelee, ja oli vain ajan kysymys että milloin kone lähtee käyntiin. Olihan siinä jokunen kohtuullinen paikka tehdä maaleja, se on ihan hyvä asia. Jaloselle varmaan tässä vaiheessa tullut aika selväksi, että kellä riittää taso, täällä osa ei vieläkään usko silmiään...
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Raanta kulmaan. Mikkihiirit seisomassa ja matsi oli ohi. Hyvä oppitunti kokemattomalle veskarille.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eipä tämä tappio muuttanut asetelmia mitenkään. Puolivälieristä on aivan täysin mahdollista pötkiä jatkoon. Slovakia ja Usa on vastustajina nähdäkseni melko samaa tasoa, joten on yhdentekevää kumpi sieltä luistelee. Venäjää pitää tietysti välttää viimeiseen asti. Paras seitsemästä sarjassa Suomi venyttäisi varmaan seitsemänteen peliin kumpaakin maata vastaan vähintään viimeiseen peliin, joten nämä ovat niin tolppa ulos, tolppa sisään -pelejä. Ensi kerralla numerot voivat tulla ihan samalla tavalla toiseen suuntaan.

Kannattaako nyt laittaa Ortio keräilemään kiekkoja selkänsä takaa Venäjää vastaan vai Raannalle peli missä kiekko pyörii omissa koko pelin? Siinäpä pulma.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Raantaan ei SUomi kaatunut vaikkain tuo 3 maali olisi pitänyt ottaa ja kaverin kommenttikin antoi ymmärtää, että harmitti se koska kertoi, että Ortiolle oli sanonut ettei hänelle ole hirväesti längeistä maaleja tehty.

Suomen viisikoille tuli käsittämättömiä poikamaisia virheitä joista Jalasvaaran typerä leikkaus pois päin maalin edustastasta vaikkain on pelannut monta vuotta KHL:ää ja puolustanut nopeita Venäläisiä vastaan, pitäisi tiedostaa ettei leikkaa laidaan suuntaan josta Smith sitten ensimmäisen maalin tekaisi.

Aaltosen käsittämätön perseily keskialueella ei kuulu MM-kisoihin vaan johonkin divari-peliin jossa ei pelaa ammattilaiset. Tuohon perseilyyn kiteytyi Suomen kenttäpeli jonka vuoksi Suomi hävisi. Raanta otti ne mitkä 3 maalia lukuun ottamatta oli otettavissa.

Aamen.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katselin tuossa 1. erän nauhalta. Ja muutama huomio ranskalaisilla:
- tällä tasolla tuomareiden pitäisi viheltää jäähyt tahallisista ja tahattomista mailakampeista.
- USA käyttää vitusti käsiään taklatessaan.
- USA:n koukkiminen ja huitominen selkeästi Suomea edellä.
- Koskirannan maalissa Petryä vietiin komeasti.
- Ei osata rapakon takanakaan ottaa taklauksia vastaan, keskialueella oltiin tulossa Kristoa taklaamaan, niin kaveri veti päänsä alas ja suomalainen jätti taklaamatta, koska olisi sattunut päähän varmasti.
- USA:n tasoitus täysin Jalasvaaran piikkiin, ei näin.
- Melart lunasti kisapassinsa
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
USA:n maaleista eka oli tietysti ottamaton, toinen ja kolmas olisivat vielä Slovakia pelissä jääneet patjoihin, nyt ei. Toinen maali meni ihan täysin Savinaisen piikkiin, en tiedä, että mitä helvettiä se alkoi siinä arpomaan. Eihän tuossa ole kahta sanaa, että jättääkö vapaaksi viivan vai keskustan. Raanta teki kaiken oikein, mutta ei nähnyt kyllä kiekkoa. Ei vaan sattunut ehtimään alas asti ajoissa (eikös sekin längistä mennyt?). Kolmas maali, heh, paradoksaalisesti Raanta liukui sivuttain ja ehti nousta torjunta-asentoonkin vielä. Jos ei olisi noussut, niin olisi tainnut patjaan/räpylään kilahtaa se veto. Nyt siitä "maailman nopeimmasta ylösnousemisesta" olikin haittaa. Mutta Raanta pelasi juuri niin kuin on harjoitellut, vastaavia toistoja on tehty "jokunen" reeneissä.

Ketjuissa alkoi löytyä hiukan jo ideaa, jossain kohtaa tosin Savinainen-Salminen kaksikko oli kentällä kai yv:n päätteeksi ja siellä näkyi pieni väläys siitä, että voisivat hajatelmieni mukaisesti olla samana tyyppinen pari kuin Savi-Armia. Myös Hytönen tuntui sopivan tuohon silloin, kun jostain syystä osui kentälle samaan aikaan. Kolmosketjuhan ei mikään tuloskenttä toki ole, mutta tulosta tehdäkseen Sati-Pihlström on ehkä hiukan liikaa samasta puusta tehty.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaaha, notta sellainen peli. Kyllä tuntuu tämä alkusarja loputtomalta, eikö tosipelit voisi jo lopultakin alkaa? Puolivälierä tämän turnauksen Suomen osalta ratkaisee - näillä edellytyksillä finaali tuntuu vähän utopistiselta, mutta mitalipelit eivät mitenkään. Jos USA on vastus puolivälierässä niin sehän on aivan fifty-sixty -peli. Se mikä tässä huolettaa on, että Suomi luo aiempaa vuosia vähemmän tilanteita ja ratkaisee niitä joko samalla tai vähän pienemmällä teholla (lue tehottomuudella), se ei sitten kylläkään huoleta, että Suomi jotenkin naurettaisiin ulos kentältä, veikkaan ettei ketään joukkuetta, joka saa Suomen vastaansa puolivälieriin ihan kauheasti naurata.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mitali voitetaan. Suomi pelaa puolivälieräpelin, kuten eilen USA-ottelun, mutta mv-peli ja oma maalinteko terävöityy puolivälieräpeliin eilisestä. Niillä eväillä voitetaan 3-2 tai 3-1, eikä hävitä 1-4. Venäjäkin on yhdessä pudotuspelissä kaadettavissa, vaikka tulisi kuonoon alkulohkon pelissä 1-6.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Aaltosen käsittämätön perseily keskialueella ei kuulu MM-kisoihin vaan johonkin divari-peliin jossa ei pelaa ammattilaiset.
Tarkoitatko nyt sitä USA:n kolmatta maalia? Kannattaa nimittäin kiinnittää huomiota myös Juuso Hietasen melkoisen paskaan avaukseen, joka osuu jenkkipelaajan mailaan. Kiekko ei tämän vuoksi oikeastaan koskaan mene kunnolla edes Aaltoselle asti vaan jää sinne "takajalkaan", joten jenkkipelaajan on helppoa ottaa kiekko täydessä vauhdissa mukaan. Mertarantahan toki sai tuon maalin menemään "täysin Aaltosen ja Raannan piikkiin", vaikka koko tilanne lähti huonosta avauksesta.

Tuosta on vähän nihkeästi uusintoja saatavilla, sillä moni niistä alkaa juurikin siitä kun jenkkipelaaja ottaa kiekon sieltä Aaltosen jaloista, ja se Hietasen syöttö jää siinä näkemättä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Muutamia huomioita, jotka on voitu jo bongata aiemmin tässä ketjussa. En jaksa kahlata läpi sen kummemmin.

- Raanta voi ottaa piikkiinsä kolmannesta maalista osan, kuten on tehnytkin Ylen mukaan. Vähän helposti meni, vaikka hieno poikittaissyöttä olikin. Veto oli kuitenkin heppoinen ja Raanta ei ollut enää sivuttaisliikkeessä.

- Varsinaisesti kolmas maali lähti kuitenkin pakin huonosta avauksesta Aaltoselle. Edellinen kirjoittaja kertoi Hietasen avanneen, luotan siihen kun en itse muista. Muutenkin pakit jatkoivat tuota hiukan epävarmaa avauspeliään. Välillä lähtee hienosti ja rauhallisesti, sitten seuraavaksi annetaan pakki-pakki -syöttä oman maalin takana maalikehikon kautta oman jalkoihin ja karvaaja ottaa kiinni. Laakso ja Melart ovat hyvä näissä.

- Eka maali meni Jalasvaaran piikkiin ja muutenkin hän oli vähän unessa pitkin peliä. Tosin Smith jäi kyllä myös Viitaluomalta siinä aivan auki. Koko tilanne kuitenkin lähti laidasta, jossa Savinainen ajoi ruuhkaa ja tökkäsi kiekko päämäärättömästi eteenpäin. Samalla pakit olivat vapaana alhaalla, usein vastaavissa tilanteissa on hyökkäys lähdetty rakentamaan uudelleen alakerran kautta.

- Viimeistä erää ja muutamia yksilövirheitä lukuunottamatta kuitenkin ihan hyvää peliä, enkä ole erityisen huolestunut tilanteesta. Suomen peli rullasi kivasti, paikkoja luotiin ja uskallusta löytyy. Ja kuten joku aiemmin mainitsi, Melart sai kaiken anteeksi ainakin multa tuolla reagoinnillaan Raannan ajeluun.

- Eniten ehkä huolettaa pakkien toistuvat sössimiset kiekon kanssa omissa. Onko se jotain kommunikointivajetta vai mitä lie, toivottavasti ei kuitenkaan taitojen puutetta. Puhumista voi parantaa ja jännitys lievenee, mutta taitoja ei saa parissa päivässä mistään.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onko muuten kukaan muu huomannut, että Juuso Hietanen on taas aivan käsittämättömän paska? Näiden pelattujen pelien perusteella laukaukset paukkuvat 95:tä kertaa 100:sta maalin oikealta puolelta takalaitaan. Joka helvetin kerta kun tuo vellihousu laukoo niin tietää jo, että kohta kuuluu tömähdys. Hirveää on muutenkin tuo Suomen pakiston taso. Aivan karmeaa. Tulisivat jo pois tuolta itsensä häpäisemästä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Voisin kyllä melkeinpä olla varma, että tuo Raannan tälli ensimmäisessä erässä vaikutti keskittymiskykyyn. Ja käänsi samalla pelin USA:lle. Pohjoisamerikkalaiset kyllä tietävät miten tulokasveskarilta saa pasmat sekaisin. Vaikka Melart tilanteessa tönäisikin, niin Carter ajoi silti tahallaan päin Raantaa. Sattumaa tai ei, tuon tällin jälkeen Raannan pelaaminen ei ollut enää niin varmannäköistä kuin ennen sitä.

Positiivista on nyt se, että meillä on toimivat ykkös- ja kakkosketju. Pitäisin nuo koostumukset jatkossa yhdessä ja pudottaisin Korpikosken kolmosketjuun. Samalla vaihtaisin Viitaluoman ja Hytösen paikkoja keskenään. Eli jokseenkin tähän malliin:

Pesonen - Kontiola - Aaltonen
Salminen - Koskiranta - Haataja
Korpikoski - Hytönen - Pihlström
Hagman - Viitaluoma - Anttila
 
Viimeksi muokattu:

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Rapakon takaa olisi vielä yhden tappion jälkeen vapautumassa M.Koivu, M.Granlund (seuraava peli to-pe yö), L. Komarov (pe-la yö), V.Filppula (pe-la yö). Taitaa olla ainoastaan yksi passi leimaamatta?
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Täällä on taas kaikkien yllätykseksi melko ongelmakeskeinen ilmapiiri. On maalivahtiongelmaa, maalinteko-ongelmaa, pakkiongelmaa ja ties mitä ongelmaa. Osa on faktaa, osa fiktiota.

Suurin fiktio on maalivahtiongelma. Onneksi uskallan luottaa Moisaseen, että nyt ei lähdetä perinteiseen rulettiin ja heitetä Engreniä seuraavaan peliin. Huh huh, koska viimeksi on ollut näin paljon luottoa raumalaisiin...

Raanta olisi ehkä maagisena päivänä ottanut 3-1 maalin kiinni, mutta hei, miksi kukaan ei keskustele sitä edeltäneestä Salmisen Sakarin läpiajosta. Siksi, että maalivahdin syyttäminen on mediaseksikkäämpää ja siksi, että Anterokin tekee niin.

On huomenna maalissa sitten Ortio tai Raanta, emme kaadu maalivahtiin. Jos maalivahti ei pelaa elämänsä peliä, niin siitä on vielä ihan kauhea matka siihen, että hävitään maalivahtiin. Tämän ymmärtää vain maalilla pelannut.

Puolivälierä on vieläkin se kohtalon peli, ja sija 3 (=Venäjän välttäminen) varmistuu pitämällä Slovakia takana. Sen pitäisi onnistua voittamalla perjantain jälkeen kaikki pelit varsinaisella peliajalla. Perjantaina voi hyvällä omallatunnolla antaa vaikka Ortiolle kokemuksen vahvasta kiekkomaasta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onko muuten kukaan muu huomannut, että Juuso Hietanen on taas aivan käsittämättömän paska?

Jaa, omasta mielestäni hän on Suomen puolustuksen selkeä pelillinen liideri. Liikkuu upeasti ja antaa nopeasti hyviä avauksia. Pisteitäkin on tainnut tehdä yhtä paljon kuin muut Leijonien pakit yhteensä. Laukaus on toki miehen selkeä heikkous, mutta siitä huolimatta taitaa silläkin osastolla olla Suomen pakkiosaston aatelia. Lepistö ja Mäntylä eivät edes uskalla ampua kunnolla ja Laakson laukaukset kilpistyvät hämmentävän suurella prosentilla vastustajiin.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ei ollut leijonilla mitään jakoja jenkkejä vastaan. Yksi onnekas pomppumaali Jarnon lavasta mutta sitten jenkit alkoivat vasta pelaamaan ja tekivät hienoja maaleja. Raanta ei ollut mielestäni mitenkään erikoinen toisin kuin tuo Gibson #35. Hyvä herätyspeli tässä vaiheessa kisoja!

Btw hyvä peli Ex-KalPa Craig Smithiltä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jaa, omasta mielestäni hän on Suomen puolustuksen selkeä pelillinen liideri. Liikkuu upeasti ja antaa nopeasti hyviä avauksia. Pisteitäkin on tainnut tehdä yhtä paljon kuin muut Leijonien pakit yhteensä...

Täältä "tulitukea", myös minun mielestäni Hietanen on ollut Suomen parhaimmistoa ja pisteitäkin näyttäisi tulevan noin pinna per peli, eilen hyvä avaus käynnisti myös Koskirannan maaliin johtaneen tilanteen.

Lisähuomiona se, ettei ole omassa päässä lainkaan niin pahassa paineessa, kuin mitä luulin ennen kisoja.

edit
Ei ollut leijonilla mitään jakoja jenkkejä vastaan..


Varsin erikoinen lausunto, sillä Suomi pelasi hyvän pelin ja olisi voinut matsin voittaa isoinkin lukemin, paremmalla viimeistelyllä.

En sitten tiedä, onko tässä kyse siitä, että meidän EHT-ryhmä pärjää odotettua paremmin näitä "tähtiä" vastaan, ja osalla ei sitä kupoli kestä. (tämä ei niinkään nimim Girardille suunnattu, vaan ylipäätään)

Eiköhän Suomi taas tiputa USA:n kotimatkalle viimeistään puolivälierissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös