Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

MM-kisat – höntsää vai hieno urheilutapahtuma?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana red.machine, 14.11.2014 klo 01.02.

 1. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Mua noissa pohjois-amerikkalaisia palkkasotureissa vituttaa myös se että tuolla on noita jääkiekon pikkumaita jotka nykyään koittaa pärjätä ihan oman maan kasvateilla. Siksi tässä toivon että Kazakhstan ja Valko-Venäjä nyt päätyis tonne lohkojensa pohjalle.
   
 2. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Mä olen seurannut kisoja suunnilleen yhtä kauan ja olen pannut merkille sen, että joka jeesuksen vuosi saa lukea nämä samat lorut siitä, miten "kyllä nyt pienemmät kiekkomaat on tehneet tosi hienoa nousua ja lätkä globalisoituu ja kilpailu tasoittuu ja ei nää valkovenäjät ja saksatkaan ole nykyään enää mitään suupaloja toisin kuin 15 vuotta sitten ja plaaplaaplaa". Sitä tässä vielä odotellaan, että koska tämä kilpailun tasoittuminen alkaa oikeasti näkyä tuloslistoissakin. Hengitystä ei kannattane sitä odotellessa pidättää.
   
 3. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Onhan pienten maiden taso noussut, mutta se on silti hyvin kaukana huippumaiden tasosta. Suomi on jääkiekon huippumaa, joten siksi pienten maiden tasoeroa ei nähdä Suomessa yhtä hyvin kuin esimerkiksi Sveitsissä ja Slovakiassa, joille Tanska ja Saksa ovat nykyään aitoja kilpailijoita. Ei koripallon huippumaissakaan välttämättä nähdä, miten Suomen taso on noussut.
   
 4. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Joukkueiden taso ei vuosikymmenissäkään juuri muutu. Huonot säilyvät huonoina, vaikka toisinaan napsivat jossain läpsyttelymatsissa pisteitä. Siksi kisoja voidaan pitää höntsäkisoina. Aiemmin kisoissa oli enemmän ideaa, kun joukkuemäärä oli vain 8. Sarjajärjestelmää voisi uudistaa myös siten, että luotaisiin kaksi lohkoa, joissa ylemmässä pelaisi 8 parasta ja alemmassa 8 heikointa. Ylemmän lohkon heikoin ja alemman paras karsisivat pääsystä pleijareihin.

  Pakko sanoa, että en näe Suomi-Unkari matsissa yms. mitään lisäarvoa kummankaan maan kannalta. Joukkuepelikulttuurit ovat hyvin vakiintuneita, eikä ole näköpiirissä mitään sellaista, että lätkä kasvattaisi merkittävästi suosiotaan heikommissa maissa: päin vastoin, jopa Tshekissä ja Slovakiassa lätkän tulevaisuus alkaa näyttää huonolta.

  Ja kun vielä todetaan, että yhdelläkään kovalla maalla ei ole edes puolia parhaasta mahdollisesta miehistöstä mukana, vahvasti höntsän puolelle nämä kisat menevät. Mutta tietenkään urheilullinen arvo ei ole kaikkea, näistä kisoista voi nauttia vaikkapa karnevalistisena tapahtumana. Nuorten esitysten seuraaminen tekee kisasta tänä vuonna erityisen kiinnostavat.
   
 5. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Olen kyllä aivan samoilla linjoilla, kuten sinä.
  Mielestäni molemmista lohkoista voitaisiin hyvin napsaista kaksi joukkuetta pois ja joukkuemääräksi vaikka sitten 12. Sekin on aika paljon, mutta olisi edes vähän tiiviimpi ryhmä kasassa.
  Viime USA-pelin jälkeen, jossa vastassa oli edes jollain tasolla kova maa, niin tälläinen läpsyttely Unkaria vastaan ei aiheuta kiimaa. Tulee toki katsottua yöunien ja aikaisen heräämisen kustannuksella, mutta kun katsotaan otteluohjelmaa, niin helvetisti tuntuu olevan täysin merkityksettömiä pelejä.
  Valko-Venäjä, Saksa, USA, Unkari, Ranska, Slovakia, Kanada. Onneksi sentään on jätetty kovin peli viimeiseksi kalenterissa. Se nyt tästä puuttuisi, että Kanada-peli olisi ollut ensimmäisenä. Ensin läpsytellään seitsemän peliä ties mitä maita vastaan ja sitten sen jälkeen mietitään miten puolivälieriin selvinneet toisen lohkon maat ovat läpsytelleet toisiaan vastaan ja kuka sieltä tulee vastaan.

  Viihdearvoltaan MM-kisat ovat kyllä onnistunut juttu. Ihan hyvää viihdettä, kunhan ei ota liian vakavasti.

  Yksi kaksipiippuinen asia, joka itseäni ärsyttää suunnattomasti on se, että kun kyseessä on tosiaan vain MM-kisat ja NHL:kin on vielä käynnissä, niin joukkueiden rosterit eivät ole parhaat mahdolliset. Se myös ärsyttää todella paljon, että sitten sieltä vielä kesken kisojen tulee putoavista joukkueista pelaajia mukaan leikkimään joskus jopa vasta mitalipeleihin. Ensin se tietty ryhmä on pelannut seitsemän peliä samoilla koostumuksilla ja sitten sopivasti puolivälierään pamahtaakin paikalle neljä änäritähteä pelaamaan maansa puolesta. Toki tähänkin fiilikseen voi vaikuttaa se, että harvemmin Suomelle mitään staroja enää on kisojen aikana tullut, kun ei niitä staroja muutenkaan kauheasti missään ole ollut.
  Omasta mielestäni pitäisi olla sääntö. jossa kisojen alkamisen jälkeen joukkueeseen ei saisi enää lisätä pelaajia mistään. Nimetään sitten vaikka helvetti kymmenen varamiestä niiden loukkaantumisten ja muiden varalle.
  Eikös joku Janne Laukkanenkin tullut -98 kisoissa änäristä suoraan KAKKOSFINAALIIN. Siis turnauksen viimeiseen matsiin vielä uusi pelaaja.
   
 6. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Tuo 12 joukkueen sarja olisi varmaan urheilullisin, mutta kun tiedetään, että missään joukkuelajissa ei osallistujamäärää ainakaan lasketa, silloin jako kahteen "lohkoon" olisi varmaan realistisin. Samantapainen jako on käytössä muissa divisioonissa jääkiekossa. Vahvistusten kyttääminen ei minua ärsytä, mutta kovin turhaksi ne yleensä osoittautuvat. Järkevämpää olisi lyödä joukkue kiinni viimeistään parin matsin jälkeen. Eipä Lehterä tai Donskoikaan nyt niin ihmeellisiä supermiehiä ole, että heitä vielä pitäisi mankua kisoihin. Monta sellaista lajia ei ole, jossa MM-kisoihin odotetaan niitä tähtipelaajia lähes koko kisojen ajan.
   
 7. eakin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Omasta mielestä kisat menevät vahvasti höntsän puolelle ja eniten vituttaa tuo median uutisointi joka helvetin asiasta suunnilleen pelaajien sukkien väristä lähtien. Tällä aivan ylimitoitetulla mediarummutuksella saadaan sitten aikaan se että Suomessa on 2 miljoonaa "jääkiekkoasiantuntijaa" jotka eivät seuraa vuoden aikana ollenkaan muuta jääkiekkoa, mutta nämä Suomi-Unkari pelit on nähtävä hinnalla millä hyvänsä. Ja mielellään vielä Mertarannan selostuksella, jota itse vihaan yli kaiken. He pitävät mediasta saamansa tiedon perusteella näitä myös ylivoimaisesti maailman tärkeimpänä ja ainoana oikeana jääkiekkotapahtumana.

  Sainpahan avautua pahaa oloa pois. Itse katson pelejä Barkovin, Laineen ja Ahon takia usean vuoden tauon jälkeen.
   
  Binisteri tykkää tästä.
 8. Raspatin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Mitä mieltä jatkoaikalaiset ovat nykyisestä lohkosysteemistä? Itse vaihtaisin takaisin aiempaan, joka oli vielä 2011 kisoissa.
   
 9. Tertsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, 235:n suomalaistehot
  Lainaus:
  IceWalkerin ehdottama joukkueiden jako rankingin mukaan lohkoihin A(1-8) ja B(9-16) olisi kova veto. Höntsäilypelien määrä vähenisi minimiin ja lisäpanosta molempiin lohkoihin toisi vaikka A:n kahden parhaan pääsy suoraan välieriin ja B:n parhaiden karsiminen puolivälieräpaikasta A-lohkon viimeisten kanssa.
   
 10. Kettumainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ei minusta se ole keneltäkään pois jos koko kansakunta herää kerran vuodessa hypettämään lätkää. Toki valtaosa tarkastelee asioita eri silmillä kuin jatkiksen lajiniilot ja erikoisasiantuntijat, mutta onko se keneltäkään pois? Jos median rummutus ärsyttää niin älä lue niitä juttuja. Jos Mertsin selostus ärsyttää niin älä kuuntele. Huonoin vaihtoehto on minusta jaotella ihmisiä heidän lajituntemuksensa tai kannatustapojensa kautta eri kategorioihin ja hylkiä sitä isoa enemmistöä joka ei jokaista nippelitietoutta lajista tiedä. Ilman sitä enemmistön mielenkiintoa laji kuihtuisi vuosikymmenessä olemattomiin.

  Samoin en ymmärrä täysin sitäkään, että MM-kisat pitäisi eristää 6 huippumaan miniturnaukseksi. Jääkiekko on marginaalilaji maailmalla ja tällä hetkellä se pitää vain pystyä hyväksymään, että kärki on kapea ja kisoihin tulee auttamatta paljon lähtökohtaisesti itsestäänselviä pelejä. Mutta nämä pelit ovat kuitenkin todella hyvää kiekkomainosta näissä pienemmissä kiekkomaissa. Unkarilaiset pikkujunnut näkevät Barkovin ja Laineen kaltaisten kiekkotähtien pelaavan oman maan joukkuettaan vastaan. Jokainen pelivälineen riisto, jokainen tapettu alivoima ja kenties jopa tehty maali luo uskoa siihen, että kärjen taso on saavutettavissa kovan työn kautta. Jos asiaa ajatellaan futiksen kautta, niin minusta olisi jumalattoman tylsää jos Suomi ei MM-karsinnoissa enää kohtaisi Saksan, Italian ja Ranskan kaltaisia huippumaita, vaan pelailisi omia pelejään Turkmenistanin, San Marinon ja Latvian tasoisia maita vastaan, jotka ovat siellä missä mekin futiksessa ollaan.

  Summa summarum: Rakkaudesta lajiin ei ylpistytä oman asiantuntijuuden tai Suomen loistavan kiekko-osaamisen vuoksi, vaan annetaan tilaa muillekin ja ainakin yritetään ajatella mikä olisi lajille parasta. Tämänkin kisojen ehdoton kohokohta on ollut Unkarin fanit ja kulttuuri. Henkilökohtaisesti katson paljon mieluummin tuota kuin NHL:n clap-your-hands meininkiä!
   
 11. Hereworth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers
  16 joukkueen MM-kisat voitaisiin hyvin pelata neljän lohkon mallilla. Jokaisesta kaksi parasta play-off vaiheeseen, kolmossijalla olevine joukkueiden kisat päättyisivät ja lohkojen viimeiset karisisivat vielä putoamisesta. Niin ja lohkot tulisi jakaa täysin arvoilla, eikä valintakoreista. Siinäpä olisi lohkovaiheessakin panosta peleissä, jos kolme kovaa maata sattuisivat samaan lohkoon. Toisaalta taas malli mahdollistaisi näille lilliputeillekin paremmat asetelmat päästä pienellä yllätyksellä jatkopeleihin.
   
 12. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Näin varmaan IIHF:n johto ajattelee ja mukana on lompakko aika vahvasti. Karnevalistisena tapahtuma laajat MM-kisat voivat jossain määrin puolustaa paikkaansa. Valitettavasti tuo kommenttisi on vain toiveunta. Mainitse yksikin kiekkomaa, joka on todella kehittynyt huippumaaksi tai edes lähelle huippua MM-kisojen laajentamisen jälkeen 90-luvulla. Neuvostoliitto (Venäjä), Tshekkoslovakia (Tshekki ja Slovakia), Ruotsi, USA ja Kanada olivat huippumaita 90-luvulle tultaessa ja Suomi nousi huipulle 90-luvulla. Suomessa jääkiekkoilun harrastajamäärät ovat vertailukelpoisia muihin huippumaihin.

  Nämä muut maat silloin tällöin pääsevät MM-kisoissa välieriinkin, mutta mitään pysyvää menestystä ei näissä maissa kyetä rakentamaan. Yhden huipun jälkeen seuraa selkeä pudotus. Maailmassa on muutama kiekkomaa, jolta olisi voinut odottaa nousua perinteiden perusteella, Sveitsi, Itävalta ja Saksa omaavat kunniakkaat perinteet jääkiekossa. Mutta edes näissä maissa ei kyetä haastamaan kovia maita olympiatasolla. Missä on siis se kehitys? Japani on tietysti täydellinen tyrmäys noille toiveille, maa sai harjoitella A-ryhmässä vuosikausia, mutta ei kehittynyt pisteautomaattia kummemmaksi.

  Todellisuudessa kehitys korreloi vahvasti harrastamääriin ja urheilukulttuuriin. Vaikka harrastajamäärä olisikin kohtuullinen, jääkiekko ei vain vedä kansaa puoleensa ja siksi myös lajin pariin ei hakeudu kaikkein suurimpia lahjakkuuksia. Villi arvaus on se, että 25 vuoden päästä joku kirjoittaa tänne täsmälleen samanlaisia perusteluja laajalle MM-kisalle. Eikä yhtään uutta huippumaata ole tuona aika syntynyt, pikemminkin, joku maa on saattanut taantua vahvasti.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2016 klo 13.42
 13. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Meikäläistä nämä kisat kiinnostavat jostain syystä vuosi vuodelta enemmän. Jokainen Suomen peli tulee katsottua suurella mielenkiinnolla ja pikkumaista nousee aina joku sympatian kohde, tänä vuonna se oli Latvia.

  Hauska tapahtuma, joka kuuluu kevääseen siinä missä vappukin eli jatketaan ihmeessä jokavuotisia kisoja.

  Toki MM-kisoissa on viilattavaakin. Itse jäädyttäisin joukkueet niiden ensimmäisen pelin jälkeen eli pelattuaan ensimmäisen pelinsä maajoukkue ei voisi enää saada vahvistuksia NHL:stä.
   
 14. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Mielenkiintoista lukea kuinka sekä Jatkoajan että Urheilulehden toimittelijat on aivopesty uskomaan Jalosen & Sihvosen matraan jonkun kiekkokontrollilätkän autuaaksi tekevästä voimasta. Nytkin rivien välissä suunnilleen itketään että väärin voitettu, kun Nokan leijonat ei pelaakaan kiekkokontrollilätkää ja palauttele hyökkäyssiniseltä oman maalin taa hautomaan sitä kiekkoa. Kun tulee tarve vaihtaa, niin Rotta-Jalosen pelikirjassa kiekko olisi palautettu oman maalin taa pakille kun taas Nokka on ohjeistanut lyömään kiekon siniseltä vastustajan päätyyn tai ristikulmaan ja sit äkkiä vaihtoon jotta saadaan puolustus organisoitua vastaanottamaan vastustajan hyökkäysyritykset. On kyllä paljon viihdyttävämpää tämä nyky-leijonien peli kuin mitä oli edellisen valmentajan viivelähtöpeli. Vielä kun Leijonat oppis ajelemaan vastustajat katolleen keskialueella ja/tai levyksi laitaa vasten niin avot.
   
 15. Ruoppaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pääkaupunkiseutu
  Lainaus:
  Kannattaa varmaan lopettaa se jääkiekon seuraaminen. Niin kauan oltiin purjeissa, kunnes puolustajat alkoivat pelaamaan täysimittaista kiekkokontrollia ja tarjoamaan kiekolliselle ns "kiekottelutukea". Myös hyökkääjät Granlundin johdolla osallistuivat tähän. Aina, kun Jaakola ei uskaltanut pelata kiekkokontrollia tai Pokka / Lindell ei ollut kiekkokontrollipelikirjan sivuilla, alkoivat ongelmat.
   
 16. Byvajet Jäsen

  Peruspenkkiurheilijan näkökulmasta nämä kisat menivät suorastaan persiilleen Kanada-voiton myötä.

  Jonkin verran kiinnostavia pelejä ovat olleet Suomi-Usa ja Suomi-Kanada, mutta koska niiden merkitys jatkoon selviämiseen on ollut pieni, eivät ne ole sytyttäneet kunnolla.

  Puolivälierissä vastaan tuleva Tanska ei jaksa kiinnostaa alkua pitemmälle. Kun Suomi saa maalin tai pari, töllö sammuu. Onneksi illalla tulee Kanada-Ruotsi, josta todennäköisesti saan paljon enemmän irti kuin Suomen pelistä.

  Ensimmäinen kunnolla kiinnostava peli on Suomen välieräottelu. Jos Suomi selviää siitä jatkoon, niin tulee vielä toinen kiinnostava peli, finaali.

  Helkkarin pitkät kisat, mutta vain yksi tai kaksi oikeasti sykettä nostavaa peliä ja kolme katsomisen arvoista. Olisipa Suomelle tullut kunnon vastus puolivälierään, niin sillä olisi pelastettu edes vähän.

  Pyydän anteeksi faneilta, jotka eivät ymmärrä meitä urheilun yleisseuraajia, jotka kiinnostuvat jännittävistä peleistä eivätkä jääkiekon taktisista ja teknisistä hienouksista.
   
 17. Gemondo Jäsen

  Kysytään nyt vaikka täällä; ketkä muodostivat Suomen kapteeniston Venäjän MM-kisoissa 2010?
   
 18. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Lainaus:
  Nuo kisathan olivat Saksassa eikä Venäjällä. Suomen kapteenina oli Sami Kapanen ja yhtenä varakapteenina Petteri Nummelin. Toista en osaa sanoa, pitää katsoa jos selviäisi maalikoosteita katselemalla sitten kun ehtii. Olisi kyllä yleensäkin kiva saada jostain listaa Suomen kapteenistoista eri vuosilta, tähän mennessä ei ole löytynyt paikkaa mihin nuo olisi koottu.
   
 19. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Lasse Kukkonen oli se toinen varakapteeni. Mielenkiintoisena knoppina mainittakoon, että Kukkonen on ollut kapteenistossa kaikissa pelaamissaan MM-kisoissa 2010-luvulla, ja hän on osallistunut vuotta 2014 lukuunottamatta kaikkiin tämän vuosikymmenen MM-kisoihin. Varsinainen luottoratsu siis.
   
 20. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  No katos joo, ajatuskatkos tullut. Vuoden 2000 kisoja tarkoitin.

  Edit. Eliteprospect kertoo seuraavaa:

  C Helminen
  A Peltonen
  A Nummelin
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2016 klo 19.39
 21. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Lainaus:
  Peltonen ja Helminen on tainnut mennä tuossa väärinpäin, olen 95% varma että Peltonen oli kapteeni noissa kisoissa.
   
 22. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Katsotaan mikä on tilanne näiden MM-kisojen jälkeen. Paikka miehistössä lienee varma ja toisaalta täytyyhän joukkueeseen saada joku vanhempi pelaaja jolla on ns. pukukoppituntumaa, vaikka Kukkonen ei muuta pelaisi kuin alivoimat.
   
 23. Salama44 Jäsen

  Höntsät on pelattu Tanskassa 2018.

  Parhaat Kanada, USA, Ruotsi ja Sveitsi jatkavat tosipeleihin eli mitalipeleihin.
   
 24. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Taas valittu ihmeellisesti noita kosojen parhaita:

  Kane kisojen MVP, mutta silti Aho kisojen paras hyökkääjä. Klingberg kisojen paras pakki ja Andersen kisojen paras maalivahti, mutta kumpaakaan ei kelpuutettu all-star kentälliseen. :D

  Fasel tuu nyt ite selvitään tää juttu. Tossa on kamera tohon voi sen kertoa.

  Edit: siis valinnat on vain siksi tuollaisia että mahdollisimman monen selkää voi taputella.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Media valitsee tähdistökentällisen ja direktoraatti pelipaikkojen parhaat.