MM 2024: Suomi

  • 258 133
  • 1 853

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Itävallan voittoihin minäkään en luota joten pidän tuota katastrofiskenaariota hieman ennenaikaisena mutta:

Millä ihmeen perusteella Suomi ottaa luultavasti pisteitä Kanadalta tai Sveitsiltä? Todennäköisintä on ettei tule pistettäkään.
Kanada nyt ei mitenkään kummoisesti pelannut ja Suomi lähtee pelaamaan sitä inhorealistista nollanollaa. Jotain pisteitä noista irtoaa.
 

voimatonttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suuret kaukalot
Pelikirjan viimeinen palautuspäivä oli pari vuotta sitten. Ja siinäkin oli pari lainan pidennystä. Sen jälkeen Jalosen leijonat on mennyt kohtuullisen tasaista alamäkeä.
Ei siitä ole kauaa, kun Kanadaa nöyryytettiin heikommalla rosterilla. Nyt pitäisi saada oma maalinedusta kuntoon ja Lehtosmikot kotimatkalle.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ja mitä pakkeihin tulee, niin Määttä on aina ollut ihan hasardi, ja itsekkin ihmettelen, miten voi pelata änärissä. Sitten siellä on Mattilaa ja Saarijärveä, joiden taso on jossain muualla kuin mm-kisoissa.

Vahvaa teksti-tv skouttausta taas sinulta. Viimeksi, kun Olli Määttä oli kisoissa, hän oli Suomen paras puolustava puolustaja. Pelasti monta vaaaaaaaaaaaarrrrrrrralista tilannetta ihan omalla sijoittumisellaan ja mailapelaamisellaan.

Kun täällä lauot tuon tason kommentteja kotikyläsi pojasta, niin kuinkas monta peliä olet Ollilta oikeasti nähnyt? Siis muussakin kontekstissa kuin näissä vappukarkeloissa?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
En nyt liikaa lähtisi Määttää määrittelemään hasardiksi parin pelin perusteella. Viime vuonna oli ehdottomasti Suomen parhaita puolustajia. Siellä ei ole kuin muutama pelaaja ylittänyt tai täyttänyt odotukset. Jokin mättää, olisiko Jalosen pelikirja?
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Seuraavaksi Jalonen muodostanut perjantain treeneihin seuraavat koostumukset:
Innala-Granlund-Pakarinen
Puljujärvi-Kapanen-Oksanen
Jääskä-Hyry-Puustinen
Mäenalanen-Björninen-Jormakka

Vittasmäki-Lehtonen
Rissanen-Kaski
Määttä-Mattila
Riikola-Saarijärvi

YV:t (1-3-1)
Lehtonen
Granlund-Oksanen-Innala
Pakarinen

Kaski
Saarijärvi-Kapanen-Puustinen
Puljujärvi

Hyökkäys melko odotettu. Sanoisin että Granlund tarvitsee juuri sen yhden rymistelijän joka uskaltaa mennä maalille. Jääskä tuossa ei ehkä ihan toiminut, mutta Pakarista pidän juuri sopivana. Toivotaan että tuo sitten avaisi portteja enemmän Mikelle ja Innalalle. Puustinen vihdoin pudotettu kolmoseen, ja ehkä Hyryn ja Jääskän rouhiessa rinnalla voisi päästä peliin eri tavalla mukaan. Jukurikolmikosta sitten Jormakka lyötiin neloseen, kai hän tuosta porukasta on sitten ollut paras tähän asti. Paljon kysymysmerkkejä, mutta jotain uutta sentään.

Vaikka Itävalta-tappio oli suuri pettymys, niin silti ei täysin yllättävä. Itävalta on pelannut vahvat kisat (voitto Suomesta, tasuri Kanadasta, maalin tappio Sveitsistä) ja osasi puolustaa jopa Suomen asein keskustan pois vastustajalta. Viimeistelyssä olivat kyllä eilen tylyjä, muutama todella laadukas laukaus maaliin, joista yksi hylättiin videolta. Silti olisin yllättynyt mikäli Itävalta kaivaa 6 pistettä jäljellä olevista peleistä. Suomi puolestaan on aina ollut vahvempi altavastaaja-asemasta ja vähintään pisteen vieminen Kanada-Sveitsi -kaksikolta on ihan otettavissa, kunhan boksista pysytään poissa.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Innalan pistäisin ensimmäisenä vilttiin, ei tahdo onnistua oikein mikään. Puljujärvi oli eilen parhaita pelaajia suomelta ja Puljua voisi kokeilla Granlundin kanssa.
Innala ei ole osunut mistään mutta on mielestäni ollut kuitenkin selvästi parempi kuin Puustinen. Eikä kyllä rehellisyyden nimissä ole jäänyt Granlundin esityksistäkään jälkeen, ainakaan 5v5 pelissä
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Eipä uusien ketjujen kokeilemisessa häviäkään mitään. Harmi, että toimiva nelosketju piti hajottaa sen seurauksena. Nyt kuitenkin saatiin sekoitettua kokoa ja taitoa eri ketjuihin, joten toivottavasti siitä on apua.

Ei taida Helenius enää päästä kaukaloon näissä kisoissa veikkaan minä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eilinen ratkesi tylysti tahtotilaan, näin uskallan väittää. Kojo nosti hyvin studiossa esiin sen miten Itävalta laittoi lopun alivoimassa kroppaa likoon koko sielullaan heittäytyen lämäreiden eteen ja pelasi tilanteet loppuun asti, mitä 59.59 ajassa syntynyt maalikin todistaa. Säterille uppoavat kaukovedot ja Oksasen ja Innalan suhmuroinnit maalintekopaikoista kertoivat kaiken oleellisen tahdosta, keskittymisen tasosta ja voittamiseen vaadittavista asioista. Jos sama velttoilu jatkuu Kanadaa vastaan, niin kopissa on jotain todella pahasti sekaisin. Siihen en jaksa uskoa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä uusien ketjujen kokeilemisessa häviäkään mitään.
Toki olisi suotavaa, erityisesti Suomen, jonka menestyminen perustuu korostuen joukkuepeliin, että kentälliset saataisiin lukittua.
Nyt kuitenkin saatiin sekoitettua kokoa ja taitoa eri ketjuihin,
Kyllä.
Ei taida Helenius enää päästä kaukaloon näissä kisoissa veikkaan minä.
Koko jukurikolmikon valinta kisoihin oli erikoinen. Nyt kaksi on kokoonpanon ulkopuolella ja yksi itselleen aivan oudossa roolissa nelosessa. Tämä meni Jaloselta vihkoon aika 100%.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Statuksella ei tehdä maaleja. Tuossa on tasan yksi tulosyksikön pelaaja ja hänkin enemmän pelintekijä kuin maalinsylkijä. Suomi voi pelata maalinestopeliä vaikka viidellä Esa Lindellillä, mutta jonkun pitää tehdä se voittomaali.
En minä niin väittänytkään, että nämä nimet olisivat mitään sateentekijöitä. Pointti oli vain osoittaa viestillä, että jos on NHL-ilmapiiriä päässyt haistelemaan, niin joku muukin on nähnyt näissä pelaajissa taitoa, kuin vain Jalonen. Ja samalla tätä NHL-pelaajien vaatimista peleille, niin tuossa oli monta listalla vaikkei ura siellä jatkunutkaan. Sama itkuvirsi vuodesta toiseen, vaikka A - meillä ei ole tarpeeksi siellä pelaajia, B - pitkän kauden jälkeen on paikkoja hajalla, C - Siellä pelaa meidän syömähampaat pleijareita ja ei ole käytettävissä, D - 82 ottelun rundin + mahdollisen ekan kierroksen pelien jälkeen voi olla kivaa ottaa omaa muksua syliin ja köllötellä hetki kotonakin.

Ja vielä kun katsot eräänkin pelin -19 joukkueesta, niin siellä taisi olla maalintekijänä Lindbohm, Mikkola ja Hakanpää. Mihin päästäisinkään jos olisi vielä astetta kovempi Lindell *5.

Nämä on MM-kisat ja tätä tämä on. Pian tulee sitten neljän maan turnausta ja Olympialaisia, niin sitten on käytettävissä koko repertuaari ja voisin veikata ettei mukana ole Innaloita yms mitä täällä on työnnetty bussin alle. Lehtonen ehkä, mutta riippuu niin monesta asiasta mikä on kunto kenelläkin kisojen alla. Lehtonen pelasi huonon pelin ja tyri viivalla ei tarkoita sitä, että hänen kaikki taitonsa on kadonnut. Kyllä hän pelata osaa, mut aina ei lähde parhaallakaan.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tuo @Kiekoton Mies mies mainitsema kohta B on mielenkiintoinen itseasiassa. Suomalaisten pelaajien osaltahan on oikeastaan normaalia, että vähintään puolet ovat kauden jälkeen estyneitä pääsemään kisoihin vammojen takia. Sitten taas jos vertaa esim. tänä vuonna sveitsiläisiin tai slovakialaisiin niin melkein kaikki ovat ihan kunnossa (riittävässä siis ainakin, että läpäisevät ne kuuluisat NHL-seurojen terveystarkastukset) kisoihin osallistumaan. Toki Cernak nyt poikkeuksena, mutta mutulla tuntuu vähintään 80% Pohjois-Amerikassa pelaavista olevan kisakunnossa.

Onko suomalaisten pelityyli niin paljon kuluttavampi kuin ehkä jollain muilla mailla? Vai ovatko suomalaiset isommissa rooleissa seuroissaan niin ettei noista terveystarkastuksista pääsekään läpi samalla tavalla? Esim. Maccellihan pelasi runkosarjan lopusta muistaakseni pitkältä ajalta kaikki pelit, ja vielä täysin merkityksettömiä pelejä. Ehkä enemmänkin niin, että pelejä olisi parempi ollut hävitä lotterya varten. Mutta sitten tuon saman vamman kanssa ei kait ollut mitään toivoa MM-kisoissa pelaamisesta.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Onhan tää nyt vaan ihan hirveä provo eikä sinun oikea mielipide?

En ole montaa änäri peliä Määtältä katsonut, mutta mitä kisoissa on pelannut, niin tekeminen ollut tosi epävarmaa ja syötöt karkailee mihin sattuu.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ennustus: Kanada pöllyttää huomenna Suomen ja sunnuntaina pähkäilemään taas kokoonpanoja uusiksi. Kun on vaikeaa, ei ole helppoa.

Toivottavasti ennustus meni päin p:tä.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä vaan kun eilen tuli tappio ja varsinkin se viimeisen sekunnin maali. Eilen puuttui voiton tahto kokonaan niin pelaajilta kuin valmennukseltakin. Pelaajat sekä valmennus piti mykkäkoulua vaihtoaitiossa . Missä oli aikalisä jossa herätellä joukkuetta? Jospa sitä sitten säästettiin seuraavaan peliin. Eilisilillä otteilla se aikalisän tarve on enemmän kuin todennäköistä. Jormakkakin taisi olla ottanut muutaman kaljan katsomossa. Sen kuvan sai tuosta Sami Kapasen erätauko haastattelusta. Paljon pitää otteiden parantua Kanadaa vastaan.
 
Suomella tais Itävaltaa vastaan olla materiaalietu, eikä paljoa auttanut.

Nimenomaan! Materiaalietu kadottaa merkityksensä jos asennepuoli sakkaa.

Tarkoitin, että Jalosen Suomi on parhaimmillaan noita isompia joukkueita vastaan ja se on nähty monet kerrat. Itävalta ei kuulu isoihin.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Koko jukurikolmikon valinta kisoihin oli erikoinen. Nyt kaksi on kokoonpanon ulkopuolella ja yksi itselleen aivan oudossa roolissa nelosessa. Tämä meni Jaloselta vihkoon aika 100%.

Tämä. Jalosen 2010-luvun alun antijääkiekkoon voi myös olla vaikeahko sopeutua OJn kiekon jälkeen. Toki jengissä on ylipäätään enemmän alisuorittajia kuin onnistujia, oli rinnassa sitten minkä seurajoukkueen logo tahansa.

Off-topicina on todettava, että Suomessa on aikamoinen tilanne palloilulajeissa, kun niin Jukka kuin Rivekin rimpuilevat viimeisiä hetkiään. Toivottavasti tulevaisuus on valoisa, vaikka tällä hetkellä vähän pahalta näyttääkin.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Minusta keskustelu Leijonien ympärillä velloo kisojen aikaan usein aivan syyttä paniikinomaisena, eikä esimerkiksi pelitapaan tai pelaajistoon liittyvien valintojen kritisointia jakseta useinkaan liiemmin perustella. Kunhan vain toitotetaan, että Jalosen pelikirjan aika on ohi ja viivelähdöt tuhoavat Suomen menestysmahdollisuudet, tai miten tätä tai tätä pelaajaa ei olisi pitänyt valita, ja miksi tätä tai tätä ei valittu. Ymmärrän kyllä osittain tunnereaktiot, mutta jonkinnäköinen analyyttisyys ja suhteellisuus olisi tappion hetkelläkin hyvä pitää mielessä.
 

Hexa

Jäsen
Koko jukurikolmikon valinta kisoihin oli erikoinen. Nyt kaksi on kokoonpanon ulkopuolella ja yksi itselleen aivan oudossa roolissa nelosessa. Tämä meni Jaloselta vihkoon aika 100%.
Tämä valinta meni kyllä pahasti vihkoon Jaloselta. Eikö Liigasta olisi löytynyt muitakin vaihtoehtoja joita olisi uskaltanut peluuttaa kansainvälisellä tasolla. Eemeli Suomen pudottaminen viime metreillä oli myös aika kyseenalainen ratkaisu, vaikka ei EHT-peleissä oikein onnistunutkaan. Jukurikolmikolle ei vaan tunnu oikein löytyvän oikeaa roolia joukkueessa. Miksi piti valita pelkkiin statistin rooleihin ja eikö ole uskallusta penkittää muita pelaajia. Kanada-ottelu on varmaan vedenjakaja tuossa asiassa.

Vaikea ymmärtää myös Heleniuksen penkittämistä, kun ei edes tehnyt sellaista virhettä mikä olisi johtanut maaliin omassa päässä. Pari heikkoa vaihtoa Iso-Britanniaa vastaan ja pikakomennus vilttiin. Sen sijaan muut nimekkäämmät ja kokeneemmat pelaajat ovat tehneet myöskin virheitä, tai hävinneet myös kaksinkamppailuja, ilman että penkki olisi kutsunut. Olikohan odotukset Heleniuksen suhteen ihan realistiset valmennustiimillä.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Jukurifaninakin on kyllä pakko sanoa, että eipä kukaan kolmikosta Jore, Hele ja Puistola tunnu istuvan kulta-Jukan sapluunaan, eikä sitä voittavaan peliin johtavaa roolia löydy tuosta kokoonpanosta. Sääli sinänsä, etenkin Pekan ja Patrikin puolesta. Heille olisin suonut onnistumisia tässä näytönpaikassa. Konstalle nyt varmaan näyttöpaikkaa tulee vielä myöhemminkin. Hänessä näen enemmän pitkän aikavälin Leijona-potentiaalia.
 

Claude76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitä Puistola on tehnyt tai jättänyt tekemättä, kun ei mahdu kokoonpanoon? Sen mitä parista ekasta pelistä muistan, niin oli hyökkäyspäässä yksi parhaista. Juonikas ja taitava pelaaja, ja voisi mielestäni pyörittää yv:tä paremmin kuin Granlund.
 
Statuksella ei tehdä maaleja. Tuossa on tasan yksi tulosyksikön pelaaja ja hänkin enemmän pelintekijä kuin maalinsylkijä. Suomi voi pelata maalinestopeliä vaikka viidellä Esa Lindellillä, mutta jonkun pitää tehdä se voittomaali.

Aina niistä kädettömistä koohottajista joku osuu ja 1-0 riittää voittoon, vaikka ei niin kaunista olisikaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Mitä Puistola on tehnyt tai jättänyt tekemättä, kun ei mahdu kokoonpanoon? Sen mitä parista ekasta pelistä muistan, niin oli hyökkäyspäässä yksi parhaista. Juonikas ja taitava pelaaja, ja voisi mielestäni pyörittää yv:tä paremmin kuin Granlund.
Mietin ihan samaa, että mitä sellaista Jere Innala tai Valtteri Puustinen tuo kokoonpanoon, mitä Puistola ei?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös