MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 235 302
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Jalonen käyttää peleissä neljää täyttä viisikkoa, eli mm. neljää pakkiparia. Tällöin pakit saavat avata peliä aina saman kätiselle sentterille ja oppivat tuntemaan tämän liikeradat hyökkäyksiinlähdöissä.

Kysymys kuuluu, että miksi nyt nimettiin 14 hyökkääjää ja 8 pakkia, eikä 13 hyökkääjää ja 9 pakkia? Nythän pakkeja ei ole yhtään ylimääräistä jos tulee loukkaantumisia.

Miksi jo nyt ei otettu henkisesti ja fyysisesti mukaan ryhmään sitä varapakkia (Puistola, Kousa jne. kuka hyvänsä) 14. hyökkääjän tilalle? Nyt se pakki joudutaan hälyttämään kisoihin bisse ja makkara kädestä mökin laiturilta jos joku puolustaja loukkaantuu.
 

Deader

Jäsen
Ei löytynyt googlaamalla kuin muinaiset 01/02 -tilastot, jotka tosin vaikuttivat laiturille kohtuullisilta. Tiedä sitten kumpaan suuntaan kehitys on vääntynyt.

51. Mika Pyörälä Kärpät 211. 92-10-109 45.97 %
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mahdetaanko kaikki kisapassit leimata heti, vai jäävätkö jotkut nyt nimetyistä vielä popcorn-osastolle kuntopyörää polkemaan? Koostumus, jossa on kahdeksan pakin rotaatiota varten tasan nolla ylimääräistä pakkia ja 12 hyökkääjän ketjutusta varten kaksi ylimääräistä hyökkääjää on sikäli haavoittuvainen, että jos Suomen pakisto kokee loukkaantumisia heti kättelyssä, niin sitten on huonompi juttu jos kaikki kisapassit on leimattu eikä pakistoon saa enää ketään ottaa sillä aikaa kun hyökkääjiä on kaksikin ylimääräistä (tai toinen tietysti 13. hyökkääjänä, mutta toinen väkisinkin katsomossa).

Jos kisapasseja ei kaikille leimata, niin hetken aikaa odottelisin jomman kumman ekstrahyökkääjän kisapassin leimaamisen kanssa. Jos sattuisi käymään jossain Suomi-Ranskassa siten, että liikaa tietäjän taikajuomaa nauttinut wannabe-Asterix kavereineen lopettaa pakin tai parin kisat siihen paikkaan juuri ennen otteluita Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, niin sitten on Jalosen systeemi vaikeuksissa kun pakkeja on liian vähän mutta hyökkääjiä yli tarpeen.

Se on onneksi selvää, että NHL:stä ei enää ketään odotella. Eipä siellä ketään odottamisen arvoista enää olisikaan, turha on jotain Korpikoskea raahata kolmos-nelosketjuun ja veskarit ovat nyt tässä.

Mitä pelaajavalintoihin tulee, niin sinänsä varsin luontevat valinnat, joihin ei paljoa sanomista ole. Aikamoinen konsensus täälläkin, ei mitään isoja linjariitoja. Sen verran olisin itse tehnyt toisin, että olisin jättänyt Pihlströmin kisakoneesta pois. En ole oikein Pihlströmin valintoja käsittänyt, en viime vuonna enkä sitä ennen (jolloin tulos olikin erittäin murheellinen, 0+1 ja tehotilasto -5). Ei Pihlström välttämättä Suomen kisatulosta romutakaan, mutta eipä hän mitään lisäarvoakaan tuo. Ennemmin olisin hänen tilallaan nähnyt esim. Petrellin.

Tai vaikka sitten sen Peltosen ihan vain sen takia, että
a) Peltosen olisi voinut hätätapauksissa ja loukkaantumisten sattuessa heittää esim. Granlundin vierelle ja Pesosen tilalle, miehet ovat kuitenkin samassa seurajoukkueessa pelanneet pari vuotta ja monesti samassa ketjussakin ja
b) jos on ns. iso peli, niin maalilampun sytyttää todennäköisemmin Peltonen kuin Pihlström ja
c) Peltonen on iästään ja hidastuneesta tahdistaan huolimatta parempi ns. yleis/jarruketjujen pelaaja kuin Pihlström, jonka taidot ovat rajoittuneemmat ja
d) jos ovat kotikisat kyseessä ja pitää tehdä valinta ns. marginaalisesta pelipaikasta kolmos-nelosketjuissa tai ylimääräisestä hyökkääjästä, niin valitsisin aina vanhemman veteraanihyökkääjän: tiukoissa paikoissa veteraani voi kyetä kantamaan joukkuetta henkisesti. Esimerkiksi edellisiin kotikisoihin olisi pitänyt ehdottomasti valita Raimo Helminen jonkun satunnaisemman sankarin asemasta. Ehkä Raipe olisi voinut siinä kuuluisassa Suomi-Ruotsi -ottelussa meuhkata pukukopissa sen verran kovemmalla auktoriteetilla, että Suomi ei olisi niin täysin jäätynyt ja olisi kyennyt pelin voittamaan. Aravirtakin katui Raipen poisjättämistä, toivottavasti ei Jalosen tarvitse katua.

Mutta valinnat on nyt tehty, ja näillä mennään kohti ylihinnoiteltuja pelejä roskamaita vastaan, kohti maksukanaville haudattuja kisalähetyksiä ja kohti hyvin todennäköistä puolivälierätappiota, jos vastaan Kanada sattuu tulemaan.

En nyt yleensä (tai koskaan) näin kyyninen ja välinpitämätön ole MM-kisoja kohtaan ollut, päin vastoin olen yleensä ollut paljon varhaisemmassa vaiheessa jo keväisen MM-kisakuumeen kourissa ja paljon kiinnostuneempi joukkueista ja kisakaavioista. Viime kotikisoissakin oli jo Turun alkulohkon peliin sekä Turussa pelattavaan puolivälieräpeliin kisaliput ostettuna. Nyt vain ei vieläkään sytytä eivätkä kisat aiheuta minkäänlaista intohimoa. Vähän samanlainen olo kuin "odottaisi" jotain EHT-turnausta.

Ehkä siinä vain sitten kävi niin, että viime vuoden keväällä eräs aikakausi tuli lopullisesti päätökseensä ja viime kisat olivat vihoviimeinen koko kansan MM-kisatapahtuma, jossa pelejä näkyi yhteisesti rahoitetuilta kanavilta koko kansalle ja kisatunnelmat olivat yhteiset. Nyt kisatunnelmat ovat varsinkin paikan päällä tarkoitettu lähinnä yrityksille ja yhteistyökumppaneille sekä yläluokan ja ylemmän, lähinnä helsinkiläisen keskiluokan, edustajille. Muu kansa saa sitten katsella telkkarista muutaman Suomen pelin, joita selostaa Mika Saukkonen. Luultavasti ruudussa nähdään asiantuntijana joku Munamies, tai mikä vitun Jani-Petteri nyt sattuukaan tämän hetken kuumin trendi olemaan.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En edelleenkään ole saannut vastausta kysymykseen, miksi Tuppurainen pelaisi kärkiketjuissa joukkeessa + mitä hän antaisi sinne? Ja ymmärrän kyllä miksi en, koska eipä siihen oikein järkeenkäypää vastausta ole. Saan vaan jotain liirumlaarumia, että "onneksi on valinnat tehnyt joku fiksumpi", mutta en mitään konkreettista.

Mitä ihmettä sä oikein sönkkäät? Mitä sä edes haluat kuulla? Kuka tässä Tuppuraista mihinkään kärkiketjuun on ehdottanut, eiköhän aika lailla selvää ole, että ylimääräisenä hyökkääjänä tai 3-4 ketjussa pelaa? Sulle on vastattu (ja asiasta on yleisestikin puhuttu) moneen otteeseen monelta taholta, ja annettu mahdollisia syitä Tuppuraisen joukkueessa olemiseen. Esimerkiksi, mitkä seuraavista syistä eivät ole "konkreettisia"?

- Hyvä pelivire päällä, tästä osoituksena mainiot otteet kautta pudotuspelien (mikä näkyi mm. MVP- tunnustuksena)
- Pelannut aiemmin maajoukkueessa, Jalonen on omakohtaisesti pelaajan tavannut, tutustunut ja nähnyt kaukalossa. On arvioinut ilmeisesti asenteen olevan kunnossa.
- Nopea ja fyysinen pelaaja, pystyy pelaamaan poikkeuksellisen tehokkaasti myös alivoimaa.
- Lisäyksenä osittain edelliseen: hyvin monipuolinen pelaaja, jota voidaan tarpeen mukaan hyödyntää melkein roolissa kuin roolissa (okei, ei ole sentteri): ns. 13. hyökkääjän perikuva.
- Ja kenties se kaikista tärkein syy: mitä ominaisuuksia ja avuja jollakulla muulla pelaajalla olisi enemmän, jotta menisi ohi? Äläkkä nyt ala tarjota mitään Noksua tai Petrelliä; eiköhän se konsensus täällä ole se, ettei heillä nyt ihan vahvasti mennyt.

Nyt neuvoisin miettimään pari kertaa ennen kuin suollat jotain "en saa vastauksia keneltäkään, koska vastauksia ei ole! Niin! Koska minä olen oikeassa!"- tyyppistä skeidaa. Joku roti tuohon kirjoitteluun, vaikka avoin palsta onkin.
 

Deader

Jäsen
Jalonen käyttää peleissä neljää täyttä viisikkoa, eli mm. neljää pakkiparia. Tällöin pakit saavat avata peliä aina saman kätiselle sentterille ja oppivat tuntemaan tämän liikeradat hyökkäyksiinlähdöissä.

Kysymys kuuluu, että miksi nyt nimettiin 14 hyökkääjää ja 8 pakkia, eikä 13 hyökkääjää ja 9 pakkia? Nythän pakkeja ei ole yhtään ylimääräistä jos tulee loukkaantumisia.

Miksi jo nyt ei otettu henkisesti ja fyysisesti mukaan ryhmään sitä varapakkia (Puistola, Kousa jne. kuka hyvänsä) 14. hyökkääjän tilalle? Nyt se pakki joudutaan hälyttämään kisoihin bisse ja makkara kädestä mökin laiturilta jos joku puolustaja loukkaantuu.

En muista, että Jalonen - tai kukaan muukaan Suomen päävalmentaja - olisi koskaan valinnut porukkaan yhdeksättä pakkia sen 14. hyökkääjän sijaan. Kuulostaa aika oudolta idealta. Saatan olla väärässä. Olen ollut kerran ennenkin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Miehekkäät valinnat Jaloselta. Niinkuin itse sanoi, valitaan kuumat pelaajat eikä ne jotka mahdollisesti voisivat olla parin viikon päästä vireessä. Aiemmat näytöt ja nimi eivät painaneet valinnoissa.

Tuppurainen kyllä tuli aika puskista. Vaikka vielä varmasti vähän painaa finaalit jaloissa, niin olisin odottanut että esim tämänpäiväiseen Ruotsi-peliin olisi heittänyt Tuppuraisenkin pelaamaan eikä suoraan kisoihin. Peltonen ja Petrell eivät vain olleet aivan riittävän hyviä, vaikka Peltonen pelasi taas juuri Ruotsia vastaan onnistuneesti. Kiiskisen valinta hyvä veto mielestäni.

Voi pojat sitä median ryöpytystä jos homma ei toimisikaan...jos alivoima ei toimi niin Petrellin perään itketään ja jos johtoasemia kustaan tai muuta niin Peltosen poissaolon aiheuttama johtajuuden puute olisi syypää. Ja viime vuonna kultaa tuonut Jalonen olisikin täyspaska valinnoissaan. Uskon kuitenkin että valinnat osuivat täysin nappiin ja tätä tilannetta ei luultavasti tule!

Mitaleista taistellaan.

Valinnat olivat aika hyvät, menneisyyden haamuja ei kumarrella. Tämän valmennuksen vahvuuksia on peluutus, joten on täysi mahdollisuus taistella hyvistä sijoituksista. Vastus on kovempi kuin viime vuonna, mutta pelit ovat tasan ja 0-0, kunnes alkavat.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
En muista, että Jalonen - tai kukaan muukaan Suomen päävalmentaja - olisi koskaan valinnut porukkaan yhdeksättä pakkia sen 14. hyökkääjän sijaan. Kuulostaa aika oudolta idealta. Saatan olla väärässä. Olen ollut kerran ennenkin.

Mutta kuinka moni Suomen päävalmentaja on peluuttanut järjestelmällisesti otteluissa neljää pakkiparia eli kahdeksaa pakkia?

Jalosen pelitapaan kuuluu olenneisesti neljä täyttä viisikkoa, eli loogisesti ajateltuna yhdenkin puolustajan loukkaantuminen tarkoittaa uuden mökin laiturilla makkara ja bisse kädessä löhöävän pakin hälyyttämistä kisoihin.
 

Deader

Jäsen
Mutta kuinka moni Suomen päävalmentaja on peluuttanut järjestelmällisesti otteluissa neljää pakkiparia eli kahdeksaa pakkia?

Jalosen pelitapaan kuuluu olenneisesti neljä täyttä viisikkoa, eli loogisesti ajateltuna yhdenkin puolustajan loukkaantuminen tarkoittaa uuden mökin laiturilla makkara ja bisse kädessä löhöävän pakin hälyyttämistä kisoihin.

Ei tuohon ole oikeaa vastausta. Yritin etsiä MM-kisojen historiasta, löytyykö yhdeltäkään joukkueelta tuollaista kokoonpanoa, mutta en löytänyt. Luotan siihen, että Jalonen tietää asiasta enemmän kuin minä. Liigassa Jalonen peluutti kuutta puolustajaa, joten ei kai tuo asetelma olisi hänelle mitenkään uusi. Jos pakkien valinnat osoittautuvat epäonnistuneiksi niin sieltä on aina varaa pudottaa yksi. Useammin on osoittautunut, että jollakin hyökkääjällä ei kulje ja siksi niitä on hyvä olla pari varalla. Loukkaantumiset on sitten asia erikseen.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Ihan kohtuulliselta tuo Suomen joukkue näyttää. Varsinkin maalivahtiosasto on timanttia. Puolustus sen sijaan vaikuttaa hieman heppoiselta, mutta aika näyttää millainen se todellisuudessa on.

Niin ja Tuppurainen on kyllä ehdottomasti kisapaikan arvoinen mies, jos SM-liigan pudotuspeleistä jotakin voi päätellä. Suurin vastaanvänkääjä soittelee jo jonkinlaisia trollikelloja muistakin ketjuista päätellen...
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ennen aamuaskareita ja töihinmenoa pitänee tänne itsekin laittaa muutama sananen..

Ensiksikin on todettava, että muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta HIFK:n kannattajat ovat kyllä fiksua porukkaa. He kykenevät näkemään seurajoukkueen yli maajoukkuekokonaisuuteen ja vaikka kaksi suorastaan HIFK-ikonia pudotettiin(Peltonen ja Petrell) kommentit ovat olleet todella asiallisia. Pyrkikäämme muutkin tähän!

Mitä tulee tämän Tuppuraisen mollaamiseen ja suorastaan pilkkaamiseen nimen perusteella ja kaikenmaailman Valtrojen kehiintuomisilla, niin jättäkää omaan arvoonsa. Eivät ansaitse keskustelua, kun eivät edes rakenna mitään. Olen hyvilläni, että liigan vahva pelaaja on näin huomioitu.

Sen verran seuroihin palatakseni muistan jutun, jossa Tuppurainen muisteli, miten kovasti yritti aikoinaan päästä Kärppiin, eikä onnistunut ikinä. Kun hän oli vihdoin tajunnut, että Kärppien portit eivät hänelle aukene, hän alkoi kartoittamaan muita mahdollisuuksia. Hyvä juttu, kuten olemme pleijareista nähneet. Kehitystä on tapahtunut huimasti, kiitos JYPin valmennuksen. Jotain siellä tehdään oikein. Odotus häneen nähden on positiviinen.

Jukka Jalonen on oikeasti oman tiensä kulkija ja uskaltaa tehdä rohkeita päätöksiä Meni sitten syteen tai saveen, mutta hattuahan tuolle pitää jokaisen nostaa! Useinhan ns. nimimiehet otetaan tarkemmin, joten nämä liigan vähemmän tunnetut muualla voivat iloisesti yllättääkin. Sama koskee Kiiskistä. Voi olla, että eivät kisojen jälkeen olekaan enää nimettömiä.

Vaikka joukkue olisi koottu mistä nimistä tahansa, ei voi olla varma, että homma skulaa. Olen itse erittäin huolissani Granlundista. Mikä häneen on oikein mennyt? Vaikka hän on syötellyt välillä ihan hyvin, niin se vanha tuttu Mikke loistaa poissaolollaan. Yhtä suuri arvoitus, kuin Lennun nykyinen ilme! Hän on kuitenkin kakkosen moottori ja jos kone yskii, niin savu voi olla kyllä todella mustanpuhuvaa. Mietin jopa jossain vaiheessa, että pitäisikö häntä ottaa edes mukaan! Toivotaan sydämen pohjasta, että Mikke palaa entiselleen ja pian!

Tämä oli varmasti Peltosen Villen viimeinen esiintyminen näillä areenoilla, joten kiitän häntä lämpimästi kaikesta, mitä hän meille suomalaisille tarjonnut. Hieno mies, mutta aika on armoton jokaiselle. Uskon, että hän on ymmärtänytkin pudottamisensa, vaikka eihän sitä tietoa varmasti ole ollut kiva vastaanottaa.

Mielenkiintoinen joukkue, joka voi kaiken natsatessa taistella jopa finaalissa. Kuulun siihen porukkaan, joka ei usko, että pelkillä nimillä ja monille tärkeillä NHL-nimillä ratsastetaan noin vaan voittoon. Uskon, että Ruotsi tulee olemaan tästä hyvä esimerkki. Hyvä, että aliarvioivat Suomen. Täältä pesee ja vanhan sanonnan mukaan myös linkoaa.
 

Lättfil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Poimin tuolta Esko Seppäsen Twitter-viidakosta seuraavanlaisen lauseen, jonka Ossi Väänänen oli kuulemma Eskolle kertonut:"Nykylätkässä kukaan ei voi tulla MM-kisoihin mukaan puolivaloilla tai tähtistatuksella." Tämä kuvaa Jalosta kyllä täysin ja on ihan oikein näin toimia. En sitten tiedä oliko tänä vuonnakin leiriryhmässä noihin ryhmiin lukeutuvia tyyppejä.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Kieltämättä hyvät valinnat, tosin Peltosen olisin ottanut vaikka kisaturistin rooliin, koska kuitenkin se kokemus mitä Villestä huokuu jo treeneissä olisi saattanut auttaa. Kävi Villelle kuin Raipelle, toivon ettei Jaloselle käy kuin Aralle että pitää uran jälkeen pohtia että entä jos Ville olisikin ollut mukana..

Muita pudotuksia en kyllä kritisoi ollenkaan, Petrell oli todella löysä äijä tänä vuonna kyllä NHL on vienyt Lennun pelistä särmän. Hidasta kuravailua ja kaiken lisäksi ei saanut hyökkäspäädyssäkään hämmennystä esim taklauksillaan niin silloin on Petrell turha.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Loistavat valinnat! Jo pelkästään Jokisen kisapaikka hiljensi vähäiset Jalosen arvostelijat. Plussat sitten ennakkoluulottomuudesta.

Oikeastaan ainoa yllätys itselleni oli Kousa vs. Hietasen kääntyminen noin päin. Toisen polven Hidu taitaa olla Jalosen suosikkipoikia. Kousalla olisi enemmän yv-potentiaalia, mitä ei mielestäni kannata sivuuttaa kisavalinnoissa. Eikä tuo ole mielestäni mj-peleissä mitenkään lapanen ollut omassakaan päässä. Ehkä juuri tuon yv-pelin onnistumisen takia puoli-hasardi Mäenpää varmisti paikkansa tehoillaan. No, pienillä marginaaleilla nuo menivät joka tapauksessa. Ja onhan siellä vielä Niskalakin viivassa, joten kai noilla voidaan mennä ylivoimaakin.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ollaan menty paljon eteenpäin esimerkiksi vuodesta 1982, jolloin Kummola puhui väkisin kotikisajoukkueeseen sellaisia nimiä kuin Ahokainen, Repo ja Koivulahti. Useat nuoret pelaajat saivat väistyä silloin. Tämän on Kummola myöntänyt julkisestikin. Ihmettelen vain, miten silloinen päävalmentaja, arvostettu Kalevi Numminen suostui tähän, juuri ennen viimeistä turnaustaan päävalmentajana.

Aravirta pudotti Helmisen vuoden 2003 kotikisoista, jota Ara tosin on jälkeenpäin hieman katunutkin. Nyt oli sitten Peltosen vuoro.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
MM-joukkueeseen valittiin kevään 2012 voittajia, ei kevään 2011. Tämän takia osittain tippuivat varmaan surkean playoff-flopin HIFK:n Peltonen, Kousa ja Söderholm ja vähälle jääajalle NHL:ssä jääneet kevään sm-liigan 2011 sankari Petrell ja MM-kultamitalipelin voittomaalin tekijä Nokelainen. Kiiskinen näytti ratkaisijan taitojaan viimeisen viikonlopun aikana, kun laukoi jatkoajalla voittomaalin Tshekkiä vastaan ja maalin myös Ruotsin verkkoon. KHL-liigaa arvostetaan, kun sieltä pääsi 12 pelaajaa kisajoukkueeseen eli lähes puolet joukkueesta. Tuppurainen voitti kultaa JYPin paidassa, voittava pelaaja keväällä 2012, uskonee Jalonen, kun valitsi MM-joukkueeseen.

Tämä on Jukka Jalosen MM-joukkue ja kuten viime keväänä pelaajien osalta ns. Mikko Koivun joukkue. Näillä mennään ja ainakin omat pulinat pois. Joskus loppuu kaikkien ura Leijonissa ja se on kipeä paikka pelaajalle, kuten nyt Ville Peltoselle ja osalle hienon suurpelaajan kannattajista, mutta näin se menee oikeassa elämässä, että kaikki loppuu aikanaan. Hienoa, että Peltonen teki viimeisessä Ruotsi-pelissään vielä kuin muistoksi menneestä ottelun voittomaalin. Toistetaan, että omat valintani MM-joukkueeksi eivät olisi olleet samat kuin Jukka Jalosen, mutta "he is the boss" ja hyväksyn Jalosen valinnat ja olen niiden takana ja tukena, koska mm-kulta 2011 tuo Jaloselle selkänojan Leijonien päävalmentajana kesään 2013 saakka, kunnes Jalonen jättää Leijonien päävalmentajan työn.
 

scholl

Jäsen
Tulihan se sieltä, suuri yllätys. Peltosen tipauttaminen oli kova teko, mutta varmasti oikea kun haetaan sitä liikkuvuutta.

Joo, mutta se tehtiin väärällä tavalla. Kokenutta pelaajaa on turha pyytää mukaan harjoitusleirille, jos ei kisapaikkaa aiota antaa. Pitkän uran päätteeksi tarpeeton nöyryytys.

Viime vuonna Peltonen ja Petrell olisivat olleet joukkueessa, jos eivät olisi loukkaantuneet. Toki nyt molemmilla huonompi kausi Petun ja Edmontonin takia, mutta kyllähän vähän tuntuu näissä valinnoissa painaneen maalaisuus. Ei voi olla ihan sattumaa, että iso joukko nimenomaan IFK-taustaisia lähti nyt kotiin. Poliittista peliä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Petrellin ja Nokelaisen ulosjääntiä perustellaan kehnoilla EHT-otteilla, kun taas joku Jani Tuppurainen ei edes pelannut kyseisiä otteluita. Todennäköisesti olisi pelannut vähintään yhtä paskasti. Nokelainen kuitenkin on osoittanut pärjäävänsä MM-tasolla pelaten viime keväänä hyvät kisat. Tuppuraisen ura Leijonissa kattaa kuusi EHT-peliä tehoin 0+0. Tällä kaudella noista otteluista tuli kolme. Siinä teille ratkaisuvoimaa kolmosketjuun tai varahyökkääjä Koivun / Immosen rinnalle.

Edelleen, täysin palkintomatka Tuppuraiselle. Turisti mikä turisti. Sai Perrinin ansiosta paikan kisoihin. Kun sentterillä ei kulkenut, oli Tuppurainenkin 0+0 -tason miehiä.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oikeastaan ainoa yllätys itselleni oli Kousa vs. Hietasen kääntyminen noin päin. Toisen polven Hidu taitaa olla Jalosen suosikkipoikia. Kousalla olisi enemmän yv-potentiaalia, mitä ei mielestäni kannata sivuuttaa kisavalinnoissa. Eikä tuo ole mielestäni mj-peleissä mitenkään lapanen ollut omassakaan päässä. Ehkä juuri tuon yv-pelin onnistumisen takia puoli-hasardi Mäenpää varmisti paikkansa tehoillaan. No, pienillä marginaaleilla nuo menivät joka tapauksessa. Ja onhan siellä vielä Niskalakin viivassa, joten kai noilla voidaan mennä ylivoimaakin.
Vielä neljä päivää sitten olisin minäkin valinnut ennemmin Kousan kuin Hietasen. Kousa osoitti liigassa ja kauden aiemmissa maajoukkuepeleissä potentiaalia olla "samivatanen". Toki omassa päässä oli ajoittain vähän hukassa, mutta kiekollinen osaaminen ja ennen kaikkea liike olivat niin erinomaisella tasolla että olisi tuonut joukkueeseen selvää lisäarvoa. Valitettavasti Kousan käyrä oli laskeva, Tsekin turnauksessa ei enää ollut yhtä pirteä eikä hyökkäyspäässä tullut onnistumisia. Omassa päässä kuitenkin muutamia merkkausvirheitä.

Samaan aikaan Jaloselle tuttu Hietanen paransi peliään. Ei isoja virheitä omassa päässä ja hyökkäyspäässä hyviä ratkaisuja, joista kertyi pari pistettäkin tilille. Samasta kiekollisen pakin roolista Kousa ja Hietanen kamppailivat ja Jalonen painotti päivän kuntoa, kuten näissä valinnoissa muutenkin.


---
Fanipoikaosio:

Kiinnostus näitä kisoja kohtaan nousi ^n, kiitos Tuppuraisen ja Kiiskisen valinnan. Suurelle yleisölle nämä pelaajat ovat tuntemattomia möttösiä, mutta onhan se upeaa nähdä kausien 2006-08 jumbokalpan ykkösketjun laiturit MM-kisoissa. Kuka olisi uskonut silloin. Olipa välissä jarkkokauvosaari tai villehämäläinen niin peli kulki... Jos Leijonien peli yskähtelee niin tätä kaksikkoa kannattaa kokeilla yhdessä, väliin vaikka Komarov rouhimaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kiinnostus näitä kisoja kohtaan nousi ^n, kiitos Tuppuraisen ja Kiiskisen valinnan. Suurelle yleisölle nämä pelaajat ovat tuntemattomia möttösiä, mutta onhan se upeaa nähdä kausien 2006-08 jumbokalpan ykkösketjun laiturit MM-kisoissa. Kuka olisi uskonut silloin. Olipa välissä jarkkokauvosaari tai villehämäläinen niin peli kulki... Jos Leijonien peli yskähtelee niin tätä kaksikkoa kannattaa kokeilla yhdessä, väliin vaikka Komarov rouhimaan.

Valittiin 14 hyökkääjää ja Jalonen tunnetusti peluuttaa täyttä 4 kentällistä, jossa on 8 puolustajaa ja 12 hyökkääjää peleissä kokoonpanossa. On sekin mahdollista, että Kiiskinen ja Tuppurainen istuvat koko kisat katsomossa, jos muiden peli kulkee, mutta katsellaan ketä Jalonen peluuttaa ja ketä ei peluuta. Mehän vain kirjoitellaan ja Jalonen valitsee.
 

mtt

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit(tiputin Bluesin pois. Blues on paska)
Ville on älykäs tyyppi ja ei varmasti valittele mediassa. Sanovat että on pettynyt, ehkä niinkin mutta eniten naamasta näkyy haikeus koska pitkä ja ansiokas ura päättyi.

Olisi ansainnut arvokkaamman lopun uralleen. Jopa jäsenyyden joukkueessa. Ei päätöstä tyyliin "et ole enää hyvä". Huonompiakin valittiin.

Se siitä. Eipä tänäkään keväänä paljoa voi odottaa. Pakisto on paska. Edes yksi liideri olisi tarvittu. Pitkänen vaikka.

Joukkueen peli kyllä kulkee hyvin juuri nyt. Eikä se huonone kun Filppula tulee.
Lehtonen on kunnossa.

Vastaan tulee taas nimekkäämmät Kanada, Venäjä ja Ruotsi. Haastaja ollaan vaikka nimillä ei pelatakkaan.

Sijoitus ratkeaa taas siihen missä vaiheessa pelataan Kanadaan vastaan. Käykö taas niin että joku tekee meille palveluksen ja pudottaa Kanadan...
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Joo, mutta se tehtiin väärällä tavalla. Kokenutta pelaajaa on turha pyytää mukaan harjoitusleirille, jos ei kisapaikkaa aiota antaa. Pitkän uran päätteeksi tarpeeton nöyryytys.

Samaa mieltä tuosta. Peltosen otteet eivät minusta olisi missään tapauksessa oikeuttaneet kisapaikkaan. Olisi pitänyt jättää kotiin ja välttää tuolta karsiutujan pettymykseltä.

Toki heikko kausi on Pesosellakin alla. Hänen kohdallaan kuitenkin luotettiin että taso nousee kisoissa?
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Se siitä. Eipä tänäkään keväänä paljoa voi odottaa. Pakisto on paska. Edes yksi liideri olisi tarvittu. Pitkänen vaikka.
Tunnettu liideri Pitkänen. Pakisto on mitä on, mutta sataprosenttisella keskittymisellä se ei ole voittamisen este.

Peltosta ei olisi välttämättä pitänyt edes kutsua leirille, mutta ainakaan ei jää jossitteluja, mahdollisuus annettiin, mutta taso ri riittänyt enää. Ei siitä sen enempää. Peltonen osaa homman varmaan käsitellä, mutta muista edarin jätkistä en menisi takuuseen. Voi olla, että Heikelän korporaatioon tulee aamulla ns. hyvää läppää.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Pakkohan tässä on ajatella niin että Villellä on ollut joku paikka jossain määrin klesana ja todennut itse ettei sittenkään pysty eikä kykene. En oikein jaksa uskoa, että Jalonen olisi halunnut nöyryyttää suomalaisen jääkiekkoilun ikonia jollain tryoutilla.

Itse sitä mieltä, että peliotteensa olisivat riittäneet. Puhumattakaan siitä lisäarvosta minkä kokemuksensa ja arvostuksensa kautta olisi joukkueeseen tuonut.

Mutta näillä mennään.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Kyllähän se sydämestä otti, kun kuuli, että Peltonen ei ole joukkueessa. Reaktio tuli sydämellä, ei järjellä.

Itse asiassa olin sitä mieltä, että Peltosen 'parasta ennen' maajoukkuetasolla oli mennyt umpeen jo aika kauan sitten. Olisi ollut fiksua, että Jalonen olisi säästänyt Villen harjoitusleirien ja -otteluiden vaivoilta. Olisi ihan oman ketjun paikka keskustella siitä, mitä hyvä henkilöjohtaminen tarkoittaa hokijoukkueen ja yleensä joukkueurheilun johtamisessa.

Ville jää historiaan Suomen hokin kaikkien aikojen merkittävimmästä turnausvoitosta 1995. Sen yli ei yllä mikään muu tapahtuma. Ei edes Toronton hopea eli hävitty kulta. Vain mahdollinen olympiavoitto voi yltää samalle tasolle mitattuna merkityksellä koko kansakunnalle.

Toivottavasti Ville jatkaa liigapelaajana.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En oikein jaksa uskoa, että Jalonen olisi halunnut nöyryyttää suomalaisen jääkiekkoilun ikonia jollain tryoutilla.

Miten niin nöyryyttää? Varsin suoraselkäinen teko Jaloselta ja diggaan filosofiasta, jossa kukaan pelaaja ei ole suurempi kuin joukkue. Ville halusi tulla antamaan näyttöjä, Jalonen antoi tähän mahdollisuuden ja totesi, ettei taso riitä enää kansainvälisiin peleihin. Yksinkertaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös