MM 2019: Suomi

  • 604 263
  • 2 656
Suosikkijoukkue
Ässät
On muuten jännää nähdäänkö tästä joukkueesta kesän aikana yllättäviäkin siirtoja NHLään... Kiviranta? Pesonen? Manninen? Anttila???? Muut olisivat kenties turhan isoja yllätyksiä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

prnd

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Toronto Maple Leafs
Ennen kisoja pidin puolivälieriä tämän joukkueen mestaruutena, en pidä enää. Ennen kisoja nauroin sille että Marko Anttila on kapteeni, tai edes joukkueessa. Nauran muuten vieläkin, nyt tosin itselleni. Uskomaton joukkue.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Finlandia tuo tipan linssiin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Hiljaiseksi vetää.

Niin Kerho kuin Leijonat veti vieläpä vaikeimman kautta. NHL-ladatut Ruotsi, Venäjä sekä finaaleissa lyömätön Kanada.

Kyllä ne vaan jotain tietää. Ja osaa. Turnausmuotoisen valmistautumisen, valmentamisen, pelaamisen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hauska maailmanmestaruus.

Ei tarvinut kiihkoilla valinnoista.

Senkun keskittyi vain seuraamaan pelejä ja lapsenuskoisesti uskomaan ihmeeseen. Jos joku sen ihmeen tekee, niin Jalonen.

Ja se teki.

Niin ne kaikki toiveet vaan toteutui.

Aijai.

Oli niin hienoa olla pari viikkoa taas vaan fani eikä mitään ylimääräistä paskaa. Tilastoa ja sen semmosta.

***

Nyt taidan lähteä katsomaan samalla kertaa, että miten vitusti sitä sakkia on Lempäälän ja Tampereen torilla. Tasan puolivälissä matkaa kun satun asumaan.
 

Mukava

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Miracle on ice - hat trick edition. Ruotsi, Venäjä ja Kanada niillä jätkillä. Ja meillä nuo nimet ja poika kotiin. Olen nähnyt Marko Anttilan nostavan MM-pokaalin ilmaan, mutta aivot eivät oikein ole vielä sisäistäneet viestiä jonka silmät tarjoili! Rakastan urheilua taas pykälän enemmän!
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Pakko vielä kehua Marko Anttilaa. En muista nähneeni tolla iällä noin paljon kehittynyttä pelaajaa.

Toki Jokereiden pelejä katoin vaan playoffit, mutta Liiga Markoon oli huikea ero. Hieno mies.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
IHANAAAA SAAATAAAAANAAAAAAA KULTAAAAAAA! NYT vasta tulin hotellille, (lähin wifi-paikka) ja saatana että oli hyvä tunnelma. Pari ouzoa ja party valmis muiden kannattajien kanssa, vittu sain vielä videolle loppuhetket. Feels good, ihanaa LEIJONAT ihanaa!!! Jukka Jalonen on ihmemies!
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Poika saunoo

Siitä musiikkia yöhön, Spotifystä! ONNEA LEIJONAT JA ONNEA SUOMI!!!! Voin myöntää, että en uskonut missään vaiheessa!
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Onko tämä biisi jo seitsemän kertaa linkattu, no aivan sama tässä vaiheessa eli Leijonien pukukopista lähtökohotus:
Hermes House Bandin versio Country Roadsista jälleen tarjoen täten, Youtubeen:

Hermes House Band - Country Roads
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Mutta jumaliste tämä nyt voitettu mestaruus oli varsinainen pommi. Kolme kivikovaa nimivahvaa joukkuetta nippuun meidän pelillä. Joukkueessa ei ollut ainuttakaan staraa, yhdestä toki sellaista odotetaan. Kyllä tää menee suoraan kärkeen ja on vaikea uskoa, että mikään tulevista mestaruuksista tuntuu näin makealta. Eka oli toki makea, mutta tämä on jotain ihan muuta.

Jos joskus koittaa se päivä, että saadaan jalkeille dream team ja ollaan yksi suosikeista mestaruuteen ja marssitaan kliinisesti päätyyn asti, niin uskon, että se tuntuu aivan uudenlaiselta makealta. Näitä altavastaajamestaruuksia alkaa jo olemaan.
 

Barney

Jäsen
Aika epäuskoiset fiilikset oli, kun joukkue julkaistiin, mutta lopulta tältä joukkueelta nähtiin loistosuoritus. Taas saatiin nähdä, että niillä nimillä paidan selässä ei ole mitään merkitystä, vaan heikomman materiaalin omaava joukkue voi marssia yksittäisessä ottelussa tähtipelaajia vilisevän vastustajan ylitse. Erinomaisesti valmennettu joukkue, joka oli täynnä kaikkensa joukkueelle antavia pelaajia. Vaikea on nostaa ketään ylitse muiden, mutta pitää mainita nimeltä muutama ihan älyttömän kovan turnauksen pelannut kaveri.

- Kevin Lankinen. Alkusarjassa ihan perushyvää pelaamista ja Ruotsia vastaan hyvä matsi, jossa ei päästänyt helppoja, mutta ei tehnyt liiemmin myöskään huippupelastuksia. Välierä ja finaali olivatkin sitten ihan järjettömän kovaa suorittamista. Ensin päänahka Vezina-tason Vasilevskysta ja sen jälkeen kaksinkertaista Stanley Cup -mestari Matt Murraysta. Tämän kaverin on pakko pelata NHL:ssä ensi kaudella.

- Niko Mikkola. Suomen paras puolustaja kisoissa ja ihme on, jos ei Mikkolakin pelaa NHL:ssä ensi kaudella. Puolustuspäässä luotettava ja kiekollisesti parempi kuin odotin. Hyvät avaukset ja fiksuja ratkaisuja hyökkäyspäässä.

- Mikko Lehtonen. Suomen kiekollinen ykköspakki, joka oli kunnon ryöstö Jokereilta. Puolustuspäässä pelasi muutaman tilanteen kisojen aikana huonosti, mutta pääosin hyvää tekemistä joka puolella kenttää. Laukaus on vaarallinen ja peliäly on hyvä.

- Jani Hakanpää. On kehittynyt ihan älyttömästi Kärpissä ja tulee varmasti pärjäämään hyvin myös NHL:ssä. Aikaisemmin tunnettiin enemmän peruspakkina, mutta nyt painoi menemään hyökkäyksen kärkenä jatkuvasti. Iso, ilkeä, kiekollisesti hyvä ja liikekin on yllättävän hyvä noin isoksi mieheksi.

- Atte Ohtamaa ja Petteri Lindbohm. Aliarvostettuja pelaajia, joiden arvoa eivät kaikki tajua. Etenkin Ohtamaa on saanut paljon kritiikkiä ennen kisoja, kisojen aikana ja saa varmaan vieläkin. Ohtamaan kohdalta vertaukset Kukkoseen ovat siltä kannalta osuvia, että on monen kannattajan silmätikkuna, vaikka on oikeasti älyttömän tärkeä osa joukkuetta. Molemmat näistä herroista pelasivat turnauksen läpi todella vähillä virheillä.

- Harri Pesonen. Minun papereissani Suomen paras hyökkääjä näissä kisoissa. Älytön työmäärä ja Pesonen oli jokaisessa Suomen ottelussa joukkueen parhaimmistoa. Nautti selvästi pelaamisesta ja toi kentälle energiaa. Jostain syystä Pesosen ollessa kentällä se painopiste kääntyi lähes aina sinne vastustajan alueelle ja tehojakin tuli turnauksen aikana ihan mukavasti. Plussaa vielä erinomaisesta maskipelaamisesta Ruotsia vastaan.

- Kaapo Kakko. Hiipui kisojen aikana, mutta oli tuomassa omalla panoksellaan Suomelle tärkeitä voittoja turnauksen ensimmäisistä peleistä. Hankki finaalissa tärkeän ylivoiman Suomelle ja sai muutenkin monesti väsytettyä vastustajan puolustajia hyvällä kulmapelaamisellaan.

- Sakari Manninen. Monet epäilivät ennen kisoja, mutta kaikesta huolimatta hänestä oli nousemaan joukkueen ykkössentteriksi. Oli isossa roolissa Ruotsia vastaan ja johdatti Suomen ylivoimaisesti parasta hyökkäyskolmikkoa. Lisäksi puolusti uhrautuvasti.

- Kristian Kuusela. Aloitti kisat huonosti ja monet kritisoivat jo hänen valintaansa. Kolmessa viimeisessä pelissä Kuusela oli Suomen parhaimmistoa. Fiksu pelaaja, joka oli hyvä alivoimalla ja pystyi purkamaan paineen omalta alueelta vaikeilla hetkillä. Karvasi, taklasi ja raatoi joukkueen eteen.

- Joel Kiviranta. En odottanut ennen kisoja mitään, mutta oli todella positiivinen ilmestys, joka toi kentälle paljon energiaa. Välillä tuntui, että jalat liikkuivat nopeammin kuin kädet ja pää, mutta hoiti sen oman roolinsa erinomaisesti.

- Veli-Matti Savinainen. Kova työmäärä, mutta maalia ei tullut palkinnoksi näissä kisoissa. Pääsi sutimaan hyvältä paikalta monta kertaa, mutta tällä kertaa ei uponnut. Tärkeä duunari, joka antoi joka vaihdossa kaiken joukkueen eteen.

- Marko Anttila. Tarviiko tähän edes sanoa mitään? Mörkö löi kiekon sisään aika monta kertaa tärkeillä hetkillä.

Tulikin sitten mainittua puolet joukkueesta, mutta hyvin ne loputkin pelasi. Hieno joukkue ja hieno tarina.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikea keksiä sanottavaa. Omalla arvoasteikollani tämä mestaruus ei ehkä nouse makeimmaksi, koska Ruotsin kaatamisessa on aina jotain erityistä. Mutta oli tämä ylivoimaisesti yllättävin. Vähän samaa magiaa kuin liigassa HPK:lla tänä vuonna, Ässillä vuonna 2013 tai omalla suosikkijoukkueella 2010 - kun kaikki menee nappiin. Anttilan kasvaminen ratkaisijaksi vanhemmalla iällä ja finaalin kolmannen erän tilastot - torjunnat 1-21, maalit 0-2 - jäävät urheiluhistoriaan. Papukaijamerkki vielä siitä, että kerrankin kanukkeja vastaan pelattiin juuri kuten pitääkin eikä annettu heidän ottaa minkäänlaista yliotetta fyysisellä uhittelulla. Kiitos Suomi!
 
Suosikkijoukkue
KK
@McTorso

Oliko se eräs Mikko Lehtonen joka nousi KooKoossa pinnalle? Ihan turhaa noita Mestis-jengejä on pitää, koska Kärpät olisi jokatapauksessa nostanut hänet tulosyksikköön? Joel Kiviranta, missä muualla olisi saanut noin paljon vastuuta? Jokipojista hänet olisi löydetty. Tuus nyt kertoo miten se on parempi, ettei Mestis-joukkueet ole mukana?
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Ennen finaalia ajattelin, että vain Kaski sekä Savinainen ovat pelanneet alle odotusten näissä kisoissa. Kaski oli kyllä hyökkäyspäähän melko surkea, mutta eipä se mikään hasardiherkkä aikapommi omassa ollut, vaan pelasi mielestäni hyvät kisat omassa päässä. Savinainen saa myös erittäin paljon anteeksi minulta, kun syöttää namupassi Mr. Clutchille ratkaisumaalissa.

Toivottavasti tämä sitten antaa uskoa niille suomalaispelaajille, että mestaruus voi tulla nimettömälläkin joukkueella. Eli jos huomaakin että Barkov ei tulekaan kisoihin, niin ei sen takia tarvitse itse alkaa selittelemään loukkaantumista.

Uskomaton MM-kulta. En ihan @Roger Moore allekirjoita sitä, että Sveitsin viimevuotinen hypoteettinen mestaruus olisi ollut isompi. Mielestäni tämä on vielä isompi sensaatio kuin se että Sveitsi olisi viime vuonna voittanut kultaa sillä joukkueella. Käsittämätön suoritus jokaiselta pelaajalta.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
On se kyllä aina hienoa katsoa noita pelaajien fiiliksiä ja juhlimisia jäällä ja kopissa voiton jälkeen. Varmasti aivan älyttömän hyvä fiilis ja hienoa, että saa palkinnon kovasta vuosittaisesta työstä palkan lisäksi. Muuten en jääkiekon viihde kuluttajana niin hirveästi innostu tuollaisella paskalla voitetuista mestaruuksista.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Hei jos nää kaikki kaverit menee änäriin ensi kaudeksi niin ketkä pelaa ens vuonna MM-kisoissa?

Metsävainio, kaskinen, kankaanperä, kuru, jne
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kaapon kisat meni aika samalla tavalla kuin Paten. Alussa maaleja niin perkeleesti ja loppukisat nollilla. Noh, hyvin veti poika. Venäjää ja Kanadaa vastaan ehkä näkyi väsy, mutta kyllä se perkele meille sen maalin tuottaneen YV:N finaalissa meni hommaamaan.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
On se kyllä aina hienoa katsoa noita pelaajien fiiliksiä ja juhlimisia jäällä ja kopissa voiton jälkeen. Varmasti aivan älyttömän hyvä fiilis ja hienoa, että saa palkinnon kovasta vuosittaisesta työstä palkan lisäksi. Muuten en jääkiekon viihde kuluttajana niin hirveästi innostu tuollaisella paskalla voitetuista mestaruuksista.
Kerrotko mulle ja vaikkapa Jukka Jaloselle miten mestaruus kuuluu voittaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös