Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

MM-kisat – höntsää vai hieno urheilutapahtuma?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana red.machine, 14.11.2014 klo 01.02.

  1. Kirjoittelija Jäsen

    Lainaus:
    Kanada 1990:
    Eliteprospects.com - Canada

    Kanada 1994:
    Eliteprospects.com - Canada

    Olet ilmeisesti aika nuori kaveri, joten en tiedä, sanovatko nuo nimet sulle juuri mitään. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että nuo jätkät eivät olleet mitään AHL-ja yliopistojyriä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.05.2015 klo 01.02
  2. adolf Jäsen

    Tuttuja on lähes kaikki noista nimistä. Eivätpä nuo silti ole 1990-kisoissa olleet edes mitaleilla.

    Oma aktiivinen jääkiekon seuraaminen alkoi vasta tuolla 1990-luvun loppupuolella ja sieltä on kyllä jäänyt sellainen tuntuma että Pohjois-Amerikan joukkueet eivät pärjänneet koskaan.
     
  3. Gubar Jäsen

    Lainaus:
    Offtopic; Piti ihan kaivaa 1993 & 1994 Leafs:n korttikansiot kaapista ja ihailla. Noita äijiä tuli esitettyä niin sählypeleissä kuin pipolätkässäkin. Verbeek ja Hartford Whalers - never forget.
     
  4. Kolmio36 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    HPK, Philadelphia Flyers
    Höntsäähän nämä jokavuotiset MM-arvonnat ovat ainakin omasta mielestäni. Toki se ei minulta ole millään tavalla, jos joku haluaa näitä seurailla.
     
  5. Rocco Jäsen

    Niin kauan kun pelataan tittelistä "maailmanmestaruus," tulisi kaikilla maailman parhailla olla mahdollisuus osallistua. Siksi nämä kisat ovat puhdasta höntsää tässä mielessä, koska eihän näissä kisoissa ole koskaan oikeasti taisteltu maailmanmestaruudesta.

    Eihän tällaista Euroviisu-meininkiä ole missään muussa lajissa.
     
  6. TomiP Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jyp, Suomi
    Lainaus:
    Koripallo? Toki jalkapalossa olympiakullasta pelaavat kaikenmaailman hikiset junnuklopit. Onko se olympialaisten arvonmukaista?
     
  7. Rocco Jäsen

    Lainaus:
    NBA tai mikään muukaan sarja ei ole käynnissä koripallon MM-kisojen aikaan, joten kaikki parhaat ovat valittavissa joukkueisiin.

    Olympialaisten jalkapallo on niin pahasti MM-kisojen varjossa (missä on aina kaikki parhaat myös valittavissa), että Olympiakomitea ei lähde kilpailemaan MM-kisojen kanssa. Siksi Olympialaisten jalkapallossa on määritelty ikärajat, jotka nekin on samat kaikille, ja Olympialaisiinkin on kaikki pelaajat valittavissa mukaan kaikille osallistujille.
     
  8. red.machine Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Slovakia, Hurricanes
    Lainaus:
    Siis eihän lopulta minkään lajin maailmanmestaruusturnauksessa ratkaista maailmanmestaria, vaan turnauksen paras joukkue/urheilija.
     
  9. IceWalker Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    HJK, K-Kissat, PiTa
    Kanada on paras indikaattori vastaamaan kysymykseen, ovatko MM-kisat todella arvonsa mittaiset tai jotakin vähemmän, jopa höntsää. Kanadan pelitavan tuntevat kaikki, se ei ikinä yllätä ja sillä on lähes jokaisessa kisassa se paras materiaali. (Yksi poikkeus oli varmaan v. 1995 MM-kisat).

    Kun tarkastellaan Kanadan olympiamenestystä vuosina 1998-2014, saadaan sijoituskeskiarvoksi 2,8, (kulta)mitalien määräksi 3 ja siten todennäköisyydeksi voittaa mitali 0,6.

    Kun sitten tarkastellaan vuosien 1998-2014 MM-sijoituksia, saadaan keskiarvoksi 4, mitalien määräksi 5 ja siten todennäköisyydeksi voittaa mitali 0,33. Ja tiedämme myös, että monissa MM-kisoissa (ellei kaikissa em. jaksolla) Kanada on ollut materiaaliltaan paras, silloin tietysti on kysyttävä, miksi Kanada ei voita MM-kisoja useammin? Ja miksi Kanada voittaa 2/3 olympiaturnauksesta, kun kaikilla mailla on parhaat pelaajat koossa?

    Oma vastaukseni on se, että MM-kisat ovat Kanadan pelaajille ennen muuta eksoottinen pelimatka Eurooppaan. Kultamitalin voittaminen ei ole joka pelaajan haave eikä sen eteen tehdä kaikkea voitavaa. Toisin sanoen, vaikka Kanada tuo MM-kisoihin parhaan materiaalin, asenne voittamiseen jää yleensä rapakon toiselle puolelle. Tottakai tämäkin vaikuttaa siihen, miten vakavasti MM-kisat kannattaa ottaa. Eurooppalaisille on yleensä asenne kohdallaan, kun taas pohjoisamerikkalaisille se asenne hukkuu viimeistään viikon jälkeen lukuisiin baarikierroksiin. Mutta eurooppalaisilta taas puuttuu monta hyvää pelaajaa, jotka nostaisivat näiden joukkueiden statusta merkittävästi.

    MM-kisat oli muinoin kovempi turnaus, vaikka Kanada oli silloin vielä enemmän kujalla. Tarkoitan vuosia 1977-90. Neuvostoliitto oli maailman paras joukkue ja Tshekkoslovakia oli toinen parhaalla materiaalillaan pelaava ja Ruotsikin oli lähes täydellinen materiaaliltaan. Kanada pelasi joskus hyvin, mutta sen ensimmäiset MM-kisat tauon jälkeen olivat suorastaan katastrofaalisen heikkoja johtuen siitä, että mukana oli muutama halonhakkaaja.

    MM-kisojen arvo on kuin pörssikurssi. Keskiarvoisesti pelataan kohtuullisen hyvällä materiaalilla, toisinaan mukana on hyväkin nippu tähtiä, mutta aina välillä pelataan suorastaan surkealla materiaalilla. Suomen materiaali on ollut viime vuodet sangen heikkoa, koska änäripelaajiamme eivät nämä kisat ole kovin paljoa napanneet. J.Jalosen "allergia" vielä korosti asiaa viime vuosina. Venäjä toki tekee parhaansa nostaakseen kisojen tasoa.
     
  10. Rocco Jäsen

    Lainaus:
    Jos ei tajua eroa jääkiekon MM-kisojen ja muiden MM-kisojen välillä, niin en jaksa selittää pidempään... Vain jääkiekossa kisat on vuosittain, päällekkäin maailman suurimman ja parhaimman sarjan kanssa. Muissa lajeissa kaikki sarjat on tauolla tai ohi, jolloin kaikki pelaajat on valittavissa joukkueisiin. Tajuatko nyt?
     
  11. red.machine Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Slovakia, Hurricanes
    Lainaus:
    Ja mitenköhän tämä liittyy tuohon minun kirjoittamaani viestiin? Kunhan vaan totesin, että periaatteessa sitä oikeaa maailmanmestaria ei missään lajissa ratkaista, vaan turnauksen paras joukkue tai urheilija. Oliko sinun mielestäsi Kreikka paras Euroopan jalkapallomaa vuonna 2004, kun se voitti Euroopan mestaruuden? Ei ainakaan minun mielestäni.
     
  12. Radiopää Jäsen

    Jääkiekon MM-kisat ovat Kansainvälisen jääkiekkoliiton maailmanmestaruusturnaus, eli kaikki IIHF:n alaiset sarjat ovat "tauolla" MM-kisojen aikana. Ei asia voi olla niin, että IIHF menee vaihtamaan turnauksen nimeä, koska turnauksessa ei pelaakaan välttämättä enää missään joukkueessa maansa parhaat. Ei junioreidenkaan MM-kisoissa pelaa välttämättä kaikki parhaat, esimerkiksi Barkov. Ollaan tyytyväisiä, että IIHF ei pidä turnausta pelkästään oma liittonsa alaisille kiekkoilijoille, vaan myös Pohjois-Amerikan sarjoissa pelaavat pääsevät mukaan.

    MM-kisoilla ja eurooppalaisella jääkiekolla on oma historiansa, eikä sitä pidä mennä muuttamaan NHL:n takia. Emme me voi kaikessa kummarella Pohjois-Amerikalle. Kuinkakohan moni täällä nauraisi, jos Sotkamon Jymystä puhuttaisiin pesäpallon maailmanmestarina. Yhdysvalloissa NFL:n ja MLB:n voittajia kutsutaan maailmanmestareiksi, joten eiköhän oteta siitä mallia.

    Pidän siitä, että joka kevät pelataan turnaus, jossa on mukana Norjaa, Itävaltaa, Sloveniaa ja Ranskaa, mutta mitään suihkulähdeuimisen arvoisena en kyseistä turnausta pidä. Viime vuoden olympiaturnaus oli rakenteeltaan hyvin sekava ennen pudotuspelien alkamista siitä syystä, että mukana oli liian monta joukkuetta. Silti turnauksen arvoa ei voi kiistää, sillä mukana oli kaikki lajin parhaat ja kaikki pelasivat tosissaan voitosta.

    Lisättäköön vielä sellainen epäkohta, että Suomessa jalkapallosarjat eivät ole kokonaan tauolla MM- ja EM-kisojen aikana, mutta siksi niitä turnauksia kai kutsutaankin World Cupiksi ja Euro Cupiksi, eikä championshipsiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2015 klo 00.34
  13. Rocco Jäsen

    Lainaus:
    Taisin vahingossa lainata väärää viestiä, pahoittelut.

    Eihän se Kreikka ainakaan viihdyttävin ollut missään nimessä, mutta se voitti ottelunsa ja ansaitsi mestaruutensa. Tulosurheilussa ei tyylipisteitä jaeta. Futiksessakin maalit ratkaisee, niissä Kreikka oli paras.

    Tanska voitti aikanaan EM-kisat, mutta pääsi kisoihin takaportin kautta Jugoslavian hajoamisen takia. Oliko siis siinäkin jotakin mätää, kun takaportista kisoihin tullut joukkue sattui voittamaan? Edelleen, pelaa hyvin, voita ottelusi niin olet mestari.
     
  14. Kirjoittelija Jäsen

    Lainaus:
    Vaikka ilmeisesti teit tuon virheen ihan tahallasi, niin todetaan nyt kuitenkin, että eurocuppeja pelaavat jalkapallossa seurajoukkueet. Maajoukkueet pelaavat ihan Euroopan-mestaruuskisoja:
    UEFA European Championship - Wikipedia, the free encyclopedia

    Lainaus:
    Onko noin? Mä olen elänyt siinä luulossa, että EM-kisat ovat olympiafutikselle paljon suurempi rajoite kuin MM-kisat.

    Lainaus:
    Ikävää on myös se, että ne Kanadassa niin kovin hehkutetut kaksikymppisten MM-kisat ovat myös puhdasta höntsää tällä perusteella.

    Lainaus:
    Silti jenkit lähti viime syksynä Espanjaan kakkosjoukkueellaan (kovat lyödään piippuun vain olympialaisissa). Miten pahasti tämä mielestäsi nakersi turnauksen MM-arvoa, ja olisiko Espanjalta tämän vuoksi ollut kovin noloa juhlia riehakkaasti, jos olisivat vieneet MM-kullan?
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2015 klo 10.00
  15. Radiopää Jäsen

    Lainaus:
    En tehnyt tahallani. Tosiaan, jalkapallossa on EM-kisat, jonka lempinimi on pelkkä Euro. World Cup on nimestään huolimatta maailmanmestaruusturnaus ja sitä titteliä voidaan käyttää niin kauan kuin FIFA:lla ei ole kilpailevaa organisaatiota järjestää kaikkien maiden välinen MM-kilpailu.
     
  16. PPK Jäsen

    Lainaus:
    Olympiajalkapallo ei ole minkään arvoinen turnaus mutta valitettavasti se ei kuitenkaan paranna MM-lätkän arvoa yhtään. Kaksi huonoa ei ole yksi hyvä. Itse asiassa jääkiekossa on vain huonoja kansainvälisiä turnauksia. World Cup järjestetään jos jaksetaan ja sekin on kutsuturnaus ilman minkäänlaista karsintaa. Olympiakisojen jääkiekkoturnaus on pikaturnaus jossa osa joukkueista tulevat mukaan vasta toiselle kisaviikolle. Mitään valmistautumista ei ole vaan joukkueet kasataan pari päivää ennen turnausta ja sitten hosutaan turnaus läpi mahdollisimman nopeasti. MM kisat ovat ihan vitsi.
     
  17. PPK Jäsen

    Lainaus:
    Kyllä Suomikin on kuitenkin saanut osallistua molempien kilpailuiden karsintoihin parhaalla mahdollisella materiaalillaan kun kaikki kansalliset sarjat pitävät taukoa karsintapelien ajan. Se että Veikkausliiga ei pidä MM tai EM kisojen aikaan taukoa ei tarkoita etteivätkö kaikki maailman parhaat pelaajat voisi osallistua kyseisiin kisoihin ja niitten karsintoihin.

    Ei lätkän MM-kisatkaan kärsisi siitä että vaikkapa Argentiinan jääkiekon pääsarjan ratkaisupelejä pelattaisiin samaan aikaan kunhan NHL-pelaajat olisivat kaikki vapaita osallistumaan kisoihin.
     
  18. Radiopää Jäsen

    Lainaus:
    Seuraavan kerran, kun näet jalkapallon EM- tai MM-kisat samassa virkkeessä Veikkausliigan kanssa, on sekin todennäköisesti sarkasmia.
     
  19. Radiopää Jäsen

    Antti Törmänen oli Aamu-tv:ssä muistelemassa 20 vuoden takaista juttua. Törmänen muistutti, että vuonna -95 maajoukkueen runko pysyi koko kauden samana viitaten siihen, ettei KHL- ja NHL-vahvistukset eivät sekoittaneet valintoja vain muutama päivä ennen kisoja. Minä ainakin arvostan vuoden -95 maailmanmestaruutta, vaikka mukana ei ollutkaan "maailman parhaita" ja juuri edellä mainitusta syystä. Nykyään NHL:n pudotuspeleillä on liian suuri vaikutus.
     
  20. Henkka Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
    Silloinhan änärin runkosarja päättyi kuukautta normaalia myöhempään, lockoutin ja tynkäkauden takia. Selännettä oltiin tuomassa finaaliin tms. mutta jätettiin tuomatta.
     
  21. Radiopää Jäsen

    Lainaus:
    Kyllä, mutta runko olisi joka tapauksessa ollut sama. Nyt Suomella, Ruotsilla, Tšekillä, Slovakialla ja Venäjällä on niin paljon NHL-pelaajia, että joukkueiden muutokset ovat paljon riippuvaisempia NHL:n pudotuspelien kulusta kuin 1995.

    Tuli sellainenkin asia mieleen, että Tšekillä oli Naganossa eurooppalaisin joukkue kuin Suomella, Ruotsilla, Venäjällä, Kanadalla ja Yhdysvalloilla, mutta voittivat silti koko turnauksen voittaen pudotuspeleissä Yhdysvallat, Kanadan ja Venäjän.
     
  22. Hejony Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Ilves, Suomi
    Lainaus:
    Siis miksi tuli mieleen ja mitä tuosta 17 vuoden takaisesta turnauksesta pitäisi päätellä? Naganon jälkeen n. 100 jääkiekkoilijaa on kruunattu olympiavoittajiksi ja näistä viisi on pelannut sillä hetkellä Euroopassa; Stefan Liv, Mika Hannula, Kenny Jönsson, Ronnie Sundin ja Jörgen Jönsson. Heistäkin Liv oli joukkueensa kolmosvahti.

    Tuli vaan mieleen.
     
  23. Titityy Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Hifk, Jokerit, Jyp. Liverpool,
    Urheilullisesti nämä kisat eivät ole höntsää enää. Kisat ovat suurta bisnestä jääkiekkoilulle ja näyteikkuna lajille maailmalle. Olen naureskellut kohta 20 vuotta 1995 maailmanmestaruudelle ja sen toisarvoisuudelle. Pakko kuitenkin myöntää, että olen ollut väärässä. Olen nähnyt ja kokenut kuinka todella pieni laji jääkiekko on ulkomailla (siis muualla kuin Suomessa ja Kanadassa). Rakastan tätä lajia ja haluan sen saavuttavan mahdollisimman suuren maailmanlaajuisen huomion. Jokavuotiset mahdollisimman laajat MM-kisat ovat tärkeitä varsinkin Eurooppalaisille niin pelaajille kuin yleisöllekin. Mikä voisi olla paras sekä edullisin pelaajien testaus- sekä näyttöpaikka myös Eurooppalaisille sarjoukkueille ja heidän scouteilleen kuin MM-kisat. On ollut todella mielenkiintoista seurata pienempien maiden pelaajia kun he taistelevat myös tulevista työpaikoistaan siinä maansa edustamisen ohessa. Jääkiekon MM-kisat ovat jo urheilukulttuuria, instituutio ja traditio. Urheilullisesti nämä kisat ovat myös erittäin kovatasoiset. Helppoja otteluita ei enää ole ja sen ovat myöskin huomanneet rapakon toiselta puolelta tulevat maat.
     
  24. Sanainen arkku Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
    Jokainen urheilukilpailu käydään jostain, osittain sattumanvaraisesti määräytyvistä lähtökohdista. Itseään kunnioittavan kattojärjestön ei tarvitse odotella että yksi kansallinen sarja saa kaikki pelinsä pelattua. Sehän olisi täysin absurdia.

    Kyllä me voimme maailmanmestaria pitää maailmanmestarina aivan yhtä hyvin kuin Keke Rosbergiakin, vaikka tämänkin titteli tuli mahdolliseksi lähinnä sillä että kovemmat auto-kuljettajayhdistelmät tulivat yksi toisensa jälkeen esteelliseksi ajaa sarjassa riittävän monta kilpailua Rosbergin lyömiseksi.
     
  25. Accompagnato Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
    Lainaus:
    Tähän vahva sama. Luulisin, että on mahdotonta järjestää sellaista kilpailua tai turnausta jossa kukaan pelaaja/osallistuja ei ole sairas tai jotenkin pysty parhaimpaansa.