MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 235 095
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämä on itse asiassa vähän pelottavaa: en muista JA:ssa yhtään vuotta, jolloin olisi ollut edes lähellekään näin positiivista kommentointia MM-joukkuevalinnoista. Siis käsittämättömästi selvä enemmistö hymistelee päävalmentajan ratkaisuja. Onkohan tulossa kaikkien aikojen floppi, kun noina menneinä kritisoituina vuosina peli yleensä meni paljon paremmin kuin mitä JA:ssa ennakoitiin?
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä on itse asiassa vähän pelottavaa: en muista JA:ssa yhtään vuotta, jolloin olisi ollut edes lähellekään näin positiivista kommentointia MM-joukkuevalinnoista. Siis käsittämättömästi selvä enemmistö hymistelee päävalmentajan ratkaisuja. Onkohan tulossa kaikkien aikojen floppi, kun noina menneinä kritisoituina vuosina peli yleensä meni paljon paremmin kuin mitä JA:ssa ennakoitiin?

Heh, totta :) No, pitänee toivoa, että trendi jatkuu samanlaisena esityksen ollessa kisoissa aivan huikea. Tällä kertaa spekulointia ja kritiikkiä vähentää varmasti viime kevään kullan lisäksi se, ettei riittävän laadukkaita pelaajia yksinkertaisesti ole käytössä kovinkaan montaa, joten valinnat ovat luonteeltaan itsestäänselviä suurimman osan suhteen, ja lopuissa on ns. "puolensa ja puolensa".

Itse olisin odottanut, että pakkivalinnat olisivat herättäneet enemmän keskustelua ja vääntöä, siellä tilanne oli kuitenkin varsin auki pitkään. Vai onko niin, että ainoastaan hyökkääjistä puhuminen kiinnostaa "maajoukkuekansaa"? Ei sillä, eipä minullakaan ole montaa sanaa pakistosta sanottavana...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Onkohan tulossa kaikkien aikojen floppi, kun noina menneinä kritisoituina vuosina peli yleensä meni paljon paremmin kuin mitä JA:ssa ennakoitiin?

Kotikisoista pronssikin on jo voittamista, koska se olisi ensimmäinen mitali omista MM-kisoista. Pakkohan se on hyväksyä nyt Jalosen valinnat ja muut teot, kun se voitti Leijonien päävalmentajana MM-kultaa 2011.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Vai sellaiset oli tämän vuoden Jalosen MM-valinnat. Kyllähän nuo Ville Peltosen ja 2 NHL-pelurin tiputtaminen vaati munaa, mutta ei vanhoilla meriiteillä tai NHL-statuksella pitäisi suoraan päästäkkään kisakoneeseen.

Tuomas "Kisu" Kiiskisen valinta lämmitti mieltä, kunhan saa vain pelata hyökkäävässä ketjussa.

Puolustuksesta löytyy nyt hyvin vääntövoimaa herrojen: Väänänen-Järvinen-Jaakola-Kukkonen toimesta. Kousan ja Puistolan tiputus oli hyvä veto!

2 ekaa ketjua saadaan varmaan toimimaan mutta 3-4 ketjut koostuu sitten liian samantyyppisistä pelaajista: Niko Kapanen, Leo Komarov, Jesse Joensuu, Antti Pihlström, Mika Pyörälä, Petri Kontiola ja Jani Tuppurainen.

Lehtonen jos pysyy terveenä niin molarit on kyllä hyvät!
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Miten niin nöyryyttää? Varsin suoraselkäinen teko Jaloselta ja diggaan filosofiasta, jossa kukaan pelaaja ei ole suurempi kuin joukkue. Ville halusi tulla antamaan näyttöjä, Jalonen antoi tähän mahdollisuuden ja totesi, ettei taso riitä enää kansainvälisiin peleihin. Yksinkertaista.

Niissä tällä kaudella runkosarjassa livenä näkemissäni otteluissa Peltonen esiintyi kyllä mielestäni ihan sillä tasollla, jota vaaditaan kansainvälisissä karkeloissa. Jalonenkin on varmaan muutaman pelin käynyt katsomassa.

Mutta en väitä vastaan, koska sinä HIFK:n kannattajana olet varmaan muutaman esityksen enemmän häneltä tällä kaudella nähnyt.

Jos asia oli sovittu tai syy oli se josta mainitsin, kaikki ok. Muutoin näkisin, että paremminkin olisi voitu Peltosen viimeinen maajoukkuekomennus hoitaa. Vähän näkisin asian myös siten, että jos esimerkiksi Teemu olisi kutsuttu EHT:lle ja todettu sitten eilen, että sorry vaan papparainen, sulla on nykyisin liian tylsät luistimet.

Mutta merkitään pöytäkirjaan, ettei tämä minulle mikään kynnyskysymys ole. Vähän jäi silti paska maku.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Sen verran seuroihin palatakseni muistan jutun, jossa Tuppurainen muisteli, miten kovasti yritti aikoinaan päästä Kärppiin, eikä onnistunut ikinä. Kun hän oli vihdoin tajunnut, että Kärppien portit eivät hänelle aukene, hän alkoi kartoittamaan muita mahdollisuuksia. Hyvä juttu, kuten olemme pleijareista nähneet. Kehitystä on tapahtunut huimasti, kiitos JYPin valmennuksen. Jotain siellä tehdään oikein. Odotus häneen nähden on positiviinen.

Pakko omia vähän kunniaa Kuopionkin suuntaan ja muistuttaa, että tuohon väliin mahtui vaihe, jossa Mestis-jyrä Tuppurainen huolittiin mukaan liigaan nousseen KalPan kesäharjoittelurinkiin. Sitä seurasi kolme nousujohteista kautta, joista viimeisellä Tuppurainen teki jo todella mukavaan tahtiin pisteitä ja pelasi muistaakseni myös Elitserienin finaaleissa. Noita Kuopion vuosia ja Mika Pieniniemeä Tuppurainen muisteli juuri viime viikolla ilmestyneessä Suur-Jyväskylän Lehdessä. Aika valmis pelaaja Jyväskylään siis siirtyi vaikkakin tällä kaudella on nähtävästi löytänyt vielä yhden vaihteen lisää.
 

Perushoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Jokerit, Spurs
Itse pidän myös Jalosen valintoja hyvin onnistuneina, lopputulos tullaan näkemään suhteellisen pian. Ja tosiaan Peltosesta sen verran, että vaikka kuinka kunnoitan ja pidän miestä yhtenä kaikkien aikojen leijonista, niin ei taso vaan millään riitä oikein mihinkään rooliin nykymaajoukkueessa. Tapa, jolla maajoukkueura päättyi olisi tosiaan voinut olla myös toisenlainen.

Aina tulee parjattua Iltalehden ym. kirjoitusten tasoa, niin onpahan siellä joku onnistunut kerrankin kirjoituksessaan, propsit siitä.
Näkökulma: Reilu peli miinus Pesonen | MM-jääkiekko 2012 | Iltalehti.fi Linkki vie siis Iltalehden sivuille.

Ihmettelen myös suuresti Tuppuraisen lynkkaamista täällä. Ei mikään ykköskentän takuuvarma pistenikkari ole, mutta kiekollista potentiaalia kuitenkin löytyy. Lisäksi todella energinen ja pystyy pelaamaan monessa roolissa. Todennäköisesti tässä käy niin, ettäkehujen jälkeen floppaa täysin, ja arvostelijat pääsevät ilakoimaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kapanen, Komarov, Pihlström, Pyörälä, Joensuu, Immonen Koivu, Filppula, (Tuppurainen)...

Paljon enemmän mua huolestuttaa, että porukka on kerätty alivoimapelaajista.

No joo, näinhän se on, mutta itse nyt lähinnä peruspositiivisena henkilönä lähdin hakemaan edes jotain "kritisoitavaa" Jalosen joukkueesta ja ajattelin tuota osiota ns. nousevan käyrän kautta => Jaloselle ratkaisevaa ei ollut potentiaali (jota esim. Lennulla on AV-pelaamisessa huimasti) vaan raaka päivän kunto, joten pulinat pois ja eteenpäin!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Niissä tällä kaudella runkosarjassa livenä näkemissäni otteluissa Peltonen esiintyi kyllä mielestäni ihan sillä tasollla, jota vaaditaan kansainvälisissä karkeloissa. Jalonenkin on varmaan muutaman pelin käynyt katsomassa.

Peltosen kone alkoi hyytyä loppukautta kohden. Mielestäni oli kokonaisuutenakin tällä kaudella kohtalaisen kaukana vuodentakaisesta loistostaan. Ymmärrän, että Peltosen kohdalla haluttiin katsoa päivän kunto kv-peleissä ja uskon myös Villen ymmärtäneen olevansa antamassa näytöjä sen sijaan, että olisi kuvitellut pääsevänsä suoraan joukkueeseen. Kuten nähtiin, potku ei sitten ihan riittänyt toivotulla tavalla ja näin ollen ainoa oikea päätös oli jättää Peltonen joukkueen ulkopuolelle.

Hauska sinänsä, että samanlainen haloo olisi noussut myös mikäli Jalonen olisi valinnut Peltosen joukkueeseen. "Vanhoilla näytöillä" jne...
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Edelleen, täysin palkintomatka Tuppuraiselle. Turisti mikä turisti. Sai Perrinin ansiosta paikan kisoihin. Kun sentterillä ei kulkenut, oli Tuppurainenkin 0+0 -tason miehiä.

Tähän kyllä vahva sama, mutta ihan sama kuka 13. hyökkääjänä on. Tuppurainen on onneksi todella monipuolinen pelaaja ja Petrell ei ollut yhdessäkään ottelussa se sama Petrell, joka piiskasi viime keväänä IFK:n mestaruuteen.

Valinnat eivät herättäneet suuria tunteenpurkauksia, sillä maalivahdit olivat selvät ja puolustukseen valittiin aikalailla oikeat jätkät. En tiedä kuka pelaa nelosketjun sentterinä, mutta eihän siellä Kontiola voi pelata? Tähän olisin kyllä toivonut Nokelaista, sillä homma toimi viime keväänä. Muuten ei kyllä mitään ihmeellistä, Tuppurainen ja Kiiskinen luultavasti odottelevat leimaamista kaiken järjen mukaan.
 

VSP73

Jäsen
Tai vaikka sitten sen Peltosen ihan vain sen takia, että
a) Peltosen olisi voinut hätätapauksissa ja loukkaantumisten sattuessa heittää esim. Granlundin vierelle ja Pesosen tilalle, miehet ovat kuitenkin samassa seurajoukkueessa pelanneet pari vuotta ja monesti samassa ketjussakin ja
b) jos on ns. iso peli, niin maalilampun sytyttää todennäköisemmin Peltonen kuin Pihlström ja
c) Peltonen on iästään ja hidastuneesta tahdistaan huolimatta parempi ns. yleis/jarruketjujen pelaaja kuin Pihlström, jonka taidot ovat rajoittuneemmat ja
d) jos ovat kotikisat kyseessä ja pitää tehdä valinta ns. marginaalisesta pelipaikasta kolmos-nelosketjuissa tai ylimääräisestä hyökkääjästä, niin valitsisin aina vanhemman veteraanihyökkääjän: tiukoissa paikoissa veteraani voi kyetä kantamaan joukkuetta henkisesti. Esimerkiksi edellisiin kotikisoihin olisi pitänyt ehdottomasti valita Raimo Helminen jonkun satunnaisemman sankarin asemasta. Ehkä Raipe olisi voinut siinä kuuluisassa Suomi-Ruotsi -ottelussa meuhkata pukukopissa sen verran kovemmalla auktoriteetilla, että Suomi ei olisi niin täysin jäätynyt ja olisi kyennyt pelin voittamaan. Aravirtakin katui Raipen poisjättämistä, toivottavasti ei Jalosen tarvitse katua.

Ville Peltosen merkitys Leijonien arvoturnaushistoriassa ei jää alkuunkaan vain niihin moniin isojen pelien ratkaisumaaleihin jäällä. Panoksensa kopissa tiukoissa paikoissa - olemuksellaan ja sanoillaan - ovat olleet kääntämässä pelejä eduksemme. Puhumattakaan parista turnauksesta, joissa Peltosen johtajuus ja auktoriteetti saivat kapinoivat pelurit yhteiseen ruotuun.

Nimimerkki Musta Nuoli kirjoittaa erittäin ansiokkaasti taustoista ja skenaarioista. Kotikisojen 2003 joukkuehenki oli monen Leijonan mielestä heikoin kokemansa. Tätä ei voi koskaan liikaa korostaa karmean Ruotsi-ottelun romahduksen syitä pohdittaessa. Aravirta on julkisesti usein – viimeksi eilen – myöntänyt katuvansa Helmisen pudottamista kalkkiviivoilla. Kukaan ei voi varmuudella tietää, mitä Raipe olisi läsnäolollaan saanut aikaan. Auttavastikin psykologiaa ja ryhmädynamiikkaa tunteville on kuitenkin itsestään selvyys, että karismaa, johtajuutta ja kokemusta ei ikinä ole liikaa – missään joukkueessa. Pienintä henkisen puolen hallinnan tärkeys ja ajatusten kanavointi ei todellakaan ole kotikisojen infernaalisessa painekattilassa. Isojen pelien ääritiukoissa tilanteissa. Silloin, kun suomalainen alkaa puristaa mailasta, mennä kokovartalokipsiin ja niin edelleen.

Peltonen on lausunut medialle vuosikymmenten aikaan eräänkin kullanarvoisen vinkin, joista jokaisen pelurin tulisi ammentaa. Viimeisin pari viikkoa sitten toimittajan kysyessä kotikisojen aiheuttamasta hurjasta mediapaineesta. Peltonen pudotteli rauhaisaan tapaansa "niin, jokaisen pitää kohdallaan miettiä miten mediaan suhtautuu. Seuraako median juttuja vai ei. Itse en seuraa". Jo pelkästään tämän muistamalla kukin Leijonapelaaja voisi paremmin keskittyä ainoaan merkitsevään: harjoituksiin ja peliin.

Nykyinen Leijonien valmennusjohto on takuulla pohtinut tarkasti kaikki valintansa. Pystyvät ne oletettavasti myöskin aukottomasti perustelemaan. Ennustajia he eivät kuitenkaan ole. En ole minäkään. Mutta, luulisi tuollaisen kokemusmäärän omaavan johdon tietävän jo tarpeeksi tilanteista, joissa mikään ei ohita rutiinia, kokemusta, hermojen hallintaa, kykyä rauhoittaa ja valaa aitoa uskoa muihin.

Toivottavasti Jalosen esikuntineen ei tule kopissa ikävä #16:tta.

Esimerkillisyyden, rauhallisuuden ja läsnäolon perikuvaa.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Ihan turhaa yrittää saada tähän case-Peltoseen mitään draamaa, koska Jalonen teki ainoan ja oikean ratkaisun. Pelkällä ikonin statuksella ja johtajuudella pelejä ei voiteta. On jo aikakin, että nuoret korvaavat kehäraakit lejonissa lopullisesti.

Kiitos Jalonen, uskon rohkean päätöksesi osoittautuvan kisoissa hyväksi.
 

Wire

Jäsen
Miten niin nöyryyttää? Varsin suoraselkäinen teko Jaloselta ja diggaan filosofiasta, jossa kukaan pelaaja ei ole suurempi kuin joukkue. Ville halusi tulla antamaan näyttöjä, Jalonen antoi tähän mahdollisuuden ja totesi, ettei taso riitä enää kansainvälisiin peleihin. Yksinkertaista.

Ei ole ei, paitsi Granlund ja Pesonen.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Joku varmaan osaa perustella miksi Pesonen ohitti Peltosen? Se on oikeastaan viimeinen teoreettinen vääryys omasta mielestäni näissä valinnoissa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Valinnat ovat tehty ja se siitä. Joukkue on hyvin kokenut, vaikka muutama ensikertalainen mahtuikin mukaan. Joukkue on todellakin Jalosen näköinen, sillä se koostuu pääosin ns. toisen viulun soittajista.

Ensimmäinen kysymys, joka herää näin Wappuaattona ja vielä kirjoituskuntoisena, millainen tämä joukkue on suhteessa viimevuotiseen. Kysymys on kiinnostava, sillä kaksikolmasosaa joukkueesta oli mukana voittamassa kultaa. Tuovatko uudet nimet vielä enemmän puhtia leijoniin vai onko joukkue taantunut viime vuodesta materiaalin suhteen?

Maalivahdit:

Lehtonen - Lassila
Vehanen - " "
Rämö - Hovinen

Kokonaisuudessaan parempi kuin viime vuonna: kärki terävämpi, taso kovempi. Lehtonen on itse varmuus, eikä korvaajaakaan tarvitse jännittää.

Puolustajat:

Jaakola - " "
Kukkonen - " "
Niskala - " "
Väänänen - " "
Salmela- " "
Välivaara- Järvinen
Puistola - Hietanen
Lepistö - Mäenpää

Hyvin samankaltainen kuin viime vuonna. Jos jokin ominaisuus saadaan lisää, esim. kiekollisuus, vastaavasti jokin toinen ominaisuus vähenee, esim. fyysisyys. Viime vuonna pakit tekivät vain kaksi maalia, joten oletettavaa on, että jo yksistään Mäenpää kykenee samaan.

Hyökkääjät:

Jokinen - Aaltonen (1+2=3)
Koivu - " " (2+6=8)
Filppula - Ruutu (6+0=6)

Pesonen - " " (2+5=7)
Immonen - " " (9+3=12)
Granlund - " " (2+7=9)

Komarov - " " (0+2=2)
Kapanen - " " (2+1=3)
Pyörälä - " " (1+2=3)

Pihlström - " " (2+1=3)
Kontiola - Nokelainen (1+1=2)
Joensuu - " " (0 ottelua)

Kiiskinen - Lahti (0+0)
Tuppurainen - Lajunen (2+1=3)

Ketjukokoonpanot luonnollisesti muuttuvat kisojen kuluessa ja ovat vain viitteelliset. Olennaista on kysyä, onko ykkönen jne. parempi kuin viime vuonna.

Ykkösketju näyttää paremmalta juuri Filppulan takia. Potentiaalia on paljon, kun taas viime vuonna ykkösen kokoonpano ei ollut selkeä. Aaltonen ei onnistunut kovin hyvin. Toisaalta Ruutu oli erittäin tehokas, joten Filppulalta vaaditaan samaa. Jokiselta ei hirmutehoja vaadita, vaan pikemminkin näkymätöntä työntekoa. Joka tapauksessa viime vuotiset tehot eivät ole ketjulta mahdottomat saavuttaa, jos ketju toimii eheästi.

Kakkonen lienee täsmälleen sama. Viime vuonna se kuitenkin toimi niin hyvin, että saavutusta on erittäin vaikea ylittää. Tasonlasku taitaa tapahtua, johtuen esim. Granlundin vaikeasta keväästä.

Kolmosen kokoonpano vaihtuu varmasti. Sentteri kuitenkin pysyy. Ketjun roolin huomioiden viime vuoden tehojen saavuttaminen ei liene vaikeaa. Komarov on taas kehittynyt viime vuodesta.

Nelonen saattaa olla viime vuotista tehokkaampi. Onko se parempi, on toinen kysymys. Kontiola on parempi hyökkäyssuuntaan kuin Nokelainen, mutta entä puolustamisessa? Pihlström on taas se potentiaalinen yllätyspelaaja, joka saattaa löytää itsensä muistakin ketjuista.

Kiiskinen on varmasti parempi kuin Lahti. Hän tuo joihinkin otteluihin kaivattuja tehoja ja voidaan käyttää ykkösessäkin. Lajunen toisaalta oli erittäin hyvä viime vuonna kun taas Tuppurainen on täysin avoin tapaus. Voi hyvin olla, että jää Lahden tehoihin.

Materiaalin suhteen suuria eroja ei löydy. Olennaista on se, toimivatko ketjut ja pelaajat yhtä hyvin kuin viime vuonna. Itse en oikein usko, että viime vuotiset tähdet loistavat näissäkin kisoissa. Pikemminkin menestykseen vaaditaan, että nousee myös yllätyspelaajia, jotka korvaavat viime vuoden tähtien panosta.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
.., mutta kyllähän vähän tuntuu näissä valinnoissa painaneen maalaisuus. Ei voi olla ihan sattumaa, että iso joukko nimenomaan IFK-taustaisia lähti nyt kotiin. Poliittista peliä.

Turhaa paranoiaa, koska kyseiset pelaajat eivät vain olleet riittävän hyviä tällä kertaa. Ei kai pelkkä IFK-tausta voi olla myöskään mikään peruste tulla valituksi ja etenkään nyt, kun koko joukkue floppasi pleijareissa täysin?
 

Sic

Jäsen
Kyllä tässä jengissä on mielestäni kokemusta ihan tarpeeksi. Mikko Koivu on viimeistään viime keväänä astunut Ville Peltosen kaltaisten pelaajien saappaisiin suomen maajoukkueessa ja hänestä on tullut elintärkeä liideri maajoukkueellemme. Jos Jalosen jengi pystyy tänä keväänä kasvamaan joukkueena samalla tavalla kuin viime vuonna, ei meillä pitäisi olla vuoden 2003 tapaisen sulamisen vaaraa olemassa. Itse olin jo ennen valintoja sillä kannalla että Peltonen ei ole enää korvaamaton peluri joukkueessa ja se näkyy valinnoissakin, kaikenkaikkiaan olen ihan tyytyväinen näihin valintoihin. Toki esim. Vatasen loukkaantuminen kirpasee vieläkin, mutta näillä mennään.
 
...Auttavastikin psykologiaa ja ryhmädynamiikkaa tunteville on kuitenkin itsestään selvyys, että karismaa, johtajuutta ja kokemusta ei ikinä ole liikaa – missään joukkueessa...

No nyt kyllä lasketellaan sellaista paskaa, että alta pois.

Karismaa voi olla liikaa, johtajuutta voi olla liikaa ja kokemuksestakaan ei ole mitään hyötyä, jos putki ei kulje. Tämänhän tietää jokainen, jolla on kaikki kotona, tietoa joukkuepeleistä ja ryhmädynamiikasta. Siellähän ilmeisesti pitäisi olla MM95-joukkue pelaamassa? Ainakin se Raipe?

Faktat faktoina: Peltosen pelillinen taso ei ole sillä tasolla, että hän mahtuisi joukkueeseen. Parhaat pelaavat - reliikit kuuluvat museoon, eivät kentälle.

Aravirta nyt voi jossitella ja selitellä totaalista jäätymistään silloin muinoin, mutta mistäpä näitä tietää. Itse väitän, että Sami Heleniusta olisi pitänyt peluuttaa tuolloin enemmän, sillä Suomen pienikokoinen puolustus oli helisemässä Ruotsin jättejä vastaan, ja maalilla olisi tarvittu isännän otteita.
 

Timppa25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun näitä valintoja on yön yli miettinyt, niin kyllähän tässä pitää tyytyväinen olla. Tosin olisin edelleen ottanut änärimiehet mukaan, mutta nyt mennään näillä.

Kiiskisen valinta toisaalta oli täysin ymmärrettävä. Mikä pointti olisi pitää miehiä mukana ja antaa pelata tuossa vaiheessa MM-leiriä, jos ei olisi saumoja hyvällä pelillä mukaan, ja kun pelaa loistavasti, pääsee mukaan. Tosin ei Kiiskisellä lähtökohtaisesti voi olla muuta paikkaa kuin ylimääräisen hyökkääjän paikka. Mutta uskon että mies on siihen rooliin erittäin hyvä.

Nyt kun Peltonen on pois, lähti pois iso osa johtajuutta. Itse olen alkanut kääntää asian päinvastoin. Kun Peltonen on pois, muiden pitää ottaa vastuuta. Ei ole Selänteitä ja S.Koivuja ja Peltosia joihin voi katseet kääntää, vaan pitää itse tehdä tulosta. Vähän sama miksi en seurajoukkueissa pidä nuori/kokenut -pakkipareista (sama tuomareissa). Mielummin kaksi nuorta samaan pariin, niin pitää kantaa ja ottaa itse vastuuta, eikä olla apumiehiä toisten selän takana.


Roolitukseltaan joukkue näyttää hyvältä. Pidän Jalosen filosofiassa siitä että kasataan yli- ja alivoimakoostumukset jo valmiiksi kentällisiin. Kaksi ensimmäistä pelaavat ylivoimaa ja kaksi jälkimmäistä alivoimaa. Nokelaisen ja Petrellin alivoimataitoa ei ole, mutta sitä silti riittää.

Filppula-Koivu-Jokinen
Niskala-Salmela

Pesonen-Immonen-Granlund
Mäenpää-Hietanen

Komarov-Kapanen-Tuppurainen
Järvinen-Väänänen

Joensuu-Kontiola-Pihlström
Kukkonen-Jaakola

1. Lehtonen
2. Vehanen
3. Rämö


Tummennettuna ne pomminvarmat paikat, millä ainakin lähdetään kisoihin. Mäenpää-Hietanen -parilla on ennestään kemiaa, joten pistäisin yhteen, mutta Hietanen ja Salmela voivat vaihtaa paikkaa. Kolme viimeistä laiturin paikkaa voivat melkein päivästä riippuen mennä kenelle tahansa viidestä kandidaatista. Uskoisin Joensuun ja Pihlströmin olevan noilla paikoilla, mutta toinen, ehkä Joensuu, voi nousta myös kolmoseen. Pyörälä voi ottaa Tuppuraisen paikan, mutta on myös erinomainen 13. hyökkääjä, joka voi ottaa minkä tahansa paikan. Kun Tuppuraista ei nähty EHT:llä, niin vaikea vielä hahmotella, mitä Jalonen hänestä ajattelee, ja miten sopii kenenkin kanssa. Ihan hyvin voi olla kuitenkin pelaavassa kokoonpanossa.

Maalivahtien osalta Tsekin turnaus meni mielestäni erinomaisesti. Saatin selkeä linja järjestyksestä, eli Lehtonen on ykkönen, mutta myös Vehaseen voi luottaa ja molemmat voivat torjua kultaa. Lehtonenkin päästi yhden, mille ei mitään voinut, mutta ei jäänyt odotuksia jatkuvista nollapeleistä.

Hyvä Suomi!
 

jja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Wild #9
78 Vehanen
83 Lehtonen
86 Rämö

80 Väänänen
81 Kukkonen
81 Niskala
83 Mäenpää
83 Jaakola
84 Salmela
85 Hietanen
89 Järvinen

78 Kapanen
80 Tuppurainen
81 Pyörälä
82 Immonen
82 Pesonen
83 Koivu
83 Jokinen
84 Filppula
84 Kontiola
84 Pihlström
86 Kiiskinen
87 Komarov
87 Joensuu
92 Granlund

Kahdeksan yli 30-vuotiasta, Pesosesta tulee kisojen aikana yhdeksäs. Kolme alle 25-vuotiasta. 14 pelaajaa (yli puolet!) syntynyt vuosina 81-84 eli ovat nyt sellaisia 27-31-vuotiaita. "Uudet tulokkaat" Kiiskinen ja Tuppurainenkin ovat jo aika kokeneita.
 
Viimeksi muokattu:

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aina tulee parjattua Iltalehden ym. kirjoitusten tasoa, niin onpahan siellä joku onnistunut kerrankin kirjoituksessaan, propsit siitä.
Näkökulma: Reilu peli miinus Pesonen | MM-jääkiekko 2012 | Iltalehti.fi Linkki vie siis Iltalehden sivuille.

Iltalehden toimittaja se vasta pihalla tuntuu olevan, ainakin Pesosen suhteen. Pesonen on ollut erittäin tehokas tämän kauden EHT-peleissä, joten mielestäni Pesonen on näyttönsä tältäkin kaudelta antanut. Kaikkia sitä päästetään lehteen töihin.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Suomen joukkue on taas kerran kuin Suomen hevonen. Pienikokoinen, mutta sitkeä. Tällä hevosella mestaruuden voittaa noin kerran 15 vuodessa, mutta joka vuosi kamppailee hyvin isompiaan vastaan.

Moni änärimiljonääri kieltäytyi edustamasta Suomea. Jokaisella oli varmaan sopivat syyt eikä mitenkään ole varmaa, että tällaisessa turnauksessa olisivat edes olleet isommaksi hyödyksi.

Silti olen vahvasti sitä mieltä, että urheilijalla on sisäsyntyinen velvollisuus asettua maajoukkueen käytettäväksi. Ihan niin kuin asevelvollisuuskin on kansalaisuuteen kuuluva velvollisuus.

Jotain pitää maalleen olla valmis antamaan takaisin niistä miljoonista, jotka Suomen verottajan ulottumattomuuksissa tienaavat. Aika hyvät ja kalliit perusvalmiudet on verovaroilla annettu näidenkin vesseleiden käyttöön matkaan lähtiessään.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Peltosen kone alkoi hyytyä loppukautta kohden. Mielestäni oli kokonaisuutenakin tällä kaudella kohtalaisen kaukana vuodentakaisesta loistostaan. Ymmärrän, että Peltosen kohdalla haluttiin katsoa päivän kunto kv-peleissä ja uskon myös Villen ymmärtäneen olevansa antamassa näytöjä sen sijaan, että olisi kuvitellut pääsevänsä suoraan joukkueeseen. Kuten nähtiin, potku ei sitten ihan riittänyt toivotulla tavalla ja näin ollen ainoa oikea päätös oli jättää Peltonen joukkueen ulkopuolelle.

Hauska sinänsä, että samanlainen haloo olisi noussut myös mikäli Jalonen olisi valinnut Peltosen joukkueeseen. "Vanhoilla näytöillä" jne...

Varmaan se ei sovi menestyvään filosofiseen ajatteluun, mutta on olemassa arvoja, jotka eivät ole myytävänä. Siinä mielessä näkisin, että kovin köykäiseltä vaikutti kapteeninne arvostus eilen.

Suomalaisessa jääkiekossa tai yleensäkään urheilussa ei ole yhtään liikaa sellaisia urheilijoita jota Ville Peltonen edustaa. Henkilökohtaisesti en tunne, mutta se kuvan minkä itsestään haastatteluistaan ja osan seurafaniensa kautta välittää herättää kohtuullisessa määrin kunnioitusta. Intohimoa ammattiinsa, menestyksen paloa ja runsaasti fiksua käyttäytymistä yleensäkin. Ja mikä tärkeintä pelaa edelleen huikealla tasolla lätkää.

Mutta jos maajoukkueura tähän episodiin päättyi niin oikeasti paljon kiitoksia menneistä vuosista! Lot of respect!

Sovitaanko Ville, että tulet ensi kaudeksi Pelsuihin. Täällä osataan arvostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös