Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

MM-kisat – höntsää vai hieno urheilutapahtuma?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana red.machine, 14.11.2014 klo 01.02.

 1. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Lainaus:
  Lainaus tarkoittaa koko "morukaran" kirjoitusta, mutta sen pituuden vuoksi pätkin sitä. Minun on usein pitänyt kirjoittaa tälle palstalle. Aina on tuntunut, että asiaa olisi niin paljon, että teen sen joskus muulloin. Nyt taas, kun "piti" kirjoittaa oma mielipiteeni aiheesta, niin kas kummaa : "morukara" oli tehnyt koko homman "minun puolestani", eli kirjoittanut juuri kaikki ne asiat mitkä minunkin piti kirjoittaa. Niinpä minulle jääkin tehtäväksi vain kertoa olevani oikeastaan joka kohdasta täysin samaa mieltä.
   
 2. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Tämä vuoden 2016 World Cup on siitä hyvä asia, että se nostaa MM-kisat arvoon arvaamattomaan. IIHF:n Skoda Cup(niin kuin jotkut hauskasti sanovat) onkin paljon urheilullisempi turnaus, kuin NHL:n järjestämä "maajoukkueiden kilpailu".

  Minä kannatan täysin avoimesti tätä nykymeininkiä, jossa MM-lätkä järjestetään vuosittain. Aika vaikeaa olisi kuvitella jääkiekkokautta ilman kevätkarkeloita, koska sitä tulee tuossa huhtikuun tienoilla aloitettua lähtölaskenta MM-kisoihin. Niin ehkä huvittavalta kuin se kuulostaakin, jääkiekon MM-kisoista on alkanut muodostua vähitellen itselleni kiekkokauden ykköstapahtuma. Myönnän myös katsoneeni Minskin MM-turnausta suuremmalla mielenkiinnolla kuin Sotshin olympiajääkiekkoa. Sotshista ei pahemmin jäänyt käteen oikein mitään. Suomi marssitti legendat vielä kerran jäälle, tuloksena pronssi, Kanada käveli kultaan ,ja Bäckström kärähti. Tämän takia edelliskevään MM-kisat jäivät paremmin mieleeni.
   
 3. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Siirretään tämä vähän sopivampaan ketjuun. Olen aika lailla Steegilin kanssa samaa mieltä, mutta MM-kisojen kanssa tilanne on minusta jo nyt paras mahdollinen. Antaa olympialaisten olla se huipputapahtuma, tosin World Cup on tulossa haastamaan, mutta vasta 2020.(se 2016 höntsä ei ole mitään)

  Minullekin nuo EHT-höntsät ovat täysin turhia tapahtumia. Ainakin minä painotan mielummin pitkän sarjakauden näyttöjä kuin jotain EHT:llä annettuja näyttöjä, kun MM- ja olympiajoukkueita valitaan. Tai jos joku keskellä kautta pelattava turnaus pitää olla, niin tehtäköön se Izvestija-mallilla eli yksi turnaus. Vaikkapa 2016 se olisi Karjala-turnaus, seuraavana vuonna Tshekin turnaus jne.

  Kyllähän sitä joka kevät MM-karkeloihin syttyy, Stänäripleijareiden ohella kevään huipentuma.
   
 4. Rocco Jäsen

  MM-kisat ovat sama urheilulle mitä Euroviisut ovat musiikille. Hirvittävä hypetys ison shown ympärillä, jonka lopulta voittaa joku viiksekäs nainen, koska oikeat muusikot ja huippuartistit ovat poissa. Parhaat ei koskaan ole mukana, joten en anna MM-kisoille juuri minkäänlaista painoarvoa.
   
 5. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  MM-kisoissa pelataan oikein hyvää lätkää vuodesta toiseen. Eikö vain voitaisi tunnustaa näiden kisojen olevan meidän suomalaisten juttu? Jääkiekosta tulee kerran vuodessa koko kansakunnan puheenaihe, tämähän on loistavaa jääkiekon promootiota. MM-kisat ovat varmastikin tuoneet lajille uusia harrastajia. Ilman niitä, Suomi-kiekkoa ei olisi. Tai olisi, muttei tällä tasolla.

  World... Honda Cupissa esiintyvät kaikki parhaat vuonna 2016, siinäpä vasta vakavasti otettava turnaus.

  Lainaus:
  Nimenomaan. Nämä kaverit ovat aina osoittaneet arvostavansa MM-kultiaan. Tietyt henkilöt eivät kuitenkaan usko pelaajia, etenkin heidän ollessa eurooppalaislähtöisiä, mutta pohjoisamerikkalaisten halveksuessa MM-kisoja, on pelaajien näkemys selvillä.

  Ai niin, U20-kisat ovat parempi tapahtuma "lajifanaatikoiden" mielestä, koska ne pelataan vuoden välein, MM-höntsät taas joka vuosi!
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2015 klo 20.19
 6. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Minua ihmetyttää steegilin tekstissä tämä kohta:

  Lainaus:
  Juuri noinhan ainakin Suomi nykyään toimii. Maajoukkueleiritys alkaa runkosarjan päätyttyä. Mutta ei EHT-pelejä voi korvata sellaisilla maaotteluilla, joihin esim. SM-liigasta ovat valittavissa vain neljän tai kuuden joukkueen pelaajat.
   
 7. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  KHL:n runkosarja päättyy helmikuun lopussa. Ja en nyt ehdota, että maaliskuun ekalla viikonlopulla pitäisi olla kolme ottelua. Enemmän kritiikkini koski noita kesken kauden pelattavia EHT-turnauksia, jotka nykyisin aiheuttavat vain päänvaivaa ja sekoittavat runkosarjan otteluohjelman.

  Jos kesken kautta on pakko pelata maaotteluita niin sillekin mahdollisuudelle voisi järjestää yhden turnauksen. Ei niin, että näitä maaottelutaukoja on melkein joka kuukausi.
   
 8. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Miten niin MM-kisat ovat yliarvostettuja? Kyseiset kisat kuuluvat suomalaiseen kiekkoperinteeseen vankasti ollen koko kansan juttu. Muita tällaisia tapahtumia urheilun saralla suomalaisilla ei olekaan. Lisäksi MM-kisat nostivat eurooppalaisen kiekkoilun nykyiselle tasolleen, jossa Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Venäjä kuuluvat maailmankärkeen.

  Jokaisella maalla on omat tapahtumansa, jotka keräävät suuren arvostuksensa, meillä se on jääkiekon MM, kanukeilla nuorten MM-turnaus.
   
 9. Massimo 1897 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Miksi pelistä tulee höntsää jos parhaat eivät ole mukana? Samalla logiikalla kaikki Nhl:llän ulkopuolella pelattavat sarjat on höntsää. Kyllä joka vuosi joukkueet ja pelaajat antavat kaikkensa, muutamaa vanekkia lukuun ottamatta. Hyvää kiekko viihdettä missä on yllätyksiä joukossa.
   
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Jääkiekko on globaalisti pieni laji, eivätkä MM-kisat ole edes lajin sisäisessä hierarkiassa ihan huippua. Mutta siitä huolimatta jääkiekon miesten MM-kisat on selvästi merkittävin kansainvälinen joukkuepallopeliturnaus, jossa Suomella on realistinen mahdollisuus kultamitaliin.
   
 11. Divarijyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Kotarit
  Ihme porukkaa nämä jotka vinkuvat että EHT ja MM on höntsää. Eikö Suomen miesten maajoukkue saa pelata harj.otteluita ollenkaan? Eikö MM-kisoja saa järjestää? Vai mikä tässä asiassa monia kiukuttaa? "Paskaa, ei kiinnosta tällänen skodakuppi, EHT:lla kaikki vaan höntsää" Jalkapallon puolella ns. HC fanit arvostaa harj.otteluita vaikka olis kirgisiaa vastaan kesken kauden.

  Kertokaapa ihmiset sitten parempia vaihtoehtoja jos nykyiset systeemit ovat paskaa ja höntsää.

  Itse olen tyytyväinen Suomen maajoukkueen toimintaan. Tapahtumia riittävästi ja ympäri Suomea. MM-kisat
  toki vois olla vaikka joka toinen vuosi. Mutta ei se vähennä MM-kisojen arvoa.

  Väitän että kukaan pelaaja ei mene maajoukkueeseen höntsäämään. Ikinä
   
 12. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Hieno tapahtuma, joka "starttaa" kevään, saa ihmiset liikkeelle, hyvälle fiilikselle ja kuluttamaan fyrkkaa. Tämä siis Suomessa, tapahtumalla on myös käsittääkseni merkittävä taloudellinen arvo kisapaikalla paikalliseen talouteen, tietysti vaihdellen sen perusteella, missä pelataan.

  Mutta tärkeintä on ehdottomasti tuo, että ihmisillä on mukavaa, turnaus/ottelut viihdyttäviä ja tapahtumat tuovat taloudellista hyötyä järjestäjille ja paikkaliselle yhteisölle. Oman silmätestin perusteella tämä on tilanne aina MM-kisojen tapauksessa. Hymyileviä, juhlivia ihmisiä, vauhdikkaita, jännittäviä otteluita ja tyytyväisiä järjetäjiä... eikö tämä ole urheiluviihteen idea?

  En ymmärrä sellaista ajattelua, että joku asia olisi "perseestä", koska itse ei saa siitä arvoa irti omien yksilöllisten mieltymysten takia. Maailmassa on kyllä tilaa kaikelle ja tässä tapauksessa en millään tavalla ymmärrä, miten MM-kisat ja se, että ihmiset nauttivat niistä, on muilta pois. Vapaan maailman kansalaisuudessa on parasta se, että näissä asioissa voi tehdä oman halun mukaan. MM-kisoja ei ole pakko seurata. MM-kisojen "vastustajista" tulee mieleen se vihreä tyyppi, joka yritti varastaa joulun.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2015 klo 15.43
 13. Lhutuur Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jari Levonen haista vittu!!
  Lainaus:
  Yksi kehityskohde tulee ainakin mieleen: kisat voisi järjestää vain joka toinen vuosi. Juuri tämän takia kisoja kutsutaan nykyään Skoda Cupiksi, kun pelataan joka vuosi ja sitten ihmetellään että miksei parhaita pelaajia nappaa lähteä mukaan. Okei, tänä vuonna on harvinaisen kovatasoisia pelaajia mukana, mutta silti. Ja ei kai kukaan ole kieltänyt pelaamasta harjoitusotteluita. Ongelma tulee siinä, että kisoissakin pelataan vielä alkulohkossa näitä höntsämatseja Latvioita ja Kazakstaneja vastaan. Siihen päälle puolivaloilla vetelevät kanukit ja yliopistoneverheard-jenkit niin ei ihme että nimitystä "MM-kisat" kritisoidaan. Ihan kivahan näitä matseja on pienessä jurrissa katsella, mutta ei kyllä suoraan sanottuna voisi vähempää kiinnostaa menestyykö Suomi vai ei.
   
 14. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Ehkä se syö vähän uskottavuutta noilta EHT-turnauksilta, jos Suomen maajoukkueen päävalmentaja sanoo jonkun EHT-ottelun olevan tasoltaan kovempi kuin NHL-ottelu keskimäärin. Itselläni ei ole esimerkiksi EHT-otteluita vastaan yhtään mitään, mutta liian paljon noille annetaan mielestäni painoarvoa. Tuorein esimerkki on Rasmus Ristolainen. Ne jotka ovat nähneet Rassen otteita tällä kaudella, varsinkin loppukaudesta, tietävät millä tasolla hän suoritti maailman parhaita pelaajia vastaan. Hän tippui silti joukkueesta, koska pari peliä meni heikosti monien erilaisten muuttujien takia. Samaan aikaan kisoihin paineli esimerkiksi Tuukka Mäntylä, joka pelasi erittäin keskinkertaisen kauden KHL:ssä. Onhan Mäntylä kuitenkin vanha maajoukkueratsu.

  MM-kisojen kiinnostus on kuitenkin globaalisti laskenut pelaajien keskuudessa. Venäjä ja pienet maat saavat lähes aina parhaat mahdolliset porukat kasaan, mutta muilla mailla on huomattavan paljon kieltäytymisiä. Pohjoisamerikkalaiset pelaajat varsinkin kieltäytyvät melko suurella prosentilla kisoista vedoten aina esimerkiksi johonkin loukkaantumiseen, joka ei varmasti pitäisi heitä ulkona esimerkiksi Olympialaisista. IIHF:n pitäisi onnistua kehittämään toimintaansa mielenkiintoisemmaksi, jotta kisoihin saataisiin lähes kaikki parhaat NHL:stä tippuneet vahvistukset. Jos ja kun World Cup palaa vakituisesti kiekkokartalle, niin iso jääkiekkoturnaus on joka toinen vuosi. Olympia- tai World Cup vuonna MM-kisat eivät kiinnosta juuri ketään, joten mielestäni MM-kisat pitäisi järjestää vain joka toinen vuosi. Jollain muulla tavallakin toimintaa pitäisi kehittää, mutta minä en ala aikaani tuhlaamaan sen enempää tämän asian pähkäilemiseen. Nykyinen formaatti ei ole kuitenkaan hirveän kiinnostava, minkä voi nähdä kieltäytymisten määrästä.
   
 15. adolf Jäsen

  Siis eikös se suurin piirtein noista suomen kotikisoista 2003 alkanut, kun nämä MM-kisat nimenomaan rupesivat kiinnostamaan pelaajia tuolla ison veden toisella puolella?

  Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta oma muistikuvani on että varsinkin USA:lla ja Kanadalla joukkueet olivat koostuneet hyvin paljon Euroopassa pelaavista, AHL:stä ja jopa yliopistosarjoista. Mitään isoimpia staroja NHL:stä ei koskaan ollut mukana, jonka takia ihan oikeasti varsinkin Tsekillä ja Suomella oli siinä 2000-luvun vaihteessa useissa kisoissa ihan oikeasti sillä kuuluisalla paperillakin kovimmat niput kasassa. Suomella oli ainakin 1999 kisoissa ihan yksi kisojen nimekkäimpiä joukkueita. Tsekki ei myöskään usein saanut mitään kovin nimekästä joukkuetta kasaan, mutta heidän Euroopassa pelaavat pelaajat olivat niin hyviä, että pitkälti heidän voiminhan Tsekki noita MM-kisoja noin vuosina dominoi. Nykyään ei tulisi kuuloonkaan moinen.
   
 16. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Ja jalkapallokatsomoihin verrattuna väkivaltaisuudet katsomoissa ovat olemattomia.

  Lainaus:
  Ei ole enää niin suuri ongelma kuin aikaisemmin. Tilanne säilyy pudotuspelipaikojen suhteen loppuun asti mielenkiintoisempana. Suomi varmisti viime kisoissa niukasti pudotuspelipaikkansa kun se onnistui kaatamaan viimeisessä ottelussa Kazakstanin.
   
 17. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Kanadalla oli todella kovia MM-joukkueita jo 80-luvulla. Ainakin -81, -82, -89 ja -90 ryhmät. Myös -85 Oli heittää Steve Yzerman ja Mario Lemieux senttereiksi.

  USA:lla on aina ollut enemmän noita yliopistomiehiä. Mutta toisaalta esim. -89 ryhmässä Housley, Leetch, Vanbiesbrouck, LaFontaine yms. jotka olivat silloin NHL:n parhaimmistoa.

  90-luku nyt oli odottamisen aikaa kv.kiekossa, koska globaali kiekkokilpailu lässähti.
   
 18. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Jos MM-fanien suhtautumistapa on tämä, silloin kisojen arvo on oivallettu oikein. MM-kisat ovat kiekkoilun kevätkarnevaali, jossa voi omien halujensa mukaan nauttia maajoukkuekiekosta. Vertaus euroviisuihin pätee myös, eihän euroviisut mitään musiikkia ole, vaan showta, jossa ääniä kalastellaan tavalla tai toisella.

  Mutta jos lähdetään väittämään, että objektiivisesti ottaen MM-kisat merkitsee jotakin samaa kuin futiksessa eli että sen voittanut on oikeasti maailman paras joukkue sinä vuonna, niin sitten mennään metsään ja rajusti. Paitsi faneilta myös valmennukselta kaipaisi lisää leikkimieltä tähän turnaukseen. Pelaajien nimeltä haukkuminen mitä törkeimmillä ilmauksilla on yksi niitä vastenmielisimpiä juttuja, joita JA on tulvillaan. Ehkäpä kiekkokansan liiallinen totisuus on yksi syy, miksi kieltäymisiä näihin kisoihin on paljon: ketä kiinnostaa pelata kisoissa, joissa vain voittajia kehutaan. Toki olen itsekin syyllistynyt tähän totisuuteen: minua taas on ärsyttänyt se, miksei MM-kisoissa voisi rennosti peluuttaa nuoria pelaajia ikäloppujen liikajyrien sijaan.

  MM-kisojen suosio on kansan keskuudessa suuri. Perinteet selittävät sitä, mutta vain osittain. Tiettyä huvittuneisuutta ei voi näin jälkikäteenkään olla tuntematta 80-luvun viattomuuden aikaa kohtaan, jolloin käytännössä kaikille suomalaisille kiekkofanille MM-kisat olivat suuri juttu (kisojen arvo oli toki suurempi kuin nyt, koska oli Neuvostoliitto). MM-kisojen suosio olisi voinut laskea meillä myöhemmin, mutta sitten Suomi oppi menestymään näissä kisoissa. Ehkäpä nämä kisat ovat edelleen jonkinlainen kansallisen identiteetin vahvistaja monelle kotisohvanperalle: jos joukkue voittaa, silloin minäkin voitan. Surullisena on myös todettava, että lätkä on ainoa joukkupalloilulaji, jossa Suomi voi olla maailman paras objektiivisestikin. Esimerkiksi huuhkajien räpiköinti on ollut niin karmeaa, että lätkässä päävalmentaja olisi jo aikoja sitten saanut potkut - tässä asiassa futiksellamme on paljon opittavaa. Parempi sentään pelata MM-höntsässä kuin kisata objektiivisesti pohjoismaiden heikomman tittelistä Färsaarien kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2015 klo 08.21
 19. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Kuka taivahan alla tästä lähtee? Joku täällä JA:ssa? Joku satunnainen ihminen kadulla tai konttorissa? MM-kisat on hieno, perinteikäs turnaus, jossa huipulla pelataan korkeatasoista jääkiekkoa ja mikä on loistava tapa kannustaa pikkumaita ottamaan kiinni tasoeroja. En oikein ole tajunnut, että yhtään kukaan uskoisi, että kysymyksessä oli kaikkien maailman parhaiden pelaajien kohtaaminen.
   
 20. Royal-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, KeuPa, JJK, HJK +/- HPK
  Otetaanpa osaa omalta osaltanikin tähän keskusteluun.
  Pakko aloittaa sillä, että itse olen vähän kahden vaiheilla mitä mieltä näistä kisoista olen, mutta täysin yksimielinen siitä että Maailman Mestaruuskisojen "arvonimeä" nämä kisat eivät todellakaan ansaitse, koska ne ovat kaukana siitä mitä tittelin nimeltä maailmanmestari tulisi edustaa. Henkilökohtaisesti arvostaisin jääkiekkoilun Maailman mestaruus titteliä todella paljon enemmän jos virallinen maailman mestaruus turnaus olisi World Cup ja nämä joka keväiset "leikki" MM-kisat olisivat jotain aivan muuta. "Urheilullisuus" näistä kisoista on todella kaukana, vaan koko leikki perustuu pelkästään viihteellisyyteen ja markkinatalouden reunaehtoihin.

  En todellakaan ole sitä mieltä, ettei tälle turnaukselle ole tilausta, en tosin vain ole lainkaan varma olisiko näitä syytä pelata ainoastaan joka toinen vuosi, esim. parittomina vuosina, jolloinka Olympialaiset eivät koskaan olisi samana vuona tämän turnauksen kanssa.

  Kyllähän nämä kisat kiinnostavat joka ikinen vuosi sitä tiettyä kansan osaa, mutta jotta koko turnausta kohden kiinnostus ja arvostus olisi laajempaa tulisi kisojen rytmiä todellakin muuttaa.

  Vertaus esimerkiksi siihen, että Suomessa jalkapallon EM- ja MM-kisat kiinnostavat poikkeuksetta lähes 80 % koko kansasta ja otteluita seurataan todella paljon, vaikkei oma maajoukkueemme edes pelaa kisoissa.
  - Entä jos Leijonat eivät olisi mukana näissä jääkiekon MM-kisoissa, mitä luulette kuinka suuren ja laajan kansan huomion nämä kisat saisivat?

  EDIT: Hyvin kirjoitettu tuossa edellä. Nämä kisat ovat kevätkarnevaalit, jolloin puhutaan siitä mitä tämä todellisuus edustaa
   
 21. Radiopää Jäsen

  Kuinka yleistä on, että joukkuelajin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka vuosi? Kirjoitin tästä äänestysketjuun, mutta toistettakoon myös täällä. Ei MM-kisojen arvostusta laske se, että kisoissa ei pelaa joka kerta maailman parhaat, vaan se, että kisat ovat joka vuosi. En tosin muuttaisi tätä, koska kysymyksessä on jokakeväinen perinne, ja siksi kisat ovatkin enemmän mukavaa viihdettä kuin arvokas ja kiinnostava turnaus. Minua ainakin kiinnostaa enemmän hyvät pelit kuin Suomen menestys, mutta jos kisat olisivat vain joka toinen vuosi, olisi menestyksellä suurempi merkitys.

  Suomessa MM-kiinnostavat siksi, että näissä kisoissa Suomella on realistiset mahdollisuudet voittaa ja suomalaiset ovat menestyshullua kansaa. Toinen syy on, että maajoukkueeseen pääsee "käsiksi" myös ne, jotka eivät elä SM-liigaa. Minulle seurajoukkueen menestys on tärkeämpää kuin Suomen otteet jokavuotisissa kisoissa, joissa potentiaalisia voittajia on vain muutama. Minusta voi rehellisesti sanoa, että Suomen menestys MM-kisoissa on noloa. Kanada on osallistujamaista ainoa, jossa jääkiekko on selkeä ykköslaji, mutta silti meillä on paljon vähemmän mestaruuksia kuin Ruotsilla ja Tšekillä, jossa maajoukkueella on joka kerta mahdollisuus päästä arvokisoihin. Suomi on voittanut vain kaksi mestaruutta, vaikka kisat ovat joka vuosi. Ei siis ihme, että MM-kulta saa kansan sekaisin. Minusta MM-kulta pitäisi olla useammin tapahtuva ilmiö, jota juhlitaan ehkä finaali-illan verran.
   
 22. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Et varmaan sitten ole seurannut JA:n keskusteluja. Siellä riittää niitä veitikoita, joiden mielestä NHL-pelaajat eivät tuo kisoille lisäarvoa, koska on jo KHL. Kun tarpeeksi selitellään asioita, loppujen lopuksi kyseessä ovat sellaiset kisat, joissa pelaavat käytännössä ne parhaat pelaajat. Kas kun Kanada ei aina voita, vaikka pitäisi, niin siitähän hän sitten seuraa, että Euroopassa pelaavat ovat jollakin tavalla parempia kuin nuo kanukit. Ja kun ne raasut tahkoavat sitä NHL, joka on todistetusti arvoltaan epäilyttävä, se lisää MM-kisojen arvoa. Pelaahan MM-kisoissa joukkueittain laskettuna enemmän parhaita pelaajia kuin olympialaisissa!

  Jos MM-kisat ovat tuollainen "perinteikäs turnaus vailla objektiivista maailman mestaruusarvoa", mistähän sitten tulee tuo kiihko jokaista peliä kohtaan? Miksi pelaaja on vaarassa joutua lynkatuksi vaivaisen perinnekisan vuoksi? Eikö siis todellakaan kukaan palstalaisista ole sitä mieltä, että kaikki viittaukset kisan vähäiseen arvoon kanukkien ja jenkkien porukoissa ovat selittelyä, jolla vain peitetään sitä, etteivät nuo joukkueet pärjää MM-kisoissa materiaalinsa edellyttämällä tavalla? Ja miksi eivät pärjää? Koska (kuiskaten) NHL ei ole niin kova sarja, kuin annetaan ymmärtää,

  Jos kukaan palstalaisista ei ajattele näin, täytyypä sanoa, että aika pienestä ihmiset sitten riitelevät täälläkin,
   
 23. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Jaa, en nyt tajua, että pelkästä semiotiikasta voi menettää kiinnostuksensa näihin kisoihin. Monien mielestä tämä on mielenkiintoinen ja hyvätasoinen turnaus, jolla tosiaan on hienot perinteet - ehkä jotkut sitten hieman yliarvioivat kisojen tärkeyttä, mutta miksi se vaikuttaisi siihen omaan arvostukseen? Ei kai tässä nyt mietitä toisia vaan sitä omaa suhtautumista? Eihän se ole minulta pois, jos jotkut myyttiset henkilöt pitävät MM-kisoja oikeasti kaikkein kovimpana turnauksena. Minulle riittää vain se, että itse pidän tätä hyvänä, korkeatasoisena ja mielenkiintoisena kiekkoviihteenä.
   
 24. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Joo onhan nää vähän tälläiset keväthöntsyt mut todella viihdyttävää seurattavaa mielestäni, varsinkin kun näissä tämän vuoden kisoissa käytännössä molemmilla paikkakunnilla on oma "kisa-isäntä" kun Slovakiankin peleissä hallit täynnä. Nimenomaan näitä tulisi pitää tälläisinä joka keväisinä karnevaaleina, eikä lähteä puhumaan mistään todellisista maailman parhaitten turnauksesta vaikka nimenä ovatkin MM-kisat. Eli mielestäni viihdyttävyysarvo jotain 8-9 luokkaa (0-10), mutta todellinen arvo näillä kisoilla tippuu tosta puoleen verrattuna esim. Olympialaisiin missä kaikki parhaat ovat käytännössä mukana. Itselleni on sama voittaako ne jellonat pronssia vai ei, ehkä maailmanmestaruus hetkauttaisi jonkin verran.

  Ps. Hauska lukea näitten jellona- Barneseitten vauhkoamista suu vaahdossa.
   
 25. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Pönkittääkö se jotenkin sun identiteettiäsi, jos HJK voittaa jotain? Koetko niin, että jos joukkue voittaa, silloin sinäkin voitat? Siinä olet ihan oikeassa, että on naurettavaa pönkittää omaa identiteettiään itselle tuntemattomien ihmisten urheilusaavutuksilla, mutta kyllä tuo pätee ihan yhtä lailla vaikkapa New York Rangersin, Helsingin Jalkapalloklubin, Oulun Kärppien ja Tero Pitkämäen faneihinkin. Siinä suhteessa on ihan turha nostaa Suomen jääkiekkomaajoukkueen kannattajia erityisesti tikunnokkaan.

  Lainaus:
  Minun mielestäni kyllä on. Mutta oikeinkannattajien mielestä sellainen penkkiurheilija, jolle penkkiurheilu on vain viihdettä, on halveksittava otus. Heidän mielestään sen penkkiurheilun pitäisi olla jotain tosi syvällistä ja kyldyrelliä, ja sitä suhdetta omaan suosikkijoukkueeseen pitää yrittää mystifioida kirjoittamalla siitä Harlekiini-tason yltiöemotionaalisia esseitä. Minä taas en ymmärrä lainkaan. miksi penkkiurheilun pitäisi olla mitään muuta kuin viihdettä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2015 klo 00.44