MM 2024: Suomi

  • 258 873
  • 1 853

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis NHL:stä olisi pitänyt ottaa sitä kaveria, eikä uskoa tuohon pelitapaetuun, joka on ollut jo viime kisoista lähtien mennyttä. Paskalla materiaalilla ihmettä ei ole enää tulossa.
Ei NHL:stä ollut käytännössä ketään tulijoita ennen toisen pudotuspelikierroksen päätöstä muutama päivä sitten. Armia joka pelasi kahdet viime arvokisat olisi käytännössä ollut ainoa. Ristolainenkin oli tällä kertaa oikeasti loukkaantunut kuten myös Maccelli. Laine sivussa jne.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Suomen peli on mielestäni näyttänyt aika siltä, miltä sen sopii olettaa näyttää, kun huomioi materiaalin. Loistokkuus on vähissä, maalipaikoille vaikeaa päästä, mutta toisaalta ei vastustajakaan maalipaikoilla juhli. Toki eilen Sveitsiä vastaan, keskusta oli välillä turhan auki. Pakiston jalkanopeus näkyi ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa, jossa hävittiin luistelukilpailu. Toisessa maalissa Pulju meni näennäisesti kiekon eteen, kiekko tuli läpi ja Pulju teki maskin Säterille. Ja toki ensimmäisessä ja toisessa maalissa Säteri olisi voinut pelata tilanteet paremmin.

Ruotsilla on selkeä materiaalietu puolivälierään. Suomella pelitapaetu, jos miettii tämän vuoden harjoituspelejä Ruotsia vastaan. Loppujen lopuksi pelaajat kuitenkin kentällä pelaavat ja ratkaisevat paremmuutensa, joten Ruotsi selkeä ennakkosuosikki.

En ihan ymmärrä sitä, miten Oksanen on ollut kokoonpanon ulkopuolella, kun oli omaan silmään Suomen parhaimpia, kun pelasi. Esimerkiksi Jääskä on kiekollisesti aika lapanen eikä fyysisestikään ole tuonut mitään. Suomi kuitenkin kipeästi tarvitsee pelaajia, jotka pystyvät nimenomaan pysymään kiekossa. Tätä taustaa vasten Oksasen katsomokomennus vaikuttaa oudolle.

Yllätän itseni toteamalla loppuun, että Larmin tulisi aloittaa. Säteri on mielestäni aivan huippuveska ja paperilla sinänsä parempi maalivahti kuin Larmi. Mutta Larmi on tällä hetkellä kaksikosta kuumempi, joten kuumempi kaveri maaliin.

Itse laittaisin Hyryn laidoille Oksasen ja Puustisen. Tavoitteena nimenomaan saada kiekollista osaamista kokoonpanoon. Helenius ja Jääskä sitten katsomoon. Jos Granlund on pelikiellossa, niin Helenius sitten tähän ketjuun keskelle. Sitten vaan kiekko jäähän ja kädet ristiin.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä vääristääkö media vai oma näkökanta tämän hetken huonoon pelilliseen tekemiseen, mutta mielestäni Jalosen mediakommenteista paistaa täysi kyllästyminen, leipiintyminen, jonkinlainen ylimielisyys ja median aliarviointi.

Kommentit eivät oikeastaan kerro mitään,ovat todella lyhyitä ja jopa piikitteleviä.

Jotkut sanoivat vuosi sitten että ehkä Jalosen pitäisi astua sivuun vuotta sovittua aikaisemmin. Itse ajattelin että 23 kisojen alisuorittamisen jälkeen ja viimeisenä valmennuskautena hommaan tulee ryhtiä ja selkeä parannus vs. 23 kisojen tekeminen..nyt peilaten näitä kisoja olisi ollut hyvä että Jalonen olisi poistunut jo vuosi sitten.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Eiköhän tässä monella tapaa isoin juttu ollut että ei saatu Euroopan parhaita suomalaisiakaan mukaan näihin kisoihin. Varmasti moni on jo kenties lopettanut maajoukkueessa, mutta aika paljon jäi pelaajia rannalle. Sitten ollut niitä Europelaajia jotka on pelannut ihan hyvän kauden seurajoukkueessa,mutta ei ole onnistunut tarpeeksi hyvin EHT:llä että on pudottettu jenggistä.

Aika heikkoa tää on ollut. Ei ole oikeen ollut missään matsissa hyvää 60 minuuttista, yksittäisiä hyviä eriä tai erän puolikkaita, melkeen joka pelissä ollut kaikkia ihme henkilökohtaisia virheitä ja p*rseilyä.

Tietysti hienoa jos nyt onnistuu pelaamaan turnauksen parhaan pelin puolivälierässä. Täytyy toivoa vaikka aika hankalalta näyttää.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Armia joka pelasi kahdet viime arvokisat olisi käytännössä ollut ainoa.

Ja hänkin siis kieltäytyi. Olisi aivan varmasti ollut mukana kyllä muutoin.

Kyllä Jalonen olisi aivan varmasti ottanut ihan kaikki NHL:ää pääasiassa pelaavat pelaajat mukaan, jos se olisi ollut mahdollista. Toki toiselta kierrokselta ei jääty enää odottamaan vahvistuksia.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Tuntuu epätyypilliseltä Jalosen joukkueelta, koska nimettömämmilläkin kokoonpanoilla on usein pelattu tiivistä, tarkkaa ja tuloksekasta jääkiekkoa. Nyt peli on melkein koko ajan hosumista, pakit roiskivat ja antavat hasardisyöttöjä, ja hyökkäyspeli tuottaa tosi vähän hyviä maalipaikkoja. Kyllähän tuossa näkyy, että siellä ei ole sellaisia Mannisia, Pesosia tai Vatasia (Heiskasista puhumattakaan), jotka kääntävät pelejä Suomelle. Granlund on ehkä ainoa pelaaja, joka menee tähän kategoriaan.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ehkä he kieltäytyjät sitten kaljatölkki, tai mikä lie kourassa voivat kotisohvalla tuhahdella voimansa tunnossa, että hyvä, että ei tullut lähdettyä noin paskaan joukkueeseen, mikä toki olisi voinut olla parempi, jos kaksi komppaniaa huipunveljiä ei ensiksi jäänyt kotiin hakkaamaan tattia. Minusta superturnauksiin (WC ja O) voitaisiin ottaa runko Mestiksestä.

(vitsi)
 
Ruotsilla on selkeä materiaalietu puolivälierään. Suomella pelitapaetu, jos miettii tämän vuoden harjoituspelejä Ruotsia vastaan.

Toisaalta harjoituspelejäkään ei voi pitää minkäänlaisena mittarina. Ruotsin pelaavasta kokoonpanosta kaksi pelaajaa (Tim Heed ja Linus Johansson) ovat pelanneet tämän kauden EHT:llä.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Aikalailla odotettu peli eilen. Tiukkaa puolustuskamppailua molemmilta ja lopulta ottelu ratkesi Sveitsin terävämpään kärkeen. Sveitsi oli kyllä vahva eilen ja vaikka Ruotsilla ja Pohjois-Amerikan jengeillä on kovat rosterit, niin Sveitsillä voi ihan realistisesti riittää jopa kultaan saakka.

Ensimmäisen ja viimeisen erän Suomi ihan hyvin roikkui mukana, mutta toinen erä oli jälleen haastava. Jalosen meidän pelissä pitkä vaihtomatka aiheuttaa ongelmia, kun peli tuntuu pyörivän enemmän omissa (vaikkakin pääosin pois vaarallisilta maalintekosektoreilta). Yli minuutin vaihtojen jälkeen niitä tiloja alkaa puolustusalueellakin vastustajan tuoreille ukoille löytymään. Tämä on ehkä Jalosen leijonien suurin pelitavallinen haaste.

Sveitsin maaleista: Ensimmäisessä Säterin olisi pitänyt pystyä hallitsemaan ribaria paremmin, mutta on tuo kuvio myös todella vaikea puolustaa. Veto kaukaa tuli kuitenkin todella kovaa, ja näytti ettei Säteri edes oikein ehtinyt muuten reagoimaan kuin pudottamalla alas. Pakeilla vaikeaa ehtiä trapista täyttä vauhtia kiitävän hyökkääjän mukaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tuo on melkolailla nerokas kuvioja Sveitsi toteutti sen täydellisesti. Toisessa maalissa oli mahdollisuus riistää kiekko jo keskialueella ja myöhemmin Puljun olisi pitänyt laukaus saada blokattua. Siinäpä ne oleelliset. Kolmannessa maalissa tuli selväksi miksi Saarijärvi pelaa lätäkön tällä puolella, luistelu ei vain riitä mihinkään. Yleisesti voisi sanoa, että meidän rightin pakit on jatkuvasti isoissa ongelmissa kovempia maita vastaan kun aikaa on rajallisesti.

Torstain ainoat aseet taitaa olla armoton puolustustaistelu ja max 2 maalia omiin, joka sekin taitaa olla liikaa. Semmoinen Tshekki-pelin toisinto pitäisi saada, jossa itse tuikattaisiin se 1-2 maalia, koska enempää vaarallisia paikkoja ei välttämättä saada edes aikaan. Toki myös Suomella ei yhtään mitään paineita ole ja Ruotsia uhkaa nöyryytys. Siinäpä näin ennakkoon taitaa olla ne Suomen mahdollisuudet, mutta tottakai Ruotsi on valtava ennakkosuosikki. Larmi maaliin. Ylivoima sai vihdoin tulosta aikaan, mutta sekin taitaa nyt sulaa Miken älyttömään kilahtamiseen, josta kaikki muu kuin pelikielto on vääryys.

Valinnoista en jaksa edelleenkään valittaa. Ei Turkulaiset, Suomet ja Turuset tuolla sen parempaa tulosta olisi todennäköisesti saaneet aikaan. Vaikka vuosi sitten Mannisia, Hartikaisia ja Pesosia sanottiin liian väsyneiksi valinnoiksi ja haluttiin nuorempia ukkoja kehiin, niin kyllä tasoero näiden välillä on huomattava.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sehän tässä on mielenkiintoista, että miksi niin moni kieltäytyi?

Kyllähän se kertoo imusta Jalosen joukkueeseen. Että sen aika oli jo ohi.

Mutta tämä maajoukkueen uusiutuminen on valitettavan hidasta.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Mielestäni aivan käsittämättömästi uhrattu turnaus, pelata näillä tusisnamiehillä, kun kaikki muiden maiden pelaajat puhuu jo 4 maan turnauksesta NHL-ukoilla ja Olympialaisiin valmistautumisesta.

Siis NHL:stä olisi pitänyt ottaa sitä kaveria, eikä uskoa tuohon pelitapaetuun, joka on ollut jo viime kisoista lähtien mennyttä. Paskalla materiaalilla ihmettä ei ole enää tulossa.

Onneksi Tapola puhui eilen studiossa järkeä, että seuraaviin kisoihin pitää saada AINA parhaat mahdolliset pelaajat, ja tästä pelitapauskosta ihmeisiin luovutaan. Onnistuihan se kerran, mutta siitä on jo 5 vuotta.
Sveitsin malli pitää saada Suomeenkin. Bänniä niille, joilla ei ole hyvää syytä kieltäytymiseen.

Jerellekin jopa työtäkin vaihteeksi; eli suhteiden ylläpitoa huomattavasti tiiviimmin änäriporukkaan. Unohtamatta AHL:n parhaimmistoa.

Pennasen kannattaa linjata asia heti aloittaessaan työnsä. Näin kenellekään ei tule epäselvyyksiä siitä, millä perustein säilyy olympiaehdokkaana.

Tämä Suomen materiaali ei kuulu 2/3 edes sadan parhaan pelaajan joukkoon. Eipä siis ihme, että ongelmissa ollaan. Muu osataan kohtuullisesti, mutta maalinteko on tervanjuontia. Silloin kun edes siihen tulee mahdollisuuksia.

Suomella on useita menestyneitä pelitapoja. Torinon 2006 kelpasi hyvin NHL-tähdillekin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Toisaalta harjoituspelejäkään ei voi pitää minkäänlaisena mittarina. Ruotsin pelaavasta kokoonpanosta kaksi pelaajaa (Tim Heed ja Linus Johansson) ovat pelanneet tämän kauden EHT:llä.
No tuohan ei pidä paikkaansa. Jesper Fröden on pelannut kolmessakin eri EHT-turnauksessa. Lisäksi Tsekin EHT-turnauksessa oli mukana jo suurin osa NHL-pelaajista.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Toisaalta harjoituspelejäkään ei voi pitää minkäänlaisena mittarina. Ruotsin pelaavasta kokoonpanosta kaksi pelaajaa (Tim Heed ja Linus Johansson) ovat pelanneet tämän kauden EHT:llä.

Täh?

Suomi ja Ruotsi pelasivat EHT:llä 5.5.2024. Ruotsin kokoonpanossa oli tuolloin Jonas Brodin, Rasmus Dahlin, Lucas Raymond, Andre Burakovsky, Marcus Petterson, Fabian Zetterlund, Victor Olofsson, Jesper Fröden sekä mainitsemasi Linus Johansson ja Tim Heed. Suomi siis voitti tuon pelin 4-3 voittolaukauksilla.

Ei sillä, olet kyllä sinänsä ihan oikeassa, Ruotsin joukkue on tuostakin muuttunut melkoisesti. Suomen ei niinkään, ikävä kyllä. Kuten aiemmin totesin, jääkiekko on pelaajien peli.
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä on tapahtunut Bobi Lehtoselle Sveitsissä? Viime vuosinahan Lehtonen on ollut ihan ylikylän ylivoimapyssy maajoukkueessakin. Tämän vuoden peleissä joita olen katsonut, Bobi taasen on ollut kammottavan paska.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Fialahan oli se pelaaja, jonka Predators aikanaan antoi vaihdossa Granlundista. Eilinen peli näytti, kuinka surkea treidi tuo oli Nashvillen osalta.
 

diavolo

Jäsen
En tiedä vääristääkö media vai oma näkökanta tämän hetken huonoon pelilliseen tekemiseen, mutta mielestäni Jalosen mediakommenteista paistaa täysi kyllästyminen, leipiintyminen, jonkinlainen ylimielisyys ja median aliarviointi.

Kommentit eivät oikeastaan kerro mitään,ovat todella lyhyitä ja jopa piikitteleviä.

Jotkut sanoivat vuosi sitten että ehkä Jalosen pitäisi astua sivuun vuotta sovittua aikaisemmin. Itse ajattelin että 23 kisojen alisuorittamisen jälkeen ja viimeisenä valmennuskautena hommaan tulee ryhtiä ja selkeä parannus vs. 23 kisojen tekeminen..nyt peilaten näitä kisoja olisi ollut hyvä että Jalonen olisi poistunut jo vuosi sitten.
Samaan olen kiinnittänyt huomiota ja olin tulossa kirjoittamaan lähes sanasta sanaan vastaavaa viestiä. Eihän Jalonen ikinä ole lämpimikseen höpötellyt haastatteluissa, mutta kyllä näissä kisoissa on ollut alusta asti kyrpä otsassa. Varmaan monen asian summa. No, torstaina helpottaa. Ehkä.
 
Fialahan oli se pelaaja, jonka Predators aikanaan antoi vaihdossa Granlundista. Eilinen peli näytti, kuinka surkea treidi tuo oli Nashvillen osalta.

Eilinen peli = ainoa mittari. Käytännössä Nashville sai Granlundin prime-vuodet. Fialan prime-vuosista pääsee nauttimaan puolestaan LA Kings, joka ei ollut koko treidissä osallisena.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Ruotsia vastaan tulee se lisäongelma, että heillä on ihan jäätävän kovia pakkeja mukana. Rakentavat peliä ahkerasti ja laukovat todella lujaa. Blokkeja olisi tehtävä, tai maalivahdin tehtävä voi olla mahdoton.

Hedman, Dahlin ja Karlsson ovat valovuoden edellä suomalaisia kollegojaan ja motivaatio näkyy olevan tapissa.

Toisaalta altavastaaja on voittanut ennenkin. Peli tasainen vielä kolmannessa erässä, pomppukiekko sinne tänne... kuka tietää, ehkä siinä piilee pieni mahdollisuus yllätykseen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ruotsia vastaan tulee se lisäongelma, että heillä on ihan jäätävän kovia pakkeja mukana. Rakentavat peliä ahkerasti ja laukovat todella lujaa. Blokkeja olisi tehtävä, tai maalivahdin tehtävä voi olla mahdoton.

Hedman, Dahlin ja Karlsson ovat valovuoden edellä suomalaisia kollegojaan ja motivaatio näkyy olevan tapissa.

Toisaalta altavastaaja on voittanut ennenkin. Peli tasainen vielä kolmannessa erässä, pomppukiekko sinne tänne... kuka tietää, ehkä siinä piilee pieni mahdollisuus yllätykseen.

Vedonlöyntikertoimissa asetelma näyttäisi olevan noin 76% - 24% Ruotsin eduksi (ML).

Että semmoinen 24% sauma yllätykseen on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös